Misz Masz, czyli wszystkie o wszystkim;) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-15, 21:25   #751
niqska
Wtajemniczenie

Dot.: Misz Masz, czyli wszystkie o wszystkim;)

Cytat:
Napisane przez Insomnia89 Pokaż wiadomość
Boże, tak bardzo Ci współczuję Na szczęście wyrosła z Ciebie wspaniała dziewczyna z wielkim serduchem i ogromną dawką optymizmu
Nie dziwię Ci się, że nie potrafisz tak po prostu zerwać. Z takim stażem, nie jest łatwo, bo łączą wspomnienia, wspólni znajomi, piękne chwile. Sama wiem co czujesz, ja z tą decyzją miotałam się tydzień czasu. Tuz przed spotkaniem, nadal nie wiedziałam co zrobię....

Też słyszałam o tym, że wybiera się faceta takiego, jak ojciec. Tak samo jest z chłopakami, szukają dziewczyny z cechami ich matki. Może nie chodzi tu już o fizyczne, lecz cechy charakteru. I nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy... Jak tak się zastanowię, u mnie się sprawdza. Facet musi traktować mnie jak księżniczkę, być dżentelmenem a ja mam być dla niego najważniejsza i jedyna....
dzieki
zobaczymy jak sie rozwinie to jeszcze...

niqska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 21:38   #752
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

a ja się modlę, żeby mój tż nigdy nie był taki jak mój ojciec... bo będę miała bardzo ciężkie życie... a co do tego podobieństwa dziewczyny do matki chłopaka to u mnie się sprawdza... ciągle się łapię na tym, że w jakiejś sytuacji postępuję tak jak ona, albo mówię tak jak ona... ale jakoś mi to nie przeszkadza, przynajmniej mam pewność, że mojemu tżtowi będzie dobrze ze mną w życiu i on też chyba sobie z tego zdaje sprawę tylko co tu zrobić, żeby on nie stał się taki jak mój ojciec ?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 21:58   #753
Insomnia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
a ja się modlę, żeby mój tż nigdy nie był taki jak mój ojciec... bo będę miała bardzo ciężkie życie... a co do tego podobieństwa dziewczyny do matki chłopaka to u mnie się sprawdza... ciągle się łapię na tym, że w jakiejś sytuacji postępuję tak jak ona, albo mówię tak jak ona... ale jakoś mi to nie przeszkadza, przynajmniej mam pewność, że mojemu tżtowi będzie dobrze ze mną w życiu i on też chyba sobie z tego zdaje sprawę tylko co tu zrobić, żeby on nie stał się taki jak mój ojciec ?
Widzisz, coś w tym jest Tu nie chodzi o to, że on się stanie jak Twój tata. Tylko szukając sobie chłopaka, szukasz podobnego do taty. Nie chodzi o całość, być może tylko konkretną cechę. Np. zwróciłaś uwagę na swojego Tżta, bo puścił Cie pierwszą w drzwiach, a Twój tata jest dżentelmenem i tak robi
Stary 2008-02-15, 22:02   #754
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

oj w marzeniach chyba... mój ojciec jest taki, że np na zakupach moja matka albo ja musimy tachać zakupy a on nic :/ idzie sobie zadowolony... w drzwiach nie przepuszcza, o rocznicach/urodzinach/dniach kobiet zupełnie nie pamięta... a to mnie bardzo denerwuje...

chyba u mnie to było tak, że szukałam sobie przeciwieństwa mojego ojca...
Stary 2008-02-15, 22:20   #755
Insomnia89
Zakorzenienie

Cytat:
oj w marzeniach chyba... mój ojciec jest taki, że np na zakupach moja matka albo ja musimy tachać zakupy a on nic :/ idzie sobie zadowolony... w drzwiach nie przepuszcza, o rocznicach/urodzinach/dniach kobiet zupełnie nie pamięta... a to mnie bardzo denerwuje...

chyba u mnie to było tak, że szukałam sobie przeciwieństwa mojego ojca...
Może, może

Ja jak byłam mała byłam ukochaną córeczką tatusia. Zawsze ja, wszystko dla mnie, wszędzie ze mną. Mojego TŻ poznałam na dysko. Tańczyliśmy w kółku, ktoś z tyłu walnął mnie ramieniem. Wtedy on, podszedł do tamtego kolesia, powiedział co o tym myśli obiecał, że przy nim będę bezpieczna. Jak kupowałam sok dla siebie i koleżanki, zapłacił za nas, nawet nie miałam co dyskutować w tej kwestii. Na koniec pocałował mnie w rękę... Być może to wszystko złożyło się na to, że od tamtej nocy ciągle był w moich myślach...
Stary 2008-02-15, 22:29   #756
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

słodko masz
u mnie było nieco inaczej z tatą, ale może to i dobrze... teraz przynajmniej doceniam mojego przewspaniałego tżta
Stary 2008-02-15, 22:57   #757
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

dziołszki, ktora umie dobrze obliczyc dni plodne i nieplodne??
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 22:58   #758
Insomnia89
Zakorzenienie

Cytat:
słodko masz
u mnie było nieco inaczej z tatą, ale może to i dobrze... teraz przynajmniej doceniam mojego przewspaniałego tżta
Nie mogę narzekać

Jak widać, chyba nie ma wielkiej reguły. Najważniejsze, że teraz doceniasz swojego mężczyznę! Kiedy, gdy byłam w poprzednim związku, szczerze mówiąc, nie doceniałam. Później rozstanie, mała depresja... Dopiero teraz wiem jak ważna jest miłość, jak łatwo ja stracić i jak trzeba się starać, na każdym kroku dostrzegać to, co robi TŻ
Stary 2008-02-15, 23:11   #759
Sanaa
Raczkowanie

GG do Sanaa

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
http://28dni.pl/ może Ci się przyda

Gdzie podziały się moje włosy? - Zapuszczam
Odchudzam się,ćwiczę.
Sanaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 23:13   #760
wywloczka
Zakorzenienie

Z tym poszukiwaniem TŻ podobnego do własnego ojca to ja też jakoś nie szczególnie... jakos nieszczególnie bym chciała takiego krzykacza, złośnika, olewacza.. :/ ... niby nic nie mam do własnego ojca... ale chciałabym żeby mój przyszły mąż był lepszy.. i żeby był lepszym ojcem...

A ja dzisiaj znowu dorwałam nożyczki... a jak ja już zacznę sobie ciąć włosy to ciężko mi przestać... tak mnie to wciąga.. hehe musze chyba iść do fryzjera żeby mi obciął tak, żebym już ja się na te moje włoski nie brała.. hehe

Całkiem optymistycznie. Mimo, pomimo i wbrew...

Po prostu WŁÓKI

wywloczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 23:14   #761
kiss16
Raczkowanie

GG do kiss16 Send a message via Skype™ to kiss16

hey ale jestem zla....pamietacie tego kolesia co ostatnio o nim wspominalam.....no wczoraj spedzilismy czas razem...dzis mial miec jakas impreze w pracy wiec luz...mial mi podrzucic plytke ze zdj ale sie od rana nie odzywa.....wchodze teraz na necik a on jest tutaj....ale tez ani slowem nawet na gg...grrrr
kiss16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 10:29   #762
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
http://www.poradnia.pl/rozmaitosci/fert.html

Albo 11-16 dnia cyklu to dni płodne. Reguła mojej mamy
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 10:37   #763
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam moje Kochane Właśnie zwlekłam się z łóżka, bo ile można leżeć. Po zabiegu już całkiem całkiem, nawet zaczynam normalnie jeść- tylko miękkie przekąski Podczas zabiegu było ostro, ale trwał krótko niż poprzedni bo 30 minut (same oceńcie czy długo ) Po zabiegu wszystko było ok. W domu sobie siedziałam, leżałam w łóżku. Na nastepny dzień na kontrole- wszystko wporzo Ale noc była przełomowa ! Pogotowie ! Delirka, drgawki, trzęsłam się jak galareta Przyjechał doktor, dał wielką strzykawą zastrzyk w 4 litery i pojechał, a ja zasnęłam Teraz juz mi tyłek odrzył i już postanowiłam dzisiaj wstać i trochę pochodzić po domu. a w dodatku muszę jechać do szpitala, bo moja chrzesna złamała sobie rękę w dwóch miejscach i trza ją odwiedzić ech

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 10:53   #764
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam moje Kochane Właśnie zwlekłam się z łóżka, bo ile można leżeć. Po zabiegu już całkiem całkiem, nawet zaczynam normalnie jeść- tylko miękkie przekąski Podczas zabiegu było ostro, ale trwał krótko niż poprzedni bo 30 minut (same oceńcie czy długo ) Po zabiegu wszystko było ok. W domu sobie siedziałam, leżałam w łóżku. Na nastepny dzień na kontrole- wszystko wporzo Ale noc była przełomowa ! Pogotowie ! Delirka, drgawki, trzęsłam się jak galareta Przyjechał doktor, dał wielką strzykawą zastrzyk w 4 litery i pojechał, a ja zasnęłam Teraz juz mi tyłek odrzył i już postanowiłam dzisiaj wstać i trochę pochodzić po domu. a w dodatku muszę jechać do szpitala, bo moja chrzesna złamała sobie rękę w dwóch miejscach i trza ją odwiedzić ech
Łoh ale przeżycia
Dobrze ze już wszystko ok.
Biedna chrzesniaczka Kup jej wielką czekolade
Stary 2008-02-16, 11:28   #765
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss16 Pokaż wiadomość
A właśnie 88Ekaterina88 wszytskiego najlepszego z okazji urodzin...spelnienia marzen i czego sobie tylko zyczysz

Karolcia2401 założ płaszczyk....rajstopki i sama bielizne...:P
Cytat:
Napisane przez siokoladka Pokaż wiadomość
Rewelacyjny pomysł

Katerina sto lat
Dziękuję wszystkim za życzenia, nawet tym, których tu nie zaznaczyłam

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
witam
odebrałam film studniowkowy dzis
czołówki swietnie wyszły ale w tańcach wogóle mnie nie widać;/
A mnie ciągle widać Zawsze tańczyłam tam, gdzie był kamerzysta hehe

Cytat:
Napisane przez wywloczka Pokaż wiadomość
Ojj.. nie przejmujcie się dziewczyny.... ja chłopaka wogóle na walentynki nie zobaczę... i będziemy się widzieć dopiero w sobotę.... i nie będzie to nic specjalnego.... i damy sobie po prezneciku ( mam nadzieję że mi coś daaa )... i będzie buuzi i jakieś tulu tulu... i pewnie powspominamy jak to się poznaliśmy... hehe... lubimy to wspominać... i tyle... zwyczajnie...

a kupiłam tż czerwoną podusię w krztałcie serducha z napisem "i love you" i do tego dorzucam jeszcze karteczkę (walentynkę- potocznie zwaną) i przyklejam w środek serduszko na patyku, które kupiłam wcześniej jak jeszcze podusi nie miałam więc trzaba i to serduszko wykorzystać... może i szału nie ma... aaale liczy się gest i pamięć...

a co do tego strojenia się... hmm... ja tam nadal czuję ten uroczy dreszczyk... uwielbiam ładnie wyglądać jak wiem, że się spotkamy... co prawda już na pewno przykładam do tego może i mniejszą wagę niż na początku... aaale zawsze staram się być umalowana i uczesana... hehe... po prostu lubię... chociaż tż mówi że nie przeszkadza mu jak jestem ubrana jak umalowana..
Dla najlepszym dowodem miłości mojego tż-ta, jest to , że dy zobaczył mnie po pierwszym zabiegu z pół roku temu- a było bardzo źle- nie uciekł ode mnie , a teraz gdy jestem po drugim też dzielnie to znosi mimo, że nie ma sexiku Ale już planuje , bo mój tata od dwóch miechów siedzi na chorobowym i nareście od poniedziełku wyjeżdza do roboty, a tż ma na nocke, więc się zabawimy wkońcu i będę mogła wypróbować jego prezent urodzinowy dla mnie : koszulkę z siateczki czerwoną

Cytat:
ja tak miałam niedawno z tą bezsennością... beznadziejna sprawa... a najgorsze jest to, że kiedykolwiek bym się nie położyła czy o 8 wieczorem czy o 3 w nocy to i tak musiałam się przemęczyć minimum 3 godziny...:/

dziewczyny macie konta na naszej-klasie ? może zrobimy sobie tam taką grupę "wizażanki" i tam się wszystkie zapiszemy ?
I co macie już te konto na naszej klasie ? Jak coś to prosze mnie zaprosić albo dac mi linka

Cytat:
Napisane przez niqska Pokaż wiadomość
gratulacje

ja dzis nie poszłam do skzoly bo nie dałam rady wczoraj sie nauczyc na dzis wiec sobie opuscilam ;o zaraz poucze si ena jutro a pozniej smigam do sklepu kupic cos pozniej na policje () i do domku szybko sie szykuje no i ... walę tynki
kurcze to plamienie mnie troche denerwuje mam nadzieje ze mi to przejdzie...

wczoraj dowiedzialam sie ze 5 6 7 marca mam probna mature znow :/

oj poleniuchowałabym sobie

Edit
właśnie tż napisał mi że ni ebędzie dziś seksu :/ jak miło...

nienawidze walentynek
Po pierwsze to możesz mieć nadżerkę ;/ stąd te plamienia ! albo oporostu jakieś komplikacje czy coś. Lepiej szoruj do gindzia Po drugie ja dopiero będę miała pierwszą próbna maturę w marcu !! Zaje... Nawet nie umieli zrobić nam w listopadzie, to po co teraz w marcu robia, jak już podpisaliśmy deklaracje i już nic nie możemy zmienić, nawet jak próbna nam pójdzie źle ;/ Debile !

Cytat:
Napisane przez klaudens Pokaż wiadomość
Łoh ale przeżycia
Dobrze ze już wszystko ok.
Biedna chrzesniaczka Kup jej wielką czekolade
Tak tak, kupuję jej dużżżżo owocków hehe Już w nadgarstku ma poskładaną, a w poniedziałek w łokciu. miała jechać na pielgrzymkę z drugą chrześnicą ( 10 lat ? ) do Rzymu i tych innych kościołów, ale chyba lipa;/ Może ja pojadę za nią Będę modlić się o moja maturę hehe

Co do prezentów walentynkowych i walentynek- spędziłam je z łózku, a moj tż koło mnie. hehe Strasznie romantyczne dobrze, że był przy mnie Dostał kubek a ja ramkę. W poniedziałek ma urodziny, więc już mu zakupiłam koszulkę na krótki rękaw na guziki, z kieszonkami koloru khaki powinno mu się spodobać. a na domiar tego wszystkiego, to przyszła do mnie paczka z papierosów Nevada i doałam tż-towi prezent- wielka czerwona kamizelkę puchową hehe. Ucieszył się

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 14:27   #766
niqska
Wtajemniczenie

Cytat:
uchh no niezle!
dobrze jest juz dobrze
niedałabym sobie zastrzyku zrobic w pupkę :P

Cytat:

Po pierwsze to możesz mieć nadżerkę ;/ stąd te plamienia ! albo oporostu jakieś komplikacje czy coś. Lepiej szoruj do gindzia Po drugie ja dopiero będę miała pierwszą próbna maturę w marcu !! Zaje... Nawet nie umieli zrobić nam w listopadzie, to po co teraz w marcu robia, jak już podpisaliśmy deklaracje i już nic nie możemy zmienić, nawet jak próbna nam pójdzie źle ;/ Debile !

pozyjemy zobaczymy teraz mam brunatna wydzieline heh dosc nie przyjemnie

kobiety ratujcie!! pomozcie mi znalezc ksiązke online hanny krall zdążyć przed panem bogiem bo nie ma nigdzie tego w bibliotekach ;o a nie chce mi sie kupowac
help!

Stary 2008-02-16, 15:21   #767
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

ja nigdzie nie mogę znaleźć tej książki... nie wiem... może spróbuj przeczytać jakieś dokładne opracowanie ?
Stary 2008-02-16, 15:30   #768
niqska
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nigdzie nie mogę znaleźć tej książki... nie wiem... może spróbuj przeczytać jakieś dokładne opracowanie ?
chyba tak zrobie tymczasem zakówam wos

Stary 2008-02-16, 17:10   #769
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

powodzenia w nauce
Stary 2008-02-16, 18:38   #770
wywloczka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak zrobie tymczasem zakówam wos
zakuj i za mnie

Całkiem optymistycznie. Mimo, pomimo i wbrew...

Po prostu WŁÓKI

wywloczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 21:45   #771
werg7
Zakorzenienie

GG do werg7

niestety książki Hanny Krall raczej nie znajdziesz całej. To moja lektura do prezentacji maturalnej ale z tego co wiem to tylko streszczenia w necie. Ale jakby któraś z Was szukała jakiejś lektury np Opowiadań Borowskiego to warto zajrzeć na tę stronę http://www.1lo.bochnia.pl/polski/lektury3/ kiedyś znalazłam ją przypadkiem. Niestety są tu tylko krótkie lektury.

Ale mam dziś doła dziewczyny. Dowiedziałam się że taki znajomy chłopak nie żyje. Wciągnęła go maszyna i pocieła na części. Miał zaledwie 23 lata :/

werg7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 22:31   #772
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez werg7 Pokaż wiadomość
Ale mam dziś doła dziewczyny. Dowiedziałam się że taki znajomy chłopak nie żyje. Wciągnęła go maszyna i pocieła na części. Miał zaledwie 23 lata :/
jeju szkoda chlopaka ja dwa dni temu dowiedzzialam sie ze taka dziewczyna18 lat w internacie sie powiesila przez chlopaka...to tacy mlodzi ludzie,cale zycie przed nimi bylo...az plakac sie chce...
Stary 2008-02-16, 22:35   #773
werg7
Zakorzenienie

GG do werg7

no dokładnie jeszcze taka głupia śmierć na dodatek za granicą. Współczuje rodzinie ob musi jechać po zwłoki a ponoć z niego prawie nic nie zostało tylko drobne kawałeczki. Najgosze jest to że tak jak go wcześniej nie pamiętałam dobrze tak dziś cały dzień widze go przed oczami...

Ktoś kto popełnia samobójstwo musi być naprawde odważny...

Stary 2008-02-16, 22:42   #774
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
niestety książki Hanny Krall raczej nie znajdziesz całej. To moja lektura do prezentacji maturalnej ale z tego co wiem to tylko streszczenia w necie. Ale jakby któraś z Was szukała jakiejś lektury np Opowiadań Borowskiego to warto zajrzeć na tę stronę http://www.1lo.bochnia.pl/polski/lektury3/ kiedyś znalazłam ją przypadkiem. Niestety są tu tylko krótkie lektury.
Opowiadania Borowskiego i Medaliony Nałkowskiej wywarly na mnie wieeelkie wrażenie. Cały czas szukam wspomnień więźniów Auschwitz. I z każdą ich opowieścią zastanawiam sie jak można zabijać np dla przyjemności. Byłam w Listopadzie 07 w Auschwitz ale niestety bez przewodnika w czerwcu mamy zamiar z koleżanką na 1 dzień polecieć do Oświęcimia i obejść to wszystko z przewodnikiem.
Takie głupie pytania nas wczoraj nachodziły w KFC jak siedziałyśmy, Czy tam straszy? Co czuli,co myśleli Ci ludzie kiedy umierali ból czy może ulge że to już koniec męki.ehhh dzien nostalgi
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 22:43   #775
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

odwazny na pewno ale tak jak ta dziewczyna moim zdaniem glupia, bo iala zycie przed soba i wielu chlopakow...ale ja uwazam ze skoro tak bylo tzn ze tak musialo byc,ja pamietam jak moj kuzyn wpadl pod tira,urwalo mu nozke cala,przy tym byla jego babcia,ojj ciezko bylo,ale jego mama do tej pory niew ie ze nozki nie mial bo ja przyszyli przed pogrzbe...przykre i smutne sa takie smierci
Stary 2008-02-16, 22:55   #776
werg7
Zakorzenienie

GG do werg7

ja mam prezentacje maturalną "Różne kreacja Żydów w literaturze polskiej" dlatego ostatniodużo czytam tej tematyki. Ostatnio czytałam "Początek" Szczypiorskiego. Nawet spoko książka.

Stary 2008-02-16, 22:56   #777
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
uchh no niezle!
dobrze jest juz dobrze
niedałabym sobie zastrzyku zrobic w pupkę :P

pozyjemy zobaczymy teraz mam brunatna wydzieline heh dosc nie przyjemnie

kobiety ratujcie!! pomozcie mi znalezc ksiązke online hanny krall zdążyć przed panem bogiem bo nie ma nigdzie tego w bibliotekach ;o a nie chce mi sie kupowac
help!
Też mam tą ksiązke czytać . Ciekawa jestem czy u mnie w bibliotece będzie

Cytat:

Wyrazy wspólczucia dla jego rodziny .
Co to musiała być za maszyna ?

Cytat:
Napisane przez siokoladka Pokaż wiadomość
Opowiadania Borowskiego i Medaliony Nałkowskiej wywarly na mnie wieeelkie wrażenie. Cały czas szukam wspomnień więźniów Auschwitz. I z każdą ich opowieścią zastanawiam sie jak można zabijać np dla przyjemności. Byłam w Listopadzie 07 w Auschwitz ale niestety bez przewodnika w czerwcu mamy zamiar z koleżanką na 1 dzień polecieć do Oświęcimia i obejść to wszystko z przewodnikiem.
Takie głupie pytania nas wczoraj nachodziły w KFC jak siedziałyśmy, Czy tam straszy? Co czuli,co myśleli Ci ludzie kiedy umierali ból czy może ulge że to już koniec męki.ehhh dzien nostalgi
Takie samo wrażenie odniosłam po przeczytaniu opowiadań borowskiego. Dokładnie wsz.opisane, wsz.czytajac mi sie wyobrazało .

Niewiem cyz bym chciała pojechać do Oświecimia ..
Podobno jest jakis blok z okularami i wlosami scietymi [ mama kupę lat temu była] .
Stary 2008-02-16, 22:58   #778
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

a ja mam "tragedia narodu zydowskiego w literatorze i filmie" i szkalam ksiazek i filmow na tn temat i ksiazek jest od groma i nie umie sie zdecydowac ktoore wybrac;/
Stary 2008-02-16, 23:07   #779
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
Napisane przez klaudens Pokaż wiadomość

Niewiem cyz bym chciała pojechać do Oświecimia ..
Podobno jest jakis blok z okularami i wlosami scietymi [ mama kupę lat temu była] .
Okulary i włosy na mnie jakos wiekszego wrażenia nie zrobiły.
Kosmiczne i niewyobrażalne wrażenie zrobiły na mnie tysiące malutkich śpioszków skarpeteczek i bucików. To robi wrażenie. Mimo upływu tak wielu lat na niektórych można dostrzec ślady krwi...
Moja klasa cała co do jednej osoby pod ścianą rozstrzeliwań tez widziała krew wsiąknięta w ziemie. Może coś sobie wkręciliśmy bo nie wiem czy byłoby to możliwe po tylu latach. Ale w sumie zginęło tam dokładnie 1.300 000 osób. Wiadomo większa cześć przez Cyklon B.
Niektóre osoby z mojej klasy były poruszone faktem że na parkingu stało moze ja wiem z 2 autokary Polskie 1 Czeski 1 Rosyjski i około 10 niemieckich. Stwierdzili że to chore.
Nawiązując do tematu mordów Żydów. Zapytałam dzisiaj dziadków o to. Babcia opowiedziała mi historie jak to kiedyś wracała z grzybów przez las. I zza krzaków zobaczyła jak stoją w rządku ustawione żydkówki i jedna po drugiej zostaja odstrzelane i do rowu.W głowie sie nie mieści
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 00:04   #780
klaudens
Zakorzenienie

Włąsnie jestem po obejrzeniu drugi raz filmu " Uciekinier" reżysera Pawłowskiego .
Świetny film, daje do myślenia i potwierdza ' że marzenia w koncu sie spełniają " .
Polecam Wam do obejrzenia .

Bycie w Oświecimu na pewno wywiera wpływ na psychikę człowieka.
Straszne jest to , ze ludzie ludziom zgotowali ten los .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości