|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musimy na zakupy jechać, a tak mi się cholernie nie chce ale Młoda jutro na urodziny idzie i jakiś prezent trzeba :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę już w poczekalni i czekam też na TŻ... Mam nadzieję, że zdąży dojechać z pracy na wizytę bo chciałabym, żeby ze mną był
a akurat dziś jak nigdy jak na złość lekarz nie ma opóźnienia :-P
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
soso - fajniutko sie zapowiada
anettt - daj znac jak po wizycie |
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam coś napisać o teściowej ale słów szkoda...
Bluesberry no właśnie dobrze że Tobie nic się nie stało Listopadowaa gratki za wizytę ;-) |
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa gratki za wizytę
![]() Baletnica czyżby czyżby?? ![]() Soso super! ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- My z Zosią zaliczyłyśmy pierwszy spacer, niecałe pół godziny, bo tak się zaczęła drzeć, jakby ją ze skóry obdzierali. Z wózka jestem strasznie zadowolona, leciutki, świetnie się prowadzi |
|
|
|
#3517 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I takie niedyskretne pytanie - jak Tż ogarnia wam masaż krocza to nie kończy się za każdym razem na przytulankach bo to raczej masaż erotyczny się wtedy robi ![]() nagiego oseska się przywozi do domu i kładzie na stole po czym bierze się worek pieniędzy i znika na 2 dni zakupów(opcja dla kobiety) lub 2 worki pieniędzy oraz telefon z nielimitowanymi minutami i znika na tydzień (opcja dla mężczyzny) Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3518 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Haha, No właśnie Listopadowa! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Moja położna twierdzi że wytrzymam dwa max trzy tygodnie jeszcze bo mała jest dosyć nisko. No zobaczymy.
W ogóle mam jakas handre dzisiaj.
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Mój to się wścieka przy piersi i mnie drapie Przestałam przystawiać. Najlepiej mu samemu w łóżeczku - śpi u nas w sypialni w swoim łóżeczku, drzwi przymknięte i ma spokój.Odciąganie też już sobie raczej daruję. Nie mam czasu odciągac regularnie co 4-5 godz, nie mówiąc o tym, że powinno się co 3 godziny. W nocy ból piersi tez mnie nie budzi (
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-10-21 o 18:27 |
||
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Ja niby chciałam czekać z wyprawka jak najdłużej i bym się zdziwiła
A tak to przynajmniej było co nieco ogarniete. Jeszcze 25h pod lampami. Zapowiada się bezsenna noc, oby tylko mała chciała pospać... Aleksandramaj zazdroszczę spaceru ![]() Kaga jak Laurka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- HoSenko na mm przeszłaś? Paulinika to już tuż tuż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko-jakie mleko bedziesz podawac jak juz skonczy Ci sie te 500 litrow zapasow? :-P
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje wizyt! Super, ze dzieciaczki przybieraja na wadze
![]() Baletnica trzymam kciuki żeby się rozkrecilo ![]() Co do czapeczki to ja ubieram po kąpieli (a kapiemy co dwa dni) i czasem w ciągu dnia jak np. wietrzymy w mieszkaniu czy temperatura małego spadnie do 36,5 stopnia. Smoczek mały ma (a nawet 3 ) bo na bardzo silna potrzebę ssania. Ale to nie jest tak, ze ciągle na smoczku tylko do spania i potem wypływa.Blue uważaj na siebie, bo coś te Wasze sprzęty domowe się buntuja. Strajk, ze za często używane ![]() Soso życzę zdrówka😙 Rozmawiałam z polozna i odradza jednak karmienie piersią ze względu na poprzednią sytuację z Danielem. Jasper w piatej dobie dalej traci na wadze więc już nie zwiększamy stopniowo mleczka tylko dostaje od razu 70cc. I właśnie ze względu ze na mm traci wola nie ryzykować dalszego spadku przy kp i ja się z tym zgadzam. Więc póki co mam zastój ( i goraczke) z którym walcze naturalnie a jak nie minie to przepisza mi tabletki na zatrzymanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacprowi dawaliśmy Nan, więc pewnie na tym stanie. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Jeszcze nie, bo mam zapasy swojego mleka. Na trochę wystarczą.
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Baletnica, może coś rusza😉
Soso śliczny pokój! Zazdroszczę Wam wszystkim w ogóle tych ładnych wózków bo mój chociaż lubię bo jest wygodny itd. to ma nieładne kolory (wybierał sam mąż 😕 . Popielato seledynowy , to nawet brzmi kiepsko hehe ale jakoś zniese hehe trzeciemu dziecku kupimy inny😜Kciuki!! Cytat:
Bluesberry a propos żelazka to taka historyjka na poprawę humoru. w tym roku jechaliśmy na wakacje na mazury, jechaliśmy przez miejscowość gdzie mieszkają teściowie żeby przenocować u nich bo to jest w mniej więcej w 1/3 trasy. I wiadomo, mieliśmy ze sobą full bagaży, no bo nie dość że na wakacje to przy okazji dla teściów suchy chleb dla zwierząt, jakieś pierdoły no i takie mrożone resztki mięs i wędlin dla psa. I te resztki były wsadzone w mała torebkę termiczną i w dużą reklamówkę razem z żelazkiem (było na wyjazd). No i na miejscu u teściów byliśmy już przed południem , pakunki rzucilismy w ganku i co potrzebne do spania i mycia wzięliśmy do siebie na górę. No i oczywiście zapomnieliśmy o tej reklamówce z mięsem, dopiero rano na drugi dzień przypomniałam sobie o tej paczce, wszystko się rozmroziło , ta śmierdząca woda zalała całe żelazko i szlag je trafił bo kabel był przesiąknięty , wszystko śmierdziało i je musieliśmy wyrzucić 😕 na szczęście to było jakieś Stare tanie żelazko i na Mazurach kupiliśmy nowe za 40 zl w biedrze i taką mamy pamiątkę 😜 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
To kto mi jeszcze dzisiaj podniesie ciśnienie... Sprzeczka z Tż na temat mamusi zaliczona..
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja położna mówiła aby zacząć ćwiczyć to kupiłam piłkę i kręcę bioderkami ale to tak z 2x10-15 minut.. A co do krocza to TŻ coś kręci nosem więc nie wiem czy się podejmie :P ale jeśli tak to pewnie tak się skończy jak piszesz.. tyle że ja się boję teraz cokolwiek robić ;/ |
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Mmmm TZ wrócił do domu z zapasem Bavarii w rożnych smakach i krewetkami tygrysimi, ale będzie wyżerka
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
1477070350401.jpg1477070359342.jpg przed i po:d oczywiscie jeszcze zaslonke musze kupic, rolety zamontowac , z calej tej jednej szafeczki wypierdzielic papiery itp. I jeszcze chyba szafe przywieziemy zeby to wszystko ukryc, te pieluchy itp
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zamówiłam sushi ale ma dojechac kolo ![]() ups.. a czmym mamusia podpadła? |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, ze po porodzie było ok przez kilka dni a od wczoraj bożena się zrobila po stronie ciecia niebiesko-zielona i szwy zaczęły tak bardzo ciągnąć, ze nie mogę siedzieć na tyłku. A dodatku wylazly mega hemoroidy i bola i swedza więc to też dodatkowo utrudnia siedzenie:/ Polecalabym Wam dodatkowo smarować się jakimś kremem uelastyczniajacym odbyt
bo ja za późno zaczęłam i mam tragedie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi na zatrzymanie laktacji gin poradziła owijanie się bardzo ciasno bandażem elastycznym. Wygodnie nie było ale po 2 dniach pokarmu nie bylo. No i do tego tabletki jeszcze dostałam. Ale ja karmiłam 6 tyg wiec laktacja była w miarę rozbujana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#3538 | ||||
|
Zadomowienie
|
No i jesteśmy po wizycie. TŻ zdążył.
![]() Szyjka ciągle długa, zamknięta, ale mały główką nisko, także uważam na siebie mocno. Wyprosiłam pomierzenie na usg, maleństwo moje waży już ok. 2300 g . Wkurza mnie swoją drogą, że na jedną pacjentkę przeznacza się 20 minut i lekarz się potem mega spieszy, nie da się spokojnie pogadać o tym i tamtym, ech, co to jest 20 minut na wizytę położniczą. ![]() No ale najważniejsze, że maluch ok. Mnóstwo badań mam na koniec do porobienia, wyniki dzisiejszego GBS będę miała za 2 tygodnie na wizycie. Cytat:
Pogrubione - dokładnie hehehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Robi się przytulnie |
||||
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam kupić to mi opieka poporodowa i polozna odradzili, bo to niby wcale nie pomaga i utrudnia gojenie bo jak się siedzi w dziurze to się skóra naciaga. No i tym sposobem od dwóch dni leżę w lozku z maluchem i wstaje tylko do wc, zmienić pieluche czy coś zjesc
No i dodatkowo mnie wszystko swedzi bo się goi. No ale tz na obiadek zrobił mielone z ziemniaczkami i szpinakiem i było pychaaa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde... to jakis siniak wyszedł biedna... niech Ci paulinika pożyczy kółeczko... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

za dużo chyba prasowałaś ostatnio 

a akurat dziś jak nigdy jak na złość lekarz nie ma opóźnienia :-P

bolała mnie ta rana po cięciu strasznie plus nie lubię jak nie mogę się ruszyć bo to nie w moim stylu 

U nas by się nie rozkrecilo nic, seks na razie jest zakazany za 2 tyg jak nie urodze to może poszalejemy, zależy jak będzie z chęciami i ochotą
28.062014