Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-03, 12:41   #2941
ana909
Erudycja

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
A mój Tomek wczoraj wieczorem takiego czadu w brzuchu dawał, że aż w szoku byłam bo ostatnie parę ładnych dni taki spokojniejszy był i stawialam to na mniejszą ilość miejsca juz tak? A tu dzisiaj od rana znowu powtórka. Siedzieć nie dam rady bo tak się wypina i rozpycha i kopie. Łazić tez średnio bo na pecherz tak ciśnie, że już nie wiem czy on chce by matka popuscila czy tylko w kulki gra
Wiec uporządkowalam papiery po wizycie w zus, pochowalam, wlaczylam pranie i do końca cyklu postanowiłam się położyć z nadzieją, że może pójdzie spać w tym czasie i będę potem mogła spokojnie poodkurzac i powiesić pranie.
Dziewczyny co tu robić z tym porodem... okropnie boje się bólu i nie wiem czy dam radę to znieść a w zasadzie obawiam się, że nie dam rady... dodatkowo te mocne krwawienia w połogu (po cc chyba jest lżej? ) i bolace krocze i strsch przed peknieciem i szwami tam....a z drugiej strony chciałabym też szybko na nogach być i jakoś z małym wychodzić póki nie mrozy... yhhh wiem, że myślę tu dość egoistycznie o sobie.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Ja też się bałam bolu, tego nie da się uniknąć, tzn strachu. Ale to samo przychodzi, ja byłam dziwnie spokojna jak się skurcze zaczęły... po prostu czysta filozjologia

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Hej nie mam czasu Was nadrabiać, widzę tylko po pierwszej stronie, że Gosia i Marticzka mają już swoje pociechy przy sobie - ogromne gratulacje dziewczynyklas ki:

I chciałam się pochwalić, że ja też. Zosia urodziła się wczoraj o 18:14, dokładnie w terminie Potem opiszę Wam dokładnie, bo to był niesamowity poród. Niestety Mała trochę słaba, podejrzewają, że może mieć jakąś infekcję, także nie leży ze mną, tylko na obserwacji ale noc minęła spokojnie i jak na razie wszystko wygląda ok, więc staram się nie nakręcać. Trzymajcie za nas kciuki.
Gratuluję!!! Teraz to się sypiemy szybko

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Ana czysta fizjologia. U maluchów po pierwsze - czas przeżycia erytrocytów jest mniejszy niż u dorosłego człowieka (+/-90dni), po drugie wątroba nie jest na tyle sprawna aby w tak szybkim tempie pozbywać się bilirubiny, która jest efektem ubocznym rozpadu hemoglobiny.
Jedne dzieciaczki radzą sobie lepiej, inne gorzej. Ale to nic złego. Najgorsze w żółtaczce fizjologicznej jest to, że pojawia się ona (a przynajmniej powinna, aby mówić o fizjologii) w 2-3 dobie życia. Bardzo często w 3 dobie mama z dzieckiem są już w domu. O ile pojawi się ona w szpitalu to lepiej dla obojga - mama może wtedy zostać z maluchem na oddziale. A tak to trzeba się bujać w tą i z powrotem ... i zostawić maluszka samego w szpitalu na naświetlaniu. Ogólnie częste karmienie piersią też pomaga w szybszym usuwaniu bilirubiny z krwi - dlatego tak ważne jest żeby od razu po porodzie przystawiać malucha.

U mnie dzisiaj w miarę dobra, przespana noc.
Wiem co przeżywacie z tymi choróbskami - chorowałam w zeszłym tygodniu, u mnie poza koszmarnymi bólami głowy, katarem, bólem wszystkich mięśni, doszła jeszcze bezsenność, która była chyba najgorsza ...Nic fajnego, powrotu do zdrowia dla wszystkich!
Dominika może po prostu zjadłaś coś co Ci zaszkodziło. Skoro śniadanie weszło w całości, to nie masz się czym martwić
Megilla ja też mam takie drętwienie, zwłaszcza jak śpię całą noc w jednej pozycji. Ja śpię w rogalu, więc jedną rękę zawsze mam pod rogalem i jak spędzę tak całą noc, to rano mogę sobie palca odciąć i pewnie nic nie poczuję

EveryGirl buziaki dla Was i gratulacje!
Dzięki za fachową odpowiedź od razu łatwiej wszystko zrozumieć.

Mój polog uważam za prosty, nie byłam nacięta i nie peklam, opuchlizna zeszła jakoś chyba w sobotę ale wciąż się smaruje, jedynie wkurzają mnie szwy na ujściu bo mnie ranią ale w środę je zdejmę i misje że będę mogła normalnie siadać.
Mam poduszkę poporodowa - rewelacja! Na niej nic nie czuć.
Brzuch mam mały, troche flakowaty ale nie tak bardzo jak się spodziewałam.
A w domu jestem już na zwykłych podpaskach, jak to okres wygląda.
Stary 2016-10-03, 12:45   #2942
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Tak, ja też pochorowana. Popijam właśnie sok malinowy, muszę się szybko podleczyć, bo chcę już rodzić.

Obawiam się tego że macica będzie się oczyszczać, a ja będę musiała leżeć jak kłoda, nie będę miała jak wkładek wymieniać, podkładu i wogóle.

W szpitalu u nas nawet na patologii/ginekologii darli się niektórzy lekarze że w majtkach na obchodzie leżymy. Jak to u Was jest? To leżenie bez majtek, czy badanie na sali mnie trochę przeraża.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:59   #2943
ajike
Raczkowanie

EveryGirl, gratuluje!

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Znowu się nie wyspalam. Do tego dłon mam tak zdretwiala, że nie mogę pisać ręcznie. Jak sobie radzicie z ta dolegliwością?
Niestety, raczej nic z tym nie da się zrobić. Drętwienie dokucza mi od dłuższego czasu, czasem nawet nie jestem w stanie utrzymać łyżeczki.
Spróbuj rozruszać. Powinno w ciągu dnia samo przejść.

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Witam sie ja po wizycie.
Jestem troche zszokowana, bo cały czas mi mówili,ze urodzę duże dziecko, a dzis waga wyszła 2600gr i gin stwierdził,ze urodzę maksymalnie dzieciaczka 3kg.
Teraz sobie myśle,ze w miesiąc przybrał tylko 300gr, to chyba troche mało? Moj gin w ogóle nie zwrócił na to uwagi. Myślicie,ze to normalne na tum etapie?
Ja specjalnie nie "przywiązuję się" do wagi wg usg. W poprzedniej ciąży podczas ostatniego usg w czwartek, lekarz stwierdził, że dziecko jest małe i waży 2600 (to był 37 tc), urodziłam we wtorek i mały ważył 3300.
Myślę, że to zależy od ułożenia dziecka, umiejętności lekarza oraz sprzętu.

Cytat:
Dziewczyny co tu robić z tym porodem... okropnie boje się bólu i nie wiem czy dam radę to znieść a w zasadzie obawiam się, że nie dam rady... dodatkowo te mocne krwawienia w połogu (po cc chyba jest lżej? ) i bolace krocze i strsch przed peknieciem i szwami tam....a z drugiej strony chciałabym też szybko na nogach być i jakoś z małym wychodzić póki nie mrozy... yhhh wiem, że myślę tu dość egoistycznie o sobie.

Wcale nie myślisz egoistycznie. Wręcz przeciwnie. Twoja reakcja na ból może mieć realny wpływ na to, jak będziesz w stanie zajmować się maleństwem.
Ja ze strachem radzę sobie tak, że rozglądam się wokół i widzę ile dookoła jest dziewczyn, które poród i połóg mają za sobą. Czytam relacje z porodów, nawet te bardzo nieprzyjemne. Mimo, że ja jeden poród mam już za sobą i teoretycznie wiem czego można się spodziewać, widzę że każdy poród jest inny. Nie ma reguły i trudno jest cokolwiek przewidzieć. Nie nastawiam się że będzie dobrze albo będzie źle. Jest to sytuacja, która musi się rozwiązać w jeden tylko sposób i nie mam na to żadnego wpływu. Tyle kobiet to przeżyło, przeżyję i ja. Nastawienie to podstawa.
Mój pierwszy poród był bardzo szybki i lekki, za to połóg - dramat. Tyle tylko, że w tej chwili nie pamiętam już nawet szczegółów. Pamiętam za to, że patrząc na synka nie mogłam się nadziwić, że taki człowieczek jeszcze niedawno był w moim brzuchu. Jak on się tam zmieścił?
Pamiętam też, że potrafiłam siedzieć godzinami przy jego łóżeczku jak spał. Sprawiało mi przyjemność po prostu patrzenie na niego. Powtarzałam też w kółko, że to takie nierealne, że On już jest z nami.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:01   #2944
wontrubka
Wtajemniczenie

zdróweczka dziewczyny

odnośnie bólu to przychylam sie do tego co mówi ana... jak sie juz zaczyna to nie myslisz,ze jest strasznie, tylko oddychasz i liczysz...
przeszlam pół naturalnego porodu i na sali lezalam z laskami po SN i wiem, ze wolalabym rodzic sn. Cesarka tez boli i jest ogromnie stresujaca przynajmniej dla mnie była..i szybko nie bede chciala tego powtorzyc a rana boli do teraz, momentami bardzo. Nie wiem jak z krwawieniem po sn w pologu, ale u mnie faktycznie jest symboliczne... taki lajtowy okres

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:01   #2945
paula1010
Zadomowienie

Miraya mam naprawdę wyrozumiałych wspołpracowników, którzy przymykają oko na moje "elastyczne" dni i godziny pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek i wreszcie finisz

EveryGirl gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was dziewczyny ❤️

Teraz pora na październikowego chłopaka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:27   #2946
wontrubka
Wtajemniczenie

EveryGirl gratulacje!!! Dużo zdrowia dlaWas!!!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:28   #2947
Fasolka10
Zakorzenienie

Evrygirl gratulacje ... Zosia śliczna

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-10-03, 13:31   #2948
Dominika6
Zadomowienie

EveryGirl gratulacje czekamy na pełna relacje i trzymamy kciuki za zdrówko Zosi

Withi niestety ciagle mnie mdli nie wymiotuje ale jest mi niedobrze i odbija mi sie jajkiem, którego nie jadłam do tego boli mnie podbrzusze jak na okres (ale to juz drugi dzien) o czuje takie kłucie, nie wiem czy to jakies mini skurczyki czy o co chodzi:/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:32   #2949
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Miraya mam naprawdę wyrozumiałych wspołpracowników, którzy przymykają oko na moje "elastyczne" dni i godziny pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek i wreszcie finisz

EveryGirl gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was dziewczyny ❤️

Teraz pora na październikowego chłopaka

Paula ja tez miałam plan i możliwość pracy dość elastycznie ale rozmowa z koleżanka mnie przekonała ze to ostatni taki czas ze można sie skupić tylko na sobie, przy drugim dziecku jyz tak nie bedzie bo bedzie ono a teraz jeszcze można sobie poprzebywać sam ze sobą i mentalnie sie dostosować do zmiany trybu życia. Opowiadała ze to był dla niej super okres czasu, ponadrabuala wszystkie zaległości itp
Wtedy sie lekko oszukana poczułam ze kurczę głupia jestem i nie wiem komu chce udowodnić ze jestem pracownikiem roku

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:42   #2950
paula1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Paula ja tez miałam plan i możliwość pracy dość elastycznie ale rozmowa z koleżanka mnie przekonała ze to ostatni taki czas ze można sie skupić tylko na sobie, przy drugim dziecku jyz tak nie bedzie bo bedzie ono a teraz jeszcze można sobie poprzebywać sam ze sobą i mentalnie sie dostosować do zmiany trybu życia. Opowiadała ze to był dla niej super okres czasu, ponadrabuala wszystkie zaległości itp
Wtedy sie lekko oszukana poczułam ze kurczę głupia jestem i nie wiem komu chce udowodnić ze jestem pracownikiem roku

U mnie sytuacja wyglada trochę inaczej. W UK przysługuje mi tylko 40 tygodni płatnego urlopu
macierzyńskiego, który mogłam zacząć od 25tc, ale im wcześniej zacznę, tym mniej czasu spędzę z synkiem po porodzie, więc każdy dodatkowy dzień w pracy daje mi dodatkowy dzień z Maluchem

Tutaj nikt nie wypisuje od tak L4 tylko dlatego, że kobieta jest w ciąży, tym bardziej, że moja przebiega książkowe, więc nie mogłam za bardzo w tą stronę kombinować

Ale doskonale rozumiem co masz na myśli, ja mam od 1.5 miesiąca chłopaka w biurze, którego przygotowuje do przejęcia moich obowiązków, więc regularnie zasypywałam go większa ilością obowiązków, a sama mam już naprawdę wywalone w tym tygodniu już tylko siedzę, odp na jego pytania i wyjaśniam jeśli coś jest jeszcze niezrozumiałe...

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:43   #2951
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Gosiu ile ma? Mój miał 15,5. Był pod lampą dobę a zakładali że będzie 3 doby. Na drugi dzien bilirubina spadła do 5 i odstawili fototerapie. Zapytaj czy nie możesz mieć dziecka z lampą na sali, mnie na drugi dzien młodego z lampą na sale dali. Zresztą duzo dzieci z lampami na salach z mamami było.

W Lidlu to chyba jakiś zamiennik bo raczej nie Termomix oryginalny za którego trzeba dac 4-5 tys...

Miał wczoraj o 14 3,5 a o 20 5, dziś pobierali przed południem i jeśli dobrze zrozumiałam to wyszło 6. Komentarz był taki ze przyrost jest bardzo mały i jeszcze dziś chcą zabrać jedna z dwóch lamp. Mały jest ze mną na sali!! Mam go oddać jeśli będzie marzl. Wczoraj nie mógł być bo tu na sali jest zimniej niż u położnych no i była to pierwsza doba. Teraz zmieniła się lekarka i jak byłam karmić to pyta a nie chce pani mieć dziecka u siebie?

Cytat:
A mój Tomek wczoraj wieczorem takiego czadu w brzuchu dawał, że aż w szoku byłam bo ostatnie parę ładnych dni taki spokojniejszy był i stawialam to na mniejszą ilość miejsca juz tak? A tu dzisiaj od rana znowu powtórka. Siedzieć nie dam rady bo tak się wypina i rozpycha i kopie. Łazić tez średnio bo na pecherz tak ciśnie, że już nie wiem czy on chce by matka popuscila czy tylko w kulki gra
Wiec uporządkowalam papiery po wizycie w zus, pochowalam, wlaczylam pranie i do końca cyklu postanowiłam się położyć z nadzieją, że może pójdzie spać w tym czasie i będę potem mogła spokojnie poodkurzac i powiesić pranie.

Ja już prawie całkiem doszłam do siebie, a jedyne co mnie w tej chwili boli to cycki i...plecy jeśli chodzi okrwawienie to właściwie już od nocy jest tak jak średnio obfity okres. Ogółem można krwawic 6 tygodni i to chyba niezależnie czy cc czy sn. Przy córce (sn) w szpitalu używałam podpasek tych poporodowych, w domu już zwykłych a tak mocniej krwawilam kilka dni, potem jeszcze długo miałam takie lekkie plamienia, że nosiłam tylko wkładki, pewnie od jakichś dwóch tygodni po porodzie. Dokładnie nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Hej nie mam czasu Was nadrabiać, widzę tylko po pierwszej stronie, że Gosia i Marticzka mają już swoje pociechy przy sobie - ogromne gratulacje dziewczynyklas ki:

I chciałam się pochwalić, że ja też. Zosia urodziła się wczoraj o 18:14, dokładnie w terminie Potem opiszę Wam dokładnie, bo to był niesamowity poród. Niestety Mała trochę słaba, podejrzewają, że może mieć jakąś infekcję, także nie leży ze mną, tylko na obserwacji ale noc minęła spokojnie i jak na razie wszystko wygląda ok, więc staram się nie nakręcać. Trzymajcie za nas kciuki.
Gratulacje!! Oby szybko infekcja przeszła

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja też się bałam bolu, tego nie da się uniknąć, tzn strachu. Ale to samo przychodzi, ja byłam dziwnie spokojna jak się skurcze zaczęły... po prostu czysta filozjologia

Gratuluję!!! Teraz to się sypiemy szybko

Dzięki za fachową odpowiedź od razu łatwiej wszystko zrozumieć.

Mój polog uważam za prosty, nie byłam nacięta i nie peklam, opuchlizna zeszła jakoś chyba w sobotę ale wciąż się smaruje, jedynie wkurzają mnie szwy na ujściu bo mnie ranią ale w środę je zdejmę i misje że będę mogła normalnie siadać.
Mam poduszkę poporodowa - rewelacja! Na niej nic nie czuć.
Brzuch mam mały, troche flakowaty ale nie tak bardzo jak się spodziewałam.
A w domu jestem już na zwykłych podpaskach, jak to okres wygląda.
Ej to skąd szwy jak nie pękłaś?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-03, 13:45   #2952
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
U mnie sytuacja wyglada trochę inaczej. W UK przysługuje mi tylko 40 tygodni płatnego urlopu
macierzyńskiego, który mogłam zacząć od 25tc, ale im wcześniej zacznę, tym mniej czasu spędzę z synkiem po porodzie, więc każdy dodatkowy dzień w pracy daje mi dodatkowy dzień z Maluchem

Tutaj nikt nie wypisuje od tak L4 tylko dlatego, że kobieta jest w ciąży, tym bardziej, że moja przebiega książkowe, więc nie mogłam za bardzo w tą stronę kombinować

Ale doskonale rozumiem co masz na myśli, ja mam od 1.5 miesiąca chłopaka w biurze, którego przygotowuje do przejęcia moich obowiązków, więc regularnie zasypywałam go większa ilością obowiązków, a sama mam już naprawdę wywalone w tym tygodniu już tylko siedzę, odp na jego pytania i wyjaśniam jeśli coś jest jeszcze niezrozumiałe...

Kurczę szkoda ze tam u was inaczej, wiesz ja tez nie chciałam wcześniej ale po rozmowie z koleżanka mi sie odmieniło, zreszta nie ma co gdybać dobrze ze chociaż ci tryb pracy zlajtowali

Stary 2016-10-03, 14:02   #2953
słonik
Zakorzenienie

EveryGirl - gratulacje, śliczna Malutka

Dziewczyny - wielkie dzięki za opisy połogu. Wiadomo, że każda będzie przechodzić inaczej, ale przynajmniej można się jako tako nastawić
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:09   #2954
NelkaHelka
Raczkowanie

Witam Mamuśki
Nie wiem kiedy ja Was nadrobię, chyba zostawię sobie wszystkie relacje na środę, kiedy będzie mi się nudziło w szpitalu
Kolejne trzy dzieciątka na wątku Gratuluję dziewczyny i życzę duuużo zdrówka oraz szybciutkiego powrotu do domu!!!

Stawiam się powoli psychicznie na nogi, zaciskam zęby i do przodu! Pamiętajcie - czwartek jest mój!!!

Karolajna ja z kolei panicznie boję się cc, a nie mam innego wyjścia i muszę dać się pokroić. Może jakoś się zamienimy?

Edytowane przez NelkaHelka
Czas edycji: 2016-10-03 o 14:11
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:10   #2955
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość

W szpitalu u nas nawet na patologii/ginekologii darli się niektórzy lekarze że w majtkach na obchodzie leżymy. Jak to u Was jest? To leżenie bez majtek, czy badanie na sali mnie trochę przeraża.

U mnie np nie było problemu z majtkami. Dziewczyny zdejmowały dopiero na obchodzie nikt sie nie czepiał.
Do mnie tylko raz jedna położna się przyczepiła że nie mam siateczkowych majtek, tylko te flizelinowe, na co jej odpadłam że ja po CC jestem, a lekarka przytaknęła że mogłabym byc nawet we własnej codziennej bieliźnie bo mi krocze wietrzyć się jako tako nie musi

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:21   #2956
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny co będziecie robić z ubrankami, z których powyrastają Wasze maluchy? Planujecie oddać/sprzedać/zostawić? Nie mam obecnie komu ich oddać, trochę żal mi sprzedawać, bo są przepiękne, a z kolei zostawiać ... raz że nie wiadomo czy w przyszłości znowu trafi nam się Córeczka, a dwa - samo kupowanie, zamawianie tych ciuszków sprawiało mi taką przyjemność w trakcie ciąży, że nie chciałabym sobie tego kiedyś odbierać.

I nie wiem
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:30   #2957
styska1551
Zadomowienie

Withi- ja będę sprzedawać, nikt w rodzinie ani znajomych mi sie w ciąży nie trafił a kolejnych dzieci na dzień dzisiejszy nie planuje, wiec będę sprzedawać. U nas wysyp dzieci, dużo młodych mam w ciąży wiec może uda mi sie w moich okolicach sprzedać

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:35   #2958
megilla
Zakorzenienie

Ja chce sobie zostawić, bo póki co planujemy drugie dziecjo za jakiś czas. Te malutkie, 56 i 62, to w większości uniseksy.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:43   #2959
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
U mnie np nie było problemu z majtkami. Dziewczyny zdejmowały dopiero na obchodzie nikt sie nie czepiał.
Do mnie tylko raz jedna położna się przyczepiła że nie mam siateczkowych majtek, tylko te flizelinowe, na co jej odpadłam że ja po CC jestem, a lekarka przytaknęła że mogłabym byc nawet we własnej codziennej bieliźnie bo mi krocze wietrzyć się jako tako nie musi

U mnie obchod wygląda tak, że cała banda wchodzi zerka w karte i wychodzi, a właściwie ordynator się już zawija zanim jeszcze ostatnie osoby zdążą wejść nikogo nie interesują moje majtki. Położna mówiła że jak chcę to mogę i zwykłe podpaski nosić.
Stary 2016-10-03, 14:45   #2960
megilla
Zakorzenienie

A poza tym zrobiłam chilli con carne. Chodziło za mną od kilku dni. Później wrzucę przepis, bo wyszło bardzo dobre (nie chwaląc się)
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 14:48   #2961
Lunus
Wtajemniczenie

Ja chyba zostawię ubranka bo u mnie jest troszkę prościej bo jak bedzie dziewczynka to tez moze nosić większość bo takie unisex kupowałam ale wy macie ciężej bo te dziewczynkowe dla chłopaczka to juz troszkę dziwnie

Stary 2016-10-03, 15:05   #2962
ajike
Raczkowanie

Ja planuję wszystkie ubranka sprzedać . Najprawdopodobniej więcej dzieci nie będziemy mieli , więc nie mam dla kogo ich trzymać. A wśród znajomych czy rodziny też trudno będzie komukolwiek oddać.
Zaczęłam się nawet zastanawiać czy teraz, jak mam więcej czasu, nie porobić zdjęć tych ciuszków . Byłoby już z głowy. Potem tylko opisać i wrzucić na różne portale. Ale jakoś nie mam jeszcze do tego serca.
Wolę je na razie oglądać, przekładać, ponownie składać.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 15:08   #2963
bluegirl
Zakorzenienie

Byłam odebrać Gbs-a i niestety mi cosik na tym wymazie wyhodowali. No nawet na ostatniej prostej nie może się obejść bez jakiś nieprawidłowości!

Cycki opadają.

Stary 2016-10-03, 15:09   #2964
słonik
Zakorzenienie

Ja pewnie te najładniejsze i uniwersalne zostawię dla drugiego Dzieciątka, a resztę sprzedam

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Byłam odebrać Gbs-a i niestety mi cosik na tym wymazie wyhodowali. No nawet na ostatniej prostej nie może się obejść bez jakiś nieprawidłowości!

Cycki opadają.
Nie martw się, mnie też czeka antybiotyk. Nic nie poradzimy
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 15:13   #2965
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Cycki opadają.
Też mam GBS dodatni. Nie przejmuj się, statystycznie co trzeci człowiek jest nosicielem. Po prostu przy porodzie dostaniemy porcyjkę antybiotyku.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 15:28   #2966
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
J
Nie martw się, mnie też czeka antybiotyk. Nic nie poradzimy
Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Też mam GBS dodatni. Nie przejmuj się, statystycznie co trzeci człowiek jest nosicielem. Po prostu przy porodzie dostaniemy porcyjkę antybiotyku.
Gdzie ja toto i kiedy wyhodowałam. Chcę już rodzić, a nie czuć się jak tykająca bomba nieszczęść.

Stary 2016-10-03, 15:31   #2967
Dominika6
Zadomowienie

Bluegirl dodatni gbs to nie koniec świata troche optymizmu ja dzis bede miała wymaz i tak jak juz pisałam, lekarz mi powiedział ze nie ma złego wyniku, tak jak dziewczyny pisza, ponad 60%z nas go ma, wiec to tylko kwestia antybiotyku ja wlasnie siedzę u lekarza w kolejce, jest tak duszno ze zjechać mozna, do tego ciagle mi sie odbija tym niejedzonym jajkiem i jest mi mega niedobrze a jak tam inne dzis wizytujące?

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 15:38   #2968
gosia3103
Zakorzenienie

Tak wygląda obecność mojego dziecka na oddziale
Stary 2016-10-03, 15:40   #2969
Megula91
Zadomowienie

Malenstwo... najważniejsze że go naświetla i wszystko będzie dobrze

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 16:10   #2970
konwalia39
Wtajemniczenie

Jutro mam ciąże donoszoną i chcę już rodzić! Bo nie mam już sily Czuje się jak słonica.. Od jutra chyba zaczne biegać po schodach az padnę z sił
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości