|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzisiaj źle spałam... Całą noc mi było gorąco, mały się wiercił, a brzuch bolał jak na okres i nawet jeden skurcz miałam. Zauważyłam, że często w tym samym czasie brzuch boli jak na okres i mały jest super aktywny. I teraz nie wiem, czy to mały mnie kopie i od tego boli, czy raczej coś się dzieje z brzuchem i mały od tego się robi aktywny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zadomowienie
|
IsyBitsy widzisz a u mnie w szpitalu jest cała lista ile bodziaków, ile kaftaników, pieluszek kocyków itp trzeba wziąć dla dziecka. Także to zależy! Ale u nas dzieci z mamusiami są na salach cały czas, może dlatego trzeba mieć swoje.
Pequenina super że już na swoim ![]() Wiem dziewczyny że można wszystko w jeden weekend kupić, ale ja to właśnie muszę wyszukać to co najfajniejsze i dłuuugo mi to zajmuje ![]() Amalte no i super, u nas ciężarne wpisują do lekarza niezależnie czy jest miejsce czy nie, tylko bez godziny i wchozimy pierwsze ![]() ![]() Muszę kupić torbę do szpitala, a nie mam pojęcia jaka ona ma być duża ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zadomowienie
|
A co do sudocremu to jest udowodnione z tym cynkiem? U mnie wśród rodziny i znajomych u wszystkich dzieci był stosowany sudokrem i w większości są to dziewczynki. Np moje kuzynki mają już po 18 16 lat ale u nikogo żaden problem się nie pojawił.
Amalte ja kupiłam ten materac. Podoba mi się jest średniotwardy lateksowy ![]() http://allegro.pl/materac-hevea-baby...A4ZDk3OTA1Ng==
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-10-25 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
problemu ruszalam to na kolejnej non stop mi gasl i na wszystkich światłach strasznie szarpal ![]() Cytat:
![]() Na dupke polecam jeszcze zielony linomag. Kupiłam F. jak się urodził i jakoś wolałam bepanthen. A ostatnio go wyciągnęłam i jest całkiem fajny i ładnie natluszcza skórę ![]() Cytat:
![]() U nas wczoraj też była piękna pogoda, ale jak wieczorem zaczęło tak do teraz pada. Leniwy dzień się zapowiada... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No tak, mi tez jeszcze zostały pieluchy i mokre chusteczki do kupienia, ale to zostawiam na sam koniec, bo nie mam gdzie tego trzymać. Cytat:
![]() Zawsze marzyła mi się biała kuchnia, a teraz chyba zmieniam zdanie i będzie szaro - drewniania ![]() Cytat:
Cytat:
Na parkingach nie nauczę się rond i takich normalnych sytuacji na drodze, jak. np. ktoś mi zajeżdża, albo gaśnie mi na skrzyżowaniu, czy jest korek. Ja podstawy znam, teorię też, ale strasznie mnie męczy jazda i mam w głowie pustkę, jak coś się dzieje. No i ten stres... To chyba serio wpływ ciąży i kalafiora, bo ja nigdy tak nie reagowałam na stres! Póki co odwołałam dzisiejszą i jutrzejsza jazdę, robię sobie tydzień przerwy, może jak odpocznę, może aura się poprawi i jakoś lepiej się poczuję i wrócę. Strasznie mi z tym źle, ale naprawdę chwilowo mnie przerosło. Wczoraj byliśmy na warsztatach Mamo to ja. Wszystkie wykłady fajne, o laktacji mówiła moja doradca z SR - fajna jest ![]() ![]() No i udało mi się coś wygrać. ![]()
![]() |
#4927 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co wygraliście? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Ja będąc na Twoim miejscu raczej bym przerwała na razie kurs. Oprocz stresu, to mi coraz bardziej dokuczają plecy za kierownica, i jakos ten brzuch tak boleśnie uciska...chyba nie dałabym rady ![]() Niebie specjalnie napięcie buduje (z ta wygrana) ![]() ![]() Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-25 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tylko z ubranek muszę go przeszkolić. Bo w tej chwili pajace i śpiochy to dla niego to samo ![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zadomowienie
|
Podkłady poporodowe (podpaski) 3 zł za 10 szt to dobra cena? Bo widziałam takie w Biedronce i nie wiem czy kupowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja szykuję dwie... z czego jedna zostaje w domu i będzie czekała "na wyjście" - moje ubrania i rzeczy dla dziecka. I druga większa która od razu ze mną jedzie do szpitala jak się akcja zacznie rozkręcać z wszystkimi rzeczami wymaganymi przez szpital ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś miały dojść meble i co? Producent przeoczył wysyłkę. Znów. No żarty jakieś. Jak jutro nie dojdą to się wkurzę na maksa!
![]() |
#4937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66753036]Co? Pochwal się![/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, że ja sama mam problem z nazwami tych wszystkich ubranek ![]() Cytat:
Cytat:
Ale mam dzisiaj zawroty głowy, właśnie stłukłam moją piękną szklaną lampę, bo się na nią zatoczyłam. ![]()
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, mój będzie przepakowywał 10x aż mu się zmieści... Zawsze tak było że ja szykowałam co on ma zabrać a on kombinował jak to ułożyć żeby się pomieściło i nie wyglądało "jak psu z gardła" wyciągnięte ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Rozeznanie
|
Ja zapewne naszykuję wszystkie rzeczy a TŻ wszystko sam spakuje do walizki. On to zrobi lepiej
![]() ![]() NiEBiE Ja na naukach jazdy też miałam problemy pod koniec. Pamiętam, że raz wróciłam do domu i się poryczałam z nerwów. Dużo zależy "od dnia". W ogóle uważam, że nawet osoba która zdała egzamin ma przed sobą długą drogę (dosłownie i w przenośni) do pokonania. Zanim wyrobi się schemat ciała dotyczący obsługi samochodu (zmiana biegów, kierownica, kierunkowskazy, pedały itd....) minie trochę czasu. No i trzeba cały czas patrzeć co dzieje się na drodze, na innych uczestników ruchu, pieszych...do tego znaki, sygnalizacja...nie daj boże zmiana organizacji ruchu ![]() Dużo tego....auto samo nie jedzie jak się okazuje ![]() Życzę dużo siły ![]() Będzie dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Candid już patrze na ten materac;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ja nikogo nie namawiam do tego sposobu, to akurat my jesteśmy tacy specyficzni, że inne rozwiązania raczej nie wchodzą w grę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś przechodząc po targu stara babka popatrzyła na mój brzuch i skomentowała 'Jeeeeezu'. Normalnie nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Nie no, do szpitala też bym się sama spakowała
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zadomowienie
|
NiEBiE gratulacje! Sama podejmiesz najlepszą decyzję z tym prawkiem. A kuchnię w takim razie polecam biało - szaro - drewnianą, sama taką mam
![]()
#4950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.