Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-24, 21:18   #4291
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
co wpier.dzielasz?
ja w sumie tez moglabym olac juz mierzenie glukometrem, juz i tak nikt tego nie sprawdzi

co masz za plany na piatunio? upojna impreza do bialego rana?

ja jutro jade do fryzjera na malowanie odrostow. to chyba moje ostatnie "szalenstwo" przed porodem. a nie, sorry, jeszcze ktg w przyszlym tyg
A wszystko :-D i biale pieczywo jadlam- bulke z serem zapiekanym, przegryzlam to 7daysem i czekolada. Do tego popilam napojem miller milk :-D i o dziwo cukier calkiem dobry. Bo po godzinie 105. A jeszcze mam w lodowce wz-tke tyle, ze tego juz nie zmieszcze. I siedze z maska na twarzy wierzac w cudowne uzdrowienie :-D

Dzis premiera 7 sezonu the walking dead :-D ogladamy z mezem wlasnie ostatni odcinek 6, zeby odswiezyc pamiec. I pomyslec, ze przed wakacjami zastanawialam sie czy bede juz po porodzie czy przed w trakcie premiery :-D

Pstryczku, fajnie, ze wlosy bedziesz miala pofarbowane. Ja tez mialam w zeszlyk tygodniu odrosty. Od razu samopoczucie lepsze. Jeszcze w grudniu chcialabym podciac je, bo przypuszczam, ze beda lecialy.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 21:27   #4292
paulinika
Zakorzenienie

Ja tam nie planuje. Urodze to urodze, nie urodze to i tak bede musiala urodzic
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 21:42   #4293
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
A wszystko :-D i biale pieczywo jadlam- bulke z serem zapiekanym, przegryzlam to 7daysem i czekolada. Do tego popilam napojem miller milk :-D i o dziwo cukier calkiem dobry. Bo po godzinie 105. A jeszcze mam w lodowce wz-tke tyle, ze tego juz nie zmieszcze. I siedze z maska na twarzy wierzac w cudowne uzdrowienie :-D

Dzis premiera 7 sezonu the walking dead :-D ogladamy z mezem wlasnie ostatni odcinek 6, zeby odswiezyc pamiec. I pomyslec, ze przed wakacjami zastanawialam sie czy bede juz po porodzie czy przed w trakcie premiery :-D

Pstryczku, fajnie, ze wlosy bedziesz miala pofarbowane. Ja tez mialam w zeszlyk tygodniu odrosty. Od razu samopoczucie lepsze. Jeszcze w grudniu chcialabym podciac je, bo przypuszczam, ze beda lecialy.

No to istne szaleństwo po takim długim poście ale nie dziwię się, tez bym się pewnie rzuciła. Wz zostaw na jutro

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 21:42   #4294
bluesberry
Zakorzenienie

Ja wątpię żebym się zalapala na rodzenie w przyszłym wątku , patrząc na tempo produkcji postów
Zasnęłam z Lila i sąsiadka obudziła mnie dzwonkiem do drzwi jak ja nienawidzę tego uczucia rozmemłana jestem teraz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 21:46   #4295
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
czekaj, bo nie kumam

"Ja już nie wiem, jak to w końcu jest z tą donoszoną.
Wczoraj, jak mnie lekarz w szpitalu badał to powiedział, że już niewiele mi zostało do donoszonej, a ja mówię, to od którego tygodnia jest donoszona (wczoraj był 35t3d) a on, że od skończonego 37 tygodnia, czyli u mnie wychodzi za półtora tygodnia. "

jak byłaś w 35t3 d to za półtora tygodnia będzie mniej więcej 37T0D a nie 38T0d
Też już się pogubiłam
Miałam na myśli skończony 37, czyli licząc według mnie 37t0d to skończony 37 a machnęłam się i napisałam 38t0d.
Aj widać, że nawet lekarz nie są co do tego zgodni bo jedyny liczy, tak inny tak więc chyba tym bardziej My amatorki do tego nie dojdziemy

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
jak masz 21 stopni to nic dziwnego że ci gorąco, jestem ogólnie ciepłolubna i nawet przed ciążą jak mieliśmy ponad 20 stopni w zimie to w krótkim rękawku musiałam siedzieć. a teraz to już w ogóle

zanim zaczęliśmy grzać to w sypialni mieliśmy nie więcej niż 15 stopni spało się mi bosko i jeszcze musiałam się odkrywać bo było mi za gorąco, odkąd grzejemy to mamy ok 18 stopni i to już całkiem wyodkrywana śpię i lekko opuchnięte mam palce rano - prawie jak obrzęki od upałów
Dla mnie przed ciążą to było tak ok w temp 24 stopni, poniżej już było chłodno a 21 to już ziąb W sypialni lubiłam tak 22.
Teraz to się gotuję przy 22 a w sypialni mogłabym mieć spokojnie 18 stopni, ale mąż wtedy bardzo marudzi ;/
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 21:50   #4296
Anettt87
Zadomowienie

Ja ostatnio pofarbowalam włosy, bo już patrzeć na siwulce nie mogłam. Od razu lepiej 😄 po porodzie pewnie skrócę znaczniej, ale nie od razu, na początek dłuższe wygodniejsze, zwiążę i fryz gotowy
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 21:52   #4297
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wiecie co, musiałam się schować w sypialni przed własną rodzina :/
Nie wiem czemu ale normalnie każdy dźwięk mnie drażni. Za dużo bodźców czy jak :/ musze się wyciszyć bo zwariuje zaraz :/]
Oj ja też miewam takie momenty 😕 ostatnio jakoś wieczorem myślałam że oszaleję z córką same byłyśmy i już mnie tak denerwowała gadaniem i ciągłym "a mamo?" że miałam ochotę uciec z domu😏
kochana mamusia

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Rany zaraz oszaleję przez tę cholerną rwę, nie mogę nawet już normalnie chodzić czy usiąść, każdy krok to jakaś masakra zaraz się położę i będę przekonywać synka, żeby się delikatnie przekręcił, to może przestanie mi uciskać ten nerw... :
Znam ten ból 😕 zauważyłam że pojawia się i nasila po odkurzaniu albo innym schylaniu i noszeniu cięższych zakupów 😕

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
.
Dziewczyny, czy Wam też tak gorąco jest?
Ja ogólnie jestem ciepłolubna, a od kilku dni jest mi tak gorąco, że masakra, wiecznie mam okna w domu pootwierane, mąż marznie.
Teraz np mam w pokoju 21 stopni i przed ciążą to bym chyba zamarzła w takiej temperaturze a teraz jest mi gorąco, że na krótki rękawek siedzę, a mąż w dresie...
Ja 2 razy się już przeziębiłam bo latam po tych sklepach przedszkolach i innych instytucjach i ciągle mi gorąco więc rozpięta kurtka , ledwo coś pod szyją i zaraz mnie łapie 😕 w domu też szorty i otwarte okno ciągle

Cytat:
ja oglądam i mi się podoba ale ja lubię takie bzdety
Muszę na necie poszukać powtórek 😜

A u nas brak ciepłej wody i zimne kaloryfery. O ile dziś było ciepło i da się wytrzymać to do mycia córce wlałam do dzidziusiowej wanienki wrzątku z gara a potem sama ochlapałam się tą samą wodą 😆 XVI wiek jak nic hehe plus szczyt higieny ale już nie miałam siły od Nowa organizować sobie samej kąpieli .
Tylko kurde żeby rano była ciepła woda bo ja muszę głowę umyć 😱

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:02   #4298
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Lohoho, to zes przyszalala z zarelkiem!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:12   #4299
fiii
Rozeznanie

Cytat:
co wpier.dzielasz?
ja w sumie tez moglabym olac juz mierzenie glukometrem, juz i tak nikt tego nie sprawdzi

co masz za plany na piatunio? upojna impreza do bialego rana?

ja jutro jade do fryzjera na malowanie odrostow. to chyba moje ostatnie "szalenstwo" przed porodem. a nie, sorry, jeszcze ktg w przyszlym tyg
Szał ja dziś ogarnelam bozenke ale paznokci już nie zdążyłam :-/

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:23   #4300
bluesberry
Zakorzenienie

Zjadłabym coś dobrego

Stary 2016-10-24, 22:43   #4301
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak sama woda, bez żadnego śluzu? Wkładkę Ci przemoczyło?

Ja już nie wiem, jak to w końcu jest z tą donoszoną.
Wczoraj, jak mnie lekarz w szpitalu badał to powiedział, że już niewiele mi zostało do donoszonej, a ja mówię, to od którego tygodnia jest donoszona (wczoraj był 35t3d) a on, że od skończonego 37 tygodnia, czyli u mnie wychodzi za półtora tygodnia.

Ja nisko, okolice podbrzusza, ale brzuch ogólnie podskakuje cały.

Ja ogólnie jestem ciepłolubna, a od kilku dni jest mi tak gorąco, że masakra, wiecznie mam okna w domu pootwierane, mąż marznie.
Teraz np mam w pokoju 21 stopni i przed ciążą to bym chyba zamarzła w takiej temperaturze a teraz jest mi gorąco, że na krótki rękawek siedzę, a mąż w dresie...
Mi tez ciągle gorąco. W pokoju 20 stopni a ja na krotki rękawek chodzę. Co jakiś czas wietrze pokój, bo robi mi się duszno. Ogrzewanie wyłączone. W nocy budze sie odkryta. Gorąca. TŻ mówi ze jak grzejnik jestem. Jak wstaje na siku to jeszcze okno otwieram. Moja mama dzisiaj rano o 7 dojrzała ze mamy okno uchylone i niedowierzala bo ja zawsze zmarzluchem byłam.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Listopadowa, to moze rzeczywiscie te globulki...
Ja tak mialam z Kuba, za 6,5 godz Kuba byl na swiecie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Majwija,ja jestem zmarzluch niesamowity a w domu popitalam w bluzce na ramiaczka, spie tylko w samych gatkach, na dwor zakladam koszulke na krorki rekaw, narzutke i kurtke-oczywiscie bez mozliwosci zaduniecia czyli brzuch praktycznie tylko koszulka zasloniety i mi cieplo...

OOo to nieźle. U mnie tego za malo bo zęby to wody były. Albo by chlusnelo więcej albo częściej by tak leciało. Na razie nic więcej się ze mnie tak nie ulalo...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Listopadowa, nam tez naroznik nie przeszedl, ta srodkowa czesc. Maz sciagnal kumpli i przez okno wciagali na 1 pietro. Nie wiem jak oni to zrobili :-D
Hhaha to nieźle u nas nie było możliwości oknem.narożnik juz stoi w salonie jutro TŻ będzie tynkowal kawałek ściany. Jeszcze nie za mieszkaliśmy a juz rozwalamy

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ja na początku mówiłam m, że rodzę na koniec tego wątku, ale nie myślałam że tak szybko pójdzie nie pogniewam się, jak urodzę jednak w kolejnej części

Boisz Się ?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:52   #4302
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
Na jakiej wysokości brzucha odczuwacie czkawkę malucha ?
Poniżej pępka zazwyczaj po lewej stronie.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Oglądałyście ten program nowy na TVN Ślub od pierwszego wejrzenia czy jakoś tak?? Straszny szajs? Bo ja do 22.30 nie jestem w stanie dotrwać 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Właśnie paczam

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66735701]Nie wiem jak Wy Ale ja planuję rodzić w kolejnej części naszego pierdołowatego wącisza [/QUOTE]

Jo tyż

Cytat:

ale skończony 37 wg lekarzy to po 37t6d więc 2 i pół tygodnia Ci zostało
Mi taką samą wersję sprzedał gin.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:54   #4303
Kasmaris
Raczkowanie

Cytat:
Ale tak sama woda, bez żadnego śluzu? Wkładkę Ci przemoczyło?

Ja już nie wiem, jak to w końcu jest z tą donoszoną.
Wczoraj, jak mnie lekarz w szpitalu badał to powiedział, że już niewiele mi zostało do donoszonej, a ja mówię, to od którego tygodnia jest donoszona (wczoraj był 35t3d) a on, że od skończonego 37 tygodnia, czyli u mnie wychodzi za półtora tygodnia.

Ja nisko, okolice podbrzusza, ale brzuch ogólnie podskakuje cały.

OK mi rowniez bardzo gorąco i duszno, a tz zmarzluch ze mnie i uwielbiam ciepełko a teraz w nocy duszno, śpię odkryta z oknem otwartym i jeszcze nos cały czas zatkany. Dzis jechałam do okulisty to dwa razy okno w aucie otwierałam bo nie było czym dychac :/

Kasmaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:55   #4304
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba w ikei byly takie fajne, ktoras chyba nawet od nas taki kupila.
A to sa jakies specjalne do karmienia?

ja kupowałam w ikei fotel do karmienia tzn. ja go będe używać do karmienia ale wątpie by miał przeznaczenie tylko w tym celu jako specjalny
fajnie w nim można się delikatnie bujać

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 22:55   #4305
Kasmaris
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie za 100pkt.

Ja odczuwam je w podbrzuszu, czasami podskakuje mi tez cały brzuch, zwłaszcza prawa strona.

Stary 2016-10-24, 23:00   #4306
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Teczowa-a czemu ci nie pasuje ten macierzynski?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu a
Chodziło mi o to że przykładowo mam zwolnienie do 20 a rodzę 15
to zawsze 5 dni różnicy
jak dziewczyny pisały wtedy macierzyński zaczyna się 15 a tak to by zaczął się 20 czyli zawsze 5 dni dłużej

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-24, 23:01   #4307
Kasmaris
Raczkowanie

Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

A ja mam taka nowa dolegliwość, boli mnie pod prawa łopatka, moze nie jakos nie do przeżycia ale ciezko mi sie ułożyć w ciagu dnia. Czasami tez kłuje dokładnie na tej samej wysokości z przodu, pod prawa piersią, ale nie wiem czy to łączyć czy nie..w kazdym razie niefajnie, moze akurat któraś z Was wie co to kozę byc?

Edytowane przez Kasmaris
Czas edycji: 2016-10-24 o 23:34
Stary 2016-10-24, 23:03   #4308
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmaris Pokaż wiadomość
A ja mam taka nowa dolegliwość, boli mnie pod prawa łopatka, moze nie jakos nie do przeżycia ale ciezko mi sie ułożyć w ciagu dnia. Czasami tez kłuje dokładnie na gej samej wysokości z przodu, pod prawa piersią, ale nie wiem czy to łączyć czy nie..w kazdym razie niefajnie, moze akurat któraś z Was wie co to kozę byc?

Nie miałam tak więc nie pomogę :-( może dziec gdzieś uciska ?

Stary 2016-10-24, 23:05   #4309
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to już gorąco
W zimie utrzymujemy 19 stopni w mieszkaniu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 23:11   #4310
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
ja nisko tam gdzie główka

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-24, 23:11   #4311
bluesberry
Zakorzenienie

Ja tez jestem straszny zmarzluch :/ głównie przez hashi. W ciąży jakiegoś gwałtownego wzrostu temp nie zauważyłam stopy i dłonie lodowate jak zawsze

Stary 2016-10-24, 23:17   #4312
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Jeszcze raz dzięki za kciuki
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Patrycja wnerw? To jest wqurw na maksa
Nawet mlodego nie wykurzalismy bo malo mi braklo zeby spakowac tzta
Ponoć może się utrzymywać po porodzie ciekawe jakby to było złapać wqurwa i baby blues jednocześnie

Cytat:
e tam, zle na tym nie wyszlismy
ale kurde, naprawde jem prawie jak jadlam, co dwie godz, tyle ze pieczywa nie jem, tylko te suchary a tak to reszte po staremu

suuuuper!!!!
Po prostu... przesadziłaś z tą cukrzycową dietą!
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Aktualizacja danych lekarz mój stwierdził że lepiej będzie powoli zakończyć ciążę jutro lub po jutrze oct ależ się cieszę że będzie próba naturalnego porodu :-D

Super że będziecie próbować sn, trzymam kciuki żeby było ok
Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro niby z przeznaczeniem odpowiednim paski, na których są 4 kwadraty kolorystyczne od niebieskiego, przez zielone po takie pomarańczowe i po pomiarze trzeba było właśnie porównać z wzornikiem (jak na załączniku). Czułam się jak facet porównując te kolory, nie umiałam ich za nic dopasować, bo jeden kwadrat bardziej przypominał np. Ph 9 a inny Ph 4:/ Wkurzało mnie to, już nie chciałam innych pasków zamawiać tylko wolałam te wkładki.

A ja mam pytanie o hemoroidy bo jestem zielona. Nigdy nie miałam i nie wiem czego się spodziewać. Czy po większości porodów one występują? Bo takie mam wrażenie jak czytam fora. Rozumiem, że poznam, że je mam po bólu przy wypróżnianiu tak? I co się z tym robi?
Rób tak żeby Tobie było najwygodniej

Mnie nic nie boli, zrobił się tylko mały bąbel, także nie ma reguły że musi boleć. Po porodzie może się spaskudzić lub wchłonąć, zobaczymy. Póki co biorę leki i smaruję dziada sumiennie.

Cytat:
Uff mandat i 1pkt dostał
Git, a ochrzan dostał?
Cytat:
Pytanie za 100pkt.
Na prawo lub lewo od pępka i poniżej (czasem wygląda to tak, jakby Bożena czkała :P)
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66735701]Nie wiem jak Wy Ale ja planuję rodzić w kolejnej części naszego pierdołowatego wącisza [/QUOTE]
To wiele czasu Ci nie zostało

Stary 2016-10-24, 23:21   #4313
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

Narożnik nam przyjechał i wyobraźcie sobie ze tz sciane wykłuwał bo nie przechodzi przez próg Czekamy teraz na jakiegoś chlopa co by podjąć próbę wzniesienia.....Mam nadzieje, ze wiecej kluc nie bedzie trzeba...[COLOR="Silver"]

.
aż nie mogę uwierzyć, nie dało rady rozłożyć narożnik na części czy go jakoś przekręcić przy wnoszeniu ?

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-24, 23:23   #4314
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

Boisz Się ?
Im bliżej godziny zero tym chyba zaczynam się cykać

Cytat:
Napisane przez Kasmaris Pokaż wiadomość
A ja mam taka nowa dolegliwość, boli mnie pod prawa łopatka, moze nie jakos nie do przeżycia ale ciezko mi sie ułożyć w ciagu dnia. Czasami tez kłuje dokładnie na gej samej wysokości z przodu, pod prawa piersią, ale nie wiem czy to łączyć czy nie..w kazdym razie niefajnie, moze akurat któraś z Was wie co to kozę byc?

Cały kręgosłup jest przeciążony i wygina się nienaturalnie. Więc jak na dole przy miednicy się wygina to sobie nadrabia wyżej, żeby złapać pion. Nie wiem czy akurat to jest powodem twoich dolegliwości, ale u mnie ewidentnie widać problem w odcinku piersiowym przez inną cześć kręgosłupa. Parę razy byłam u fizjo i w sumie to głównie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni, ale teraz przez ciążę ich nie robię. Może przejdzie tobie po porodzie

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 23:28   #4315
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

już doczytałam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-24, 23:31   #4316
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to że przykładowo mam zwolnienie do 20 a rodzę 15
to zawsze 5 dni różnicy
jak dziewczyny pisały wtedy macierzyński zaczyna się 15 a tak to by zaczął się 20 czyli zawsze 5 dni dłużej
Nie ma tak dobrze

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 23:32   #4317
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
i tak - mi też jest mega gorąco... ja zakręcam grzejniki i otwieram okna a TZ zamyka okna i odkręca grzejniki.. przed ciążą było dokładnie odwrotnie
u mnie to samo

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-24, 23:33   #4318
Kasmaris
Raczkowanie

Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Pewnie to rzeczywiscie przeciążenie albo po prostu dziec juz myslalam ze Mała sie troche zaczyna uspokajać, ze nie bedzie miec za bardzo miejsca na fikołki a tu od wczoraj mam wrażenie ze sie okręca wokół własnej osi, brzuch to mi juz wszystkie możliwe kształty przybiera a to podzielę sie z Wami jeszcze jedna moja obawa, w sobotę planujemy odwiedzić moich rodziców którzy mieszkają 100 km od nas ( soba droga nas dzieli, dwie godziny drogi autem to minimum!) no i planowaliśmy wracac w niedziele. A ja oczywiście wymyslailam ze przeciez ja na pewno zacznę tam rodzic!! Dzis nad ranem obudził mnie lekki ból brzucha, przeszedł po pol godziny, poszłam sobie na spokojnie dalej spać ale jakby sie to w sobotę u rodziców wydarzyło to bym chyba z samego stresu urodziła!! Bo ja to mam tak ze jak sie psychicznie nastawiłam ze rodzę tutaj to mnie perspektywa porodu w mieście rodzinnym wykańcza! (Jeszcze dodam, ze bede wtedy w 37tyg+6...)

Edytowane przez Kasmaris
Czas edycji: 2016-10-24 o 23:34
Stary 2016-10-24, 23:49   #4319
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
No to istne szaleństwo po takim długim poście ale nie dziwię się, tez bym się pewnie rzuciła. Wz zostaw na jutro

czytając was właśnie sobie uświadomiłam że dziś wszystkie posiłki oprócz śniadania (a były to kanapki z twarogiem ) zjadłam na słodko lub bardzo słodko o mamo!
ja się ze słodkim dopiero w końcówce rozkręciłam tak 8-9 miesiąc , wcześniej jadłam też owszem ale nie w takich ilościach

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Nie ma tak dobrze

no właśnie dlatego mi nie pasuje

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-24, 23:55   #4320
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynam y się rozpakowywać&quot ;

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
aż nie mogę uwierzyć, nie dało rady rozłożyć narożnik na części czy go jakoś przekręcić przy wnoszeniu ?
Juz pisalam ze był rozkrecony. Przyjechał w 3 częściach. Szuflada do spania wyjęta. Tz naet nozki rozkrecal, jedną deske od spodu wyrwał. Za wąsko przy samych drzwiach. Akurat korytarz był ok i przeszło ale przy samym wejściu mamy lekki uskok po skosie na ścianach. My mamy taka samowolke z tym wejsciem, sami zrobiliśmy osobne wejście na gore domu. A narożnik na prawdę kolos, 2,7 m dłuższy bok pochwalę się jak trochę juz salon będzie wyglądał TŻ troche ścianki przy skosie wykuł. Na pare cm. Jutro zatynkuje. Ja dalej nie ogarniam ze on tego nie wzial pod uwagę ze korytarz nie jest prosty i ma lekki uskok przy drzwiach. Pytalam go kilka razy czy przejdzie.
Ten narożnik na pewno nie będzie im się sprzedawał za dobrze bo nie każdy ma tak w ogóle drzwi 90stki. Mniej nie ma szans ze gdziekolwiek się zmieści. Ale powiem ze jest mega wygodny chyba od jutra będę tam siedzieć całymi dniami mimo ze jeszcze tam nie mieszkamy

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cały dzień was nadrabialam i się w końcu udało

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-10-24 o 23:51
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości