|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Nie mam w domu. Jutro sobie musze kupić.
Tez idę rano na badania
|
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Oj rano zdecydowanie jadę do mojego gin. Niech patrzy o co kaman. Po godzinie 141/94 tętno 62.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie, jedz! Trzymaj się, Karolinko!
|
|
|
|
#3304 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() Ty JUŻ powinnaś być na ip!!!!
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Budzę sie co dwie godz i płuczę gardło. Daje rade jakoś....
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do cierpiących. ... ledwo co się wykurowalam o znów złapałam od syna zaraze
Gardło boli okropnie aż mnie lewe ucho boli Do tego mam taką zgage ze aż mi niedobrze Wyć mi się chce ... ![]()
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Ewula biedactwo mam nadzieje, ze lada dzien poczujesz sie lepiej
moze serio do lekarza sie z tym zgłosić lepiej?Ana jak w takim tempie lecisz w dół z waga , to raz dwa zgubisz nadwyżkę ![]() Fasolko trzymaj sie ![]() Ja tez dołączam do grona nieśpiących od 1,5h sie mecze i spac nie moge. Najpierw myslalam, ze moze dziecko do kanału sie ustawia bo bardzo bolało mnie podbrzusze i miałam ochote je wyprzeć, ale to chyba tylko gazy potem maz, który jechał na budowę odebrać wannę (tak, tak o 4 rano kurier sie zjawił :p) wraca nagle do domu i mowi ze auto po drodze mu sie popsuło i przyszedł po moje (całe szczęście blisko domu sie to stało), wiec znow kolejny problem masakra jakas. Taka pogoda, ze powinnam spac jak zabita, a tu oczy jak 5zl! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
No i juz po rzygu
i to leciałam biegiem do łazienki bo i z jednej strony i z drugiej mnie przecxyscilo.... Ten ból gardła i ucha jest straszny a razem z najgorsza zgaga w całej ciąży tonpo prostu masakra..... ![]()
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączam się do nieśpiących - boli mnie brzuch i głowa. Wczoraj wieczorem miałam mega ciągnięcia w pachwinach i nieregularne skurcze. I jeszcze ta paskudna, dołująca pogoda ... Mała jest tak wysoko, że oddychanie to dla mnie obecnie spory luksus. W dodatku jest gigantyczna, jak się przeciąga to mam wrażenie że waży już najmniej 3,5kg. Kupiłam najbardziej wypasioną suchą karmę dla mojego wybrednego kocura i co? I biedny nie może z nią sobie poradzić, są w niej dość spore chrupki i co zje to z siebie wydala, więc jeszcze nim się martwię. Przed chwilą wciągnął trochę chrupków, przyszedł do mnie na kanapę i wypluł takie ledwo pogryzione ![]() Nie mam w ogóle apetytu, jak coś w siebie wcisnę to spory sukces. Staram się niby regularnie zjeść, choćby coś małego, no ale nie powiem żeby to była dla mnie jakaś wielka przyjemność ![]() Pocieszające że u wszystkich ta końcówka ciąży nie należy do najprzyjemniejszych. Jeszcze trochę Dziewczyny! A i to my z Kluską gdzieś pomiędzy 37 a 38 tygodniem, już nie chce mi się liczyć Mam na dupce spodnie sprzed ciąży :P0C342D8B-12BC-4E75-A47A-83A2848EDB86.jpg Ciekawe jak tam Styska? Albo śpi albo urodziła
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-06 o 05:38 |
|
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
To i ja do Was dołączę. Obudził mnie mocny ból brzucha. Połączenie bólu miesiączkowego z takim biegunkowym. Czekam co dalej. Póki co puszcza i łapie, zastanawiam się, czy to mogą być skurcze?
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
No to zaczynam liczyć. Na razie w ciągu 45 minut 2 razy tak po ok 30-40 sekund. Dzięki Fasolka, a u Ciebie to nie jeden z objawów zbliżającego się porodu?
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie śpię i tez pobolewa mnie gardełko co za niefart ale to przez ta zimna wodę co ha przez noc pije. Dzisiaj zrobie sobie herbatę z malinka a czy my czarny bez możemy pic ?
Za kilka godzin mam ktg i wizytę u gina Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę dużo zdrowia wszystkim chorującym
Withi_as, a ile lat ma kot? I co to za karma? Bije rekordy. Zasnęłam dziś po 3 i juz nie śpię mam nadzieje, ze uda mi się zdrzemnac jeszcze ze 2h
|
|
|
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj jest dzien NelkiHelki..... no i moze jeszcze ktoras??? Jakos sie nam te porody zatrzymały po pierwszej fali..... u mnie dzisiaj termin.....ale nawet sobie nie robie jakiejś nadzieji..... moj plan-urodzic w 30 min na IP wzial wlasnie w łeb..... teraz pewnie znowu przenoszę 14 dni i cc sie skonczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- NelkaHelka kciuki silne trzymam-obyś szybko do siebie doszła i tuliła malenstwo!!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam kiepską noc. Spac nie mogłam, tylko z boku na bok się przekręcałam. Jak już w końcu usnęłam to obudziły mnie (chyba) sączące się wody. Potem doszły skurcze. Są co 8-10 min. Chyba niebawem się zacznie. Na razie prysznic, śniadanie i zobaczymy. Dobrzez że szpital niedaleko.
|
|
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
Ajike trzymam kciuki
u mnie skurcze co 15-20 minut
|
|
|
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia Kochana :-*
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie śpię. Poszłam spać po 1. Obudziłam się po 3 i teraz. .. ciśnienie nadal ponad 140/90 wiec zaraz próbki moczu zrobię i lecę się wykąpać I głowę umyć a potem dzwonić umawiać się do kliniki i do laboratorium.
|
|
|
#3320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie mam cycki jak Pamela. Szkoda że brzuch mam jeszcze do tego jak w 5 miesiącu co do wagi to ostatni raz ważyłam się z miesiąc temu więc nawet nie wiem ile ostatecznie przytyłam w ciąży. Cytat:
Cytat:
powodzenia! ![]() Cytat:
![]() Znowu coś się rozkręca ![]() Dziewczyny jestem nienormalna, w nocy trzy pobudki, jedna na półtorej godziny a ja nastawiam budzik na 6 rano żeby w spokoju wypić kawę na własnej kanapie i delektuję się ciszą ![]() Cały tydzień ma lać...nici ze spacerów:/ ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Karolajna moim zdaniem powinnaś już dawno być w szpitalu...powodzenia Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
No idę się właśnie kąpać. .. jeśli gdzieś mnie wyślą to nie wytrzymam z brudna głowa. .. i tak mam od rosy okropne. .. miałam 10 iść pomalować. Poza tym o 7 będę dzwonić do kliniki i pytać co i jak i od której mój dr itd. I od 7 lub 7.30 mam laboratorium. Wiec ogarniam się.
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny ja nadal w 2paku :p wczoraj narobiłam trochę szumu zadzwoniłam do brata żeby był w gotowości jakby co, trochę zaniepokoiłam rodziców (ale mama mówi ze nie mogę rodzic bo muszę dzisiaj pierogi nalepic) i jak juz po kąpieli położyłam sie do łóżka żeby liczyć te okropne skurcze to... usnęłam :p tal tak i jak na złość nie wstałam ani razu na siku. Ja chyba prześpie ten cały poród, bo ból nie był fajny a ja jak gdyby nigdy nic poszłam w kimono. Miliony smsow od brata czy rodzę, mama przychodziła sprawdzać a ja sobie spałam. Jak będzie sie coś naprawdę działo to nikt mi nie uwierzy i będę musiała jechać sama
![]() Czarny bez możemy pic, ja pije i trzymam soe całkiem niezle :p dodaje do herbaty z cytryna i miodem ![]() Withi- może spróbuj kupić swojej kotce karmę Acana? Ma malutkie chrupki ale to juz najwyższa polka. Mój pies ja je (bo kotów nie mam :p) zamiennie z Taste of the wild ale ta jest większa. Rybna tak pachnie ryba, ze och ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3323 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję dziewczyny chorób i dolegliwosci. U mnie nie lepiej, ale przez to ze po 3 nocach spałam wreszcie w swoim lozku na rogalu a nie szpitalnej kozetce i nie musiałam wstawać i pilnować syna to czuje się mega wyspana. Mąż przejął syna, zamknelam się sama w sypialni i nareszcie odespalam ciężkie noce. Także mogę dziś rodzic bo ładna data jest
Fasolka polecam raz jeszcze syrop gaviscon, ja mam potworne zgagi a ten syrop działa cuda tylko trzeba go przełknąć
|
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Trochę pospalam i teraz sie obudziłam. Dzwonię to przychodni aby sie do internisty zapisać. Niech obejrzy to gardło. Katar juz w zasadzie ok ale gardło... mówię jak stary dziad. Oby tylko kaszel sie nie rozkręcił. Modliłam sie pół nocy aby Lilka jeszcze posiedziała w brzuchu z tydzień.
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Ale emocje
![]() Skitka melduj się! Ajike ty tez 🙉 a ja dalej nic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3326 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
HelkaNelka trzymam kciuki za Ciebie, dzisiaj Twój dzień u mnie cisza, nic się nie dzieje. Dzisiaj mąż wraca i już mogę rodzić. Leje u mnie od wczoraj, nic się nie chce ale muszę dzisiaj kilka spraw załatwić w mieście, dobrze, że autem
|
|
#3327 |
|
Erudycja
|
Dziewczyny jest nas tu trochę więc prośba o poglaskanie pieska koleżanki
https://psieszczescie.pedigree.pl/pies/hektor-10/
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-10-06 o 08:34 |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wyszłam od pani doktor. Pierwsze jak mnie zobaczyła to "o dziecko a ja cię 20 lat odbierałam z porodu!" I gadka szmatka jeszcze z moim tata, zrobiła mi badanie, mówi ze na dniach urodzę. Mam do niej przyjechać 10.10 chyba ze wcześniej sie coś zacznie i ona juz wszystkim położnym powiedziała ze jak przyjadę maja sie mną dobrze zająć. Przebadała mnie i powiedziała ze porod tuż tuż wiec wypisuje sie z grudnia :p masakra ile można przez znajomosci załatwić, to trochę takie przerażajace. I moja bratowa właśnie ma cesarkę, bo byłam ja jeszcze odwiedzić. Wiec niedługo (albo i juz) Zośka będzie na świecie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Styska a masz jakieś rozwarcie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

moze serio do lekarza sie z tym zgłosić lepiej?
od 1,5h sie mecze i spac nie moge. Najpierw myslalam, ze moze dziecko do kanału sie ustawia bo bardzo bolało mnie podbrzusze i miałam ochote je wyprzeć, ale to chyba tylko gazy
potem maz, który jechał na budowę odebrać wannę (tak, tak o 4 rano kurier sie zjawił :p) wraca nagle do domu i mowi ze auto po drodze mu sie popsuło i przyszedł po moje (całe szczęście blisko domu sie to stało), wiec znow kolejny problem
masakra jakas. Taka pogoda, ze powinnam spac jak zabita, a tu oczy jak 5zl! 

.
Mam na dupce spodnie sprzed ciąży :P

Obecnie mam cycki jak Pamela. Szkoda że brzuch mam jeszcze do tego jak w 5 miesiącu