|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie powyciągane, sprane, nieraz dziurawe... Zresztą silna chemia do ich prania używana, więc ja wolę swoje ubranka... nie muszę brać tych najpiękniejszych, ale jednak swoje...
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
A one tez sa prane w szpitalu? Kiedys chyba poruszalysmy temat ze giną chyba u Ciebie w szpitalu?
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja raczej nie biorę. Chyba nie będą aż takie straszne te ubranka, to tylko dwa dni to nie muszę córy stroić poza tym byłoby mi szkoda gdyby coś domowego ładnego się zawieruszyło w szpitalu. No ale może doświadczone mamy doradzą Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1835 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może jakiś pajacyk kupie 44 albo też męża wyśle jak będzie taka potrzeba. Cytat:
Muszę wejść na kompa Cytat:
więc tragedii nie ma.[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66463241]jaki uroczy! )[/QUOTE]Haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek. Pospałam
![]() Cytat:
I piękny brzusio!Listopadowa - fajna bryka ![]() Kaga - kciuki za wizytę! |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kaga, oczywiście powodzenia na wizycie. Pewnie już siedzisz u lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem ja nie widzę problemu gdyby mi zaginęły jedne śpioszki, albo pielucha... zawsze możesz zobaczyć jak to jst u Ciebie, a późnij TŻ Ci dowiezie ubranka jak coś
Edytowane przez magda17x Czas edycji: 2016-10-17 o 10:35 |
|
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Karolina kciuki za szybkie rozwiązanie! Mandarynki jem namiętnie. W pierwszej ciąży też dużo jadłam. Jedynie jak karmiłam piersią, to wtedy wszyscy mi gadali o diecie mamy karmiącej i niestety się nakręcałam. Teraz mam trochę inne podejście do diety i na pewno nie będe się aż tak katowąc jak za pierwszym razem. Co do tęsknoty za luzem bez dziecka, to mnie uderzyła jedna sprawa - totalne uzależnienie tej kruszyny od matki. Tak, tato pomaga, ale to kobieta jednak jest 99% zależna od dziecka. Jest sporo ograniczeń w związku z pojawieniem się dziecka, ale z czasem jest to do ogarnięcia i jest luz. Zmieniają się godziny spotkań ze znajomymi bo wieczorem to dzieci są marudne i chcą spać, więc umawiasz się w porze obiadowej by wieczorem być już w domu.
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja boje sie tego, ze moje zycie sie zmieni. Przeraza mnie fakt polaczenia zycia zawodowego, domowego, opieki nad dzieckiem i jeszcze zostawienie kawalka miejsca na moje zycie. Nie zrezygnuje ze swoich planow i marzen, dziecko tez nie bedzie mi w tym przeszkadzac, ale mam swiadomosc ze bede musiala wszystko planowac i byc nieco bardziej zorganizowana Ja mam normalnych przyjaciol, jest czas na imprezy, ale i czas na normalne spotkania ;-) w najblizszym gronie przyjaciolek bede jedyna z dzieckiem, ale one wszystkie ciesza sie na pojawienie sie Balbiny :-D |
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Zamiast Was nadrabiać to marudze. Mój synek był u babci a ona pracuje w ośrodku zdrowia i lekarz zbadał jego stopkę i musi mieć zrobione przeswietlenie... A my w szpitalu. Teściowa ściąga teścia z pracy i będą jechać z nim do szpitala a ja mam wyrzuty sumienia, ze mnie przy nim nie ma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie chodzi o to ze moje ladniejsze tylko o to ze to moje, z moimi bateriami, wyprane w moim proszku, wyprasowane, dotykane tylko przez czlonkow rodziny, wiem ze nie spadly mi na podloge itd. ja mam chopla na tym punkcie ![]() u nas niby daja swoje na pierwszy raz ale ja od razu przy porodzie poloze reklamoweczke z moimi ciuszkami i powiem zeby ubraly w nie malucha. jak jest wszystko ok to za kilka godzin, albo i nawet od razu i tak sie dostaje malucha na sale i jest sie z nim 24/dobe. mnie dziwi jak ubranko moze sie w szpitalu zawieruszyc? ![]() przy przebieraniu wyjmuje nowe a stare wkladam do SWOJEJ torby wiec jakim cudem one gina? ![]() az spojrzalam na allegro ![]() my mamy takie http://allegro.pl/abakus-baby-luster...296686783.html zwykle, najzwyklejsze, na przyssawke Cytat:
|
|||
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ma to sens. Chyba muszę przemyśleć ale chyba pierwszego dnia i tak przyjmę te szpitalne, żeby wiedzieć w co w ogole ubierają. Wydaje mi się, że tylko kaftanik i do rożka. A swojego rożka/kocyka nie chcę brać. Jeszcze tak mało wiem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1849 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
no to w końcu nadrobiłamCytat:
człowiek się całe życie uczyCytat:
Cytat:
czekam na dobre wieściCytat:
![]() Cytat:
A dla dziecka jak już troszkę podrośnie to chyba też nie jest dobrze jak staje się centrum wszechświata i jest zawsze najważniejsze - wyrastają później takie samolubne człowieki, które spazmują po sklepach żeby coś kupić choć czasem rodzice nie mają kasy, biją, gryza, szarpią te biedne mamy, a te nic bo dziecko może robić co chce. Cytat:
![]() Cytat:
Pstryczku jak to sie u Ciebie sprawdziło?Ja Cię zamiast tego pochwalę Cytat:
![]() Cytat:
Blue trzymaj sie w dwupaku jeszcze troszkę ![]() Kaga kciuki za wizytę Hosenka super że już w komplecie w domku jesteście |
|||||||||
|
|
|
#1850 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami boje się wstać z pozycji leżącej bo wiem, że mi się zaraz odbije a są takie przypadki, że aż się wręcz mało, co nie uleje. Ja wcześniej narzekałam na duszności a tak naprawdę dopiero teraz zaczynają się "prawdziwe duszności". Czasami jak mnie złapie to mam wrażenie, że się zaraz uduszę, chodzę wtedy po mieszkaniu, okna otwieram a najchętniej to bym na dwór wyszła ![]() I już nie pomaga pozycja na boku. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Jak to przeczytałam to stwierdziłam, że chcę jeszcze się pomęczyć oby tylko wyszedł wtedy, kiedy będzie na to gotowy. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Wręcz przeciwnie, nie mogę się już doczekać pierwszego wypadu z Małym ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Myślę, że to już czas. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Niech idzie
|
||||||||
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki oby to nie bylo nic groznego a na przeswietlenie i tak by Cie nie wspuscili do srodka... obiad na dwa dni z glowy - ugotowalam gar fasolki po bretonsku czujecie ten zapach? ![]() zla jestem bo raczej jej nie zjem, wole narazie nie ryzykowac, ehhh. najwyzej ugotuje sobie jakas kasze i poleje sobie samym sosem, bez fasoli i kielbachy bo pewnie nie wytrzymam ![]() aaa, no i dzwonilam do szpitala, umowilam sie na jutro na 10 na to ktg. w ogole odebrala przemila polozna, no cud miod taki glosik miala jak ogarne troche chalupke to sprobuje dodzwonic sie do tego nfz, zapytam sie jak to jest. ale podejrzewam, ze raczej wszystko jest zgodne z prawem, pewnie tak moga i moge im co najwyzej naskoczyc
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zagubić się nie zagubią bo u nas położna nie ubiera w ciuszki, jeżeli masz swoje. Wykąpie dziecko, zawija w taki ala rożek i daje Tobie i już Ty musisz ubrać pampersa i ciuszki
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy dziadku też na pewno będzie czuł się bezpiecznie
|
|
|
|
|
#1855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duzego pola do popisu tu nie ma: albo body na dlugi + spioszki albo body na krotki + pajacyk ja tez sie zastanawiam nad rozkiem, tzn czy rozek czy kocyk rozek stabilniejszy/bezpieczniejszy ale znow wielgachny ![]() Cytat:
fajny i mimo wszystko przydatny "bajer". u nas srednio sie sprawdzil bo jak jezdzilismy to zazwyczaj we dwojke (95%) wiec ja i tak siedzialam z tylu z malym. ale jak jechalam sama z nim to przydawalo sie bardzo. zawsze mozna podejrzec czy maly nie ulal, czy sie nie krztusi, spi, nie spi itd.. teraz przy dwojce ja juz sie nie wpakuje na tyl wiec takie lustereczko bardzo sie przyda.Czy rozprasza? na pewno, jak wszytko w aucie no ale czlowiek tez musi nauczyc sie z tym jezdzic i z tego korzystac. ze ma patrzec tylko wtedy kiedy zajdzie taka potrzeba a nie lampic sie caly czas w to lusterko zamiast na droge. choc na poczatku to bardzo trudne ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
matka rozbiera, dziecia zabiera pielegniarka, wazy a nastepnie myje. Ty tylko czekasz z rozlozonym recznikiem na lozku. oddaja ci mokrego dziecia i dalej wszsytko sama.
|
|||
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie też zrobię tak że tylko na wyjście zabiorę swoje ciuszki
a tak to wezmę jakiś mój kocyk i rożek i będzie owinięte to i tak nie będzie widać w jakich ciuszkach ja to bardziej się boję że mam za mało ciuszków.. nie mam tego dużo, jakbym miała wziąć po 4 komplety ubrań to jakoś 1/3 moich zapasów to jak oni i tak nie piorą to nie chcę robić sobie dodatkowego problemu że ledwo wrócę do domu to trzeba będzie robić pranie.. jakby mało obowiązków wtedy było poza tym mam ciuszki głównie w rozmiarze 62, albo 56 które i tak wyglądają jak 62, a w szpitalu pewnie mają takie noworodkowe ![]() ktoś już zauważył na ryneczku świeże orzechy? mam taką ochotę.. niby widziałam od tamtego tygodnia ale takie małe że to człowiekowi nie będzie się chciało obierać a ja lubię te takie duże.. chociaż moja babcia mówi że w tym roku u niej w ogrodzie prawie wcale nie ma orzechów, ktoś kto z Was ma jakieś gospodarstwo/ogród to potwierdzi że lipa w tym roku? |
|
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
jaka piekna u mnie pogoda az sobie balkon otworzylam i wdycham powietrze
|
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to jak będzie wyglądało Wasze życie po narodzinach maluszka zależy przede wszystkim od Was samych. My po wyjściu córki ze szpitala jezdzilismy do pracy na zmianę przez miesiąc (choć faktycznie tż częściej) a potem tak jakoś wyszło, że jeździliśmy z małą, ogarnia w pracy co trzeba i wracaliśmy do domu
spontaniczne wyjazdy były od początku, jak miała 4 mies. byliśmy na Węgrzech, jak pół roku to wymyślilismy dziki wyjazd do Chorwacji, kąpalismy małą po drodze w misce, wieczory spędziliśmy na uroczych plażach, jak mała zasypiala to piliśmy winko i cieszylismy sobą Tak naprawdę to niewiele zmieniło sięna naszym życiu, wszystko można dopasować do sytuacji a nasza córka należy raczej do tych trudniejszych dzieci...
Edytowane przez 000Kasia000 Czas edycji: 2016-10-17 o 11:30 |
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też dziś pięknie słoneczko świeci, szkoda, że weekend był pochmurny, a miałam nadzieję pójść z TŻ na spacerek, porobić jakieś zdjęcia jesienne, brzuszkowe... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

wydaje mi sie ze to ta skorka byla winowajca 

Może jakiś pajacyk kupie 44 albo też męża wyśle jak będzie taka potrzeba.
)
Muszę wejść na kompa
więc tragedii nie ma.
28.062014

ale chyba pierwszego dnia i tak przyjmę te szpitalne, żeby wiedzieć w co w ogole ubierają. Wydaje mi się, że tylko kaftanik i do rożka. A swojego rożka/kocyka nie chcę brać. Jeszcze tak mało wiem 
po 22 zaczęłamnprzeć i godzinkę się zeszło, troszkę musieli ze mnie Zosię wycisnâć.

czujecie ten zapach?