![]() |
#5101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
a to moje walentynkowe szaleństwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5103 |
Zadomowienie
|
kas!a ja powiem ci tak!! sądzę ze orto chciała cię naciągnąć!! ja bym sie nie decydowała na ten aparat szkoda czasu i pieniędzy!! ja w wieku 16 lat też miałam aparat ruchomy!! i jak widać mam stały!! efekty były ale nie zbyt duże!! a jak przestałam nosić to powróciło to co było :P serio!! a w ogóle to ja nie miałam krzywych zębów!! tylko jak byłam mała to orto nie chciała mi dać aparatu tylko chciała mi piłować zęby a wiec urosły takie krzywe!! bo nie było miejsca dla jednej jedynki!! i po prostu wychyliła sie z łuku i przekrzywiła trochę!! i to cala moja wada!! i aparat ruchomy nie jest w stanie ci wyprostować zębów bo sory za wyrażenie ale to juz nie ten wiek!! ja jestem na to dobrym przykładem !!
#5104 |
Zakorzenienie
|
Pogadam z tatą.
Szkoda tylko, że 200zł w błoto, bo zaliczki chyba nie oddadzą. W ogóle ten gabinet cały czas mi się wydawał podejrzany. Kobieta nie umiała wyraźnie powiedzieć o co jej chodzi i co chce ze mną zrobić. O tym, że efekt po aparacie nie będzie idealny poinformowała mnie podczas robienia wycisków. No i cały czas pracowała bez rękawiczek.
#5105 |
Kokon pro
|
![]() ![]() ![]() kas!a moze szkoda 200 zl ale pozniej i tak nie bedziesz zadowolona z efektow, bedzie potrzebny staly a im sie jest mlodszym tym sie jednak lepiej zabki prostuja nawet w stalym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5107 |
Raczkowanie
|
![]() |
#5108 |
Raczkowanie
|
Jeszcze 16 dni i aparat !!!!!!!
Ech musiałam to komuś powiedzieć i się pochwalić ![]()
![]() |
#5109 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko, czy można mieć chorego, stałego zęba który nadaje się do wyrwania podczas noszenia aparatu? I Czy koniecznie zęby muszą być wyleczone?
#5110 |
Zakorzenienie
|
Isenia, super!!!! I jakie masz proste jedynki, zazdroszczę
roka12345 !! prostych ząbków życzę ![]() Palemka, jeśli Ci się w trakcie zepsuje, to już orto coś na to zaradzi [jeśli jest stomatologiem jendocześnie] Ale żeby założyć aparat najpierw trzeba wyleczyć wsyztskie ząbki, żeby potem nie byo niespodzianek. zależy który ząb do wyrwania, skonsultuj z orto. |
![]() ![]() |
![]() |
#5111 |
Zakorzenienie
|
zeby musza byc wyleczona te co beda zadrutowane, wiec 8 i ewentualnie7 odpadaja a tak to niestety (A NAWET STETY!) ale zeby musisz miec wyleczone Ktos sie pytal : czy to normalne ze nie ma pierscieni? TAK
iSENIA przez Ciebie to sie lesbijka stane! :P:P sliczne usteczka!!!!!!!! kochane a powiedzcie mi-moj tz byl u dentysty bo robil zabka, no i od razu zapytal o ortodonte dobrego bo mu jedynka powoli sie wychyla z luku bo chyba mu 8 pchaja. i wiecie co denstysta powiedzial? ZE ALBO DOSTANIE RUCHOMY APARAT ALBO STAłY od orto. Ma 21 lat i szczerze to nie chce mi sie wierzyc ze on bedzie nosil ruchomy-aczklwiek kto wie. mnie sie wydaje ze w wieku 21 lat raczej ruchomym to mozna zrobić NIC.
#5112 |
Raczkowanie
|
wow, wow i jeszcze raz wow!!! achhh cudnie 8)
#5113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
roka12345- czekamy w napięciu razem z Tobą ![]() ~Gonia~ dzięki za odpowiedź ![]() Isenia boshhhhh cudo po prostu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! ![]() kas!a ja myślę, że lepiej odżałować te 200 zł, no trudno, przepadnie. A tata niech się nie złości-wszak nie jesteś ortodontą, pani dr powiedziała, że może być ruchomy toś się dziewczyno uradowała, bo nie będziesz miała rusztowania na stałe na dwa lata i na dodatek będzie taniej, a tu w międzyczasie zagadałaś na forum i dowiedziałaś się, że to pic na wodę fotomontaż. A jak jeszcze nie podoba Ci się ta kobieta, to tym bardziej do niej nie chodź! Warto zainwestować i mieć prawdziwe efekty raz a dobrze ![]() smv no Ty kobito jak już coś pierniczniesz to boki zrywać ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-02-12 o 19:03 Powód: smv |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za odp. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5115 | |
Kokon pro
|
Cytat:
niech leci po skierowanie na rtg i jesli osemki sie pchaja niech je usunie, zeby przestana sie pchac i mozliwe ze mu sie cofnie ta jedynka znow moja sis tak miala na dole ;] orto jej powiedziala ze jak usunie osemki w miare szybko to powinno sie cofnac ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5116 |
Rozeznanie
|
Kurcze no to mi poprawiłyście humor kobitki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5117 |
Raczkowanie
|
papryka85 ciesze się, że mam się z kim podzielić tą wiedzą
![]() Isenia cudne usteczka i super gumki ![]()
#5118 |
Raczkowanie
|
Isenia sliczny kolor guuumek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5119 |
Zakorzenienie
|
a ja juz czerownych chyba sobie nie wezme bo jakos mi sie wydaje ze przez taki kolor moje zeby ( nie wiedziec czemu?!?!) wyglądały bardziej żółto
![]() hehe no kurde Isenka, jakie ty masz te usteczka, zazdroszcze ![]() ![]() kasiek on ma na 22 lut wizyte u orto i wedy sie dowie co ma zrobic, biedny przezywac musi moje podekscytowanie tym wszytskim bo mu tlumacze z emoze bedzie musial zdjecia robic, ze moze wyciski, ze moze jednak aparat...a on sie wkurza aja placze ze on sie wkurza ;p wr. ej babki oczy mnie pieka, swędzą, łzawią i to zawsze wieczorem. co jest nie teges? a tak w ogole to wykoczylam swiezo po kapieli rano na mroz w golfiku i spodniach dresowych na dwor zeby se posciel wywietrzyc, ciekawe czy bede chora ;D hyhy;P
#5120 | ||||
Zadomowienie
|
FOTKI, dawaj nam tu FOTKI
![]() ![]() Cytat:
Jak już koleżanki Ci napisały to absolutnie normalne, że nie masz pierścieni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WSPANIAŁE !!! To powinno być teraz Twoim awatarkiem, a orto powinien tą fotę chcieć na swoje www bądź reklamę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ależ się opisałam...dziś po raz pierwszy od wizyty, na której doklejono mi resztę dołu jadłam normalny obiad...matko jak to żarcie włazi w ten dolny aparat ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5121 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hyhy nie zamecz chlopa ;] heh moze masz poczatki alergii bo cos zaczelo pylic i moje oczy tez wieczorem ostatnio znow tak maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękować ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5124 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam pytanie, czy przy jednym wystajacym kle w gornej szczece, trzeba zakladac aparat na gore i dol, czy mozna tlyko na gore? nie stac mnie na dwa... czy lekarz moze nie zgodzic sie na leczenie samej gory? |
![]() ![]() |
![]() |
#5125 |
Zadomowienie
|
Pokaż pokaż
![]() Mariczqa WIele razy już ktoś tutaj pyta, czy jak ma jeden krzywy ząb to od razu dwa aparaty. Odpowiem Ci dość standardowo - zależy od tego, czy masz dobry zgryz - bo jak nie no to trzeba go ustawić a to się odbywa za pomocą dwóch aparatów (po jednym na każdym łuku). Są lekarze, którzy się godzą na leczenie jednym łukiem, ale ogólnie opinia jest taka, że istnieje ryzyko, że wyprostowana góra nie bedzie pasować do dołu który nie będzie miał możliwości samoistnie się do niej dopasować...Może dozbierasz na dół w trakcie leczenia i umówisz sie z orto na raty? Wiele z nas tak robi ![]() A ja zapomniałam dodać, że regularnie przygryzam policzki podczas jedzenia (odkąd mam aparat na dole). Wy też tak miałyście?
#5126 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hah ja mialam cale dziury wygryzione ;] minelo samo z czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5127 |
Zadomowienie
|
No to wspaniale ;P Mi minęło ślinienie się i seplenienie - co mnie bardzo cieszy bo jedno i drugie w pracy mi przeszkadzało :P
#5128 |
Raczkowanie
|
a ja się ślinie przy piciu.
![]()
![]() |
#5129 |
Raczkowanie
|
ah dziekuje Wam dziewczyny!
![]()
#5130 |
Wtajemniczenie
|
witam po przerwie moje drogie panie
![]() ![]() takiego poruszenia w buzi daawno nie miałam! znowu mnie orto męczy metalowymi ligaturami na dolnym łuku i zęby takiego szwunku dostały... szału już dostaję, a za dwa tygodnie kolejna wizyta ![]() witam wszystkie nowe aparatki ![]() ![]() a teraz grzecznie wracam do pisania pracy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.