Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-27, 11:31   #4141
_music_girl
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
te wory z allegro to super sprawa ja też jeden kupiłam i nie żałuję bo też spora część wyprawki jest a paki od taty zazdroszczę nowe ciuszki cieszą bardziej bo są takie idealne ja mam jeszcze nie poprane więc leżą z metkami w komodzie i co i raz je sobie przeglądam co do łóżeczka to na pewno nie da się tak zrobić żeby się zmieściło przy łóżku? bo sama wiesz, że takie maleństwo to najlepiej jak się ma na oku. Na pewno pamiętasz noce kiedy patrzyłaś na dziecko czy aby na pewno oddycha itp przy kolejnym ten strach nie mija i umęczysz się jak będziesz musiała tak co chwilę chodzić albo skapitulujesz i małą będziesz brała do waszego łóżka co też nie jest dobrym rozwiązaniem. Może pomyśl o kołysce na początek? nawet używanej żeby koszty ciąć
Och Motylku, dałaś mi do myślenia
Pamiętam pamiętam, na początku wpatrywałam i wsłuchiwałam się w synka 24 h/d więc łóżeczko daleko od łóżka rzeczywiście odpada!!

Ja też jeszcze nie prałam ciuszków, ale w październiku to już będzie czas Jeszcze znalazłamk ombinezonik 0-3 po synku i się rozkleiłam

A imienia jak nie mieliśmy tak nie mamy... chyba na poważnie pogadam z mężem

Edytowane przez _music_girl
Czas edycji: 2016-09-27 o 13:56
_music_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 11:39   #4142
folinka
Zadomowienie

Hejka
Mój osobisty biometr jakiś średniawy ostatnio, ale kanapa, ciepłe capuccino i spokojny wieczór z rodziną pomagają A Lidunia ładnie do tego w brzuszku buszuje. Ostatnio trochę zmieniła charakter ruchów, a może raczej ja więcej ich czuję. Już nie tylko kopniaki, ale też rozpychanie i słodkie wypychanie stópek Hehe, na razie słodkie, póki moich żeber nie dosięga
Wczoraj popołudniu rozstawiłam deskę do prasowania i tak stoi do teraz. Może dziś się doczeka

Kociulku, halo, jak u Ciebie?
Migdałku, a jak Twoja przeprowadzka? Już po wszystkim? Nie wspominałaś ostatnio. Zwolniłaś nareszcie tempo czy wszystko ogarnęłaś takim migiem?
Papaya, potwierdzam, pisała od dawna, że zabiera się za naukę do egzaminu.
Tak sobie jeszcze myślę, jak co poniektóre osoby znikają lub piszą znaaacznie mniej niż wcześniej, czy to grupa fb też nie zaczyna wykruszać nam wątku Ale trudno, świeża krew nas wspomaga soulie, nudny W sobotę chyba tak nawijałyście ładnie z mewką do kompletu, że aż się dziwiłam, że w weekend było tyle do czytania

Ja niestety do lumpków też jak niektóre z Was nigdy nie miałam ręki. Nieraz próbowałam coś znaleźć, ale zawsze wychodziłam z niczym, więc odpuściłam próbowanie. Za to również jestem buszowaczem allegrowym. Podstawą garderoby Maksa zawsze były paki angielskich używek. Nowe ubrania dla dzieci to majątek w Pl... Wolałam kupić za kilka stówek raz na jakiś czas ubrania w 2-3 rozmiarach z rzędu, używane, ale w świetnym stanie. Dokupywałam tylko kurtki, piżamki, czasem jakiś dres czy co tam brakło. Niemal wszystko zostaje dla Kaja. Te dobre firmówki to jest faktycznie jakość na lata, jeszcze sporo w ładnym stanie bratankowi oddaję. Tu w UK częściej chłopcom nowe kupujemy, bo jednak jest trochę łatwiej finansowo, ale niestety Next, M&S, Mini Club (Boots) to dalej spore kwoty, więc raczej tam nie chodzę, żeby mi żal nie było Lubię za to George'a, Primarka, Matalana, połowę taniej, jakość nie powala, ale jest ok, a jak coś po Maksie nie wygląda już tak ładnie, to nie żal wyrzucić czy oddać, a Kajowi nowe kupić. Lidka szczęściara, że nie jest chłopakiem, będzie mieć swoje nowe
motylku, Carter's to też mi się wydaje, że z USA jest.

Tu Wam jeszcze podrzucę ciekawostkę... Ostatnio zaglądam sobie trochę do październikowych, co siedzą jak na szpilkach Jest tam dziewczyna, która jest położną. Tu pisała ciekawego posta:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65724886

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-27 o 11:41
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 11:49   #4143
kaziowa
Zadomowienie

Folinka ciekawe jest to, co pisze ta dziewczyna, trzeba się zagłębić w temat
Niesia na swoim kanale YT mówiła, że ona uczyła się hipnozy w ciąży i ponoć bardzo pomogło przy pierwszym i przy drugim porodzie. Macie jakieś doświadczenia z tym, albo Wasi znajomi?
Stary 2016-09-27, 11:54   #4144
nudnylogin
Rozeznanie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Ale mnie zgaga dzisiaj męczy, tragedia miałam robić fit blok z fasoli, ale nie chce mi się nawet z łóżka podnieść po tym poranku nieszczęsnym

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 11:56   #4145
Velvet Wave
Rozeznanie

Hejo

Ja się pochwalę, że jestem na bieżąco, ale cytowanie na tel tak mnie wnerwia, że dostaję szału, więc wybaczcie

Dzisiaj stała się wiekopomna chwila... Jak stanę to już nie widzę swoich palców u stóp Również moje 75G przegrało z brzuchem, który wystaje ponad wszystko Oprócz tego, byłam dziś 5 razy siusiu w nocy, cały czas mam zgagę, nie mogę wziąć normalnego oddechu bo mnie zatyka, chyba jestem w ciąży
Do tego odkąd mała jest główką w dół to dostaje non stop kopa w żebra, gdy się przeciąga

Co do twardnienia brzucha to ja też mam z tym, że sporadyczne, zazwyczaj wieczorami, nie trwające dłużej niż minutę i nie bolące. Lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że gdyby mi bardzo dokuczało to mam brać no spa i mogę się suplementować magnezem. Na IP jechać, gdyby takie skurcze trwały dłużej niż godzinę lub/i bolały.

Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie grzybków i innych "przyjaciół"

A i dostałam jakieś papiery do wypełnienia do szkoły rodzenia i powiedzcie nieogarniętej mi skąd mam wytrzasnąć numer karty ubezpieczenia ? Ktoś, coś wie ?

A tymczasem idę na łowy do Pepco

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-09-27 o 11:58
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:00   #4146
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Też mam taką nadzieję 🏻 dzięki

na pewno!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:04   #4147
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
bylam u gina malemu serduszko bije szyjka tez dobrze
na ten cukier to mam ograniczyc slodycze

a i jesc raz w tyg rybe i wolowine

no i mam infekcje i zapisal mi globulki docipne

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Czyli całokształt na plus

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Policzyłam wszystkie te ciuszki, które dostałam i parę tych co kupiłam i nie ilości mam takie z :P Jak myślicie co jeszcze dokupić i po ile szt, żeby nie musieć robić prania codziennie?
Mam tak:
Pajace:
56 - 5 szt
56-62-6 szt
62- 6 szt
Body dł rękaw:
56 - 4 szt
62 - 5 szt
Body kr. rękaw:
54 -1 szt
56 - 1 szt
62- 1 szt
Sukienki:
56-1 szt
Spodnie/legginsy
62-1 szt
74-1szt
80-1 szt

Pewnie jakieś leginsy/półśpioszk i sweterki przydałyby Ci się jeszcze
Zdecydowanie więcej body z krótkim rękawem. Z długim na początek mi nie bardzo pasują, bo przy kilku warstwach, jakie będziemy w zimie ubierać nie trzeba tyle długich rękawów jeden na drugi. Ciasno i niewygodnie to ubierać i dziecku wydaje mi się też ma prawo być niewygodnie w tym.
Body są dobre do wszystkiego Oprócz pajaców równie dobrze do leginsów/półśpioszków/spodenek, a na wierzch można dołożyć koszulkę, jak trzeba. Ba, rzekłabym, że są niezastąpione. Sama koszulka i leginsy strasznie nie robią roboty u maluszka, bo dół zjeżdża i ściąga na dodatek pieluchę, góra się podwija, a jak jest pod tym body, to zupełnie co innego.
Ale też nie ma sensu za dużo wszystkiego kupować. Po miesiącu czy dwóch sama będziesz najlepiej wiedzieć, co lubisz ubierać i co chcesz dokupić, w czym Twojemu dziecku jest najwygodniej.
Jak to iwona kiedyś trafnie napisała - sklepy po porodzie nie znikają

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A u mnie mała jest dzisiaj wyjątkowo spokojna. Tylko lekkie wiercenie się i to rzadko.
Bardziej mnie martwią te dziwne bóle, jak kłucia czy lekkie skurcze.
Sama nie wiem co uznawać za normalne a co nie, nie chce wyjść na panikarę...
A kiedy masz wizytę u lekarza?
Wiesz, z jednej strony wszelakie kłucia, delikatne bóle, czy tak jak piszesz lekkie skurcze (nie więcej niż 10 na dobę) są dość normalne, w końcu to już 3 trymestr Ale jeśli coś jest uciążliwe czy nie daje Ci spokoju, skontaktuj się ze specjalistą Nie przejmuj się, co ktoś pomyśli, to Twoje dziecko i Wasze zdrowie!
W takich sytuacjach posiadanie położnej środowiskowej lub gina, do którego można zawsze zadzwonić jest pomocne!

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Jestem w 27 tc a mała waży 1120 gram . Gin powiedział ze to dużo
Szyjka ok i kamień z serca
Hejjj! Super
Ja i Lidka jesteśmy Waszymi rówieśniczkami ciążowymi
Super waga!
Ech, też jestem ciekawa, jak moja kruszynka

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
potem sie z dzieciaczkow eleganciki zrobia
Eee... że kiedy potem?
Za jakieś kilkanaście lat Chociaż może dziewczynki wcześniej, nie mam jeszcze takiego doświadczenia

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja mam dla Karola spodenki i body
Ten zestaw plus skarpetki przemawia do mnie
Tak jak te pajace
Czy polpajace plus body
Chyba dobrze myślę i to nazywam
Jak nie to walnijcie mnie linijka po łapie ��
Eee, gdzie tam linijką. Plan jak najbardziej ok Jedynie technicznie mogę wspomóc z detalem w nazewnictwem - nie spotkałam się ze słowem półpajac, tylko półśpioszek. W sumie to jeden kij, jak wiadomo o co chodzi - takie spodenki ze stopami, ale tak piszę, co by przy zakupach internetowych było łatwiej

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Czesc laseczki, juz wiadomo skad u mnie biale krwinki leca w gore, a nie powinny. Prawdopodobnie mam jakies pasozyty ��... Nie ja na bank mam bo widzialam, wczoraj bylam tym faktem zalamana. Czulam sie jak kosmitka jakas i czulam mega obrzydzenie do samej siebie... Jestem w trakcie robienia badan kalu ale to tylko potwierdzenie bedzie ��
Generalnie dzisiaj mi juz lepiej, wczoraj przeryczalam pol dnia (wiedziec, ze sie cos ma, a widziec do tego to masakra). Chcialam sie zapytac czy, ktoras z was lub waszych bliskich mial pasozyty (gliste ludzka) w ciazy?? Jak wyglada leczenie, czy jest mozliwe farmakologiczne? Naczytalam sie w necie, ze nie ale to byly wpisy sprzed kilku lat, moze cos sie zmienilo?
Jak na razie wciskam w siebie czosnek, por, olej z dyni i marchewke niby naturalne sposoby na pozbycie sie tego gufna
Nic niestety nie pomogę, więc przytulam! Postaraj się nie stresować i poczekać na zalecenia lekarza. Powodzenia!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-27 o 12:50
Stary 2016-09-27, 12:16   #4148
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się w 31 tc
To i ja się witam w 31 tc

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Przeżyłam spokojną noc i normalny oddech mi wrócił..cieszę się s tego niezmiernie. Ja czekam teraz na kaske z zusu i zacznę kupować w końcu większą ilość ubranek..dzuewczyny a te kaftaniki to zaklada sie pod spiochy czy jak? Bo nie wiem czy mam to kupowac czy nie.
Ja te kaftaniki bede zakladac na body i do spodenek i skarpetek lub półśpiochów
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:16   #4149
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hejo

Ja się pochwalę, że jestem na bieżąco, ale cytowanie na tel tak mnie wnerwia, że dostaję szału, więc wybaczcie

Dzisiaj stała się wiekopomna chwila... Jak stanę to już nie widzę swoich palców u stóp Również moje 75G przegrało z brzuchem, który wystaje ponad wszystko Oprócz tego, byłam dziś 5 razy siusiu w nocy, cały czas mam zgagę, nie mogę wziąć normalnego oddechu bo mnie zatyka, chyba jestem w ciąży
Do tego odkąd mała jest główką w dół to dostaje non stop kopa w żebra, gdy się przeciąga

Co do twardnienia brzucha to ja też mam z tym, że sporadyczne, zazwyczaj wieczorami, nie trwające dłużej niż minutę i nie bolące. Lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że gdyby mi bardzo dokuczało to mam brać no spa i mogę się suplementować magnezem. Na IP jechać, gdyby takie skurcze trwały dłużej niż godzinę lub/i bolały.

Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie grzybków i innych "przyjaciół"

A i dostałam jakieś papiery do wypełnienia do szkoły rodzenia i powiedzcie nieogarniętej mi skąd mam wytrzasnąć numer karty ubezpieczenia ? Ktoś, coś wie ?

A tymczasem idę na łowy do Pepco
Takie coś znalazłam : "Rubrykę „Numer karty ubezpieczenia zdrowotnego” w większości przypadków pozostawia się pustą. W praktyce wypełniają ją tylko osoby ubezpieczone w Śląskim Oddziale NFZ, gdzie karta ubezpieczenia zdrowotnego została wprowadzona pilotażowo. W pozostałej części kraju nie wprowadzono tej karty, więc osoby, które jej nie posiadają, nie mają obowiązku wypełniania tej rubryki. Absolutnie nie należy w tym miejscu wpisywać numeru karty EKUZ, książeczki zdrowia lub innego dokumentu potwierdzającego prawo do ubezpieczenia zdrowotnego."

Łącze się w bólu ze zgagą
Zapomniałabym! Wielkie podziękowania dla kogoś, kto ostatnio napisał, że na zgagę pomaga mu ciepłe mleko! Moja soda z wodą przestała działać i wyprobowałam w nocy i od razu praktycznie poprawa!
Stary 2016-09-27, 12:30   #4150
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Migdałku, a jak Twoja przeprowadzka? Już po wszystkim? Nie wspominałaś ostatnio. Zwolniłaś nareszcie tempo czy wszystko ogarnęłaś takim migiem?
Przeprowadzka to tak na 75% chyba... Bo w tamtym mieszkaniu został 2 palemki i 2 dywany do zabrania, a w tym brak jeszcze mebli w pokoiku, żeby mieć gdzie trzymać resztę rzeczy. Ale ja już nie dźwigam, nie noszę, tylko sprzątam i to też już normalnie, bo najgorsze za mną
A dzisiaj nawet wyprałam pokrowiec fotelika i się strasznie z tego cieszę
Dziękuję za troskę

Cytat:
A kiedy masz wizytę u lekarza?
Wiesz, z jednej strony, wszelakie kłucia, delikatne bóle, czy tak jak piszesz lekkie skurcze (nie więcej niż 10 na dobę) są dość normalne, w końcu to już 3 trymestr :rolleyesl: Ale jeśli coś jest uciążliwe czy nie daje Ci spokoju, skontaktuj się ze specjalistą Nie przejmuj się, co ktoś pomyśli, to Twoje dziecko i Wasze zdrowie!
W takich sytuacjach posiadanie położnej środowiskowej lub gina, do którego można zawsze zadzwonić jest pomocne!
Wizyta 03.10, więc za niedługo W sumie, to w ten poniedziałek Ale o 19:40, wchodzę ostatnia :P
Masz rację, nie ważne co kto myśli, ważne żebyśmy ja z małą były spokojne.

Dziewczyny, takie znalazłam promocje:
Pieluchy w Lidlu
http://gazetka.lidl.pl/79c3df1b-fd8e...html5.html#/18
Nawilżane chusteczki Pampers,Oilatum,Bepathen, produkty babydream...
http://www.ros.net.pl/GalleryImages/...ossmann-27.pdf

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-09-27 o 12:50
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:55   #4151
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ja pisalam o rozejściu spojenia, a raczej o jego podejrzeniu jak narazie. To jest okrutny bol przy dotykaniu kości łonowej, do tego boli non stop przy chodzeniu i zmianach pozycji czy w nocy czy w dzień. Najgorzej jest, ze nie da się nawet nogi podnieść do gory ani nawet nic dzwignac �� ale to jeszcze nic nie wiadomo gin ma się temu bliżej przyjrzeć po 35tc ☺

To ja nie mam aż takiego silnego bólu przy dotykaniu kości, ale inne objawy się zgadzają.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Serio po roku dopiero mialas owulke? A @ byla szybciej?
Pierwszy okres dostałam po 13 miesiącach i był to jedyny przed drugą ciążą

Cytat:

Dziękuję za porady
A to do leginsów nie daje się body?
Boże...Iza, biedne Ty dziecko z taką matką :P
Czyli mówisz, że tak po min. 10 szt żeby bylo? Kurde to trochę brakuje Idę w czw na zakupki, nie będę się ograniczać tym razem xD Bo to jak na kupce to się wydawało, że jest pelno, a jak porozkladalam to już gorzej
Ja dawałam body do legginsów. Body były dla mnie najwygodniejsze. Właściwie zestaw na codzień mojej córki to były body z długim i legginsy. Pajace traktowałam jak piżamy, kaftaników w ogóle nie uzywałam, teraz nie mam ani jednego.

Ja mam zgagę codziennie od rana do wieczora bez względu na to co zjem i to samo miałam w pierwszej ciąży :/ A brzuch mam twardy jak tylko wstanę :/

Folinka, ja też myślę, że się z córki zrobi elegantka szybciej niż myślisz Moja niespełna dwulatka jest zazwyczaj ubrana lepiej ode mnie

Dodoo, niestety nie słyszałam w moim kręgu o takim problemie, ale kiedyś czytałam ten artykuł i tam jest przepis na jakąś miksturę http://www.aniamaluje.com/2013/09/od...rzepis-ma.html

Monia, mam identyczny kocyk żółty minky i szara bawełna w groszki po córce

Edytowane przez mmgi
Czas edycji: 2016-09-27 o 12:56
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 13:00   #4152
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Przeprowadzka to tak na 75% chyba... Bo w tamtym mieszkaniu został 2 palemki i 2 dywany do zabrania, a w tym brak jeszcze mebli w pokoiku, żeby mieć gdzie trzymać resztę rzeczy. Ale ja już nie dźwigam, nie noszę, tylko sprzątam i to też już normalnie, bo najgorsze za mną
A dzisiaj nawet wyprałam pokrowiec fotelika i się strasznie z tego cieszę
Dziękuję za troskę

Wizyta 03.10, więc za niedługo W sumie, to w ten poniedziałek Ale o 19:40, wchodzę ostatnia :P
Masz rację, nie ważne co kto myśli, ważne żebyśmy ja z małą były spokojne.
Migdałku to już najgorsze za sobą masz Teraz będziesz mogła odpocząć w końcu
My jesteśmy jeszcze przed najgorszym, w piątek zaczynamy się przenosić, na razie jestem na etapie radości
Ja też mam wizytę w poniedziałek, chyba spora część grudniowych ciężarówek wylądowała w tym terminie

Mój brzuch niebezpiecznie zbliża się do kierownicy, a dalej już nie mogę odsunąć fotela Czy w 8-9 miesiącu ciężko będzie już prowadzić samochód?

Stary 2016-09-27, 13:02   #4153
folinka
Zadomowienie

Migdałku, to super z przeprowadzką. Teraz już powoli i do przodu!
Dobrze, że niedługo wizyta

A tak z innej beczki, dziewczyny, już dobrze ponad 4000 postów za nami! Miałyśmy w tej części wcześniej pomyśleć o tytule nowej. Są jakieś wierszokletki chętne?
Ja osobiście jestem za dodaniem numerku części w tytule i drożdżówką, żeby trafiła do głównego tytułu, może coś z III trymestrem...
Trzeci trymestr mamy, drożdżakiem się zajadamy
Jak ktoś rymuje, wierszuje lepiej, to dawać!
Stary 2016-09-27, 13:03   #4154
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Migdałku to już najgorsze za sobą masz Teraz będziesz mogła odpocząć w końcu
My jesteśmy jeszcze przed najgorszym, w piątek zaczynamy się przenosić, na razie jestem na etapie radości
Ja też mam wizytę w poniedziałek, chyba spora część grudniowych ciężarówek wylądowała w tym terminie

Mój brzuch niebezpiecznie zbliża się do kierownicy, a dalej już nie mogę odsunąć fotela Czy w 8-9 miesiącu ciężko będzie już prowadzić samochód?

Masz jeszcze duuuzo miejsca ja ostatnio coraz mniej prowadze a w weekend jeszcze samochód zmieniamy ba nowszy to kuz wogole pewnie bede niedzielnym kierowcą. Draznia mnie pasy. Nie kupilam tej podkladki na pasy, bo jak siedze ba miejscu pasażera to delikatnie sobie przytrzymuje a na mniejscu kierowcy juz nie mam zbytnio jak. Maz mnie wozi wszedzie. Nawet do poloznej ze mna jezdzi takze mam szofera do samego porodu.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 13:07   #4155
monika0185
Zakorzenienie

.

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-09-27 o 13:17
Stary 2016-09-27, 13:08   #4156
folinka
Zadomowienie

Kazik To zależy, czy Ty się będziesz komfortowo czuła. Ja bardzo lubię prowadzić. Jak Kaj się miał urodzić, mieliśmy dwa stare graty, więc miałam swoje auto cały czas do dyspozycji i prowadziłam do samego końca choć ja z tych raczej wielkobrzusznych Do pasa używam Tummy Shield, zarówno jako kierowca, jak i pasażer.
Super, że z wynajmem się udało Spokojnej przeprowadzki

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-27 o 13:09
Stary 2016-09-27, 13:10   #4157
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Masz jeszcze duuuzo miejsca ja ostatnio coraz mniej prowadze a w weekend jeszcze samochód zmieniamy ba nowszy to kuz wogole pewnie bede niedzielnym kierowcą. Draznia mnie pasy. Nie kupilam tej podkladki na pasy, bo jak siedze ba miejscu pasażera to delikatnie sobie przytrzymuje a na mniejscu kierowcy juz nie mam zbytnio jak. Maz mnie wozi wszedzie. Nawet do poloznej ze mna jezdzi takze mam szofera do samego porodu.

A jak w UK jest z obowiązkiem zapinania pasów przez ciężarne? Bo tu teoretycznie nie muszę zapinać, ale ja nie zapinam tylko wtedy jak brzuch boli, albo gorzej się czuję, bo czytałam że w razie wypadku (odpukać) jednak bezpieczniej jest mieć pasy zapięte, mimo brzuszka. Jak pozostałe mamuśki, zapinacie?
Stary 2016-09-27, 13:16   #4158
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Też się musze pochwalić bo mimo tego leżenia kupiłam na aukcji cały wór używanych ciuszków od 56 do 68 a na dodatek mój tata przywiózł mi kolejny wór w prezencie z USA I okupacji i bawełniane pieluchy, słodkie gadżety. Pierwszy raz dotykałam takie nowe śliczne kolorowec uszko dla mojej małej Także też mogłam poczuć to co wy
Ale super z tą paczką od Taty! Mój też mi obiecał coś kupić w USA

Cytat:
Czesc laseczki, juz wiadomo skad u mnie biale krwinki leca w gore, a nie powinny. Prawdopodobnie mam jakies pasozyty 😒... Nie ja na bank mam bo widzialam, wczoraj bylam tym faktem zalamana. Czulam sie jak kosmitka jakas i czulam mega obrzydzenie do samej siebie... Jestem w trakcie robienia badan kalu ale to tylko potwierdzenie bedzie 😞
Generalnie dzisiaj mi juz lepiej, wczoraj przeryczalam pol dnia (wiedziec, ze sie cos ma, a widziec do tego to masakra). Chcialam sie zapytac czy, ktoras z was lub waszych bliskich mial pasozyty (gliste ludzka) w ciazy?? Jak wyglada leczenie, czy jest mozliwe farmakologiczne? Naczytalam sie w necie, ze nie ale to byly wpisy sprzed kilku lat, moze cos sie zmienilo?
Rozumiem, że te pasożyty to wujek Google podpowiedział? Nie martw się tak, najprawdopodobniej to nie to Ale badanie kału nie zaszkodzi

Cytat:
Załącznik 6661761 wlasnie listonosz przyniosl mi to od hipp, teczka jest ekstra, sztywna nie taka jak dostalam od lekarza i chusteczki do pupuni dzidzi
Super, też czekam na tą paczkę

Odnośnie aplikowania tabletek do bożeny - ja się pucuje dokładnie, rączki również, wycieram w czysty ręcznik, i wkładam z pomocą żelu nawilżającego I tak elegancko od kilku miesięcy. Bez żelu jest to nieprzyjemne.

Meewka ja mam wyniki 11,9.
W sumie to trzy wyniki mam lekko poniżej normy:
RBC 3,96 (4,04-5,48)
HGB 11,9 (12,3-15,3)
HCT 36,2 37,7-47,9)

A w ciąży to podobno normalne i te normy są ciut niższe

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
A wiecie, że brzuszek powinien być co najmniej 25 cm od poduszki powietrznej? Potem to już nie powinno się prowadzić samochodu ze względów bezpieczeństwa.
Stary 2016-09-27, 13:18   #4159
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
A jak w UK jest z obowiązkiem zapinania pasów przez ciężarne? Bo tu teoretycznie nie muszę zapinać, ale ja nie zapinam tylko wtedy jak brzuch boli, albo gorzej się czuję, bo czytałam że w razie wypadku (odpukać) jednak bezpieczniej jest mieć pasy zapięte, mimo brzuszka. Jak pozostałe mamuśki, zapinacie?
Obiwiazkiem jest zapinac pasy. Nie ma znaczenia, ze kobieta jest w ciazy.
Jiz kiedys pisalam, ze ludzie tu sa lasi na kase z odszkodowan. Wystarczy podobniez byc uczestnikiem wypadku i dostaje sie jakies £1000-£2000 za nic. Wiem to od znajomych. Osobisciw nigdy nie mialam zadnego wypadku i mam nadzieje, ze mie nie bede. Ale czasem ktos specjalnie wymusi, zeby w niego uderzyc wiec na punkcie zapinania pasow jestem wrecz stuknieta

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 13:20   #4160
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Nie wnikam. Mam swój wewnętrzny obowiązek zapinania pasów
Zdecydowanie bezpieczniej jest w pasach. Mi wystarczyło przy pierwszej ciąży poczytać o statystykach.
Stary 2016-09-27, 13:20   #4161
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ale super z tą paczką od Taty! Mój też mi obiecał coś kupić w USA

Rozumiem, że te pasożyty to wujek Google podpowiedział? Nie martw się tak, najprawdopodobniej to nie to Ale badanie kału nie zaszkodzi

Super, też czekam na tą paczkę

Odnośnie aplikowania tabletek do bożeny - ja się pucuje dokładnie, rączki również, wycieram w czysty ręcznik, i wkładam z pomocą żelu nawilżającego I tak elegancko od kilku miesięcy. Bez żelu jest to nieprzyjemne.

Meewka ja mam wyniki 11,9.
W sumie to trzy wyniki mam lekko poniżej normy:
RBC 3,96 (4,04-5,48)
HGB 11,9 (12,3-15,3)
HCT 36,2 37,7-47,9)

A w ciąży to podobno normalne i te normy są ciut niższe
Ja właśnie dostałam wyniki badań krwi, które robiłam rano i raczej nie są pocieszające... HGB bez zmian, a to co było poniżej normy jest jeszcze mniej...
RBC ¯ 3,6 mln/μl (3,7 — 5,1)
HGB ¯ 11,0 g/dl (12,0 — 16,0)
HCT ¯ 32,2 % (37,0 — 47,0)
Stary 2016-09-27, 13:22   #4162
CAR0LKA
Rozeznanie

Ja zapinam pomimo, ze mozna tego nie robic bo wyczytalam, ze dla dziecka jest bezpieczniej jak jade zapieta.
Planuje prowadzic najdluzej jak sie da, przy czym nie ocszukujmy sie, teraz prowadze tylko jak na badania jade bo tak to maz mnie wszedzie wozi.

Dzis mam wizyte, wyniki krwi znow lekko ponizej normy, ciekawe co gin powie
Stary 2016-09-27, 13:26   #4163
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wnikam. Mam swój wewnętrzny obowiązek zapinania pasów
Zdecydowanie bezpieczniej jest w pasach. Mi wystarczyło przy pierwszej ciąży poczytać o statystykach.
No ja dlatego też zapinam, mimo że często słyszę "po co zapinasz, przecież nie musisz". Zdarzyło mi się ze 2,3 razy nie zapinać tylko wtedy jak b. źle się czułam i brzuch bolał np. wychodząc ze szpitala.
A to o czym mówisz to ten adapter na dolny pas?
Stary 2016-09-27, 13:36   #4164
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja nie kupujem zaklada sie na gole coalko ale sie podnosza i zwijaja i mi mam odradzala. Ja to spiochoq nawet nie kupuje. Body i pajace to podstawa.

Noworodki się nie obracają i nie kręcą, więc kaftanik jak założony tak zostaje
Mi było dużo łatwiej zakładać kaftaniki takiemu maleństwu niż body. I wszystkie body na 56 miałam nieużywane bo się bałam hihi
Stary 2016-09-27, 13:38   #4165
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Zapinalam, zapinam i bede dalej zapinala pasy
Moja klamra od platkow jest niezastapiona.
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Monika, tego robaka to ja widzialam i na 90% to bylo to
Stary 2016-09-27, 13:43   #4166
folinka
Zadomowienie

Cytat:
No ja dlatego też zapinam, mimo że często słyszę "po co zapinasz, przecież nie musisz". Zdarzyło mi się ze 2,3 razy nie zapinać tylko wtedy jak b. źle się czułam i brzuch bolał np. wychodząc ze szpitala.
A to o czym mówisz to ten adapter na dolny pas?
Tak - jedyny, który mnie przekonuje w przeciwieństwie do innych zapinanych na rzepy, napy, itp. lub sposobów, które zostawiają luz na pasie.
Jest niestety bardzo drogi, ale kupiony używany można później praktycznie w tych samych pieniądzach odsprzedać.
Stary 2016-09-27, 13:44   #4167
nudnylogin
Rozeznanie

Dziewczyny, odebrałam wynik i wychodzi na to, że:
Na czczo 96mg/dL
Po godzinie 119mg/dL
Po dwóch (tutaj w międzyczasie troche zwróciłam :/) 133mg/dL

Możecie zerknąć i porównać jak to było z Waszymi? Nie wiem czy jest sens powtarzać te badanie, a do lekarza mam na 14.10, wtedy bede w 29tc więc już będzie za późno na badanie :/

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 13:44   #4168
monika0185
Zakorzenienie

Zapinam pasy, mam też taki fajny adapter od Szwagierki, rzepami ściąga dolny pas bardziej na uda.
Stary 2016-09-27, 13:46   #4169
kociulek
Zakorzenienie

Folinka, czytam was, czytam, ale moja wena gdzieś uciekła.
U nas ok. Cały weekend przeleżałam, ale wczoraj już czułam się fantastycznie, nic nie bolało, nic nie ciągnęło. I samopoczucie prawie idealne.
Skorzystałam więc i przy okazji zamawiania wykładziny do pokoju (bo ma wymiar 3,4m na 5,8m i za chiny ludowe takiego dywana nie znajdę, żeby po gołej podłodze nie chodzić) porobiłam resztę aptecznych zakupów. Chyba, że jeszcze coś sobie przypomnę. A odnośnie wyprawki to z najważniejszych rzeczy został mi już tylko materac i wanienka, ale po to mam zajechać za ok 1,5 tygodnia bo wtedy będą mieli dostawę.
Dziś w końcu wzięłam się za wyciągnięcie i sprawdzenie rzeczy po dzieciach. W 2/3 wyszły żółte plamy, więc od razu do wyrzucenia, a reszta właśnie w pralce. Mąż się wziął za skręcanie mebli, to zanim się te ubranka wyprasują, to już będę miała gdzie chować.
Poza tym wbrew moim nadziejom, że choć jednej mojej ciąży zgaga odpuści pomyliłam się bardzo. Wczoraj dała popis, że ho ho! Nie ma co! Leżenie też nie służy, bo tak jak piszą dziewczyny, aż mnie zatyka. Do tej pory spałam na plecach, ale teraz nie mogę już złapać tchu. Ani na lewym, ani na prawym boku też nie, bo mnie kuje pod żebrami. Najlepsza pozycja to na siedząco, ale pupa też nie zgadza się na taki ciężar. Ech... Nie dogodzić babie!
Póki moja wena się nie zregeneruje nadrabiam zaległości książkowe. Ktoś tu wspominał o kocykach tkanych, co mnie kusi baaaardzo, bo uwielbiam takie wieczory z gorącą herbatką z cytryną, dobrym filmem i drutami, ale póki co lekcje i nauka syna pochłania mój czas i energię. I chyba to mnie tak dołuje, bo z Karoliną nigdy więcej jak 10 min nie siedzę nad lekcjami. Zazdroszczę jej tego łapania w lot wiedzy z samego słuchania lekcji, a czego nie wie, sama potrafi sobie znaleźć i doczytać. Ja, choć nigdy problemów w szkole nie miałam, ale nad lekcjami swoje odsiedziałam, a syn ma ewidentnie inne zainteresowania jak nauka. Ale samym sportem żyć się nie da.
No! To znowu pomarudziłam.
Idę na obiad. Dziś mąż zrobił swojej anemiczce barszcz czerwony z ziemniaczki.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 13:48   #4170
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odebrałam wynik i wychodzi na to, że:
Na czczo 96mg/dL
Po godzinie 119mg/dL
Po dwóch (tutaj w międzyczasie troche zwróciłam :/) 133mg/dL

Możecie zerknąć i porównać jak to było z Waszymi? Nie wiem czy jest sens powtarzać te badanie, a do lekarza mam na 14.10, wtedy bede w 29tc więc już będzie za późno na badanie :/
Wg mnie jest ok. To co wypiłaś to zdążyło się wchłonąć do organizmu i nie powtarzałabym badań. Moje wyniki:
Na czczo 77 mg/dL
Po godzinie 127,6 mg/dL
Po dwóch 13,8 mg/dL
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości