Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-20, 21:42   #3301
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Pisze co następuje potem nadrobie...ktg kolejne wyszło słabo...do 14 pozwolili mi jeść a potem już nic. Za 2-3 godziny ktg znowu i usg i wtedy prawdopodobnie cięcie...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
oooo lecę czytać bo widzę że się działo jak mnie nie było

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

miętówka fryz super

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 21:43   #3302
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja też. I używam lusterko powiększające

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja normalne lusterko + wygibasy ala człowiek guma ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 21:45   #3303
000Kasia000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

brawa dla Ciebie! a maly slodziak nieziemski!

a ile ma lat?
Dlugo juz chodzi do przedszkola czy to poczatki?
-:
4 lata, jak miała 1,5 roku to poszła do żłobka prywatnego i nie było tak źle z chorobami, odkąd skończyła 2,5 to poszła do przedszkola tylko już samorządowego i się zaczęło... non stop chora
000Kasia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 21:45   #3304
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
jak tam Twoje ciśnienie?
Dzięki że pytasz spadło po lekach 130/85 więc jest dobrze

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 21:49   #3305
chmurko
Raczkowanie

U nas bilirubina 12,9 oby jutro nie podskoczyła bo mamy wychodzić.

Nasza też sporo śpi i ciężko ja wybudzic na karmienie, możliwe że to też przez żołtaczke.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
U nas bilirubina 12,9 oby jutro nie podskoczyła bo mamy wychodzić.

Nasza też sporo śpi i ciężko ja wybudzic na karmienie, możliwe że to też przez żołtaczke.

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Heja!

Kaga jak tam u Ciebie?? Trzymam mocno kciuki!!

Gnacie dziewczyny jak szalone, muszę podoczytywać, co tam u Was w ciągu kilku ostatnich dni się działo. Mam nadzieję, że wszysyko ok
Zajrzałam do klubu, jakie piękne mamusie i bobaski

Byliśmy dziś z Zosią na kontroli bilirubiny i wagi w szpitalu. Bilirubina z 11 skoczyła do 14 w poniedziałek kolejna kontrola a w międzyczasie mamy spacerować, jeśli będzie słońce. Waga z 2270 g w momencie wyjścia we wtorek skoczyła do 2340 g, więc rośniemy
Daję sztuczne mleko, ale też przystawiam do cyca, chyba zaczyna coś lecieć. Mężu mi zamówił laktator, więc spróbuję też poodciągać.

Tak się zastanawiam, ile czasu w ciągu doby ma spać taki maluch? z mężem się denerwujemy, że może za dużo śpi. Dziś zdrzemnęłam się i ja, tzn spałam.właściwie jak zabita 2h Jak się obudziłam, to aż ze strachu podskoczyłam na łóżku, bo Zosi nie widziałam a ona w swoim łóżeczku spała
Powiem Wam, że łezka mi się w oku kręci, jak widzę męža i córcię taki jest kochany, zmienia pampki, karmi jak jest w domu, odbija..

Aaaa dziewczyny strzyżcie Bożeny!! Mnie Zosia wzięła trochę z zaskoczenia, nie było źle, ale też nie idealnie. Chciałam.się ogarnąć po porodzie, ale mąz nie chciał mi przywieźć maszynki, bo uznał, że skoro mam szwy, to jeszcze sobie krzywdę zrobię No i leżałam jak neandertalczyk, ale wstyd na obchodach
To do aleksandramaj dzieli nas jeden dzień po porodzie.

Ile leżałas w szpitalu?

chmurko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 21:55   #3306
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Dzięki że pytasz spadło po lekach 130/85 więc jest dobrze

no to dobrze

aleksandramaj
nie przejmuj się taki malec może spać między karmieniami 2-4 godziny

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 21:56   #3307
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze dodam Co do karmienia to dziecko musi zrobić taki jakby dziubek czy rybkę to wtedy dobrze złapało. Jak chcesz go odciągnąć to wkładasz mu palec do buzi a nie np na chamca odciągasz dziecko od piersi.

Miętówka, super fryz i powodzenia w gabinecie.

Kaga, trzymam kciuki za prawdopodobne cc.

Co do mojej wizyty to u nas raczej ok, szyjka długa, zamknięta, twarda, dzieć jeszcze nie gotowy na wyjście. Wody płodowe w normie i uwaga: przybrała ma 2500 nie wiem jakim cudem jak tydzień temu miała 2200 ale się cieszę, obwód brzuszka dalej poniżej normy o jakieś 2 tygodnie. Od chyba 5 nocy zaczęłam spać na lewym boku bo przeczytałam że przy hipotrofii jest wskazane (moje dziecko nie ma hipotrofii) leżenie na lewym boku bo wtedy dziecko się lepiej odżywia m.in. może to coś dało... Kombinuję niemiłosiernie z tymi poduszkami by to żebro po lewej stronie mnie nie bolało i jakoś daję rady.

Kciuki za resztę wizytujących, przynieście dobre nowiny
super gratki za wizytę
co do wagi , prawdopodobne jak najbardziej po pierwsze musisz wziąć poprawkę na błąd pomiaru a po drugie gdzieś czytałam że na końcówce dziecko może przybierać nawet około 250g na tydzień

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-20, 22:01   #3308
Listopadowaa
Zakorzenienie

Karolina super masz chłopaków. Gratuluje !

A ja chodzze taka nerwowa ze nawet golenie bożeny do łez mnie doprowadza. Taka nieporadna jestem. Z lusterkiem nie umiem, bez juz nic nie widzę, na oślep się boje. Jutro mam wizytę i trzeba było się jakoś ogarnąć a chyba się jeszcze bardziej oszpecilam. Bo nie gole się nigdy na lyso... Byle jak wyszło. Komputer mi tak zamulal ze nie skrobnelam dla was posta w klubie. TŻ cos tam patrzył, nie wiem czy działa. Ale juz zdążyłam się zdenerwować. I jeszcze boli cały dzień wątroba...
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:09   #3309
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Karolina- rzeczywiście TZ sie super spisał ! A z tymi oczami tez sie przeraziłam, ale juz jakieś ciotki jedna po drugiej mi mówiły aby zamykać oczy przy parciu :p

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Dziewczyny które maja juz swoje maluszki.. Czy w szpitalu dzieci były myte? Ostatnio na jakimś szkoleniu mowili ze najlepiej aby dziecko było umyte dopiero w 5-7 dobie życia i nie wiem jak to funkcjonuje w szpitalach..
Ja jeszcze nie mam swojego maluszka ale u mnie w szpitalu myją raz przy matce, ale to tak rach ciach i koniec tak wiecie na szybko pokazowka

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
super gratki za wizytę
co do wagi , prawdopodobne jak najbardziej po pierwsze musisz wziąć poprawkę na błąd pomiaru a po drugie gdzieś czytałam że na końcówce dziecko może przybierać nawet około 250g na tydzień
Dziękuję. No już dziewczyny pisały że u swoich maluszków też był taki przyrost, a ja się zdziwiłam bo moja zawsze mało przybierała, a tu nagle 300 w tydzień Mam nadzieję że za tydzień też znów przykoksi

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:10   #3310
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle całościowo staram ogarniać na bieżąco, żeby w razie w, czy jakiejś nagłej wizyty lekarskiej nie świecić oczami

MajWija - co u Ciebie? Nie znikaj

Nie znikam
Nie mam jakoś weny na bieżącą aktywność, aczkolwiek przyznaję, że nadrobić Was to nie lada wyczyn
Nic ciekawego u mnie się nie dzieję, ale dziękuję Anett za pamięć
Od dwóch dni uskuteczniam masaż Grażyny i niestety jestem trochę niemile zaskoczona bo jest to trudne i troszkę bolesne, nie spodziewałam się, że wymaga to tyle wysiłku, ale nie poddaje się póki co
Kupiłam też sobie piłkę do ćwiczeń w Decathlon, ale jeszcze jej nawet nie nadmuchałam.

Betameta polecam Ci książkę "Warto karmić piersią?" Magdalena Nehring-Gugulska. Jest bardzooooo wyczerpującą jeżeli chodzi o tematykę KP, odpowiada na wszystkie, dosłownie wszystkie zagadnienia związane z KP. Ja mam i jestem bardzo zadowolona, do tego cena też przystępna bo około 25zł.

aleksandramaj kciuki za spadek bilirubiny! Niech Zosieńka pięknie rośnie i kciuki za rozbujanie KP

KarolinaNL super, że się wszystko tak fajnie skończyło
U Was znieczulają do cięcia, u nas niestety nie, a raczej rzadko, przynajmniej w moim szpitalu. Robi to położna na na szczycie skurczu i ponoć nie czuć tego. Synuś przesłodki

Kaga ogromne kciuki!!! Ciąża już wysoka więc pewnie Mała sobie świetnie poradzi

Mietowka super kolor
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:11   #3311
domek_z_piernika
Zadomowienie

Fiii super że ciśnienie spadło troszkę

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:12   #3312
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziękuję za komplementy

Zamknięta na 4 spusty, przepływy, łożysko i całą reszta ok. Następna wizyta za 2 tygodnie.
to super

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-20, 22:15   #3313
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Karolina, moja bratowa parła jak Ty, oczy co prawda oszczędziła, ale na twarz miała calusieńką w pajączkach, rumień, tak strasznie popękały jej naczynka...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja jak moglam to spalam na ,kewiznie ale jak zlapaly mnie te bole naddupcza to miala gleboko w doopie, doslownie i w przenosni i spalam na plecach czyli w jedynej mozliwej konfiguracji. u mnie bylo albo spanie na plecach albo na siedzaco
Jedną noc przespałam w całości na lewym boku i myślałam że nie wstanę, w biodrze miałam żywy ogień w ogóle to jak na tym etapie uda się znaleźć pozycję, w której nic nie boli, nie uciska, nie uwiera, a przy tym można swobodnie oddychać i zawartość żołądka nie podchodzi do gardła, to należy się cieszyć i korzystać (bo pewnie niedługo zachce się siku).

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
ja wierzę tylko poczciwemu rtęciowemu termometrowi, a różnice w pomiarach będą jeśli mierzymy w innych miejscach, w tym samym miejscu powinno wyjść prawie to samo
Mój rtęciowy daje takie same pomiary jak ten bezdotykowy. A bezdotykowym mierzyłam raz sobie, raz Tż. Jego pomiary się powtarzały, moje były wszystkie inne. Także miejsce to samo, widocznie technika nie ta.
Stary 2016-10-20, 22:21   #3314
paulinika
Zakorzenienie

Szpitalne laseczki...trzymam za Was kciuki
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:22   #3315
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Karolina, moja bratowa parła jak Ty, oczy co prawda oszczędziła, ale na twarz miała calusieńką w pajączkach, rumień, tak strasznie popękały jej naczynka...

Jedną noc przespałam w całości na lewym boku i myślałam że nie wstanę, w biodrze miałam żywy ogień w ogóle to jak na tym etapie uda się znaleźć pozycję, w której nic nie boli, nie uciska, nie uwiera, a przy tym można swobodnie oddychać i zawartość żołądka nie podchodzi do gardła, to należy się cieszyć i korzystać (bo pewnie niedługo zachce się siku).

Mój rtęciowy daje takie same pomiary jak ten bezdotykowy. A bezdotykowym mierzyłam raz sobie, raz Tż. Jego pomiary się powtarzały, moje były wszystkie inne. Także miejsce to samo, widocznie technika nie ta.
No ja w pajaczkach mam brodę, policzki i powieki oraz ramiona :/ pociesza się, ze kiedyś zejdzie

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:24   #3316
kaga90
Zadomowienie

Dziewczynki pisze tylko ze Laurka jest juz na świecie urodziła się o 20.32 waży 2450 i długość 50 cm 10 punktów w skali Apgar grzeje się w inkubatorze póki co i jutro powinnam ja dostać nadrobie kiedyś 😊

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:24   #3317
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Heja!

Kaga jak tam u Ciebie?? Trzymam mocno kciuki!!

Gnacie dziewczyny jak szalone, muszę podoczytywać, co tam u Was w ciągu kilku ostatnich dni się działo. Mam nadzieję, że wszysyko ok
Zajrzałam do klubu, jakie piękne mamusie i bobaski

Byliśmy dziś z Zosią na kontroli bilirubiny i wagi w szpitalu. Bilirubina z 11 skoczyła do 14 w poniedziałek kolejna kontrola a w międzyczasie mamy spacerować, jeśli będzie słońce. Waga z 2270 g w momencie wyjścia we wtorek skoczyła do 2340 g, więc rośniemy
Daję sztuczne mleko, ale też przystawiam do cyca, chyba zaczyna coś lecieć. Mężu mi zamówił laktator, więc spróbuję też poodciągać.

Tak się zastanawiam, ile czasu w ciągu doby ma spać taki maluch? z mężem się denerwujemy, że może za dużo śpi. Dziś zdrzemnęłam się i ja, tzn spałam.właściwie jak zabita 2h Jak się obudziłam, to aż ze strachu podskoczyłam na łóżku, bo Zosi nie widziałam a ona w swoim łóżeczku spała
Powiem Wam, że łezka mi się w oku kręci, jak widzę męža i córcię taki jest kochany, zmienia pampki, karmi jak jest w domu, odbija..

Aaaa dziewczyny strzyżcie Bożeny!! Mnie Zosia wzięła trochę z zaskoczenia, nie było źle, ale też nie idealnie. Chciałam.się ogarnąć po porodzie, ale mąz nie chciał mi przywieźć maszynki, bo uznał, że skoro mam szwy, to jeszcze sobie krzywdę zrobię No i leżałam jak neandertalczyk, ale wstyd na obchodach
Fajnie, że sobie tak radzicie kciuki za laktacje!
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, dzieki

Jak dobrze, że kupiliśmy tą zamrażarkę. Mleko zaczyna wypełniać drugą szufladę.
Niedługo handlować zaczniesz
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Tak więc jak obiecałam tak jestem i piszę( tylko nadal nic nie nadrobilam )

W poniedziałek na 11 pojechaliśmy na ktg i dziec średnio się ruszal i ogólnie średnio wypadło. Już mieli mnie puścić ale tz zwrócił im uwage, ze bardzo mnie boli, główka bardzo wstawiona ( nie było jej widać na usg &#128552 i mam skurcze dodatkowo krwawie a ze nie widac ich na ktg to nie znaczy, ze nie mam rozwarcie i nic się nie dzieje więc powinni mnie sprawdzić od środka. Polozna zdziwiona ale dobra, mówi że zbada jak już tak bardzo chce. No i okazało się ze dziec na wylocie, szyjka zgładzona i 3cm. A ona mnie dalej do domu wysyła bo nie ma skurczy i to nawet może ze 2 tyg potrwać (!?) zanim urodze. Tz się wkurzyl i mówi, ze mnie do przychodni wiezie i niech oni coś z tym zrobią bo to jakieś jaja w tym szpitalu. Jak już mieliśmy wychodzić, przyszła ta polozna i mówi że po konsultacji z ginem ma dobra wiadomosc - indukcja, za 15 min mam się stawić na porodowce. Takiego szoku nigdy z tz nie przeżyliśmy, serio. No to co ja na szybko skoczylam na dół zobaczyć co z nozka małego a tz pojechał do domu po torbe i fotelik. Przyjechał tz, przebralam się w koszule i kazali się położyć na łóżko bo chcą przebić wody. Przebili wody, których było mnóstwo i podlaczyli małemu przyssawke na główkę ( zamiast normalnej głowicy od ktg na brzuchu podlaczaja ktg bezpośrednio na dziecko) a głowice na skurcze mialam normalnie na brzuchu. No i zaczęły się lekkie skurcze, mało bolesne. Pobrali mi krew, zmierzyli ciśnienie i zaczeli przygotowywać do podłączenia oxy+ elekrolitow. No i jak relacjonowalam na żywo na poczatku było znosnie, smialismy się i zartowalismy z tz a czas mam szybko leciał. Koło 18 zawowal tz pielęgniarkę, żeby mnie odlaczyli bo muszę na dwojeczke i jedyneczke. Zbadali mnie, 6cm mogę iść do wc. Poodlaczali mnie od ktg i z kroplowka (skurcze co 4min trwały ok 40s) poszłam się załatwić. Chwilę po szóstej skurcze były już nie do zniesienia bo co 2min po 30s więc jednak poprosiłam o pompę ze znieczuleniem, faktycznie skurcze były mniej bolesne ale miałam mega zawroty głowy i problemy z mówieniem i koncentracją. Po 20 min skurcze parte, 10cm - rodzimy! No to co, parcie trzy razy na skurczu mały wychodzi do połowy główki i lipa, dalej się nie rozciagam. Szybkie znieczulenie, cięcie, parcie i główka wychodzi ramiona się blokują. Ginekolog każe przec mocno bez przerwy, brak mi powietrza ale pre mocno tak, ze w pewnym momencie zaczęłam strasznie krzyczeć tak mi zależało, żeby mały już był z nami. Sekunda i mam małego na piersiach już nie myślałam o bólu ( a bolalo jak cholera) tylko patrzyłam z tz na naszego pięknego zdrowego syneczka O 19:01 Jasper się urodzil a po północy bylismy już w domku. Podsumowując : 5,5h trwał porod, w tym 15 min parcia, dwa szwy na zewnątrz, kilka wewnątrz, popękane naczynka na całej twarzy i ramionach, białka oczu zalane krwią i przecudowny mały czlowieczek, który skradł nasze serducha

Jasperek troszkę traci na wasze ale w normie, ma apetyt ( dzisiaj wcina już po 50ml mleczka), śpi dobrze w dzień a w nocy płacze za mamą i nie chce się ze mną rozstać karmię mm bo do dnia dzisiejszego nie mam ani kropli pokarmu a mały to glodomorek. Dochodzę po mały do siebie, i dopiero teraz rany i trudy porodu dają o sobie znać. Daniel jest cudownym starszym bratem, ciągle mówi "mój Jasper " i caluje, glaszcze i pociesza braciszka. Dwa razy dawał już butelkę i zawsze pomaga zmieniać pampersa a ostatnio Jasperek uraczyl to pierwsza fontana siuskow na koszulce i kopniakiem w nosa a on na to " nieszkodzi, mój braciszek może " tz jest najlepszym tztem na świecie. Kochany sprząta, gotuje, robi zakupy i ogarnia dzieciaki i mnie dba żebym zdrowo jadla, nie pozwala mi się przemeczac i wstaje w nocy razem ze mną do Jasperka ( karmi go i przebiera a ja tylko przytulam). Dzisiaj pojechał kupić suszarkę i uwaga : w prezencie za syna dostałam wymarzony nowy odkurzacz jeszcze mi obiecał, ze jak dojde do siebie to pójdziemy razem do fryzjera i na zakupy pociazowe i ciągle mi powtarza, ze jestem piękna i mnie kocha a za 5lat staramy się o córkę tak więc jak tz ogarnie w lazience i salonie to pochwale sie obiecanym boxem z salonu i nowym odkurzaczem i suszarka na pranie Załącznik 6700516Załącznik 6700521

Jaki on kochany
Fajnych masz chłopaków brawa dla tz!

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
blue część zapłacone. Czekamy teraz do soboty i zobaczymy co to bedzie
No to nawet bym się nie zastanawiała tylko albo kończą już, albo nie płacosz i koniec. Będą Was tak zwodzić do przyszłego roku
Cytat:
Moje już gojace się oko, drugie ropieje i wygląda troszkę gorzej ale podobnie. Pamiętajcie! Przemy przepona a nie twarzą tak jak ja ;PZałącznik 6700626

bidulko
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

Bluesberry jestem jutro u Ciebie na te uszka :-P
Zapraszam
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Karolina super masz chłopaków. Gratuluje !

A ja chodzze taka nerwowa ze nawet golenie bożeny do łez mnie doprowadza. Taka nieporadna jestem. Z lusterkiem nie umiem, bez juz nic nie widzę, na oślep się boje. Jutro mam wizytę i trzeba było się jakoś ogarnąć a chyba się jeszcze bardziej oszpecilam. Bo nie gole się nigdy na lyso... Byle jak wyszło. Komputer mi tak zamulal ze nie skrobnelam dla was posta w klubie. TŻ cos tam patrzył, nie wiem czy działa. Ale juz zdążyłam się zdenerwować. I jeszcze boli cały dzień wątroba...
Widać po postach, że masz ostatnio ciężkie dni i humor nie dopisuje :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:25   #3318
paulinika
Zakorzenienie

Kaga dopiero doczytałam. Daj znać co u Ciebie. Trzymam mocno kciuki.
Stary 2016-10-20, 22:26   #3319
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki pisze tylko ze Laurka jest juz na świecie urodziła się o 20.32 waży 2450 i długość 50 cm 10 punktów w skali Apgar grzeje się w inkubatorze póki co i jutro powinnam ja dostać nadrobie kiedyś 😊

Ogromne gratulacje!!!! Laurko witaj po tej stronie brzuszka!
Kawał dziewczyny Odpoczywajcie, zasłużyłyście
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:27   #3320
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
paulinika jak się macie?
Żyjemy. Dzięki że pytasz. Ostatnio mam ciężkie dni sama ze sobą i z ludźmi. Pocieszam się że jutro wizyta u położonej i wyjdę trochę z domu. Na szczęście ból dupy jest znosny.
Stary 2016-10-20, 22:27   #3321
pstryczek84
Zakorzenienie

Kaga- super! Serdeczne gratulacje! Cudna wiadomosc na koniec dnia!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:28   #3322
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
przykoksiła no mnie też czasami boli wszystko po spaniu na lewnym boku.. całe życie spałam na prawym albo na brzuchu.. nigdy na lewym.. ale już od 5 miesiąca się przestawiłam.. gorzej że TŻ przezwyczaiłam też spać na prawym i zawsze spaliśmy razem na łyżeczkę a teraz ja na lewym a on po staremu na prawym
a u mnie zupełnie na odwrót całe życie spałam na lewym boku, przyszła ciąża i mi sie zrobiło nie wygodnie na lewym, tj. na początku jeszcze spałam na lewym jak nie miałam brzucha a teraz no niby próbuję ale różnie z tym bywa

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-20, 22:28   #3323
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Kaga brawa dla Was wszystkiego dobrego i zdrowia !
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:29   #3324
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki pisze tylko ze Laurka jest juz na świecie urodziła się o 20.32 waży 2450 i długość 50 cm 10 punktów w skali Apgar grzeje się w inkubatorze póki co i jutro powinnam ja dostać nadrobie kiedyś

Kaga gratulacje! Ważne ze Mała zdrowa! Lekarze wiedzieli co robić !!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:30   #3325
desire87
Zadomowienie

Cytat:

cudownie! A Ty jak się czujesz?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:32   #3326
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja w pajaczkach mam brodę, policzki i powieki oraz ramiona :/ pociesza się, ze kiedyś zejdzie

Powinno zejść bratowa wyglądała na początku tragicznie, wszystko jej ładnie zeszło - samo.

Cytat:

kamień z serca, ogromne gratulacje! Szybkiego powrotu do sił
Stary 2016-10-20, 22:33   #3327
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje obie jesteście twardzielki. Teraz odpoczywajcie
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:36   #3328
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję!!! oby zdrowo rosła.
Stary 2016-10-20, 22:36   #3329
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje dla dzielnej mamuski i corci. Szybko poszlo. Brawo!

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 22:39   #3330
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny które maja juz swoje maluszki.. Czy w szpitalu dzieci były myte? Ostatnio na jakimś szkoleniu mowili ze najlepiej aby dziecko było umyte dopiero w 5-7 dobie życia i nie wiem jak to funkcjonuje w szpitalach..
Zosia nie była kąpana. Była myta ściereczkami bawełnianymi moczonymi w ciepłej wodzie a potem osuszana ściereczką. Mam robić to samo dopóki pępowina nie odpadnie a potem pierwsza kąpiel po 3 dniach.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości