|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Oby sie tak stalo! Kupuję wiele, więc i wiele wydaję. A tytuly też niech sie mnożą te pożądane przeze mnie. Fajnie by bylo. |
|
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny miałam was zawiadomic jak bedzie wyprzedaz ksiązek - w Tesco w Lublinie jest tania ksiązka od 0.99 do 19.99 zł.
|
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje nowe zakupy:
*"Nazywam się Charlotte Simmons" Tom Wolf *"Wyspa Skazańców" Dennis Lehane *"Biała Masajka" Corrine Hofmann 2 ostanie pozycje kupione po 9.90 szt. w Netto
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nie wiem, kiedy to nastąpi, bo ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu.![]() Cytat:
Amber, Scarlett, podzielcie się wrażeniami z książek Gaardera.
|
||
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze "Dziewczyny..." nie przeczytałam, za to czytałam inne no i dlatego nabyłam kolejną... Lubię Gaardera
a wczoraj... no załamka po prostu - weszłam do księgarni Kolportera i znalazłam resztę serii po 9,90 za Świata Książki - no i nabyłam jeszcze 3 pozycje... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaki ja mam stosik to nawet wolę nie myśleć
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ondine, ponawiam pytania:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw się - jeszcze nadrobisz. A jeśli Cię to pocieszy, to ja też zawsze o najważniejszych rzeczach dowiaduję się ostatnia ![]() Co do Podaja, to jeśli macie jakieś pytania, to chętnie służę pomocą. Choć jestem początkująca, to już co nieco wiem ![]() Pewnie już na to wpadłyście , ale warto się z FAQ zapoznać na początku - w zasadzie wszystko jest tam ładnie wyjaśnione. Na forum też można pogrzebać; nie jest zbyt obszerne, a można się jeszcze czegoś dowiedzieć.Jak coś, to pytajcie
|
|
#1658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brown czytałam 4-5 ksiazek , swoje mam 3 -"Dzien pokuty", "Świadek" i " Lustrzane odbicie" . Moim zdaniem pisze troche nierówno.Ma całkiem ciekawe ksiazki, ale obok tez dużo słabsze, zbyt przewidywalne. Czyta sie ją nieźle .Choć pamiętam,że któras z jej ksiązek po prostu mnie znudziła. i z utęsknieniem czekałam na koniec. Nie zawsze potarfi zarysowac interesująco postaci, z napięciem akcji też różnie. Mnie sie podobał "Świadek" , potem "Lustrzane odbicie ". P.Shaw kreuje inny świat.W wiekszosci książek to jest widzenie Australii XIXw. ze strony Europejczyka , kontynentu i ludzi, których uwazaja za barbarzyńców. Beztrosko niszczą kulturę Aborygenów i jeszcze uznaja to za dobry uczynek. (ile myśmy tych kultur zniszczyli!!). Shaw , moi zdaniem, nie pisze monotonnie .Potrafi doskonale zarysowac róznorodne postaci - zrujnowany szlachcic, szewc, Irandczyk, skazaniec, pokójwka itp.Każdy zosatje swietnie opisany , cechy charakteru nakreślone i one determinują postępowanie bohaterów. Jest w tych ksiażkach o wszelkich ludzkich uczuciach , o postepowaniu szlachetnym - rzadko, niestety, i najbardziej podlym. Każdy dąży do spełnienia swoich marzeń, a sposoby mają rózne. Masz 'Pióro i kamien" (dobra), ja bym Ci poleciła "Dolinę lagun", "Zatokę Orchidei" oraz dwutomówke - "Rzeka slońca" i "Ognie fortuny".Słabszą z jej powieści jest "Nad wielka rzeką". Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-02-17 o 22:53 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Germini, no mam nadzieję, że nadrobię
![]() Ondine, tak ładnie napisałaś, aż się chce coś przeczytać P. Shaw ![]() Jeszcze tylko 26dni mi zostało bez zakupów
|
#1660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Szczerze polecam. |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ładnie mi odpisałaś, że nie mam serca się gniewać Co do Brown, to tak podejrzewałam, biorąc pod uwagę płodność pisarki ![]() "Świadek" i "Lustrzane odbicie" mają dość wysokie noty w Biblionetce; z "W objęciach chłodu" też nie jest źle Mam nadzieję, że dobrze trafiłam, bo nie chciałabym zacząć znajomości z Brown od czegoś słabego, żeby się nie zniechęcić.Co do Shaw natomiast, to już czuję, że będę się denerwować (tak odnośnie niszczenia innych, "barbarzyńskich" kultur) ![]() Ondine, a nie myślałaś czasem o założeniu bloga literackiego? Takiego, w którym mogłabyś choć w kilku zdaniach (jeśli nie chce Ci się bardziej szczegółowo) opisać swoje wrażenia z książek, które czytasz
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz , tak wspomniałam o niszczeniu wielu kultur przez Europejczykow, bo jakoś jestem na to uczulona. Czytam dużo powieści historycznych i krew sie we mnie burzy na tę nonszalncję białych osadników. Nie ma domów, płotów i zaznaczonych granic, wiec niczyje; nie ubieraja sie jak my, więc dzikusy. Wierza w co innego, trzeba ich na siłę uszczęśliwić . Germini , zaskoczyłaś mnie maksymalnie .Ja i blog? Nie wiem, czy to by miało sens( nie z braku checi dzielenia sie wrazeniami).Czytam ciekawe spostzrezenia róznych osob na forum i nie wiem , czy moje akurat by były jakieś oczekiwane. Blog - dla siebie?Ewentualnie. Czy mogę zapytac, co skloniło Cię do takiego pomysłu i pytania? Chyba masz we mnie więcej wiary niz ja w siebie. Ja książki kocham odkad pamietam, nie wyobrazam sobie dnia, nawet, gdy padam ze zmęczenia, by nie przczytać chocby kilku stron. Czasu nie mam aż tak dużo (ta praca), ale kwestia bloga w moim wydaniu to jak grom z jasnego nieba. ![]() swietny awatar |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zamówienie z merlina w kocu zostało zrealizowane
![]() Germini cudny av |
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Na moje wrażenia przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Doris Lessing Lato przed zmierzchem, kolejne ciekawe cytaty, na które natrafia się w trakcie czytania.
Dotyczy cech kobiety wychowującej troje, czworo dzieci: Cierpliwość. Dyscyplina wewnętrzna. Opanowanie. Samozaparcie. Nieskazitelność moralna. Umiejętność przystosowania się do innych - to przede wszystkim. To zawsze. I kolejna refleksja bohaterki: Zalety jej zmieniły się w wady, w gderanie i terroryzowanie innych; odważna młoda istota zmieniła się w ciągu długiego, bolesnego procesu w obsesyjnego maniaka, bo stale i na stale była na zawołanie innych, stale zmuszona zwracać uwagę na drobiazgi, na nieważne zachcianki, żądania, potrzeby zdarzenia i kryzysy. Czekam na zamówione w dedalusie książki Jane Austen.
Mądrzy ludzie, kiedy się zbiorą do gromady, mogą działać głupio. I dobrzy ludzie, kiedy się zbiorą do gromady, mogą działać okrutnie. R. Kapuściński Edytowane przez basilissa Czas edycji: 2008-02-18 o 13:09 Powód: dopisek |
|
|
|
#1666 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle to się wzruszyłam... <chlip chlip>Cytat:
Cytat:
To niedopuszczalne Germini! Przecież będziesz musiała nam na bierząco zdawać relacje z przeczytanych książek. A kiedy dokładnie do kliniki idziesz?[/quote]Cytat:
Germini Marudź, marudź...z niecierpliwością zaglądam co chwilę na wątek, by się dowiedzieć o Twój stan fizyczny i Any psychiczny. ![]() Cytat:
![]() No i zdjęcia są! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sfociłam moje nowe nabytki i chciałam Wam wkleić zdjęcia i do d... bo się nie ładują czort wie czemu
![]() ![]()
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
'Ostrożnie, pożądanie' E. Chang
'Pokuta' I.M. Albatros 'Skafander i motyl' J.Bauby 'Tajemnica Brokeback Mountain' A.E. Proulx 'Własność' V. Martin
|
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa
Witch ja chcę wszystko![]() Dziewczyny dla was promocja w Merlinie Terry Pratchett 35% taniej. Ale nie wiem, czy to duża promocja, bo się tymi ksiażkami nie interesuję
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na takiego kuriera warto czekać.
|
|
|
|
|
#1671 |
|
po prostu Em :)
|
Miałam nic nie kupować..
* Melissa Nathan "Niania w Londynie" - 13,71 zł * Cecelia Ahern "P.S. Kocham Cię" - 24,76 zł * Souad "Spalona żywcem" - 8,90 zł * Waris Dirie "Kwiat pustyni" - 8,90 zł
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe to nastepnym razem nic nie kupisz
Ahh przeczytałabym P.S. Kocham cię ![]() A te ksiażki po 9,90 widziałam na all po 7.90zł
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Te dwie ostatnie to i moje świeże nabytki - kupiłam też 4 inne z tej serii - po 9,90...
|
|
|
|
#1674 |
|
|
Ja kupiłam w zwykłej księgarni za 8,90 zł, na allegro z przesyłką i tak wyszłoby drożej.
![]() No właśnie, jest gdzieś spis wszystkich książek z tej serii? Nigdzie nie mogę znaleźć..
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Waris Dirie - "Kwiat pustyni"
Anna Gavalda - "Chciałabym, żeby ktoś gdzieś na mnie czekał" Lisa See - "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Dennis Lehane - "Wyspa skazańców" Paulo Coelho - "Pielgrzym" Valerie Tasse - "Dziennik nimfomanki" Corinne Hofmann - "Biała Masajka" Squad - "Spalona żywcem" łaaaa, w sumie 8, a myślałam, że 6 - widziałam je w księgarni "Notabene" i w "Kolporterze" - innych niż te co mam nie było (albo nie zauważyłam). Na razie nie czytam ich, bo póki co mam na tapecie "Balsam dla duszy miłośnika psów", a jeszcze w kolejce czeka "Ewangelia Piłata", "Katedra w Barcelonie" i "Dziewczyna z pomarańczami" - no ale niewykluczone, że kolejność nieco ulegnie zmianie...
|
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1679 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam aukcje Świata Książki do 10 zł na allegro i nie znalazłam nic poza tytułami,z tej promocyjnej serii, które już mam. Ale jakbyście wiedziały jeszcze o istnieniu jakiś to dajcie znać koniecznie - fajne kupować książki za taką kasę - jak gazeta albo dwie. Szkoda, że pockety są wciąż mało opularne w porównaniu z tym, co dzieje się na zachodzie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

a wczoraj... no załamka po prostu - weszłam do księgarni Kolportera i znalazłam resztę serii po 9,90 za Świata Książki - no i nabyłam jeszcze 3 pozycje... 

A w ogóle to się wzruszyłam... <chlip chlip>
Witch ja chcę wszystko![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)