Mam lęk wysokości ? Czy Wy też? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-19, 14:25   #91
jowasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mam lęk wysokości ? Czy Wy też?

Miałam kiedyś totalny lęk, bałam się wyjść na balkon a mieszkam na pierwszym piętrze, bałam się jechać windą czy wejść po schodach na wyższe piętro Teraz mimo, że lubię wodę i pływanie boję się przejść po moście czy blisko barierki, gdzie niedaleko znajduje się woda

jowasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 14:57   #92
frida110
Zakorzenienie

Dla mnie wysokość trzeciego piętra (patrząc przez okno to już zatrważająca wysokość). nie wyobrażam sobie stać na rusztowaniu (nawet na wysokości 1 piętra).
Najlepsze było to , jak kiedyś byłam na wycieczce i trzeba było wejść na wysoką dzwonnicę. (Według mojego uznania wysoką), była ona otwartą dzwonnicą, tzn. wchodziło się po schodach,a zamiast ścian były grube łańcuchy, przez które nie można było wypaść, ale za to było wszystko widać. Na drżących nogach tam wchodziłam i z niekrywaną zazdrością patrzyłam jak małe dzieci zappychają wyżej bez żadego problemu. Szybciej stamtąd zeszłam niż weszłam.

Kiedyś dookoła budynku w którym pracuję ustawiono rusztowanie, (budynek tylko 4 piętra). Wszyscy chodzili oglądać jaki widok z góry, a ja siedziałam u siebie w biurze i nawet nie miałam zamiaru spróbować.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 15:04   #93
Lucyy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam okrutny lek wysokosci i posluchajcie przez co musialam kiedys przechodzic....:

bylam na wycieczce zorganizowanej w Rzymie.i w Watykanie weszlmy cala grupa do bazyliki sw piotra...wiecie jakie to wysokie,prawda???na samej gorze jest kopula.i jak to w takich budowlach mozna wejsc na ta kopule od SRODKA aby sie dostac na zewnetrzna strone...i pani przewodniczka mowi ze teraz przejdziemy wlasanie taka droga.ja w panike,ze nie,ze ja mam lek wysokosci,ze mi niedobrze...a co tam-musze isc z grupa i koniec.to byl horror-jak sie jest w srodku to widac cala bazylike z gory...a tam:metr szerokosci od scianu do barierki,ktora zreszta miala tez ok 1-1,5m wysokosci,tyle ze siateczka byla...ja z sercem w gardle przylepiona do sciany sie posuwalam powolutku.nigdy nie zapomne co wtedy przezylam...

zalaczam zdjecia na ktorych zaznaczylam na czerwono miejsca w ktorych musialam isc...
Az mi sie zimno zrobilo jak to czytalam
Stary 2007-07-22, 22:00   #94
Ann_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
A więc boisz się pewnie wody Ja się boję głębokiej wody, więc wszelkie tzw. małpie mosty (takie drewniane, wiszące..i wyglądające niepewnie) przewieszone nad prądem rzeki napawają mnie pewnym przerażeniem, aczkolwiek koniec końców przez nie przechodzę
Co do leku wysokości, to nie boję się patrzeć z wysokości, ale jak mam skoczyć nawet z niewielkiego podwyższenia a jeśli jeszcze do głębokiej wody...
Wiesz, że możesz mieć racje ?? Wcześniej jakoś nie zastanawiałam się nad tym, dopiero ostatnio. Nigdy na basenie nie skaczę z trampoliny ani z tych małych "skoczków", bo od zawsze się boję. Ostatnio zrobiłam mały postęp, bo zaczęłam skakać z murku na głębokim (albo raczej kazano mi za 1 razem :/). Z podwyższenia też nie dałabym chyba rady...
Szczerze współczuję wszystkim z lękiem wysokości, bo to coś koszmarnego
Ann_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 22:05   #95
aniusiaaa
Rozeznanie

Mieszkam na 3 piętrze i chyba do tej wysokości już się przyzwyczaiłam... ale jeśli chodzi o wyższe budynki to nie ma mowy, z barierkami czy bez to jest tragedia, spojre w dół odrazu kręci mi się w głowie, chce mi się płakać i mam wrażenie że zaraz stamtąd zlece ale aż tak źle chyba nie jest bo samolotami się latać nie boję
aniusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 22:07   #96
kura25
Wtajemniczenie

A ja mieszkam na... 5 piętrze i mam dosyć czasem boję się spojrzeć w dól, bo wypadnę albo cos mi się stanie.
Ta fobie mnie przeraża, choć staram się z nią walczyć.

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

kura25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 22:14   #97
myszka2006
Rozeznanie

Ja mam lek wysokosci....kiedys balam sie patrzec z okna....nadal kiedy stoje na balkonie mam wrazenie, ze zaraz spadne, ale trzymajac sie za barierke patrze w dol.....boje sie tez przechodzic przez mosty...ale i z tym walcze, zawsze przechodzac przez most ide srodkiem (boje sie tez kiedy za blisko jezdni chodze) i trzymam kogos za reke patrzac w przod Jednak nie pozwalam zeby ten strach zawladnal moim zyciem i skutecznie zwalczam ta "fobie". Ostatnio bylam w wielkim wesolym miasteczku i nie balam sie przejsc przez most zwodzony, wsiasc na roller costery, czy zjechac kolejka gorska....mysle ze ten moj strach to tylko duza wyobraźnia, bo kiedy tylko o tym nie mysle lub staram sie zajac czyms innym to nie komplikuje mi to zycia.

Jego spojrzenie było brązowe, figlarne, czułe,
pełne pragnienia...i czegoś, czego pewnie
nigdy nie zrozumiem...-zapominam!!
myszka2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 12:43   #98
katiia
Raczkowanie

Ja lęk wysokości odkryłam po raz pierwszy kiedy wchodziłam z wycieczką na wieżę Eiffla takimi blaszanymi schodkami z kratkami, pzrez które było widać co jest na dole- myślałam,że umrę!
Boję się przechodzić przez mosty/wiadukty - idę wtedy strasznie wolno i patrzę przed siebie.
Unikam windy jak mogę - do mojej koleżanki , która mieszka na 7 piętrze zawsze wchodzę schodami.
katiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 13:07   #99
Ł@siczk@
Zakorzenienie

O! To jest watek jakby specjalnie dla mnie Ja mam okropny lek wysokosci. Polega na tym, ze jesli musze schodzic na dol a nie ma zadnej poreczy albo chociaz sciany albo czegokolwiek do zlapanie sie, to doslownie ogarnia mnie panika! Moj TZ sie ze mnie podsmiewa, ale ja doslownie umieram...On kocha lazic po gorach, a ja....ja nie moge, bo bym chyba umarla ze strachu Raz szlismy sciezka zdrowia niedaleko Krosna i.... moj TZ musial zniesc mnie na plecach z takiego stromego zejscia bo ja stanelam, trzeslam sie , mialam zimne dreszcze i pot sie ze mnie lal...Nogi mi sie trzesly jak galareta. Najgorsze, ze mam ten lek od zawsze i wcale mi sie nie poprawia! Wlasnie najgorzej jest, jak musze SCHODZIC

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 13:08   #100
Ł@siczk@
Zakorzenienie

O! To jest watek jakby specjalnie dla mnie Ja mam okropny lek wysokosci. Polega na tym, ze jesli musze schodzic na dol a nie ma zadnej poreczy albo chociaz sciany, albo czegokolwiek do zlapania sie, to doslownie ogarnia mnie panika! Moj TZ sie ze mnie podsmiewa, ale ja doslownie umieram...On kocha lazic po gorach, a ja....ja nie moge, bo bym chyba umarla ze strachu Raz szlismy sciezka zdrowia niedaleko Krosna i.... moj TZ musial zniesc mnie na plecach z takiego stromego zejscia bo ja stanelam, trzeslam sie , mialam zimne dreszcze i pot sie ze mnie lal...Nogi mi sie trzesly jak galareta. Najgorsze, ze mam ten lek od zawsze i wcale mi sie nie poprawia! Wlasnie najgorzej jest, jak musze SCHODZIC i nie mam nic, czego moglabym sie zlapac Ale widze, ze nie jestem w tym sama

GOSIA [13.08.2015]

Edytowane przez Ł@siczk@
Czas edycji: 2007-07-26 o 13:11 Powód: literowka
Stary 2007-07-26, 13:12   #101
Ł@siczk@
Zakorzenienie

przepraszam za dubel...

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2007-07-26, 14:21   #102
La Monica
La Moderatoiure

Ja mam lęk wysokości począwszy od 2 piętra do 1700 metra nad poziomem morza, potem lęk znika Zbadałam

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 15:35   #103
Bożenka89
Zadomowienie

GG do Bożenka89

Ja rowniez mam lek wysokosci. O samolocie to nawet nie mysle :P A jak wejde gdzies, gdzie jest wysoko to tak dziwnie sie czuje, brr...
Ale wydaje mi sie, ze to da sie jakos zwalczyc, jakos wyleczyc Tez tak sadzicie??
Bożenka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 15:49   #104
Mortyshja
Rozeznanie

A ja sama nie wiem... raz mam... a raz nie... zależy od sytuacji

Mortyshja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 19:30   #105
soreszka
Przyczajenie

Witam serdecznie
Ja natomiast lęku nie mam - do tego stopnia iż wyskakuje z lecącego samolotu na wysokości 4000m ze spadochronem oczywiście
polecam jako terapie antylekową
soreszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 22:07   #106
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soreszka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Ja natomiast lęku nie mam - do tego stopnia iż wyskakuje z lecącego samolotu na wysokości 4000m ze spadochronem oczywiście
polecam jako terapie antylekową
co do tej terapii to wątpię w jej skuteczność....sama latam na paralotni i nie przeszkadza mi totalnie wysokość podczas lotu....zero strachu tylko przyjemność i podziwianie widoków....co najśmieszniejsze spotkałam się z wieloma paralotniarzami, lotniarzami i spadochroniarzami, cierpiącymi na lęk wysokości który nie istnieje podczas lotów czy skoków

robię w gacie tak od 3 piętra ....boję się wychylić przez okno...o wyjściu na balkon nie ma mowy, zawsze mam wrażenie, że odpadnie od budynku, albo odpadnie barierka jak do niej podejdę....brrr....po za tym boję się jeździć windą, też mam schiza że spadnie, a do takiej przeszklonej na zewnątrz budynków nawet nie wsiadam....na dach bloku albo wieżowca nie wejdę, o podejściu do krawędzi nie ma mowy chyba, że się podczołgam ....na wieże widokowe różnie....jak nie ma stopni z kratownicy przez które wszystko widać to czasem dam radę....na diabelskim młynie byłam w zeszłym roku jeszcze w takich zamkniętych czteroosobowych wagonikach, to wyszłam mokra ze strachu....stojąc na wysokiej drabinie też nie czuję się komfortowo....pamiętam też ile strachu się najadłam się w Szczyrku wjeżdżając wyciągiem krzesełkowym na Skrzyczne do tego co chwila się zatrzymywał.....koszmar.. ..i jeszcze jedno....przeraża mnie jedna strona zapór wodnych ta po której płynie sobie malutka rzeczka w momencie kiedy ja stoję kilkadziesiąt metrów wyżej ....to chyba tyle
samolotem uwielbiam latać.....totalnie nie odczuwam lęku wysokości

sandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości