Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-21, 16:21   #3511
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Betameta- ja biore smoczek, ale raczej jako opcje awaryjna. Ja ponoc bardzo sie darlam, wiec zakladam, ze moja corka moze byc rownie temperamentna ;-)

Powiem Wam, ze mam dzis od rana skurcze, sa nieregulane, ale bardzo odczuwalne, plus kilka innych rzeczy przepowiadajacych, ale ani czopa ani wod nie widac. Wiec pewnie jeszcze kilka dni tak pochodze. :-D
Ojojoj czyżby coś ?
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
O kurczę za dużo chyba prasowałaś ostatnio

Ja też nie mogę uwierzyć kiedy to zleciało...

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Uuuuu dzieje się!
Niby juz ponad 4 lata ma, ale mogło jeszcze trochę pociągnąć :/
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o fak!!! dobrze, ze bylas w poblizu. ja czesto zostawiam zelazko wlaczone, ide cos porobic i wracam po jakims czasie na dalsze prasowanie

baletnica - o, czyli cos ruszylo, fajnie!
No akurat prasowalam, dobrze że mnie nie popiescilo przy okazji
Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze nic sie nie stalo. Niestety dziala prawo Murphy'ego ja sie tez boje, ze jak zepsula sie lodowka to inne sprzety moga tez sie zaczac psuc :-D
Jakby wydatków było teraz mało :/

Musimy na zakupy jechać, a tak mi się cholernie nie chce ale Młoda jutro na urodziny idzie i jakiś prezent trzeba :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 16:31   #3512
Anettt87
Zadomowienie

Siedzę już w poczekalni i czekam też na TŻ... Mam nadzieję, że zdąży dojechać z pracy na wizytę bo chciałabym, żeby ze mną był a akurat dziś jak nigdy jak na złość lekarz nie ma opóźnienia :-P
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 16:44   #3513
pstryczek84
Zakorzenienie

soso - fajniutko sie zapowiada

anettt - daj znac jak po wizycie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 16:51   #3514
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to tyle się męczyłam żeby ogarnąć bozene , tyle się na denerwowałam a gin mi nawet tam nie zajrzał :P
Trzeba było mu pokazać! Tyle wysiłku na nic...
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 16:56   #3515
mietowka25
Zakorzenienie

Miałam coś napisać o teściowej ale słów szkoda...

Bluesberry no właśnie dobrze że Tobie nic się nie stało

Listopadowaa gratki za wizytę ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 17:04   #3516
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Listopadowa gratki za wizytę

Baletnica czyżby czyżby??

Soso super!

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

My z Zosią zaliczyłyśmy pierwszy spacer, niecałe pół godziny, bo tak się zaczęła drzeć, jakby ją ze skóry obdzierali.
Z wózka jestem strasznie zadowolona, leciutki, świetnie się prowadzi
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 17:12   #3517
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
a u mnie zupełnie na odwrót całe życie spałam na lewym boku, przyszła ciąża i mi sie zrobiło nie wygodnie na lewym, tj. na początku jeszcze spałam na lewym jak nie miałam brzucha a teraz no niby próbuję ale różnie z tym bywa
mam dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny w nocy nie zmruzylam oka nawet na minutę bolała mnie ta rana po cięciu strasznie plus nie lubię jak nie mogę się ruszyć bo to nie w moim stylu dziś już wstalam, umylam się, pomalowalam i czekam na info kiedy dadzą mi Laurke bym wstawila fotkę ale nie mogę do klubu wejść z telefonu a któraś pytała o włosy - ma ale nie tak dużo jak mówili nastawialam się na dużo więcej zwłaszcza ze sama jak się urodziłam miałam takie afro

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
brawa dla Was, bardzo szybko doszłaś do siebie - gratuluję

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Na izbie przyjęć będziesz miała to ktg? Jeśli tak, to weź sobie profilaktycznie coś do czytania/picia/przegryzienia, bo jak trafisz na kumulację kolejki, to nawet 5 godzin niewyjęte.

Paradoksalnie, największe szanse na zaśnięcie mam nad ranem, koło 5-6, więc może ze 2 godzinki dzisiaj łącznie podrzemałam. W pewnym momencie po prostu siedziałam w łożku i czytałam na tablecie biografię Michała Anioła po raz kolejny

A teraz już jestem po porannym ktg, Mlody lekko przyspany tak jak i mamusia, więc śmigam teraz na poszukiwania apteki w otchłaniach szpitala, bo okazuje się, że tabletki do ssania muszę sobie sama załatwić. Bo od wczoraj męczy mnie gardło, jakbym paczkę żyletek zjadła.
Jak mi się uda, to w nagrodę idę na kawę z automatu-tutejszy automat to jeden z najjaśniejszych punktów życia oddziałowego kawa po irlandzku i krem czekoladowy zdecydowanie warte grzechu

Tak więc dzięki za wsparcie, znowu zbieramy się do życia.
Jakoś mam takie nieodparte poczucie, że Młody urodzi się za dwa tygodnie, czyli idealnie skończony 38 tc by to był. I że będzie miał 62 cm
Zobaczymy
Z ciebie to chyba mega optymistka, że zawsze pozytywy dostrzegasz, prawie jakby to włoska kafeteria była. Brawa dla ciebie. A dzieciaczka jak sobie dokładnie zwizualizowałaś - oby się spełniło.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Pisałam ostatnio że Tż czuje się mało gotowy na Martę, i co... I dupa bo w pracy mamy mały sajgon i pomimo tego że mam go 24/24 to 3 dzień już z nim nie rozmawiałam...
Codziennie przekładamy ostatnie zakupy, dzisiaj jest że jutro wszystko ogarniemy... I wkurza mnie to i mam poczucie że jestem sama z tym wszystkim...
Wszystkiego nie ogarniecie szkoda sie denerwowac niepotrzebnie. Miętówka nawet ty nie dasz rady chyba nie chcesz być super mamą

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
I Bożenę! Teskniłam Bożenko!

Kciuki za wizyty!
T eż się już nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
czytałam gdzieś że właśnie woda schodzi, a co do Sosowhat to może to nie choroba rzeczywiście?

a może jednak? :P

no wezmę żeby inni się wyspali o ile to możliwe w szpitalu przy maluszkach

To ja dzisiaj zaczynam 36 t ! i mam nadzieję na systematyczność dzisiaj zaczynam pić napar z liści malin, ćwiczyć okrężne ruchy na piłce i robić masaż krocza Z masażem rzeczywiście muszę chyba zatrudnić męża bo jakoś nie dosięgam zbytnio :P
a ćwiczenia na piłce można tak wcześnie zaczynać? nie przyśpieszy to niczego?
I takie niedyskretne pytanie - jak Tż ogarnia wam masaż krocza to nie kończy się za każdym razem na przytulankach bo to raczej masaż erotyczny się wtedy robi

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Chyba że pieluchy tetrowe się też kupuje dopiero po urodzeniu
nagiego oseska się przywozi do domu i kładzie na stole po czym bierze się worek pieniędzy i znika na 2 dni zakupów(opcja dla kobiety) lub 2 worki pieniędzy oraz telefon z nielimitowanymi minutami i znika na tydzień (opcja dla mężczyzny)

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Baletnica kcikaski za rozkrecenie akcji!!

Paatrzcie! A dzis jeszcze meble wstawimy i moze jak tz bd mial sile to lozeczko skreci Załącznik 6701471Załącznik 6701486

ale się ładnie zrobiło, śmiało możesz zrobić zestawienie przed/po
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 18:00   #3518
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzenia!!!!!!

to ja u Ciebie przeczytalam "zaparciu" i sie dziwilam, ze ty sie dziwisz

no i lux!!!!

a ja w koncu kupilam ta "kanape" do pokoju Wojtka. czas realizacji do 21 dni wiec raczej (mam taka nadzieje) nie zdaza przed wyplata no i dobrze, ze tak zwlekalam i zwlekalam bo okazalo sie, ze teraz do konca pazdziernika transport gratis wiec 8 dyszek w kieszeni zostanie
No tak, czytanie będąc w ciąży jest baaardzo trudne

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ojojoj czyżby coś ?

Niby juz ponad 4 lata ma, ale mogło jeszcze trochę pociągnąć :/

No akurat prasowalam, dobrze że mnie nie popiescilo przy okazji

Jakby wydatków było teraz mało :/

Musimy na zakupy jechać, a tak mi się cholernie nie chce ale Młoda jutro na urodziny idzie i jakiś prezent trzeba :/

Mój ma ponad 2 lata i mam nadzieję że nie "zdechnie" mi, a najbardziej się coś psuje kiedy są inne wydatki, niestety. Też na zakupy dzis jedziemy bo w lodówce ino swiatlo, poprawka: dobrze że chociaż światło

Cytat:
Trzeba było mu pokazać! Tyle wysiłku na nic...
Haha, No właśnie Listopadowa!

Cytat:
[/COLOR]My z Zosią zaliczyłyśmy pierwszy spacer, niecałe pół godziny, bo tak się zaczęła drzeć, jakby ją ze skóry obdzierali.
Gratki za pierwszy spacer, ale szkoda że Zosia płakała, czyżby nie lubiła spacerow?? Super że wózek spełnił Twoje oczekiwania

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
I takie niedyskretne pytanie - jak Tż ogarnia wam masaż krocza to nie kończy się za każdym razem na przytulankach bo to raczej masaż erotyczny się wtedy robi

Ćwiczenia, mi się wydaje że takie krążenie biodrami czy robienie ósemek na pilce jest ok, ale jeśli chodzi o skoki to chyba przed porodem. Ale nie wiem, nie znam sie. We wrześniu chodziłam na ćwiczenia i tam takie robiłyśmy na piłce.
Ja to bym chciała żeby mąż mi robił ten masaż ale nie mogę się go doprosić, więc chyba sama będę musiała ale kurcze lenia mam, nie chce mi się U nas by się nie rozkrecilo nic, seks na razie jest zakazany za 2 tyg jak nie urodze to może poszalejemy, zależy jak będzie z chęciami i ochotą

nagiego oseska się przywozi do domu i kładzie na stole po czym bierze się worek pieniędzy i znika na 2 dni zakupów(opcja dla kobiety) lub 2 worki pieniędzy oraz telefon z nielimitowanymi minutami i znika na tydzień (opcja dla mężczyzny):
Hah, dokładnie. U mnie tylko moja babcia wlk oczy zrobila że we wrześniu kupiliśmy wozek i łóżeczko i lament, jak mogliśmy tak szybko

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 18:06   #3519
paulinika
Zakorzenienie

Moja położna twierdzi że wytrzymam dwa max trzy tygodnie jeszcze bo mała jest dosyć nisko. No zobaczymy.
W ogóle mam jakas handre dzisiaj.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 18:25   #3520
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Jak podchodzicie do kwestii ubierania noworodkom czapeczek? Mam na myśli ubieranie czapeczek w domu
Zawsze się zastanawiałam po co te czapeczki. Nie ubierałam Kacprowi, Oskarowi tez nie ubieram. Po kąpieli też nie.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
U mnie podobnie, 10min dziennie, ale właśnie męczy mnie to bardzo...
Mam nadzieję, że wytrwam
Odnośnie smoczka to ja biorę, ale uspokajać dziecko planuję przy cycu. Ogólnie chcę jak najwięcej Małego przystawiać w szpitalu, do zaśnięcia. Ponoć i nie ma wtedy potrzeby podania smoczka bo uspokaja dziecko pierś i uczy się ładnie ssać.
Jeżeli nie będzie mi to z jakichś powodów wychodziło to wtedy w ostateczności podam smoczka.
To ja nie wiem Mój to się wścieka przy piersi i mnie drapie Przestałam przystawiać. Najlepiej mu samemu w łóżeczku - śpi u nas w sypialni w swoim łóżeczku, drzwi przymknięte i ma spokój.

Odciąganie też już sobie raczej daruję. Nie mam czasu odciągac regularnie co 4-5 godz, nie mówiąc o tym, że powinno się co 3 godziny. W nocy ból piersi tez mnie nie budzi (), więc nie odciągam, dopiero po 8 jak się budzę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-10-21 o 18:27
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 18:33   #3521
chmurko
Raczkowanie

Ja niby chciałam czekać z wyprawka jak najdłużej i bym się zdziwiła
A tak to przynajmniej było co nieco ogarniete.

Jeszcze 25h pod lampami. Zapowiada się bezsenna noc, oby tylko mała chciała pospać...

Aleksandramaj zazdroszczę spaceru

Kaga jak Laurka?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

HoSenko na mm przeszłaś?

Paulinika to już tuż tuż

chmurko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 18:52   #3522
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Baletnica kcikaski za rozkrecenie akcji!!

Paatrzcie! A dzis jeszcze meble wstawimy i moze jak tz bd mial sile to lozeczko skreci Załącznik 6701471Załącznik 6701486

Stary 2016-10-21, 18:58   #3523
pstryczek84
Zakorzenienie

Hosenko-jakie mleko bedziesz podawac jak juz skonczy Ci sie te 500 litrow zapasow? :-P

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:02   #3524
KarolinaNL
Zadomowienie

Gratuluje wizyt! Super, ze dzieciaczki przybieraja na wadze

Baletnica trzymam kciuki żeby się rozkrecilo

Co do czapeczki to ja ubieram po kąpieli (a kapiemy co dwa dni) i czasem w ciągu dnia jak np. wietrzymy w mieszkaniu czy temperatura małego spadnie do 36,5 stopnia.

Smoczek mały ma (a nawet 3 ) bo na bardzo silna potrzebę ssania. Ale to nie jest tak, ze ciągle na smoczku tylko do spania i potem wypływa.

Blue uważaj na siebie, bo coś te Wasze sprzęty domowe się buntuja. Strajk, ze za często używane

Soso życzę zdrówka😙

Rozmawiałam z polozna i odradza jednak karmienie piersią ze względu na poprzednią sytuację z Danielem. Jasper w piatej dobie dalej traci na wadze więc już nie zwiększamy stopniowo mleczka tylko dostaje od razu 70cc. I właśnie ze względu ze na mm traci wola nie ryzykować dalszego spadku przy kp i ja się z tym zgadzam. Więc póki co mam zastój ( i goraczke) z którym walcze naturalnie a jak nie minie to przepisza mi tabletki na zatrzymanie.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:05   #3525
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko-jakie mleko bedziesz podawac jak juz skonczy Ci sie te 500 litrow zapasow? :-P

Hahaha

Kacprowi dawaliśmy Nan, więc pewnie na tym stanie.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
HoSenko na mm przeszłaś?
Jeszcze nie, bo mam zapasy swojego mleka. Na trochę wystarczą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:06   #3526
geosmina
Wtajemniczenie

Baletnica, może coś rusza😉

Soso śliczny pokój!

Zazdroszczę Wam wszystkim w ogóle tych ładnych wózków bo mój chociaż lubię bo jest wygodny itd. to ma nieładne kolory (wybierał sam mąż &#128533 . Popielato seledynowy , to nawet brzmi kiepsko hehe ale jakoś zniese hehe trzeciemu dziecku kupimy inny😜

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
A ja się idę szykować na wizytę. Trzymajcie kciuki!
Kciuki!!

Cytat:
]My z Zosią zaliczyłyśmy pierwszy spacer, niecałe pół godziny, bo tak się zaczęła drzeć, jakby ją ze skóry obdzierali.
Haha to pierwsze koty za płoty 😉

Bluesberry a propos żelazka to taka historyjka na poprawę humoru.
w tym roku jechaliśmy na wakacje na mazury, jechaliśmy przez miejscowość gdzie mieszkają teściowie żeby przenocować u nich bo to jest w mniej więcej w 1/3 trasy. I wiadomo, mieliśmy ze sobą full bagaży, no bo nie dość że na wakacje to przy okazji dla teściów suchy chleb dla zwierząt, jakieś pierdoły no i takie mrożone resztki mięs i wędlin dla psa. I te resztki były wsadzone w mała torebkę termiczną i w dużą reklamówkę razem z żelazkiem (było na wyjazd). No i na miejscu u teściów byliśmy już przed południem , pakunki rzucilismy w ganku i co potrzebne do spania i mycia wzięliśmy do siebie na górę. No i oczywiście zapomnieliśmy o tej reklamówce z mięsem, dopiero rano na drugi dzień przypomniałam sobie o tej paczce, wszystko się rozmroziło , ta śmierdząca woda zalała całe żelazko i szlag je trafił bo kabel był przesiąknięty , wszystko śmierdziało i je musieliśmy wyrzucić 😕 na szczęście to było jakieś Stare tanie żelazko i na Mazurach kupiliśmy nowe za 40 zl w biedrze i taką mamy pamiątkę 😜

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:08   #3527
mietowka25
Zakorzenienie

To kto mi jeszcze dzisiaj podniesie ciśnienie... Sprzeczka z Tż na temat mamusi zaliczona..
Stary 2016-10-21, 19:08   #3528
doooti
Zadomowienie

Cytat:

KoniKa, co ja mogę Ci powiedzieć - nie wiem Moja położna mówiła aby zacząć ćwiczyć to kupiłam piłkę i kręcę bioderkami ale to tak z 2x10-15 minut..

A co do krocza to TŻ coś kręci nosem więc nie wiem czy się podejmie :P ale jeśli tak to pewnie tak się skończy jak piszesz.. tyle że ja się boję teraz cokolwiek robić ;/
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:10   #3529
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Moja położna twierdzi że wytrzymam dwa max trzy tygodnie jeszcze bo mała jest dosyć nisko. No zobaczymy.
W ogóle mam jakas handre dzisiaj.
Ooo to juz za chwilke bedziecie we czwórkę

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Ja niby chciałam czekać z wyprawka jak najdłużej i bym się zdziwiła
A tak to przynajmniej było co nieco ogarniete.

Jeszcze 25h pod lampami. Zapowiada się bezsenna noc, oby tylko mała chciała pospać...

Aleksandramaj zazdroszczę spaceru

Kaga jak Laurka?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

HoSenko na mm przeszłaś?

Paulinika to już tuż tuż

Oby bilirubina szybko spadła. Jasper jest żółty na tulowiu a rączki, nóżki twarz ma rozowiutka,białka na żółte tylko delikatnie więc polozna powiedziała, żeby się nie martwić bo jak twarz i oczy ma normalne to znaczy, ze bilirubina jest niska.

Stary 2016-10-21, 19:15   #3530
doooti
Zadomowienie

Mmmm TZ wrócił do domu z zapasem Bavarii w rożnych smakach i krewetkami tygrysimi, ale będzie wyżerka
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:20   #3531
sosowhat
Wtajemniczenie

1477070350401.jpg1477070359342.jpg przed i po:d oczywiscie jeszcze zaslonke musze kupic, rolety zamontowac , z calej tej jednej szafeczki wypierdzielic papiery itp. I jeszcze chyba szafe przywieziemy zeby to wszystko ukryc, te pieluchy itp

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:24   #3532
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Mmmm TZ wrócił do domu z zapasem Bavarii w rożnych smakach i krewetkami tygrysimi, ale będzie wyżerka
:ślina: niam niam ! szczególnie krewetki mmmm...

ja zamówiłam sushi ale ma dojechac kolo

Cytat:
To kto mi jeszcze dzisiaj podniesie ciśnienie... Sprzeczka z Tż na temat mamusi zaliczona..
ups.. a czmym mamusia podpadła?
Stary 2016-10-21, 19:26   #3533
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
:ślina: niam niam ! szczególnie krewetki mmmm...

ja zamówiłam sushi ale ma dojechac kolo

ups.. a czmym mamusia podpadła?
Tym że gada bez sensu a mi się nie chce i przede wszystkim nie lubię tam chodzić.
Stary 2016-10-21, 19:28   #3534
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Tym że gada bez sensu a mi się nie chce i przede wszystkim nie lubię tam chodzić.
teściówki <3 ....
Stary 2016-10-21, 19:30   #3535
KarolinaNL
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX &quot;Zaczynamy się rozpakowywać&quot;

Powiem Wam, ze po porodzie było ok przez kilka dni a od wczoraj bożena się zrobila po stronie ciecia niebiesko-zielona i szwy zaczęły tak bardzo ciągnąć, ze nie mogę siedzieć na tyłku. A dodatku wylazly mega hemoroidy i bola i swedza więc to też dodatkowo utrudnia siedzenie:/ Polecalabym Wam dodatkowo smarować się jakimś kremem uelastyczniajacym odbyt bo ja za późno zaczęłam i mam tragedie :/

Stary 2016-10-21, 19:31   #3536
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze po porodzie było ok przez kilka dni a od wczoraj bożena się zrobila po stronie ciecia niebiesko-zielona i szwy zaczęły tak bardzo ciągnąć, ze nie mogę siedzieć na tyłku. A dodatku wylazly mega hemoroidy i bola i swedza więc to też dodatkowo utrudnia siedzenie:/ Polecalabym Wam dodatkowo smarować się jakimś kremem uelastyczniajacym odbyt bo ja za późno zaczęłam i mam tragedie :/

A nie masz takiej fajnej poduszki z dziurą do siedzenia?
Stary 2016-10-21, 19:33   #3537
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Gratuluje wizyt! Super, ze dzieciaczki przybieraja na wadze

Baletnica trzymam kciuki żeby się rozkrecilo

Co do czapeczki to ja ubieram po kąpieli (a kapiemy co dwa dni) i czasem w ciągu dnia jak np. wietrzymy w mieszkaniu czy temperatura małego spadnie do 36,5 stopnia.

Smoczek mały ma (a nawet 3 ) bo na bardzo silna potrzebę ssania. Ale to nie jest tak, ze ciągle na smoczku tylko do spania i potem wypływa.

Blue uważaj na siebie, bo coś te Wasze sprzęty domowe się buntuja. Strajk, ze za często używane

Soso życzę zdrówka😙

Rozmawiałam z polozna i odradza jednak karmienie piersią ze względu na poprzednią sytuację z Danielem. Jasper w piatej dobie dalej traci na wadze więc już nie zwiększamy stopniowo mleczka tylko dostaje od razu 70cc. I właśnie ze względu ze na mm traci wola nie ryzykować dalszego spadku przy kp i ja się z tym zgadzam. Więc póki co mam zastój ( i goraczke) z którym walcze naturalnie a jak nie minie to przepisza mi tabletki na zatrzymanie.

No i problem się rozwiązał

Mi na zatrzymanie laktacji gin poradziła owijanie się bardzo ciasno bandażem elastycznym. Wygodnie nie było ale po 2 dniach pokarmu nie bylo. No i do tego tabletki jeszcze dostałam. Ale ja karmiłam 6 tyg wiec laktacja była w miarę rozbujana.
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Baletnica, może coś rusza😉

Soso śliczny pokój!

Zazdroszczę Wam wszystkim w ogóle tych ładnych wózków bo mój chociaż lubię bo jest wygodny itd. to ma nieładne kolory (wybierał sam mąż &#128533 . Popielato seledynowy , to nawet brzmi kiepsko hehe ale jakoś zniese hehe trzeciemu dziecku kupimy inny😜

Kciuki!!

Haha to pierwsze koty za płoty 😉

w tym roku jechaliśmy na wakacje na mazury, jechaliśmy przez miejscowość gdzie mieszkają teściowie żeby przenocować u nich bo to jest w mniej więcej w 1/3 trasy. I wiadomo, mieliśmy ze sobą full bagaży, no bo nie dość że na wakacje to przy okazji dla teściów suchy chleb dla zwierząt, jakieś pierdoły no i takie mrożone resztki mięs i wędlin dla psa. I te resztki były wsadzone w mała torebkę termiczną i w dużą reklamówkę razem z żelazkiem (było na wyjazd). No i na miejscu u teściów byliśmy już przed południem , pakunki rzucilismy w ganku i co potrzebne do spania i mycia wzięliśmy do siebie na górę. No i oczywiście zapomnieliśmy o tej reklamówce z mięsem, dopiero rano na drugi dzień przypomniałam sobie o tej paczce, wszystko się rozmroziło , ta śmierdząca woda zalała całe żelazko i szlag je trafił bo kabel był przesiąknięty , wszystko śmierdziało i je musieliśmy wyrzucić 😕 na szczęście to było jakieś Stare tanie żelazko i na Mazurach kupiliśmy nowe za 40 zl w biedrze i taką mamy pamiątkę 😜

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
wygrawerowaliscie sobie chociaż datę zakupu na pamiątkę ?
Cytat:
No popatrz to zupełnie jak u nas przez szanownego tatusia
Cytat:
Spakoj do torby szpitalnej, ciekawe co by na porodówce powiedzieli jakbyś zapytała czy możesz się czegoś napić i bach butelka

Stary 2016-10-21, 19:33   #3538
Anettt87
Zadomowienie

No i jesteśmy po wizycie. TŻ zdążył.
Szyjka ciągle długa, zamknięta, ale mały główką nisko, także uważam na siebie mocno.
Wyprosiłam pomierzenie na usg, maleństwo moje waży już ok. 2300 g . Wkurza mnie swoją drogą, że na jedną pacjentkę przeznacza się 20 minut i lekarz się potem mega spieszy, nie da się spokojnie pogadać o tym i tamtym, ech, co to jest 20 minut na wizytę położniczą.
No ale najważniejsze, że maluch ok. Mnóstwo badań mam na koniec do porobienia, wyniki dzisiejszego GBS będę miała za 2 tygodnie na wizycie.

Cytat:

nagiego oseska się przywozi do domu i kładzie na stole po czym bierze się worek pieniędzy i znika na 2 dni zakupów(opcja dla kobiety) lub 2 worki pieniędzy oraz telefon z nielimitowanymi minutami i znika na tydzień (opcja dla mężczyzny)
W sumie dziwne, jakby się tak nie kończyło :P
Pogrubione - dokładnie hehehe

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Niezła historia

Cytat:

Cytat:
Załącznik 6701781Załącznik 6701786 przed i po:d oczywiscie jeszcze zaslonke musze kupic, rolety zamontowac , z calej tej jednej szafeczki wypierdzielic papiery itp. I jeszcze chyba szafe przywieziemy zeby to wszystko ukryc, te pieluchy itp
Kurczę, całkiem niedawno u mnie też tak było... Ale się cieszę, że uwinęliśmy się z remontami przed ciążą.
Robi się przytulnie
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 19:35   #3539
KarolinaNL
Zadomowienie

Chciałam kupić to mi opieka poporodowa i polozna odradzili, bo to niby wcale nie pomaga i utrudnia gojenie bo jak się siedzi w dziurze to się skóra naciaga. No i tym sposobem od dwóch dni leżę w lozku z maluchem i wstaje tylko do wc, zmienić pieluche czy coś zjesc No i dodatkowo mnie wszystko swedzi bo się goi.

No ale tz na obiadek zrobił mielone z ziemniaczkami i szpinakiem i było pychaaa

Stary 2016-10-21, 19:36   #3540
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

o kurde... to jakis siniak wyszedł biedna... niech Ci paulinika pożyczy kółeczko...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości