|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Palenie marihuany
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;66092841]Zakończyłabym związek.[/QUOTE]
Ja również. Nie znoszę zapachu marihuany, a poza tym miałam okazję widzieć do czego może doprowadzić nie tyle samo jej palenie ale późniejsza próba zaprzestania, dlatego zdecydowanie nie toleruję mj w moim otoczeniu.
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie może nie być okazjonalnego nie gotowania obiadu. Cytat:
Cytat:
![]() Serio łatwiejsze?
|
|
|
#35 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
No raczej to takie rzeczy to na PW. A jak będę chciała poprosić o rade to poproszę. Bez mojej prośby to wyszła Ci ...impertynencja. Więc sama rozumiesz ze nie podyskutujemy.
Edytowane przez 201705240954 Czas edycji: 2016-10-10 o 22:14 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Czy nie uważacie, że w ogóle głupotą jest to że to jest nielegalne? Polskie prawo jest dziwne, bo legalna jest sprzedaż nasion marihuany tak jak na przykład w takim sklepie xxx ale już uprawianie, palenie itd. jest nielegalne. Dlaczego w takim razie legalna jest sprzedaż nasion? Powinni tego też zabronić i byłby spokój
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-11 o 13:57 Powód: Link. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nasiona konopne nie służą tylko do uprawy. Są bardzo bogate w składniki odżywcze, jedzą je ludzie i zwierzęta (np kanarki) Sent from my XT1068 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Inez
|
Myślę, że zareagowałabym stanowczo i zupełnie inaczej niż większość osób w tym wątku.
Sama praktycznie nie stosuję żadnych używek: nie palę papierosów, nie biorę żadnych narkotyków, alkohol zdarza mi się bardzo okazjonalnie i to raczej w małych ilościach (jakieś smakowe piwa, bo nie przepadam za tradycyjnymi, kosztowanie nalewek lub likierów w niewielkich ilościach). Nie piję po to, żeby się upić. Potrafię się dobrze bawić na trzeźwo. Dlatego nie wyobrażam sobie bycia w związku z mężczyzną, który nie stroni od używek. Mogłabym ewentualnie przymknąć oko na papierosy, chociaż zapach na pewno by mnie drażnił. Alkohol na jakiejś imprezie, raz na ruski rok - spoko, nie ma problemu, o ile są to rozsądne ilości (bez rzygania pod stołem czy przewracania się po dwóch krokach). O narkotykach w ogóle nie ma mowy. Gdybym dowiedziała się, że mój facet pali trawę pewnie zastanowiłabym się nad tym związkiem. Nie miałabym już do niego takiego zaufania, a związek bez zaufania... no cóż. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Tu gdzie mieszkam, trawa jest zdepenalizowana, więc dość popularna. Nie przeszkadzałoby mi, gdyby mój facet czy znajomy palił okazjonalnie. Uważam, że wszystko jest dla ludzi, w rozsądnych ilościach.
Zakaz palenia marihuany uważam za idiotyzm, to martwe prawo, które może zrujnować życie niejednemu człowiekowi (np. 18-latek złapany i skazany za posiadanie 1 grama, wpis w kartotekach zostaje na zawsze). Nie widzę różnicy między marihuaną, alkoholem czy papierosami, skoro jedne są dostępne, to dlaczego nie inne? |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Przeciez kadzy moze sobie tolerowac i nie tolerowac co chce
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam do w kontekście tego, że autorka tej wypowiedzi twierdzi, że widziała co się dzieje z ludźmi w trakcie palenia i po odstawieniu. Ciekawe czy zdaje sobie sprawę z wpływu alkoholu na organizm, bo przy nim marihuana to pikuś.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Secundo: to naprawde nie jest wytlumaczenie - x jest ok, bo y jeszcze gorsze ![]() Tertio: spokojnie mozesz udowodnic, ze zarowno THC jak i alko sa gorsze, zalezy co i jak sie porownuje
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co jest jasne? To, że wychodzisz z tym standardowym motywem "palenie zioła nie jest takie złe, bo alkohol jest gorszy!"? To jakieś ograniczenie, nie móc rozpatrywać jednej sprawy bez oglądania się na 100 innych kwestii, z nią niezwiązanych. Ja nie wiem, czy Ty musisz sobie skręta popić czymś, że Ci się tak nierozłącznie marihuana i alkohol kojarzą? Temat jest o czymś innym, nie o alkoholu, nie o jedzeniu mięsa, nie o przekraczaniu prędkości na drodze, ani o prysznicu porannym vs wieczornym.
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjaśniłam wyżej o co mi chodziło, jak nie umiesz czytać to nie mój problem
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6602901 6]Poprosiłabym żeby przyniósł trochę do domu dla mnie.[/QUOTE]
Identycznie mialam napisac ![]() A mnie wlasnie nawet papierosy nie przeszkadzaja, mimo ze sama nie pale. U mnie chyba nie chodzi o slaby wech, bo czuje ze ktos wlasnie byl na fajce, ale po prostu mi to jakos nie przeszkadza, jest to dla mnie neutralny zapach. Tak samo nie przeszkadza mi jak ktos pali przy mnie. Chociaz z drugiej strony czasem na ulicy czuje jak ktos pali jakis strasznie smierdzacy rodzaj papierosow, wiec widocznie sa tez takie, ktore jednak mi przeszkadzaja. Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-10-14 o 12:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

) to inna kwestia, ale można to było ująć w sposób kulturalny.

? Przeciez kadzy moze sobie tolerowac i nie tolerowac co chce