|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Mi przebijali bo nie odeszły wody.
#1684 |
Zadomowienie
|
były takie przypadki, że wody odpływały na izbie przyjęć a wraz z wodami rodziła się główka.. jakby tak kobieta miała czekać, aż wody odpłyną to mogłaby nie zdążyć dojechać do szpitala
![]() oczywiście jeśli odpłyną wody a nie ma skurczy to na nie nie czekamy tylko jedziemy do szpitala. Przedwczesne odpłynięcie wód może być przyczyną infekcji wewnątrzmacicznej, wypadnięcia pępowiny, albo nóżki, rączki.. Także wtedy grzecznie bierzemy torbę do ręki, TŻta pod pachę i fruuu do szpitala Edytowane przez magda17x Czas edycji: 2016-09-27 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
No dobra.
My po wizycie. Więc nie potwierdzono nam czy Sofía to Sofía. Nogi scisniete. Wystawiła sie dupą ![]() Waży 1,549kg niby w normie ale jeszcze za mało. 25 października mam kolejny skan. Jej głowa jest przy moim żołądku. Położona powiedziała ze najlepiej żeby już sie obrocila. Do następnego skanu najlepiej.Aha. I rączką nam pomachala na koniec. Położona po zobaczeniu Alby stwierdziła że wcale taka mała nie jest ![]()
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomijam już szereg subiektywnych odczuć wpływających na ocenę typu oburzenie znajomej, że maść na trądzik podrażniła i wysuszyła jej skórę ("ten dermatolog to jakiś konował!") lub kiedy ginekolog wypisał bratowej refundowany lek antykoncepcyjny, do tego generyk, zapłaciła parę złotych i opakowanie po namyśle wyrzuciła do kosza - stwierdziła że takie tanie to mogą nie zadziałać ![]() ![]()
![]() |
#1690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mów. 90% wyprawki to róż.
#1692 |
Zadomowienie
|
Paulinika, gratuluję udanej wizyty
![]() Sent from my iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie opinii i oczekiwań jeszcze: np przy usg, niektórzy lekarze albo mają specjalny monitor dla pacjentki, albo czasem przekręcaj jej swój, żeby coś pokazać, komentują wszystko na bieżąco w trakcie badania itd. Przy przyjęciu na ip miałam zrobione długie i szczegółowe usg (chyba z pół godziny) lekarka w trakcie nie odezwała się ani słowem, wydrukowała masę zdjęć do dokumentacji i po badaniu powiedziała tylko że wszystkie parametry i przepływy są w normie i z dzidziusiem jest ok. Dla mnie to było w porządku, ale ktoś inny mógłby się przyczepić, że kobita przez 30 minut nie puściła pary z ust, zwłaszcza gdyby to była prywatna wizyta.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1694 |
Rozeznanie
|
Wody pekaja miedzy I a II faza porodu zazwyczaj, czyli juz w okolicach pelnego rozwarcia. A od regularnych skurczy do pelnego rozwarcia u pierworodek rozwieranie szyjki macicy trwa ok. 12-18 godzin, potem godzina silnych skurczy partych i potem do dwoch godzin urodzenie lozyska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Według nich jest mała. Moja Alba się urodziła mała i temu mówią że i ta będzie mała. Najważniejsze że wszystko ok i mam tylko cichą nadzieję że się obróci.
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Maluch nadal główką do dołu, kopie mnie po miejscu, gdzie kiedyś miałam talię
![]() Dokładne USG będę miała w piątek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie mama przywiozła mi paczke butelek tomme tippie,kocyk i recznik ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję wizyt
![]() Paulinika niech się dzidzi odwraca i niech zostanie Zosią ![]() Matko tyle info o skurczach, wodach itd... ja się boję, że albo coś zlekceważe, albo wręcz przeciwnie - 5 razy będziemy jeździć do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co sie wtedy robi? Cytat:
kciuki za obrot! a co do wagi - chcesz troche? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
w biegu robi sie ciecie cesarskie, przy wypadnieciu pepowiny jedzie sie z reka badajacego w pochwie na sale operacyjna :p ale jest to baaardzo rzadkie powiklanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |||
Zadomowienie
|
Z tego co pisałaś ciuszków sporo wiec i te pozostałe 10% może wystarczy
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez sie zdarzalo ze moja babeczka siedziala cicho ALE zawsze przed mowila ze nie bedzie sie odzywac bo musi sie skupic, wszystko dobrze pomierzyc itd. i to wcale nie bedzie oznaczalo ze cos jest nie tak. jak juz wszsytko pomierzy to potem tlumaczy juz na spokojnie Cytat:
![]() nie wiem skad te dane ale na pewno to nie jest takze tak musi byc, koniec i basta ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ktg mialam na sali gdzie lezaly jesczze dwie inne pacjentki - tzn, jedna jeczala a wrecz umierala ![]() ![]() potem przeszlismy do sali gdzie byla wanna i tam we trojke (z polozna) sie byczylismy, tzn ja ![]() ![]() moze w innych szpitalach jest inaczej, ale sadze ze podobnie... no szybko, szybko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo jak tylko cos sie dzieje waznego u Ciebie to ona zazwyczaj sprzedaje jakiegos njusa, tak zeby Cie przebic ![]() Cytat:
nawal - ja tam bede "katowac" piersi laktatorem. moje cycki moj wybor ![]() ![]() teraz tez biore laktator ze soba ![]() dieta - nie zgodze sie, u mnie ewidentnie byl problem po jablkach masci na suty - nawet jak zawieraja cukier to przeciez nie doprowadzamy swoich piersi do takiego satnu zeby rozwijaly sie na nich bakterie ![]() ![]() to tak ode mnie ale wiadomo, kazda kobieta jest inna i kazde dziecko tez ![]() natomiast czy budzic czy nie - hmmm, napisze tak, zycze kazdej z nas zebysmy musialy sie nad tym zastanawiac (czyt. zycze aby maluszki dlugo spaly) ![]() i brawa dla Ciebie kobieto, zat o cos napisala ![]() kaaaawal dobrej roboty ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- ![]() ![]() a ze ponoc drugi porod szybszy to chyba po 1 listopada zamieszkam w aucie na przyszpitalnym parkingu ![]() o 22 odeszly mi wody w szpitalu bylismy przed polnoca ktg skoczylam o 1 od po 1 do po 2 lezalam w wannie podczas lezenia cos tam zaczelo mnie lapac po wyjsciu z wanny miala masaze szyjki czy jak to tam sie zwie (kurefsko bolalo) i wtedy juz czulam skurcze parlam od 3.45 do 4.30 lozysko urodzilam w "sekunde", nawet nie pamietam czy parlam, chyba nie. pamietam ze lekarz lekko nacisnal mi na brzuch i lozysko wylecialo ![]() to tyle ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Raczkowanie
|
nie rozumiem dlaczego mleko modyfikowane ma zabijać florę bakteryjną. Jak urodziłam corkę, która jest wczęśniakie to lekarze i pielęgniarki podkreślali jak ważne jest, żeby podać dziecku jakąkolwiek ilość mleka matki. Tak więc odciągalam laktatorem i zanosiłam tyle ile było (a było niewiele), a resztę dokładali modyfikowanego. To wychodzi na to, że to nie miało sensu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laktator wyparzasz w domu jakoś wcześniej (kiedy?), czy dopiero w szpitalu przed użyciem? Chyba też wezmę, zwłaszcza że historia o nawale mojej mamy podziałała mi na wyobraźnię - w szpitalu stała nad zlewem i ściągała ręcznie do uczucia ulgi. ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() Szkoda że końcówka ciąży tak daje Ci w kość, widocznie idealnie być nie może. ![]() ![]()
![]() |
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() ![]() ostatnio mam jakiś zapitol ale czytam Was na bieżąco ![]() dokupiłam sobie dziś butelkę lovi ze smoczkiem dynamicznym (w gratisie był - ten do ssania, nie do jedzenia), szczotkę do czyszczenia butelek i pojemniki na pokarm (mam na liście do szpitala). Nie mogę się ciągle zdecydować na laktator - lovi prolactis (ok 300 zł) czy medela swing (ok 500 zł..) czy warto aż tyle inwestować? Różnica jest aż tak znaczna? :/ dziś zamówiłam też annibala ![]() ![]() nie wiem czy balonik pomoże czy nie.. mam nadzieję, że tak. Moja mama średnio przechodziła pierwszy poród więc będę spokojniejsza jak się przygotuję ![]() p.s. czy walizka do szpitala to przegięcie? ale nie taka podręczna tylko taka średnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Pstryczek84 ona nawet nie wiedziała że ja mam usg. Po co miałam mówić jak i tak wszyscy maja to gdzieś z męża strony. Do dziś się mnie nikt nie zapytał jak się czuję, czy czegoś brakuje,czy się rusza,czy ja żyję nie kaszle i nie pluje.
A ona nie wiem chyba w moczu czuje ze ja mam coś ważnego do zrobienia bo wtedy pisze. Tak w ogóle to ona niby tyle czasu czekała na operację, operowali jej to kolano czy co tam było a ona teraz ma kolejną depresję bo leży w szpitalu bo nikt się nią nie interesuje. A mną się ktoś interesuje? Nawet się nie zapytali jak ich wnuczka w nowej szkole wiec... Dobrze że moj Emilio to normalnie zlewa na nich.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.