Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-06, 01:11   #3301
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Nie mam w domu. Jutro sobie musze kupić.
Tez idę rano na badania
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 01:12   #3302
KC Karolajna
Zadomowienie

Oj rano zdecydowanie jadę do mojego gin. Niech patrzy o co kaman. Po godzinie 141/94 tętno 62.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 01:27   #3303
megilla
Zakorzenienie

Zdecydowanie, jedz! Trzymaj się, Karolinko!
Stary 2016-10-06, 02:18   #3304
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Ana wow! Super wynik! Brawo a ile poszło Ci do gory ogółem podczas całej ciazy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Niestety +24 więc jeszcze drugie tyle mi zostało. Liczę że kp załatwi sprawę no i dieta

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Oj rano zdecydowanie jadę do mojego gin. Niech patrzy o co kaman. Po godzinie 141/94 tętno 62.

Ty JUŻ powinnaś być na ip!!!!
Stary 2016-10-06, 03:11   #3305
Ewula88
Wtajemniczenie

Budzę sie co dwie godz i płuczę gardło. Daje rade jakoś....
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 05:01   #3306
Fasolka10
Zakorzenienie

Dołączam do cierpiących. ... ledwo co się wykurowalam o znów złapałam od syna zaraze
Gardło boli okropnie aż mnie lewe ucho boli

Do tego mam taką zgage ze aż mi niedobrze

Wyć mi się chce ...

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-10-06, 05:12   #3307
Dominika6
Zadomowienie

Ewula biedactwo mam nadzieje, ze lada dzien poczujesz sie lepiej moze serio do lekarza sie z tym zgłosić lepiej?

Ana jak w takim tempie lecisz w dół z waga , to raz dwa zgubisz nadwyżkę

Fasolko trzymaj sie

Ja tez dołączam do grona nieśpiących od 1,5h sie mecze i spac nie moge. Najpierw myslalam, ze moze dziecko do kanału sie ustawia bo bardzo bolało mnie podbrzusze i miałam ochote je wyprzeć, ale to chyba tylko gazy potem maz, który jechał na budowę odebrać wannę (tak, tak o 4 rano kurier sie zjawił :p) wraca nagle do domu i mowi ze auto po drodze mu sie popsuło i przyszedł po moje (całe szczęście blisko domu sie to stało), wiec znow kolejny problem masakra jakas. Taka pogoda, ze powinnam spac jak zabita, a tu oczy jak 5zl!

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 05:14   #3308
Fasolka10
Zakorzenienie

No i juz po rzygu i to leciałam biegiem do łazienki bo i z jednej strony i z drugiej mnie przecxyscilo....

Ten ból gardła i ucha jest straszny a razem z najgorsza zgaga w całej ciąży tonpo prostu masakra.....

Stary 2016-10-06, 05:27   #3309
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
I co z Withi?
Cytat:
Napisane przez ajike Pokaż wiadomość
Właśnie! Dziś jej chyba nie było.
Termin ma na koniec października ale ta cisza z Jej strony jest zastanawiająca.
Hej! Przepraszam za to milczenie, ale wczoraj cały dzień albo spałam, albo pomagałam mężowi w pracy i nawet nie miałam siły sprawdzać co się dzieje w sieci. Właśnie Was nadrobiłam na szybkości i widzę że jakaś cisza porodowa u nas na wątku.

Dołączam się do nieśpiących - boli mnie brzuch i głowa. Wczoraj wieczorem miałam mega ciągnięcia w pachwinach i nieregularne skurcze. I jeszcze ta paskudna, dołująca pogoda ...
Mała jest tak wysoko, że oddychanie to dla mnie obecnie spory luksus. W dodatku jest gigantyczna, jak się przeciąga to mam wrażenie że waży już najmniej 3,5kg.
Kupiłam najbardziej wypasioną suchą karmę dla mojego wybrednego kocura i co? I biedny nie może z nią sobie poradzić, są w niej dość spore chrupki i co zje to z siebie wydala, więc jeszcze nim się martwię. Przed chwilą wciągnął trochę chrupków, przyszedł do mnie na kanapę i wypluł takie ledwo pogryzione

Nie mam w ogóle apetytu, jak coś w siebie wcisnę to spory sukces. Staram się niby regularnie zjeść, choćby coś małego, no ale nie powiem żeby to była dla mnie jakaś wielka przyjemność

Pocieszające że u wszystkich ta końcówka ciąży nie należy do najprzyjemniejszych. Jeszcze trochę Dziewczyny!

A i to my z Kluską gdzieś pomiędzy 37 a 38 tygodniem, już nie chce mi się liczyć Mam na dupce spodnie sprzed ciąży :P

0C342D8B-12BC-4E75-A47A-83A2848EDB86.jpg

Ciekawe jak tam Styska? Albo śpi albo urodziła

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-10-06 o 05:38
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 05:37   #3310
Skitka
Raczkowanie

To i ja do Was dołączę. Obudził mnie mocny ból brzucha. Połączenie bólu miesiączkowego z takim biegunkowym. Czekam co dalej. Póki co puszcza i łapie, zastanawiam się, czy to mogą być skurcze?
Skitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 05:41   #3311
Fasolka10
Zakorzenienie

To może być TO licz co ile i na jak długo cie łapią ... skorzystaj z apki będzie ci łatwiej

Stary 2016-10-06, 05:48   #3312
Skitka
Raczkowanie

No to zaczynam liczyć. Na razie w ciągu 45 minut 2 razy tak po ok 30-40 sekund. Dzięki Fasolka, a u Ciebie to nie jeden z objawów zbliżającego się porodu?
Stary 2016-10-06, 05:58   #3313
Lunus
Wtajemniczenie

Ja juz nie śpię i tez pobolewa mnie gardełko co za niefart ale to przez ta zimna wodę co ha przez noc pije. Dzisiaj zrobie sobie herbatę z malinka a czy my czarny bez możemy pic ?
Za kilka godzin mam ktg i wizytę u gina

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 06:11   #3314
megilla
Zakorzenienie

Życzę dużo zdrowia wszystkim chorującym

Withi_as, a ile lat ma kot? I co to za karma?

Bije rekordy. Zasnęłam dziś po 3 i juz nie śpię mam nadzieje, ze uda mi się zdrzemnac jeszcze ze 2h
Stary 2016-10-06, 06:15   #3315
Inka_25
Rozeznanie

Dzisiaj jest dzien NelkiHelki..... no i moze jeszcze ktoras??? Jakos sie nam te porody zatrzymały po pierwszej fali..... u mnie dzisiaj termin.....ale nawet sobie nie robie jakiejś nadzieji..... moj plan-urodzic w 30 min na IP wzial wlasnie w łeb..... teraz pewnie znowu przenoszę 14 dni i cc sie skonczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

NelkaHelka kciuki silne trzymam-obyś szybko do siebie doszła i tuliła malenstwo!!!!!!

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 06:15   #3316
ajike
Raczkowanie

Ja miałam kiepską noc. Spac nie mogłam, tylko z boku na bok się przekręcałam. Jak już w końcu usnęłam to obudziły mnie (chyba) sączące się wody. Potem doszły skurcze. Są co 8-10 min. Chyba niebawem się zacznie. Na razie prysznic, śniadanie i zobaczymy. Dobrzez że szpital niedaleko.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 06:21   #3317
Skitka
Raczkowanie

Ajike trzymam kciuki u mnie skurcze co 15-20 minut
Stary 2016-10-06, 06:28   #3318
NelkaHelka
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam kiepską noc. Spac nie mogłam, tylko z boku na bok się przekręcałam. Jak już w końcu usnęłam to obudziły mnie (chyba) sączące się wody. Potem doszły skurcze. Są co 8-10 min. Chyba niebawem się zacznie. Na razie prysznic, śniadanie i zobaczymy. Dobrzez że szpital niedaleko.
Będziemy mieć super datę Powodzenia Kochana :-*
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 06:28   #3319
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja tez nie śpię. Poszłam spać po 1. Obudziłam się po 3 i teraz. .. ciśnienie nadal ponad 140/90 wiec zaraz próbki moczu zrobię i lecę się wykąpać I głowę umyć a potem dzwonić umawiać się do kliniki i do laboratorium.

Stary 2016-10-06, 06:34   #3320
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Nie ma co straszyć, ja nawet nie zauważyłam za bardzo tego nawalu, mała ładnie wszystko ściągała. Do tej pory najada się z dwóch piersi.

Dziewczyny po porodach jak u was brzuch i waga?
U mnie tydz po -12kg i brzuch lepszy niż myślałam. Czuję że jak zacznę robić brzuszki to będzie znów tak jak przed. Tyko rozstępy zostaną ale też nie są tak straszne jak bałam się że będą, traktuje je jako blizny wojenne zakończone zwycięstwem!
Ja mam, zaczęło się przedwczoraj wieczorem i liczę na to że jutro się skończy. Ale nie ma dziewczyny dramatu. Laktator (dlatego mówiłam że dla mnie trzeba w ciąży jeszcze kupić choćby i najtańszy ręczny), jak boli to za każdym razem odciągać do uczucia ulgi - nie więcej. Czasem trzeba ściągnąć ciut przed karmieniem bo jak są bardzo nabrzmiałe piersi to dziecko może nie móc chwycić. Pamiętam że przy córce do ulgi sciagałam jakieś 15 ml (tylko już nie pamiętam czy razem czy z jednej piersi no ale nawet jak z jednej to łącznie 30) a teraz za każdym razem 75 ml łącznie z obu...i dopiero jest lepiej. Potem warto zrobić zimny okład (ja moczę pieluchę tetrową w zimnej wodzie i przykładam) tylko trzeba bardzo pilnować żeby nigdzie piersi nie zawiało. No i liście kapusty - dziś sprawdzę skuteczność Obecnie mam cycki jak Pamela. Szkoda że brzuch mam jeszcze do tego jak w 5 miesiącu co do wagi to ostatni raz ważyłam się z miesiąc temu więc nawet nie wiem ile ostatecznie przytyłam w ciąży.

Cytat:
Współczuję ogromnie.. może przejdź się do lekarza i znajdzie coś dodatkowo co w końcówce ciszy mogłabyś wziąć ?

Mi lekarz teraz mówiłjak byłam ledwo żywa na ktg że mogę spokojnie nawet gripex wziąć- jednorazowo. Tabletki na gardło mówił że mogę normalnie. Myślę że na tym etapie to już wiele nie zaszkodzimy a warto działać szybko żeby się lepiej poczuć.
Cytat:
Napisane przez Skitka Pokaż wiadomość
To i ja do Was dołączę. Obudził mnie mocny ból brzucha. Połączenie bólu miesiączkowego z takim biegunkowym. Czekam co dalej. Póki co puszcza i łapie, zastanawiam się, czy to mogą być skurcze?
Brzmi dokładnie jak to powodzenia!
Cytat:
Powodzenia!

Znowu coś się rozkręca
Dziewczyny jestem nienormalna, w nocy trzy pobudki, jedna na półtorej godziny a ja nastawiam budzik na 6 rano żeby w spokoju wypić kawę na własnej kanapie i delektuję się ciszą
Cały tydzień ma lać...nici ze spacerów:/

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Karolajna moim zdaniem powinnaś już dawno być w szpitalu...powodzenia

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-06, 06:38   #3321
KC Karolajna
Zadomowienie

No idę się właśnie kąpać. .. jeśli gdzieś mnie wyślą to nie wytrzymam z brudna głowa. .. i tak mam od rosy okropne. .. miałam 10 iść pomalować. Poza tym o 7 będę dzwonić do kliniki i pytać co i jak i od której mój dr itd. I od 7 lub 7.30 mam laboratorium. Wiec ogarniam się.

Stary 2016-10-06, 06:39   #3322
styska1551
Zadomowienie

Cześć dziewczyny ja nadal w 2paku :p wczoraj narobiłam trochę szumu zadzwoniłam do brata żeby był w gotowości jakby co, trochę zaniepokoiłam rodziców (ale mama mówi ze nie mogę rodzic bo muszę dzisiaj pierogi nalepic) i jak juz po kąpieli położyłam sie do łóżka żeby liczyć te okropne skurcze to... usnęłam :p tal tak i jak na złość nie wstałam ani razu na siku. Ja chyba prześpie ten cały poród, bo ból nie był fajny a ja jak gdyby nigdy nic poszłam w kimono. Miliony smsow od brata czy rodzę, mama przychodziła sprawdzać a ja sobie spałam. Jak będzie sie coś naprawdę działo to nikt mi nie uwierzy i będę musiała jechać sama

Czarny bez możemy pic, ja pije i trzymam soe całkiem niezle :p dodaje do herbaty z cytryna i miodem

Withi- może spróbuj kupić swojej kotce karmę Acana? Ma malutkie chrupki ale to juz najwyższa polka. Mój pies ja je (bo kotów nie mam :p) zamiennie z Taste of the wild ale ta jest większa. Rybna tak pachnie ryba, ze och

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 07:30   #3323
bzyczek
Rozeznanie

Współczuję dziewczyny chorób i dolegliwosci. U mnie nie lepiej, ale przez to ze po 3 nocach spałam wreszcie w swoim lozku na rogalu a nie szpitalnej kozetce i nie musiałam wstawać i pilnować syna to czuje się mega wyspana. Mąż przejął syna, zamknelam się sama w sypialni i nareszcie odespalam ciężkie noce. Także mogę dziś rodzic bo ładna data jest
Fasolka polecam raz jeszcze syrop gaviscon, ja mam potworne zgagi a ten syrop działa cuda tylko trzeba go przełknąć
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 07:58   #3324
Ewula88
Wtajemniczenie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Trochę pospalam i teraz sie obudziłam. Dzwonię to przychodni aby sie do internisty zapisać. Niech obejrzy to gardło. Katar juz w zasadzie ok ale gardło... mówię jak stary dziad. Oby tylko kaszel sie nie rozkręcił. Modliłam sie pół nocy aby Lilka jeszcze posiedziała w brzuchu z tydzień.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 08:19   #3325
Megula91
Zadomowienie

Ale emocje

Skitka melduj się! Ajike ty tez 🙉 a ja dalej nic...

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 08:31   #3326
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Dołączam do cierpiących. ... ledwo co się wykurowalam o znów złapałam od syna zaraze
Gardło boli okropnie aż mnie lewe ucho boli

Do tego mam taką zgage ze aż mi niedobrze

Wyć mi się chce ...

współczuję i zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Ewula biedactwo mam nadzieje, ze lada dzien poczujesz sie lepiej moze serio do lekarza sie z tym zgłosić lepiej?

Ana jak w takim tempie lecisz w dół z waga , to raz dwa zgubisz nadwyżkę

Fasolko trzymaj sie

Ja tez dołączam do grona nieśpiących od 1,5h sie mecze i spac nie moge. Najpierw myslalam, ze moze dziecko do kanału sie ustawia bo bardzo bolało mnie podbrzusze i miałam ochote je wyprzeć, ale to chyba tylko gazy potem maz, który jechał na budowę odebrać wannę (tak, tak o 4 rano kurier sie zjawił :p) wraca nagle do domu i mowi ze auto po drodze mu sie popsuło i przyszedł po moje (całe szczęście blisko domu sie to stało), wiec znow kolejny problem masakra jakas. Taka pogoda, ze powinnam spac jak zabita, a tu oczy jak 5zl!

współczuję kiepskiej nocy, kurier o 4? szok normalnie
Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Hej! Przepraszam za to milczenie, ale wczoraj cały dzień albo spałam, albo pomagałam mężowi w pracy i nawet nie miałam siły sprawdzać co się dzieje w sieci. Właśnie Was nadrobiłam na szybkości i widzę że jakaś cisza porodowa u nas na wątku.

Dołączam się do nieśpiących - boli mnie brzuch i głowa. Wczoraj wieczorem miałam mega ciągnięcia w pachwinach i nieregularne skurcze. I jeszcze ta paskudna, dołująca pogoda ...
Mała jest tak wysoko, że oddychanie to dla mnie obecnie spory luksus. W dodatku jest gigantyczna, jak się przeciąga to mam wrażenie że waży już najmniej 3,5kg.
Kupiłam najbardziej wypasioną suchą karmę dla mojego wybrednego kocura i co? I biedny nie może z nią sobie poradzić, są w niej dość spore chrupki i co zje to z siebie wydala, więc jeszcze nim się martwię. Przed chwilą wciągnął trochę chrupków, przyszedł do mnie na kanapę i wypluł takie ledwo pogryzione

Nie mam w ogóle apetytu, jak coś w siebie wcisnę to spory sukces. Staram się niby regularnie zjeść, choćby coś małego, no ale nie powiem żeby to była dla mnie jakaś wielka przyjemność

Pocieszające że u wszystkich ta końcówka ciąży nie należy do najprzyjemniejszych. Jeszcze trochę Dziewczyny!

A i to my z Kluską gdzieś pomiędzy 37 a 38 tygodniem, już nie chce mi się liczyć Mam na dupce spodnie sprzed ciąży :P

Załącznik 6675731

Ciekawe jak tam Styska? Albo śpi albo urodziła
ślicznie wyglądasz, oby dzisiaj był lepszy dzień
Cytat:
Napisane przez Skitka Pokaż wiadomość
powodzenia kochana, aby akcja szybko ruszyła
Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Ja juz nie śpię i tez pobolewa mnie gardełko co za niefart ale to przez ta zimna wodę co ha przez noc pije. Dzisiaj zrobie sobie herbatę z malinka a czy my czarny bez możemy pic ?
Za kilka godzin mam ktg i wizytę u gina

zdrówka życzę i powodzenia na wizycie
Cytat:
o kurcze jedź do szpitala, powodzenia
Cytat:
Ja tez nie śpię. Poszłam spać po 1. Obudziłam się po 3 i teraz. .. ciśnienie nadal ponad 140/90 wiec zaraz próbki moczu zrobię i lecę się wykąpać I głowę umyć a potem dzwonić umawiać się do kliniki i do laboratorium.

trzymam kciuki za dobre badania i niech się przyjrzą temu ciśnieniu

HelkaNelka trzymam kciuki za Ciebie, dzisiaj Twój dzień

u mnie cisza, nic się nie dzieje. Dzisiaj mąż wraca i już mogę rodzić. Leje u mnie od wczoraj, nic się nie chce ale muszę dzisiaj kilka spraw załatwić w mieście, dobrze, że autem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 08:32   #3327
ana909
Erudycja

Dziewczyny jest nas tu trochę więc prośba o poglaskanie pieska koleżanki https://psieszczescie.pedigree.pl/pies/hektor-10/

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2016-10-06 o 08:34
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 08:53   #3328
Fasolka10
Zakorzenienie

Pogłaskany

Stary 2016-10-06, 08:53   #3329
styska1551
Zadomowienie

Ja właśnie wyszłam od pani doktor. Pierwsze jak mnie zobaczyła to "o dziecko a ja cię 20 lat odbierałam z porodu!" I gadka szmatka jeszcze z moim tata, zrobiła mi badanie, mówi ze na dniach urodzę. Mam do niej przyjechać 10.10 chyba ze wcześniej sie coś zacznie i ona juz wszystkim położnym powiedziała ze jak przyjadę maja sie mną dobrze zająć. Przebadała mnie i powiedziała ze porod tuż tuż wiec wypisuje sie z grudnia :p masakra ile można przez znajomosci załatwić, to trochę takie przerażajace. I moja bratowa właśnie ma cesarkę, bo byłam ja jeszcze odwiedzić. Wiec niedługo (albo i juz) Zośka będzie na świecie

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 08:58   #3330
bzyczek
Rozeznanie

Styska a masz jakieś rozwarcie?
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości