|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Ojej... Bidulek. Zaplanowałaś nad tym? Mój na szczęście rzadko płacze jedynie kiedy upomina się jedzenia, a matka przyspała. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3722 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Ja moją zolze do 21 wykąpałam, o 22 już grzecznie leżała nakarmiona i matka myślała że pójdzie spać... a gdzie tam! Mloda marudziła, chyba jeszcze dwa razy ja dokarmialam z każdego cycka i w końcu zasnęła o 24:30. I coś mi się wydaje że mam mniej pokarmu bo po 4,5h miałam wcale nie takie pelne piersi :/
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no a potem leży chwilę spokojnie/zasypia ale coś mu nie pasuje i zaczyna płakać więc szukam czy znowu cycek czy kolejna kupa ostatecznie po 3 wzięłam go do łóżka i zasnął z cyckiem w buzi a ja obudziłam się tak zalana mlekiem że musiałam koszulkę zmienić o 6 kolejna pobudka i tym razem płaczem obudził córkę...udało mi się ją przekonać że jeszcze nie czas i wyrwać pół godziny snu.Cytat:
Ana, piersi z czasem będą już tylko miękkie więc się w ogóle nie stresuj (i nie próbuj sprawdzać laktatorem ile masz mleka bo to w ogóle nie jest miarodajne. Mi też już się robią miększe, chociaż jeszcze nie na tyle żeby już założyć normalny stanik, nad czym strasznie ubolewam... a poza tym, gdzieś po drodze pojawiają się kryzysy laktacyjne- kiedy dziecko zaczyna chcieć więcej jeść a laktacja znowu się musi do tego dostosować, trwa to zwykle 2-3 dni i wtedy może być tak że tego pokarmu jest trochę za mało i trzeba częściej przystawiać. Nie pamiętam dokładnie kiedy, poszukam, ale pierwszy był dość szybko po urodzeniu.
|
|
#3724 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Hej.. u mnie wczoraj po urodzinach męża tak poszedł psa wyprowadzić. ... ze moja księżniczka wyrwała sobie cały pazur.... wróciła z całą łapa zakrwawiona i w ogóle całą we krwi.. choć nawet nie pisneła. .. ja tak się pizza nazarlam, że brzuch mnie bolał juz nie tylko ze zmęczenia ale objedzena... i płakać mi się chciało. A tu to... mąż po alkoholu... no to ja zgieta w pół okrakiem musiałam jechać do centrum po pyralgine i nadmanganian potasu co by ją opatrzyć. .. bidulek mały ma pazury jak owczarek niemiecki dosłownie i takiego kolosa wyrwała. Musiało okropnie boleć. Cała noc z posłania nie wstawała i w zasadzie teraz tez nie chętnie chodzi... tym bardziej ze musiałam jej swoją skarpetek na łapkę założyć co by nie lizala i owinąć bandaże, żeby nie spadała. Teraz trzeba będzie co rusz do weta jeździć sprawdzać czy dobrze się goi i czy pazur odrasta i czy prawidłowo rośnie
a przede wszystkim musze męża zmusić by jutro wyrwał się z pracy i z nią pojechał sprawdził dokładne obrażenia.. bo o ile ja często i ludzi i zwierzęta opatrywalam o tyle przez ta krew i czułość miejsca no i nie wiedzę nie wiem czy może i Palucha jakoś nie uszkodziła tak mi jej szkoda. Bo my ją jak córeczkę prawie ![]() Byłam tez wczoraj na ktg I w ciągu godziny miałam 5 skurczy (niebolacych, takie spina nie brzucha): 3 na 50 i 2 na 80 kilka. Aż doktorka, która miała dyżur pytała czy bolały, czy nie zauważyłam jakiejś zmiany w wydzielinie np galaretki... hehe. A le z Tomkiem wsio ok. Cisniene mi wędruje między 137/ 86 a 128/69 o różnych godzinach wiec granicy póki co nie przekracza a tabletki jak widać pomagają. Dalej niestety nie wiem jaki poród Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
Karolajna to ty sobie możesz wybierac jak chcesz rodzić? W sensie że placisz tej klinice i ci zrobią cesarkę bez wskazań medycznych?
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
czy bóle porodowe muszą pochodzić z przodu brzucha? Od wczoraj łapie mnie co kilka minut skurcz krzyżowy z tyłu. Na początku były bardzo nieregularnie i mniej bolesne, w nocy - każdy kolejny był gorszy i zwiększyła się ich częstotliwość. Od 7.00 przez półtorej godziny uregulowały się do +/- 10 minut po około 30 sek. Teraz od pół godziny spokojniej, pojawiają się co jakiś czas, ale znacznie słabsze (jakby stłumione) i krótsze, więc nie jestem ich już w stanie wyłapywać aplikacją. Ból przypomina i jego miejsce identyczne jak przy okresie (też zawsze odczuwałam to z tyłu, w krzyżu). Obserwuję uważnie, nie panikuję, ale zastanawiam się czy to tylko trening czy rzeczywiste bóle krzyżowe zwiastujące poród. Miałyście tak? Termin z OM miałam wczoraj, a z USG w czwartek (06.10), więc nie ukrywam, że bardzo liczę już na rozwiązanie. |
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Panna z wanny nie. To nie jest tak. Ale ja wskazania mogę mieć raz, że możliwe ze z ciśnieniem a dwa, że po ostatniej wizycie na samą myśl porodu zaczęłam tak panikować, że nie wiem jak ja będę współpracować z lekarzami :/
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktatorem możesz sobie pobudzać między karmieniami 3-5-7 albo odwrotnie, znowu nie pamiętam.. tzn na przemian z obu piersi po tyle minut odciagasz nawet jeśli nie leci. No i warto mieć coś zamrożone na wszelki wypadek, ale ilości jako takiej nie sprawdzisz laktatorem. Cytat:
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Roosko- No właśnie ja w piątek miałam te krzyżowe brzuch nie bolał tylko krzyż i nogi jak na okres, co jakiś czad krzyż mocniej i to były straszaki, ale takie skurcze tez występują.
Karolajna- ja właśnie w taka panikę wpadłam w piątek, nawet nie chciałam dać sie lekarzowi zbadać, i nie mogli sie ze mną dogadać taki był ryk. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Gosia zgłosiłaś się z tego powodu do szpitala czy czekałaś na rozwój akcji?
Styska pamiętam właśnie, że też tak miałaś i później pisałaś, że wszystko przeszło. Dlatego póki co siedzę na tyłku, żeby mnie nie pogonili z IP jak wszystko ustanie. |
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Roosko- przeszło i do dzisiaj cisza. Tylko mnie zatrzymali w szpitalu, bo jestem juz po terminie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3733 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Właśnie byłam zdziwiona bo cieklo mi jak z kranu a cycek miękki, do tej pory były jak kamienie między karmieniami. Dobrze że są tu takie osoby jak Ty, już z doświadczeniem
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Roosko, ja miałam wywoływany poród i byłam już wtedy w szpitalu.
W ogóle to wczoraj już odpadł pępek 😊 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Hej, wciąż nie udało mi się wszystkiego nadrobić.
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ![]() U nas wszystko dobrze, karmienie świetnie nam idzie, ze spaniem też całkiem nieźle. Trzymajcie za nas kciuki, bo dziś ostateczne badania, jak wszystko będzie ok to jutro w końcu do domu |
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
Karojalna- właśnie czekam na te nasza panią doktor, koleżankę mojego taty bo dzwonił do niej i ona kazała nic ze mną nie robić nie wywoływać, nie ciąć. Chyba ze coś sie zacznie dziać. I kontrolować czy wszystko jest okej. Ona jutro przyjedzie to najpierw ze mną porozmawia, potem zbada i zadecydujemy. Może przy niej to będzie inaczej wyglądać. Na razie średnio sie czuje na siłach na poród.
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
No to się Styska doskonale rozumiemy. Ja nie umiem przyjąć do świadomości tego co się dzieje. Nie wiem dlaczego. Wszyscy mi mówią, że już na samej końcówce były spokojniejsze i wiedziały czego chcą i niecierpliwie czekały tak jak i tu dziewczyny. . A u mnie na odwrót wszystko.
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam do terminu porodu jeszcze 16dni a czas m się tak ciągnie...
Ja już bym chciała tulić swoje maleństwo... do tego boje się sama wychodzić z domu bo boje sie że mi wody odejdą albo że dostanę bolesnych skurczy po za domem.I tak siedze cały dzien w domu Do tego sama bo mąż pracuje po 12h dziennie po to żeby po porodzie być dłużej z nami w domu... Nie wiem tylko co zrobie jak serio zaczne rodzić.. mam za oknem postój taksówek więc mogli by mnie zawieźć samą do szpitala no ale co z torbą i czy w ogóle sama zejde na dół... mam w głowie niezły bałagan... ale jakoś nie mam ochoty nawet o tym myśleć.
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja sama. Dobija mnie to czasem dość mocno. Tym bardziej ze w weekendy tez widzę go tylko wieczorem i to zmęczonego jak psaWysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
od góry ładnie wyschło ale od spodu jeszcze daleka droga.
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Karolajna- No to piona, im bliżej porodu tym więcej płacze i wgl. Ogólnie cała ciąża to trudny czas wiec pewnie to tez na to wpłynęło. Jeszcze mam w głowie ze jak soe młody urodzi trzeba soe będzie bujać po sadach, kłócić, widywać jego ojca to mnie tylko bardziej dołuje o wole żeby jeszcze siedział w brzuchu... :/
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z wami zasmarkana dalej,
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie czuję totalny chillout... wywołanie za 4 dni, a ja czytam książki, robie na drutach, rozwazam gdzie by sie dziś przejsc skoro pogoda ok... nie mogę uwierzyc w swoje szczęście że już zaraz przestane być w ciąży
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- I pochwalę się tym razem bucikami na drutach. ![]() Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tez chillout ja idę na spacer bo śniadaniu bo ładna pogoda buciki śliczne dziewczyny w nocy miałam skurcze - pierwszy raz takie, ze pojawiały sie i znikały. ALE były to skurcze od połowy brzucha w dół i nie menstruacyjne tylko bardziej jelitowe jakbym miała jelitowke. Bolały dość mocno ( nie wiem co ile bo zasnęłam ) czy to mogły byc jakieś bóle ala porodowe ?---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Mi juz przechodzi. Tobie tez przejdzie
|
|
#3747 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mogę się doczekać aż przytulę w końcu tego małego człowieka!!
ale kompletnie nie stresuje się porodem i bólem, nie ja pierwsza i nie ostatnia będę musiała przez to przejść...Mnie czeka dziś pracowita niedziela, jutro mam urodziny i zaprosiłam dzisiaj rodzinkę na obiad i jakieś ciacho. Muszę pojechać po zakupy, ogarnąć dom i wziąć się za gotowanie. Mąż w pracy do 17, wiec niewiele zdąży pomóc po powrocie. Ale najpierw śniadanko w łożku i długi spacer z psiakiem, bo za oknem piękne słoneczko miłego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Karolajna- on zaczął być wobec mnie chamski i podniósł kilka razy na mnie rękę. Ja miałam depresje a on twierdził, ze wymyślam i ze nie wiem co to depresja. Ja odeszłam wiec to tez moja wina. On chce opieki nad dzieckiem, chce odwiedzać żeby miało jego nazwisko itp. Ale ja nie bardzo chce, ale cóż po prostu wszystko ustali sąd bo ja mieszkam z rodzicami i oni tez nie bardzo chcą go widzieć.
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dopiero sud obudziłam. Wstałam juz wcześniej, ale kot przyszedł, przytulił się, zaczął mruczec i uspil znowu. Może wykorzystam ja jak mała będzie płakać Karolajna, biedna psina mam nadzieje, ze odrosnie szybko. Dziewczyny, nie wyrzucajcie sobie, że się stresujecie, macie do tego prawo. Nie trzeba byc superbohaterka. A tak mało ze strach to jeszcze macie wyrzuty sumienia.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-10-09 o 11:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

) no a potem leży chwilę spokojnie/zasypia ale coś mu nie pasuje i zaczyna płakać więc szukam czy znowu cycek czy kolejna kupa
o 6 kolejna pobudka i tym razem płaczem obudził córkę...udało mi się ją przekonać że jeszcze nie czas i wyrwać pół godziny snu.

Big Day - 7 czerwiec

dziewczyny w nocy miałam skurcze - pierwszy raz takie, ze pojawiały sie i znikały. ALE były to skurcze od połowy brzucha w dół i nie menstruacyjne tylko bardziej jelitowe jakbym miała jelitowke. Bolały dość mocno ( nie wiem co ile bo zasnęłam ) czy to mogły byc jakieś bóle ala porodowe ?
ale kompletnie nie stresuje się porodem i bólem, nie ja pierwsza i nie ostatnia będę musiała przez to przejść...
miłego dnia wszystkim