|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
![]() Dziekuje bardzo Mi tez jest milo jak panie w rossmannie zawsze mowia ze mam podejsc do kasy dzisiaj grzecznie stalam w kolejce i jak byla moja kolej to podeszlam do kasy to pani az byla na mnie zla ze sie nie wepchnelam Ale jak jest milion ludzi to nawet sie nie zastanawiam i od razu sama z siebie w rossmannie ide na poczatek kolejki bo wiem ze tam bardzo pilnuja zeby ciezarna nie stala w kolejce ![]() Cena regularna to 55 zl, ale zalozylam sobie karte empik i dostalam 10 zl rabatu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
aa to nie tak źle
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Za niedługo podobno obchód, więc może dowiem się jakie są prognozy a o zarazkach w sumie nie pomyślałam :P Cytat:
daj znać czy warto ją mieć, ja myślałam o tym żeby kupić kontynuacje "Księgi ciąży", bo ta mi się bardzo podoba W ogóle był u mnie tż i teraz mam szafkę pełna pyszności, więc wasze dania z maka i słodkości mi nie groźne, bo mam tu nawet kabanoski
|
||
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak obchód. Na wyspiańskiego tylko pytali jak się czujemy
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
[Dziewczyny całe cytowanie mi szlak trafił
i nie chce mi się wszystkiego od nowa pisać aska - głowa do góry, wyjdź z domu, zrób dla siebie coś miłego i pamiętaj, że budyń czekoladowy najlepszy na poprawę nastroju ![]() co do kurtki zimowej - polecam ciuchacz ![]() Ewentualnie ciepły sweter pod kurtkę, której nie zapiniesz Migdałku - naślij na nią męża. 1000zł to kupa kasy, a cwana baba może odpuści jak ją nastraszycie, że wlazła tam nielegalnie, tak jak piszą dziewczyny. Chętnie też się dowiem, jakie książki polecacie ![]() Dziewczyny jadę jutro znowu na cały dzień na kurs, nie piszcie za dużo A i jeszcze zapomniałam - poradźcie mi w takiej kwestii: Chcemy kupić fotelik z OLX - niestety daleko. Babka może nam wysłać, ale tam gdzie ma umowę z kurierem to nie wysyła za pobraniem. Koszt kuriera ok 30 zł, a na poczcie ok 80 zł. Jak byście to załatwiły? Jakoś maile wymienić przed wpłatą kasy na konto? Bo to jednak kupa kasy, żeby tak w ciemno wpłacać.... ok 750 zł Macie może polecić jakiegoś kuriera, który wysyła fotelik z bazą za ok 30 zł z płatnością przy odbiorze? Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-09-30 o 20:00 |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
emosz - daj znać po obchodzie
![]() ja czekam na chipsy <3 |
|
|
|
#4717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mam nadzieję, że tu mi cokolwiek powiedzą, bo wylotem tyle że jestem przyjęta :P |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadłabym ![]() Ja ostatnio litrami piję herbatę z cytryną lub z pigwą
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się w zimowa na bank zmieszczę
bo ma podwójny zamek i pasek do ściągania i nawyżej go wyjmę myślę że najgorsza zima będzie po naszych porodach to już jak brzuszka nie będzie ( ) to się zmieścimy bez problemu we wszystko !
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
36 stron mam do nadrobienia
![]() Na weselichu bylo super, nic mnie nie bolalo, pojadlam pysznosci, potanczylismy wolniejsze kawalki i ogolnie pozbieralam ochy i achy ze pieknie wygladam i niemozliwe ze dziewczynka bedzie i nawet kilka osob nie zauwazylo wogole ze ja w ciazy jestem o.O Bede powoli nadrabiac moze ogarne Was dzisiaj |
|
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije wlasnie herbatke z cytrynka
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- lays paprykowe maz mi kupi ale to po 21 jak z roboty wroci Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się bała takich transakcji iternetowych na taką kwotę ale myślę że tu Ci Motylek pomoże bo ona tez i wózek i fotelik kupiła
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam fajne rajtki w tesco serio super sa. Cale wesele w nich bylam i nic nie uciskaly a nie byly typowo ciazowe ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Brawo Ty! |
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dzięki, że mi przypomniałyście, że mam rajstopy ciążowe kupić
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka jak tam na weselu ??? pojadłaś??? dziewczyna dojechała???
Ja noszę zwykłe rajstopy i mam jej pod brzuchem i dobrze się nosi mnie bardziej denerwuje jak mam coś na brzuchu... musiałabym mieć rajtki z golfem
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły pomysł
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz nie piore o ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A innym razem stoję druga, ale między mną a pierwszą leży koszyk. Gdy pierwsza skończyła pakować, to zrobiłam krok do kasy a tu jak mi nagle się baba się wepchnie "ja tu stałam!!", prawie bym z łokcia dostała :/ Byłam z tż na spacerku Zwiedziliśmy uroczy park z fontannami w tym mieście i widziałam 2 czarne łabędzie... Normalnie cudo Następnie kupiłam nutellę i bounty i teraz się zasładzam
|
|
|
#4730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi sie coraz bezpieczniej dla naszych maluszkow i ladnie przytylas ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- O nie nie, nie straszcie! ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Polecam na fb mamaginekolog niedawno o tym pisala ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
a ja rano pełna energii, a teraz padam z nóg a dzidzia skacze po pęcherzu i biegam do toalety co 10-15 minut
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiddy Evolution Pro 2 z bazą. Sam nowy fotelik kosztuje 800 z, a baza 530, a tutaj całość z przesyłką wyszłaby nas 750 zł |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
o mój fotelik ;p
|
#4734 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(tak, nawet w te upały ją piłam )teraz musze sie powstrzymywać, żeby nie pic więcej, bo czarna herbata podobno działą jak kawa, a nie chce za bardzo synkowi zaszkodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i z rajstopami zrobie to samo :PCytat:
![]() ja dzis mialam miec dzien bez slodyczy, ale moj syn dostal od mojej tesciowej ogromną czekoladę milka i chyba nie muszę mówic jak to sie skonczyło? no ale jakos musialam ten prezent przekazać
|
||||||
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak już kiedyś pisałam, gdyby mnie było stać, to może bym to rozważała i nie będę nikogo odwodzić, ale właśnie warto wiedzieć, że prawdopodobieństwa użycia tej krwi jest bardzo nikłe i prawdopodobnie do leczenia jednej osoby trzeba więcej krwi niż z jednej pępowiny. Natomiast zastanawia mnie, jak w praktyce jest z odcinaniem pępowiny w polskich szpitalach. Obawiam się, że faktycznie jest to robione zbyt wcześnie i są stosowane zaciski. Zabijcie mnie, ale nie przypomnę sobie szczegółów ani ile czasu to mogło trwać. Jak dostaje się dziecko na piersi to jest taki zalew emocji i takie przeżycie, że człowiek nie ma bladego pojęcia, co się dzieje koło niego ![]() Carolka, a tak w ogóle wybrałaś już szpital? Tak z ciekawości tylko pytam bo tym razem już nie dojadę do Kr na poród Czytałam "Pierwszy rok życia dziecka" i nie podobało mi się Może inne mamusie pomogą.Czasem niejedna z Was wspominała, że kupiła gazetę dzieciową, a tam same reklamy. Nie wiem, jak jest teraz, bo lata już takich gazet nie kupowałam, natomiast kiedyś zaczytywałam się w "Dziecku". Przez dwa czy trzy lata kupowałam miesiąc w miesiąc każdy numer, więc spora część mojej wiedzy, którą tu Wam zasiewam w umysłach stamtąd pochodzi - dr Piotr Albrecht. Trzymałam te gazety bardzo długo i mnóstwo razy do nich wracałam, gdy potrzebowałam sobie przypomnieć coś na dany temat.---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Odnośnie usg nie mogę zapomnieć o jednym porównaniu, które kiedyś słyszałam - dawno temu uważano, że rtg jest nieszkodliwy, bo nikt jeszcze nie znał i nie udowodnił jego szkodliwości i robiono je bez problemu kobietom w ciąży...
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z wszystkimi badaniami zdazyli
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gazetki na pewno tez niedlugo pojda w ruch na razie kupowalam takie w ktorych wiecej bylo o ciazy niz o urodzonych juz dzieciach ![]() Kolejna szczesciara! Tez tak chce. Jest jakas recepta na szybki porod? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Innej nie znam ![]() Co Wam może powiem na pocieszenie to, że długi poród niekoniecznie jest bardziej bolesny. Zależy jak się wszystko ułoży i ile która faza będzie trwać. Jakbym ja miała liczyć mój pierwszy poród od pierwszego skurczu to trwał 27h Miałam wywoływany oksytocyną i praktycznie od razu zaczęły się częste skurcze, ale bardziej uciążliwe niż bolesne. Było to około południa. Skurcze tak słabe, że mnie po kroplówce odesłali z powrotem na patologię. Dopiero nad ranem wiadomo było, że poród się rozkręca i poszłam na porodówkę, a dopiero koło południa zaczęło ostro boleć. Maks urodził się o 14:45
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak Wy poznajecie czy twardnienie brzucha jest normalne (to, które może się zdarzyć kilka razy dziennie), czy to takie stawianie macicy. że trzeba jechać na IP? Bo ostatnio jak emoszek napisała, że poza stawianiem nie miała objawów, to zaczęłam się zastanawiać jak to rozpoznać?
Ja ciemna jestem w tym i zastanawiam się czy w razie W rozpoznam, że dzieje się coś co nie powinno... :/
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Bardzo miło mi się zrobiło , mąż też w szoku ale stwierdził że ta babka co się zepchała miała minę jakby mnie chciała szturchnąć z łokcia
a na kolacje zażyczył sobie pizzę ! więc bardzo zdrowy dzień 

a o zarazkach w sumie nie pomyślałam :P

UWIELBIAM!!
i to podobno od końcówki 5. miesiąca.

Może inne mamusie pomogą.