Wszystko o Avonie 3 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 19:34   #511
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not
Dot.: Wszystko o Avonie 3

Cytat:
Napisane przez aniaszew Pokaż wiadomość
Byłam dziś w COKu w Warszawie i tam zatrzęsienie tych torebek Eleanor.Także jak ktoś potrzebuje dla klientki to może ma jeszcze szanse w COKu kupić jak mam blisko.A tak w zasadzie to mi wcale ta torba nie przypadła do gustu, taka wielka ,bardziej kremowa niż biała (przynajmniej w sztucznym świetle) i workowata, ale jak uda mi się ją zdobyć to nie będe płakać.
O, dzięki za info W takim razie zadzwonię jakoś niedługo do Avonu dowiedzieć sie, czy ta torebka będzie w przyszłym katalogu tez w brakach i jeśli by jednak miało jej nie być, to przejdę sie do COKu w Gdyni zobaczyć i najwyżej tam kupię

Mi też sie ta torebka nie podoba, ale to Klientce sie ma podobać a nie mi
Stary 2008-02-21, 19:39   #512
Fenris
Czekam na Ragnarok

Interesuje mnie krem do twarzy Esencja Młodości (seria Anew) - proszę o jakieś opinie. Mam twarz totalnie przesuszoną i potrzebuję szybkiej kuracji, więc pomyślałam, że może coś "droższego" mi pomoże. Przeczytałam recenzje na KWC, ale są bardzo ubogie.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:41   #513
olenk@@
Raczkowanie

na avonet.pl juz jest 11 str kat 6/2008 po polsku
olenk@@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:46   #514
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
gabi pati i marta_md - dzięki dziewczyny, polecę jej te produkty, na pewno coś wybierze.
nie ma za co * życzę osiągnięcia wysokich progów opustowych.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:50   #515
jagoda1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenk@@ Pokaż wiadomość
na avonet.pl juz jest 11 str kat 6/2008 po polsku
dzięki olenk@@!!
jagoda1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:58   #516
Jedraszkowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Interesuje mnie krem do twarzy Esencja Młodości (seria Anew) - proszę o jakieś opinie. Mam twarz totalnie przesuszoną i potrzebuję szybkiej kuracji, więc pomyślałam, że może coś "droższego" mi pomoże. Przeczytałam recenzje na KWC, ale są bardzo ubogie.
jesli chodzi Ci o Retroactive+ to ja polecam z całego serca całą serię. Stosuję prawie od 2 m-cy ale już po tygodniu widziałam efekty. Doskonałe efekty - nawilżenie ok, jędrność rewelacja!!!, gładkość też rewelacja. Cerę mam suchą i wrażliwą a po tych kremikach i żelu do mycia twarzy sama siebie nie poznaję ;-)

Agnieszka Jędraszek
Dyplomowana Masażystka
Jedraszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:08   #517
olakotela
Raczkowanie

Cytat:

Mam ten krem zarówno na dzień jak i na noc .
Osobiście jestem zadowolona, dobrze nawilżają i a skóra jest gładsza (widać efekty),
olakotela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:24   #518
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to do 19 bo właśnie do 19 jest otwarty COK
dzieki za odpowiedz zdążyłam w ostatniej chwili.

jak otworzyłam paczke to sie troszkę zdenerwowałam bo zamowiłam 5 katalogów nr 3 a przysłali mi 5 kat. nr 4!! a potrzebuje na jutro katalogu 3!
co ja mam zrobic w takiej sytuacji?? (oprocz tego ze moge kupic katalog 3 w coku)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:25   #519
illusija
Raczkowanie

Cytat:
Te kremy są fantastyczne. Ja też mam przesuszoną skórę, a ten krem nawilżał ją wspaniale. Właśnie skończył mi się ten na dzień
illusija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:30   #520
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie kremu Biorę ten na dzień.
Najwyżej później pomyśli się o wersji na noc
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:39   #521
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
używam tej serii od dawna , ale przede wszystkim ze względu na zmarszczki i wyrównywanie kolorytu skóry. Krem na dzień jest lekki, ładnie pachnie , napina skórę ale nie wchłania się tak szybko i tworzy tym samym blask na twarzy. Dla mnie to nie problem bo i tak nakładam na to puder lub same perełki rozświetlające maskując tym samym ten blask. Natomiast krem na noc ma ciut gęściejszą konsystencję, intensywniejszy zapach i nie mam co do niego zastrzeżeń. Nie mam przesuszonej skóry ale nie wiem czy to zasługa tych kremów .Ponadto są to kremy do regularnego stosowania i na dłuższą metę - to wtedy widać efekty - bo na szybką kurację wystarczy odżywcza maseczka do twarzy jak choćby z serii solutions maska nawilżająco-rozświetlająca z witaminami. Kremy Esencja Młodości polecam ,ale na drobne zmarszczki i przebarwienia skóry.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:42   #522
ashiva
Wtajemniczenie

jeśli już mowa o tych kremach Retroactive to chciałabym zapytać jakie on ma własciwie działanie? czy tylko nawilżające czy jeszcze jakieś "głębsze" i do jakiej cery najlepiej się nadaje i w jakim wieku można go stosować bo w katalogu jest napisane ze powyżej 25 lat a już gdzieś się spotkałam z wersją że od 20 i zdezorientowana jestem trochę.. mam 23 lata i zastanawiam się nad nim ale zawsze używałam kremów typu Moisture 24 a buzię mam młodą (zabrzamiało to może nieskromnie ale wszyscy uważają że moja o 4 lata młodsza siostra jest tą starszą z rodzeństwa..) i nie wiem czy w moim wypadku tego typu krem jest wskazany.. prosze o radę

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg
Mam pytanie o ten naklejany lakier. Miałam kiedyś tylko te na probę co dawali gratis i było ok, pozostałe pomalowałam bardzo podobnym lakierem i ten naklejany dłużej się trzymał. Warto kupić z netto lub internetowej?
To jest na 1 komplet tak? czyli w praktyce na raptem kilka dni??
dokładnie to jest jeden komplet czyli 16 naklejek 8 rozmiarów po dwie naklejki z każxdego rozmiaru, i tak musze powiedzieć że lakier nakleja się fajnie mnie starczył na obklejenie wszystkich paznokci na dłoniach i stopach pięknie wygląda zaraz po nałożeniu, taki nieskazitelny, owszem długo się trzyma nawet bardzo ale ma jeden mankament, a mianowicie po kilku dniach zaczyna sie na nim robić coś co przypomina popękaną skorupkę jajka, takie rysy, widać je co prawda tylko z bliska ale mnie to trochę drażniło.. jak dla mnie za dużo kosztuje jak na jeden raz ale na jakieś specjalne okazje warto bo ładnie wygląda (ja wypróbowałam jak były gratis przy zamówieniu za 200zł i więcej nie kupiłam ;P)
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:00   #523
kwiatek04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
pewnie do godzin zamkniecia,u mnie COK jest czynny do 18,wiec mozna odbierac do 18
Cytat:
z tego co pamiętam to do 19 bo właśnie do 19 jest otwarty COK
od 12:00 do 19:00

Cytat:
Napisane przez Jedraszkowa Pokaż wiadomość
jesli chodzi Ci o Retroactive+ to ja polecam z całego serca całą serię. Stosuję prawie od 2 m-cy ale już po tygodniu widziałam efekty. Doskonałe efekty - nawilżenie ok, jędrność rewelacja!!!, gładkość też rewelacja. Cerę mam suchą i wrażliwą a po tych kremikach i żelu do mycia twarzy sama siebie nie poznaję ;-)
Cytat:
Napisane przez olakotela Pokaż wiadomość
Mam ten krem zarówno na dzień jak i na noc .
Osobiście jestem zadowolona, dobrze nawilżają i a skóra jest gładsza (widać efekty),
Cytat:
jeśli już mowa o tych kremach Retroactive to chciałabym zapytać jakie on ma własciwie działanie? czy tylko nawilżające czy jeszcze jakieś "głębsze" i do jakiej cery najlepiej się nadaje i w jakim wieku można go stosować bo w katalogu jest napisane ze powyżej 25 lat a już gdzieś się spotkałam z wersją że od 20 i zdezorientowana jestem trochę.. mam 23 lata i zastanawiam się nad nim ale zawsze używałam kremów typu Moisture 24 a buzię mam młodą (zabrzamiało to może nieskromnie ale wszyscy uważają że moja o 4 lata młodsza siostra jest tą starszą z rodzeństwa..) i nie wiem czy w moim wypadku tego typu krem jest wskazany.. prosze o radę
Ja bardzo polecam te serie. Mam cere tlusta. Na dzien uzywam serie PPF, a na noc wlasnei Retroactive i lacznie z zelem pod oczy. Nie zauwazylam, zebym miala wieksze problemy skorne przy uzywaniu tego kremu, mimo ze jest dosyc tresciwy i cera mi sie po nim blyszczy. Zapach jest dosyc intensywny i jak dla mnie troche za ostry. Kosmetyki z tej serii sa przeznaczone dla osob +25 lat, ale jesli ktos ma taka potrzebe moze je zaczac stosowac wczesniej. Seria ma przede wszystkim zapobiegac powstawaniu nowych zmarszczek, ale zauwazylam, ze zmiejszyla mi juz te istniejace Pierwszy raz probowalam stosowac zel pod oczy w wieku 23 lat, ale wtedy podraznial mi skore i zrezygnowalam. Ponownie sprobowalam go po 3 latach i teraz moja skora go toleruje. Najlepiej samemu sprobowac, zeby sie przekonac, czy skora bedzie juz tolerowac kosmetyki przeciwzmarszczkowe. O ile dobrze pamietam, jakies probki sa dostepne
kwiatek04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:24   #524
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
używam tej serii od dawna , ale przede wszystkim ze względu na zmarszczki i wyrównywanie kolorytu skóry. Krem na dzień jest lekki, ładnie pachnie , napina skórę ale nie wchłania się tak szybko i tworzy tym samym blask na twarzy. Dla mnie to nie problem bo i tak nakładam na to puder lub same perełki rozświetlające maskując tym samym ten blask. Natomiast krem na noc ma ciut gęściejszą konsystencję, intensywniejszy zapach i nie mam co do niego zastrzeżeń. Nie mam przesuszonej skóry ale nie wiem czy to zasługa tych kremów .Ponadto są to kremy do regularnego stosowania i na dłuższą metę - to wtedy widać efekty - bo na szybką kurację wystarczy odżywcza maseczka do twarzy jak choćby z serii solutions maska nawilżająco-rozświetlająca z witaminami. Kremy Esencja Młodości polecam ,ale na drobne zmarszczki i przebarwienia skóry.
Cytat:
Napisane przez kwiatek04 Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam te serie. Mam cere tlusta. Na dzien uzywam serie PPF, a na noc wlasnei Retroactive i lacznie z zelem pod oczy. Nie zauwazylam, zebym miala wieksze problemy skorne przy uzywaniu tego kremu, mimo ze jest dosyc tresciwy i cera mi sie po nim blyszczy. Zapach jest dosyc intensywny i jak dla mnie troche za ostry. Kosmetyki z tej serii sa przeznaczone dla osob +25 lat, ale jesli ktos ma taka potrzebe moze je zaczac stosowac wczesniej. Seria ma przede wszystkim zapobiegac powstawaniu nowych zmarszczek, ale zauwazylam, ze zmiejszyla mi juz te istniejace Pierwszy raz probowalam stosowac zel pod oczy w wieku 23 lat, ale wtedy podraznial mi skore i zrezygnowalam. Ponownie sprobowalam go po 3 latach i teraz moja skora go toleruje. Najlepiej samemu sprobowac, zeby sie przekonac, czy skora bedzie juz tolerowac kosmetyki przeciwzmarszczkowe. O ile dobrze pamietam, jakies probki sa dostepne
czyli rozumiem z tego, że skoro nie mam zmarszczek ani przebarwień to powinnam się jeszcze wstrzymać z ich użyciem i pozostać przy "lżejszych" specyfikach?
Stary 2008-02-21, 21:28   #525
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
hehehe tu raczej trzeba polecić dietę najlepiej ŻP (żrej połowę ) ale swoją drogą dobijają mnie kobiety, które uważają że są magiczne kosmetyki które zdziałają cuda.. jak dla mnie nie ma możliwości pozbyć się drugiego podbródka kosetykami jeśli już to przy diecie używać czegoś na ujędrnienie skóry ale i tak wydaje mi się że będzie problem..

Cytat:
Napisane przez ankoro
Jeśli dieta nie pomoże, to tylko operacja plastyczna. Szast- prast i nie ma.Najlepsze kosmetyki nie pomoga na rozciągnięte mięśnie.

To też tak myślałam właśnie, ale jak jej zaproponuję operację to stracę klientkę - w dodatku bardzo obrażoną
Myślicie, że Anew Clinical Aktywnie liftingujący choć trosze ją zadowoli ? (szczególnie, że teraz taka fajna oferta na niego (tj.z kremem pod oczy i cieniem)

Cytat:
Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Te kremy są fantastyczne. Ja też mam przesuszoną skórę, a ten krem nawilżał ją wspaniale. Właśnie skończył mi się ten na dzień

Mnie się zawsze pierwszy kończy ten na noc
A ten na dzień jest naprawdę rewelacyjny dla suchej skóry

Cytat:

No niby jest polecany od 25 roku życia, ale to wszystko zależy od tego jaką masz cerę.
Jeżeli już potrzebujesz takiej kuracji - to na pewno nie zaszkodzi.
Ale trzeba pamiętać, żeby nie stosować go non stop przed ukończeniem 30 roku życia (kiedyś już była o tym mowa).
Raczej jako kuracja raz na pół roku/rok w zależności od potrzeb.

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:54   #526
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
dokładnie to jest jeden komplet czyli 16 naklejek 8 rozmiarów po dwie naklejki z każxdego rozmiaru, i tak musze powiedzieć że lakier nakleja się fajnie mnie starczył na obklejenie wszystkich paznokci na dłoniach i stopach
Jakim cudem obkleiłaś 20 paznokci szesnastoma naklejkami? Jakoś dosztukowywałaś? Bo mnie to bardzo zaintrygowało
Stary 2008-02-21, 22:00   #527
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yen.not Pokaż wiadomość
Jakim cudem obkleiłaś 20 paznokci szesnastoma naklejkami? Jakoś dosztukowywałaś? Bo mnie to bardzo zaintrygowało
naklejki są bardzo długie a ja nie mam paznokci długich jak tipsy bo nie lubię przeszkadzają mi więc te "resztki" które oderwałam po naklejeniu na pazurki u rąk ponaklejałam na malutkie pazurki na stopach ot i cała historyja i tak po prawdzie wykorzystałam tylko 12 naklejek (bo na dużego palucha trza było porządną naklejkę )
Stary 2008-02-21, 22:28   #528
levante
Zadomowienie

Wkleiłam w katalogach skany katalogu 6 do str. 117 włącznie - może się komuś przydadzą. Postaram się również o pozostałe polskie strony.
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 22:30   #529
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

dziewczyny a kremowy peeling do twarzy z białą herbatą dobry jest? uwielbiam serię spa, ale tego produktu akurat nie miałam. czy jest delikatny i jak działa na cerę?

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 22:50   #530
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Wkleiłam w katalogach skany katalogu 6 do str. 117 włącznie - może się komuś przydadzą. Postaram się również o pozostałe polskie strony.
ooo,dzięki za skany
dopiero zauważyłam,że nareszcie pojwiły się nowe odcienie złocistych cieni (jaśniejsze!!), czekałam na coś szaro-srebrnego i coś tam podobnego do pinky peach widze... to obok brązujacej mozaiki czuję,że zamówię

póki co nie mogę się zabrać do ogarnięcia obecnej kampanii

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 23:53   #531
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
dziewczyny a kremowy peeling do twarzy z białą herbatą dobry jest? uwielbiam serię spa, ale tego produktu akurat nie miałam. czy jest delikatny i jak działa na cerę?
Ja go co prawda nie mialam, ale kolezanka byla z niego bardzo zadowolona (ma cere bardzo wrazliwa, tlusta, ale przesuszona, jest alergiczka), a tu prosze opinie na KWC >>> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-herbata.html
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 07:42   #532
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
ooo,dzięki za skany
dopiero zauważyłam,że nareszcie pojwiły się nowe odcienie złocistych cieni (jaśniejsze!!), czekałam na coś szaro-srebrnego i coś tam podobnego do pinky peach widze... to obok brązujacej mozaiki czuję,że zamówię

póki co nie mogę się zabrać do ogarnięcia obecnej kampanii
Bardzo proszę - już wkleiłam całość.
Ps. O którym cieniu piszesz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (119,2 KB, 49 załadowań)
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 08:13   #533
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
levante dzięki za ucztę dla oczu

Chciałam polecić serum przedłużające trwałość koloru, szkoda że je odkryłam, jak jest już wycofane.
Stosuję od kilku tygodni i mimo, że mam już centymetrowy odrost, włosy minimalnie są "sprane". Wcieram je w lekko osuszone ręcznikiem włosy i tu bardzo ważne, aby wypróbować jak najmniejszą porcję tego olejku (ma właśnie taką konsystencję), by nie powodował oklapnięcia. Mnie na krótkie włosy, wystarcza mniej niż łyżeczka od herbaty, ale zaznaczam że moje są dość suche.
Włosy myję średnio co 3 dni i potem ich nie suszę suszarką, ale myślę że to bez znaczenia i dodam jeszcze, że po zastosowaniu serum, nie należy go spłukiwać.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 09:14   #534
Iwona 25
Zakorzenienie

levante jestes super,czy jest oferta netto?
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 10:11   #535
majula
Zakorzenienie

Dziekuje za katalog srednio mnie zainteresowal na pewno wezme sobie szminke UCR bo wycofuja moj ukochany kolor a i ciekawi mnie zapach tej nowej True Glow oraz nowe odcienie Zlociscie polyskujacych cieni i ovczywiscie torba weekendowa to wszystko mam nadzieje ze w nastpenyych katalogach bedzie lepsza oferta na produktu do opalania
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 10:24   #536
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
Mnie chodzi o cienie ze str 29

Bady32, dzięki za spakowanie tego katalogu i wrzucenie na serwer
chyba szykują się nam jakieś większe nowości,bo wiele rzeczy z kolorówki wycofują, dobrych kilka odcieni szminek ucr, podkłady mineralne, fioletową konturówkę do oczu, podkład w płynie...
fajnie jakby nas zasypali nowościami

a wiecie moze co jestw demo do tego katalogu?

Kasia/Katarzyna poprostu
Stary 2008-02-22, 10:29   #537
darg23
Raczkowanie

Przyłączam się do podziękowań.
darg23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 10:30   #538
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
Bady32, dzięki za spakowanie tego katalogu i wrzucenie na serwer
chyba szykują się nam jakieś większe nowości,bo wiele rzeczy z kolorówki wycofują, dobrych kilka odcieni szminek ucr, podkłady mineralne, fioletową konturówkę do oczu, podkład w płynie...
fajnie jakby nas zasypali nowościami
ja stawiam jednak na kolejną zmianę szaty graficznej

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 10:41   #539
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
zgadzam sie z tym
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 10:46   #540
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
w sumie możliwe,bądź (w przypadku podkładów) może urozmaicą odcienie,mówiłyście,że nie ma najlepszego wyboru.

byłam wczoraj w cok obejrzeć nowości i:
* wish of peace - w sumie nijaka, rzeczywiscie ma coś z kosmetyków Nivea
* jabłkowa mgiełka do włosów - pachnie jabłuchem mocno,ale i jakaś zbożowa nuta tam powiewa. kupuję ją i będę piakać sobie włosy na noc
* powiększające błyszczyki do ust - dziwny zapach, jak spalony anyżek. kolory troszkę intensywniejsze niż w katalogu, ładny jest plumping pearl, bo jest bezbarwny tylko mnóstwo w nim drobinek.
* świetne nowe opakowania SPA
* błyszczyki CT- maleństwa takie,wręcz urosze. większość jest w brązowej,ciemniejszej tonacji (trochę dziwne,że proponują takie odcienie na wiosnę/lato),ale mnie się najbardziej podobał Fuscia Shine (peweni źle napisałam, nazwę,ale nei mogę jej odczytać na skanach ), bo jest ładnie ale nei nachalnie różowy,lekki!

i to tyle chyba....

Kasia/Katarzyna poprostu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości