|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
MagJa a ile takie pudelko kosztuje? i gdzie one sa? bo ja pewnie przeocze jak pojade
a jak bede wiedziala mniej wiecej gdzie to znajde
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Ziz one są chyba działu dziecięcego. Zastanawiam się czy nie kupić takiego większego pudła z szufladkami, wtedy mogłabym w nim trzymać błyszczyki i pudry.
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
To ten Twój chłop ma istny babiniec w domu. Biedak
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziecięcym ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80100029 |
|||
|
|
|
#1084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Ok
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te pudełka
![]() Widziałyście nowe opakowanie Lucidity? http://www.esteelauder.com/templates...T_ID=PROD12868 Moja opinia- do kitu, poprzednie było lepsze z tą dodatkową, wewnętrzną nakrętką na puder- dzięki temu po podróży samolotem nie było wysypane pół opakowania za sitkiem ![]() Obecne jest ładniejsze i lepiej widać ile jest zużyte ale co z tego..... ech.... Takie samo opakowanie ma mój puder sypki EL Platinum Illuminator, tyle że ze złotą nakrętką. Ale i tak jest dobrze bo bałam się, że chcą wycofać Lucidity, jak jakiś czas temu na stronie EL nie była dostępna cała gama kolorów, tylko jakiś jeden. A oni po prostu zmieniali szatę graficzną i wyprzedawali stare zapasy ![]() Uff, trochę się bałam
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTEMagJa]Też trochę tak mam, że tych kosmetyków, które lubię najbardziej jakoś żal mi używać. Szczególnie błyszczyków właśnie [/QUOTE]Coś w tym jest, mam podobnie, potem leżą resztki, aż się przeterminują, albo zwietrzeją .
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
hm, od godziny nikt tu nic nie napisał
dziwne ![]() MagJuś świetne to Twoje pudełko, a jakie praktyczne.. Chcem takie ![]() edit : 0306 to już nie czuję się taka dziwna szminki potrafię zużyć bo często trafiam w "swój" kolor a właśnie.. nie mam nic ochronnego do ust.. poza beznadziejnym sztyftem Avonu, który nic nie daje..
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak z innej beczki: po wizycie u kosmetyczki zrobiłam sobie okład ujędrniający z tego nowego wiesiołkowego nabytku Buźka idealnie gładka, odprężona, nawet zaczerwienienia po mikrodermabrazji zeszły . Na okład zużyłam prawie połowę toniku i zaczynam żałować, że wzięłam tylko 2 butelki ![]() A propos reakcji naszych TZów, mój jakoś dziwnie patrzył, kiedy leżałam obłożona nasączonymi wacikami. ale przywykł już do różnych moich dziwactw, więc specjalnie nie komentował
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka nie mogę patrzeć już na swój barek z kosmetykami. Tam powinny stać alkohole nie cienie pędzle zapachy i inne pierdółki!
Dlaczego kufry sa takie grodie? Ma któraś takie cosik? Edit: A dla mnie nowe opakowanie LU piękne Kupować HI Clinique czy nie, oto jest pytanie
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawy pomysł Może zamiast profesjonalnego kuferka na kosmetyki kup sobie pudełko wędkarskie, np. takie: http://www.naryby.com.pl/photo.php?p...c_rf-173_3.jpg albo takie: http://www.naryby.com.pl/photo.php?p...c_rf-213_3.jpg Sama kiedyś takiego używałam do przechowywania swoich skarbów. Na pewno wyjdzie taniej
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak na Truskawce to tak, bo warto zgodznie z mottem
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
A taki: http://www.agropharm.com.pl/ofe_a.php?a=36
Zamówiłam ostatnio u producenta całą serię, wszystkiego x 2, prócz balsamu, którego wzięłam 4 flaszki . O ile wszytkie pozostałe produkty mnie powalają na kolana ( a ja wyjątkowo wybredna na tym polu jestem), to sam balsam jest do bani (patrz aktualna recenzja).Muszę się jeszcze pochwalić swoją głupotą .W tym nowym zestawie Lancome była próbka płynu do demakijażu oczu Bi-Facil. Oczywiście musiałam od razu wypróbować no i jakoś taki oleisty mi się wydał, do tego średnio poradził sobie z mascarą. Sprawdzałam teraz jego recenzje i zorientowałam się, że on dwufazowy . Ja durna nie popatrzyłam, nie wstrząsnęłam i sklinałam co za chłam
"Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn." Marie von Ebner-Eschenbach Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-02-18 o 15:02 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego u nas nie chcą wprowadzić kolorówki Nivea, noo ![]() Cytat:
Cytat:
A podobne kuferki niektóre dziewczyny kupowały w Obi Cytat:
Kto by pomyślał, że męskie zabawki sprawdzają się doskonale w przechowywaniu naszych kobiecych skarbów
|
||||
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to w czasach, kiedy takie profesjonalne kuferki były osiągalne jedynie dla zawodowców. Od tej samej zresztą podchwyciłam pomysł z pędzelkami dla malarzy ![]() Dziś wszystkie organizowałyście jakieś wyliczanki, ja właśnie pokusiłam się o trochę matematyki i przeraziłam się . Kupowałam w tym miesiącu same zachcianki (prócz sypkiego Clarinsa), zsumowałam kwotę, podzieliłam przez ilość dni i wyszło, że wydawałam codziennie (z dniem dzisiejszym włącznie) 27,18 zł na same kosmetyki. Pomnożyłam to razy 30,5 (średnia liczba dni w miesiącu) i wyszło mi 828,99 zł . W roku to daje 9920,7![]() ![]() ![]() ![]() .
"Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn." Marie von Ebner-Eschenbach Edytowane przez 0306 Czas edycji: 2008-02-17 o 22:39 Powód: błąd ort. |
|
|
|
|
#1098 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No, a teraz donoszę o mineralnym różu. Zacznę od minusów - jest jeden - pędzelek. Dość twardy, trudno z niego otrzepać nadmiar. Może nie umiem go obslugiwać, ale na razie mi nie pasuje. Teraz plusy: - mocno napigmentowany - trwaly (makijaż robilam kolo 12, róż nadal jest na buźce) - ladny kolor, który można stopniować - od mgielki do naprawde mocnego koloru (mam nr 40, Soft Rose) - zawiera drobinki (mój - srebrne) i tu ciekawostka - jeśli po nalożeniu "zamiecie" się twarz czystym pędzlem - zostają na pędzlu i róż jest matowy. Po zostawieniu ich na dlużej "przyczepily" mi się do podkladu i zostaly. Po kilku godzinach wlaściwie ich nie ma, ale nie zauważylam wędrówki po twarzy. Ogólnie - jestem zadowolona, a pędzelki mam inne, więc nie problem
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1100 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Udało mi się dzisiaj podstępnie zajrzeć do Sephory, ale nie było różu Clinique.
No i rozstanę się z tuszem Lash Doubling. Strasznie mizerny efekt daje na moich rzęsach, a będę mieć następny HI, więc nie ma co się nad nim rozczulać. A. I jeszcze jedno. Chcę Lancome Hypnose Onyx.
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Srebrne są droższe. U mnie niestety tylko różowe byly, a że nie stalby w szafce, tylko obok kanapy (choć niemal za nią), to ten róż mi nie pasowal...
|
|
#1102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To chyba do Obi skoczę. |
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podoba mi się opis tego różu mimo złego pędzelka ![]() ciekawe kiedy (i czy w ogóle) do nas dojdą.. Cytat:
niedobraWczoraj miałam opisać wrażenia z używania cieni Pupy, ale jakoś wypadło mi z głowy, przepraszam ![]() Może dlatego wypadło, że to nic specjalnego.. Utrzymują się kilka godzin, ale w międzyczasie zebrały mi się w załamaniu (nie używałam na bazę) kolory wyglądają na powiece inaczej niż w opakowaniu... jednym słowem jak masz cienie Clinique to nie zawracaj sobie nimi głowy ![]() ja chociaż mogłam przekonać się, czy w moim typie są matowe cienie (bo jeden z dwóch jest matowy)
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wy tu o pudełkach
Ja chyba też muszę sobie jakieś takie pudło sprawić, bo moją kolorówkę trzymam w 2 tekturkowych pudełeczkach po Ptasim mleczku Wedla ![]() Nie mam tego za wiele: cieni mam 5 na krzyż(bo używam ich rzadko), błyszczyki noszę ze sobą w kosmetyczce a mam ich na stanie obecnie AŻ 3 Za to gorzej z pielęgnacją... już morduję tatę pół roku o zakup szafki do łazienki(robiliśmy remont łazienki i musimy kupić nowe mebelki), bo mi się to wszystko nie mieści
|
#1105 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
i nic się w nim nie mieści |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja malowidła trzymam tak: i jeszcze wklejam 2 miejscówki na zapasy - pudełko (kupione w Rossmannie za 14,99 - mam jeszcze takie zielone) i kufer (z lumpeksu za 5 zł )
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę to mieć, po prostu muuuuuszę...
|
|
#1108 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do naszych Shimmerów Panstikowych, to ten sprzedawca, co je miał tanio, od dłuższego czasu ich nie wystawia Są gdzie indziej, ale wyjdą nas prawie po 30zł z wysyłką do UK, a siostra i tak w maju przylatuje, więc na razie możemy się chyba wstrzymać i poczekać, aż może będą tańsze. Co Ty na to?Cytat:
A ten Hypnose Onyx z opisu to i mnie kusi. Ale nie sądzę, abym kupiła. Po pierwsze, albo róż albo tusz, a po drugie on i tak jest czarny, a w czarnych źle się czuję. Noo, może na lato byłby ok, ale pewnie do lata to go w sklepach nie będzie. Cytat:
Cytat:
![]() Spadam na miasto i mam nadzieję kupić tylko coś do stylingu loków, bo wczoraj wykończyłam piankę i zostałam z niczym. Trzymajcie kciuki, aby mi nic zbędnego w oko nie wpadło ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1109 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Lancome i tak na razie nie ma w naszych sklepach i na razie mnie i tak na niego nie stać.
Ale zachciało mi się go dzisiaj. Reklama na angielskiej stronie Lancome jest sugestywna.Cytat:
Możemy się wstrzymać, ja tam póki co mam się czym rozświetlać, a poza tym czuję, że Pan Stik bardziej na wiosnę, bo ze względu na swoją konsystencję, to chyba na mojej skórze teraz średnio by współpracował. Cytat:
Chyba po prostu nie jest dla mnie, tak więc jakby ktoś był nim zainteresowany, to Targowisko w podpisie mam.
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny w nowym tygodniu
![]() Hosenko - możesz powiedzieć gdzie kupiłaś tę komódkę? Bardzo mi się podoba, pasowałaby do mojego pokoju. I jeszcze jedno - możesz ją obmierzyć? Jaką ma wysokość i szerokość? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

a jak bede wiedziala mniej wiecej gdzie to znajde 

koty i pies sa kobitami jak ja 
dziecięcym
Pięęękny jest 

[/QUOTE]
. Na okład zużyłam prawie połowę toniku i zaczynam żałować, że wzięłam tylko 2 butelki 

. O ile wszytkie pozostałe produkty mnie powalają na kolana ( a ja wyjątkowo wybredna na tym polu jestem), to sam balsam jest do bani (patrz aktualna recenzja).
i to w czasach, kiedy takie profesjonalne kuferki były osiągalne jedynie dla zawodowców. Od tej samej zresztą podchwyciłam pomysł z pędzelkami dla malarzy
. Pobeczałam się przed TZem, obiecał, że perfumy odkupi, bo to jego ulubione były. Krem będę musiała odkupić sama, ale to dopiero w marcu.
niedobra