|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze budowy, remonty i przeprowadzki!!!
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nir ma swiezych tylko mrozone ale kupilismy w miescie wczoraj Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Papaya gratuluję zdanego egazminu!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Ja dzisiaj caly dzien jem spaghetti, a na wieczor kupilam sobie draze kakaowe, kwasne zelki i mega ostre chipsy i do tego oranzadke helenka
nalezy mi sie, a co. Jutro pewnie bede z 10 kg ciezsza Ps. Jeszcze sie pochwale ze dzisiaj odebralam monitor oddechu a w tym czasie w ktorym nie pisalam kupilismy lozeczko, materac, ochraniacz modulowy do lozeczka 😍 rozek, torbe do lozeczka, termometr microlife (folinka-dzieki zostala mi do zamowienia tylko paczka z gemini i juz bedzie wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
jezu nie mowcie o slodyczach.. ja mam taka ochote ze masakra..
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja wpadam w jakąś panikę, że mi się powolny poród zaczyna przez te twardnienia i kłucia w pochwie :/
|
|
|
#4207 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Znam wiele sytuacji gdy zapięte pasy uratowały by komuś życie.... Dziewczyna kolegi wpadła w poślizg , walnęła w barierkę, trafiła w czujnik, wybuchła poduszka i skręciła jej kark. Gdyby miała pasy rozmazalby sie jej makijaż... Zreszta zajmowałam sie kiedys szkoleniami bezpiecznej jazdy i od tamtych czasów mam takie zboczenie. Cytat:
Jesli chodzi o opiekę to mysle ze zdania sa podzielone pomiędzy wszystkie poznańskie szpitale. Gratulacje
|
|||
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
papaPapaya super ze juz jestes
Gratuluje super wyniku i super zakupow ![]() Nadrobilam ale jestem dzis tak padnieta ze ide pod prysznic i pod koc z sudoku nie chce mi się kompletnie nic !
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez twardnieje brzuch wydaje mi sie ze czesto szczegolnie wieczoren nagle rovi sie taki jak kamień...musze znowu o tym powiedziec ginkowi..wien ze do ilus tan razy to ok ale juz jakos nawet nie liczę tak dokładnie ale czesto cos sie dzieje takiego:/
|
|
|
|
#4210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() A jaki monitor oddechu? ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Ja dzisiaj cały dzień jem sałatkę: seler naciowy konserwowy, kukurydza, ananas, szynka, jajka, makaron, sos (majonez, troche wody z ananasa, selera, sól, pieprz). A teraz pieką się w piekarniku domowe frytki ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Wczoraj jak byłam to lekarka mówiła, że mnósteo kobiet na konsultacje wczoraj przyjechało. Więcej niż do porodu ![]() Aa wczoraj się mnie zapytali czy ja do porodu Wydawało mi się, że mój brzusio wielkosciowo nie jest aż taki duży haha
|
|||
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Papaya- graty zdanego egzaminu
![]() Jestem z Wami na bieżąco, ale czytam w ciągu dnia na apce i wkurza mnie cytowanie, więc tylko podczytuje cały tydzień siedzę u mamy, bo w sobotę wyjeżdża do pracy zagranicę i pewnie będzie dopiero około świąt, więc korzystamy na razie ![]() My z Marcelkiem czujemy się super
|
#4212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam, że te wypychania już pod koniec to nic fajnego:/ aż tchu nieraz brakowało jak tak się dupcia wypięłaJa głównie poluję na wyprzedaże albo jakieś promocje ale jak coś mi wpadnie w oko to i za regularną cenę kupię ale właśnie dlatego, że wiem, że mi pochodzą dłużej niż miesiąc Te firmy o których pisałam to domyślam się, że i w UK stoją drożej ale właśnie jest szansa na wyprzedaże i jakieś outlety a tutaj nic ja w mieście mam tylko h&m i reserved z takich gdzie wyprzedaże są takie, że idzie się obkupić za grosze. Jeszcze może 5.10.15 ale tam mało co zostaje na wyprzedaż bo to mały sklepik. Zapomniałam właśnie o primarku, widziałam jakąś grupę gdzie babka robiła zakupy tam i wysyłała do pl ale raz, że dolicza swoją marżę a dwa, że wysyłka też swoje kosztuje więc już się tak nie opłaca a szkoda bo to też dajny sklep![]() co upolowałaś? ![]() Cytat:
w każdej ciąży to samo mnie prześladuje więc mam już swoje metody![]() Cytat:
Co do jazdy w 8-9 miesiącu to nawet nie to, że się nie zmieścisz bo na pewno wejdziesz ale to już nie jest takie bezpieczne bo w sumie w każdej chwili może się zacząć poród co wtedy? Jeśli musisz jeździć sama to ogranicz do minimum w tym czasie a jeśli nie musisz to niech ktoś cię wozi bo tak będzie po prostu bezpiecznie Cytat:
dosłownie... takie niekomfortowe uczucie.
|
|
|
#4213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
RBC 3,92 HGB 11,8 HCT 36,2 Gin zwiększył mi żelazo do 3 razy na dobę Cytat:
![]() Cytat:
I ty się tam nie dołuj ściskam na rozweselenie ![]() a barszczu od męża zazdraszczam ja dziś się znów zatyrałam w kuchni wymyśliłam sobie placki po węgiersku... Gulasz zrobiłam bez żadnego przepisu i wyszedł bardzo mniami i placki też ok a dodam, że nigdy nie jadłam tego a nie mowa już o robieniu tylko naprodukowałam jak dla armii bo chciałam na dwa dni (zwłaszcza, że jutro mam gości) ![]() Cytat:
czy to ten wiek tak ma czy jak? bo on jak sobie przynajmniej raz dziennie nie popłacze bez powodu to dzień stracony![]() Cytat:
ja cię tu dziś poszukiwałam![]() gratuluję zdanego egzaminu ![]() zasłużyliście z Juleczkiem na takie dobrocie ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- piszecie o stanikach to podpowiem wam, że w H&M są na wyprzedaży za 30zł takie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0356208007.html myślę, że do karmienia się spokojnie też nadadzą bo nie są mocno zabudowane fajne są bo bez fiszbin i całe takie gładkie, nie drażniące piersi miałam wziąć ale miałam mało czasu:/ pewnie w weekend po nie wrócę o ile jeszcze będą.
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
co do staników ja kupiłam jeden taki najzwyklejszy z tych anty-seksownych za 10zł
ale chce dokupić jeszcze ze 2 jakieś ładniejsze
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wlasnie buszuje po aptekach internetowych - poratujcie mnie - ktore tatntum rosa? https://aptekacentrum.lublin.pl/dla_...wn,i35228.html https://aptekacentrum.lublin.pl/dla_...asz.,i931.html |
||
|
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że różnią się tylko producentem.
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis u neurologa w zwiazku z moimi migrenami... Nic sie nie dowiedzialam, lekarz byl wrecz przestraszony ciezarna pacjentka i oddelegowal do innego neurologa- smiech na sali
|
|
|
|
#4219 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba rzeczywiście jesteś w ciąży i co udało Ci się coś kupić w tym Pepco? Cytat:
![]() Proszę o dodanie na pierwszej stronie mojej wizyty 28.09 (już w czwartek ) i kolejnej 20.10 ![]() Cytat:
Ale super brzusio ja tam liczę, że do końca będzie się dało prowadzić auto, tylko ja jestem z tych kurdupli, którzy siedzą jak najbliżej kierownicy, więc teraz mogę się jeszcze spokojnie odsuwać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jeste..w ciazy!!! Mowie do tz, ze mam na cos ochotę... no to zaproponował mi wszystko ze sldyczy co mamy w domu.... nie nie... chciał mi zrobić typowe polskie zapiekanki.... no nie... grzanki z jajkiem i awokado... nie... i wiecie co sobie wymyslilam? Zupke chinska z vifon... kurczak. Moj maz patrzyl na mnie jak na jakas szaloną. Chyba mu sie nie podobala moja zachcianka, bo to z proszku... no ale slodyze tez nie sa zdrowe. Dostalam moja zypke i zachcianka zapokojona. Moge isc spac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki, a ile saszetek zamowic?
I ile tych podkladow poddupnych? To chyba potem mozna wykorzystac do przewijania dziecka? Soli fizjologicznej wystarczy 50 kapsulek? Cytat:
wiec prosze bez takich opowiesci bo to znecanie sie
Edytowane przez CAR0LKA Czas edycji: 2016-09-27 o 22:57 |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupilam wczoraj dwie komody do pokoju, jedną dla nas i jedną dla Ali. oprócz tego, kupiłam tżtowi buty zapaśnicze, do tego wysłałam zamówienie do ko24.pl i kurna 1200 zł poszło w pierun... ![]() Ale lista się skraca, tak jak u itstoolatex ;P Nie odzywam się do Was dużo, bo cały czas siedzę w pracy i to dosłownie he he. robię tylko tyle ile muszę, a poza tym, wypełniam grafik swoją osobą.Soulie, ja będę rodziła na Raszei. W św Rodzinie nie chcę, bo tam po urodzeniu dziecka nie ma czegoś takiego jak odwiedziny (nawet partnera)... jak ktoś do Ciebie przychodzi to musisz z nim siedzieć na korytarzu WTF ?![]() Papaya gratuluję zdanego egzaminu!! A jeśli chodzi o zapinanie pasów, to raczej zapinam. chyba, że jadę gdzieś po osiedlu np na zakupy dwa bloki dalej to nie. Ogólnie to staram się nadal wszędzie chodzić pieszo, bo czuje się jak klocek i jak będę za dużo jeździła samochodem to mi dupsko urośnie. nie chcę się rozleniwiać! już i tak moje życie opiera się na spaniu oraz chodzeniu do pracy i sprzataniu w mieszkaniu także ... ![]() idę pobuszować na allegro. Chcę kupić tżtowi bieliznę termoaktywną, bo już coraz chłodniej na dworze, także na jakąś piłkę nożną czy coś niech ma bidulek, bo potem mi stęka że sie źle czuje. muszę go pochwalić, bo od ostatniej kłótni jest dla mnie tak przesłodki, że czasem aż rzygam tęczą ![]() No ale ... lepiej że tak, niż ciągle kłotnie o wszystko. Dziś mnie nawet przepraszał, że ciuchów swoich nie posprzątał. a to ci progres!
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-09-28 o 00:38 |
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
|
|
#4225 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja ginka jest z Lutyckiej. Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam żadnego doświadczenia z Raszei. Ostatnio tylko jak bylam u dentysty to asystentaka stomatologuczna bardzo chwalila Raszej, a znowu stomatolog Św Rodzinę, a Raszei odradzała. No można zwariować Nadal wiem, że nic nie wiem w piątek mam zajęcia w SR na temat poznanskich szpitali to może się dowiem czegoś ciekawego.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki 🤗
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Niestety nie wkleje Wam moich wyników Bo zapomniałam zrobić foto A wczoraj zabrał je lekarz😑 Po piewrsze, papaya gratki egzaminu 👍👍👍👍 Po drugie, ja ciągle zapinam pasy Nie lubię ale zmusza mnie do tego ten piszczek gdy nie zapne ich Jest tak głośny że go słychać na zew gdy jadę Więc w środku to już w ogóle jest masakra Moj sposób to zahaczanie ich o wajhe od hamulca ręcznego Także na brzuchu mam luźno w miarę Jeżdżę bardzo dużo I nie zmieni się to aż do końca Bo teraz remont mieszkania, Potem kończę sprawy na budowie żeby na zime zrobić przerwę Technologiczna bo kasa się skończyła już w międzyczasie od przyszłego tyg zaczyna się rok akademicki Ale jestem dobrej myśli Jak my wszystkie powinniśmy ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Dodus nie myśl o tym pasozycie One nie są zbytnio upierdliwe Ja np. mam takiego Kazika I co? lubię go 😆 Poważnie mówiąc natomiast Nie miałam nigdy i nie słyszałam o tym nic Nie pomogę zatem w inny sposób niż wysyłając buziaka i trzymając kciuki za dobre wieści Którymi zapewne zaraz nas uraczysz dodus 😘😘😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Kazik zgrabny brzuch i zgrabne nozeta Dziś wkleje Wam moje 3 kluseczki Karola i paroweczki w tej perspektywie Jak będziemy szturmowac castorame Bo na pewno będziemy Codziennie czegoś brakuje i trzeba tam jechac😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-28 o 08:42 |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Hejooo 😊
Darunia no wiadomo w portfelu tez ubywa i to nawet szybciej, niż z listy, ale co poradzić Ja robie właśnie serniczka na ciemnym cieście przynajmniej cos innego, a nie nutella znowu 😀Co do pasów ja zawsze zapinam nawet jak jade tylko kawalek, bo po prostu tak sie przyzwyczailam ze jak tylko wsiade to odrazu zapinam i o dziwo pasy mnie nie uciskaja 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4228 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam że są inne 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Chyba wiem co czujesz Ja wczoraj po raz pierwszy poczułam się niechciana przez mojego lekarza Tzn miał nawał pacjentek swoich i kogoś innego Plus musiał iść na oddział w czasie pracy Co oznaczało Że przyjmował nas na szybko i na odwal się Zdiagnozowal u mnie grzyba i pęcherz ale leki zapisał tylko na to drugie Dopiero gdy zapytałam się czy grzyba mam hodować Dopisal do recepty drugie leki Bywa i tak Każdy może mieć gorszy dzień Tak to sobie tłumacze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Wczoraj na kolacje wlecial znowu budyń Miałam taka ochotę na coś slodkiego ze myślałam że dom rozniose Az do tz zadzwoniłam Czy on wie gdzie w domu mogłam pochować słodycze Bo ja chowam ale przed nim tylko 😆 Niech ktoś zabierze mi te budynie 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Dzisas dobrze ze terax o niej mówisz a nie wczoraj ok 21 Bo bym oszalala chyba 😬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj ino mi wnet wyskoczyla tabletka docipna. :/ niby wlozylam gleboko a tu takie jaja.. dzisiaj bede prasowac babelkowe odzienia Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz już coraz mniej Czy to znaczy że go przyzwyczaiłam już do nich? Kuźwa miałam go bez słodyczy chować na początku A on mi się już uzależniony urodzi 😬 On już rozpoznaje smaki? Ma już swoje preferencje? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

ale bylo przepyszne! 

Lubię za to George'a, Primarka, Matalana, połowę taniej, jakość nie powala, ale jest ok, a jak coś po Maksie nie wygląda już tak ładnie, to nie żal wyrzucić czy oddać, a Kajowi nowe kupić. Lidka szczęściara, że nie jest chłopakiem, będzie mieć swoje nowe

ja dziś się znów zatyrałam w kuchni

? Ktoś, coś wie 
Moja ginka jest z Lutyckiej.
w piątek mam zajęcia w SR na temat poznanskich szpitali to może się dowiem czegoś ciekawego.