|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenka super, że jesteście już z Maleństwem w domu
![]() Po cichu zazdroszczę ![]() Cyknij, jak będziesz miała czas i ochotę fote Oskarkowi w domku Aleksandramaj troszkę Cię wymęczą bidulo, ale już niedługo będziesz miała córeczkę obok siebie ![]() KarolinaNL kącik super, a tym bardziej, że mam tę samą komodę dla Małego i ten sam przewijak Komodę tylko mam czarną a nie białą ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Aaaa no i Pstryczku faktycznie klopsika chodujesz ![]() Zawsze to więcej ciałka do przytulania i całowania ![]() Pewnie ta waga spora ze względu na cukrzycę troszkę? |
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miłej zabawy! Objedz się porządnie no i czekamy na jakąś fotę :P
Cytat:
Cytat:
Widziałam kiedyś takie fajne pół żartem/pół serio Może nastawiaj go, że to wcale nie będzie takie trudne jak mu sie wydaje? Pomysł z angażowaniem w przygotowania super! Cytat:
Jak ja bym Wam wstawiła foto to byście mnie do opieki podpierdzieliły wszystko gdzies po kątach poupychane, wózek w częściach na szafie, łóżeczko w kącie rozwalone, nie wspomnę o nieszczęsnej kołysce i przewijaku :P Ostatnio go już wyczyściłam, farba ponoć nie śmierdzi to może go pomaluję w tygodniu ? tż oczywiście rzuci fochem ale co tam :P |
|||
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo z nas ma ten przewijak a mam bardziej pasowała biala i co najlepsze wszystkie szufladami zajmują rzeczy Jasperka😨Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś fajne ozdoby na ścianę ? Nie chodzi mi o literki itp
Tylko coś co można nad przeijakiem powiesić, żeby przyciągnąć wzrok malucha Już kiedyś pisałam, ale szczerze nie wiem czy któraś coś wrzucała, budyń działa Brat jedzie początkiem listopada po mamę samochodem więc mogę co nie co z pl zamówić |
|
|
|
#1386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz jeszcze chwilkę czasu ja mam niesmierdzaca farbę na ściany i jak tz się nie zmobilizuje i ja do jutra nie urodze to sama się za malowanie wezmę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka, super że jesteście już wszyscy razem. Nacieszcie się sobą
Aleksandra, Karolina, niezmiennie trzymam kciuki! Ja dziś poszłam do galerii po jakiś drobiazg dla koleżanki na urodzony i ślub w tajemnicy, taka tajemnica że w sumie to się sama nie przyznała i dowiedziałam się przypadkiem. Coś na zasadzie jak spontaniczny ślub w Vegas :P i w sumie ona nie wie że ja wiem, więc się zdziwi. No i jak wracałam to kilka skurczy mnie złapało teraz się położyłam i odpoczywam. Póki co przeszło. Tak jeszcze tydzień bym chciała poczekać. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mimo iz moj piesiaczek jest 40 kg niedzwiedziem, totalnie wpatrzonym w pancia swojego, wypieszczony i troche rozpuszczony to jestem bardzo spokojna. 😀 i planuje Balbinke praktycznie od samego poczatku klasc kolo psa 😀 niech sie tula. |
||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
powiem tak - ginka uwaza ze tak, diabetolog ze nie
nie znam sie az tak na tym ale jakby to rzeczywiscie bylo 100% przyczyny cukrzycy to chyba mlody bylby wielki od poczatku a on dopiero teraz tak przykokosil. a ja cukry mam super, wczoraj babka mi powoiedziala, ze lepsze niz niejedna zdrowa kobieta wiec nie wiem o co kaman moze poprostu taka jego uroda i tyle. Grunt ze zdrowy Cytat:
ja powiem szczezrze ze nawet nie pomyslalam, zeby cokolwiek w tym miejscu montowac. mlodziez teraz to i tak nie skupi uwagi na niczym a potem jak juz bedzie bardziej kumate to najwieksza atrakcja dla niego podczas przewijania bedzie mama/tata i ich miny ![]() ja jak cos to pozniej zamontuje jakas karuzelke na lozeczko ale to pozniej... |
|
|
|
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że tytuł naszego wątku jest niczym przepowiednia ![]() Ja mam od wtorku delikatne skurcze, które powtarzają się co 2-3 dni ale jeszcze nie rodzę
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest...
mam isc we wtorek na to ktg. ok. tylko dlaczego mam ja za to placic? jestemw ciazy, jestem ubezpieczona, potracaja mi co miesiac te pi.erd.olone skladki a musze placic za ktg???? nie wystarczy ze wszystkie wizyty i badania robie prywatnie? jeszcze za ktg beda ze mnie zdzierac? chodzac prywatnie do ginekologa wiedzialam na co sie pisze, ze badania i wizyty platne. no ale to płatne ktg w szpitalu rozwalilo mnie na lopatki u was tez musicie za to placic? |
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Miętówka, bardzo fajna książką i lekkostrawną nie tylko dla faceta jest "Instrukcja obsługi bobasa". Napisane prostym, wręcz technicznym językiem w stylu właśnie instrukcji obsługi
Bluesberry, Ty szukasz jakiś ozdób na ścianę dla Dziecia? Zobacz na naklejkolandia.pl, mają całe fajne zestawy naklejek, urocze i przyzwoite cenowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam, ta książka faktycznie jest taka bardziej "męska" ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Niestety nie wiem jak to działa. Ja robię ktg u mojego gina, więc dodatkowe 50zł oprócz normalnej wizyty. Ale płatne w szpitalu? Dziwne... spodziewałabym się darmowej opieki Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Z drugiej strony ponoć ktg w prawidłowej ciąży robią na NFZ dopiero w terminie porodu. Może stąd opłaty? Dlatego ze przed terminem? No nie wiem sama Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dziecko mi nosi wszedzie to kółko ![]() A tak abstrahując. Patrzę na posty i se myślę o nowa dziewczyna, awataru nie kojarze ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- W ogóle wzięłam te tabletki na ból i tak mnoe zgielo jakbym się nacpala serio. Dwie godziny nie mogłam się ogarnąć. Szkoda ze dalej boli. Plus opuchnieta reka po szczepieniu :/
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Nie było mnie tu chyba 2 miesiące jak nie dłużej. Byłam u rodziców ze względu na przeprowadzany u nas generalny remont i nie miałam dostępu do forum. Ostatnio często tu zaglądam żeby chociaż minimalnie poczytać co się działo
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja bylam w labie rano, wchodze, a tam czarno od ludzi. Juz czulam ze przebic sie przez taka chmare bez kolejki będzie ciezko. Rozejrzalam sie ile ciezarnych czeka zeby czasem sie ktorejs nie wepchnac. U nas jest tak ze ludziska maja numerki i wg nich wchodza a ciezarne co druga osobe z kolejki wchodza bez numerkow. Milo mi sie zrobilo jak ledwo weszlam do labu, automat wyczytal nr mlodej dziewczyny a ona mowi ze moja kolej. To ja jej mowie ze jej kolej, ze najpierw osoba z kolejki a potem moge wejsc ja. Cala chmara obecnych to slyszlaa to wiecie ci zrobila nastepna osoba z kolejki? Jak ja mialam wchodzic to startuje przede mnie baba starsza, ale ludzie zaraz ja przywolali do porzadku. Jednak mlodym czesto latwiej pewne rzeczy zaalceptowac.
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2016-10-15 o 15:20 |
||
|
|
|
#1400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przeglądne sobie Cytat:
||||
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
jak siostry
a kółko to nie na głowę tylko pod dupkę...Cytat:
![]() Aleksandra- trzymam mocno kciuki zeby wszystko szybko poszło na kichnięcie, zeby tak nie bolało Hosenko- gratulacje małego w domu! ale musicie być szczęśliwi wszyscy w koncu w komplecie |
|
|
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
bluesberry- czujemy się dobrze, jestem już spokojniejsza ponieważ jestem obecnie w 37 tc ale dwa tygodnie temu byłam w szpitalu na obserwacji kilka dni z powodu rozwarcia szyjki. Na szczęście przez te dwa tygodnie rozwarcie się nie powiększyło więc mam nadzieję że dotrwamy do końca
28 października mamy kolejną wizytę i lekarz kazał na nią zabrać już rzeczy dla dziecka Ciągle nie wiadomo jaki poród będę miała ze względu na wagę synka, duży chłopak się szykuję i być może będzie potrzebne cc.
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lubisz takie cuda to polecam Pszczelą Dolinkę - mają rewelacyjne mydła (banan-kokos
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-10-15 o 15:32 |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Ale dobry deserek sobie zrobiliśmy z TŻ, w stylu tiramisu tylko oczywiście bez jajek5, za to z bananami
moje ciężarne podniebienie jest w siódmym niebie.Zdjęć na tapalku nie widzę potem zerknę jak będę przy komputerze.Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze gdzies slyszalam z jakis programow behawiorystycznych, że dziecko ma być w domu pierwsze przed psem kiedy wychodzimy pierwszy raz ze szpitala. Jak pies bedzie czekal, a my wchodzimy z dzieckiem i partnerem to dla psa jest to sygnal "jestem wazniejszy w hierarchii niz to male dziecko". Dobrze zeby ktos wzial psa na spacer kiedy wchodzicie do domu. Wtedy pies wraca ze spaceru i widzi ze ktos wszedl przed nim i ze nie ma juz tyle do gadania co wczesniej.
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze pisze że można lalę w domu tulić i się nią jakby zajmować i puścić płacz niemowlęcia.
Zielinka, pewnie coś w tym jest. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

teraz się położyłam i odpoczywam. Póki co przeszło. Tak jeszcze tydzień bym chciała poczekać.

przeglądne sobie
potem zerknę jak będę przy komputerze.
28.062014