![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Dziewczyny, która zakłada nowy wątek? Ja nie umiem, a to by już trzeba ![]()
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam niedaleko, więc nie będę młodej wyciągała z kombinezonu / śpiworka u mnie to 400 m od szpitala, ale jakbym miała [rzewozić, to nagrzałabym w aucie i rozebrała małą iewentualnie przykryła kocykiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mogłabym założyć nowy wątek, ale nie wiem czy potrafię ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być i klasyczny tytuł - w końcu klasyka zawsze w modzie ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mozna odczepic ta czesc do przykrycia a jak sie z auta wychodzi to przykryc bo w foreliku grubych kombinezonow nie mam zamiaru zakladac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, ale tu gwarno ;-)
My z tż byliśmy wczoraj oglądać szpital, który i tak z góry wybrałam ze wzgledu na bezpieczeństwo dzidzi w razie "w";-) Zwiedzilismy 3 z 5 sal porodowych, i mile jestem zaskoczona bo są naprawdę duże ![]() Wszedzie są piłki, liny, koszyki dla dzieci, w jednej jest wanna w innej stołek do rodzenia.. Oczywiście rodzi się pojedynczo ![]() Mąż myslal ze porodowka ro zwykla sala :-P Zwykle sale są dwu osobowe z łazienką i przewijakkem, prysznicc jest na korytarzu. Dzieci sa caly czas przy matce ale jeslli ta czuje taką potrzebe moze oddac je pod opiekę pielegniarek do pokoju za szybką, gdzie stoją łóżeczka dziecięce i na każde dziecie skierowana jest kamera ![]() Są dwa pokoje do karmienia, uzupelnione w lodowke na mleko matki, laktator, rogale do karmienia, i dzwonek gdyby chciallo sie pomocy położnej. Sa tez Hebamme 2 w dzien, w nocy 1 ale zawsze moga wezwac kolejną, sala sniadaniowa jest spora (w Niemczech po porodzie chodzi ssie na posiłki do innej sali ).ogolnie jestem zadowolona i bede dzwonić tam, zeby umówić sie na wypisywanie dokumentów ![]() Co ddo pakowania torby.. z pewnoscia zrobie to sama ![]() ![]() Mysle ze dla ulatwienia moge mu do wszystkiego przykleić karteczkę podpisaną ;-) Co do wyprawki.. ciagle jestesmy w jednym miejscu. Z ciuszkiw posiadam tylko bodyy i bluzy :-P Nie mam nic do wyprawki szpital ej, ale mysle ze za niedługo wybiore sie do miasta obok na shopping ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4959 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
ehhh fajnie rodzic w prywatnej sali, nie ukrywam że by mi się to marzyło, ale wolę 1000zł zostawić sobie w kieszeni i nie jechać ze skurczami do katowic. Ehhh ta moja częstochowa...
#4961 |
Zadomowienie
|
Camilla super Wam że same pojedyncze sale porodowe. U nas są chyba 3 pojedyncze i 2 z dwoma traktami, podobno odzielone metrową ścianką... Trochę sobie tego nie wyobrażam
![]() U Was jakieś super te warunki! Mąż będzie przy porodzie, ale nie wyobrażam sobie że on mi torbę spakuje ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
Jejku jakież ja mam sexy wymiary teraz! 90-90-90, tożto ideał... boilera
![]() ![]()
#4963 |
Rozeznanie
|
Fakt, warunki niemieckie są świetne
![]() ![]() Gości ptzyjmuje się na korytarzu, bo w sali nie ma miejsca... Ale za to specjaliści dobrzy. W kolejnym szpitalu znowu nacinają każdą kobieter bez względu na konieczność a na oddzial noworodkowy nie można wejsc w ogóle. Siedzi sie przed oddzialem a dzieciatko za szybą... paaranoja.. Furjatka toż to ideal prawie! A ze te środkowe sie troche roznią.. toż to szczegół jest ;-) Ja nie chce myslec o swoich... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4964 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Jestem za tradycyjnym tytułem wątku.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4966 |
Zadomowienie
|
https://www.google.pl/imgres?imgurl=...act=mrc&uact=8
To zdjęcie z drugiego dostępnego u mnie szpitala. W tym, w którym będę rodzić, fotele są przedzielone ściankami od góry do dołu. Przed fotelami jest ciąg pieszy, przez który przechodzą lekarze/ położne, widok przez okna na drzewa ![]() ![]() ![]()
#4967 |
Rozeznanie
|
Ja co prawda nie byłam na porodówce w moim szpitalu, ale na SR położna pokazywała nam zdjęcia i wygląda to całkiem nieźle. Pojedyncze sale porodowe, każda z prysznicem, do porodów rodzinnych. Piłki, worki na życzenie. Łóżka takie nowego typu, na których można rodzić wertykalnie. Niestety, te sale poporodowe już takie super nie są: trzyosobowe, dzieci przy łózkach, odwiedziny niby ograniczone, ale w praktyce wpuszczają wszystkich przez cały dzień...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
Camilla fajnie że jesteś zadowolona z porodówki. Ja swojej nie zwiedzałam jeszcze ale jest po generalnym remoncie. Chyba w tamtym roku oddali. Wcześniej np na cc wozili na chirurgie piętro wyżej a teraz jest nowoczesna sala do cięć na położnictwie. Muszę się wybrać
![]() Jak ktoś szuka jeszcze piżamki czy koszulki to mogę polecić z tej strony. Właśnie mi dzisiaj przyszła koszula i piżama jestem mega zadowolona zwłaszcza z piżamy bo wzięłam czerwono granatową. Nie ma zbędnych obrazków, bawełna mięciutka i pewnie będę cały dzień w niej po domu śmigała bo fajnie wygląda. http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=35194270 Furjatka padłam z tego bojlera ![]()
#4969 | ||
@}-,-'-
|
Cytat:
Dobry pomysł z tymi dwoma torbami ![]() Cytat:
Oj tak, z drewnem to fajnie. Ja bym chciała beżowo-drewniana 🙃 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Melduję ciążowy kalafior: właśnie mam w piekarniku muffinki, do których zapomniałam dodać jajka. Tak coś mi się wydawało, że ciasto ma dziwną konsystencję, ale to nowy przepis, więc zignorowałam ten wewnętrzny głos... A były pierwsze na liście składników....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4972 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuchnię będziemy robić za kilka miesięcy, więc zobaczę, czy mi się nie odwidzi, ale właśnie ku takiemu zestawieniu się skłaniam. Bardzo mi się ono ostatnio spodobało. ![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście są modne i ja też tej modzie uległam, dlatego taką chciałam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym się nie zdecydowała, szkoda by mi było pieniędzy... A zdjęcie i opis porodówki wywołuje u mnie delikatne dreszcze ![]() ![]() Mój szpital jest opisany tak: "4 sale jednoosobowe dostępne dla wszystkich rodzących bez opłat. Do dyspozycji rodzących worek sako, piłka, drabinki, materac, wanna, prysznic." 4 sale to mało jak na szpital wojewódzki, co? Na mojej SR jest 14 par z czego chyba z 10-11 w podobnej ciąży co my, czyli około 27 tc. ![]()
![]() |
#4973 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
hej gaduły
![]() ![]() ![]() Mi sie podobaja białe kuchni plus drewno ![]() ![]() ![]() ![]() U nas na porodówce sa 2 sale do porodów rodzinnych a tak sa bodajże 4 miejsca oddzielone ścianką-nie wiem jak to dokładnie wygląda nie trafiłam tam:P a pokoje dwuosobowe i pojedyncze a czy jeszcze jakies to nie wiem. Ja śpiworem mam, ale kupiłam go się jak młody miał rok-do jeżdżenia w spacerówce i na sanki ![]() ![]() Co do pakowania torby to ja sama to zrobię ![]() ![]() ![]() ![]() hmm i więcej nie pamietam o czym pisałyście ![]() ![]()
#4975 |
Zadomowienie
|
NiEBiE opis mojej porodowki a zdjęcie tej drugiej, ale niewiele się różnią pod względem wyposażenia, głównie o ludzi chodzi. No widzisz tu gdzie będę rodzic są 3 stanowiska do porodu a to jest szpital wojewódzki i na moje pytanie co jak wszystkie są zajęte, polozna mi odpowiedziała ze tak się właściwie nie zdarza nigdy bo tu juz z konkretną akcja się trafia.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4976 |
Rozeznanie
|
furjatka ja to się boję zmierzyć, choć mój Tż kocha bojlery (energetyk haha)
![]() My zrobiliśmy kuchnię w wakacje - jest biało-grafitowo-drewniana. Biel jest w modzie, więc czemu nie ![]() Ja swoją porodówkę obejrzę dopiero 1 grudnia gdy zacznę zajęcia z SR. Co do nowego wątku - jestem za klasyczną nazwą, boję się zapeszania "rozpakowywaniem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurcze, nie wiedziałam z tymi laktatorami. Prawko ![]() ![]() Hihihi ![]() Cytat:
Dokładnie. Z szafkami już postanowione. Dziadek pożyczy kasę ![]() ![]() ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66752501]Nie przejmuj się tak tymi jazdami. Ja jak chodziłam na prawko to też początkowo szło mi świetnie, a potem coraz gorzej. Jakby człowiek poczuł się zbyt pewnie, albo uświadomił sobie na ile rzeczy trzeba uważać. Jak na pierwszych jazdach bez problemu ruszalam to na kolejnej non stop mi gasl i na wszystkich światłach strasznie szarpal ![]() Myślę, że nie wyglądają tak źle te szafki. A czym malowalas? Ja kiedyś te malowalam kuchenne, ale efekt był średni i marzyłam o nowej kuchni ![]() [/QUOTE] Dokładnie tak było z jazdami. Wiem że nie wyglądają tragicznie, gdyby tak było, decyzja byłaby prosta ![]() Cytat:
![]() Pieluchy można wszędzie kupić. Ja też nie mam gdzie trzymać ale mnie to nie powstrzymało ![]() Też mi się te płytki podobają. Mam całe szalone 1.5m2 ![]() ![]() ![]() Będę spać na lewym w takim razie. Trzymam kciuki za prawko. I gratuluję wygranej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka rodziła w szpitalu gdzie odwiedziny były 14-18. Pojedynczo. Ona po cesarce, ruszyć się nie mogła, a położne kompletnie niechętne do pomocy. To ja dziękuję za takie coś. Wole od 10 do 20 tak jak będzie tutaj, choćby mi miał ktoś od współlokatorki non stop siedzieć. Ostatecznie przecież rozumiem ze każdy bliski chce dziecko jak najszybciej zobaczyć. A przynajmniej nie będę sama non stop. Będzie mąż który pomoże np z prysznicem itp.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- A na nfz niby tylko 3 usg a mój robi na każdej wizycie.. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4979 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Aha! Jak sprawdzić ile która napisała postów? ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Dobra, znalazłam! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
Jak my robiliśmy kuchnie to gościu dał nam do porównania mat i połysk i własne powiedział żeby sobie porównać brudzenie paluchami. I mat się palcowal duzo szybciej. I początkowo chciałam mat ale własne gościu nas przekonał ze dużo prostszy w utrzymaniu jest połysk. Ja zawsze wycieram płynem do szyb z lidla i jest git
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.