Jesienne Mamy 2007 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 09:56   #4411
demonik
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Witajcie!

Już dawno się tak nie wyspałam . Zasnęłam na filmie, tuż po 22, bo przyjęłam bardzo niebezpieczną pozycję horyzontalną . Ja muszę wszystko oglądać na siedząco... Mąż obejrzał film do końca, o 23 mnie obudził, wzięliśmy prysznic i poszliśmy spać. W nocy dwa krótkie karmienia: o 1:30 i o 6, Jaś obudził nas o 8:30, a zwykle wstaje po 7 .

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Kurcze to jutro rano jak wstanie muszę jej obejrzeć buzię, mam nadzieję, że nie czeka mnie tam kolejna niespodzianka.
Mam nadzieję, że skończy się na odparzeniu, które szybko minie .

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
No i próbowałam z chrupką i na niej soczek. Co ja będę gadać, o to wyniki:
Ivy, może Ola rzeczywiście musi jeszcze trochę poczekać? Spokojnie możesz ją karmić wyłącznie piersią do końca 6 miesiąca, a nawet dłużej. Niedawno Jolanta Pieńkowska przyznała się, że wbrew lekarzowi karmiła syna tylko piersią do końca 8 miesiąca - był zdrowy, ładnie przybierał na wadze, prawidłowo się rozwijał.

A jeśli chcesz wprowadzać teraz nowe produkty to może powinnaś uzbroić się w jeszcze więcej cierpliwości?
Spróbuj podawać Oli przez jakiś czas konsekwentnie jeden produkt (marchewkę, jabłko) - odrobinę (2-3 łyżeczki, później dokładać po jednej).
Jaś pierwszą dostał marchewkę i zjadł 1/3 słoiczka, ale trwało to ok. 45 minut. Na początku parskał, pluł, krzywił się, ale pod koniec "zaskoczył" o co biega i sam otwierał buzię.
Z jabłkiem nie było już tak różowo, zaczęło się od stękania, ale zignorowałam to i próbowałam zachęcić małego do jedzenia przystawiajac odrobinę do ust. Włączyłam kołysanki, ulubiona grzechotka Jasia siedziała w moim dekolcie, ale to nie pomogło i po 30 minutach skończyło się na histerii.

Następnego dnia ponowiłam próbę po spacerze i tym razem, ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, zjadł bez kwękania pół słoiczka.

A może spróbuj podać Oli nowość właśnie po spacerze? Świeże powietrze zaostrza apetyt .

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Jedna dla niego Gucci klasyczny i dla mnie Roberto Cavalli dla kobiet w takiej waskiej jak kolumna buteleczce. Perfumomaniaczki moze miala ktoras z was ten zapach?Kupilam raczej w ciemno bo kiedys psiknelam sobie nim nadgarstek i mial taka pieprzna nute , ktora mi bardzo odpowieda w perfumach.
Lepiej znam Serpentine Cavalli'ego, bo zużyłam parę próbek. Ale niespecjalnie mi się podoba, jest dość płaski i banalny.
Ten, o którym piszesz, nazywa się chyba Roberto Cavalli for Women(http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17715 ?) i jest kwiatowo-drzewny. Pamiętam jak przez mgłę, ale chyba wydawał mi się ciekawy, właśnie przez te drzewno-piżmowe nuty, które dodawały mu charakteru .

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Kurcze, cos ostatnio nie mam weny do pisania. Dopadl mnie marazm ciagnacej sie w nieskonczonosc tej zimo-jesieni, nie znosze takiej pogody do tego dochodzi Blanka ze swoimi swedzacymi dziaslami, i 4 sciany, dni podobne jeden do drugiego grrr

Dzisiaj w ramach walki ze zlym nastrojem wybieramy sie z Blaneczka do mojej przyjaciolki ktora ma 7 miesiecznego Kubusia. Ona tez jest stale w domu z malym wiec razem bedzie nam razniej Mieszkaja na obrzezach wroclawia ale tz obiecal wyskoczyc z pracy i nas zawiesc))Dooobry TZ
Ja też z utęsknieniem czekam na wiosnę. Dziś u nas całkiem ładna pogoda, nawet pokazało się słońce, więc wyjdziemy na spacer .

Życzę udanego spotkania z koleżanką!

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
1. Co ty mi mamo dajesz?
2. hmmmmmm to pasuje do mordki.......
3. picku leci, ale pyszotka
4. skonczylo sie aaaaaaaaaaaa
Maciuś ślicznie wygląda, zwłaszcza na tym pierwszym zdjęciu - ma słodką minę i doskonale widać jego malutkie, mięciutkie paluszki . Widać, że świetnie sobie radzi z kubkiem.

Mam nadzieję, że ta dzisiejsza Maćkowa kupa nie zwiastuje dalszego ciągu biegunki...

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
u nas tez tak bylo.myslalam nawet,ze moze go czysci. odkad je,a nie tylko pije,kazde dnia kupa wyglada i smierdzi gorzej !!!
U nas też tak było, gdy wprowadzałam Jasiowi nowe produkty . Zmieniła się konsystencja, kolor i zapach kupek. Najmniej wonna była kupka po dyni z ziemniakami, najbardziej śmierdziuchowata po szpinaku. W dodatku zielona .

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640852]Dziekuje za wyjasnienia
A co to bedzie jak juz mieso beda jadly te nasze dzieciaczki zatykam nos i mdleje [/QUOTE]

No właśnie . Znajomi zawsze straszyli nas mięskiem .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:04   #4412
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Mąż obejrzał film do końca, o 23 mnie obudził, wzięliśmy prysznic i poszliśmy spać.
Razem wzieliscie pysznic ?
Stary 2008-02-19, 10:09   #4413
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Razem wzieliscie pysznic ?
Wieczorem zawsze razem się kąpiemy .
Tylko rano każde oddzielnie, druga połówka zajmuje się wtedy Jasiem i robi śniadanie. Na kogo wypadnie, na tego bęc .

Po raz enty powtórzę, że strrrasznie żałuję, że nie mamy wanny, buuu...

Stary 2008-02-19, 10:11   #4414
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Wieczorem zawsze razem się kąpiemy .
Tylko rano każde oddzielnie, druga połówka zajmuje się wtedy Jasiem i robi śniadanie. Na kogo wypadnie, na tego bęc .

w wanie jest ciasno, no chyba,ze jest duza

a jeszcze odnosnie kupy, wczoraj zrobil taka dziwna- wygladal, jakby w niej plywaly ziarenka sezamu (bardzo duzo) kiedys taka zrobil, ale to bylo jeszcze w szpitalu
Stary 2008-02-19, 10:16   #4415
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
w wanie jest ciasno, no chyba,ze jest duza
Może miałabym większą motywację, żeby schudnąć?
A serio, to żałuję głównie ze względu na kąpiele z Jasiem. W brodziku, choć głęboki, to nie to samo. Ale jakoś sobie radzimy.
Od kwietnia idziemy na basen, mieliśmy jeździć do W-wy, ale w sąsiednim miasteczku zaczęły się niedawno zajęcia z niemowlakami .

Cytat:
a jeszcze odnosnie kupy, wczoraj zrobil taka dziwna- wygladal, jakby w niej plywaly ziarenka sezamu (bardzo duzo) kiedys taka zrobil, ale to bylo jeszcze w szpitalu
Kurczę, nie wiem, co to może oznaczać. Może wybierz się jeszcze raz do lekarza albo przynajmniej skonsultuj telefonicznie .

Zerknij jeszcze tu:
http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...iemowlaka.html
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3131773

Stary 2008-02-19, 10:17   #4416
joli31
Rozeznanie

Dzień dobry. Już jestem.Dziękujemy bardzo za komplementy i miłe słowa. To jest jak miód na moje kompleksy.
Oleńka super, ale chyba niejadek Ci rośnie, albo po prostu jeszcze nie jest gotowa na inne oprócz mleczka potrawy.
Macius zawodowo wyszedł. Niech wraca do zdrówka
Ciekawe jakie bedą nasze początki z normalnym jedzonkiem...
Wreszcie posprzatałam mieszkanie o sobotniej wymianie okien. Jeszcze mam stare firanki, nie zakładam czystych, bo lada dzień kupimy karnisze, rolety i wtedy dopiero zmierzymy jakiej długośći firanki są potrzebne. Wtedy będzie super.
Obfotografowałam Agatkę pzred wyjściem na spacer. Z jednej strony mogła byc bardziej odświętnie ubrana. Jednak fajne ubranka kosztują majątek, a potem nie wykorzysta się tego, a tańsze sa tandetne i tez jednorazowe. Ale i tak jestem bardzo zadowolona z chrzcin.
Agatka zjada swoje paluszki, zagryza pieluszką.
Teściowa jest przeziebiona, nie poszła do szpitala. To astmatyczne historie, chociaz nadal pali, a mi gada, że mam nie wracać do nałogu. Mam wrażenie, że roznosiła Agatkę, bo Pucka pięć minut nie posiedzi sama, marudzi, trzeba z nia gadać, najlepiej na rączkach. A może po prostu moje dziecko "dorasta"?
Pewnie nie powiem nic odkrywczego za miesiąc święta, ale to leci. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2180035.JPG (33,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2180036.JPG (33,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2180037.JPG (38,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2190039.JPG (15,5 KB, 8 załadowań)
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:21   #4417
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640852]A co to bedzie jak juz mieso beda jadly te nasze dzieciaczki zatykam nos i mdleje [/quote]
Ja to nawet z pokorą ową kupę przyjmę
Cytat:
Ivy, może Ola rzeczywiście musi jeszcze trochę poczekać? Spokojnie możesz ją karmić wyłącznie piersią do końca 6 miesiąca, a nawet dłużej. Niedawno Jolanta Pieńkowska przyznała się, że wbrew lekarzowi karmiła syna tylko piersią do końca 8 miesiąca - był zdrowy, ładnie przybierał na wadze, prawidłowo się rozwijał.
Tak tylko, że ja boję się, że Olcia będzie mieć tzw. szkodę mleczną. Synek znajomych miał (mama karmiła go do 6 miesiąca) i okazało się, że ma silną anemię i niedobór większości minerałów.

Już kończę z biadoleniem, przyrzekam .
Pamiętacie jak martwiłam się wagą Oli, brakiem pokarmu i milionem innych głupot? Jak tylko sobie obiecałam, że przestaję o tym myśleć to: Ola zaczęła przybierać jak głupia na wadze, mleka miałam tyle, że aż tryskało, więc idąc tym tropem może zacznie jeść .
Cytat:
Ja też chciałbym mieć wannę. No właśnie jak to będzie jak Olcia wyrośnie z wanienki? Myślałaś już o tym Demoniku?
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 10:21   #4418
biankaaa
Zadomowienie

my sie ostatnio w 3 w wannie kapalismy blanka byla wniebowzieta hehe ja z kolei demoniku czesto marze o prysznicu
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:24   #4419
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
no właśnie ja też taki widziałam buteka treningowa i sama nie wiem A czy ten Twoj kubek ma szeroki ustnik?
Nie ustnik jest taki jak zwykłe smoczki tylko końcówki troszkę mają inne z takim rozcięciem by niekapało... Ja mam taki jak na zdjęciu...

Znalazłam też aukcję prawie takiego samego kubka :
http://www.allegro.pl/item313200818_...l_polecam.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pijus 1.jpg (83,5 KB, 12 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:29   #4420
joli31
Rozeznanie

Jeszcze wtrące trzy grosze o kupkach. Agatka robi zazwyczaj raz na 5-7 dni. Często zalatują octem.
Ja teraz mam wannę, ale po remoncie, będzie prysznic z głębokim brodzikiem. Od lat biorę prysznic i pzreszkadza mi,że robie to na siedząco. Słuchawkę tzrymam w ręku, bo nie ma możliwości zamocowania na ścianie. Mozna się przyzwyczaic, ale jest to niewygodne.
Jeżeli chodzi o szkodę mleczną to póki co mi się zaczyna. Agatka wysysa ze mnie to co najlepsze. Taki kochany łobuzek. Uciekam, bo zasneła. Cos koło siebie zrobie, potem spacerek.
Miłego dzionka.
Stary 2008-02-19, 10:35   #4421
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Dziękujemy bardzo za komplementy i miłe słowa. To jest jak miód na moje kompleksy.
Jakie kompleksy?!

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Obfotografowałam Agatkę pzred wyjściem na spacer. Z jednej strony mogła byc bardziej odświętnie ubrana. Jednak fajne ubranka kosztują majątek, a potem nie wykorzysta się tego, a tańsze sa tandetne i tez jednorazowe. Ale i tak jestem bardzo zadowolona z chrzcin.
Agatka zjada swoje paluszki, zagryza pieluszką.
Agatka to śliczna, różowo-biała laleczka . I rzeczywiście mają coś wspólnego z Olą - okrągłe, rumiane policzki .

Cytat:
Tak tylko, że ja boję się, że Olcia będzie mieć tzw. szkodę mleczną. Synek znajomych miał (mama karmiła go do 6 miesiąca) i okazało się, że ma silną anemię i niedobór większości minerałów.
Nie bój się, bo Ola nie musi tego mieć. Mało tego - mam wrażenie, że coś z tym chłopcem było nie tak (może miał problemy z przyswajaniem żelaza, jak np. moja koleżanka), bo WHO zaleca karmienie piersią do końca 6 miesiąca i musi to być w jakiś sposób uzasadnione.

Cytat:
Tak Już kończę z biadoleniem, przyrzekam .
No, żeby mi to było ostatni raz . Bo inaczej .

Cytat:
Tak No właśnie jak to będzie jak Olcia wyrośnie z wanienki? Myślałaś już o tym Demoniku?
Mamy głęboki brodzik, zatkamy korkiem i będzie mini-wanna .

Cytat:
my sie ostatnio w 3 w wannie kapalismy blanka byla wniebowzieta hehe ja z kolei demoniku czesto marze o prysznicu
No tak, najlepiej byłoby mieć wannę (obowiązkowo dużą!) prysznic (z hydromasażem, a jakże!), pralnię, suszarnię, spiżarnię i wieeeelką garderobę .

Z tego wszystkiego zapomniałam dodać, że Kubuś wygląda czadowo i ma taki sam pajacyk jak Jaś .

EDIT: Synuś własnie się obudził po ponad półtoragodzinnej drzemce, gada z własnymi nogami . Nakarmię go, poodkurzam i lecę na spacer .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 10:49   #4422
taszkin
Zakorzenienie

hm....Ninka już wsuwa mięsko, ale kupy nadal jak Ambi Pur (może to kwestia małej ilości w zupce).

Dziewczyny, doradźcie mi proszę, jaki mam kupić kubeczek, żeby samo z niego leciało ale malutko? Ninka nie potrafi ciągnąć z niekapka aventu.

Odnośnie 'szkody mlecznej' ja karmię małą piersią a zupkę je tylko raz dziennie, kilka łyżeczek. niedługo stuknie 6mc, ale na anemiczkę to ona nie wygląda Wydaje mi się, ze pociągnęłaby jeszcze na samej piersi, ale tak interesuje się jedzeniem, że nie mam serca...poza tym bardzo jej zupka smakuje. Odrzuciła owocki i soczki, niedługo spróbuję podać znów.

Ivy, niezła lekcja order uśmiechu za tę kwaśną minkę

Pozdrawiamy, trzymajcie sie cieplutko!

ps. Joli, ja tak samo się kąpie, nie mam czasu na napełnianie wanny i mimo, że kabina też jest...ja wolę czasem na siedząco

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2008-02-19 o 15:20
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:54   #4423
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Nie ustnik jest taki jak zwykłe smoczki tylko końcówki troszkę mają inne z takim rozcięciem by niekapało... Ja mam taki jak na zdjęciu...

Znalazłam też aukcję prawie takiego samego kubka :
http://www.allegro.pl/item313200818_...l_polecam.html
Kurcze to ja już sama nie wiem ja myślałam o czymś takim http://www.allegro.pl/item314040601_...niekapek_.html
Stary 2008-02-19, 11:14   #4424
sylwia-zuza
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6641545]Wy tak o lazienkach, wannach, a ja sie juz nie moge doczekac kiedy w koncu swoj dom bede urzadzala, a nie ciagle te wynajete

[/QUOTE]

mi tez sie marzy domek -mam juz upatrzony projekt (pozniej poszukam)

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 20:42
sylwia-zuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:20   #4425
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
mi tez sie marzy domek -mam juz upatrzony projekt (pozniej poszukam)
mi tez))) nawet sie powoli rozgladamy, ale jeszcze dluuuga droga przed nami:/
Stary 2008-02-19, 11:26   #4426
biankaaa
Zadomowienie

U nas bedzie parterowy z zagospodarowanym poddaszem i koniecznie ma byc piwniczka z winem hehe duzy ogrod dla Blanki i dwa garaze, bo oprocz wypas domu chce miec tez swoje wlasne oddzielne autko)) boszzz jaka ze mnie materialistka:/
a tak na serio to chce domek, jakikolwiek, byle wlasny i byle nie w centrum miasta
Stary 2008-02-19, 11:32   #4427
maatra
Wtajemniczenie

ja tez chce parterowy z zagospodarowanym poddaszem,a tam......... nasza sypialnia obowiazkowo piwnica, bo ja zbieram graty
moj samochod moze nie miec garazu, bo obawiam sie,ze to zniszczy wyglad domku 1 garaz wystarczy, mojemu kupie taki fajny pokrowiec

Stary 2008-02-19, 11:35   #4428
sylwia-zuza
Zakorzenienie

http://pprojekt.pl/projekt299-kamyk,rzuty.html ale troche bym przerobila
Stary 2008-02-19, 11:40   #4429
biankaaa
Zadomowienie

sylwia-

to sie rozmarzylam))) poki co ide ogarnac swoje M2 hehe plus w tym jest jeden - mniej do sprzatania potem ogarne siebie i jedziemy na ploty.

do wieczora laseczki
Stary 2008-02-19, 11:45   #4430
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
sylwia-

to sie rozmarzylam))) poki co ide ogarnac swoje M2 hehe plus w tym jest jeden - mniej do sprzatania potem ogarne siebie i jedziemy na ploty.

do wieczora laseczki
a tu projekt specjalnie dla Ciebie - BLANKA http://pprojekt.pl/projekt132-blanka.html
Stary 2008-02-19, 12:05   #4431
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia ja chcę domek musiałaś wstawić tę stronę? Teraz będę siedzieć i marzyć
Stary 2008-02-19, 12:37   #4432
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Aniu ja tez chce
Stary 2008-02-19, 12:38   #4433
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Ja też chcę domek, ale jeszcze jakiś 2 lata muszę poczekać i wtedy zacznie się budowa. Mnie się marzy parterowy z poddaszem, no i oczywiście ogród.

....................
W buzi Mai nic nie zauważyłam, pupa jakby trochę lepsza. Zmieniam częściej pieluchy i smaruje grubo kremem.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 13:01   #4434
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwia ja chcę domek musiałaś wstawić tę stronę? Teraz będę siedzieć i marzyć
heh ja mam podobnie pol dnia potrafie sobie siedziec wyobrazac,marzyc.dobrze,z e to nic nie kosztuje
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Ja też chcę domek, ale jeszcze jakiś 2 lata muszę poczekać i wtedy zacznie się budowa. Mnie się marzy parterowy z poddaszem, no i oczywiście ogród.

.
my do dwoch lat. tylko,ze w anglii sa takie brzydkie domy tutaj malo kto buduje sam dom,jesli w ogole,bo nie spotkalam sie z nikim takim.
zobaczcie w czym mi przyjdzie mieszkac ....
http://www.rightmove.co.uk/action/pu...PropertySearch
-------------------------------------------------------------------------------------
Simus mi zasnal przy jedzeniu,wiec spacer przelozony na pozniej...obysmy w ogole poszli,bo takie ladne sloneczko
Stary 2008-02-19, 17:42   #4435
sylwia-zuza
Zakorzenienie

gdzie jestescie?
Stary 2008-02-19, 17:52   #4436
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
heh ja mam podobnie pol dnia potrafie sobie siedziec wyobrazac,marzyc.dobrze,z e to nic nie kosztuje
No właśnie dobrze, że chociaż marzenia nie kosztują

Cytat:
gdzie jestescie?
Ja jestem , co z Maciusiem?
Stary 2008-02-19, 17:58   #4437
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dobrze, że chociaż marzenia nie kosztują

Ja jestem , co z Maciusiem?
walnal 3 kupsko i spi
Stary 2008-02-19, 18:09   #4438
sylwia-zuza
Zakorzenienie

chyba tez mu kupie chrupki
Stary 2008-02-19, 18:11   #4439
motylek78
Rozeznanie

Wrocilam od lekarza .Max wazy 8,04 kg i mierzy 70 cm.Ja mu zakladam juz spiochy 80 ostatnio maz kupil 2 pary w Polsce i sa OK moze te rozmiary jakies pomylone. Ogolnie Ok tylko mamy isc na wizyte do chirurga bo malemu to opuchniecie dookola moszny jeszcze calkowicie nie zeszlo a podobno ma czas do 18 miesiaca. Profilaktycznie pediatra kazal isc na wizyte. mam nadzieje ze bez zabiegu sie obejdzie..mowiac prawde nawet tego nie dopuszczam do mysli.
Nadal mamy byc na mleku...tylko ze juz na 2. Ja tam swoje wiem i deserki i warzywka bede podawala jak maly lubi i chetnie je. Dodaje tez na noc i raz w ciagu dnia kaszki owocowej i tez mu smakuje wiec nie bede dziecku bronila.
Kupilam sobie dresik taki welurkowy w kolorze rozowym takim bardziej przygaszonym z brylancikami na plecach z firmy Fruscio.Maja tam obledna bielizna ale z Maxem i mezem na karku probowac.
Zmykam konczyc kolacje i potem kapiel.

Stronka o domkach extra. Ale ja szczerze mowiac marze o apartamencie w super budynku w Wawie na Wilanowie. Moze byc okolo 120 m
Wczoraj zaczelam czytac Sekret i jestem w fazie wizualizacji wszystkiego i intensywnego marzenia o rzeczach , ktore bym chciala miec ,wiec moze sie uda
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 18:18   #4440
joli31
Rozeznanie

Melduję się.
Pucka śpi, TŻ jeszcze w robocie, to posiedzę chwilkę z Wami.
Mi tez się marzy taki domek. Najlepiej z poddaszem użytkowym, parterowy,podpiwniczony, daleko od teściowej. Najlepiej szkieletowy, czy jakoś tak się to nazywa. Buduje się szkielet drewniany, zalewa ścianki, (w środku) betonem. Znacznie szybciej trwa budowa i w perspektywie taniej wychodzi. Ponoć firmy specjalizujące się w takich budowach maja zapisy na 2010 rok dopiero. Niedaleko naszego osiedla jest malutka miejscowość, jest kilka działek do kupienia, ale narazie sie rozglądamy. Tomek jest budowlańcem fachowcem, to połowa robót może być wykonana we własnym zakresie, przynajmniej troche zaoszczędzimy. Ale to osobna bajka.
Agatka się juz obudziła, a co będzie spała. teraz się pobawimy w a kuku, potem kąpiel , karmienie i zaś spanie.
Jakie są rozmiary pościeli dla dzieci? Jest jakiś standard, czy różne? Wprawdzie mam pożyczoną od koleżanki kołderkę, ale wolałabym kupić swoją. Agatka dostała trochę kasy, to trzeba to wydać. Macie jakieś namiary na sprawdzone stronki. Uciekam, bo Pucka marudzi... Pa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości