Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-15, 16:13   #1411
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

lecimy

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

Edytowane przez magda17x
Czas edycji: 2016-10-16 o 10:46
magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:18   #1412
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
lecimy
Ale laska z Ciebie. Super wyglądasz, baw się dobrze

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:23   #1413
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
lecimy

Nie widzę
Ale życzę udanej zabawy!

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:24   #1414
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
lecimy
Ja tez nie widze ale moze jak zacytuje to bedzie widac
Udanej zabawy!!!

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:34   #1415
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem jak to działa. Ja robię ktg u mojego gina, więc dodatkowe 50zł oprócz normalnej wizyty. Ale płatne w szpitalu? Dziwne... spodziewałabym się darmowej opieki

[/COLOR]Z drugiej strony ponoć ktg w prawidłowej ciąży robią na NFZ dopiero w terminie porodu. Może stąd opłaty? Dlatego ze przed terminem? No nie wiem sama
no wlasnie u mnie tez 50zl za ktg. jakos inaczej bym to odbierala gdybym miala za to placic u swojego gina. ale kurde, to jest szpital! ja jestem w 9 miesiacu ciazy, mam cukrzyce, maly ma makrosomie - to wszystko jest wpisane na czerwono w karcie ciazy wiec to nie tak, ze przychodze z ulicy bo mam takie widzimisie
a niech bede musiala to monitorowac czesciej? ja nie mieszkam w miescie, do miasta musze dojechac i z niego wrocic, do tego platne ktg i wychodzi okolo stowki za jedna taka "przyjemnosc"
drazni mnie to, ze to szpital pobiera te oplaty. mowie - gdybym to miala robic u swojej ginki - ok, place i nie ma gadania no ale szpital?!

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Napisz do oddzialu nfz, a gwarantuje Ci ze wyjasnia ta kwestie ze szpitalem, tymbardziej ze teraz ten caly KOC obowiazuje.

. Cala chmara obecnych to slyszlaa to wiecie ci zrobila nastepna osoba z kolejki? Jak ja mialam wchodzic to startuje przede mnie baba starsza, ale ludzie zaraz ja przywolali do porzadku.
Jednak mlodym czesto latwiej pewne rzeczy zaalceptowac.
wiesz co, mam wlasnie ochote zadzwonic i sie zapytac jak to jest
o ja pierdziele, co za babsztyl!

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Dobrze by było gdyby skupił się na czymś innym niż obsikiwanie matki
ale powiedz tak szczezrze, czy moze byc cos piekniejszego od bycia bisiusiana przez wlasne dziecko?
ale tak na powaznie, Kuba obsikal mnie raz, jeden jedyny raz a na przewijaku przewijalam go ohohohoho, ze dwa lata

Cytat:
Napisane przez MotylekwBalerinkach Pokaż wiadomość
bluesberry- czujemy się dobrze, jestem już spokojniejsza ponieważ jestem obecnie w 37 tc ale dwa tygodnie temu byłam w szpitalu na obserwacji kilka dni z powodu rozwarcia szyjki. Na szczęście przez te dwa tygodnie rozwarcie się nie powiększyło więc mam nadzieję że dotrwamy do końca 28 października mamy kolejną wizytę i lekarz kazał na nią zabrać już rzeczy dla dziecka Ciągle nie wiadomo jaki poród będę miała ze względu na wagę synka, duży chłopak się szykuję i być może będzie potrzebne cc.
Witaj!
Fajnie, ze sie odezwalam, mnostwo czasu Cie nie bylo.
a jaka wage ma synek?

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Ja też fachowcem nie jestem, ale wydaje mi się że to nie jest wina cukrzycy. Gdybyś się nie pilnowała i cały czas miała baaardzo wysoki poziom glukozy, to wtedy miałoby to wpływ na nadmierne rośnięcie dziecka. A jak cukier jest w normie to nie jest to czynnik wpływający na rozmiar małego. W końcu taki jest cel trzymania diety i ciągłego dziabania palców ��
otoz to, madrego to i przyjemnie posluchac

Cytat:
Ja jeszcze gdzies slyszalam z jakis programow behawiorystycznych, że dziecko ma być w domu pierwsze przed psem kiedy wychodzimy pierwszy raz ze szpitala. Jak pies bedzie czekal, a my wchodzimy z dzieckiem i partnerem to dla psa jest to sygnal "jestem wazniejszy w hierarchii niz to male dziecko". Dobrze zeby ktos wzial psa na spacer kiedy wchodzicie do domu. Wtedy pies wraca ze spaceru i widzi ze ktos wszedl przed nim i ze nie ma juz tyle do gadania co wczesniej.
ja sie na tym nie znam ale brzmi rozsadnie

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
lecimy
o w morde!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2016-10-15 o 16:33
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:46   #1416
Betameta
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w związku z moim pytaniem o pęcherz. uspokoiłyście mnie

A ile do tej pory przytyłyście? Ja 35 tydzień i prawie 14kg na plusie... Wydaje mi się, że bardzo dużo (zaczynałam z 55kg).
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:52   #1417
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w związku z moim pytaniem o pęcherz. uspokoiłyście mnie

A ile do tej pory przytyłyście? Ja 35 tydzień i prawie 14kg na plusie... Wydaje mi się, że bardzo dużo (zaczynałam z 55kg).
Ja w 4 tc wazylam 60,2, teraz w 36 tc - 69,3 czyli wychodzi 9 kg. malo tego od poltora miesiaca waga niemalze stoi w miejscu za to dziec przybral prawie 2 kg. chcialabym wiecej przytyc no ale co zrobic.

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2016-10-15 o 16:53
Stary 2016-10-15, 17:02   #1418
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Nie było mnie tu chyba 2 miesiące jak nie dłużej. Byłam u rodziców ze względu na przeprowadzany u nas generalny remont i nie miałam dostępu do forum. Ostatnio często tu zaglądam żeby chociaż minimalnie poczytać co się działo
Witaj

Dzięki za propozycję książki
Jutro wspólnie pakujemy torbę do szpitala
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:03   #1419
geosmina
Wtajemniczenie

Ja zaczynałam z wagą 65 kg, teraz jest 81😨 ale nie czuję się na tyle, mam wrażenie że sam brzuch tyle waży i woda w organizmie (tak se tłumaczę &#128521

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:13   #1420
paulinika
Zakorzenienie

Kiedyś dałam psu lale powachac...pies jej rozprul głowę zebami
U nas jednak obyło się bez problemów. Poprostu weszliśmy do domu,daliśmy powachac i od tamtej pory pies byl najlepszym przyjacielem Alby. Teraz jest już na tęczowym moście. I tak czasem myślę o nim jakby zareagował na wieść o drugiej dzidzi.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:15   #1421
desire87
Zadomowienie

ja 59kg->75kg

także nie mało

na początku tyłam najwięcej
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:19   #1422
Gosiurek
Wtajemniczenie

Zingi za podejście do szpitala. Jak to mówią, człowiek inteligentny nigdy się nie nudzi

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
sczerze? doopy mi nie urwalo przede wszystkim za dlugi, na poczatku ciagnal sie jak flaki z olejem. samej konkretnej "akcji" to pol godziny moze bylo no i kurde, jednak przewidywalny. czlowiek wiedzial tak naprawde od poczatku jak ta glowna akcja sie potoczy.
No a jak zobaczylam Braciaka w jednej z pierwszych rol to juz mi to w ogole srednio podeszlo bo chwile przed wyjazdem oglalam rodzinke.pl wiec srednio mi tak podpasowal w tym filmie
Do Braciaka nic nie mam rodzinki nie oglądam.
A jak z tymi słynnymi drastycznymi scenami? Rzeczywiście taka masakra?

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Hej.
Witam się nadal w dwupaku
No to nadal kciuki! Oby szybko i szczęśliwie poszlo!

Cytat:
lecimy
No to baw się laska!!

Cytat:
Tyle samo, z tej samej wagi. Ale mimo wszystko nieskromnie powiem że wyglądam całkiem nieźle

Ogarnęłam całe mieszkanie i to był błąd. Kure.sko boli mnie dupsko i naddupcze. Jak żyć??
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:30   #1423
ma_i
Zadomowienie

Ja z wagi 55,5 na 63,5 teraz, 36 tc.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:38   #1424
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o przyzwyczajenie psa do dzidzi to w książce "Pierwszy rok życia dziecka" pisze że można wziąć wózek i psa i iść na spacer. Nie wiem co by ludzie pomyśleli i sąsiedzi...
Haha niezle by to wygladalo, fakt 😄
Cytat:
lecimy
Nie widzę zdjęć ale życzę udanej zabawy!
Cytat:
no wlasnie u mnie tez 50zl za ktg. jakos inaczej bym to odbierala gdybym miala za to placic u swojego gina. ale kurde, to jest szpital! ja jestem w 9 miesiacu ciazy, mam cukrzyce, maly ma makrosomie - to wszystko jest wpisane na czerwono w karcie ciazy wiec to nie tak, ze przychodze z ulicy bo mam takie widzimisie
a niech bede musiala to monitorowac czesciej? ja nie mieszkam w miescie, do miasta musze dojechac i z niego wrocic, do tego platne ktg i wychodzi okolo stowki za jedna taka "przyjemnosc"
drazni mnie to, ze to szpital pobiera te oplaty. mowie - gdybym to miala robic u swojej ginki - ok, place i nie ma gadania no ale szpital?!

wiesz co, mam wlasnie ochote zadzwonic i sie zapytac jak to jest
o ja pierdziele, co za babsztyl!

ale powiedz tak szczezrze, czy moze byc cos piekniejszego od bycia bisiusiana przez wlasne dziecko?
ale tak na powaznie, Kuba obsikal mnie raz, jeden jedyny raz a na przewijaku przewijalam go ohohohoho, ze dwa lata

Witaj!
Fajnie, ze sie odezwalam, mnostwo czasu Cie nie bylo.
a jaka wage ma synek?

otoz to, madrego to i przyjemnie posluchac

ja sie na tym nie znam ale brzmi rozsadnie

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

o w morde!
Kurczę to jakieś nienormalne... A zdradzisz, który to szpital?

Cytat:

33tc skończony i 13 kg na plusie. Teraz już dość wolno waga rośnie na szczęście.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:39   #1425
domek_z_piernika
Zadomowienie

Ja mam dziś 37t6d i 75,5 zaczynajac z 69. Więc potwierdzam teorię że z wyższą wagą wyjściową tyje się mniej. Wy byłyście chudzinki przed to i więcej przybrałyście

Stary 2016-10-15, 17:42   #1426
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Do Braciaka nic nie mam rodzinki nie oglądam.
A jak z tymi słynnymi drastycznymi scenami? Rzeczywiście taka masakra?
Ja do niego tez nic nie mam ale wiesz, jak sie go cale zycie ogladalo w rolach komediowych, tym bardziej "5 minut" przed seansem to potem ciezko jest sie przestawic na powazna role

co do drastycznych scen - i tak i nie. czesc z nich nie pokazana w 100% tylko tak zeby u widza zadzialala wyobraznia ale nie powiem, byly tez mocne sceny, np. jak dwa konie rozerwaly faceta w pol, albo jak sciagli zywcem skore albo wyrywali flaki i tego typu podobne no i obrazy trupow juz po fakcie...

Stary 2016-10-15, 17:43   #1427
MajWija
Wtajemniczenie

Pstryczek, totalna porażka z tym ktg :|
To co pójdziesz do szpitala rodzic i kaza wnieść opłatę za ktg, które będzie podłączone podczas porodu?
Mój gin nie zleca ktg przed TP jeżeli nie ma takiej potrzeby, z ciąża nic się złego nie dzieje.
Natomiast już pierwszego dnia po TP ma się skierowanie na szpitalne ktg.
Do gina chodzę prywatnie.

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:48   #1428
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość

Kurczę to jakieś nienormalne... A zdradzisz, który to szpital?
w Płocku
znalazlam juz numer naszego oddzialu nfz i w poniedzialek zadzwonie, zapytam sie jak to w koncu jest

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Pstryczek, totalna porażka z tym ktg :|
To co pójdziesz do szpitala rodzic i kaza wnieść opłatę za ktg, które będzie podłączone podczas porodu?
Mój gin nie zleca ktg przed TP jeżeli nie ma takiej potrzeby, z ciąża nic się złego nie dzieje.
Natomiast już pierwszego dnia po TP ma się skierowanie na szpitalne ktg.
Do gina chodzę prywatnie.
nie, tak to nie dziala raczej. wydaje mi sie , ze jesli zostaniesz przyjeta na oddzial to wszsytko masz free. mi chodzi o samo ktg, "od tak", i ze wtedy juz musze placic

Stary 2016-10-15, 17:51   #1429
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
w Płocku
znalazlam juz numer naszego oddzialu nfz i w poniedzialek zadzwonie, zapytam sie jak to w koncu jest

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

nie, tak to nie dziala raczej. wydaje mi sie , ze jesli zostaniesz przyjeta na oddzial to wszsytko masz free. mi chodzi o samo ktg, "od tak", i ze wtedy juz musze placic
No ciekawe, co Ci powiedzą...

Jejku mam nadzieję, że u mnie nie jest płatne.

Dziewczyny, czy opakowanie 30 szt. nawilżanych chusteczek dla dziecka wystarczy na pobyt w szpitalu, czy to za mało?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:53   #1430
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, czy opakowanie 30 szt. nawilżanych chusteczek dla dziecka wystarczy na pobyt w szpitalu, czy to za mało?

Moim zdaniem wystarczy najwyżej poprosisz kogoś o doniesienie. A bez sensu chyba zabierać pakę 100szt, szkoda miejsca

Stary 2016-10-15, 17:55   #1431
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Wróciłam. Uszczerbek na kości ogonowej plus ostre zapalenie oskrzeli. Dostalam kodeine z paracetamolem plus amoxicilina. Ale się wk*rwilam bo ta kur*** lekarz bez mojej zgody zaszczepil mnie na krztusca. Kiedyś mając 15 lat nabilam się na kran i musiałam coś uszkodzić a ze teraz miednica się rozszerza odezwało się.
Zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy budyniowatość minie po porodzie jak wszystkie inne objawy? czy to już nie odwracalne?
Mi nie minęło, no i zaszłam w 2 ciążę i tylko mi się to pogłębia

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
jeszcze sunshine
"Napisane przez sunshine90
Cześć Dziewczyny. Dawno nie pisałam. Chciałam tylko napisać, że syn Aleksander już od wczoraj jest z nami na świecie. W niedzielę trafilam do szpitala z krwawieniem i plamieniami. Z początku wszystko było niby dobrze, ale dopiero wczoraj obchód miał mój lekarz. Gdyby nie on, to skończyłoby się źlew trakcie cesarki powiedział tylko, że to był ostatni moment, łożysko zaczęło się odklejać ja teraz leżę i regeneruje siły, a mój synek został przewieziony na oddział intensywnej terapii do miasta obok, gdzie jest specjalistyczny sprzęt, który pomoże Olusiowi poprawnie oddychać. Modlę się, żeby wszystko było ok i żeby Oluś mógł jak najszybciej wrócić do domku. Urodził się z wagą 2510 g w 35 tygodniu i 3 dniu, 49 cm."
o ludzie, ominęłam!!
gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Wpuscic ciezarna do sklepu, blad najwiekszy Zakupilam 16 sztuk kinder country, 4 pudelka kinder czekolady, pierniki w czekoladzie, gofry w czekoladzie, dwa pudelka lodow o smaku slonego karmelu i kilo kaki z czego piernikow juz nie ma i dwoch kinder country
w Hiszp kaka to kupa chyba...

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Mi się akurat nie podobają, ale są dość popularne obecnie.

Ale "alantan" mnie rozwalił

u nas będzie Alan albo Tobiasz. Niby popularne, a słyszałam o jednym Alanie w moich stronach

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Hej ja też zjadłam banana haha.
Dziewczyny! Coś się zaczyna i nas dziać! Mam sluz podbarwiony na różowo z plamkami krwi i do tego cala noc bolal (boli) mnie brzuch jak na okresmoże jednak zalapie się na ta pelnie

Chyba pierwszy raz się spotykam z tym, żeby się ciężarna cieszyła z krwi Ja bym już była przerażona w szpitalu

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ten kto wymyślił automat ma dla mnie jakaś nagrodę

Słuchajcie a jakie staniki bierzecie od razu po porodzie? Tzn biorąc pod uwagę te podpowiedzi że najlepiej kupić 2 tygodnie po, to w czym mam chodzić do tego czasu...
najtańsze z all

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Hej.
Witam się nadal w dwupaku
Dziś po 24h wyjeli mi ten propess i zaaplikowali żel. Od.razu po tym żelu dostałam.silnych bóli, ale to jeszcze nie skurcze z prawdziwego zdarzenia. Ale bolą jak.diabli!!
Po 6h, czyli po 17 będę miała kontrolę i prawdopodobnie kolejną porcję żelu. Max 3 razy co 6h aplikują. Jeśli nie urodzę, to potem zobaczymy, co dalej robimy.
Nie sądziłam, że to się będzie tak długo ciągnąć
Lecę poczytać, co naskrobałyście
Współczuję, ja 6h po podaniu żelu byłam już po porodzie... za szybką akcję!!!

Cytat:
dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest...
mam isc we wtorek na to ktg. ok. tylko dlaczego mam ja za to placic? jestemw ciazy, jestem ubezpieczona, potracaja mi co miesiac te pi.erd.olone skladki a musze placic za ktg????
nie wystarczy ze wszystkie wizyty i badania robie prywatnie? jeszcze za ktg beda ze mnie zdzierac?
chodzac prywatnie do ginekologa wiedzialam na co sie pisze, ze badania i wizyty platne. no ale to płatne ktg w szpitalu rozwalilo mnie na lopatki
u was tez musicie za to placic?
Pierwsze słyszę. To zwykły szpital czy jakaś prywatna klinika? Bo jak normalny szpital, to musi być na nfz. Ja chodzę na wizyty prywatnie, za badania płacę ale ktg i w szpitalu i w przychodni przyszpitalnej za friko. A jakbyś przyszła na ip bo nie czujesz ruchów to też by Ci kazali płacić?

Cytat:

ja liczę 8 kg na +

Jejku jak mi się nic nie chce, nic nie pakowałam dziś... Siedzę sama, zimno, tylko bym lezała. Młodemu też się dzisiaj fikać nie chce za bardzo, najpierw mnie obudził tłukąc się po brzuchu, a teraz leniuchuje i czasem się wypycha. No chyba że siedzę, to księciu przeszkadza i mam się kłaść natychmiast

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 17:55   #1432
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
w Płocku

Ale u nas jest tak, że jezeli jedziesz na samo ktg do szpitala to normalnie formalnie jesteś przyjęta na oddział tak jakby tylko z pobytem kilku godzinnym.
Może Twoj lekarz coś kręci?

Stary 2016-10-15, 17:57   #1433
zielinka_87
Zakorzenienie

U mnie 36t 2d i 12,4 kg na plusie. Nie pochwale sie z jaka waga startowalam, ale zaloze sie ze z najwyzsza na wątku i kurcze chcialam w ciazy maks 11 kg przytyc ale jednak sie nie udalo a pilnuje sie caly czas i moj gin też mnie pilnuje. Chociaz od początku ciazy wychodze z aktywnego gravesa basedowa wiec jak na te leki ktore bralam i rzucenie fajek z dnia na dzien to chyba nie jest tragicznie i zbyt krytycznie do siebie podchodze. Zgadalysmy sie nawet z dziewczynami w szpitalu ktore tez lezaly, a u niego ciaze prowadza ze jest wagowym terrorysta i je tez tak pilnuje. Spoko, ze o nas dba, ale jak na ktoras waga wskakuje ze ma duzy skok od wizyty do wizyty jak ja ostatnio to widze ze mysli ze nagrzeszylam a ja sie serio pilnowalam.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 18:12   #1434
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 36t 2d i 12,4 kg na plusie. Nie pochwale sie z jaka waga startowalam, ale zaloze sie ze z najwyzsza na wątku i kurcze chcialam w ciazy maks 11 kg przytyc ale jednak sie nie udalo a pilnuje sie caly czas i moj gin też mnie pilnuje. Chociaz od początku ciazy wychodze z aktywnego gravesa basedowa wiec jak na te leki ktore bralam i rzucenie fajek z dnia na dzien to chyba nie jest tragicznie i zbyt krytycznie do siebie podchodze. Zgadalysmy sie nawet z dziewczynami w szpitalu ktore tez lezaly, a u niego ciaze prowadza ze jest wagowym terrorysta i je tez tak pilnuje. Spoko, ze o nas dba, ale jak na ktoras waga wskakuje ze ma duzy skok od wizyty do wizyty jak ja ostatnio to widze ze mysli ze nagrzeszylam a ja sie serio pilnowalam.
Zielinko Chyba ja z najwyzsza startowalam ale moj przypadek w ogole jest trudny do opisania w kilku slowach. Ja poki co, 4 kg. Z czego 3 niedawno doslownie w kilka dni, ale 1 w koncu zszedl, wiec to nadmiar wody musial byc. Pani diabetolog sie cieszy, ze diete cukrzycowa w miare trzymam, po ciazy bedzie mnie odchudzala do mojej wagi sprzed lat, a ja ciesze sie tym bardziej :-D

Ze mna na sali lezala dziewczyna ktora w ciazy przytyla 30.. Dzis urodzila
Brzuszek mimo wszystko miala bardzo ladny i foremny- co wiecej bez rozstepow.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 18:18   #1435
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm, ciezko mi powiedziec. a zamierzasz myc doopcie tylko tymi chusteczkami? ale na poczatek wystarczy a potem zobaczysz jak sytuacja sie rozwinie. najwyzej tatus doniesie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Współczuję, ja 6h po podaniu żelu byłam już po porodzie... za szybką akcję!!!

Pierwsze słyszę. To zwykły szpital czy jakaś prywatna klinika? Bo jak normalny szpital, to musi być na nfz. Ja chodzę na wizyty prywatnie, za badania płacę ale ktg i w szpitalu i w przychodni przyszpitalnej za friko. A jakbyś przyszła na ip bo nie czujesz ruchów to też by Ci kazali płacić?
co to za magiczny zel?
najzwyklejszy szpital. nie wiem, nie mam pojecia co w takiej sytuacji

Cytat:
Ale u nas jest tak, że jezeli jedziesz na samo ktg do szpitala to normalnie formalnie jesteś przyjęta na oddział tak jakby tylko z pobytem kilku godzinnym.
Może Twoj lekarz coś kręci?
nie wiem jak to jest z tym przyjeciem...
kreci, tzn.?
tak jest, bo o tym nawet polozne mi mowily...

Stary 2016-10-15, 18:20   #1436
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
bluesberry- czujemy się dobrze, jestem już spokojniejsza ponieważ jestem obecnie w 37 tc ale dwa tygodnie temu byłam w szpitalu na obserwacji kilka dni z powodu rozwarcia szyjki. Na szczęście przez te dwa tygodnie rozwarcie się nie powiększyło więc mam nadzieję że dotrwamy do końca 28 października mamy kolejną wizytę i lekarz kazał na nią zabrać już rzeczy dla dziecka Ciągle nie wiadomo jaki poród będę miała ze względu na wagę synka, duży chłopak się szykuję i być może będzie potrzebne cc.
O kurcze, no to dobrze , że już jest ok
Cytat:
lecimy
Zaraz pędze przed lapka zobaczyć !

Cytat:

nie no, odpieluszkowego zapalenia mózgu jeszcze nie mam, żeby się rajcowac sikiem prostym pomiędzy oczy

Cytat:

14kg to wcale nie jest dużo. 24 by było ale nie 14 moja bratowa przytyła 36
Ja mam teraz 12 na plus. W pierwszej ciąży przytyłam 13kg a przy porodzie spadło 9

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 18:21   #1437
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm, ciezko mi powiedziec. a zamierzasz myc doopcie tylko tymi chusteczkami? ale na poczatek wystarczy a potem zobaczysz jak sytuacja sie rozwinie. najwyzej tatus doniesie

co to za magiczny zel?
najzwyklejszy szpital. nie wiem, nie mam pojecia co w takiej sytuacji

nie wiem jak to jest z tym przyjeciem...
kreci, tzn.?
tak jest, bo o tym nawet polozne mi mowily...
Kreci w sensie, że sam się pomieszal w tym, ale jak nawet polozne to potwierdzają to pewnie tak jest.
Szkoda bo 50zl to nie mało.

Stary 2016-10-15, 18:36   #1438
bluesberry
Zakorzenienie

Przewinął sie wczoraj świąteczny temat, a teraz widzę ze dziś o 20 Kevin leci ho ho ho się zaczyna

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
lecimy
super!!!
Stary 2016-10-15, 18:42   #1439
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
nie no, odpieluszkowego zapalenia mózgu jeszcze nie mam, żeby się rajcowac sikiem prostym pomiędzy oczy
no wlasnie, jeszcze

Cytat:
Kreci w sensie, że sam się pomieszal w tym, ale jak nawet polozne to potwierdzają to pewnie tak jest.
Szkoda bo 50zl to nie mało.
nie, nie, to jest na pewno tak. ale i tak zadzwonie na nfz w pon i sie zapytam

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
no wlasnie, jeszcze

nie, nie, to jest na pewno tak. ale i tak zadzwonie na nfz w pon i sie zapytam
boskie zdanie, nie ma co

Stary 2016-10-15, 18:43   #1440
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie, jeszcze
Niee no, za pierwszym razem mnie nie złapało to może i teraz jakąś odporność mam :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości