Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-15, 13:36   #1381
KarolinaNL
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Karolina - super kacik. czego chciec wiecej? aa, wiem, sorki - dziecia w lozeczku
trzymam kciuki za rozkrecenie sytuacji!
a powiedz jeszcze - ten daszek nad lozeczkiem to jako ozdoba powieszony czy to ma spelniac jesczze jaaks dodatkowa funkcje? pytam z ciekawosci bo tam u was sporo roznych ciekawych gadzetow dzieciowych
Dzieki. A daszek jako ozdoba bo mamy całą białą sypialnie i tak dla podkreślenia ze mamy małego dziecia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:39   #1382
MajWija
Wtajemniczenie

Hosenka super, że jesteście już z Maleństwem w domu
Po cichu zazdroszczę
Cyknij, jak będziesz miała czas i ochotę fote Oskarkowi w domku

Aleksandramaj troszkę Cię wymęczą bidulo, ale już niedługo będziesz miała córeczkę obok siebie

KarolinaNL kącik super, a tym bardziej, że mam tę samą komodę dla Małego i ten sam przewijak
Komodę tylko mam czarną a nie białą

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Aaaa no i Pstryczku faktycznie klopsika chodujesz
Zawsze to więcej ciałka do przytulania i całowania
Pewnie ta waga spora ze względu na cukrzycę troszkę?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:41   #1383
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ponieważ dzisiaj mam wesele, a to była jedyna możliwa godzina
Miłej zabawy! Objedz się porządnie no i czekamy na jakąś fotę :P
Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Hej.
Witam się nadal w dwupaku
Dziś po 24h wyjeli mi ten propess i zaaplikowali żel. Od.razu po tym żelu dostałam.silnych bóli, ale to jeszcze nie skurcze z prawdziwego zdarzenia. Ale bolą jak.diabli!!
Po 6h, czyli po 17 będę miała kontrolę i prawdopodobnie kolejną porcję żelu. Max 3 razy co 6h aplikują. Jeśli nie urodzę, to potem zobaczymy, co dalej robimy.
Nie sądziłam, że to się będzie tak długo ciągnąć
Lecę poczytać, co naskrobałyście
Kciuki nadal zaciśnięte! Może połaź trochę po schodach ?
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

Tż dzisiaj do mnie że nie czuje się przygotowany do roli ojca ale nie psychicznie tylko praktycznie... Smutno mi się tak jakoś zrobiło i kombinuje co tu zrobić z nim...
No to pędź do empiku po jakąś fajną tatusiową książkę, najlepiej z obrazkami, bo wiadomo jakie to leniwce do czytania
Widziałam kiedyś takie fajne pół żartem/pół serio
Może nastawiaj go, że to wcale nie będzie takie trudne jak mu sie wydaje?
Pomysł z angażowaniem w przygotowania super!
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Jestem zawiedziona bo żadnych bolesnych skurczy... łapie mnie często ból podbrzusza, czop mi wypada w częściach i nic poza tym.. Ja już nawet wzięłam się za sprzątanie generalne sypialni i wyparzylam butelki ( uparzylam sobie brzuch wrzatkiem) a tu nic. Może wieczorem się jeszcze rozkreci.

Soso pytałaś o kącik malucha to wstawie zdjecie kacika dla Jasperka. Poki co jest nudno ale jak juz maluch bedzie z nami zrobi sie kolorowo i wesolo Załącznik 6690671

ślicznie !
Jak ja bym Wam wstawiła foto to byście mnie do opieki podpierdzieliły wszystko gdzies po kątach poupychane, wózek w częściach na szafie, łóżeczko w kącie rozwalone, nie wspomnę o nieszczęsnej kołysce i przewijaku :P
Ostatnio go już wyczyściłam, farba ponoć nie śmierdzi to może go pomaluję w tygodniu ? tż oczywiście rzuci fochem ale co tam :P
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:41   #1384
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hosenka super, że jesteście już z Maleństwem w domu
Po cichu zazdroszczę
Cyknij, jak będziesz miała czas i ochotę fote Oskarkowi w domku

Aleksandramaj troszkę Cię wymęczą bidulo, ale już niedługo będziesz miała córeczkę obok siebie

KarolinaNL kącik super, a tym bardziej, że mam tę samą komodę dla Małego i ten sam przewijak
Komodę tylko mam czarną a nie białą

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Aaaa no i Pstryczku faktycznie klopsika chodujesz
Zawsze to więcej ciałka do przytulania i całowania
O prosze dużo z nas ma ten przewijak a mam bardziej pasowała biala i co najlepsze wszystkie szufladami zajmują rzeczy Jasperka😨

Stary 2016-10-15, 13:43   #1385
bluesberry
Zakorzenienie

Macie jakieś fajne ozdoby na ścianę ? Nie chodzi mi o literki itp
Tylko coś co można nad przeijakiem powiesić, żeby przyciągnąć wzrok malucha

Już kiedyś pisałam, ale szczerze nie wiem czy któraś coś wrzucała, budyń działa

Brat jedzie początkiem listopada po mamę samochodem więc mogę co nie co z pl zamówić
Stary 2016-10-15, 13:46   #1386
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Miłej zabawy! Objedz się porządnie no i czekamy na jakąś fotę

Kciuki nadal zaciśnięte! Może połaź trochę po schodach ?

No to pędź do empiku po jakąś fajną tatusiową książkę, najlepiej z obrazkami, bo wiadomo jakie to leniwce do czytania
Widziałam kiedyś takie fajne pół żartem/pół serio
Może nastawiaj go, że to wcale nie będzie takie trudne jak mu sie wydaje?
Pomysł z angażowaniem w przygotowania super!

ślicznie !
Jak ja bym Wam wstawiła foto to byście mnie do opieki podpierdzieliły wszystko gdzies po kątach poupychane, wózek w częściach na szafie, łóżeczko w kącie rozwalone, nie wspomnę o nieszczęsnej kołysce i przewijaku
Ostatnio go już wyczyściłam, farba ponoć nie śmierdzi to może go pomaluję w tygodniu ? tż oczywiście rzuci fochem ale co tam :P
Oj tam oj tam, mój wózek też w częściachmasz jeszcze chwilkę czasu ja mam niesmierdzaca farbę na ściany i jak tz się nie zmobilizuje i ja do jutra nie urodze to sama się za malowanie wezmę.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Już kiedyś pisałam, ale szczerze nie wiem czy któraś coś wrzucała, budyń działa

Brat jedzie początkiem listopada po mamę samochodem więc mogę co nie co z pl zamówić
Ja nic nie mam jeszcze, pewnie dopiero po porodzie coś ogarnę.

Stary 2016-10-15, 13:46   #1387
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Dziś po 24h wyjeli mi ten propess i zaaplikowali żel. Od.razu po tym żelu dostałam.silnych bóli, ale to jeszcze nie skurcze z prawdziwego zdarzenia. Ale bolą jak.diabli!!
Po 6h, czyli po 17 będę miała kontrolę i prawdopodobnie kolejną porcję żelu. Max 3 razy co 6h aplikują. Jeśli nie urodzę, to potem zobaczymy, co dalej robimy.
No to długo się męczysz bidoku...oby teraz już poszło jak najszybciej!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:58   #1388
domek_z_piernika
Zadomowienie

Hosenka, super że jesteście już wszyscy razem. Nacieszcie się sobą
Aleksandra, Karolina, niezmiennie trzymam kciuki!
Ja dziś poszłam do galerii po jakiś drobiazg dla koleżanki na urodzony i ślub w tajemnicy, taka tajemnica że w sumie to się sama nie przyznała i dowiedziałam się przypadkiem. Coś na zasadzie jak spontaniczny ślub w Vegas :P i w sumie ona nie wie że ja wiem, więc się zdziwi.
No i jak wracałam to kilka skurczy mnie złapało teraz się położyłam i odpoczywam. Póki co przeszło. Tak jeszcze tydzień bym chciała poczekać.

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:04   #1389
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Hosenka, cudnie, że wszystko do przodu wszystkie ciotki forumowiczki wysyłają dobrą energię do Was

Część z Was zastanawia się, jak rodzeństwo się dogada z nowym domownikiem, ja się zastanawiam, jak to zrobi mój trzyczęściowy zwierzyniec, same baby trzeba będzie zwracać baczną uwagę, żeby Dzieciowi nic nie zagroziło.
Swoją drogą, bardzo by mi się przydała jedna z moich kotek-waży 5.5 kg i jak mnie łapkuje tym ciężarem po obolałych mięśniach, to jest absolutnie przemiłe. A potem zwykle znajduje sobie jakiś miłe zagłębienie koło biodra i idzie spać, mrucząc kojąco przydałby się taki nieuczulajacy, super zdrowy, terapeutyczny kot na wyposażeniu oddziału

Dygresja: widziałyscie na blogu sroki rekomendację nowej manufaktury z przyjemnościami dla ciała? wytworniamydla.pl bodajże.
Zajrzałam wczoraj, zaślinilam się na mus do ciała Earl Grey, ale napisałam do wytworczyni z pytaniem o bezpieczeństwo używania go w 3 semestrze i mi odradziła, bo zdania na temat olejku z bergamotki są podzielone, więc lepiej nie ryzykować.
W ogóle babka robi bardzo miłe i kompetentne wrażenie,nie dość, że jest farmaceutką, to sama jest w ciąży
Zamówiłam mus do ciała caffe latte, ma pięknie pachnieć świeżo parzoną kawą, więc dla mnie bosko poza tym to będzie taki miły akcent pachnącego luksusu w szpitalnych warunkach
Co do mojego nastawienia, to udało mi się takie z biegiem lat wypracować m.in.na podstawie dwóch tekstow: w jednym chodzi o to, żeby zawsze się zastanowić, czy coś realnie nie zrobić z tym, co mi nie odpowiada - jeśli tak, to warto ścisnąć pośladki i po prostu to zrobić, a jeśli nie mam na to żadnego wpływu, to warto dać sobie spokój i nie tracić na to energii. To chyba Beata Pawlikowska miała taką mądrą myśl.
Drugie motto, chyba nawet Einsteinowi przypisywane, to "masz 2 opcje, albo żyjesz, jakby nic nie było cudem, albo żyjesz, jakby wszystko nim było" - więc ja zdecydowanie wybieram drugą opcję i świetnie mi to działa na psychikę ) polecam )

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Ja mam 2 kociaki - chłopca i dziewczynkę, 2 zupełnie inne charaterki. I też się zastanawiam jak będą reagować 😉 Zapewne na początku będą pod baczną obserwacją, a potem zobaczymy jak się dogadają z dzieciem 😃 Zakładam, że będzie dobrze...

Ja mam psa, ale mysle, ze Wy tez powinnyscie przygotowac zwierzaki na nowego czlonka rodziny. Po porodzie dzieciaczka troche poprzytulam z pielucha tetrowa tak aby przeszla zapachem i maz wezmie ja do domu, aby pies zapoznal sie z zapachem nowego czlonka rodziny. Na pewno nie ma co panikowac kiedy zwierzak bedzie chcial podejsc, powachac czy poogladac malucha. To czysta ciekawosc nowego czlonka stada. I absolutnie nie ma co zabraniac takich interakcji, chyba, ze bedziecie widzaly jakies niepokojace zachowania.

Mimo iz moj piesiaczek jest 40 kg niedzwiedziem, totalnie wpatrzonym w pancia swojego, wypieszczony i troche rozpuszczony to jestem bardzo spokojna. 😀 i planuje Balbinke praktycznie od samego poczatku klasc kolo psa 😀 niech sie tula.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:07   #1390
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

powiem tak - ginka uwaza ze tak, diabetolog ze nie
nie znam sie az tak na tym ale jakby to rzeczywiscie bylo 100% przyczyny cukrzycy to chyba mlody bylby wielki od poczatku a on dopiero teraz tak przykokosil. a ja cukry mam super, wczoraj babka mi powoiedziala, ze lepsze niz niejedna zdrowa kobieta wiec nie wiem o co kaman moze poprostu taka jego uroda i tyle. Grunt ze zdrowy

Cytat:
ja mam tylko takie "plaskie", typowo dla ozdoby sciany/pokoju a nie zeby przyciagnac wzrok malucha.
ja powiem szczezrze ze nawet nie pomyslalam, zeby cokolwiek w tym miejscu montowac. mlodziez teraz to i tak nie skupi uwagi na niczym a potem jak juz bedzie bardziej kumate to najwieksza atrakcja dla niego podczas przewijania bedzie mama/tata i ich miny
ja jak cos to pozniej zamontuje jakas karuzelke na lozeczko ale to pozniej...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:17   #1391
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry
Widzę, że tytuł naszego wątku jest niczym przepowiednia
Ja mam od wtorku delikatne skurcze, które powtarzają się co 2-3 dni ale jeszcze nie rodzę
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:23   #1392
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest...
mam isc we wtorek na to ktg. ok. tylko dlaczego mam ja za to placic? jestemw ciazy, jestem ubezpieczona, potracaja mi co miesiac te pi.erd.olone skladki a musze placic za ktg????
nie wystarczy ze wszystkie wizyty i badania robie prywatnie? jeszcze za ktg beda ze mnie zdzierac?
chodzac prywatnie do ginekologa wiedzialam na co sie pisze, ze badania i wizyty platne. no ale to płatne ktg w szpitalu rozwalilo mnie na lopatki
u was tez musicie za to placic?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:32   #1393
Zingi
Raczkowanie

Miętówka, bardzo fajna książką i lekkostrawną nie tylko dla faceta jest "Instrukcja obsługi bobasa". Napisane prostym, wręcz technicznym językiem w stylu właśnie instrukcji obsługi
Bluesberry, Ty szukasz jakiś ozdób na ścianę dla Dziecia? Zobacz na naklejkolandia.pl, mają całe fajne zestawy naklejek, urocze i przyzwoite cenowo

Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:37   #1394
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Cześć
Jaki gustowny róż kółka

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:46   #1395
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Miętówka, bardzo fajna książką i lekkostrawną nie tylko dla faceta jest "Instrukcja obsługi bobasa". Napisane prostym, wręcz technicznym językiem w stylu właśnie instrukcji obsługi
Bluesberry, Ty szukasz jakiś ozdób na ścianę dla Dziecia? Zobacz na naklejkolandia.pl, mają całe fajne zestawy naklejek, urocze i przyzwoite cenowo

Potwierdzam, ta książka faktycznie jest taka bardziej "męska"

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:

mam isc we wtorek na to ktg. ok. tylko dlaczego mam ja za to placic? jestemw ciazy, jestem ubezpieczona, potracaja mi co miesiac te pi.erd.olone skladki a musze placic za ktg????

nie wystarczy ze wszystkie wizyty i badania robie prywatnie? jeszcze za ktg beda ze mnie zdzierac?

chodzac prywatnie do ginekologa wiedzialam na co sie pisze, ze badania i wizyty platne. no ale to płatne ktg w szpitalu rozwalilo mnie na lopatki

Niestety nie wiem jak to działa. Ja robię ktg u mojego gina, więc dodatkowe 50zł oprócz normalnej wizyty. Ale płatne w szpitalu? Dziwne... spodziewałabym się darmowej opieki

