![]() |
#4441 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Dobrze, że chociaż śpi
![]() Cytat:
![]() Ja to marzę o małym domku z 2 sypialniami na poddaszu i wielkim salonem i kominkiem na dole. Cytat:
Cytat:
![]() Są 2 rozmiary: 120x60 i 135x70 (do drugiego wymiaru nie jestem pewna). Ja chyba zacznę już używać pościeli. My odłożyliśmy kaskę z chrzcin, chciałam zainwestować w fundusz i odkładać jeszcze co miesiąc tak z 200zł, ale ostatnio strasznie kiepsko stoją fundusze inwestycyjne i chyba jestem bardziej zdecydowana na obligacje Skarbu Państwa. Muszę się dowiedzieć jak i gdzie się je kupuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Wtajemniczenie
|
witam kolezanki i słodkie maleństwa
Agatka super wyglada- ale jej sesje strzeliłaś Kubuś w nowym foteliku super-chyba bardzo przypadł mu do gustu i nieźle radzi sobie z kubeczkiem ja jeden niekapek kupiłam ale może skuszę się na inny jeszcze hhttp://www.allegro.pl/item309086722_ canpol_kubek_niekapek_bal onik_125_ml_rozwy.htmlttp ://www.allegro.pl/item311452857_tommee_tipp ee_kubek_niekapek.html http://www.allegro.pl/item312935762_...m_canpol_.html a my dzisiaj u siostry i po rozmowie i obejrzeniu starych zdjęc nakłoniłam tz żeby szybciutko złożył nasze drwniane krzesełeczko zanim wrócimy. tż to uczynił i jeszcze po nas pszyszedł bo mówił że małej cały dzień nie widziała i mu smutno. a teraz tydzień ranków to wcześnie chodzi spać. krzesełko przetestowalismy i małej chyba sie podobie.marcheweczke wsunęła siedząć wygodnie co za kilka chwil zobaczycie-tylko zrzucę zdjęcia. no i mam nadzieję że z Maciusiem lepiej
#4443 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, szybkie pytanie,
ma ktoras z Was konto pocztowe na gazeta.pl i uzywa Outlooka? Potrzebuje malej informacji |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No więc chyba zdecyduję się na dwuletnie z zyskiem 5,3% w skali roku. Ale państwo polskie zdziera z obywateli, bo jeszcze od zysku wyobraźcie sobie trzeba zapłacić 19% ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Wtajemniczenie
|
ja to się nie znam na takich rzeczach.
chwilowo wystarcza mi nasze m4 i raczej nie zmienie bo dobrze mi tu. lubie centrum miasta bo wszedzie blisko. za oknem widze nasz ukochany basen, a w oklolicy chyba 5 parków i mi sie to podoba i niczego mi tu nie brakuje-no tylko troche kasy na remont ale to z czsem z tz damy rade. no a teraz fotki 1,2,3 kąpiel z mamą 4i5 moje krzesełeczko 6 no i ja w sukienusi
#4446 |
Zakorzenienie
|
![]()
lea29 nie martw sie gruba warstwa sudcremu wszystko załatwi
![]() ja w taki razie ma pytanie ile Wasze 5,5 miesięczniaki śpią w dzień i ile w nocy o której kładziecie to o której sie budzą bo mam ostatnio jazdy z Poli spaniem i nie wiem juz co właściwie z nią robić - skłaniam sie do uduszenia poduszka o 5 rano ![]() ![]()
![]() |
#4447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Klaudia w dzień śpi ostatnio bardzo mało. czasami to w sumie tak 40 minut bo na spacerku podziwia świat. czasami zdarzy jej się 2 godzinna drzemka ale niezbyt często. wieczorem zasypia tak 20- 21 i do 4-5 wytrzymuje a później karmienie iśpi juz w trakcie jedzenia i tak nawet do 9.30 potrafi. no i cały czas od kapieli w jednym pampersie i nie ma zadnych odparzeń.tylko ona nie krzyczy w nocy tylko stęknie ze chce jesć i nie budzi tż.to ja szybciutko dochodzę z butlą i jest ok.
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
Dorka czyli tak przeciętnie 13 -14 h na dobę tak??
Apolonia też tylko kwęka na jedzonko i pije przez sen właściwie - tylko że ona piersiowa to troszkę inaczej z tymi nocami u nas ale liczy sie globalnie ![]() dzięki za odzew ![]()
![]() |
#4449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nas jutro cały prawie dzionek nie będzie bo sobie jedziemy znowu do rodzinki. to dziś jak mogę to chwilkę popiszę.moje dziecko jest oczywiście super grzeczne nawet jak nie śpi. no czasem tak jak dzisiaj u siostry miała goszy moment bo idzie góra. ale mam posmarowała żelikiem i po chwili było juz super. no a u nas tylko butelka od samego początku.ale kiedys to wstawałam co kilka chwil.dobrze oka nie zdążyłam zamknąć a ona juz marudziła. a teraz ma tylko jedna pobudke i jest spoko.
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
patrilla - Blanka spi w nocy 20 - 4[pobudka na karmienie] - 7 rano wstajemy. Do 8:30 sie bawi jeszcze w pidzamce [ do konca powtorki "Na wspolnej"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
A mnie ten łatwy plan wogóle nie chce wychodzić! U nas od 20 do 24 jedzonko 20 min. ,do 4-tej jedzonko i do 7-7:30 spanko. W ciągu dnia usypia przy jedzeniu- karmię piersią i odkładam do łóżeczka, są dni że śpi 2h a są że 30 min. Ogólnie nie narzekam bo już przywykłam nawet do tego że czasem muszę wziąć ja od 6 na klatę do siebie i spać czuwając czy aby ona spi smacznie
![]() A teraz zmykam bo już najwyższy czas! Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też odłożyłam kasę Mai z chrzcin, my wpłacimy na lokatę, tylko się nie mogę zebrać, aby to zrobić i tak leży prawie 2 miechy już. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o fundusze to warto zainwestowac jak lecą w dół-bo póxniej może byćjuż tylko wzrost,oczywiście zainwestować w mało agresywne papiery. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz będę czytać o tej lokacie. Dzięki Edytko ![]() Cytat:
Olę kładziemy spać po kąpaniu (19-20), ale nie zawsze chce wtedy zasnąć, więc jeszcze idziemy do drugiego pokoju się pobawić, potem zaczynam ją wyciszać. Zwykle zasypia około 21-21.30. Śpi do północy, budzi się na mleko, a karmię ją przez sen. Potem około 3 i znów karmienie przez sen, nawet oczu nie otwiera. Poranne karmienie około 6 i obie jeszcze kładziemy się spać. Wstajemy różnie, to zależy kiedy Ola zgłodnieje około 8-9. Dwa dni temu wstała dopiero o 9.30, a dzisiaj o 7.50. Potem mamy czas na higienę i zabawę, około 11 zaczyna być marudna (czasami o 10 lub 12, to zależy o której wstajemy) i trze oczka, czyli czas na drzemkę. Przed drzemką jeszcze karmię ją i zasypia. Śpi do około 13-14 i znów jest czas zabawy. Potem ma jeszcze jedną drzemkę przed kąpielą około 17. Po faktach kąpiemy. Sumując: w nocy śpi w sposób ciągły, bo ona nie budzi się, tylko się naje. Więc w nocy 21-8 (11h) + drzemka 11-13 (2h) + drzemka 17-19 (2h). Razem: około 15h ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6647074]Tragedia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A po co będziesz zmieniać pieluchę? Lea jak raz pośpi w mokrej, to naprawdę nic mu nie będzie. Wymyjesz go rano. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Raczkowanie
|
Wiecie co: załamka
![]() Jak Marta miała 2 m-ce poszłam z nią na prywatną wizytę do naszej przychodni-do ortopedy.Baba-lekarz nastraszyłą mnie że bioderka be,szyja-be i kręcz.Po skonsultowaniu z innym ortopedą i 2 rehabilitantami okazało się,że nie ma kręczu i bioderka-oki(usg).Ostatnio jak mała zaczęła siadać to zaniepokoilo mnie to,że znów tak jakby głowa leciała jej na lewo.Więc juz tym razem umówłam sie do Luxmedu-do profesjonalistów,żeby to sprawdzić.I po 3-tyg oczekiwaniu dziś wchodzę do gabinetu z moją Martą i moim oczom ukazuje się widok baby-lekarza z Ząbek ![]() no i oczywiście baba na sam koniec wręczyła mi nr tel do prywatnej rehabilitacji w ząbkach>chyba ma z nimi jakiś układ-finansowy.normalnie kłania się CBA. Pojutrze zapisana jestem do innej placowki Luxmedu-muszę t o jeszcze raz zdiagnozować. Marta ma lekką asymetrię buzi-na pierwszy rzut oka nie widać,ale teraz jak siada i ma pyziorki to tak. Ja się chyba załamię. Tyle razy u lekarzy ja przez swoje 31-letnie życie nie byłam |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie, jak karmicie dzieci w dzień to jedzą spokojnie, tzn. leżą sobie przy piersi i ciągną, czy cały czas coś robią, np. wymachują rączkami? Bo Maja w dzień nigdy nie może zjeść spokojnie, jak nie rękoma to nogami wymachuje, kręci się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno.Postanowiłam w ferworze nagromadzonych negatywnych uczuć zdać egzamin na prawo jazdy.kurs ukończylam 4 lata temu,a dziś na 15 min. drogę do Luxmedu z Ząbek wydałam 40 PLN.Aż się boję pomyśleć ile zapłacę w czwartek-3 razy dalej.a na dodatek taksiarz przed przyjazdem palił fajka w aucie(panie w centrali nie ostrzegły go o dziecku-halo ale dorosłym tez to przeszkadza),jechał jak sowizdrzoł ze swoją babką i próbował zobaczyć w czasie jazdy jak wyglada Marta-siedzaca z tyłu.możecie sobie tylko wyobrazić.A później ta baba-lekarz
![]() p.s. jak mam zdać ten teoretyczny(o praktycznym pozwólcie,że nie wspomnę) Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Trzeba sobie przypomnieć przepisy, a najlepiej kupić testy, oczywiście z kluczem odp. i rozwiązywać w domu, to chyba najłatwiejszy sposób na teorię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olcia miała jedno oko większe, drugie mniejsze przez to, że jedną stronę bardziej sobie upodobała niż drugą. Od stycznia aktywowałam ją na tę mniej lubianą stronę i po półtora miesiącu oczy są równe, prawie nie ma różnicy. Teraz jak usypia, to na tę wcześniej mniej lubianą stronę. Widzisz Edytko u Marty na pierwszy rzut oka nie widać, a Olcia miała naprawdę widoczną różnicę w wielkości oczu. Nie załamuj się, tylko koniecznie skonsultuj to jeszcze raz. U tak małych dzieci bardzo szybko wyrównują się różnice. Od ponad miesiąca Olcia nie potrafi normalnie przy cycku poleżeć. I tu nawet nie chodzi o machanie nogami i rękami, bo jedną nogę zawsze kładzie na mojej ręce, a do ręki dostaje mojego palca i jest ok. Problem polega na tym, że ciągle podnosi głowę, chce widzieć co się wkoło dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zawsze Ci powtarzałam ze Ola to dziecko na medal
![]() ![]() Co do zachowań przy piersi Pola zaczęła bardzo mocno wywijać łapką i drapać mnie, ale w kilka dni ja oduczyłam (trzymałam za łapkę i dość stanowczo powtarzałam nie - była bardzo zdziwiona)i teraz powróciła do gładzenia mnie po bluzie lub piersi ![]()
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
my zaraz idziemy na szczepienie trzymajcie kciuki za Kubusia ...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny o co chodzi z tym kreczem? jak to sie niby objawia? my dzis bujamy do neurologa
#4465 |
Zadomowienie
|
to chyba dzis jakis dzien wizyt lekarskich bo my z Blanka do ortopedy na USG stawow hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja robię podobnie jak Olcia mnie uszczypnie, wtedy mówię "Nie wolno tak robić, mamę boli". Trzymam ![]() ![]() Cytat:
Tu jeszcze lepiej opisali: http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,224 Sylwia poproś neurologa o sprawdzenie, czy Maciuś nie ma kręczu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Wtajemniczenie
|
no witm!my na chwilke bo juz prawie gotowa jestem tylko mój potworek jeszcze butle ciagnie i szarpie mnie za rekaw.
nocka spoko jak ostatnio.poranna kupka oczywiscie była.i chyba czuła ze wychodimy bo grzeczniutko lezala i moglam sie spokojnie umyc i wyszykowac. jak mala ma czasem poblem z zasnieciem to ja troszke meczymy przed snem(wspólna kapiel tez pomaga)no a poźniej do kojca i po kilku minutach sama zasypia. czasami tez na raczkach i lubi przy tym popoijac herbatke. a z karminie butla to tez nie tak slodko. moje dziecko strasznie szczypie, wierci sie, ciagnie łancuszek albo włosy. oczywiscie nie zawsze ale ostatnio interseuje ja wszystko dookoła.
#4468 |
Wtajemniczenie
|
to u mnie ten plus że je tak co 4,5-5 godzin
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zadomowienie
|
Czyli dzieciaki w taki etap wkroczyły, że wszystko ich interesuje. Ja też muszę jej dawać palca, ona oprócz szarpania mnie, upodobała sobie drapanie po główce lub ciągnięcie za uszy, z czym uparcie walczę. Już nie raz zadrapała się u uszku do krwi, mały potworek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.