Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-17, 11:10   #601
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
O ! A jesteś też taka uparta jak mój mąż?

Ale mam dziś lenia. A muszę posprzątać mieszkanie bo ostatnio w piątek sprzątałam
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Troche nie rozumiem Twojego toku myslenia. Na pierwszy fotelik wydałas 200zł, ale ju zdrugi kupiłas z Romera. Dlaczego? Małe dziecko nie jest narazone na wypadek samochodowy? Czy z nim nie jezdziłas autem.

Z tego co wiem, to jakies sensowne foteliki z kategorii )0+ zaczynają się od 500-600 zł w góre. Takie maleństwo musi miec super podparcie dla watłego ciałka, tak samo jak i starsze dziecko.

Jak widze w Carefourze np takie foteliki za 50euro to odchodze na kilometr. To juz wolałabym kupić fotelik z testami używkę niż sam styropian.
No to ja Wam powiem, że mam znajomych, którzy rodzinnie prowadzą szkołę jazdy. Ojciec i syn są instruktorami, syn chce zostać egzaminatorem. I wyobraźcie sobie, że jak temu synowi się urodziło dziecko to mieli jakieś nosidełko z wózka i w nim wozili, typowego fotelika nie kupili. Z dziadkami (czyli także z tym ojcem insrtuktorem) dziecko jak podrosło to jeździło bez żadnego(!!) fotelika. I tylko opowiadali mi anegdotkę, że jak mówią "policja jedzie" to Dominika się chowa żeby jej widać nie było. Wszyscy się zaśmiewali z tego jak nie wiem. Chyba tylko mnie ciarki przechodziły. To dla mnie już czysta głupota i wręcz zagrażanie zdrowiu i życiu dziecka. Myślałabym, że osoby które na codzień mają doczynienia z autami, nauka jazdy,wypadkami, pierwsza pomocą itp mają więcej rozumu. Nawet teraz mi ciśnienie skacze jak sobie to przypominam. A jak mówiłam, że to nie jest bezpiecznie to dosłownie machali ręka i "e tam"

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-10-17 o 11:18
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:14   #602
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No to ja Wam powiem, że mam znajomych, którzy rodzinnie prowadzą szkołę jazdy. Ojciec i syn są instruktorami, syn chce zostać egzaminatorem. I wyobraźcie sobie, że jak temu synowi się urodziło dziecko to mieli jakieś nosidełko z wózka i w nim wozili, typowego fotelika nie kupili. Z dziadkami (czyli także z tym ojcem insrtuktorem) dziecko jak podrosło to jeździło bez żadnego(!!) fotelika. I tylko opowiadali mi anegdotkę, że jak mówią "policja jedzie" to Dominika się chowa żeby jej widać nie było. Wszyscy się zaśmiewali z tego jak nie wiem. Chyba tylko mnie ciarki przechodziły. To dla mnie już czysta głupota i wręcz zagrażanie zdrowiu i życiu dziecka. Myślałabym, że osoby które na codzień mają doczynienia z autami, nauka jazdy,wypadkami, pierwsza pomocą itp mają więcej rozumu. Nawet teraz mi ciśnienie skacze jak sobie to przypominam. A jak mówiłam, że tonie jest bezpiecznie to dosłownie machali ręka i "e tam"
Nie wierze normalnie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:16   #603
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Nie wierze normalnie
Chyba też bym nie uwierzyła, że ktoś może tak bo ja wiem, szarżować życiem dziecka, gdybym tam z nimi nie była i nie rozmawiała. No i patrz znasz kogoś, lubisz a tu się okazuje, że ten ktoś wogóle nie myśli
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:17   #604
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
No to ja Wam powiem, że mam znajomych, którzy rodzinnie prowadzą szkołę jazdy. Ojciec i syn są instruktorami, syn chce zostać egzaminatorem. I wyobraźcie sobie, że jak temu synowi się urodziło dziecko to mieli jakieś nosidełko z wózka i w nim wozili, typowego fotelika nie kupili. Z dziadkami (czyli także z tym ojcem insrtuktorem) dziecko jak podrosło to jeździło bez żadnego(!!) fotelika. I tylko opowiadali mi anegdotkę, że jak mówią "policja jedzie" to Dominika się chowa żeby jej widać nie było. Wszyscy się zaśmiewali z tego jak nie wiem. Chyba tylko mnie ciarki przechodziły. To dla mnie już czysta głupota i wręcz zagrażanie zdrowiu i życiu dziecka. Myślałabym, że osoby które na codzień mają doczynienia z autami, nauka jazdy,wypadkami, pierwsza pomocą itp mają więcej rozumu. Nawet teraz mi ciśnienie skacze jak sobie to przypominam. A jak mówiłam, że tonie jest bezpiecznie to dosłownie machali ręka i "e tam"
Szok

Ale swoja droga ostatnio slyszalam ze np w Angli nie ma wymogu wozenia dziecka w foteliku. Ciekawe jak inne panstwa sie na to zapatruja.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:20   #605
agniecha828
Rozeznanie

Dzien doberekjak sie wam spalo? Ja sie nawet nie budzikamjuhuu. Temat fotelikow na tapecie- my kupujemy maxi cosi cabrio fix plus baze family fix ( pasuje tez do kolejnego rozmiaru fotelika). I melduje, ze moi rodzice sprostali zadaniu i zrobili zakupy w ikei

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:20   #606
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

Mam kiepskie dni ostatnio mala sie cos ruszac nie chce a juz zdazylam sie przyzwyczaic ze jak sie poloze to fika w brzuszku krotko ale dosc intensywnie a tu wieczorem nic, rano nic eh wykoncze sie do nastepnego poniedzialku.
Hmm a próbowałaœ jš jakoœ zmobilizować? Który tydz? Zjedz pomarańczo, albo napij się soku pomarańczowego i połóż się na prawy bok, powinno zadziałać.
Jak byłam w szpitalu i czekałam na poród, to brat przywiózł mi mandarynki, położna zobaczyła je na półce i kazała mi je oddać albo wyrzucić, bo gdyby mała się urodziła w tym samym dniu, to była by bardzo pobudzona, ponoć tak właœnie cytrusy działajš na dzieciaczki
Stary 2016-10-17, 11:26   #607
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Może podważyć jakoś od drugiej strony albo wolaj sąsiada
Nic się nie suszy co można by założyć?

Ja leżę w wannie i nie mogę się zmobilizować do wyjścia spóźnię się dziś
No właśnie pochowałam z suszarki i bach przy zamykaniu drzwi spadły. Wolęnie ruszać, bo jak runą w stronę pokoju to mnie przygniotą. Drugie skrzydło blokuje się na nich.

Cytat:
No to ja Wam powiem, że mam znajomych, którzy rodzinnie prowadzą szkołę jazdy. Ojciec i syn są instruktorami, syn chce zostać egzaminatorem. I wyobraźcie sobie, że jak temu synowi się urodziło dziecko to mieli jakieś nosidełko z wózka i w nim wozili, typowego fotelika nie kupili. Z dziadkami (czyli także z tym ojcem insrtuktorem) dziecko jak podrosło to jeździło bez żadnego(!!) fotelika. I tylko opowiadali mi anegdotkę, że jak mówią "policja jedzie" to Dominika się chowa żeby jej widać nie było. Wszyscy się zaśmiewali z tego jak nie wiem. Chyba tylko mnie ciarki przechodziły. To dla mnie już czysta głupota i wręcz zagrażanie zdrowiu i życiu dziecka. Myślałabym, że osoby które na codzień mają doczynienia z autami, nauka jazdy,wypadkami, pierwsza pomocą itp mają więcej rozumu. Nawet teraz mi ciśnienie skacze jak sobie to przypominam. A jak mówiłam, że to nie jest bezpiecznie to dosłownie machali ręka i "e tam"
Aż się wierzyć nie chce że ludzie tak podchodzą do kwestii bezpieczeństwa...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:27   #608
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wytargałam przeœcieradła i pieluszki flanelowe po córce, wrzuciłam do wybielacza, potem do pralki na 90 st, mam nadzieję że się odœwieżš trochę, kupiłam nowe przeœcieradła i pieluszki, ale przy bliŸniakach chyba każda iloœć się przyda
Stary 2016-10-17, 11:29   #609
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Hmm a próbowałaœ jš jakoœ zmobilizować? Który tydz? Zjedz pomarańczo, albo napij się soku pomarańczowego i połóż się na prawy bok, powinno zadziałać.
Jak byłam w szpitalu i czekałam na poród, to brat przywiózł mi mandarynki, położna zobaczyła je na półce i kazała mi je oddać albo wyrzucić, bo gdyby mała się urodziła w tym samym dniu, to była by bardzo pobudzona, ponoć tak właœnie cytrusy działajš na dzieciaczki
Sprobuje. To 19 ruchy czuje od 17 wiec teoretycznie moze byc z nimi roznie. Ale to takie dziwne uczucie

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:41   #610
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wytargałam prze�cieradła i pieluszki flanelowe po córce, wrzuciłam do wybielacza, potem do pralki na 90 st, mam nadzieję że się od�wieżš trochę, kupiłam nowe prze�cieradła i pieluszki, ale przy bli�niakach chyba każda ilo�ć się przyda
Hehe my jednego dnia przy Michale zuzylismy wszystkie tetry - mielismy ok 20 - a to fontanne zrobil i szybko podkladalismy, dosyc mocno ulewal, wiec szly jak woda, tak samo jak ciuszki jak co chwile po karmieniu do przebrania.

Teraz mi sie przypomnialo jak Michas moze mial z 2tygodnie w srodku nocy sie obudzil, na pol zaspana otwieram pampers a tam pssssik i fontanna, a za chwile purt i czuje jak mi cos cieknie po nogach, glowa w dol a tam cala koszula, nogi podloga od wystrzalowej kupki...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:44   #611
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

typ człowieka "jak mam szkole jazdy to jezdze jaksobie chce bo kto jak kto ale ja znam przepisy i mnie nikt pouczac nie bedzie"?!;/
Stary 2016-10-17, 11:46   #612
keepsmil3
Zadomowienie

Hej, ja też już po wizycie Mały waży 615g, nadal ma siusiaka i nosek chyba po mamusiale jak zaczęłam sie śmiać, to się zawstydzil i zakryl buzię rączkami: D
Co do wzbogacania kremu śmietankowego to super jest dodać białą czekoladę: ) trzeba czekolade rozpuscic w śmietanie i po wystudzeniu ubic, ale smak jak Krolewski od Sowy ..mniam

My sie zdecydowalismy na fotelik Maxi Cosi Cabrio plus baza. Ale nie wiem czy kupować dwie bazy do kazdego samochodu czy jedną. Zobaczymy pewnie w praniu jak wyjdzie.

Edytowane przez keepsmil3
Czas edycji: 2016-10-17 o 11:48
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:49   #613
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Hehe my jednego dnia przy Michale zuzylismy wszystkie tetry - mielismy ok 20 - a to fontanne zrobil i szybko podkladalismy, dosyc mocno ulewal, wiec szly jak woda, tak samo jak ciuszki jak co chwile po karmieniu do przebrania.

Teraz mi sie przypomnialo jak Michas moze mial z 2tygodnie w srodku nocy sie obudzil, na pol zaspana otwieram pampers a tam pssssik i fontanna, a za chwile purt i czuje jak mi cos cieknie po nogach, glowa w dol a tam cala koszula, nogi podloga od wystrzalowej kupki...
HaaaaHaaaaaa
Wystrzałowe kupy najlepsze
Jak Lena miała 3 tyg to teœciowa przywiozła ciotki z meża rodziny, bo chciały poznać małš*co sobie wtedy pomyœlałam, to lepiej zachowam dla siebie, bo jeszcze bana dostanę * no i przyjechały i akurat trafiły na wystrzał haaaa haaaa aż się jednej apaszka zabrudziła to była ich pierwsza i ostatnia wizyta
Stary 2016-10-17, 12:08   #614
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Hej, ja też już po wizycie Mały waży 615g, nadal ma siusiaka i nosek chyba po mamusiale jak zaczęłam sie śmiać, to się zawstydzil i zakryl buzię rączkami: D
Co do wzbogacania kremu śmietankowego to super jest dodać białą czekoladę: ) trzeba czekolade rozpuscic w śmietanie i po wystudzeniu ubic, ale smak jak Krolewski od Sowy ..mniam

My sie zdecydowalismy na fotelik Maxi Cosi Cabrio plus baza. Ale nie wiem czy kupować dwie bazy do kazdego samochodu czy jedną. Zobaczymy pewnie w praniu jak wyjdzie.
Ale duży chłopak! który to tydzien?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:10   #615
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ale duży chłopak! który to tydzien?
23+0, na ostatniej wizycie 4 tyg temu mial 261g

Stary 2016-10-17, 12:11   #616
Fantazja_
Zakorzenienie

A dzień dobry Paniom kciuki za dzisiejsze wizyty:kc iuki:

Co do L4 - ja miałam iść później, los chciał, że cały miesiąc miałam nakaz leżenia, a potem jak było lepiej to na L4 zostałam, jak dla mnie to finansowo korzystniej. W pracy 8 h przed kompem, czasem nie ma czasu zjeść i iść siku, także za taki tryb pracy podziękuję i dodatkowo stres, klienci, 3 zmianowy system, weekendy.

Co do nosidełek to my decydujemy się na maxi cosi pebble - jako jeden z 2 pasuje do bazy easy base 2, która jest na pasy, a nie mamy isofixu w samochodzie. Bez bazy nie chcemy bo dla nas to będzie ułatwienie, tym bardziej, że samochód dość niski, sportowy i na dodatek 3-drzwiowy, więc mąż nie chce się męczyć z ciągłym zapinaniem nosidełka na pasy. Jeśli chodzi o kwestię bezpieczeństwa to wszystkie nosidełka muszą spełniać atesty, ale to tylko atesty, warto popatrzeć na testy bezpieczeństwa ADAC

Cytat:
Witam z rana
Te plamki dwie o których wczoraj pisałam mi nie zeszły, czym mam je potraktować? Nie chcę takich plam czerwonych mieć na policzkach
Wczoraj jak już leżałam w łóżku, przy przewracaniu na drugi bok, tak mnie coœ zabolało po lewej stronie na wysokoœci jajnika, że bałam się ruszyć, normalnie jakby ktoœ mi szpilę wielkš wbił, maluchy całš noc się wierciły, mało spałam hehh jeszcze 13 tyg

Też mam te zestawy minky w koszyku, tylko myœlę nad poduszkš czy takš okršgłš, czy w prostokšcie
Super zakupy, zaszalałaœ
Ja dziœ muszę wydać ok 600 zł na drugi fotelik 0-13 kg, będzie taki sam, jak mam teraz po córce
hmmm może jakaś alergia? a swędzące?

Cytat:
Może to jakaś alergia?. Jak mam coś i nie wiem co to smaruje bepanthenem, nie zaszkodzi a na jakieś podrażnienia, czy przesuszenia pomoże. Tylko jak alergia to lekarz musi zadecydować bo nie jestem 100% pewna ale chyba nie wolno nic antyhistaminowego.

Też miewam bóle na wysokości jajników (przynajmniej tam gdzie powinny być) ale bardziej jakby mi ktoś "flaczki" wyżymał Szukam wtedy innej pozycji i jest lepiej.

Witam w nowym tygodniu, po imprezce ^^ Było naprawdę super. Wszyscy zadowoleni, jedzenie dobre, a mała solenizantka mówiła, że to był jej najlepszy dzień Tort wyszedł brzydki ale był taaaaaaaki pyszny, że nic nie zostało Najlepszy tort jaki zrobiłam. Następny na urodziny męża za niecałę 2 tygodnie. Mam nadzieję, że sobie jakiś konkretny smak zażyczy bo ja nie mam pomysłu.
Właśnie zjadam ostatni kawałek pizzy z imprezy Nie ma jak dobre śniadanie
super, że impreza udana

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Meldujemy się po badaniu 😉 Dziewczynka potwierdzona, lekarz nie miał wątpliwości 😍 Już 548g i wszystko w jak najlepszym porządku, moje tętnice też

ps. fajne rzeczy nakupiłaś

Cytat:

super, że wszystko ok na wizycie
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:12   #617
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
23+0, na ostatniej wizycie 4 tyg temu mial 261g

Ciekawe ile moja waży dowiem sie w piątek
Stary 2016-10-17, 12:14   #618
Lilotka
Zakorzenienie

Hejka witam sie w 19 tc. 🐴 Malo mnie ostatnio, ale swietowalismy urodzinki synka i nie mialam wiele czasu na internety.

Zuzzka co do glukozy to ja mialam tak, ze musiałam przyjechac na czczo, pobrali mi krew. Dostałam coś jakby sok porzeczkowy, okolo 200 ml. Musialam siedziec bez ruchu godzine i po godzinie znow pobranie krwi i gotowe. Po wynik dzwoniłam na drugi dzien.

18/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:15   #619
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej jak osioł

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
znajdz cos brudnego, przepierz i susz suszarka do 14 ogarniesz

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
J

Doobry, witam się w tej beznadziejny poranek. Pol nocy nie spaliśmy bo mały obudził się z lekkim stanem podgoraczkowym i nie mógł zasnąć
zdrówka dla małego
Cytat:
O cytrusach nie słyszałam ale właśnie zjadłam pączka i mała szaleje w brzuchu
Cytat:
gratuluje wizyty
Stary 2016-10-17, 12:20   #620
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Dla mojego pierwszego synka za pierwszy fotelik (tzn to nosiedelko dałam chyba z 200 zł),dopiero ten kolejny kupiłam lepszy z romera i wtedy placilam rzeczywiście 700zl. Ale za to nosiedlko tyle bym chyba nie dała...

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Kurcze jeśli z tymi aktywnosciami rzeczywiście się sprawdzi to kiepskomój buszowal wczoraj calutki wieczór skończył jakoś 22:30 akurat jak skończył się Belfer na canal+. Potem jak się przebudzilam w nocy to dalej szał. A rano przed 8 jak jadłam śniadanie to dalej

Mój też nakwieksza aktywność między 20-23, w nocy jak się przebudzę to też harcuje, ale ja nie mam problemu z zaśnięciem i spaniem, nic nie zdoła mnie obudzić 😁😅a nie, płacz i postekiwanie córeczki mnie budzi 😊tylko ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:28   #621
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Mój też nakwieksza aktywność między 20-23, w nocy jak się przebudzę to też harcuje, ale ja nie mam problemu z zaśnięciem i spaniem, nic nie zdoła mnie obudzić 😁😅a nie, płacz i postekiwanie córeczki mnie budzi 😊tylko ☺

Ja mam to samo. Nie przeszkadza mi w spaniu aktywność dziecka ☺

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:32   #622
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Głupota ludzka nie zna granic...

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Cytat:

Gratuluję Jaki już duży synuś Ciekawe ile moja waży, wizyta dopiero za tydzień...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ale właśnie zjadłam pączka i mała szaleje w brzuchu
Dlaczego musiałaś mi o pączku przypomnieć? Teraz będę musiałą go kupić
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:58   #623
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale się obkupiłaś! Bardzo ładne rzeczy

Też je czasem zakładam, ale niestety tylko czasem, bo przeważnie podjeżdżam w ostatnim momencie i nie myślę o niczym innym, tylko żeby zdążyć

Super, że impreza udana i że solenizantka zadowolona

Może dodali glutaminian sodu?

Osobiście wolę na bezpieczeństwie nie oszczędzać i na pewno nie kupiłabym fotelika który nie posiada testów zderzeniowych, a takie po prostu muszą kosztować. Nosidełko bez tych testów to moim zdaniem bubel nienadający się do niczego (bo równie dobrze sama możesz go sobie zrobić), a już na pewno nie jest w nim wygodnie dziecku. Ale rozumiem, że ktoś w taki fotelik nie chce inwestować, bo np. w ogóle nie jeździ autem, więc jak parę razy przewieziemy dziecko w nim na krótkiej trasie, to na pewno nic się nie stanie
No dokładnie,ja jeszcze bardzo często, więc na foteliku nie oszczedzam. Właściwie jedyna rzecz na której nie oszczędzam 😀 wózek używany, ciuszki z lumpka albo na wyprzedażach, jakieś tam kocyki i inne, cenowo przeciętnie, ale fotelik musi być dobry. Teraz mamy axkida kosztował 1700 ok. 2 lat temu. Też mamy tylko do 18kg, potem zmiana do 36kg, tak nam doradzili.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Meldujemy się po badaniu 😉 Dziewczynka potwierdzona, lekarz nie miał wątpliwości 😍 Już 548g i wszystko w jak najlepszym porządku, moje tętnice też

Super! 😍😍😍

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
kciuki za dzisiejsze wizyty!

Gratuluje udanej wizyty! Ale już duża panna

Dziewczyny, te które dostały już skierowanie na glukoze; jaką dawkę glukozy przepisał wam gin? 50 czy 75?
Ja dostałam 75. Idę w czwartek albo piątek, taki mam plan 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:00   #624
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja glukoze robie w poniedzialek. Troche sie cykam.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

Stary 2016-10-17, 13:06   #625
justkonev
Zakorzenienie

Ja planuje iść na glukoze w przyszłym tygodniu
Stary 2016-10-17, 13:07   #626
ferimori
Zadomowienie

Witam się w szóstym miesiącu dziś wizyta na której pewnie dostanę skierowanie na glukozę

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:09   #627
keepsmil3
Zadomowienie

Ja dostałam skierowanie na glukoze 75g, ale jestem podziębiona i nie wiem czy mi to nie zfalszuje wyniku musze zadzwonic do labu.

Dzwonilam do labu i babeczka twierdzi, że przeziebienie nie przeszkadza pojde w środę: )

Edytowane przez keepsmil3
Czas edycji: 2016-10-17 o 13:28
Stary 2016-10-17, 13:31   #628
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dlaczego musiałaś mi o pączku przypomnieć? Teraz będę musiałą go kupić
Stary 2016-10-17, 13:39   #629
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Morning' dziś wizyta!! Wczoraj gdzieś wyczytałam że pory aktywności dziecka teraz mniej więcej pokryja się z porami aktywności jak się urodzi... Ciekawe bo mój od 19 daje taki koncert do 23 że jak zasypia na 2-5min to cud... Ciekawe bardzo. No bardzo...
Ale i tak go kocham najmocniej na świecie całym!!!! ))
Kurczaczek... mój też buszuje od 21 do 24

Cytat:

Super, gratulacje

Cytat:
kciuki za dzisiejsze wizyty!

Gratuluje udanej wizyty! Ale już duża panna

Dziewczyny, te które dostały już skierowanie na glukoze; jaką dawkę glukozy przepisał wam gin? 50 czy 75?
75g, śmiałam się że w życiu tyle niczego nie posłodziłam
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:39   #630
mariea
Zakorzenienie

keepsmile gratuluje wizyty!!! jak mial ktos jeszcze to dopiero wieczorem ogarne i tez pogratuluje
ja tez po wizycie, moje chlopie waży 556 gramów niestety fotki 3d znów nie mam, bo dupcią był odwrócony uparciuszek
plyn owodniowy w normie, szyjka niezmiennie zamknięta, teraz 31 mm. lekarz mówi, że wszystko ok.
jestem mega zarobiona, zajrzę wieczorem. buziaki !!!!

aha co do glukozy to lekarz mi powiedzial, ze dawki 50 juz sie nie zaleca, bo to nic w sumie nie pokazuje. 75 jest normą i też muszę w przyszłym tygodniu zrobić

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-10-17 o 13:40
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości