Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-19, 17:55   #1741
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Bozzzesz Wy juz tyle ogarnelyscie od rana, a ja wypompowana jestem totalnie i rozdrazniona po nocce. Mlody nie wie czego chce, jak o 9 wstal dostal cycka to nim gardzil, po godzinie marudzi dopomina sie cycka i widze ze chce isc spac. Nakarmilam, przebralam chce uspic to wydziera sie w niwboglosy a ja juz nerwa lapie. Dalam cycka usnol, odkladam do lozeczka budzi sie i wydziera. Posmarowalam dziosla, dalam smoczka, teoretycznie usypia. Ma zamkniete oczy, kreci sie troche pojekuje. Nie wiem o co chodzi.
W sumie zauwazylam juz w polsce ze troche byl inny ale w sumie tz byl ciagle z nami, a to w jednym domu babcia z dziadkiem bawili, w drugim domu babcia, i jakos tak tego nie odczulam. Teraz nocki do dupy, na dniu masakra. Tz chodzi na 10 h do pracy plus dojazdy wiec caly dzien sama z mlodym.
Sorrki ze tak sie zale ale szczerrze to potrzebuje pocieszenia ze minie to bo jak tak dluzej bedzie to sie zalamie.
U nas też czasem jak się przegapi u Kingi chęć spania i zacznie się mega wrzawa to wtedy, pomimo, że chce spać, to śpi na rękach, a odkładana na materac zaczyna znowu wrzeszczeć. Nazywamy to "materac parzy". Niestety nie mamy za bardzo pomysłu co z tym zrobić.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66554021]Może rosmanowskie?
Mi białe pampersy super pasowaly, ale ta cena u nas dalej min 10 dziennie idzie, to by brakło tego 500+ na szczęście te z lidla też mi odpowiadają[/QUOTE]
My lubimy rossmannowskie Fun&Fit, są tanie i jak dla mnie lepsze niż Dady czy Lidlowskie, bo nie są takie sztywne, ale wiem z kolei, że wiele osób na nie narzeka. Pampersy na mnie wrażenia nie robią.

Chudziaszek gratulacje i powodzenia, na pewno dasz radę. No właśnie na jakie mleko mm się zdecydowałaś? Moja Dorcia ma niby skazę, ale się nie drapie na szczęście, przeszliśmy z Hippa na Nutramigen i jest zdecydowanie lepiej.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 18:49   #1742
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Po pierwsze się pochwalimy! Wracamy z ważenia, Mały - a raczej powinnam napisać "Mały" wazy 6kg! Wskoczył na 3 centyl prawie kilogram przytył przez 3 tyg, ale praktycznie je pół na pół cyc/mm.

Pospalismy trochę z Frankiem bo zaraz jak wam napisałam koło 9 to usnelam a obudzilismy się o 12
Niestety nie przyniosło to oczekiwanego skutku w postaci wypoczetej głowy, a tylko jej ból ;(

Ehh niech ten skok kończy się szybciej niż się zaczął ;(

Odczytuje Wasze rady dot. Niani bo tez poszukuję wstępnie babyono zwróciło moją uwagę i widziałam że któraś z Was chwaliła

Haha jaki z tego Frania mały huncwot! Leży sobie na macie i krzyczy, denerwuje się. Przychodzę a on nie może zabawka do buzi sięgnąć bo za wysoko wisi, zdejmuje i daje mu do rączki - zadowolony. Za chwilę powtórka, bo teraz chce inna zabawkę

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Odnosnie pampkow ja zdecydowałam tylko pampersy zielone używać. Jakoś tylko te do mnie przemawiają. Lidlowe strasznie sztywne, dady zbijają się tak że sięgają kolan, a w tych zielonych tak optymalnie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Najlepszego dla bobasow!
Brawo za wagę! Franuś ładnie nadrabia
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66554021]Może rosmanowskie?
Mi białe pampersy super pasowaly, ale ta cena u nas dalej min 10 dziennie idzie, to by brakło tego 500+ na szczęście te z lidla też mi odpowiadają[/QUOTE]
Na pewno przetestuję wszystkie jakie się da
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
My juz po wizycie...
Kubuś waży 9.050 i ma 73 cm wzrostu.
Ja Cię! Brawo Kubuś

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tescowe spróbuj. Dla mnie w miarę były ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Spróbuję

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja buzię Marcelinki myję wodą przegotowaną i smaruję Latopiciem
Ja tak samo
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 18:50   #1743
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
My juz po wizycie...
Szacun pobiles wszystkie nasze kluchy na głowę Kubusiu
Cytat:
Nono! Kawał chłopa! Toż to już nie Kubuś, a najprawdziwszy Pan Jakub!
Hahaha, dokładnie!

My myjemy mała raz dziennie, przy kapaniu woda z wanienki a tam woda plus oilan, oilatum czy co było w promocji.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 19:07   #1744
fiazo
Zakorzenienie

Brawo za wagi chłopaków

U nas chyba jakiś skok zagościł i się rozpanoszył. Drugi wieczór nie może zasnąć, mąż do 22 pracuje a ja na jutro kostium muszę dla starszaka zrobić, ręce mi odpadają

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 19:26   #1745
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dziewczyny jak to jest? Poprzednie skoki mieliśmy jak w zegarku. Teraz byłam pewna że dopadł nas skok tymbardziej że większość dzieciaczkow niespokojna. Ale patrzę na rozpiske i skok powinien nam się kończyć za tydzień. Dziś skończyliśmy 18 tyg. Jak to możliwe że wcześniej go nie zauważyłam?
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 19:33   #1746
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Lena, brawo za wage
Miszka no to ladnie wazy Kubus, chyba juz ciezko nosic chlopaka, bo mojego niecale 7 kg juz rece bola

Dzieki dzuewczyny za pocieszenie. Oby wszystko minelo. Jak Gabrysia zabawiac to spoko daje rade pobawic sie i posmiac, a potem ryk straszny. Nie wiem teraz co o nim myslec, usnol mi 40 min temu i sie nie budzi, a praktycznie teraz to czas mycia powinien byc i spania na noc. I teraz pytanie czy ucina sobie drzemke i bedzie lobuzowal do 22, czy juz poszedl spac na noc :/ nawet nie przeszkadza mu zapalone swiatlo w pokoju.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 19:39   #1747
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest? Poprzednie skoki mieliśmy jak w zegarku. Teraz byłam pewna że dopadł nas skok tymbardziej że większość dzieciaczkow niespokojna. Ale patrzę na rozpiske i skok powinien nam się kończyć za tydzień. Dziś skończyliśmy 18 tyg. Jak to możliwe że wcześniej go nie zauważyłam?
Bo w każdym skoku jest okres poddenerwowania itp przed i apogeum w którymś momencie. To nie jest tak, że np.cale 4 tyg.jest katastrofa.
Popatrz sobie na rysunki gdzie są chmurki, błyskawice i slonko .
Chmura= poddenerwowanie, gorsze samopoczucie
Błyskawice, grzmoty= apogeum, najgorsze dni
Słonko= wiadomo, to co lubimy najbardziej

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Ja byłam pewna, że u nas kolejny skok ale to jeszcze za wcześnie.
Następny dopiero ok.6 mca, jakoś 22-24 tydz. A my dopiero 20 kończymy.

Nie wiem skąd taka zmiana w nockach .
W dzień też nie spał tak jak zwykle i cały czas chce na ręce😥

Może tak mu źle od choroby...

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66564841]Szacun pobiles wszystkie nasze kluchy na głowę Kubusiu

Hahaha, dokładnie!

My myjemy mała raz dziennie, przy kapaniu woda z wanienki a tam woda plus oilan, oilatum czy co było w promocji.[/QUOTE]
Hahaha

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 19:42   #1748
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

I chyba musze sobie zrobic test ciazowy :/ ostatni raz tak przemeczona z ciagle bolaca glowa bylam jak zaszlam w ciaze z Gabim. Troche maloprawdopodobne bo karmie piersia i biore tabketki, ale wiem ze napewno raz zapomnialan wziac, a kapnelam sie dopiero tydzuen pozniej, no i pierwszy raz przy tych tabketkach dostalam plamien, a juz to trzecie opakowanie. Boje sie troche bo jeszcze gorzej zagmatwa sie nasza sytuacja no i trzy miesiace po cesarce, kolejna ciaza to triche za szybko :/ oby tylko bylo przemeczenie.

Stary 2016-10-19, 20:19   #1749
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Haha, ale Twoja córka nie startowała z wagą 5kg
No niby nie

Ja to w ogóle dalej nie mogę uwierzyć, że Kubuś był taki ogromny jak się urodził. Gdzieś Ty go zmieściła? No chyba że masz 2 metry wzrostu to przestanę się dziwić

justyna będziesz się testować? Skoro bierzesz tabletki i kp to raczej niemożliwe żebyś w ciązy była
Ja pamiętam jak się skapłam, że w ciąży jestem drugi raz. Córka miała wtedy pół roku. Załamana byłam
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 20:41   #1750
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
I chyba musze sobie zrobic test ciazowy :/ ostatni raz tak przemeczona z ciagle bolaca glowa bylam jak zaszlam w ciaze z Gabim. Troche maloprawdopodobne bo karmie piersia i biore tabketki, ale wiem ze napewno raz zapomnialan wziac, a kapnelam sie dopiero tydzuen pozniej, no i pierwszy raz przy tych tabketkach dostalam plamien, a juz to trzecie opakowanie. Boje sie troche bo jeszcze gorzej zagmatwa sie nasza sytuacja no i trzy miesiace po cesarce, kolejna ciaza to triche za szybko :/ oby tylko bylo przemeczenie.
Do czasu zrobienia testu się nie stresuj
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
No niby nie

Ja to w ogóle dalej nie mogę uwierzyć, że Kubuś był taki ogromny jak się urodził. Gdzieś Ty go zmieściła? No chyba że masz 2 metry wzrostu to przestanę się dziwić

justyna będziesz się testować? Skoro bierzesz tabletki i kp to raczej niemożliwe żebyś w ciązy była
Ja pamiętam jak się skapłam, że w ciąży jestem drugi raz. Córka miała wtedy pół roku. Załamana byłam
O, a ja myślałam, że Ty świadomie miałaś taki mały odstęp między jednym dzieckiem a drugim
Stary 2016-10-19, 20:47   #1751
Radena
Zadomowienie

Cytat:
No niby nie

Weźcie nie straszcie, bo i ja pojadę po test. Zgaga mnie męczy, a ja tylko w ciąży miałam, tak to nigdy
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-19, 20:58   #1752
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Do czasu zrobienia testu się nie stresuj

O, a ja myślałam, że Ty świadomie miałaś taki mały odstęp między jednym dzieckiem a drugim
Nieee. Znaczy chciałam mieć drugie dziecko i chciałam, żeby różnica wieku nie była większa niż 2 lata ale aż tak szybko to nie
Zaszłam w ciążę jak córka miała 5 m-cy i byłam załamana ale pod koniec tej ciąży już się cieszyłam, że tak się stało i że już jestem na końcówce i nie muszę tego przechodzić od nowa
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 21:29   #1753
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No niby nie

Mam 172 cm😀
Ja sama jestem w szoku, że nosiłam dwa takie niedźwiadki.
I wydaje mi się, że jak na ich wagę ur. nie przytylam aż tak sporo bo 19 i 16 kg.
Ale fakt, z Kuba bardzo ciężko było mi chodzic pod koniec ciąży. Może dlatego, że nie miałam jak odpocząć bo Maks wymagał... Z Maksem wyjątkowo dobrze kulalam się do końca.

Teraz Maks ma już luzik bo już wyrównał z innymi dziećmi ale był okres, że ludzie myśleli, że jest starszy i dużo od niego wymagali. A to ze jeszcze nie chodzi, a to że nie mówi itd.
I dopiero jak mówiłam ile ma i że ma jeszcze czas to robili oczy i stopowali z wymaganiami.
I z Kuba będzie tak samo...

Dzanet, przygotuj się również na takie teksty.
Nas ostrzegla pielęgniarka na bilansie bo miała już takiego dużego chłopca i wiecznie ktoś się czepial a dlaczego...

Cytat:
Niby karmienie piersią nie jest zabezpieczeniem... ale bierzesz tabletki więc raczej mało prawdopodobne.
Może okres dostaniesz.

Ja ostatnio pisałam, że znów dostałam a to tylko plamienie było.
Chyba ze zmęczenia bo byłam chora i jeszcze sama przez 3 dni.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 22:27   #1754
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Oczywiście mi połowę cytowań uciekło
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wy chyba bardziej wierzycie we mnie, że to wszystko garnę niż ja sama. Ale jak już postanowiłam, że biorę tą prace to teraz wyjścia nie mam i jakoś muszę to ułożyć.

Wszystkiego naj naj naj najlepszego dla naszych dziewczyn - Hani i Kini

Alergolog przepisał nam receptę Bebilon Pepti - mam już kupione tylko czekam, aż ta skóra mu się uspokoi i będę mu wprowadzać. Czy ktoś ma pomysł jak to mam zrobić, żeby karmić piersią od 17.00 do rana a potem mm?boję się, żebym pokarmu nie straciła...

Cytat:
U nas też noc okropna. Maraton o 2 - cyc nr 1 cyc nr 2 znów 1 znów 2. Nie działa. Pielucha - czysta. Lulanie - krzyk. Butla - zjadl (nie wszystko) i poszedł spać i to nawet u siebie w łóżeczku. Ehhh.
Ale żeby nie było zbyt pięknie to o 5:40 powtórka.

Czyżby skok nas dopadł? Właśnie Mały usnął więc i ja ide na drzemkę.

Miłego dnia
U nas też noce zdecydowanie gorsze - wierci się, krzyczy przez sen, płacze i cyc co 2h. A jeszcze niedawno było tak pięknie - cyc i do spania
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Sam probiotyk pomaga podobno,lepiej przy stosowaniu tej serii kosmetyków my kremu używamy do twarzy i ciała. Polecam.
U Nas 3 pieluszki. 4 użyłam 2razy i sięgają Hani po biustkupiłam jumbox dady premium 3-i jak się skończą to pewnie w 4wskoczymy.

Pewnie skok odpoczywaj póki Franek ma drzemkę
My mamy dwa probiotyki Biogaje i Latopic - jeden do południa, drugi po południu i myślę że to pomaga. A Latopic super - tylko mi ta alergolog mówiła, żeby zmieniać i teraz mam Atoperal, ale jak nie zacznie mu ta skóra znikać to wrócę do Latopica .

Ja mam jeszcze dwa pudła po 120 szt. tych Dadów, więc ani myślę kupować na razie rozmiar 4wykorzysta choćbym musiała taśmą klejącą je lepić

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Najlepszego dzieciaczki

Chudziaszku na pewno to skok bo u nas taki placz od tygodnia. Mam nadzieje ze jeszcze ten ostatni tydzien I minie.

Chrzciny robimy w restauracji bedzie kolo 22-osob. W piatek bede dokladnie ustalac menu I poznam caly koszt.
Kolega zrobi nam sesje zdjeciowa w prezencie
Dzisiaj również dwu godzinny spacer Podejde do Pepco i popatrzę może coś dla siebie kupię. Oby Majunia tak pięknie skała jak wczoraj

Zamowilam softshela dla dwojga Teraz tylko czekac I oby rozmiar spasowal

A kiedy chrzciny? Fajny prezent z tymi zdjęciami. Ja dałam aparat na chrzcinach szwagrowi i miał uwieczniać te piękne chwile, ale talentu nie ma za grosz tak że tego
Cytat:
Bozzzesz Wy juz tyle ogarnelyscie od rana, a ja wypompowana jestem totalnie i rozdrazniona po nocce. Mlody nie wie czego chce, jak o 9 wstal dostal cycka to nim gardzil, po godzinie marudzi dopomina sie cycka i widze ze chce isc spac. Nakarmilam, przebralam chce uspic to wydziera sie w niwboglosy a ja juz nerwa lapie. Dalam cycka usnol, odkladam do lozeczka budzi sie i wydziera. Posmarowalam dziosla, dalam smoczka, teoretycznie usypia. Ma zamkniete oczy, kreci sie troche pojekuje. Nie wiem o co chodzi.
W sumie zauwazylam juz w polsce ze troche byl inny ale w sumie tz byl ciagle z nami, a to w jednym domu babcia z dziadkiem bawili, w drugim domu babcia, i jakos tak tego nie odczulam. Teraz nocki do dupy, na dniu masakra. Tz chodzi na 10 h do pracy plus dojazdy wiec caly dzien sama z mlodym.
Sorrki ze tak sie zale ale szczerrze to potrzebuje pocieszenia ze minie to bo jak tak dluzej bedzie to sie zalamie.
Justynko spokojnie - TO MINIE. Sobie też tak powtarzam Ale też już dość Wojtka- płaczka mam. Niech wróci mój radosny, śpiący synek
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66548946]
No właśnie... ciekawe co u nich... przykro że tyle dziewczyn się nie odzywa... nie wierzę w brak czasu, zawsze się znajdzie. Mamusie bkizniakowe dają radę...

My pampersy 4, ale dady mnie wkurzaja. Kupilam caly karton, polowe zuzylam, polowa leży. Wole lidlowskie.

Justynka to chyba taki okres teraz. Dzieci wymagają więcej uwagi, już tak chętnie się same soba nie chcą zająć. Przetrwamy!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Byle do wiosny! [/QUOTE]
Mam podobne zdanie - jak by chciały to by napisały. Szkoda, że jest nas teraz z połowa ( jak nie mniej). Z drugiej strony łatwiej nadrobić
Cytat:
My juz po wizycie...
A ja się wszystkim chwalę że mój byk bo 7kg waży
Szacun Kubuś za wagę i wzrost
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
U nas też czasem jak się przegapi u Kingi chęć spania i zacznie się mega wrzawa to wtedy, pomimo, że chce spać, to śpi na rękach, a odkładana na materac zaczyna znowu wrzeszczeć. Nazywamy to "materac parzy". Niestety nie mamy za bardzo pomysłu co z tym zrobić.

My lubimy rossmannowskie Fun&Fit, są tanie i jak dla mnie lepsze niż Dady czy Lidlowskie, bo nie są takie sztywne, ale wiem z kolei, że wiele osób na nie narzeka. Pampersy na mnie wrażenia nie robią.

Chudziaszek gratulacje i powodzenia, na pewno dasz radę. No właśnie na jakie mleko mm się zdecydowałaś? Moja Dorcia ma niby skazę, ale się nie drapie na szczęście, przeszliśmy z Hippa na Nutramigen i jest zdecydowanie lepiej.
Z tym "materac parzy" to coś jest, bo u nas to samo - jak się młodego położy za wcześnie lub za późno to nici z drzemki i marudne dziecko masz.
A też wam pediatra daję receptę na te mleka?Bo powiem szczerze, że od razu przepisała mi to i nawet nie pytała o zdanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Brawo za wagi chłopaków

U nas chyba jakiś skok zagościł i się rozpanoszył. Drugi wieczór nie może zasnąć, mąż do 22 pracuje a ja na jutro kostium muszę dla starszaka zrobić, ręce mi odpadają
A lepiej już u Tomka z tymi kolkami? Mam nadzieję że już się skończyły

Cytat:
Justynka spokojnie, na pewno inna przyczyna jest tego bólu niż ciąża. Jak by od pominięcia tabletki w ciąże się zachodziło to ja bym miała już z czwórkę
U mnie też pierwszym objawem ciąży był ból głowy i też mnie boli od 2 dni, ale mam nadzieję że to wina zatok, których nie mogę doleczyć. Test też miałam kupić, ale się boje i czekam na rozwój sytuacji. Niby nie mam od czego być w ciąży bo używamy prezerwatyw i jeszcze nie widziałam, żeby któraś pękła ale ja ufam tylko pigułką i stąd ten stres...
Stary 2016-10-20, 01:36   #1755
Madzia9999
Zakorzenienie

3cia nocna pobudka , druga-na,karmienie co prawda.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-20, 05:33   #1756
Radena
Zadomowienie

Hello,u mnie teraz 3 pobudka,ale słabo ogólnie,bo do 1.30 nie mogłam porządnie zasnąć. A przed 6 Basia chciała zacząć dzień... liczę na to,że jednak pójdzie jeszcze spać po jedzeniu
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 06:20   #1757
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Chudziaszku, dasz rade, ogarniesz to. Z mlekiem, chyba trzeba stopniowo zamieniac karmienie cyckiem na butelke. Ale nie mam doswiadczenia. Co do tabletek, to biore te jednoskladnikowe i niby maxymalne odchylenie od wyznaczonej godziny brania to 1h bo inaczej ochrona spada, a u mnie czasami jak mlody marudzi to buore dopiero po 3 H :/

Pospalam 4 h hurra ale padam na pysk. Gabi zaliczyl zjazd juz przed 19 pobudka 21:30, karmienie no i mi sie go zak zrobilo ze taki marudny itd to spal na mnie do 23, a potem jazda do 1:30 ato cyc, a to gadanie, a to placz, w ogole nie myslal isc spac. Ani cycek nie usypial, ani szum, ani lulanie. Poprostu masakra. Teraz cycek. Niby usypia dalej, ale pewnie rozbudzi sie gdy bede chciala go odlozyc

Stary 2016-10-20, 06:43   #1758
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek jakby lepiej z kolkami, już trochę mniej dostaje kropelek

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2016-10-20 o 08:18
Stary 2016-10-20, 07:05   #1759
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Chudziaszek jakby lepiej z kolkami, już trochę mniej dostaje kropek
Suuper, że idzie ku dobremu!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 07:23   #1760
Konto usunięte

Miszka My już jeden bilans przeszlismy wzorowo, teraz tylko.odbebnic w przychodni. Zosia przy swoim wzroście, wadze i długich wlosach też wygląda na starszą. Ale ona też wszystko dość szybko zaczęła robic, miała roczek to gonilismy za nią po kościele, teraz juz mowi zdaniami i chodzi w majteczkach

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Justynka test lepiej zrób pamiętam jak pisalas że w nowym roku chciałabyś być w ciąży, niech będzie tak jak tego chcesz!
Na moim w pierwszym wątku jest mamusia ktora kp i tabletki i wpadli, teraz mają trzecie dziecko-córkę. A o drugie starali się kilka lat także nigdy nic nie wiadomo

Ciekawe która z nas, pfu z Was hahaha pierwsza zajdzie w ciążę
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 08:28   #1761
ania230
Zakorzenienie

Chrzciny 6.11

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 08:28   #1762
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello,u mnie teraz 3 pobudka,ale słabo ogólnie,bo do 1.30 nie mogłam porządnie zasnąć. A przed 6 Basia chciała zacząć dzień... liczę na to,że jednak pójdzie jeszcze spać po jedzeniu
U nas w nocy trzy pobudki i też Wojciech chciał przykład z Basi brać i już od 6 rozdawał uśmiechy. Męczyliśmy się z 30min, ale udało się nam znowu zasnąć😁
Cytat:
Chudziaszek jakby lepiej z kolkami, już trochę mniej dostaje kropelek
To się cieszę. Pewnie już niedługo to się skończy i odżyjesz😘
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66576446]Miszka My już jeden bilans przeszlismy wzorowo, teraz tylko.odbebnic w przychodni. Zosia przy swoim wzroście, wadze i długich wlosach też wygląda na starszą. Ale ona też wszystko dość szybko zaczęła robic, miała roczek to gonilismy za nią po kościele, teraz juz mowi zdaniami i chodzi w majteczkach

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Justynka test lepiej zrób pamiętam jak pisalas że w nowym roku chciałabyś być w ciąży, niech będzie tak jak tego chcesz!
Na moim w pierwszym wątku jest mamusia ktora kp i tabletki i wpadli, teraz mają trzecie dziecko-córkę. A o drugie starali się kilka lat także nigdy nic nie wiadomo

Ciekawe która z nas, pfu z Was hahaha pierwsza zajdzie w ciążę[/QUOTE]
Ja chce zajść w ciąże za ok 1,5 roku, więc mnie tu proszę nie brać pod uwagę😜choć z drugiej strony miałabym dwie pensje i dwa macierzyńskie 😂

Stary 2016-10-20, 08:36   #1763
ania230
Zakorzenienie

U nas noc ok. Dwie pobudki bez płaczu spalysmy do około 9

Ja już po śniadaniu. Maja się bawi na macie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-20, 08:43   #1764
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja buszuję na stronie H&Mu (jest wyprzedaż) i walczę ze sobą, bo chętnie bym kupiła sobie kilka rzeczy
Stary 2016-10-20, 08:52   #1765
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja buszuję na stronie H&Mu (jest wyprzedaż) i walczę ze sobą, bo chętnie bym kupiła sobie kilka rzeczy
I jest coś ciekawego?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-20, 09:35   #1766
fiazo
Zakorzenienie

40min drzemki z synem zaliczone ale mogłabym jeszcze, szkoda że synek już nie chce.

Synek
Stary 2016-10-20, 09:48   #1767
Honcia
Zakorzenienie

Heloł

Noc mineła szybko chociaż wieczór i poranek ciężkie bo Marcelka męczyła się z kupą. Efekt taki, że śpiwotek, body i 2 pajacyki do prania bo jak rano poooszło to z grubej rury od razu

Ja ostatnio też mam jakieś głupie ciążowe myśli i chyba w końcu zrobię ten test, tylko muszę się wybrać kupić

Przeglądałam wczoraj tą wyprz w HM ale już mam ban stały na kupowanie ciuchów bo znów za dużo wydałam...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 10:06   #1768
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
U nas w nocy trzy pobudki i też Wojciech chciał przykład z Basi brać i już od 6 rozdawał uśmiechy. Męczyliśmy się z 30min, ale udało się nam znowu zasnąć😁

To się cieszę. Pewnie już niedługo to się skończy i odżyjesz😘

Ja chce zajść w ciąże za ok 1,5 roku, więc mnie tu proszę nie brać pod uwagę😜choć z drugiej strony miałabym dwie pensje i dwa macierzyńskie 😂

No, podwójne macierzynskie kusi rozwazcie

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Dzień dobry
O nie, tylko nie to!
Lecę obadac jak tylko Hania usnie
Cytat:
40min drzemki z synem zaliczone ale mogłabym jeszcze, szkoda że synek już nie chce.
Ja jeszcze nie miałam okazni zdrzemnac się z młodszą. Ze starszą spałam baaardzo często, teraz nie ma jak.
Dobrze że się wam te kolki powoli kończą
Stary 2016-10-20, 10:19   #1769
ania230
Zakorzenienie

Przeglądnelam h&m i z 5 rzeczy bym przygarnela muszę się ładnie uśmiechnąć do tz

Ja raz już kupowałam test ciążowy jak poczułam metaliczny smak w ustach i 2 razy mnie na wymioty wzięło.

Majunia ucięła sobie drzemkę ja się ogarniam trzeba się wymalować żeby jakoś wyglądać i będziemy ruszać w miasto. Parasolka wezmę mam folię i zobaczymy jak będzie.
Może się rozpogodzi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-20, 10:56   #1770
Honcia
Zakorzenienie

Cholercia... Przebralam prześcieradełko w łóżeczku to jej się tak ulało, że i pokrowiec do prania never ending story

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości