Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 171 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 17:39   #5101
Isenia
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

a to moje walentynkowe szaleństwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14luty.jpg (68,1 KB, 145 załadowań)
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:39   #5102
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
kas!a ...no to po ptokach... chociaż z drugiej strony...na kogo tata ma się niby zezłościć??? na Ciebie?
No na mnie, że chciałam ruchomy, a później zmieniam zdanie.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:42   #5103
poldzia89
Zadomowienie

kas!a ja powiem ci tak!! sądzę ze orto chciała cię naciągnąć!! ja bym sie nie decydowała na ten aparat szkoda czasu i pieniędzy!! ja w wieku 16 lat też miałam aparat ruchomy!! i jak widać mam stały!! efekty były ale nie zbyt duże!! a jak przestałam nosić to powróciło to co było :P serio!! a w ogóle to ja nie miałam krzywych zębów!! tylko jak byłam mała to orto nie chciała mi dać aparatu tylko chciała mi piłować zęby a wiec urosły takie krzywe!! bo nie było miejsca dla jednej jedynki!! i po prostu wychyliła sie z łuku i przekrzywiła trochę!! i to cala moja wada!! i aparat ruchomy nie jest w stanie ci wyprostować zębów bo sory za wyrażenie ale to juz nie ten wiek!! ja jestem na to dobrym przykładem !!

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:51   #5104
kas!a
Zakorzenienie

Pogadam z tatą.

Szkoda tylko, że 200zł w błoto, bo zaliczki chyba nie oddadzą.
W ogóle ten gabinet cały czas mi się wydawał podejrzany. Kobieta nie umiała wyraźnie powiedzieć o co jej chodzi i co chce ze mną zrobić. O tym, że efekt po aparacie nie będzie idealny poinformowała mnie podczas robienia wycisków. No i cały czas pracowała bez rękawiczek.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:52   #5105
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość

kas!a moze szkoda 200 zl ale pozniej i tak nie bedziesz zadowolona z efektow, bedzie potrzebny staly a im sie jest mlodszym tym sie jednak lepiej zabki prostuja nawet w stalym

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:58   #5106
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bosko!

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:11   #5107
Golden Brunette
Raczkowanie

Cytat:

przepięknie! akurat do całowania.
Golden Brunette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 18:33   #5108
roka12345
Raczkowanie

Jeszcze 16 dni i aparat !!!!!!!
Ech musiałam to komuś powiedzieć i się pochwalić
Stary 2008-02-12, 18:37   #5109
Palemka005
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Palemka005

a ja mam pytanko, czy można mieć chorego, stałego zęba który nadaje się do wyrwania podczas noszenia aparatu? I Czy koniecznie zęby muszą być wyleczone?

Palemka005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:52   #5110
kliwia
Zakorzenienie

Isenia, super!!!! I jakie masz proste jedynki, zazdroszczę

roka12345 !! prostych ząbków życzę

Palemka, jeśli Ci się w trakcie zepsuje, to już orto coś na to zaradzi [jeśli jest stomatologiem jendocześnie]
Ale żeby założyć aparat najpierw trzeba wyleczyć wsyztskie ząbki, żeby potem nie byo niespodzianek. zależy który ząb do wyrwania, skonsultuj z orto.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:53   #5111
smv
Zakorzenienie

zeby musza byc wyleczona te co beda zadrutowane, wiec 8 i ewentualnie7 odpadaja a tak to niestety (A NAWET STETY!) ale zeby musisz miec wyleczone Ktos sie pytal : czy to normalne ze nie ma pierscieni? TAK

iSENIA przez Ciebie to sie lesbijka stane! :P:P sliczne usteczka!!!!!!!!

kochane a powiedzcie mi-moj tz byl u dentysty bo robil zabka, no i od razu zapytal o ortodonte dobrego bo mu jedynka powoli sie wychyla z luku bo chyba mu 8 pchaja. i wiecie co denstysta powiedzial? ZE ALBO DOSTANIE RUCHOMY APARAT ALBO STAłY od orto. Ma 21 lat i szczerze to nie chce mi sie wierzyc ze on bedzie nosil ruchomy-aczklwiek kto wie.
mnie sie wydaje ze w wieku 21 lat raczej ruchomym to mozna zrobić NIC.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 18:56   #5112
p4trycja
Raczkowanie

Cytat:
wow, wow i jeszcze raz wow!!! achhh cudnie 8)
Stary 2008-02-12, 18:59   #5113
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Palemka005 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko, czy można mieć chorego, stałego zęba który nadaje się do wyrwania podczas noszenia aparatu? I Czy koniecznie zęby muszą być wyleczone?
Nie no po co leczyć zęba, który będzie wyrywany? Jasne że nie trzeba mieć wszystkiego poleczonego jak się idzie na wizytę do orto, bo może się okazać, że trzeba coś usunąć, a po co leczyć coś, co ma być usuwane? A le jak się już zakłada aparat, to trzeba mieć resztę poleczoną.

roka12345- czekamy w napięciu razem z Tobą

~Gonia~ dzięki za odpowiedź

Isenia boshhhhh cudo po prostu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

kas!a ja myślę, że lepiej odżałować te 200 zł, no trudno, przepadnie. A tata niech się nie złości-wszak nie jesteś ortodontą, pani dr powiedziała, że może być ruchomy toś się dziewczyno uradowała, bo nie będziesz miała rusztowania na stałe na dwa lata i na dodatek będzie taniej, a tu w międzyczasie zagadałaś na forum i dowiedziałaś się, że to pic na wodę fotomontaż. A jak jeszcze nie podoba Ci się ta kobieta, to tym bardziej do niej nie chodź! Warto zainwestować i mieć prawdziwe efekty raz a dobrze

smv no Ty kobito jak już coś pierniczniesz to boki zrywać

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-02-12 o 19:03 Powód: smv
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:00   #5114
Golden Brunette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
zeby musza byc wyleczona te co beda zadrutowane, wiec 8 i ewentualnie7 odpadaja a tak to niestety (A NAWET STETY!) ale zeby musisz miec wyleczone Ktos sie pytal : czy to normalne ze nie ma pierscieni? TAK

dziękuję za odp. uff a już się bałam. w sumie to u orto nawet nie zauważylam że ich nie mam, tylko jak wróciłam do domu i spojrzałam w lusterko: . Sprawdzałam w necie i niby też wszędzie jest napisane że aparat składa się m.in z pierścieni. ale jednak wierzę wizażowym specjalistkom od aparatów. teraz tylko przetrwać te pierwsze dni..
Stary 2008-02-12, 19:03   #5115
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

iSENIA przez Ciebie to sie lesbijka stane! :P:P sliczne usteczka!!!!!!!!

kochane a powiedzcie mi-moj tz byl u dentysty bo robil zabka, no i od razu zapytal o ortodonte dobrego bo mu jedynka powoli sie wychyla z luku bo chyba mu 8 pchaja. i wiecie co denstysta powiedzial? ZE ALBO DOSTANIE RUCHOMY APARAT ALBO STAłY od orto. Ma 21 lat i szczerze to nie chce mi sie wierzyc ze on bedzie nosil ruchomy-aczklwiek kto wie.

niech leci po skierowanie na rtg i jesli osemki sie pchaja niech je usunie, zeby przestana sie pchac i mozliwe ze mu sie cofnie ta jedynka znow moja sis tak miala na dole ;] orto jej powiedziala ze jak usunie osemki w miare szybko to powinno sie cofnac

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 19:18   #5116
Isenia
Rozeznanie

Kurcze no to mi poprawiłyście humor kobitki dzięki za miłe słowa , bo już momentami to mam naprawdę serdecznie dość tego złomu
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:20   #5117
carla_87
Raczkowanie

papryka85 ciesze się, że mam się z kim podzielić tą wiedzą afty sa to takie nadżerki (ubytki błony śluzowej), pokryte białym nalotem, a na około mają rumieniowaty rąbek zapalny. moga wystepowac na policzkach, podniebieniu, blonie sluzowej warg...

Isenia cudne usteczka i super gumki

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:46   #5118
Julshka
Raczkowanie

Isenia sliczny kolor guuumek heh teraz zaluje ze na poczatek nie wzielam czerwieni... ale cooz nastepnym razem wezme teraz wzielam sobie fioletowe, takie malo widoczneotoczenie musi sie w koncu jakos przyzwyczaic
Julshka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 20:07   #5119
smv
Zakorzenienie

a ja juz czerownych chyba sobie nie wezme bo jakos mi sie wydaje ze przez taki kolor moje zeby ( nie wiedziec czemu?!?!) wyglądały bardziej żółto

hehe no kurde Isenka, jakie ty masz te usteczka, zazdroszcze i taka krwista czerwien mrrrrrrr;D;-) jakbtym ja sobie taki strzelila kolor to normlanie nie obrazając nikogo ale wyglądałabym jak Rosjanka z bazarku hhie jeszcze korale czerwone i hulać ;D

kasiek on ma na 22 lut wizyte u orto i wedy sie dowie co ma zrobic, biedny przezywac musi moje podekscytowanie tym wszytskim bo mu tlumacze z emoze bedzie musial zdjecia robic, ze moze wyciski, ze moze jednak aparat...a on sie wkurza aja placze ze on sie wkurza ;p wr.

ej babki oczy mnie pieka, swędzą, łzawią i to zawsze wieczorem. co jest nie teges?
a tak w ogole to wykoczylam swiezo po kapieli rano na mroz w golfiku i spodniach dresowych na dwor zeby se posciel wywietrzyc, ciekawe czy bede chora ;D hyhy;P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 20:22   #5120
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez Julshka Pokaż wiadomość
Witajcie!! Dzisiaj o godzinie 15:00 zostalam Aparatka hehe ciesze sie
FOTKI, dawaj nam tu FOTKI No i gratulacje

Cytat:
Napisane przez Golden Brunette Pokaż wiadomość
witam aparatki

i w sumie od dzisiaj jestem jedną z was fioletowo-różową na dodatek. ;P ale coś czuję że zaczyna się ból.. a co dopiero jutro.. mam nadzieję że jakoś wytrzymam na tabletkach przeciwbólowych i jogurtach. tak w ogóle to musiałam zmienić orto, bo ta pierwsza stwierdziła,że się mnie nie podejmie.;| ale teraz póki co jestem z tej zadowolona.. tylko dziewczyny, powiedzcie mi, czy to normalne że ja nie mam pierścieni?
Nie bierz tabletek jak Cię rozboli ząb bo coś nagryziesz lub się uderzysz jednym zębem o drugim, bo wiadomo że taki ból stosunkowo szybko mija. Jeśli Cię naprawdę BOLĄ zęby same z siebie to wtedy weź. Pisałyśmy tutaj też o tabl. przeciwbólowych i tym, że duże ich ilości mogą spowolnić przemieszczanie się zębów.
Jak już koleżanki Ci napisały to absolutnie normalne, że nie masz pierścieni Ja też ich nie mam, ani jednego mam tzw rurki policzkowe (wpisz w wyszukiwarkę, też była o nich mowa ) I Tobie też gratuluję wejścia do naszego jakże elitarnego klubu I daj foooty

Cytat:
WSPANIAŁE !!! To powinno być teraz Twoim awatarkiem, a orto powinien tą fotę chcieć na swoje www bądź reklamę

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
Pogadam z tatą.

Szkoda tylko, że 200zł w błoto, bo zaliczki chyba nie oddadzą.
W ogóle ten gabinet cały czas mi się wydawał podejrzany. Kobieta nie umiała wyraźnie powiedzieć o co jej chodzi i co chce ze mną zrobić. O tym, że efekt po aparacie nie będzie idealny poinformowała mnie podczas robienia wycisków. No i cały czas pracowała bez rękawiczek.
To prawda trochę szkoda kasy, ale tu się nie ma co spieszyć - co nagle to po diable. Skoro kobieta się specjalizuje w ruchomych to dlatego taki Ci zaproponowała. Idź na konsultację do innego orto, dobrze Ci radzę, ja sama byłam u trzech i wybrałam takiego jaki mi przedstawił najbardziej wiarygodny i finansowo przystępny plan leczenia. U jednej orto też zostawiłam 200zł (sporządzenie planu leczenia plus wyciski, których mi potem nie oddała...), więc wiem co czujesz...ale to nie jest błahostka co, warto jednak pochodzić i się podowiadywać.

Cytat:
Napisane przez Palemka005 Pokaż wiadomość
Orto zanim założy aparat obejrzy dokładnie Twoje zęby i powie co zostaje a co do usunięcia, ewentualne dziury lub zadatki na nie również wskaże i będzie kazał iść z tym do dentysty. Tak jak tu wcześniej pisałyśmy, czasem lepiej nie biec leczyć wszystkich zębów po kolei, ponieważ może się potem okazać, że orto każe wyrwać swieżo zaplombowanego zęba i kasa w błoto Więc najpier orto, potem dentysta i naprawy

Cytat:
Nie urągając nikomu, standardowy dentysta który nie zajmuje się ortodoncją może niewiele wiedzieć na temat działania aparatów...Moja dentystka od razu powiedziała, żebym szła do orto bo ona się nie zna na tym na tyle, żeby mi udzielać sensownych rad dot. prostowania zębów i ustawiania zgryzu. W wieku 21 to na sto procent aparat ruchomy jest wykluczony.

Ależ się opisałam...dziś po raz pierwszy od wizyty, na której doklejono mi resztę dołu jadłam normalny obiad...matko jak to żarcie włazi w ten dolny aparat juz nie wspomnę o tym, że dzięki moim przeźroczystym (już teraz żółtawym ) zderzaczkom nie styka mi się za bardzo żuchwa ze szczęką - i co za tym idzie gryźć nie mogę normalnie ecchh. Jeszcze dwa tygodnie i wizyta...
Stary 2008-02-12, 20:23   #5121
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
a ja juz czerownych chyba sobie nie wezme bo jakos mi sie wydaje ze przez taki kolor moje zeby ( nie wiedziec czemu?!?!) wyglądały bardziej żółto

hehe no kurde Isenka, jakie ty masz te usteczka, zazdroszcze i taka krwista czerwien mrrrrrrr;D;-) jakbtym ja sobie taki strzelila kolor to normlanie nie obrazając nikogo ale wyglądałabym jak Rosjanka z bazarku hhie jeszcze korale czerwone i hulać ;D

kasiek on ma na 22 lut wizyte u orto i wedy sie dowie co ma zrobic, biedny przezywac musi moje podekscytowanie tym wszytskim bo mu tlumacze z emoze bedzie musial zdjecia robic, ze moze wyciski, ze moze jednak aparat...a on sie wkurza aja placze ze on sie wkurza ;p wr.

ej babki oczy mnie pieka, swędzą, łzawią i to zawsze wieczorem. co jest nie teges?
a tak w ogole to wykoczylam swiezo po kapieli rano na mroz w golfiku i spodniach dresowych na dwor zeby se posciel wywietrzyc, ciekawe czy bede chora ;D hyhy;P

hyhy nie zamecz chlopa ;] heh moze masz poczatki alergii bo cos zaczelo pylic i moje oczy tez wieczorem ostatnio znow tak maja albo przemeczenie ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-12, 20:23   #5122
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no ja wymiękam przy niej
Stary 2008-02-12, 20:36   #5123
Golden Brunette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość

Nie bierz tabletek jak Cię rozboli ząb bo coś nagryziesz lub się uderzysz jednym zębem o drugim, bo wiadomo że taki ból stosunkowo szybko mija. Jeśli Cię naprawdę BOLĄ zęby same z siebie to wtedy weź. Pisałyśmy tutaj też o tabl. przeciwbólowych i tym, że duże ich ilości mogą spowolnić przemieszczanie się zębów.
Jak już koleżanki Ci napisały to absolutnie normalne, że nie masz pierścieni Ja też ich nie mam, ani jednego mam tzw rurki policzkowe (wpisz w wyszukiwarkę, też była o nich mowa ) I Tobie też gratuluję wejścia do naszego jakże elitarnego klubu I daj foooty

dziękować fotki będą jutro, choć wstyd nawet to tutaj pokazywać.... no ale jak wszyscy to wszyscy.
Stary 2008-02-12, 20:51   #5124
Mariczqa
Przyczajenie

Witam.
Mam pytanie, czy przy jednym wystajacym kle w gornej szczece, trzeba zakladac aparat na gore i dol, czy mozna tlyko na gore?
nie stac mnie na dwa... czy lekarz moze nie zgodzic sie na leczenie samej gory?
Mariczqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 20:51   #5125
Maricken
Zadomowienie

Pokaż pokaż

Mariczqa WIele razy już ktoś tutaj pyta, czy jak ma jeden krzywy ząb to od razu dwa aparaty. Odpowiem Ci dość standardowo - zależy od tego, czy masz dobry zgryz - bo jak nie no to trzeba go ustawić a to się odbywa za pomocą dwóch aparatów (po jednym na każdym łuku). Są lekarze, którzy się godzą na leczenie jednym łukiem, ale ogólnie opinia jest taka, że istnieje ryzyko, że wyprostowana góra nie bedzie pasować do dołu który nie będzie miał możliwości samoistnie się do niej dopasować...Może dozbierasz na dół w trakcie leczenia i umówisz sie z orto na raty? Wiele z nas tak robi

A ja zapomniałam dodać, że regularnie przygryzam policzki podczas jedzenia (odkąd mam aparat na dole). Wy też tak miałyście?
Stary 2008-02-12, 21:54   #5126
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Pokaż pokaż

Mariczqa WIele razy już ktoś tutaj pyta, czy jak ma jeden krzywy ząb to od razu dwa aparaty. Odpowiem Ci dość standardowo - zależy od tego, czy masz dobry zgryz - bo jak nie no to trzeba go ustawić a to się odbywa za pomocą dwóch aparatów (po jednym na każdym łuku). Są lekarze, którzy się godzą na leczenie jednym łukiem, ale ogólnie opinia jest taka, że istnieje ryzyko, że wyprostowana góra nie bedzie pasować do dołu który nie będzie miał możliwości samoistnie się do niej dopasować...Może dozbierasz na dół w trakcie leczenia i umówisz sie z orto na raty? Wiele z nas tak robi

A ja zapomniałam dodać, że regularnie przygryzam policzki podczas jedzenia (odkąd mam aparat na dole). Wy też tak miałyście?

hah ja mialam cale dziury wygryzione ;] minelo samo z czasem

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-12, 22:06   #5127
Maricken
Zadomowienie

No to wspaniale ;P Mi minęło ślinienie się i seplenienie - co mnie bardzo cieszy bo jedno i drugie w pracy mi przeszkadzało :P
Stary 2008-02-12, 22:25   #5128
Golden Brunette
Raczkowanie

a ja się ślinie przy piciu. a przy myciu i płukaniu ząbków to już cholernie. ;D
Stary 2008-02-12, 22:30   #5129
Only?
Raczkowanie

ah dziekuje Wam dziewczyny! nieco mnie pocieszyłyscie, tak jak pisałam wczoraj- udałam sie do orto , która mimo wszystko powiedziała ze mi tego łuku nie zdejmie, troche sie pobuntowałam i zgodziła sie by sciagnac mi go w piatek a załozyc poprzedni(cos w stylu hassa) ponownie w środę, mam nadzieję że kiedys bede mogła swobodnie odnosic sie jedynie ze stałym, tylko kiedy to 'kiedys' bedzie ;(

RZECZY ZNAJDUJĄ SIE NA STRONIE 1,2,3i4!
Only? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 00:25   #5130
emeczka
Wtajemniczenie

witam po przerwie moje drogie panie (i panowie )

takiego poruszenia w buzi daawno nie miałam! znowu mnie orto męczy metalowymi ligaturami na dolnym łuku i zęby takiego szwunku dostały... szału już dostaję, a za dwa tygodnie kolejna wizyta

witam wszystkie nowe aparatki i te zadrutowane i te przyszłe

a teraz grzecznie wracam do pisania pracy...

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości