Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-03, 09:51   #4921
CAR0LKA
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Ja o nacinaniu kroczea poczytam jak zbiore odwage

Itso, Emosz co u Was dzis slychac?
Stary 2016-10-03, 09:54   #4922
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Co do nacinania to nam położna mówiła, że jest to ok 30% w szpitalu w którym będę rodzić. Naciną wtedy kiedy szybko trzeba urodzić i krocze nie zdąży się naciągnąć oraz kiedy skóra zaczyna bieleć.
Jak będzie trzeba to niech nacinają, wolę to niż pęknąć i mieć komplikacje. Najgorsze pęknięcie to 3,4 stopnia.

I racja z tym słuchaniem personelu. Jak nie będziemy współpracować to poród zamiast postępować to będzie się wydłużał.
Polożna polecała pozycje w czasie skurczu, postępujace poród: np na afgankę (kucanie z szeroko rozłożonymi nogami i stopami na zewnątrz), przy drabince (przed skurcze stoimy i ruszamy biodrami, w skurczu trzymajac się drabinki robimy przysiad i z szeroko rozstawionymi biodrami i stopami na zewnątrz).

Kiedy w trakcie pierwszej fazy porodu nagle robimy się słabe i mamy wrażenie, że tak nam siły odeszły, że nie damy urodzić (małe źrenice) - organizm uwolnił jakieś znieczulające endorfiny po których szybko może nastapić adrenalina (szerokie źrenice) i wrzeszczenie o cc bo już nie wytrzymany błaganie o cc często oznacza kryzys 7 cm.
Dlatego położna nam mówiła, że to są takie reakcje po których wiedzą na jakim etapie jest rodząca.
Aa i nie wiem czy wspominałam ale przy porodzie jak się wymiotuje to jest naturalny objaw i podobno dobry bo cos to oznacza (nie pamiętam co)

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-10-03 o 09:59
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:01   #4923
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wiecie ze jeszcze nie mam problemu z sikaniem... Jedynie jak rano sie obudze musze w trymigi pedzic ale w nocy nie wstaje.
Co innego z popuszczaniem podczas psikania

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

ja podobnie , bardzo rzadko wstaje w nocy..
Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Aaaa kocyk, ja jeszcze nie zamowilam haha
ja tez ale wstyd...
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej !!!
Wczoraj wieczorem pocytowalam i tel mi sie rozladowal.. Rzucilam nim w 3 diably i poszlam spac.

Ja robilam pompony z tiulu !

Dzisiaj mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu
Poki co jestem w laboratorium, jakies 18 osob przedemna.. No ale tu nie ma pierwszenstwa bo co druga w ciazy..

Wybieramy sie dzis na pyszny obiadek i mamy misje znalesc winko 0% upije się ze hej

Emoszku zaciskaj nogi

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

O tym nacinaniu krocza potem poczytam bo u mnie nacinaja 90%przypadkow wiec mnie to bardzo interesuje
wszystkiego najlepszego z okazjo rocznicy!
Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość

ja to samo...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:10   #4924
monika0185
Zakorzenienie

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

I no własnie, Istoo Emosz co u Was???
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:29   #4925
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Co do nacinania to nam położna mówiła, że jest to ok 30% w szpitalu w którym będę rodzić. Naciną wtedy kiedy szybko trzeba urodzić i krocze nie zdąży się naciągnąć oraz kiedy skóra zaczyna bieleć.
Jak będzie trzeba to niech nacinają, wolę to niż pęknąć i mieć komplikacje. Najgorsze pęknięcie to 3,4 stopnia.

I racja z tym słuchaniem personelu. Jak nie będziemy współpracować to poród zamiast postępować to będzie się wydłużał.
Polożna polecała pozycje w czasie skurczu, postępujace poród: np na afgankę (kucanie z szeroko rozłożonymi nogami i stopami na zewnątrz), przy drabince (przed skurcze stoimy i ruszamy biodrami, w skurczu trzymajac się drabinki robimy przysiad i z szeroko rozstawionymi biodrami i stopami na zewnątrz).

Kiedy w trakcie pierwszej fazy porodu nagle robimy się słabe i mamy wrażenie, że tak nam siły odeszły, że nie damy urodzić (małe źrenice) - organizm uwolnił jakieś znieczulające endorfiny po których szybko może nastapić adrenalina (szerokie źrenice) i wrzeszczenie o cc bo już nie wytrzymany błaganie o cc często oznacza kryzys 7 cm.
Dlatego położna nam mówiła, że to są takie reakcje po których wiedzą na jakim etapie jest rodząca.
Aa i nie wiem czy wspominałam ale przy porodzie jak się wymiotuje to jest naturalny objaw i podobno dobry bo cos to oznacza (nie pamiętam co)
co do nacinania krocza to nam dokladnie to samo polozna mowila - jest ono nacinane jak skóra jest naciągnięta i aż biała - dzięki temu nacięcie nie jest bolesne z każdym z kim rozmawiałam kto miał nacinane krocze to tego nie czuł, jedyne co to ulga zaraz po, bo maluszek juz mogl spokojnie wyjsc. Szycie to inna sprawa, ale to też podobno jest do przeżycia, bo już ma się maleństwo w ramionach

Wymioty i biegunka podcas porodu oznaczają samooczyszczanie organizmu i nie ma sie co tym przejmować

I najważniejsze - nie przeć kiedy położna nie pozwala! Bo jeszcze nie na to czas (za małe rozwarcie), a kobieta wtedy za dużo energii zużywa i nie ma już siły jak faktycznie powinna przeć. Grunt to współpracować z położną, bo ona wie najlepiej co się dzieje
A oddychanie rozluźnia troche macice, ruchy przepony też jakoś tam oszukują, że podobno to działa troche znieczulająco na te skurcze. No i przede wszystkim dotlenia dziecko.
To tyle co wiem z suchej teorii z sr
A co to bedzie w praktyce to zobaczymy

TŻ jak gadał z kumplami o porodach ich żon/narzeczonych to każdy mówił, że dziewczyny podczas skurczu wyglądały jakby w nie szatan wstąpił Ciekawa jestem co TŻ o mnie powie po

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:35   #4926
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
PaniMigdalku - ja nie walcze z sikaniem w nocy bo przyzwyczajam sie dzieki temu do wstawania do malego jak juz sie urodzi 😁
Też racja, ale ja bym tak bardzo chciała jeszcze te dwa ostatnie miesiące sobie smacznie spać

Cytat:
ja też tak kursuje, czy to śpie na plecach czy na boku. A nie raz mam tak, że ledwo wyjdę z kibelka i znowu mi się chce
Ja wczoraj tak miałam :P O 21 siusiu, o 21:30 siusiu a do 22:30 znów! :P

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wiecie ze jeszcze nie mam problemu z sikaniem... Jedynie jak rano sie obudze musze w trymigi pedzic ale w nocy nie wstaje.
Co innego z popuszczaniem podczas psikania
A ćwiczysz mięśnie Kegla?
Stary 2016-10-03, 10:42   #4927
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość

Cytat:
Kciuki za dzisiejsze wizyty!

I no własnie, Istoo Emosz co u Was???
Dziś ktg bez skurczy, więc pompa z magnezem pomogła dziś ma być obchód z ordynatorem, więc jest nadzieja na więcej informacji

Cytat:

Słuchanie położnych ułatwia dużo spakowałam sobie do szpitala wodę termalną w sprayu i powiem Wam że o dziwo ale bardzo się przydaje
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:49   #4928
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziś ktg bez skurczy, więc pompa z magnezem pomogła dziś ma być obchód z ordynatorem, więc jest nadzieja na więcej informacji

Słuchanie położnych ułatwia dużo spakowałam sobie do szpitala wodę termalną w sprayu i powiem Wam że o dziwo ale bardzo się przydaje
super, jednak magnez działa cuda

a po co ta woda? bo ja pierwsze słysze

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-03, 11:34   #4929
ewelinuus
Zadomowienie

A wiecie co, byłam dzis na pobraniu krwi i pobierala mi polozna no i tam gadka gadka i mowi zebym hartowala brodawki..bo no jak potem sa sutki małe to ze dziecko nie chce zbytnio ssać cyca..ale poczytałam o tym w necie to chyba to taki mit dawny
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:50   #4930
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Hej hej, zaczynamy dzisiaj 7 miesiąc
Nie odzywałam się w weekend ale czytałam 🏻

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
JaKi masz termin porodu? Ja też niedawno zaczęłam7 mies.
Stary 2016-10-03, 11:57   #4931
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 8 miesiac 😱

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-03, 11:57   #4932
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
A wiecie co, byłam dzis na pobraniu krwi i pobierala mi polozna no i tam gadka gadka i mowi zebym hartowala brodawki..bo no jak potem sa sutki małe to ze dziecko nie chce zbytnio ssać cyca..ale poczytałam o tym w necie to chyba to taki mit dawny

Ja tez czytałam ze to mit..
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:11   #4933
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że magnez pomógł
Ja nie toleruję żadnych toników, więc poderjzewam, że ta woda by mi się nie przydała...

Cytat:
Ja jutro zaczynam 8 miesiac 😱
Weź mi tego nie uświadamiaj!
Też masz wrażenie jakbyś była co najmniej miesiąc dalej?

Co do hartowania sutków, ja sobie nie wyobrażam maltretowania ich. Myślę, że dziecko i tak je dość wymaltretuje, a najważniejsze to się nauczyć przykładać buźkę do cyca, wtedy unikniemy dużo problemów.
Moja położna nazywa te przykładanie na "hamburgera" Czyli trzymam cyca głęboko całą dłonią i tak przystawiam dzidzię brzuszek do brzuszka a nie odwrotnie, czyli nie nachylam się do dziecka (pół godziny w tej pozycji i ból pleców gwarantowany).

Mam dzisiaj zły humor... Pogoda taka do niczego, buro, ponuro i deszczowo. Chciałabym się brać za ciuszki małej, ale nadal nie mam szafy ani komody a czas leci. Miałam dziś jechać kupić używaną za 100zł ale nie mam busa a się boję, że do auta się nie zmieści.
Stary 2016-10-03, 12:23   #4934
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Sutki jak juz to od 38 tyg gdy ciaza donoszona bo wczesniej podobno mozna wiecej szkód narobic niz pozytku.. Ja nie bede ich torturowac
Cos ciezko idzie skonczenie tego wątku

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Mąż pojechal do Castoramy bo ktos nam sie probowal wlamac do skrzynki na listy.. Zreszta nie tylko nam :/ i bede pisac skarge do spoldzielni.. Skrzynki porozwalane na klatkach syf.. Ehh mieszkanko mamy fajne, blok z zewnatrz tez ale takiego syfu to nigdzie nie widzialam..

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Dajcie znac jak dostaniecie paczki ze Smyka
Stary 2016-10-03, 12:35   #4935
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Weź mi tego nie uświadamiaj!
Też masz wrażenie jakbyś była co najmniej miesiąc dalej?

Co do hartowania sutków, ja sobie nie wyobrażam maltretowania ich. Myślę, że dziecko i tak je dość wymaltretuje, a najważniejsze to się nauczyć przykładać buźkę do cyca, wtedy unikniemy dużo problemów.
Moja położna nazywa te przykładanie na "hamburgera" Czyli trzymam cyca głęboko całą dłonią i tak przystawiam dzidzię brzuszek do brzuszka a nie odwrotnie, czyli nie nachylam się do dziecka (pół godziny w tej pozycji i ból pleców gwarantowany).

Mam dzisiaj zły humor... Pogoda taka do niczego, buro, ponuro i deszczowo. Chciałabym się brać za ciuszki małej, ale nadal nie mam szafy ani komody a czas leci. Miałam dziś jechać kupić używaną za 100zł ale nie mam busa a się boję, że do auta się nie zmieści.
ja to na odwrot, czuje sie jakbym była chyba w 8 tygodniu. Jeszcze do mnie nie dociera ze zaraz bede mamą

Ja bede miała na sr temat karmienie i położna bedzie nas uczyć dostawiać dziecko do piersi nie wiem jeszcze kiedy ale nie moge sie doczekać, ciekawe co bedzie nam mówić

Ja uwielbiam taką pogodę
Migadłku nie martw się, ja cały czas nie mam podstawowej rzeczy jaką są klucze od mieszkania A co dopiero meble
No nic, listopad bedzie intensywny
Cytat:
Sutki jak juz to od 38 tyg gdy ciaza donoszona bo wczesniej podobno mozna wiecej szkód narobic niz pozytku.. Ja nie bede ich torturowac
Cos ciezko idzie skonczenie tego wątku

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Mąż pojechal do Castoramy bo ktos nam sie probowal wlamac do skrzynki na listy.. Zreszta nie tylko nam :/ i bede pisac skarge do spoldzielni.. Skrzynki porozwalane na klatkach syf.. Ehh mieszkanko mamy fajne, blok z zewnatrz tez ale takiego syfu to nigdzie nie widzialam..

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Dajcie znac jak dostaniecie paczki ze Smyka
W sumie to nie wina spółdzielni ze ktoś chciał się włamać. Ale mogliby to naprawić

Ja już w piątek odebrałam pakę ze smyka

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-03, 12:36   #4936
folinka
Zadomowienie

Hej hej!

itstoo

Ale ładnie się uczycie na tych sr Brawo!
Ja też nie popieram mechanicznego hartowania sutków. Można łatwo przesadzić i wpłynąć na przedwczesny poród. Zamiast tego ewentualnie czymś smarować. Wielkość sutka tak jak i piersi nie ma żadnego znaczenia przy kp!!! Dziecko chwyta znacznie więcej niż sutek i masuje językiem kanaliki mlekowe poniżej sutka. Jak ktoś ma zupełnie płaskie lub wklęsłe (sporadycznie może to oznaczać za krótkie kanaliki mlekowe) i się martwi, to... będę powtarzać do znudzenia Znajdźcie już teraz doradcę laktacyjnego i skonsultujcie się, niech oceni te sutki, jak ona to widzi, czy radzi jakoś się przygotować specjalnie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Hej hej, zaczynamy dzisiaj 7 miesiąc
Nie odzywałam się w weekend ale czytałam 🏻
Gratki i kciuki na ostatniej prostej!

Cytat:
Dzisiaj mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu
Wszystkiego najlepszego dla Was!

Cytat:
przy drabince (przed skurcze stoimy i ruszamy biodrami, w skurczu trzymajac się drabinki robimy przysiad i z szeroko rozstawionymi biodrami i stopami na zewnątrz).
O jejkuuu... Właśnie taką pozycję instynktownie przy obydwu porodach zajmowałam przy tych najgorszych skurczach pod koniec 1 fazy Po prostu w innej było mi o wiele ciężej znieść ten ból. Strasznie pokracznie się czułam, ale co zrobić, skoro natura tak kazała

Cytat:
jest ono nacinane jak skóra jest naciągnięta i aż biała - dzięki temu nacięcie nie jest bolesne z każdym z kim rozmawiałam kto miał nacinane krocze to tego nie czuł, jedyne co to ulga zaraz po, bo maluszek juz mogl spokojnie wyjsc. Szycie to inna sprawa, ale to też podobno jest do przeżycia, bo już ma się maleństwo w ramionach
Dziesiątki razy już słyszałam historie o nacięciach i ciągle nie mogę uwierzyć i współczuję, jak kobiety mówią, że je to bolało albo zwłaszcza o szyciu nieraz można usłyszyć "było gorsze niż cały poród" Myślę, że zrobione prawidłowo cięcie jest niewyczuwalne. Ba, wiem, że ja swojego dwa razy nie poczułam, nic, zero, nie wiem nawet zupełnie kiedy było zrobione. Z szyciem też mam spore doświadczenie niestety, bo Maks był bardzo duży i oprócz nacięcia też popękałam w środku. Myślę, że ból przy szyciu jest spowodowany brakiem znieczulenia Ja dostałam znieczulenie w zastrzyku do szycia i choć moje pierwsze szycie trwało ok. godziny, to jedyne, co czułam nieprzyjemnego to lekkie drętwienie nóg, bo musiałam cały czas leżeć w jednej pozycji. Szyła mnie młoda lekarka na stażu chyba jeszcze i będę jej dozgonnie wdzięczna, bo chyba bardzo się postarała, bo żadnen ślad ani dolegliwości mi po tym wszystkim nie zostały Drugie już miałam standardowe małe nacięcie, żeby przyspieszyć, bo Kaj rodził się siny, owinięty pępowiną jak się okazało i małe standardowe szycie też bezbolesne, też ze znieczuleniem w zastrzyku.
A co Wam jeszcze powiem, to jak zawsze daję to jako przykład, że niestety nie zawsze wszystko w szpitalach funkcjonuje jak należy. Po moim pierwszym porodzie, tym z dużym szyciem, byłam w sali z kobietą, która właśnie mówiła "szycie było gorsze niż cały poród". Jak to? Ten sam szpital ze świetnymi opiniami, dzień wcześniej poród i taka różnica? Różnica polegała na tym, że ona rodziła sama, a ja z tż... Mam wrażenie, że wtedy personel trochę bardziej się pilnuje ze wszystkim. Obym była w błędzie, ale tak mi się to zawsze nasuwało...

Cytat:
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:43   #4937
itstoolatex3
Zakorzenienie

justyniaa- gratulacje rocznicy i wielu, wielu szczęśliwych lat wspólnie Wam życzę

Ból wczorajszy przeszedł, rano byłam u gina i maluszek sobie zdrowo fika, na ktg nie było skurczy, a lekarz mówił, że ból mógł być spowodowany chodzeniem, bo ostatnio faktycznie zaniedbałam leżenie, oczywiście dostałam ochrzan i wyspałam się dzisiaj do 11.00 i wstaje tylko na siku grzecznie

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:44   #4938
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość

Wg usg 28 grudnia, a wedlug om 2 stycznia

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:47   #4939
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez sie poryczalam bo przyjechalam do mamy, chcialam wyprac ubranka a skonczylo sie awantura z tekstem ze mama zaraz mi wpie*doli. Wysmialam ja, poklocilam sie dalej i poszlam do babci. Najgorsze jest to ze musze tam wrocic na noc bo TZ na imprezie i nie mam gdzie spac :/

Przykro mi, że nie masz wsparcia w mamie! Zgadzam się, że matka nie powinna w ogóle mówić tak do dziecka, nieważne w jakim wieku! Bycie mamą to niełatwa sprawa... Ja ciągle się tego uczę od drugiej strony, no ale właśnie przekraczanie pewnych granic jest niedopuszczalne. Ja miałam przez lata dobry kontakt z mamą, zawsze mnie wspierała, ale niestety od kilku lat jest gorzej, bo mama nie akceptuje totalnie moich pewnych decyzji czy wyborów i każda rozmowa i spotkanie jest okraszone nakłanianiem mnie do zmiany zdania. Nosz kurna, od lat jestem dorosła i mam dość bycia wychowywaną... Rozumiem, wypowiedzenie swojego zdania i doradzenie, ale bez przesady... Tak więc nasze kontakty są bardzo rozluźnione Papaya, pozostaje nam jedynie uczyć się na tych błędach i nie powtórzyć ich wobec własnych dzieci...
Z tego co piszesz, wychodzi na to, że mieszkasz teraz z tż u jego rodziców. Nie mogłaś po prostu bez niego tam spać? Fajnie, że teściowa chociaż po ludzku podchodzi do sprawy prania Nic się nie przejmuj i pierz jak leci! Przecież to oczywiste, że musisz to wyprać i nie będziesz z worami ubrań jeździć.

Cytat:
Coś w stylu
"Grudniowe Mamy ciastem drożdżowym się zajadamy cz. V"

Albo Folinka też coś sugerowała ale nie pamiętam
O to to! Ja też z drożdżowym rzecz jasna sugerowałam

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Jeśli mogę coś zasugerować, to choć nie wiem jakie będzie tępo, ale podejrzewam, że w tej części zaczną się pierwsze rozpakowania, więc może coś w stylu
"Grudniowe mamy 2016 torby szykują, ciasto drożdżowe jedzą i plotkują - część IV"
Nie ma szans! Torby można powoli pakować, ale do porodu to niech się nikt jeszcze nie wybiera Zapomniałaś, że z naszymi kciukami donosisz do grudnia, no dobra przynajmniej do listopada
Tą część pisałyśmy miesiąc z kawałkiem, ale tempo zawsze wzrasta, więc pewnie następną jeszcze w październiku skończymy!

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
ogromne zazdrooooooooo dla tych, które przytyły 5-7kg, ja mam dwa razy i tyle i waga ciągle rośnie, boję się 3 z przodu przy porodzie...
Nie bojaj! Na dwójce zostaniemy Wiem to! Już dwa razy to przerobiłam

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
We środę miałam tzw. małą glukozę - po śniadaniu 1 pobranie krwi po godzinie od wypicia bardzo smacznego soczku Serio, byłam przygotowana na najgorsze, a tu pielęgniarka mi podaje kubeczek rzadkiego soku a'la aroniowo-porzeczkowego
Niestety glukoza wyszła nieco za wysoka, więc jeździłam w piątek na tzw. dużą glukozę, czyli na czczo, pobranie przed wypiciem, godzinę i dwie po wypiciu. Mam nadzieję, że we wtorek moja gin nie zadzwoni ze złymi wiadomościami....

A po wizycie nasza 'kruszynka' mierzy już 35cm i waży około kilograma Niestety zdjęcia nie dał sobie zrobić
Gratuluję rosnącej kruszynki!
Kciuki za glukozę!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-10-03 o 12:48
Stary 2016-10-03, 12:47   #4940
DoDoo
Zakorzenienie

Odebralam wyniki bubu i w zadnej z 3 probek nie bylo robali i nie wiem czy sie cieszyc bo widzialam co widzialam... No coz uznam to za jednorazowa akcje i bede zyla dalej
Stary 2016-10-03, 12:50   #4941
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Ból wczorajszy przeszedł, rano byłam u gina i maluszek sobie zdrowo fika, na ktg nie było skurczy, a lekarz mówił, że ból mógł być spowodowany chodzeniem, bo ostatnio faktycznie zaniedbałam leżenie, oczywiście dostałam ochrzan i wyspałam się dzisiaj do 11.00 i wstaje tylko na siku grzecznie
Uff...
O to to!!! Tak mi się właśnie zdawało, że coś tu za dużo nam opowiadałaś o swoim łażeniu. Baciki w pogotowiu...
Stary 2016-10-03, 12:51   #4942
aska8999
Rozeznanie

Boli mnie dzisiaj dol brzucha od rana. Nigdy wczesniej mnie nic nie bolalo. Od rana mam jakby taki bol od pepka az do pachwin, czasem jest punktowy, czasem ciagnacy, ale ciezko cokolwiek mi sie robi. Tak sie czuje jakby mnie ktos uderzyl w dol brzucha. Po prostu obudzilam sie z takim bolem. Co to moze byc?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:56   #4943
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Odebralam wyniki bubu i w zadnej z 3 probek nie bylo robali i nie wiem czy sie cieszyc bo widzialam co widzialam... No coz uznam to za jednorazowa akcje i bede zyla dalej
Jak miło, że znowu dobre wieści.
Cóż, skoro tak wyszło, to co tu dyskutować Jak nie masz żadnych innych dolegliwości, to heja i do przodu!

A ja dziś dalej padnięta po tym ognisku, bolą mnie plecy i biodra... Ech, taka stara i tak głupia Tyle godzin wygibasów... A mówił tż, żebym już to olała, ale ja uparciuch nie, bo przecież świetnie się czułam i chciałam jak najwięcej tego zielstwa spalić. Na szczęście z brzuchem i Lidką wszystko normalnie, więc myślę, że to jedynie zmęczenie
Stary 2016-10-03, 13:03   #4944
mmgi
Zadomowienie

Przez caly weekend nie mialam czasu zajrzec i teraz nadrabiam.

Papaya, ja polecam:
Agnieszka stein "dziecko z bliska"
Ksiazki Jespera Juula, szczegolnie "twoje kompetentne dziecko"
Gonzales "mocno mnie przytul"
"Zintegrowany umysl zintegrowane dziecko" nie pamietam autora
Cohen "rodzicielstwo przez zabawe"
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:06   #4945
DoDoo
Zakorzenienie

Folinka, czosnek bede dalej brac (w tabsach), marchewke tez bede chrupac, bo a noz widelec zly wynik wyszedl 😂
Chcialam kupic koszule do karmienia z textil market za 30zl i przy kasie okazalo, sie ze nie mam portfela bo w aucie zostal juz mi sie nie chcialo isc drugi raz, wiec ba razie moja torba szpitalna pusta
Fajne szlafrroczki do kolan sa w pepco, takie misiowate za 50zl. Rozkminiam czy kupic czy wziac bluze rozpinana do szpitala bo nie wiem czy pozniej wynosze ten szlafrok. Masakra ja to musze sto razy zawsze myslec
Stary 2016-10-03, 13:20   #4946
papaPapaya
Zakorzenienie

justyna - szczescia przez nastepne milion lat!
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Ale ładnie się uczycie na tych sr Brawo!
Ja też nie popieram mechanicznego hartowania sutków. Można łatwo przesadzić i wpłynąć na przedwczesny poród. Zamiast tego ewentualnie czymś smarować. Wielkość sutka tak jak i piersi nie ma żadnego znaczenia przy kp!!! Dziecko chwyta znacznie więcej niż sutek i masuje językiem kanaliki mlekowe poniżej sutka. Jak ktoś ma zupełnie płaskie lub wklęsłe (sporadycznie może to oznaczać za krótkie kanaliki mlekowe) i się martwi, to... będę powtarzać do znudzenia Znajdźcie już teraz doradcę laktacyjnego i skonsultujcie się, niech oceni te sutki, jak ona to widzi, czy radzi jakoś się przygotować specjalnie
ja jestem przeogromnie szczesliwa, bo moja położna właśnie robi kurs doradcy laktacyjnego
Cytat:
justyniaa- gratulacje rocznicy i wielu, wielu szczęśliwych lat wspólnie Wam życzę

nooooooooooo! to teraz juz lez i odpoczywaj!
Cytat:
Z tego co piszesz, wychodzi na to, że mieszkasz teraz z tż u jego rodziców. Nie mogłaś po prostu bez niego tam spać? Fajnie, że teściowa chociaż po ludzku podchodzi do sprawy prania Nic się nie przejmuj i pierz jak leci! Przecież to oczywiste, że musisz to wyprać i nie będziesz z worami ubrań jeździć.
no nie mogłam tam spać, bo TŻ mieszka na wsi i nie miałam samochodu i nie miałam jak tam pojechac
Ale już jest dobrze, nie myśle o tej kobiecie po prostu.
Całe życie jest toksyczna, nawet mnie nie oszczędza jak jestem w ciąży. Mam ją w
Cytat:
:brzyda l:
bedziesz kontynuwać dietke?
Cytat:
A ja dziś dalej padnięta po tym ognisku, bolą mnie plecy i biodra... Ech, taka stara i tak głupia Tyle godzin wygibasów... A mówił tż, żebym już to olała, ale ja uparciuch nie, bo przecież świetnie się czułam i chciałam jak najwięcej tego zielstwa spalić. Na szczęście z brzuchem i Lidką wszystko normalnie, więc myślę, że to jedynie zmęczenie
ja uwielbiam takie dni jak sie porządnie zmęcze i na następny dzien czuje wszystkie miesnie. Dzieki temu tez przesypiam cale nocki!
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Przez caly weekend nie mialam czasu zajrzec i teraz nadrabiam.

Papaya, ja polecam:
Agnieszka stein "dziecko z bliska"
Ksiazki Jespera Juula, szczegolnie "twoje kompetentne dziecko"
Gonzales "mocno mnie przytul"
"Zintegrowany umysl zintegrowane dziecko" nie pamietam autora
Cohen "rodzicielstwo przez zabawe"
juz kupiłam
Ale dziekuje bede miała na uwadze te tytuły jak będę potrzebowała jeszcze wiecej wiedzy

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-03, 13:22   #4947
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Super wieści!!!

Ale ja dzisdzień lenia.
Moja Liliana dzis sobie upodobala moje zebra i kazda pozycja sprawia mi mega dyskomfort.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:26   #4948
DoDoo
Zakorzenienie

Papaya, tak jak napisalam czosnek w tabsach (bezzapachowy), marchewke bede chrupac bo co jesli wynik byl zly? 😂

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Z pora rezygnuje bo to smierc jest nie tylko dla robali ale tez dla mojego otoczenia
Stary 2016-10-03, 13:33   #4949
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
ja to na odwrot, czuje sie jakbym była chyba w 8 tygodniu. Jeszcze do mnie nie dociera ze zaraz bede mamą

Ja bede miała na sr temat karmienie i położna bedzie nas uczyć dostawiać dziecko do piersi nie wiem jeszcze kiedy ale nie moge sie doczekać, ciekawe co bedzie nam mówić

Ja uwielbiam taką pogodę
Migadłku nie martw się, ja cały czas nie mam podstawowej rzeczy jaką są klucze od mieszkania A co dopiero meble
No nic, listopad bedzie intensywny

W sumie to nie wina spółdzielni ze ktoś chciał się włamać. Ale mogliby to naprawić

Ja już w piątek odebrałam pakę ze smyka
Zazdroszczę ja się mojej nie mogę doczekać
Wiesz skrzynka ze zwrotami rozwalona jest od 2 tygodni, awiza leżą rozwalone po klatce.. nigdy nie widziałam aby ktoś mył podłogę , kłęby kurzu prawie takie jak w Zarze w przymierzalniach leżą wszędzie... Niestety nie wygląda to fajnie
Cytat:

dobrze że już lepiej
Cytat:
zapomnij co widziałaś

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Super wieści!!!

Ale ja dzisdzień lenia.
Moja Liliana dzis sobie upodobala moje zebra i kazda pozycja sprawia mi mega dyskomfort.

ja tak miałam ostatnio wiem co to znaczy

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Dziękuję Kochane za życzenia
Stary 2016-10-03, 13:33   #4950
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnie
A Ty niedobroto masz odpoczywać a nie fikać po domu!

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Boli mnie dzisiaj dol brzucha od rana. Nigdy wczesniej mnie nic nie bolalo. Od rana mam jakby taki bol od pepka az do pachwin, czasem jest punktowy, czasem ciagnacy, ale ciezko cokolwiek mi sie robi. Tak sie czuje jakby mnie ktos uderzyl w dol brzucha. Po prostu obudzilam sie z takim bolem. Co to moze byc?
Różne bóle to mogą być też rozciągające się wiązadła...
Jak powtarzam zawsze:magnez + melisa, jak nie to no-spa, jak nie to IP.

Kciukasy za dzisiejsze wizyty!!!

Moja mała wczoraj się cały dzień ruszała (pewnie przez te dania urodzinowe :P) a dziś spokój. Tylko czasami mi lekko wypycha prawe żebro.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości