Jesienne Mamy 2007 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 18:37   #4441
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
walnal 3 kupsko i spi
Dobrze, że chociaż śpi .
Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Stronka o domkach extra. Ale ja szczerze mowiac marze o apartamencie w super budynku w Wawie na Wilanowie. Moze byc okolo 120 m
No to taki apartamencik to kosztuje z 1,5mln .
Ja to marzę o małym domku z 2 sypialniami na poddaszu i wielkim salonem i kominkiem na dole.
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Tomek jest budowlańcem fachowcem, to połowa robót może być wykonana we własnym zakresie, przynajmniej troche zaoszczędzimy. Ale to osobna bajka.
No to super, trochę kasy zostanie w kieszeni.
Cytat:
Jakie są rozmiary pościeli dla dzieci? Jest jakiś standard, czy różne? Wprawdzie mam pożyczoną od koleżanki kołderkę, ale wolałabym kupić swoją. Agatka dostała trochę kasy, to trzeba to wydać.
Agatka ślicznie wyglądała .

Są 2 rozmiary: 120x60 i 135x70 (do drugiego wymiaru nie jestem pewna). Ja chyba zacznę już używać pościeli.

My odłożyliśmy kaskę z chrzcin, chciałam zainwestować w fundusz i odkładać jeszcze co miesiąc tak z 200zł, ale ostatnio strasznie kiepsko stoją fundusze inwestycyjne i chyba jestem bardziej zdecydowana na obligacje Skarbu Państwa. Muszę się dowiedzieć jak i gdzie się je kupuje.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 18:46   #4442
dorka19801
Wtajemniczenie

witam kolezanki i słodkie maleństwa
Agatka super wyglada- ale jej sesje strzeliłaś

Kubuś w nowym foteliku super-chyba bardzo przypadł mu do gustu i nieźle radzi sobie z kubeczkiem

ja jeden niekapek kupiłam ale może skuszę się na inny jeszcze

hhttp://www.allegro.pl/item309086722_
canpol_kubek_niekapek_bal onik_125_ml_rozwy.htmlttp ://www.allegro.pl/item311452857_tommee_tipp ee_kubek_niekapek.html
http://www.allegro.pl/item312935762_...m_canpol_.html

a my dzisiaj u siostry i po rozmowie i obejrzeniu starych zdjęc nakłoniłam tz żeby szybciutko złożył nasze drwniane krzesełeczko zanim wrócimy. tż to uczynił i jeszcze po nas pszyszedł bo mówił że małej cały dzień nie widziała i mu smutno. a teraz tydzień ranków to wcześnie chodzi spać. krzesełko przetestowalismy i małej chyba sie podobie.marcheweczke wsunęła siedząć wygodnie co za kilka chwil zobaczycie-tylko zrzucę zdjęcia.

no i mam nadzieję że z Maciusiem lepiej
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 18:50   #4443
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Dziewczyny, szybkie pytanie,

ma ktoras z Was konto pocztowe na gazeta.pl i uzywa Outlooka?

Potrzebuje malej informacji
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 18:53   #4444
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
chyba jestem bardziej zdecydowana na obligacje Skarbu Państwa. Muszę się dowiedzieć jak i gdzie się je kupuje.
O już wszystko wiem (jak dobrze mieć internet, nawet kupić obligacje można przez internet).

No więc chyba zdecyduję się na dwuletnie z zyskiem 5,3% w skali roku. Ale państwo polskie zdziera z obywateli, bo jeszcze od zysku wyobraźcie sobie trzeba zapłacić 19% podatku, ale to i tak będzie najbezpieczniejsza forma inwestowania. Wprawdzie zysk po dwóch latach (po zapłaceniu podatku) nie jest szałowy (około 270zł w przypadku zainwestowania 3000zł) no ale przynajmniej kasa nie leży w skarpecie , albo włożymy na lokatę, ale taką żeby przynajmniej te 5% było w skali roku.
Stary 2008-02-19, 19:13   #4445
dorka19801
Wtajemniczenie

ja to się nie znam na takich rzeczach.

chwilowo wystarcza mi nasze m4 i raczej nie zmienie bo dobrze mi tu. lubie centrum miasta bo wszedzie blisko. za oknem widze nasz ukochany basen, a w oklolicy chyba 5 parków i mi sie to podoba i niczego mi tu nie brakuje-no tylko troche kasy na remont ale to z czsem z tz damy rade.

no a teraz fotki
1,2,3 kąpiel z mamą
4i5 moje krzesełeczko
6 no i ja w sukienusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02345.JPG (34,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02347.JPG (45,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02348.JPG (45,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02354.JPG (56,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02361.JPG (63,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02325.JPG (77,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-02-19, 19:44   #4446
Patrilla
Zakorzenienie

Question Dot.: Jesienne Mamy 2007

lea29 nie martw sie gruba warstwa sudcremu wszystko załatwi

ja w taki razie ma pytanie ile Wasze 5,5 miesięczniaki śpią w dzień i ile w nocy o której kładziecie to o której sie budzą bo mam ostatnio jazdy z Poli spaniem i nie wiem juz co właściwie z nią robić - skłaniam sie do uduszenia poduszka o 5 rano jak drze sie do kołderki
Stary 2008-02-19, 20:02   #4447
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
lea29 nie martw sie gruba warstwa sudcremu wszystko załatwi

ja w taki razie ma pytanie ile Wasze 5,5 miesięczniaki śpią w dzień i ile w nocy o której kładziecie to o której sie budzą bo mam ostatnio jazdy z Poli spaniem i nie wiem juz co właściwie z nią robić - skłaniam sie do uduszenia poduszka o 5 rano jak drze sie do kołderki

moja Klaudia w dzień śpi ostatnio bardzo mało. czasami to w sumie tak 40 minut bo na spacerku podziwia świat. czasami zdarzy jej się 2 godzinna drzemka ale niezbyt często. wieczorem zasypia tak 20- 21 i do 4-5 wytrzymuje a później karmienie iśpi juz w trakcie jedzenia i tak nawet do 9.30 potrafi. no i cały czas od kapieli w jednym pampersie i nie ma zadnych odparzeń.tylko ona nie krzyczy w nocy tylko stęknie ze chce jesć i nie budzi tż.to ja szybciutko dochodzę z butlą i jest ok.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 20:16   #4448
Patrilla
Zakorzenienie

Dorka czyli tak przeciętnie 13 -14 h na dobę tak??
Apolonia też tylko kwęka na jedzonko i pije przez sen właściwie - tylko że ona piersiowa to troszkę inaczej z tymi nocami u nas ale liczy sie globalnie
dzięki za odzew
Stary 2008-02-19, 20:40   #4449
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Dorka czyli tak przeciętnie 13 -14 h na dobę tak??
Apolonia też tylko kwęka na jedzonko i pije przez sen właściwie - tylko że ona piersiowa to troszkę inaczej z tymi nocami u nas ale liczy sie globalnie
dzięki za odzew
nie ma za co. mogę chwilke posiedzieć bo moje dziecko juz godzinkę spi. a ja mam zupke na jutro już zrobioną.
nas jutro cały prawie dzionek nie będzie bo sobie jedziemy znowu do rodzinki.
to dziś jak mogę to chwilkę popiszę.moje dziecko jest oczywiście super grzeczne nawet jak nie śpi. no czasem tak jak dzisiaj u siostry miała goszy moment bo idzie góra. ale mam posmarowała żelikiem i po chwili było juz super.

no a u nas tylko butelka od samego początku.ale kiedys to wstawałam co kilka chwil.dobrze oka nie zdążyłam zamknąć a ona juz marudziła. a teraz ma tylko jedna pobudke i jest spoko.
Stary 2008-02-19, 20:50   #4450
biankaaa
Zadomowienie

patrilla - Blanka spi w nocy 20 - 4[pobudka na karmienie] - 7 rano wstajemy. Do 8:30 sie bawi jeszcze w pidzamce [ do konca powtorki "Na wspolnej" ] i dosypia, najczesciej do 10. Potem w ciagu dnia 2 lub trzy drzemki po ok 1 godz. W sumie mysle ze srednio sypia ok 15 godzin na dobe. Ogolnie jest spokojnym i pogodnym dzieckiem, zasypia sama w lozeczku. Gorzej jak jest zmeczona i jej na czas nie odloze, wtedy potrafi przemarudzic cala pore drzemki a mnie szlag trafia. Latwy Plan w naszym przypadku to 100% sukcesu i mojej stabilizacji psychicznej
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 20:55   #4451
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
patrilla - Blanka spi w nocy 20 - 4[pobudka na karmienie] - 7 rano wstajemy. Do 8:30 sie bawi jeszcze w pidzamce [ do konca powtorki "Na wspolnej" ] i dosypia, najczesciej do 10. Potem w ciagu dnia 2 lub trzy drzemki po ok 1 godz. W sumie mysle ze srednio sypia ok 15 godzin na dobe. Ogolnie jest spokojnym i pogodnym dzieckiem, zasypia sama w lozeczku. Gorzej jak jest zmeczona i jej na czas nie odloze, wtedy potrafi przemarudzic cala pore drzemki a mnie szlag trafia. Latwy Plan w naszym przypadku to 100% sukcesu i mojej stabilizacji psychicznej
to juchyba wiem czemu moje dziecko czasem przmarudza. bo jak ja kładę w jej 'kojcu"to sama super zasypia a jak próbuje ja usypiać na rękach to czasem przymarudza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 20:58   #4452
berbeaa
Rozeznanie

A mnie ten łatwy plan wogóle nie chce wychodzić! U nas od 20 do 24 jedzonko 20 min. ,do 4-tej jedzonko i do 7-7:30 spanko. W ciągu dnia usypia przy jedzeniu- karmię piersią i odkładam do łóżeczka, są dni że śpi 2h a są że 30 min. Ogólnie nie narzekam bo już przywykłam nawet do tego że czasem muszę wziąć ja od 6 na klatę do siebie i spać czuwając czy aby ona spi smacznie
A teraz zmykam bo już najwyższy czas! Dobranoc
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 21:08   #4453
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Jakie są rozmiary pościeli dla dzieci? Jest jakiś standard, czy różne? Wprawdzie mam pożyczoną od koleżanki kołderkę, ale wolałabym kupić swoją. Agatka dostała trochę kasy, to trzeba to wydać. Macie jakieś namiary na sprawdzone stronki. Uciekam, bo Pucka marudzi... Pa
My mamy 135x100 kołderka, 40x60 poduszka, i jest jeszcze 120x90 to są najbardziej standardowe. My na razie pościeli nie używamy, kołderka jest za ciepła jak na nasza temperaturę w pokoju.

Cytat:
My odłożyliśmy kaskę z chrzcin, chciałam zainwestować w fundusz i odkładać jeszcze co miesiąc tak z 200zł, ale ostatnio strasznie kiepsko stoją fundusze inwestycyjne i chyba jestem bardziej zdecydowana na obligacje Skarbu Państwa. Muszę się dowiedzieć jak i gdzie się je kupuje.

Ja też odłożyłam kasę Mai z chrzcin, my wpłacimy na lokatę, tylko się nie mogę zebrać, aby to zrobić i tak leży prawie 2 miechy już.

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
no a teraz fotki
1,2,3 kąpiel z mamą
4i5 moje krzesełeczko
6 no i ja w sukienusi
Następne zadowolone dziecko z kąpieli w dużej wannie. w Sukience Klaudia wygląda uroczo.

Cytat:
Moja śpi tak mniej więcej od 20/21 do 8/9 przeważnie 2/3 razy wstaje w nocy na jedzenie. w Ciągu dnia jak dobrze pójdzie ma 2 drzemki po 20 min, góra do godziny w dzień sypia. Więc wychodzi od 12 do 14 godzin na dobę.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 21:45   #4454
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Cytat:
O już wszystko wiem (jak dobrze mieć internet, nawet kupić obligacje można przez internet).

No więc chyba zdecyduję się na dwuletnie z zyskiem 5,3% w skali roku. Ale państwo polskie zdziera z obywateli, bo jeszcze od zysku wyobraźcie sobie trzeba zapłacić 19% podatku, ale to i tak będzie najbezpieczniejsza forma inwestowania. Wprawdzie zysk po dwóch latach (po zapłaceniu podatku) nie jest szałowy (około 270zł w przypadku zainwestowania 3000zł) no ale przynajmniej kasa nie leży w skarpecie , albo włożymy na lokatę, ale taką żeby przynajmniej te 5% było w skali roku.
Ivy polecam lokatę Maxlokatę w PKO BP SA -6 % w skali roku -tylko się pospiesz bo tzw subskrypcja kończy się 24 lutego!!!!!!!!!!!!!!!!!!n aprawdę warto.
Jeśli chodzi o fundusze to warto zainwestowac jak lecą w dół-bo póxniej może byćjuż tylko wzrost,oczywiście zainwestować w mało agresywne papiery.
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:31   #4455
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
Ivy polecam lokatę Maxlokatę w PKO BP SA -6 % w skali roku -tylko się pospiesz bo tzw subskrypcja kończy się 24 lutego!!!!!!!!!!!!!!!!!!n aprawdę warto.
Jeśli chodzi o fundusze to warto zainwestowac jak lecą w dół-bo póxniej może byćjuż tylko wzrost,oczywiście zainwestować w mało agresywne papiery.
No tylko, że z funduszami jest możliwość utraty zysku i wkładu do 10%, a mnie bardziej interesuje mniejszy zysk, a stabilniejszy.
Zaraz będę czytać o tej lokacie. Dzięki Edytko
Cytat:
Moja piersiowa i 5,5 ma, więc w sumie chyba najbardziej mamy podobne dzieci
Olę kładziemy spać po kąpaniu (19-20), ale nie zawsze chce wtedy zasnąć, więc jeszcze idziemy do drugiego pokoju się pobawić, potem zaczynam ją wyciszać. Zwykle zasypia około 21-21.30. Śpi do północy, budzi się na mleko, a karmię ją przez sen. Potem około 3 i znów karmienie przez sen, nawet oczu nie otwiera.
Poranne karmienie około 6 i obie jeszcze kładziemy się spać. Wstajemy różnie, to zależy kiedy Ola zgłodnieje około 8-9. Dwa dni temu wstała dopiero o 9.30, a dzisiaj o 7.50. Potem mamy czas na higienę i zabawę, około 11 zaczyna być marudna (czasami o 10 lub 12, to zależy o której wstajemy) i trze oczka, czyli czas na drzemkę. Przed drzemką jeszcze karmię ją i zasypia. Śpi do około 13-14 i znów jest czas zabawy. Potem ma jeszcze jedną drzemkę przed kąpielą około 17. Po faktach kąpiemy.

Sumując: w nocy śpi w sposób ciągły, bo ona nie budzi się, tylko się naje. Więc w nocy 21-8 (11h) + drzemka 11-13 (2h) + drzemka 17-19 (2h). Razem: około 15h . Chyba muszę jakiś prezent dziecku kupić .
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6647074]Tragedia Oli zasnal o 18 i spi do tej pory bez kapieli, pampersa ma od 16, boje sie pobodki o 5 rano a i tak w nocy bede musiala mu pampka zmienic i przebrac mam nadzieje, ze maly spioch dobrze to zniesie [/quote]
A po co będziesz zmieniać pieluchę? Lea jak raz pośpi w mokrej, to naprawdę nic mu nie będzie. Wymyjesz go rano.
Stary 2008-02-19, 22:55   #4456
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Wiecie co: załamka
Jak Marta miała 2 m-ce poszłam z nią na prywatną wizytę do naszej przychodni-do ortopedy.Baba-lekarz nastraszyłą mnie że bioderka be,szyja-be i kręcz.Po skonsultowaniu z innym ortopedą i 2 rehabilitantami okazało się,że nie ma kręczu i bioderka-oki(usg).Ostatnio jak mała zaczęła siadać to zaniepokoilo mnie to,że znów tak jakby głowa leciała jej na lewo.Więc juz tym razem umówłam sie do Luxmedu-do profesjonalistów,żeby to sprawdzić.I po 3-tyg oczekiwaniu dziś wchodzę do gabinetu z moją Martą i moim oczom ukazuje się widok baby-lekarza z Ząbek.O mało nie fiknęlam w progu.Oczywiście nie pozna mnie chyba,ale Marta musiala ją poznać bo darła się jak nie wiem co.I znów śpiewka kręcz szyi.Przypuszczam,że gdybym nie pokazala jej usg z prawidłowym wynikiem to i bioderka były by znów be.
no i oczywiście baba na sam koniec wręczyła mi nr tel do prywatnej rehabilitacji w ząbkach>chyba ma z nimi jakiś układ-finansowy.normalnie kłania się CBA.
Pojutrze zapisana jestem do innej placowki Luxmedu-muszę t o jeszcze raz zdiagnozować.
Marta ma lekką asymetrię buzi-na pierwszy rzut oka nie widać,ale teraz jak siada i ma pyziorki to tak.
Ja się chyba załamię.
Tyle razy u lekarzy ja przez swoje 31-letnie życie nie byłam
Stary 2008-02-19, 22:59   #4457
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Dziewczyny mam pytanie, jak karmicie dzieci w dzień to jedzą spokojnie, tzn. leżą sobie przy piersi i ciągną, czy cały czas coś robią, np. wymachują rączkami? Bo Maja w dzień nigdy nie może zjeść spokojnie, jak nie rękoma to nogami wymachuje, kręci się.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-02-19, 23:11   #4458
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

I jeszcze jedno.Postanowiłam w ferworze nagromadzonych negatywnych uczuć zdać egzamin na prawo jazdy.kurs ukończylam 4 lata temu,a dziś na 15 min. drogę do Luxmedu z Ząbek wydałam 40 PLN.Aż się boję pomyśleć ile zapłacę w czwartek-3 razy dalej.a na dodatek taksiarz przed przyjazdem palił fajka w aucie(panie w centrali nie ostrzegły go o dziecku-halo ale dorosłym tez to przeszkadza),jechał jak sowizdrzoł ze swoją babką i próbował zobaczyć w czasie jazdy jak wyglada Marta-siedzaca z tyłu.możecie sobie tylko wyobrazić.A później ta baba-lekarz

p.s. jak mam zdać ten teoretyczny(o praktycznym pozwólcie,że nie wspomnę)

Buziaki
Stary 2008-02-19, 23:16   #4459
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jak karmicie dzieci w dzień to jedzą spokojnie, tzn. leżą sobie przy piersi i ciągną, czy cały czas coś robią, np. wymachują rączkami? Bo Maja w dzień nigdy nie może zjeść spokojnie, jak nie rękoma to nogami wymachuje, kręci się.
Różnie............ostatni o moja panna sobie upodobała,że ona nie chce już jeść na kolanach mamy,tylko leżąc na łózku.możecie sobie wyobrazić co wyprawia:wierzga nogami,w ręcach pieluszka lu inna rzecz jaka ma pod ręką,mruczy-śpiewa,i tak mi ściska brodawkę ..........sssssssssss-i patrzy jaka będzie moja reakcja. A cycka wyciagnęła mi już na tyle,że chyba niedługo będę sobie go zarzucać na plecy (je miało być) Czasami mam ochotę przejść na modyfikowane.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 23:21   #4460
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
p.s. jak mam zdać ten teoretyczny(o praktycznym pozwólcie,że nie wspomnę)

Buziaki
Trzeba sobie przypomnieć przepisy, a najlepiej kupić testy, oczywiście z kluczem odp. i rozwiązywać w domu, to chyba najłatwiejszy sposób na teorię.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-02-19, 23:25   #4461
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
i moim oczom ukazuje się widok baby-lekarza z Ząbek.O mało nie fiknęlam w progu.Oczywiście nie pozna mnie chyba,ale Marta musiala ją poznać bo darła się jak nie wiem co.I znów śpiewka kręcz szyi.Przypuszczam,że gdybym nie pokazala jej usg z prawidłowym wynikiem to i bioderka były by znów be.
no i oczywiście baba na sam koniec wręczyła mi nr tel do prywatnej rehabilitacji w ząbkach>chyba ma z nimi jakiś układ-finansowy.normalnie kłania się CBA.
Pojutrze zapisana jestem do innej placowki Luxmedu-muszę t o jeszcze raz zdiagnozować.
Marta ma lekką asymetrię buzi-na pierwszy rzut oka nie widać,ale teraz jak siada i ma pyziorki to tak.
Ja się chyba załamię.
Tyle razy u lekarzy ja przez swoje 31-letnie życie nie byłam
No to chyba podobna pediatra do mojej... też mówiła, że Ola ma kręcz szyi .
Olcia miała jedno oko większe, drugie mniejsze przez to, że jedną stronę bardziej sobie upodobała niż drugą. Od stycznia aktywowałam ją na tę mniej lubianą stronę i po półtora miesiącu oczy są równe, prawie nie ma różnicy. Teraz jak usypia, to na tę wcześniej mniej lubianą stronę.
Widzisz Edytko u Marty na pierwszy rzut oka nie widać, a Olcia miała naprawdę widoczną różnicę w wielkości oczu.

Nie załamuj się, tylko koniecznie skonsultuj to jeszcze raz. U tak małych dzieci bardzo szybko wyrównują się różnice.

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Od ponad miesiąca Olcia nie potrafi normalnie przy cycku poleżeć. I tu nawet nie chodzi o machanie nogami i rękami, bo jedną nogę zawsze kładzie na mojej ręce, a do ręki dostaje mojego palca i jest ok. Problem polega na tym, że ciągle podnosi głowę, chce widzieć co się wkoło dzieje.
Stary 2008-02-20, 06:16   #4462
Patrilla
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Jesienne Mamy 2007

Zawsze Ci powtarzałam ze Ola to dziecko na medal Pola też nieźle w dzień śpi i chyba za dużo, bo harcuje potem od 5
Co do zachowań przy piersi Pola zaczęła bardzo mocno wywijać łapką i drapać mnie, ale w kilka dni ja oduczyłam (trzymałam za łapkę i dość stanowczo powtarzałam nie - była bardzo zdziwiona)i teraz powróciła do gładzenia mnie po bluzie lub piersi
Stary 2008-02-20, 06:33   #4463
pysiamn
Zakorzenienie

my zaraz idziemy na szczepienie trzymajcie kciuki za Kubusia ...

z rana, a i rozmarzyłam się przez to wasze plotkowanie o domkach

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 07:58   #4464
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dziewczyny o co chodzi z tym kreczem? jak to sie niby objawia? my dzis bujamy do neurologa
Stary 2008-02-20, 08:01   #4465
biankaaa
Zadomowienie

to chyba dzis jakis dzien wizyt lekarskich bo my z Blanka do ortopedy na USG stawow hehe
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 08:30   #4466
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze Ci powtarzałam ze Ola to dziecko na medal Pola też nieźle w dzień śpi i chyba za dużo, bo harcuje potem od 5
Patrilla to może spróbuj ją wymęczyć w dzień zabawami.
Cytat:
Co do zachowań przy piersi Pola zaczęła bardzo mocno wywijać łapką i drapać mnie, ale w kilka dni ja oduczyłam (trzymałam za łapkę i dość stanowczo powtarzałam nie - była bardzo zdziwiona)i teraz powróciła do gładzenia mnie po bluzie lub piersi
hmm uwielbiam jak Ola mnie głaszcze po piersi
ja robię podobnie jak Olcia mnie uszczypnie, wtedy mówię "Nie wolno tak robić, mamę boli".
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
my zaraz idziemy na szczepienie trzymajcie kciuki za Kubusia ...
Trzymam Kubuś to odważny mężczyzna, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
dziewczyny o co chodzi z tym kreczem? jak to sie niby objawia? my dzis bujamy do neurologa
http://www.dzieci.org.pl/kreczszyi.html

Tu jeszcze lepiej opisali:
http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,224

Sylwia poproś neurologa o sprawdzenie, czy Maciuś nie ma kręczu.
Stary 2008-02-20, 08:47   #4467
dorka19801
Wtajemniczenie

no witm!my na chwilke bo juz prawie gotowa jestem tylko mój potworek jeszcze butle ciagnie i szarpie mnie za rekaw.

nocka spoko jak ostatnio.poranna kupka oczywiscie była.i chyba czuła ze wychodimy bo grzeczniutko lezala i moglam sie spokojnie umyc i wyszykowac.

jak mala ma czasem poblem z zasnieciem to ja troszke meczymy przed snem(wspólna kapiel tez pomaga)no a poźniej do kojca i po kilku minutach sama zasypia. czasami tez na raczkach i lubi przy tym popoijac herbatke.

a z karminie butla to tez nie tak slodko. moje dziecko strasznie szczypie, wierci sie, ciagnie łancuszek albo włosy. oczywiscie nie zawsze ale ostatnio interseuje ja wszystko dookoła.
Stary 2008-02-20, 08:51   #4468
dorka19801
Wtajemniczenie

to u mnie ten plus że je tak co 4,5-5 godzin
Stary 2008-02-20, 08:53   #4469
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Patrilla to może spróbuj ją wymęczyć w dzień zabawami.
i tu jest problem ona jest wymęczona nawet czasem za bardzo a bez drzemki to mega maruder jest - właśnie to dziwne że nie da jej już przesunąć później, bo wieczorem prawie nam usypia na rękach - ech
Stary 2008-02-20, 09:12   #4470
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Czyli dzieciaki w taki etap wkroczyły, że wszystko ich interesuje. Ja też muszę jej dawać palca, ona oprócz szarpania mnie, upodobała sobie drapanie po główce lub ciągnięcie za uszy, z czym uparcie walczę. Już nie raz zadrapała się u uszku do krwi, mały potworek.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości