|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Erudycja
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
od razu łatwiej wszystko zrozumieć.Mój polog uważam za prosty, nie byłam nacięta i nie peklam, opuchlizna zeszła jakoś chyba w sobotę ale wciąż się smaruje, jedynie wkurzają mnie szwy na ujściu bo mnie ranią ale w środę je zdejmę i misje że będę mogła normalnie siadać. Mam poduszkę poporodowa - rewelacja! Na niej nic nie czuć. Brzuch mam mały, troche flakowaty ale nie tak bardzo jak się spodziewałam. A w domu jestem już na zwykłych podpaskach, jak to okres wygląda.
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja też pochorowana. Popijam właśnie sok malinowy, muszę się szybko podleczyć, bo chcę już rodzić.
Obawiam się tego że macica będzie się oczyszczać, a ja będę musiała leżeć jak kłoda, nie będę miała jak wkładek wymieniać, podkładu i wogóle. W szpitalu u nas nawet na patologii/ginekologii darli się niektórzy lekarze że w majtkach na obchodzie leżymy. Jak to u Was jest? To leżenie bez majtek, czy badanie na sali mnie trochę przeraża.
|
|
#2943 | |||
|
Raczkowanie
|
EveryGirl, gratuluje!
Cytat:
Spróbuj rozruszać. Powinno w ciągu dnia samo przejść. Cytat:
Myślę, że to zależy od ułożenia dziecka, umiejętności lekarza oraz sprzętu. Cytat:
Ja ze strachem radzę sobie tak, że rozglądam się wokół i widzę ile dookoła jest dziewczyn, które poród i połóg mają za sobą. Czytam relacje z porodów, nawet te bardzo nieprzyjemne. Mimo, że ja jeden poród mam już za sobą i teoretycznie wiem czego można się spodziewać, widzę że każdy poród jest inny. Nie ma reguły i trudno jest cokolwiek przewidzieć. Nie nastawiam się że będzie dobrze albo będzie źle. Jest to sytuacja, która musi się rozwiązać w jeden tylko sposób i nie mam na to żadnego wpływu. Tyle kobiet to przeżyło, przeżyję i ja. Nastawienie to podstawa. Mój pierwszy poród był bardzo szybki i lekki, za to połóg - dramat. Tyle tylko, że w tej chwili nie pamiętam już nawet szczegółów. Pamiętam za to, że patrząc na synka nie mogłam się nadziwić, że taki człowieczek jeszcze niedawno był w moim brzuchu. Jak on się tam zmieścił? Pamiętam też, że potrafiłam siedzieć godzinami przy jego łóżeczku jak spał. Sprawiało mi przyjemność po prostu patrzenie na niego. Powtarzałam też w kółko, że to takie nierealne, że On już jest z nami. |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
zdróweczka dziewczyny
odnośnie bólu to przychylam sie do tego co mówi ana... jak sie juz zaczyna to nie myslisz,ze jest strasznie, tylko oddychasz i liczysz... przeszlam pół naturalnego porodu i na sali lezalam z laskami po SN i wiem, ze wolalabym rodzic sn. Cesarka tez boli i jest ogromnie stresujaca przynajmniej dla mnie była..i szybko nie bede chciala tego powtorzyc a rana boli do teraz, momentami bardzo. Nie wiem jak z krwawieniem po sn w pologu, ale u mnie faktycznie jest symboliczne... taki lajtowy okres
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Miraya mam naprawdę wyrozumiałych wspołpracowników, którzy przymykają oko na moje "elastyczne" dni i godziny pracy
jeszcze tylko jutro i w czwartek i wreszcie finisz ![]() EveryGirl gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was dziewczyny ❤️ Teraz pora na październikowego chłopaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
EveryGirl gratulacje!!! Dużo zdrowia dlaWas!!!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
EveryGirl gratulacje
czekamy na pełna relacje i trzymamy kciuki za zdrówko Zosi Withi niestety ciagle mnie mdli nie wymiotuje ale jest mi niedobrze i odbija mi sie jajkiem, którego nie jadłam do tego boli mnie podbrzusze jak na okres (ale to juz drugi dzien) o czuje takie kłucie, nie wiem czy to jakies mini skurczyki czy o co chodzi:/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paula ja tez miałam plan i możliwość pracy dość elastycznie ale rozmowa z koleżanka mnie przekonała ze to ostatni taki czas ze można sie skupić tylko na sobie, przy drugim dziecku jyz tak nie bedzie bo bedzie ono a teraz jeszcze można sobie poprzebywać sam ze sobą i mentalnie sie dostosować do zmiany trybu życia. Opowiadała ze to był dla niej super okres czasu, ponadrabuala wszystkie zaległości itp Wtedy sie lekko oszukana poczułam ze kurczę głupia jestem i nie wiem komu chce udowodnić ze jestem pracownikiem roku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie sytuacja wyglada trochę inaczej. W UK przysługuje mi tylko 40 tygodni płatnego urlopu macierzyńskiego, który mogłam zacząć od 25tc, ale im wcześniej zacznę, tym mniej czasu spędzę z synkiem po porodzie, więc każdy dodatkowy dzień w pracy daje mi dodatkowy dzień z Maluchem ![]() Tutaj nikt nie wypisuje od tak L4 tylko dlatego, że kobieta jest w ciąży, tym bardziej, że moja przebiega książkowe, więc nie mogłam za bardzo w tą stronę kombinować ![]() Ale doskonale rozumiem co masz na myśli, ja mam od 1.5 miesiąca chłopaka w biurze, którego przygotowuje do przejęcia moich obowiązków, więc regularnie zasypywałam go większa ilością obowiązków, a sama mam już naprawdę wywalone w tym tygodniu już tylko siedzę, odp na jego pytania i wyjaśniam jeśli coś jest jeszcze niezrozumiałe...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli chodzi okrwawienie to właściwie już od nocy jest tak jak średnio obfity okres. Ogółem można krwawic 6 tygodni i to chyba niezależnie czy cc czy sn. Przy córce (sn) w szpitalu używałam podpasek tych poporodowych, w domu już zwykłych a tak mocniej krwawilam kilka dni, potem jeszcze długo miałam takie lekkie plamienia, że nosiłam tylko wkładki, pewnie od jakichś dwóch tygodni po porodzie. Dokładnie nie pamiętam Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę szkoda ze tam u was inaczej, wiesz ja tez nie chciałam wcześniej ale po rozmowie z koleżanka mi sie odmieniło, zreszta nie ma co gdybać dobrze ze chociaż ci tryb pracy zlajtowali ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
EveryGirl - gratulacje, śliczna Malutka
![]() Dziewczyny - wielkie dzięki za opisy połogu. Wiadomo, że każda będzie przechodzić inaczej, ale przynajmniej można się jako tako nastawić
|
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
![]() Nie wiem kiedy ja Was nadrobię, chyba zostawię sobie wszystkie relacje na środę, kiedy będzie mi się nudziło w szpitalu ![]() Kolejne trzy dzieciątka na wątku Stawiam się powoli psychicznie na nogi, zaciskam zęby i do przodu! Pamiętajcie - czwartek jest mój!!! ![]() Karolajna ja z kolei panicznie boję się cc, a nie mam innego wyjścia i muszę dać się pokroić. Może jakoś się zamienimy?
Edytowane przez NelkaHelka Czas edycji: 2016-10-03 o 14:11 |
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie np nie było problemu z majtkami. Dziewczyny zdejmowały dopiero na obchodzie nikt sie nie czepiał. Do mnie tylko raz jedna położna się przyczepiła że nie mam siateczkowych majtek, tylko te flizelinowe, na co jej odpadłam że ja po CC jestem, a lekarka przytaknęła że mogłabym byc nawet we własnej codziennej bieliźnie bo mi krocze wietrzyć się jako tako nie musi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co będziecie robić z ubrankami, z których powyrastają Wasze maluchy? Planujecie oddać/sprzedać/zostawić? Nie mam obecnie komu ich oddać, trochę żal mi sprzedawać, bo są przepiękne, a z kolei zostawiać ... raz że nie wiadomo czy w przyszłości znowu trafi nam się Córeczka, a dwa - samo kupowanie, zamawianie tych ciuszków sprawiało mi taką przyjemność w trakcie ciąży, że nie chciałabym sobie tego kiedyś odbierać.
I nie wiem
|
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Withi- ja będę sprzedawać, nikt w rodzinie ani znajomych mi sie w ciąży nie trafił a kolejnych dzieci na dzień dzisiejszy nie planuje, wiec będę sprzedawać. U nas wysyp dzieci, dużo młodych mam w ciąży wiec może uda mi sie w moich okolicach sprzedać
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce sobie zostawić, bo póki co planujemy drugie dziecjo za jakiś czas. Te malutkie, 56 i 62, to w większości uniseksy.
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikogo nie interesują moje majtki. Położna mówiła że jak chcę to mogę i zwykłe podpaski nosić.
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym zrobiłam chilli con carne. Chodziło za mną od kilku dni. Później wrzucę przepis, bo wyszło bardzo dobre (nie chwaląc się)
|
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba zostawię ubranka bo u mnie jest troszkę prościej bo jak bedzie dziewczynka to tez moze nosić większość bo takie unisex kupowałam
ale wy macie ciężej bo te dziewczynkowe dla chłopaczka to juz troszkę dziwnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Ja planuję wszystkie ubranka sprzedać
Zaczęłam się nawet zastanawiać czy teraz, jak mam więcej czasu, nie porobić zdjęć tych ciuszków . Byłoby już z głowy. Potem tylko opisać i wrzucić na różne portale. Ale jakoś nie mam jeszcze do tego serca.Wolę je na razie oglądać, przekładać, ponownie składać. |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam odebrać Gbs-a i niestety mi cosik na tym wymazie wyhodowali. No nawet na ostatniej prostej nie może się obejść bez jakiś nieprawidłowości!
Cycki opadają.
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie te najładniejsze i uniwersalne zostawię dla drugiego Dzieciątka, a resztę sprzedam
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam GBS dodatni. Nie przejmuj się, statystycznie co trzeci człowiek jest nosicielem. Po prostu przy porodzie dostaniemy porcyjkę antybiotyku.
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ja toto i kiedy wyhodowałam. Chcę już rodzić, a nie czuć się jak tykająca bomba nieszczęść.
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Bluegirl dodatni gbs to nie koniec świata
troche optymizmu ja dzis bede miała wymaz i tak jak juz pisałam, lekarz mi powiedział ze nie ma złego wyniku, tak jak dziewczyny pisza, ponad 60%z nas go ma, wiec to tylko kwestia antybiotyku ja wlasnie siedzę u lekarza w kolejce, jest tak duszno ze zjechać mozna, do tego ciagle mi sie odbija tym niejedzonym jajkiem i jest mi mega niedobrze a jak tam inne dzis wizytujące? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak wygląda obecność mojego dziecka na oddziale
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Malenstwo...
najważniejsze że go naświetla i wszystko będzie dobrzeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro mam ciąże donoszoną i chcę już rodzić! Bo nie mam już sily
Czuje się jak słonica.. Od jutra chyba zaczne biegać po schodach az padnę z sił
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

wiem, że myślę tu dość egoistycznie o sobie.
klas ki:

jeszcze tylko jutro i w czwartek i wreszcie finisz 

czekamy na pełna relacje i trzymamy kciuki za zdrówko Zosi

. Byłoby już z głowy. Potem tylko opisać i wrzucić na różne portale. Ale jakoś nie mam jeszcze do tego serca.