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Z drugiej strony ponoć ktg w prawidłowej ciąży robią na NFZ dopiero w terminie porodu. Może stąd opłaty? Dlatego ze przed terminem? No nie wiem sama

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:07   #1396
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
To czekamy na rozwój wydarzeń

Tż dzisiaj do mnie że nie czuje się przygotowany do roli ojca ale nie psychicznie tylko praktycznie... Smutno mi się tak jakoś zrobiło i kombinuje co tu zrobić z nim...
Fajnie że podzielił się z Tobą tym odczuciem. Ja jak Alba przyszła na świat też nie byłam przygotowana. Samo przyszło. Nie smutaj!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
oooo jest i słynne koło Ale wy jesteście podobne, jak siostry
Dziecko mi nosi wszedzie to kółko
A tak abstrahując. Patrzę na posty i se myślę o nowa dziewczyna, awataru nie kojarze dopiero spojrzałam na nick

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

W ogóle wzięłam te tabletki na ból i tak mnoe zgielo jakbym się nacpala serio. Dwie godziny nie mogłam się ogarnąć. Szkoda ze dalej boli. Plus opuchnieta reka po szczepieniu :/
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:09   #1397
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w szpitalu jest to w ramach NFZ, gdybym chciała robić to w gabinecie u mojej prywatnej ginki to 40 zł musiałabym płacić.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:12   #1398
MotylekwBalerinkach
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Nie było mnie tu chyba 2 miesiące jak nie dłużej. Byłam u rodziców ze względu na przeprowadzany u nas generalny remont i nie miałam dostępu do forum. Ostatnio często tu zaglądam żeby chociaż minimalnie poczytać co się działo
MotylekwBalerinkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:15   #1399
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Dziś po 24h wyjeli mi ten propess i zaaplikowali żel. Od.razu po tym żelu dostałam.silnych bóli, ale to jeszcze nie skurcze z prawdziwego zdarzenia. Ale bolą jak.diabli!! rosi:
Nie sądziłam, że to się będzie tak długo ciągnąć rosi:
Oj, umeczysz sie. Odpoczywaj poki jeszcze dajesz rade, sprobuj sie przespac bo ciezka noc moze cie czekac a sily beda potrzebne.
Cytat:
Serio??? Zartujesz chyba! Ja tez chodze prywatnie i jak gin robi ktg przed wizyta to place za nie, ale ogólnie dostalam tez od niego info ze w kazdej chwili jak cokolwiek mi sie nie spodoba to moge jechac na szpital na ktg ktore robia bez zadnego ale bez zadnego placenia. Nawet polozna w sr mowila zeby sobie przyjechac na ktg od 37 tc zobaczyc co i jak. Napisz do oddzialu nfz, a gwarantuje Ci ze wyjasnia ta kwestie ze szpitalem, tymbardziej ze teraz ten caly KOC obowiazuje.

A ja bylam w labie rano, wchodze, a tam czarno od ludzi. Juz czulam ze przebic sie przez taka chmare bez kolejki będzie ciezko. Rozejrzalam sie ile ciezarnych czeka zeby czasem sie ktorejs nie wepchnac. U nas jest tak ze ludziska maja numerki i wg nich wchodza a ciezarne co druga osobe z kolejki wchodza bez numerkow. Milo mi sie zrobilo jak ledwo weszlam do labu, automat wyczytal nr mlodej dziewczyny a ona mowi ze moja kolej. To ja jej mowie ze jej kolej, ze najpierw osoba z kolejki a potem moge wejsc ja. Cala chmara obecnych to slyszlaa to wiecie ci zrobila nastepna osoba z kolejki? Jak ja mialam wchodzic to startuje przede mnie baba starsza, ale ludzie zaraz ja przywolali do porzadku.
Jednak mlodym czesto latwiej pewne rzeczy zaalceptowac.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

Edytowane przez zielinka_87
Czas edycji: 2016-10-15 o 15:20
zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:16   #1400
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam sie az tak na tym ale jakby to rzeczywiscie bylo 100% przyczyny cukrzycy to chyba mlody bylby wielki od poczatku a on dopiero teraz tak przykokosil. a ja cukry mam super, wczoraj babka mi powoiedziala, ze lepsze niz niejedna zdrowa kobieta wiec nie wiem o co kaman moze poprostu taka jego uroda i tyle. Grunt ze zdrowy

ja mam tylko takie "plaskie", typowo dla ozdoby sciany/pokoju a nie zeby przyciagnac wzrok malucha.
ja powiem szczezrze ze nawet nie pomyslalam, zeby cokolwiek w tym miejscu montowac. mlodziez teraz to i tak nie skupi uwagi na niczym a potem jak juz bedzie bardziej kumate to najwieksza atrakcja dla niego podczas przewijania bedzie mama/tata i ich miny
Dobrze by było gdyby skupił się na czymś innym niż obsikiwanie matki
Cytat:
Ja chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie wiec wizyty i badania krwi musiałam placic. Ale na kto chodziłam do szpitala na NFZ.

Cytat:

Dziękuję przeglądne sobie
Cytat:
Napisane przez MotylekwBalerinkach Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nie było mnie tu chyba 2 miesiące jak nie dłużej. Byłam u rodziców ze względu na przeprowadzany u nas generalny remont i nie miałam dostępu do forum. Ostatnio często tu zaglądam żeby chociaż minimalnie poczytać co się działo
Witaj! Jak się czujecie ?

Stary 2016-10-15, 15:18   #1401
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Cześć
jak siostry a kółko to nie na głowę tylko pod dupkę...

Cytat:
Jestem zawiedziona bo żadnych bolesnych skurczy... łapie mnie często ból podbrzusza, czop mi wypada w częściach i nic poza tym.. Ja już nawet wzięłam się za sprzątanie generalne sypialni i wyparzylam butelki ( uparzylam sobie brzuch wrzatkiem) a tu nic. Może wieczorem się jeszcze rozkreci.

Soso pytałaś o kącik malucha to wstawie zdjecie kacika dla Jasperka. Poki co jest nudno ale jak juz maluch bedzie z nami zrobi sie kolorowo i wesolo Załącznik 6690671

ale fajnie! zazdroszczę że masz miejsce w sypialni zeby to zorganizowac

Aleksandra- trzymam mocno kciuki zeby wszystko szybko poszło na kichnięcie, zeby tak nie bolało

Hosenko- gratulacje małego w domu! ale musicie być szczęśliwi wszyscy w koncu w komplecie
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:24   #1402
MotylekwBalerinkach
Raczkowanie

bluesberry- czujemy się dobrze, jestem już spokojniejsza ponieważ jestem obecnie w 37 tc ale dwa tygodnie temu byłam w szpitalu na obserwacji kilka dni z powodu rozwarcia szyjki. Na szczęście przez te dwa tygodnie rozwarcie się nie powiększyło więc mam nadzieję że dotrwamy do końca 28 października mamy kolejną wizytę i lekarz kazał na nią zabrać już rzeczy dla dziecka Ciągle nie wiadomo jaki poród będę miała ze względu na wagę synka, duży chłopak się szykuję i być może będzie potrzebne cc.
MotylekwBalerinkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:29   #1403
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzałam wczoraj, zaślinilam się na mus do ciała Earl Grey, ale napisałam do wytworczyni z pytaniem o bezpieczeństwo używania go w 3 semestrze i mi odradziła, bo zdania na temat olejku z bergamotki są podzielone, więc lepiej nie ryzykować.
W ogóle babka robi bardzo miłe i kompetentne wrażenie,nie dość, że jest farmaceutką, to sama jest w ciąży
Zamówiłam mus do ciała caffe latte, ma pięknie pachnieć świeżo parzoną kawą, więc dla mnie bosko poza tym to będzie taki miły akcent pachnącego luksusu w szpitalnych warunkach
Interesują mnie ich kosmetyki, tylko muszę się na razie odkopać z zapasów.

Jak lubisz takie cuda to polecam Pszczelą Dolinkę - mają rewelacyjne mydła (banan-kokos ) i masło do ciała Tutti-Frutti

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-10-15 o 15:32
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:32   #1404
Anettt87
Zadomowienie

Ale dobry deserek sobie zrobiliśmy z TŻ, w stylu tiramisu tylko oczywiście bez jajek5, za to z bananami moje ciężarne podniebienie jest w siódmym niebie.

Zdjęć na tapalku nie widzę potem zerknę jak będę przy komputerze.
Cytat:
Hej.
Ojej, a myślałam, że może juz po wszystkim... Dużo sił i powodzenia!
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:39   #1405
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Patologia wita się weekendowo
Dziewczyny, taka mocna sugestia, jeśli dla kogoś to jeszcze nie jest oczywiste: nie ma opcji jeżdżenia w ciąży bez pasów!
Od wczoraj mam nową współspaczkę na sali, dziewczyna w 34 tc po wypadku samochodowym, gdyby nie pasy, to by nie było ani jej, ani dziecka. Na szczęście wszystko ok
Ja zawsze jeszcze w zapiętych pasach, u mnie nie ma innej opcji
Cytat:
Ten kto wymyślił automat ma dla mnie jakaś nagrodę

Słuchajcie a jakie staniki bierzecie od razu po porodzie? Tzn biorąc pod uwagę te podpowiedzi że najlepiej kupić 2 tygodnie po, to w czym mam chodzić do tego czasu...
Bez
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
U mnie tez każdy wie ze kaka to kupa 😂
U mnie też
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Bez problemów Trochę w nocy był niespokojny, ale wzięłam go do nas do łóżka i spał jak aniołek

Przez 2,5 tygodnia urósł już 2 cm - ma teraz 50cm, waga z wczoraj 2100g.

Kacper głaszcze braciszka, całuje po główce, pomaga mi karmić, le i zazdrosny też jest. Jak ściągałam wczoraj mleko, to koniecznie musiałam w salonie, Kacper położył się na kanapie, oparł głowę na moich kolanach i co jakiś czas podnosił się żeby dać mi buzi.
Aż się wzruszyłam
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ponieważ dzisiaj mam wesele, a to była jedyna możliwa godzina

super, że już jesteście w domu! Buziaki dla Was

identyczne!
Kurcze, no tak przecież pisałaś o weselu, a ja zapomniałam. Baw się dobrze i jakby co nie odstępuj na krok swojej gin.
Cytat:

Kącik piękny
Cytat:
W szoku jestem, u mnie jest za darmo w szpitalu a też do gina prywatnie chodzę.
Cytat:
Napisane przez MotylekwBalerinkach Pokaż wiadomość
Witamy ponownie w naszych skromnych progach wizażowych

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:45   #1406
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ja mam psa, ale mysle, ze Wy tez powinnyscie przygotowac zwierzaki na nowego czlonka rodziny. Po porodzie dzieciaczka troche poprzytulam z pielucha tetrowa tak aby przeszla zapachem i maz wezmie ja do domu, aby pies zapoznal sie z zapachem nowego czlonka rodziny. Na pewno nie ma co panikowac kiedy zwierzak bedzie chcial podejsc, powachac czy poogladac malucha. To czysta ciekawosc nowego czlonka stada. I absolutnie nie ma co zabraniac takich interakcji, chyba, ze bedziecie widzaly jakies niepokojace zachowania.

Mimo iz moj piesiaczek jest 40 kg niedzwiedziem, totalnie wpatrzonym w pancia swojego, wypieszczony i troche rozpuszczony to jestem bardzo spokojna. 😀 i planuje Balbinke praktycznie od samego poczatku klasc kolo psa 😀 niech sie tula.
Mam podobny plan - zapoznać z zapachem malucha. Ogólnie w wakacje oduczyliśmy koty spania z nami w sypialni. Ale pozwalam im wejść, rozejrzeć się, powąchać, zapoznać się z nowym układem mebli itp. Daję im też powąchać rzeczy wybrane w dzieciowym płynie, a jak już się dziecko urodzi to tż przyniesie do domu pachnącą nim pieluszkę. Ostatnio też puszczaliśmy im płacz noworodka, to takie oczy robiły że hoho 😁

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

Ja też fachowcem nie jestem, ale wydaje mi się że to nie jest wina cukrzycy. Gdybyś się nie pilnowała i cały czas miała baaardzo wysoki poziom glukozy, to wtedy miałoby to wpływ na nadmierne rośnięcie dziecka. A jak cukier jest w normie to nie jest to czynnik wpływający na rozmiar małego. W końcu taki jest cel trzymania diety i ciągłego dziabania palców 😉

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 15:55   #1407
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam podobny plan - zapoznać z zapachem malucha. Ogólnie w wakacje oduczyliśmy koty spania z nami w sypialni. Ale pozwalam im wejść, rozejrzeć się, powąchać, zapoznać się z nowym układem mebli itp. Daję im też powąchać rzeczy wybrane w dzieciowym płynie, a jak już się dziecko urodzi to tż przyniesie do domu pachnącą nim pieluszkę. Ostatnio też puszczaliśmy im płacz noworodka, to takie oczy robiły że hoho 😁

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Ja też fachowcem nie jestem, ale wydaje mi się że to nie jest wina cukrzycy. Gdybyś się nie pilnowała i cały czas miała baaardzo wysoki poziom glukozy, to wtedy miałoby to wpływ na nadmierne rośnięcie dziecka. A jak cukier jest w normie to nie jest to czynnik wpływający na rozmiar małego. W końcu taki jest cel trzymania diety i ciągłego dziabania palców 😉

Jeżeli chodzi o przyzwyczajenie psa do dzidzi to w książce "Pierwszy rok życia dziecka" pisze że można wziąć wózek i psa i iść na spacer. Nie wiem co by ludzie pomyśleli i sąsiedzi...

Jestem mamą
Stary 2016-10-15, 16:00   #1408
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja jeszcze gdzies slyszalam z jakis programow behawiorystycznych, że dziecko ma być w domu pierwsze przed psem kiedy wychodzimy pierwszy raz ze szpitala. Jak pies bedzie czekal, a my wchodzimy z dzieckiem i partnerem to dla psa jest to sygnal "jestem wazniejszy w hierarchii niz to male dziecko". Dobrze zeby ktos wzial psa na spacer kiedy wchodzicie do domu. Wtedy pies wraca ze spaceru i widzi ze ktos wszedl przed nim i ze nie ma juz tyle do gadania co wczesniej.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:05   #1409
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o przyzwyczajenie psa do dzidzi to w książce "Pierwszy rok życia dziecka" pisze że można wziąć wózek i psa i iść na spacer. Nie wiem co by ludzie pomyśleli i sąsiedzi...
Hehehe, wyglądałoby to osobliwie 😉 Tyle że ja mam koty, w dodatku niewychodzące z mieszkania, więc u mnie takie działanie odpada 😉

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 16:07   #1410
basiczek24
Wtajemniczenie

Jeszcze pisze że można lalę w domu tulić i się nią jakby zajmować i puścić płacz niemowlęcia.
Zielinka, pewnie coś w tym jest.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Hehehe, wyglądałoby to osobliwie 😉 Tyle że ja mam koty, w dodatku niewychodzące z mieszkania, więc u mnie takie działanie odpada 😉

No to dajesz na spacer z kotami i wózkiem

Jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości