Mężczyźni na wizażu - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 15:01   #331
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM
Dot.: Mężczyźni na wizażu

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
Na czym babskosc tego forum polega konkretnie? Na kierunkach typu filologia polska, wiekszosc to kobiety, w szkolach kosmetycznych wiekszosc to kobiety, aczkolwiek Miodek jest facetem jak i wielu wizazystow/fryzjerow w kraju i na swiecie jaki wniosek z tego?

na forum plotkowym tematy to:

O czym teraz myslisz,
Szukam tytulu piosenki,
Jakiej muzyki sluchasz,
problem co zrobic z agresywnym bratem,
nie ma brzydkich kobiet,
reklamacja kto zna przepisy,
darowizna mieszkania z kredytem

seriale...etc.

Nie wygladaja mi te tematy na:

czy masz mocne bole menstruacyjne?
jakiej firmy tamponow uzywacie?
jak czesto chodzicie do ginekologa?

Co za roznica jakiej plci jest osoba odpowiadajaca? Kazdy chyba jest inny nie? Jedni szukac beda porad dot. zwiazkow (na Intymnym), inni beda wchodzic dla rozrywki, inni beda pisac bzdety itd.

Glupota plci nie ma
zgadzam sie z Toba

SLAWEK_TM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 15:01   #332
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SLAWEK_TM Pokaż wiadomość
Lir391 nie wiem może sie mylę, ale przejawy feminizmu to masz konkretne
facet czy Ty wiesz co to jest w ogole feminizm i co to znaczy? Feminizm to nie jest mizoandria! nijak nie ma sie to do postow Lir

Cytat:
Feminizm (od łac. femina - kobieta) to ideologia i ruch społeczny związany z ruchem równouprawnienia kobiet, będący dopełnieniem maskulizmu, tj. ruchu związanego z równouprawnieniem mężczyzn. Istnieje wiele odmian feminizmu, ze względu na różnice (głównie etniczne i polityczne) między jego zwolennikami oraz z powodu zmian światopoglądowych, jakie zachodzą w samym ruchu feministycznym. Dzisiaj pod pojęciem feminizmu rozumie się przede wszystkim nowy ruch feministyczny, za którego początek uważa się wydanie przez Betty Friedan książki pt. Mistyka kobiecości w roku 1963[1].

Jednakże wszystkie nurty feminizmu oparte są na przekonaniu o dyskryminacji kobiet ze względu na ich płeć, prawie kobiet do emancypacji, sprzeciwie wobec seksizmu i patriarchatu.[potrzebne źródło] Feminizm opiera się na założeniu o dualizmie płci i chęci zwyciężenia dotychczas występującej w historii dominacji mężczyzn.[potrzebne źródło] Feministki i feminiści dążą do przekształcenia tradycyjnych relacji między płciami, uważanych za zniewalające jednostkę[potrzebne źródło]. Stąd pochodzi też myśl, że wyzwolenie kobiet jest i wyzwoleniem mężczyzn. Feministki nie chcą zamiany miejsc między kobietami i mężczyznami, nie chodzi też o naśladowanie mężczyzn, których rola społeczna także wzbudza głosy krytyki[potrzebne źródło]. W feminizmie podkreśla się szczególną naturę kobiet, która jest równowarta z naturą mężczyzn. Zakłada się, że uznanie kobiecych wartości i sposobu życia jest cenne zarówno dla mężczyzn jak i dla kobiet. Radykalne feministki mówią o oddzieleniu się od mężczyzn poprzez doprowadzenie do panowania kobiet - matriarchatu, umiarkowane mówią o wzajemnym uzupełnianiu się płci. Ich szczególna uwaga poświęcona jest przeciwdziałaniu dyskryminacji i gorszemu traktowaniu kobiet ze względu na ich cechy, sposób myślenia i osiągnięcia w różnych dziedzinach życia. Dostępne są liczne pozycje literatury feministycznej, jak również teologia feministyczna, które tłumaczą, jak w historii fałszowano i nie doceniano roli kobiet, oraz które próbują wyrównać te historyczne deficyty.

Myśl feministyczna kiełkuje od XVII-XVIII wieku, choć jej ślady można znaleźć właściwie we wszystkich epokach. Za pierwszą feministkę w historii uznaje się Christine de Pisan, francuską pisarkę z XIV wieku[2].

Feminizm nie jest pojęciem równoznacznym z szowinizmem, seksizmem czy mizoandryzmem. Antonimem feminizmu jest mizoginizm.
Ja uwazam siebie za feministke. Jakie mam poglady widzisz w poscie wyzej.
Stary 2008-02-12, 15:04   #333
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

jakze przykro. przydaloby sie troche kultury. ;] i szacunku do innych. a łapać za słowa to ty mnie łapiesz. szkoda czasu na dyskusje Eot.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 15:04   #334
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM

Cytat:
facet czy Ty wiesz co to jest w ogole feminizm i co to znaczy? Feminizm to nie jest mizoandria! nijak nie ma sie to do postow Lir

powklejaj mi coś jeszcze proszę

gdybyśmy nawet chcieli nie dojdziemy do porozumienia... wiec po mojemu rozmowa, po waszemu dyskusja, jest zbędna.

a co do kultury schowaj sobie ja gdzie chcesz... nie musisz mnie uświadamiać ze mam jej mało bądź w ogóle, dobrze o tym wiem.

Stary 2008-02-12, 15:16   #335
syntagma
Zakorzenienie

lepiej nie kus bo powklejam na temat feminizmu jestem akurat przeczulona
Stary 2008-02-12, 15:19   #336
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM

Cytat:
lepiej nie kus bo powklejam na temat feminizmu jestem akurat przeczulona
nie kusze Miłego Dzionka Życzę ja sie zmywam...

Stary 2008-02-12, 15:25   #337
Konto usunięte

Cytat:
nie kusze Miłego Dzionka Życzę ja sie zmywam...
najlepiej uciekac kiedy sie wie ze nie ma sie racji ;p typowe dla mezczyzn
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 15:32   #338
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Na czym babskosc tego forum polega konkretnie? Na kierunkach typu filologia polska, wiekszosc to kobiety, w szkolach kosmetycznych wiekszosc to kobiety, aczkolwiek Miodek jest facetem jak i wielu wizazystow/fryzjerow w kraju i na swiecie jaki wniosek z tego?

na forum plotkowym tematy to:

O czym teraz myslisz,
Szukam tytulu piosenki,
Jakiej muzyki sluchasz,
problem co zrobic z agresywnym bratem,
nie ma brzydkich kobiet,
reklamacja kto zna przepisy,
darowizna mieszkania z kredytem

seriale...etc.

Nie wygladaja mi te tematy na:

czy masz mocne bole menstruacyjne?
jakiej firmy tamponow uzywacie?
jak czesto chodzicie do ginekologa?

Co za roznica jakiej plci jest osoba odpowiadajaca? Kazdy chyba jest inny nie? Jedni szukac beda porad dot. zwiazkow (na Intymnym), inni beda wchodzic dla rozrywki, inni beda pisac bzdety itd.

Glupota plci nie ma
wiesz, że nie mówię o takich wątkach i gdyby panowie ograniczyli swoją bytność do tego typu wątków, to bym nic nie mówiła.
ale wiele wątków z prośbą o pomoc zaczyna się 'dziewczyny, pomóżcie' i jak widzę tam posty faceta, który pisze 'zrób tak i tak i bądź taka i taka, bo JA-FACET tak lubię i mówię ci, ze masz tak robić', to troszeczkę mnie to razi i zastanawia albo posty, z których można wyczytać jeden apel: 'dziewczyny, oto ja super-mężczyzna, przybyłem! bierzcie mnie!', to coś mi tu nie gra. i pozwoliłam sobie spytać, czego szanowni panowie tutaj szukają (i upieram się, że forum jest babskie ), bo mnie to nurtuje. jak na razie zostałam przez miłych panów oskarżona o pyskowanie, egocentryzm i feminizm

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie wypowiem się za ogół facetów, zapewne różni szukają różnych rzeczy...

IMHO to zupełnie taka sama sprawa.

Jak widzę jest zgrabna pojemna szufladka z napisem "brylowanie" i tam wszystko wrzucamy...

To że Ty nie widzisz, nie znaczy że tego uzasadnienia nie ma... wydaje mi się, że ich uzasadnienie bądź nie zależy raczej od charakteru i zachowań osoby a nie płci...

Dla Ciebie niepotrzebne, dla kogoś może potrzebne. W regulaminie jakoś jak dotąd nie ma wymagania żeby być kobietą żeby się udzielać. Z brylowaniem - jw. szufladka.
ja nie mówię, że trzeba być kobietą.
przyznaję, że trochę uogólniłam z tym brylowaniem. drażnią mnie niektóre męskie posty, z których to aż bije. przepraszam panów, którzy są normalni i nie reagują na moją ciekawość, co też tu robią jakąś dziwną agresją

Cytat:
Wciskanie moich 3 groszy jest raczej długotrwałym procesem więc nie jest tak, że już wcisnąłem

Zwykle piszę, gdy tym komuś mogę pomóc, bądź się z czymś nie zgadzam.

dobra, konkretna odpowiedź.

i jakoś można normalnie odpowiedzieć?

aha, mizoandria też mnie nie dotyczy, tak na marginesie

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

Edytowane przez lir391
Czas edycji: 2008-02-12 o 15:45 Powód: +
lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 15:33   #339
syntagma
Zakorzenienie

na forum sie dyskutuje...widze te watki.
"Co dzisiaj zjadlas?" "Bulke"

mi dech zapieraja te dyskusje

Mnie sie podoba, ze sie tu wypowiadaja faceci, ciekawiej jest. A bywaja rozni, tak jak i kobiety tutaj

Lir, to czesto w druga strone tez idzie, zauwzylas? Dziewczyna ma problem i druga jej odpowiada: poczekaj poradze sie mojego TZta co on na to powie..."moj TZ mowi, ze". Dziewczyna jedna z zezem (?) zalozyla watek tu kiedys, do facetow, czy im to przeszkadza. Dziewczynom tak sie czesto zdaje, ze facet sie jeden wypowie, to jakas wyrocznia co oni lubia itd.

Poza tym to jest specyfika forum zobacz, ze wypowiadaja sie nie Ci ktorych temat watku dotyczy. Watek o tytule: dla tych co lubia seks analny i 80% bedzie wchodzic i pisac, ze to jest fe i w ogole be

A Ci poszukiwacze to jest zrodlo rozrywki ja ich lubie Najbardziej jak zaczyna brakowac argumentow i uciekaja omijajac wszelkie pytania do nich skierowane

jak mozna rzucac tym feminizmem jakby to byla obelga to nie pojme
Stary 2008-02-12, 15:37   #340
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lir391 Pokaż wiadomość
wiesz, że nie mówię o takich wątkach i gdyby panowie ograniczyli swoją bytność do tego typu wątków, to bym nic nie mówiła.
ale wiele wątków z prośbą o pomoc zaczyna się 'dziewczyny, pomóżcie' i jak widzę tam posty faceta, który pisze 'zrób tak i tak i bądź taka i taka, bo JA-FACET tak lubię i mówię ci, ze masz tak robić', to troszeczkę mnie to razi i zastanawia albo posty, z których można wyczytać jeden apel: 'dziewczyny, oto ja super-mężczyzna, przybyłem! bierzcie mnie!', to coś mi tu nie gra. i pozwoliłam sobie spytać, czego szanowni panowie tutaj szukają (i upieram się, że forum jest babskie ), bo mnie to nurtuje. jak na razie zostałam przez miłych panów oskarżona o pyskowanie, egocentryzm i feminizm
no na pewno ci milo z tego powodu a czemu by nie ?
Stary 2008-02-12, 15:42   #341
leuwen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
nie musze byc wrózka przeciez dokladnie napisales to co przewidzialam.
Raz zasugerowales mi ze mam komplex ,co napisalam wyzej ze tak mozesz zrobic
2 wykrecic sie sianem ,co tez napisalam i zrobiles,nie chodzilo o to ze ktos cie pytał o wiek.Zreszta wszystko napisalam wyzej .
Tak to jest moje subiektywne wrazenie,moge sie w nim tylko utwierdzac badz nie.
A co Ci miałem odpowiedzieć. Nawet sama powiedziałaś ze masz kompleks, choc może nie zrobiłaś tego wprost Nie stoję w opozycji do wszystkiego co piszesz. z niektórymi rzeczami się zgadzam

Cytat:
Napisane przez bLonD_bEjBe Pokaż wiadomość
Co ma wiek do tego?

Co widzę Twoją wypowiedż zawsze podkreślasz wiek współrozmówcy.
Wywyższasz się, bo jesteś starszy?
Twoje wypowiedzi typu " jak na 19, 20, 25 lat rozsądnie piszesz, czy nieżle rozumujesz" są bezsensu.
Wydaje mi się, że tylko sprawdzasz każdej profil a potem wynosisz to na forum co jest u nas raczej niespotykane. Dziewczyny np tak nie robią.
A w przypadku tej pani wiek akurat ma tutaj wiele do rzeczy. Jej wypowiedź skojarzyła mi sie z sytuacjami z jakimi miałem doczynienie w podstawówce. Przychodził ktos nowy do klasy i gdy sie z jakaś osobą pokłócił to ona mówiła w imieniu wszystkich ze jej nie lubi i ze nikt jej tutaj nie chce. To zachowanie typowe dla młodego wieku i swiadczy o niedojrzałosci.

Dlaczego są bez sensu. Czy jeśli uważam ze ktoś mądrze pisze to nie mogę tego napisać? Rozumiem zę mozna jedynie krytykować? TZn pisać ze ktos głupio pisze albo bez sensu albo przechwala sie wiekeim?
Sprawdzam tylko czasami gdy odnoszę się do jakiejs wypowiedzi, tylko po to by ocenić z jaka osobą mam do czynienia. Pewne poglądy i zachowania bywają typowe dla danego wieku. Nie wiem co robią dziewczyny. Myslę ze nie robie wielu rzeczy które one robią i na odwrót

Cytat:
wybacz, ale to najbardziej beznadziejna z możliwych odpowiedzi. jeśli nie podoba ci się jakiś tekst, to nie czytaj, jeśli nie podoba ci się jakiś widok, to zamknij oczy, jeśli nie podoba ci się jakiś dźwięk, to zatkaj uszy, ale broń Boże, nie krytykuj, bo nie masz do tego prawa, tak? chcesz, żeby tak to wyglądało?
Tu nie chodzi o tekst ani o rzecz ani o dźwiek, tylko o osoby. Takich samych pełnoprawnych użytkowników tego forum jak i Ty. swoim pytaniem i krytyką sugerujesz że meżczyxni nie powinni mieć tutaj wstępu, oraz w pewnym sensie obrazasz tych co tutaj przychodzą.

Cytat:
czy ja mówię 'dziewczyny, łapcie widły, przeganiamy chłopów z wizażu' ? nie. spytałam, co mężczyżni właściwie tutaj robią i czego szukają. jako odpowiedź zostałam poinformowana, że są bardzo mile widziani przez wszystkie kobiety, otrzymują setki maili i PW i usłyszałam niewybredny żart, żeby dziewczyny przysyłały zdjęcia w stroju kąpielowym albo bez.
twoje pytanie sugerowało negatywną odpowiedź. Pytanie czego ktos gdzieś szuka jest w tym wypadku niegrzeczne i jest nie na miejscu. Petając kogoś czego tutaj szuka zazwyczaj dajemy mu dozrozumienia ze jest niemile widziany. Odpowiedzi o setkach maili i strojach kąpielowych były adekwatna odpowiedzia na zadane pytanie.

Cytat:
jeżeli uważasz, że moja wypowiedź była niegrzeczna, obraźliwa, niejednoznaczna moralnie, nieadekwatna do mojego wieku, bądź sugerowała, że mówię w imieniu zbiorowości, to po prostu zgłoś to.
Była jedynie niegrzeczna. Z tego co wiem to nie jest to zabronione na tym forum. Pozatym nigdy nie zgłaszam niczego adminowi. Mam taki wrodzony wstręt do donosicielstwa i donosicieli.

Cytat:
ale dlaczego to jest tajemnica? nie mogę się dowiedzieć, czego szuka każdy z panów na stricte babskim portalu?
Jesłi chcesz się dowiedzieć czego szuka każdy z panów (jesli rzeczywiście Cie to interesuje) to aby nie być posadzonym o niegrzecznosć zapytaj się o to kazdego z osobna na priv bo pewnie ilu facetó tyle bedzie odpowiedzi. Ale Ty nie chcesz wiedzieć czego tutaj szukamy, bo ty przecież juz wiesz. Opisałaś to kilka postów wcześniej. Wiec nie rozumiem po co to pytanie

Cytat:
dziwne, żeby któraś z nas pamiętała, co ty piszesz, poza ogólnym odczuciem zniesmaczenia. jeżeli przychodzisz na wizaż, żeby się dowartościować i poczuć, że jesteś starszym mądrym kolegą naiwnych głupiutkich dziewczynek, które w każdej chwili możesz, jak sie wyraziłeś, zjeść na śniadanie, to chyba jednak wybrałeś złe forum.

a co do twoich historii: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...10&postcount=6
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...8&postcount=19
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...4&postcount=54

to oczywiście tylko przykłady
Pisałem ze ja pamietam co piszę. Nie pisałem ze ty masz o tym pamiętać.
Jesłi jesteś zniesmaczona i uwazasz ze łamię regulamin zgłos do moderatora. Nie przychodzę na wizaż, żeby się dowartościować i poczuć, że jestem starszym mądrym kolegą naiwnych głupiutkich dziewczynek, które w każdej chwili mogę, , zjeść na śniadanie. A nawet gdyby tak było to nic Ci do tego

Cytat:
"czego faceci tu szukają?" to nie brzmi przyjaźnie... tylko podlatuje pretensjami, bo co My możemy tu robić...

po to żeby porozmawiać z ludźmi, tak jak jest to na forum, poradzić sie czy radzić... nie logowalem sie tu po to zeby poznac jakas faja dziewczyna... bo chyba tak myślicie.
Też takie wrażenie odnoszę. Zapewniam uroczyście lir i bess ze nawet jakby były ostatnimi kobietami na ziemi to ich nie bedę porządał
leuwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 15:47   #342
Konto usunięte

zamiast rozpetywac Panowie chore kłotnie, wystarczyło szczerze odpowiedziec, tudzież nie włączać się w dyskusję
Stary 2008-02-12, 15:59   #343
przemox
Raczkowanie

sorry, jakie chore kłótnie? Czytając ten wątek od jakiegoś czasu z kilku kobiecych postów przebija ... niechęc do płci brzydkiej, przynajmniej do obecności płci brzydkiej na forum.

Zarejestrowałem się tu się bo podoba mi się to forum, ciekawią mnie ludzie na nim. Skoro nie czuję się na nim niepewnie więc chyba od a do z babskie nie jest, zresztą w regulaminie nie ma nic o zakazie wstępu dla mężczyzn To takie dziwne że tu jesteśmy? Rozmawiamy z Wami, dyskutujemy? Tak samo jak wśród facetów , tak samo wśród kobiet są osoby z różnymi charakterami, poglądami i co ma płec do tego? Nie widzę by była tu jakaś zamknięta Rzeczpospolita Babska i nigdy szczerze nie spotkałem się tutaj z jakąś niechęcią i dziwnymi pytaniami czego tu szukam aż do tego wątku.

Niqsia13 ''... tudzież nie włączać się w dyskusję...'' rozumiem że nie wolno nam nawet w tym wątku o tytule...zaraz, jak on brzmiał odzywac się?
przemox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 16:01   #344
syntagma
Zakorzenienie

Lir, ja nie mialam tego na mysli, ze Cie o wstret do factow podejrzewam tylko ten zarzut Slawka byl chyba odnosnie tego, z tym feminizmem.
Stary 2008-02-12, 16:06   #345
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
na forum sie dyskutuje...widze te watki.
"Co dzisiaj zjadlas?" "Bulke"

mi dech zapieraja te dyskusje

Mnie sie podoba, ze sie tu wypowiadaja faceci, ciekawiej jest. A bywaja rozni, tak jak i kobiety tutaj

Lir, to czesto w druga strone tez idzie, zauwzylas? Dziewczyna ma problem i druga jej odpowiada: poczekaj poradze sie mojego TZta co on na to powie..."moj TZ mowi, ze". Dziewczyna jedna z zezem (?) zalozyla watek tu kiedys, do facetow, czy im to przeszkadza. Dziewczynom tak sie czesto zdaje, ze facet sie jeden wypowie, to jakas wyrocznia co oni lubia itd.

Poza tym to jest specyfika forum zobacz, ze wypowiadaja sie nie Ci ktorych temat watku dotyczy. Watek o tytule: dla tych co lubia seks analny i 80% bedzie wchodzic i pisac, ze to jest fe i w ogole be

A Ci poszukiwacze to jest zrodlo rozrywki ja ich lubie Najbardziej jak zaczyna brakowac argumentow i uciekaja omijajac wszelkie pytania do nich skierowane

jak mozna rzucac tym feminizmem jakby to byla obelga to nie pojme
zauważyłam, jasne. o tym było pisane w absurdach na forum, o ile dobrze pamiętam
jeżeli wypowiedzi facetów byłyby naprawdę w porządku, to przecież bym nic nie mówiła. np. dziewczyna ma problem, bo pękła jej dętka w rowerze i facet na wizażu jej pomoże. jednak pisałam o jakie sytuacje mi chodzi (super-facet to ja itp.) i to mnie razi.
a wątek jest 'mężczyźni na wizażu', więc pytam tutaj, czego panowie szukają, bo jak widzę takie posty, to skojarzenie mam jedno.

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6571022]no na pewno ci milo z tego powodu a czemu by nie ? [/quote]
taaaa

Cytat:
Napisane przez leuwen Pokaż wiadomość

A w przypadku tej pani wiek akurat ma tutaj wiele do rzeczy. Jej wypowiedź skojarzyła mi sie z sytuacjami z jakimi miałem doczynienie w podstawówce. Przychodził ktos nowy do klasy i gdy sie z jakaś osobą pokłócił to ona mówiła w imieniu wszystkich ze jej nie lubi i ze nikt jej tutaj nie chce. To zachowanie typowe dla młodego wieku i swiadczy o niedojrzałosci.
dlaczego sądzisz, że ta pani () wypowiadała się w imieniu zbiorowości? czyżby dlatego, że pisze w pierwszej osobie liczby pojedynczej?

Cytat:
Tu nie chodzi o tekst ani o rzecz ani o dźwiek, tylko o osoby. Takich samych pełnoprawnych użytkowników tego forum jak i Ty. swoim pytaniem i krytyką sugerujesz że meżczyxni nie powinni mieć tutaj wstępu, oraz w pewnym sensie obrazasz tych co tutaj przychodzą.
nic takiego nie sugerowałam. moje pytanie było utrzymane w ironicznym tonie, jeśli cie to obraża, to przepraszam. niemniej odpowiedź 'jak ci się nie podoba, to nie czytaj' nadal uważam za bezsensowną, bo na tym forum osoba=tekst przez nią napisany. jeśli mnie ten tekst razi, to dlaczego, powiedz mi, dlaczego , nie mogę nic powiedzieć, ani o nic zapytać?

Cytat:
twoje pytanie sugerowało negatywną odpowiedź. Pytanie czego ktos gdzieś szuka jest w tym wypadku niegrzeczne i jest nie na miejscu. Petając kogoś czego tutaj szuka zazwyczaj dajemy mu dozrozumienia ze jest niemile widziany. Odpowiedzi o setkach maili i strojach kąpielowych były adekwatna odpowiedzia na zadane pytanie.
moje pytanie niczego nie sugerowało, a już na pewno nie odpowiedzi (to w ogole możliwe?) bo jak widzisz, niektórzy mężczyźni odpowiedzieli krótko i na temat. nie było moją intencją obrażam kogokolwiek, pytanie zadałam wprost i tyle

Cytat:

Jesłi chcesz się dowiedzieć czego szuka każdy z panów (jesli rzeczywiście Cie to interesuje) to aby nie być posadzonym o niegrzecznosć zapytaj się o to kazdego z osobna na priv bo pewnie ilu facetó tyle bedzie odpowiedzi. Ale Ty nie chcesz wiedzieć czego tutaj szukamy, bo ty przecież juz wiesz. Opisałaś to kilka postów wcześniej. Wiec nie rozumiem po co to pytanie
chcę wiedzieć. moje wypowiedzi, jak mówiłam, miały charakter ironiczny. przyznaję, że zachowania wielu facetów na tym forum pozwalają mi domyślać się odpowiedzi, ale mimo to spytałam, a nie oskarżyłam, więc można było odpowiedzieć i z głowy po to są wątki o różnej tematyce na forum, żeby w nich pytać. nie uważam tego pytania za intymne, ani wymagające takiej konspiracji, żebym musiała posłużyć się PW.

Cytat:
Pisałem ze ja pamietam co piszę. Nie pisałem ze ty masz o tym pamiętać.
Jesłi jesteś zniesmaczona i uwazasz ze łamię regulamin zgłos do moderatora. Nie przychodzę na wizaż, żeby się dowartościować i poczuć, że jestem starszym mądrym kolegą naiwnych głupiutkich dziewczynek, które w każdej chwili mogę, , zjeść na śniadanie. A nawet gdyby tak było to nic Ci do tego
dlaczego nic mi do tego?

Cytat:
Też takie wrażenie odnoszę. Zapewniam uroczyście lir i bess ze nawet jakby były ostatnimi kobietami na ziemi to ich nie bedę porządał
uroczyście dziękuję za zapewnienie

Cytat:
Lir, ja nie mialam tego na mysli, ze Cie o wstret do factow podejrzewam tylko ten zarzut Slawka byl chyba odnosnie tego, z tym feminizmem.
wiem, wiem, spoko

Cytat:
Napisane przez przemox Pokaż wiadomość
sorry, jakie chore kłótnie? Czytając ten wątek od jakiegoś czasu z kilku kobiecych postów przebija ... niechęc do płci brzydkiej, przynajmniej do obecności płci brzydkiej na forum.

Zarejestrowałem się tu się bo podoba mi się to forum, ciekawią mnie ludzie na nim. Skoro nie czuję się na nim niepewnie więc chyba od a do z babskie nie jest, zresztą w regulaminie nie ma nic o zakazie wstępu dla mężczyzn To takie dziwne że tu jesteśmy? Rozmawiamy z Wami, dyskutujemy? Tak samo jak wśród facetów , tak samo wśród kobiet są osoby z różnymi charakterami, poglądami i co ma płec do tego? Nie widzę by była tu jakaś zamknięta Rzeczpospolita Babska i nigdy szczerze nie spotkałem się tutaj z jakąś niechęcią i dziwnymi pytaniami czego tu szukam aż do tego wątku.

Niqsia13 ''... tudzież nie włączać się w dyskusję...'' rozumiem że nie wolno nam nawet w tym wątku o tytule...zaraz, jak on brzmiał odzywac się?
przemox, sam wiesz, że wielu facetów nie rozmawia, ani nie dyskutuje (chociaż potrzeba dyskusji na forum składającym się w 99% z kobiet też mnie dziwi ), tylko uskutecznie zachowania, o których wspomniałam wcześniej i męczy mnie to, bo naprawdę rozwalają wątki i to jest niepotrzebne. jestem nastawiona negatywnie, bo większość męskich postów, które mam okazję zobaczyć jest bardzo nie na temat, często oceniają dziewczyny i piszą rzeczy, które mogą być źle odebrane (i są ). oczywiście, facet za faceta nie odpowiada, ale przez to wszystko jestem niechętnie nastawiona do mężczyzn na forum. i dlatego poruszyłam ten problem.

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 16:16   #346
bess
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ci miałem odpowiedzieć. Nawet sama powiedziałaś ze masz kompleks, choc może nie zrobiłaś tego wprost Nie stoję w opozycji do wszystkiego co piszesz. z niektórymi rzeczami się zgadzam

nie mam ,słabo czytasz miedzy wierszami

czuje sie wyróżniona
i zobacz jak znowu w tej zabawnej uwadze wyszło twoje wielkie ego
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 16:34   #347
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6570849]najlepiej uciekac kiedy sie wie ze nie ma sie racji ;p typowe dla mezczyzn [/quote]

nie wiem jak Ty ale nie spędzam całego dnia na wizażu...

i nie poczuwam sie, do tłumaczenia Ci dlaczego "sie zmywam"...

i w tym momencie mogę napisać: urajanie sobie typowe dla kobiet

Stary 2008-02-12, 18:39   #348
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Definicja piekna, niestety IMO "feminizm stostowany" to jest z gorszych przypadlosci wspolczesnego swiata. Aha, no i nie utozsamialbym tego slowa w dazeniem do rownouprawnienia.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 18:47   #349
byliczka
Zakorzenienie

Tak, kobiety się wszystkiego czepiają, są kapryśne, każdego obgadają, a faceci nie rozmieją bab, leją zawsze na deskę i mają przerost EGO. Widzę że macie tutaj nie wątek o mężczyznach tylko o idiotycznych stereotypach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 19:03   #350
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Definicja piekna, niestety IMO "feminizm stostowany" to jest z gorszych przypadlosci wspolczesnego swiata. Aha, no i nie utozsamialbym tego slowa w dazeniem do rownouprawnienia.
definicja nie moja, z wikipedii Co masz na mysli z tym feminizmem stosowanym?
-----------
Odnosnie tych mezczyzn hmm hmm, zauwazylam odwrotna tendencje. Co post to, ja i moja gwiazdeczka, no tak bo moja pysia, bo moja tezetka, bo moja niunia, moja ... jakby ktos ich pytal o to
-----------
ano, byliczka tyz fakt
Stary 2008-02-12, 19:05   #351
leuwen
Zadomowienie

Wiesz co Lir. Nie chce mi się cytować juz twoich wypowiedzi, bo i tak wykręcisz kota ogonem. Dobrze wiesz ze twój post był zaczepny. Nie mam ochoty już na tą dyskusję, bo z doswiadczenia wiem że skonczy się jak wątek o jehowych.

Jestem na tym forum bo jest to jedno z nielicznych forów gdzie przy braku cenzury politycznej obyczajowej jest mimo to świetnie moderowane. Podoba mi się ze moderatorzy wtracają się dopiero wtedy jak robi się wioska. Stosujac sie do kilku zasad mozna tutaj prowadzić nieskrępowaną dyskusję na praktycznie dowolne tematy . Pozatym, lubie towarzystwo Pań. Nawet tych wrednych. Nie mam tutaj zamiaru brylować czy się popisywać. zdaję sobie sprawę ze mój sposób bycia nie każdemu musi odpowiadać, z drugiej strony nie przyszedłem tutaj zeby każdemu słodko ciumkać. Jak widzę jakiś temat który mnie bawi to czasem sobie zażartuję. jesli ktoś sie czuje tym dotknięty to zazwyczaj przepraszam.
Zdazyło mi się również kilka razy przepraszać osoby z którymi rozmawiałem. nie jestem cietrzewiem i mam swiadomośc tego ze czasem się gdzieś zagalopuję. Dlatego też nie chcę wiecej ciągnąc dyskusji na ten temat. Kilka razy byłem wobec was uszczypliwy (bess, lir) przepraszam.
jesłi nie pasuje wam ze faceci zabierają głos w niektórych sprawach. wystarczy pogadać z resztą albo z moderatorami, albo zaznaczyć na początku watku ze autor nie życzy sobie aby w dyskusji brali udział meżczyźni
pozdrawiam
Stary 2008-02-12, 20:06   #352
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
definicja nie moja, z wikipedii Co masz na mysli z tym feminizmem stosowanym?
-----------
Odnosnie tych mezczyzn hmm hmm, zauwazylam odwrotna tendencje. Co post to, ja i moja gwiazdeczka, no tak bo moja pysia, bo moja tezetka, bo moja niunia, moja ... jakby ktos ich pytal o to
-----------
ano, byliczka tyz fakt
No Wikipedia ma podstawowa zalete (mnogosc hasel) i wade (ze niemal kazdy moze wpisac co chce). Ale nawet jesli ta definicja jest w porzadku, to widze dysonans pomiedzy definicja a rzeczywistoscia.

Dla mnie feminizm kojarzy sie z:
- szukaniem dziury w calym a nie zajmowanie sie realnymi problemami kobiet (tu bryluje np. pani Sroda)
- rownouprawnieniem az do bolu - czyli kobiety na traktory i do kopalni, dogodzmy im podwyzszonym wiekiem emerytalnym, na pewno tego potrzebuja i chca
- seksizmem partytetowym tzn. ze w takim i takim ciele ma byc po 50% osob danej plci... jak dla mnie to glupota, lepiej niech bedzie 100% osob wykwalifikowanych do pelnienia danej funkcji, niezalezenie od plci.
- zawlszaczaniem sobie prawa do reprezentowania wszystkich kobiet.
- obracie kobiet z kobiecosci

No ale to tylko moje postrzeganie i moja opinia, kazdy moze ten termin nieco inaczej zrozumiec
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 20:09   #353
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM

Cytat:
Wiesz co Lir. Nie chce mi się cytować juz twoich wypowiedzi, bo i tak wykręcisz kota ogonem. Dobrze wiesz ze twój post był zaczepny. Nie mam ochoty już na tą dyskusję, bo z doswiadczenia wiem że skonczy się jak wątek o jehowych.

Jestem na tym forum bo jest to jedno z nielicznych forów gdzie przy braku cenzury politycznej obyczajowej jest mimo to świetnie moderowane. Podoba mi się ze moderatorzy wtracają się dopiero wtedy jak robi się wioska. Stosujac sie do kilku zasad mozna tutaj prowadzić nieskrępowaną dyskusję na praktycznie dowolne tematy . Pozatym, lubie towarzystwo Pań. Nawet tych wrednych. Nie mam tutaj zamiaru brylować czy się popisywać. zdaję sobie sprawę ze mój sposób bycia nie każdemu musi odpowiadać, z drugiej strony nie przyszedłem tutaj zeby każdemu słodko ciumkać. Jak widzę jakiś temat który mnie bawi to czasem sobie zażartuję. jesli ktoś sie czuje tym dotknięty to zazwyczaj przepraszam.
Zdazyło mi się również kilka razy przepraszać osoby z którymi rozmawiałem. nie jestem cietrzewiem i mam swiadomośc tego ze czasem się gdzieś zagalopuję. Dlatego też nie chcę wiecej ciągnąc dyskusji na ten temat. Kilka razy byłem wobec was uszczypliwy (bess, lir) przepraszam.
jesłi nie pasuje wam ze faceci zabierają głos w niektórych sprawach. wystarczy pogadać z resztą albo z moderatorami, albo zaznaczyć na początku watku ze autor nie życzy sobie aby w dyskusji brali udział meżczyźni
pozdrawiam

Amen

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 21:56   #354
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Jestem na tym forum bo jest to jedno z nielicznych forów gdzie przy braku cenzury politycznej obyczajowej jest mimo to świetnie moderowane.
Cytat:
Podoba mi się ze moderatorzy wtracają się dopiero wtedy jak robi się wioska. Stosujac sie do kilku zasad mozna tutaj prowadzić nieskrępowaną dyskusję na praktycznie dowolne tematy .
Cytat:
pozdrawiam
Znowu "liżesz' moderatorów.
Tylko nie sugeruj mi, abym przytoczyła wątek, w którym jeszcze "polizałeś".
To tylko taki mały humorystyczny off top.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 00:20   #355
leuwen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez backie Pokaż wiadomość
Znowu "liżesz' moderatorów.
Tylko nie sugeruj mi, abym przytoczyła wątek, w którym jeszcze "polizałeś".
To tylko taki mały humorystyczny off top.

A tamto to było zupełnie inne lizanko to co teraz pisałem jest całkiem szczere. Byłęm trochę wkurzony jak dostałem bana. Ale w sumie jakby było tutaj róbta co chceta, to w niedługim czasie nikt normalny nie zaglądałby na to forum. Wystarczy się tylko przyzwyczaić do pewnych zasad. nie awsze jest to łątwe
Stary 2008-02-13, 09:49   #356
Konto usunięte

Cytat:
A tamto to było zupełnie inne lizanko to co teraz pisałem jest całkiem szczere. Byłęm trochę wkurzony jak dostałem bana. Ale w sumie jakby było tutaj róbta co chceta, to w niedługim czasie nikt normalny nie zaglądałby na to forum. Wystarczy się tylko przyzwyczaić do pewnych zasad. nie awsze jest to łątwe
inne lizanko? czyli przyznajesz ze sie podlizywałes? jesli to co teraz pisałeś jest całkiem szczere, czyli reszta była kłamstwem wczesniej.;] całkiem niezle sobie pomyslales.
Stary 2008-02-13, 10:22   #357
edit23
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6576933]inne lizanko? czyli przyznajesz ze sie podlizywałes? jesli to co teraz pisałeś jest całkiem szczere, czyli reszta była kłamstwem wczesniej.;] całkiem niezle sobie pomyslales.[/quote]

A może luwen chce zostac moderatorem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 10:47   #358
leuwen
Zadomowienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6576933]inne lizanko? czyli przyznajesz ze sie podlizywałes? jesli to co teraz pisałeś jest całkiem szczere, czyli reszta była kłamstwem wczesniej.;] całkiem niezle sobie pomyslales.[/quote]

Hehe. To nie tak. W wątku o tym jak sobie kogoś wyobrazam było jedynie o wygladzie. serio tak sobie wyobrazam dziewczyny o których pisałem, co nie oznacza że one tak wygladają w rzeczywistosci. Natomiast co do sposobu moderowania forum to naprawdę mi sie podoba i mówie to całkiem swiadomie. Lizać nie zawsze znaczy sie podlizac

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Oj nie raczej bym nie chciał. Zaraz by mnie o stronniczość posądzili. I pewnie mieli by rację
Stary 2008-02-13, 10:53   #359
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
tego to juz by bylo za wiele
Stary 2008-02-13, 14:46   #360
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie raczej bym nie chciał. Zaraz by mnie o stronniczość posądzili. I pewnie mieli by rację
No to wiem, że bana bym nie dostała od ciebie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości