|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Pamiętam pamiętam, na początku wpatrywałam i wsłuchiwałam się w synka 24 h/d więc łóżeczko daleko od łóżka rzeczywiście odpada!! Ja też jeszcze nie prałam ciuszków, ale w październiku to już będzie czas Jeszcze znalazłamk ombinezonik 0-3 po synku i się rozkleiłam A imienia jak nie mieliśmy tak nie mamy... chyba na poważnie pogadam z mężem
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-09-27 o 13:56 |
|
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Mój osobisty biometr jakiś średniawy ostatnio, ale kanapa, ciepłe capuccino i spokojny wieczór z rodziną pomagają A Lidunia ładnie do tego w brzuszku buszuje. Ostatnio trochę zmieniła charakter ruchów, a może raczej ja więcej ich czuję. Już nie tylko kopniaki, ale też rozpychanie i słodkie wypychanie stópek Wczoraj popołudniu rozstawiłam deskę do prasowania i tak stoi do teraz. Może dziś się doczeka ![]() Kociulku, halo, jak u Ciebie? ![]() Migdałku, a jak Twoja przeprowadzka? Już po wszystkim? Nie wspominałaś ostatnio. Zwolniłaś nareszcie tempo czy wszystko ogarnęłaś takim migiem? Papaya, potwierdzam, pisała od dawna, że zabiera się za naukę do egzaminu. Tak sobie jeszcze myślę, jak co poniektóre osoby znikają lub piszą znaaacznie mniej niż wcześniej, czy to grupa fb też nie zaczyna wykruszać nam wątku Ale trudno, świeża krew nas wspomaga soulie, nudny ![]() Ja niestety do lumpków też jak niektóre z Was nigdy nie miałam ręki. Nieraz próbowałam coś znaleźć, ale zawsze wychodziłam z niczym, więc odpuściłam próbowanie. Za to również jestem buszowaczem allegrowym. Podstawą garderoby Maksa zawsze były paki angielskich używek. Nowe ubrania dla dzieci to majątek w Pl... Wolałam kupić za kilka stówek raz na jakiś czas ubrania w 2-3 rozmiarach z rzędu, używane, ale w świetnym stanie. Dokupywałam tylko kurtki, piżamki, czasem jakiś dres czy co tam brakło. Niemal wszystko zostaje dla Kaja. Te dobre firmówki to jest faktycznie jakość na lata, jeszcze sporo w ładnym stanie bratankowi oddaję. Tu w UK częściej chłopcom nowe kupujemy, bo jednak jest trochę łatwiej finansowo, ale niestety Next, M&S, Mini Club (Boots) to dalej spore kwoty, więc raczej tam nie chodzę, żeby mi żal nie było Lubię za to George'a, Primarka, Matalana, połowę taniej, jakość nie powala, ale jest ok, a jak coś po Maksie nie wygląda już tak ładnie, to nie żal wyrzucić czy oddać, a Kajowi nowe kupić. Lidka szczęściara, że nie jest chłopakiem, będzie mieć swoje nowe ![]() motylku, Carter's to też mi się wydaje, że z USA jest. Tu Wam jeszcze podrzucę ciekawostkę... Ostatnio zaglądam sobie trochę do październikowych, co siedzą jak na szpilkach Jest tam dziewczyna, która jest położną. Tu pisała ciekawego posta:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65724886
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-27 o 11:41 |
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Folinka ciekawe jest to, co pisze ta dziewczyna, trzeba się zagłębić w temat
Niesia na swoim kanale YT mówiła, że ona uczyła się hipnozy w ciąży i ponoć bardzo pomogło przy pierwszym i przy drugim porodzie. Macie jakieś doświadczenia z tym, albo Wasi znajomi?
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Ale mnie zgaga dzisiaj męczy, tragedia
miałam robić fit blok z fasoli, ale nie chce mi się nawet z łóżka podnieść po tym poranku nieszczęsnym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Ja się pochwalę, że jestem na bieżąco, ale cytowanie na tel tak mnie wnerwia, że dostaję szału, więc wybaczcie ![]() Dzisiaj stała się wiekopomna chwila... Jak stanę to już nie widzę swoich palców u stóp Również moje 75G przegrało z brzuchem, który wystaje ponad wszystko Oprócz tego, byłam dziś 5 razy siusiu w nocy, cały czas mam zgagę, nie mogę wziąć normalnego oddechu bo mnie zatyka, chyba jestem w ciąży Do tego odkąd mała jest główką w dół to dostaje non stop kopa w żebra, gdy się przeciąga Co do twardnienia brzucha to ja też mam z tym, że sporadyczne, zazwyczaj wieczorami, nie trwające dłużej niż minutę i nie bolące. Lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że gdyby mi bardzo dokuczało to mam brać no spa i mogę się suplementować magnezem. Na IP jechać, gdyby takie skurcze trwały dłużej niż godzinę lub/i bolały. Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie grzybków i innych "przyjaciół" A i dostałam jakieś papiery do wypełnienia do szkoły rodzenia i powiedzcie nieogarniętej mi skąd mam wytrzasnąć numer karty ubezpieczenia ? Ktoś, coś wie ?A tymczasem idę na łowy do Pepco
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-27 o 11:58 |
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4147 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdecydowanie więcej body z krótkim rękawem. Z długim na początek mi nie bardzo pasują, bo przy kilku warstwach, jakie będziemy w zimie ubierać nie trzeba tyle długich rękawów jeden na drugi. Ciasno i niewygodnie to ubierać i dziecku wydaje mi się też ma prawo być niewygodnie w tym. Body są dobre do wszystkiego Ale też nie ma sensu za dużo wszystkiego kupować. Po miesiącu czy dwóch sama będziesz najlepiej wiedzieć, co lubisz ubierać i co chcesz dokupić, w czym Twojemu dziecku jest najwygodniej. Jak to iwona kiedyś trafnie napisała - sklepy po porodzie nie znikają ![]() Cytat:
Wiesz, z jednej strony wszelakie kłucia, delikatne bóle, czy tak jak piszesz lekkie skurcze (nie więcej niż 10 na dobę) są dość normalne, w końcu to już 3 trymestr Ale jeśli coś jest uciążliwe czy nie daje Ci spokoju, skontaktuj się ze specjalistą W takich sytuacjach posiadanie położnej środowiskowej lub gina, do którego można zawsze zadzwonić jest pomocne! Cytat:
Ja i Lidka jesteśmy Waszymi rówieśniczkami ciążowymi ![]() Super waga! Ech, też jestem ciekawa, jak moja kruszynka ![]() Eee... że kiedy potem? ![]() Za jakieś kilkanaście lat Chociaż może dziewczynki wcześniej, nie mam jeszcze takiego doświadczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-27 o 12:50 |
||||||
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się witam w 31 tc
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łącze się w bólu ze zgagą Zapomniałabym! Wielkie podziękowania dla kogoś, kto ostatnio napisał, że na zgagę pomaga mu ciepłe mleko! Moja soda z wodą przestała działać i wyprobowałam w nocy i od razu praktycznie poprawa!
|
|
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj nawet wyprałam pokrowiec fotelika i się strasznie z tego cieszę ![]() Dziękuję za troskę ![]() Cytat:
W sumie, to w ten poniedziałek Ale o 19:40, wchodzę ostatnia :PMasz rację, nie ważne co kto myśli, ważne żebyśmy ja z małą były spokojne. Dziewczyny, takie znalazłam promocje: Pieluchy w Lidlu http://gazetka.lidl.pl/79c3df1b-fd8e...html5.html#/18 Nawilżane chusteczki Pampers,Oilatum,Bepathen, produkty babydream... http://www.ros.net.pl/GalleryImages/...ossmann-27.pdf
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-09-27 o 12:50 |
||
|
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy okres dostałam po 13 miesiącach i był to jedyny przed drugą ciążą ![]() Cytat:
Ja mam zgagę codziennie od rana do wieczora bez względu na to co zjem i to samo miałam w pierwszej ciąży :/ A brzuch mam twardy jak tylko wstanę :/ Folinka, ja też myślę, że się z córki zrobi elegantka szybciej niż myślisz Moja niespełna dwulatka jest zazwyczaj ubrana lepiej ode mnie ![]() Dodoo, niestety nie słyszałam w moim kręgu o takim problemie, ale kiedyś czytałam ten artykuł i tam jest przepis na jakąś miksturę http://www.aniamaluje.com/2013/09/od...rzepis-ma.html Monia, mam identyczny kocyk żółty minky i szara bawełna w groszki po córce
Edytowane przez mmgi Czas edycji: 2016-09-27 o 12:56 |
||
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz będziesz mogła odpocząć w końcu My jesteśmy jeszcze przed najgorszym, w piątek zaczynamy się przenosić, na razie jestem na etapie radości Ja też mam wizytę w poniedziałek, chyba spora część grudniowych ciężarówek wylądowała w tym terminie Mój brzuch niebezpiecznie zbliża się do kierownicy, a dalej już nie mogę odsunąć fotela Czy w 8-9 miesiącu ciężko będzie już prowadzić samochód?
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Migdałku, to super z przeprowadzką. Teraz już powoli i do przodu!
Dobrze, że niedługo wizyta A tak z innej beczki, dziewczyny, już dobrze ponad 4000 postów za nami! Miałyśmy w tej części wcześniej pomyśleć o tytule nowej. Są jakieś wierszokletki chętne? ![]() Ja osobiście jestem za dodaniem numerku części w tytule i drożdżówką, żeby trafiła do głównego tytułu, może coś z III trymestrem... Trzeci trymestr mamy, drożdżakiem się zajadamy Jak ktoś rymuje, wierszuje lepiej, to dawać!
|
#4154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio coraz mniej prowadze a w weekend jeszcze samochód zmieniamy ba nowszy to kuz wogole pewnie bede niedzielnym kierowcą. Draznia mnie pasy. Nie kupilam tej podkladki na pasy, bo jak siedze ba miejscu pasażera to delikatnie sobie przytrzymuje a na mniejscu kierowcy juz nie mam zbytnio jak. Maz mnie wozi wszedzie. Nawet do poloznej ze mna jezdzi takze mam szofera do samego porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-09-27 o 13:17 |
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Kazik
To zależy, czy Ty się będziesz komfortowo czuła. Ja bardzo lubię prowadzić. Jak Kaj się miał urodzić, mieliśmy dwa stare graty, więc miałam swoje auto cały czas do dyspozycji i prowadziłam do samego końca Do pasa używam Tummy Shield, zarówno jako kierowca, jak i pasażer.Super, że z wynajmem się udało Spokojnej przeprowadzki
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-27 o 13:09 |
|
|
|
#4157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie aplikowania tabletek do bożeny - ja się pucuje dokładnie, rączki również, wycieram w czysty ręcznik, i wkładam z pomocą żelu nawilżającego I tak elegancko od kilku miesięcy. Bez żelu jest to nieprzyjemne.Meewka ja mam wyniki 11,9. W sumie to trzy wyniki mam lekko poniżej normy: RBC 3,96 (4,04-5,48) HGB 11,9 (12,3-15,3) HCT 36,2 37,7-47,9) A w ciąży to podobno normalne i te normy są ciut niższe ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A wiecie, że brzuszek powinien być co najmniej 25 cm od poduszki powietrznej? Potem to już nie powinno się prowadzić samochodu ze względów bezpieczeństwa. |
|||
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jiz kiedys pisalam, ze ludzie tu sa lasi na kase z odszkodowan. Wystarczy podobniez byc uczestnikiem wypadku i dostaje sie jakies £1000-£2000 za nic. Wiem to od znajomych. Osobisciw nigdy nie mialam zadnego wypadku i mam nadzieje, ze mie nie bede. Ale czasem ktos specjalnie wymusi, zeby w niego uderzyc wiec na punkcie zapinania pasow jestem wrecz stuknieta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie bezpieczniej jest w pasach. Mi wystarczyło przy pierwszej ciąży poczytać o statystykach.
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
RBC ¯ 3,6 mln/μl (3,7 — 5,1) HGB ¯ 11,0 g/dl (12,0 — 16,0) HCT ¯ 32,2 % (37,0 — 47,0)
|
|
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
Ja zapinam pomimo, ze mozna tego nie robic bo wyczytalam, ze dla dziecka jest bezpieczniej jak jade zapieta.
Planuje prowadzic najdluzej jak sie da, przy czym nie ocszukujmy sie, teraz prowadze tylko jak na badania jade bo tak to maz mnie wszedzie wozi. Dzis mam wizyte, wyniki krwi znow lekko ponizej normy, ciekawe co gin powie |
|
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to o czym mówisz to ten adapter na dolny pas?
|
|
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi było dużo łatwiej zakładać kaftaniki takiemu maleństwu niż body. I wszystkie body na 56 miałam nieużywane bo się bałam hihi
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja klamra od platkow jest niezastapiona. Dzieki dziewczyny za slowa otuchy ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Monika, tego robaka to ja widzialam i na 90% to bylo to
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest niestety bardzo drogi, ale kupiony używany można później praktycznie w tych samych pieniądzach odsprzedać.
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, odebrałam wynik i wychodzi na to, że:
Na czczo 96mg/dL Po godzinie 119mg/dL Po dwóch (tutaj w międzyczasie troche zwróciłam :/) 133mg/dL Możecie zerknąć i porównać jak to było z Waszymi? Nie wiem czy jest sens powtarzać te badanie, a do lekarza mam na 14.10, wtedy bede w 29tc więc już będzie za późno na badanie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Zapinam pasy, mam też taki fajny adapter od Szwagierki, rzepami ściąga dolny pas bardziej na uda.
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka, czytam was, czytam, ale moja wena gdzieś uciekła.
U nas ok. Cały weekend przeleżałam, ale wczoraj już czułam się fantastycznie, nic nie bolało, nic nie ciągnęło. I samopoczucie prawie idealne. Skorzystałam więc i przy okazji zamawiania wykładziny do pokoju (bo ma wymiar 3,4m na 5,8m i za chiny ludowe takiego dywana nie znajdę, żeby po gołej podłodze nie chodzić) porobiłam resztę aptecznych zakupów. Chyba, że jeszcze coś sobie przypomnę. A odnośnie wyprawki to z najważniejszych rzeczy został mi już tylko materac i wanienka, ale po to mam zajechać za ok 1,5 tygodnia bo wtedy będą mieli dostawę. Dziś w końcu wzięłam się za wyciągnięcie i sprawdzenie rzeczy po dzieciach. W 2/3 wyszły żółte plamy, więc od razu do wyrzucenia, a reszta właśnie w pralce. Mąż się wziął za skręcanie mebli, to zanim się te ubranka wyprasują, to już będę miała gdzie chować. Poza tym wbrew moim nadziejom, że choć jednej mojej ciąży zgaga odpuści pomyliłam się bardzo. Wczoraj dała popis, że ho ho! Nie ma co! Leżenie też nie służy, bo tak jak piszą dziewczyny, aż mnie zatyka. Do tej pory spałam na plecach, ale teraz nie mogę już złapać tchu. Ani na lewym, ani na prawym boku też nie, bo mnie kuje pod żebrami. Najlepsza pozycja to na siedząco, ale pupa też nie zgadza się na taki ciężar. Ech... Nie dogodzić babie! Póki moja wena się nie zregeneruje nadrabiam zaległości książkowe. Ktoś tu wspominał o kocykach tkanych, co mnie kusi baaaardzo, bo uwielbiam takie wieczory z gorącą herbatką z cytryną, dobrym filmem i drutami, ale póki co lekcje i nauka syna pochłania mój czas i energię. I chyba to mnie tak dołuje, bo z Karoliną nigdy więcej jak 10 min nie siedzę nad lekcjami. Zazdroszczę jej tego łapania w lot wiedzy z samego słuchania lekcji, a czego nie wie, sama potrafi sobie znaleźć i doczytać. Ja, choć nigdy problemów w szkole nie miałam, ale nad lekcjami swoje odsiedziałam, a syn ma ewidentnie inne zainteresowania jak nauka. Ale samym sportem żyć się nie da. No! To znowu pomarudziłam. Idę na obiad. Dziś mąż zrobił swojej anemiczce barszcz czerwony z ziemniaczki.
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na czczo 77 mg/dL Po godzinie 127,6 mg/dL Po dwóch 13,8 mg/dL |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

ja też jeden kupiłam i nie żałuję bo też spora część wyprawki jest
co do łóżeczka to na pewno nie da się tak zrobić żeby się zmieściło przy łóżku? bo sama wiesz, że takie maleństwo to najlepiej jak się ma na oku. Na pewno pamiętasz noce kiedy patrzyłaś na dziecko czy aby na pewno oddycha itp
Jeszcze znalazłamk ombinezonik 0-3 po synku i się rozkleiłam

Ale trudno, świeża krew nas wspomaga
Lubię za to George'a, Primarka, Matalana, połowę taniej, jakość nie powala, ale jest ok, a jak coś po Maksie nie wygląda już tak ładnie, to nie żal wyrzucić czy oddać, a Kajowi nowe kupić. Lidka szczęściara, że nie jest chłopakiem, będzie mieć swoje nowe
miałam robić fit blok z fasoli, ale nie chce mi się nawet z łóżka podnieść po tym poranku nieszczęsnym 
Oprócz tego, byłam dziś 5 razy siusiu w nocy, cały czas mam zgagę, nie mogę wziąć normalnego oddechu bo mnie zatyka, chyba jestem w ciąży
? Ktoś, coś wie
🏻 dzięki