Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-31, 15:53   #3601
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A ja bylam dzisiaj u lekarza i mi powiedzial ze na usg dopochwowym moja szyjka ma 4 cm
A wszyscy mi mowili ze 1,5 albo 2 ale oni badali tylko na fotelu. I ogolnie mi powiedzial ze mam nie lezec bo od ciaglego lezenia moze mi sie zrobic zakrzepica.
A i jeszcze mowil ze jesli mialabym miec przedwczesny porod to da sie go tylko opoznic o dwa dni a to co ja mam to sa napiecia i jedynie swiadcza k tym ze troszke przed terminem moge urodzic.
Aha... tu 4 cm tam 1,5 no świetnie Niech żyje precyzja! Dobrze, że wszystko ok Zapewne odetchnęłaś z ulgą
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 15:57   #3602
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A czułaś jakoś te skurcze?
Zapewne jeszcze trochę czasu pochodzisz z brzusiem Po prostu organizm powoli ćwiczy na godzinę 0.

Ja marzę aby już odstawić luteinę. Lekarz ostatnio przepisał mi 100 i ona powoduje jeszcze większą zaprawę w bożenie, aż jeszcze trudniej mi tą tabletkę włożyć.
czułam, że twardnieje mi brzuch i w pewnym momencie do tego dochodził ból jak miesiączkowy i za chwilę wszystko ustępowało

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
U mnie to tez pipka na każdym usg, a żeby twarz pokazać to wstydliwatrzeba będzie je tego oduczyc
To pewnie u mnie tez ktg płatne dodatkowo, aczkolwiek nie widziałam tej maszyny u gina (?).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mój gin ma osobne pomieszczenie, gdzie położna podpina pod ktg, żeby nie zajmować mu gabinetu, bo on sobie wtedy przyjmuje inne pacjentki

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 16:01   #3603
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
czułam, że twardnieje mi brzuch i w pewnym momencie do tego dochodził ból jak miesiączkowy i za chwilę wszystko ustępowało

mój gin ma osobne pomieszczenie, gdzie położna podpina pod ktg, żeby nie zajmować mu gabinetu, bo on sobie wtedy przyjmuje inne pacjentki
To właśnie takie pomieszczenie było jak mój gin przyjmował na NFZ, a teraz jak miesiąc temu przeniósł się na prywatny to nie ma z nim położnej i tego ktg tez nie widziałam, chyba ze to jego super usg ma taka możliwość(?). Muszę spytac na nast wizycie

Stary 2016-10-31, 16:09   #3604
monika0185
Zakorzenienie

Ja płacę 140 za wizytę, fotel, usg przez brzuch i cytologię jak trzeba. Szyjke ocenia tylko na fotelu. Hmmm dawno nie mierzył jej dopochwowo.
Stary 2016-10-31, 16:14   #3605
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
To właśnie takie pomieszczenie było jak mój gin przyjmował na NFZ, a teraz jak miesiąc temu przeniósł się na prywatny to nie ma z nim położnej i tego ktg tez nie widziałam, chyba ze to jego super usg ma taka możliwość(?). Muszę spytac na nast wizycie

może, nie znam się na tych sprzętach

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 16:22   #3606
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość

duużo
no niby tak ale wole chodzić prywatnie do lekarza którego lubie i się zna, a nie zmieniać ze względów finansowych
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 16:48   #3607
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A ja bylam dzisiaj u lekarza i mi powiedzial ze na usg dopochwowym moja szyjka ma 4 cm
A wszyscy mi mowili ze 1,5 albo 2 ale oni badali tylko na fotelu. I ogolnie mi powiedzial ze mam nie lezec bo od ciaglego lezenia moze mi sie zrobic zakrzepica.
A i jeszcze mowil ze jesli mialabym miec przedwczesny porod to da sie go tylko opoznic o dwa dni a to co ja mam to sa napiecia i jedynie swiadcza k tym ze troszke przed terminem moge urodzic.
No to ładnie Cię z tą szyjką zrobili super że ma te 4 cm

Dziewczyny melduję, że przez kalafior ciążowy zostawiłam telefon u moich rodziców, a bez apki wizażowej to już w ogóle nie umie być na bieżąco
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 17:45   #3608
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Emosz to teraz laptok odpalony 24h i jesteś z nami na bieżąco ;-)

Kazik ja też się martwię czy malutka będzie zdrowa i czy sam poród będzie bez komplikacji

Melduje ze tz po kolanach dziś przepraszal za swoje zachowanie.

Odebrałam właśnie z poczty paczkę z pampersami. Boziuuu wydaje mi się ze mam zapas na 2 miesiące ale pewnie skończą się w kilka dni ha ha.

Byłam dziś w pracy na zupie rybnej. Wchodzę a tam na 5 stolików zajętych, 3 były zajęte przez przez osoby które u nas pracują ale dziś akurat miały wolne i wpadły na obiad.
Nie ma jak to iść na obiad do miejsca pracy he he

Stary 2016-10-31, 17:46   #3609
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Ja płacę 140 za wizytę, fotel, usg przez brzuch i cytologię jak trzeba. Szyjke ocenia tylko na fotelu. Hmmm dawno nie mierzył jej dopochwowo.
Ja płacę 150, badanie na fotelu, potem usg dopochwowe i brzuszne. Czuję się bardzo zaopiekowana, dr pracuje w szpitalu więc i tam dbał o mnie i robił zabieg. Wizyty co 2 tyg bo i ciążą b.zagrożona, ale nigdy bym go nie zamieniła!! Mam nadzieję że tak się złoży że poród też odbierze
Stary 2016-10-31, 17:52   #3610
mmgi
Zadomowienie

Hej, jestem po wizycie, mały waży 2400 i wszystko ok. Następna wiZyta za 3 tyg i kazała mi zrobić mocz, morfologię i gbs. Nie wiem co z tym gbs, bo w pierwszej ciąży pobrał mi gin na wizycie, a ja tylko zaniosłam do laboratorium. W laboratorium mi to pobiora? Robiła któraś gbs na własną rękę?
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 18:00   #3611
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, mały waży 2400 i wszystko ok. Następna wiZyta za 3 tyg i kazała mi zrobić mocz, morfologię i gbs. Nie wiem co z tym gbs, bo w pierwszej ciąży pobrał mi gin na wizycie, a ja tylko zaniosłam do laboratorium. W laboratorium mi to pobiora? Robiła któraś gbs na własną rękę?
No właśnie ja też muszę na własną rękę bo mój gin nie robi żadnych badań.
Ja robię wszystkie w sieci labolatoriów "diagnostyka", muszę zadzwonić i zapytać czy gbs też robią...

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 18:01   #3612
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Piękna waga, gratki! który to tc?
Na gbs pobiera lekarz z tego co wiem, ja mam mieć za 2 tygodnie

Stary 2016-10-31, 18:07   #3613
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Migdałku ja również wnoszę o aktualizację na 1szej stronie.
Proszę uwzględnić imię mojego dziecia Alicja oraz wózek mutsy igo aqua blue.

Dziewczynki jestem ciekawa czy któraś z naszych mamus aniolkowych znowu jest w ciąży.

Dziewczyny, piszcie mi na pw co dodac na 1 strone bo ja pozapominam zanim do kompa usiądę...

Cytat:
Moze przejdzie Wam tak jak mnie
Po dwóch tyg męki juz prawie nie czuje tego bólu w kroku, tylko rano zanim się rozruszam ale juz bez porównania z tym co było
Tak w ogóle to dzień dobry ;*

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Ja tez nie miałam jeszcze ktg robionego, nast wizytę mam za 2 tyg i będę juz prawie w 38tc.
Czy to normalne, ze mam wizyty co 3 tyg? Bo z tego co widzę Wy macie częściej?

Ja mialam wizyte 25.10 a nastepna 22.11 wiec tez sporo. Tylko w międzyczasie ktg.

Cytat:
Ladna waga, ale zapomnialas dodac tydzień

Bylam na usg i nereczki maja ta sama wielkosc co ostatnio przy rowniez pelnym pecherzu. Ginek mowil ze jest w normie. Kazal zapisac sie na ktg, ale nie wiem czy jest platne. W rejestracji zapytam.

Dziewczyny.
Jak mam cos dopisac na pierwszej stronie, to najlepiej jak mi to wyslecie na pw, bo moge przegapic lub zapomniec zanim usiadze do kompa.
Stary 2016-10-31, 18:20   #3614
mmgi
Zadomowienie

Przepraszam, zapomniałam, to 33t3d. Będę musiała w takim razie podzwonic po laboratoriach. A ja mam na plusie 11 kg. Szyjkę mam zawsze sprawdzana na fotelu nigdy przez usg przezpochwowe.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 19:31   #3615
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, zapomniałam, to 33t3d. Będę musiała w takim razie podzwonic po laboratoriach. A ja mam na plusie 11 kg. Szyjkę mam zawsze sprawdzana na fotelu nigdy przez usg przezpochwowe.
mmgi no to waga konkret nasza mała tyle w zeszłym tyg ważyła (34t6d), muszę ją czymś jeszcze podtuczyć

Dziewczyna czy z Was też się robią takie ciążokwoki? Chyba za dużo w domu siedzę i się do tż chyba bardziej niż normalnie czepiam, a on biedny tak się o wszystko martwi

Przyszła mi dziś przesyłka z gemini
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 19:34   #3616
kamisha
Zakorzenienie

ja sie stalam leniwa i jak leze to jakos ciezko mi wstac hehe

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-31, 19:43   #3617
Velvet Wave
Rozeznanie

Melduję się po wizycie Kluska waży 2136g (32t2d) W 3 tyg przybrała prawie 900g, tak mama i tata dokarmili Ja przytyłam 1.4kg czyli w sumie 7kg Szyjka się nie skraca, długa, twarda, zamknięta. Wszystko idealnie według gina Jedyne co nie fajnego to również wyhodowałam grzyba, buuuu.

Stary 2016-10-31, 19:45   #3618
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Kluska waży 2136g (32t2d) W 3 tyg przybrała prawie 900g, tak mama i tata dokarmili Ja przytyłam 1.4kg czyli w sumie 7kg Szyjka się nie skraca, długa, twarda, zamknięta. Wszystko idealnie według gina Jedyne co nie fajnego to również wyhodowałam grzyba, buuuu.

super ze mala rosnie
ahh te grzyby :/

Stary 2016-10-31, 20:21   #3619
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Juz nie mogę się doczekać tego ktg

Mi tez ciężko z tym bólem. Wkurzające to jest.

Kurde jak mnie dziś tz irytuje.
Tysiąc razy mówiłam mu ze jak przychodzi do domu to klamkę od drzwi się nadusza a dopiero potem ciągnie. Niedługo to mi z futryną wejdzie do domu. A ja kurka za każdym razem się tak wystrasze że potem przez 2 minuty nie mogę się uspokoić na kanapie.
Dziś stwierdził że mu się ręką omsknęła. Ciekawe co wymyśli następnym razem.

Wkurza mnie tym ze nie potrafi normalnie kluczy odłożyć tylko pizga nimi na szafkę. Potem wszystko poobijane będzie bo jaśnie pan nie potrafi pomyśleć.

Ostatnio myślałam że mnie szlag trafi bo zaczął kroić chleb bez deski, na tych kurna czarnych blatach. I mówię mu żeby wziął deskę bo zaraz cały blat będzie poniszczony to na mnie patrzy jak na wariatke. A potem będzie się dziwił jak nam wlascicielka kaucji nie zwróci, bo tu blaty pokrojone, tam ściany od tłuszczu z jajecznicy. Aaa. No tak. Przecież kaucję ja płaciłam wiec on ma w nosie. Zapomniałam

Takich głupich zachowań jest pelno i serio juz nie mam siły na tłumaczenia.

mówiłam juz Wam że wczoraj zgubił klucze od domu ? Moje do tego ??
Jest tak roztrzepany ze wczoraj już mu pocisnelam przy kolegach bo normalnie nie wytrzymalam. Powiedziałam mu ze większego szałaputa nie znam i ze ma myśleć zanim coś zacznie robić a jak już zacznie to ma robic powoli. Bo robi na szybko a potem same straty.

Wczoraj poszliśmy na sushi z dwoma kumplami i tak jak oni się zachowali to aż byłam w szoku, a mój tz jak taki czubek. Ciągle tylko jakieś figle i pstro w głowie.
O moich kluczach to powiedział ze wyglupial się z kumplami i mu pewnie wypadły... jest jasno wiec niech zapierdala szukać.
Serio, ja z nim dziecka nie zostawię bo pójdzie na spacer i czuje ze wróci bez wózka

Jeszcze do mnie mówi ze jak będę w szpitalu to on sobie popije z kolegami bo PRZECIEŻ NIE BĘDZIE MI POTRZEBNY JAK BĘDĘ LEZALA W SZPITALU. A ja mu na to żeby się zastanowił co on w ogole mówi do mnie i ze juz o tym rozmawialiśmy w domu. Wiec zaczął mnie dopytywac co mu powiedziałam (przy kolegach) to mówię że mu w domu przypomne. I się na mnie obrazil. Jakbym mu wygarnela przy kolegach co myślę to by miał pretensje. I tak źle i tak niedobrze.
A w domu powiedziałam mu ze liczę na to ze będzie u mnie w szpitalu, że przywiezie jakieś jedzenie bo w szpitalu po porodzie dostane kawałek pasztetu i 2 skibki chleba, a z czego mam niby mieć ten pokarm dla Alicji skoro w szpitalu kija dają do jedzenia? To powiedział ze mam racje. I że nie będzie pil. A przy kolegach znowu drąży ten sam temat.
Nie jestem jakimś debilem żeby przy kumplach gadać coś innego wiec nie wiem czego on oczekiwał ? Przyklasniecia ze to świetny pomysł ze ja będę leżeć w szpitalu a on będzie opijal urodzenie dziecka ?

Serio dla mnie chlanie bo komuś się urodziło dziecko jest bardzo słabe.

Ooo... To mój po porodzie tak sobie popłynął! Urodziłam w środę przed 3 w nocy, więc on cały dzień odsypial. Następny dzień do późnego popołudnia nie miałam z nim kontaktu, bo tak popil, telefon mu się rozladowal, a potem sprzatal. Mega było mi przykro, bo liczyłam na większe wsparcie z jego strony! Teraz myślę, ze lepiej to ogarnie, bo chce wiedzieć co się dzieje w domu i z Franusiem!
Cytat:
Gbs musi chyba pobrać ginekolog. Ewentualnie spotkałam się z tym, ze lekarz pobiera, a samemu się zawozi do laboratorium...

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
mmgi no to waga konkret nasza mała tyle w zeszłym tyg ważyła (34t6d), muszę ją czymś jeszcze podtuczyć

Dziewczyna czy z Was też się robią takie ciążokwoki? Chyba za dużo w domu siedzę i się do tż chyba bardziej niż normalnie czepiam, a on biedny tak się o wszystko martwi

Przyszła mi dziś przesyłka z gemini
Ja się strasznie czepiam tego mojego faceta, ale póki co dzielnie to znosi. Pewnie do czasu

a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 20:42   #3620
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

Ale pięknie pyza rośnie!💪
Muszę moja podtuczyc 😎
Witam w klubie grzybiarzy, sporo nas już, będą grzybki do uszek na święta 😁

Stary 2016-10-31, 21:14   #3621
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Ale pięknie pyza rośnie!💪
Muszę moja podtuczyc 😎
Witam w klubie grzybiarzy, sporo nas już, będą grzybki do uszek na święta 😁

Polecam kinder czekoladki na mase

Hahaha, grzyby domowej roboty z własnego lasu

Stary 2016-10-31, 21:40   #3622
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Polecam kinder czekoladki na mase

Hahaha, grzyby domowej roboty z własnego lasu

Z buszu bo się niektóre nie gola sumiennie 😎

Witam się z Wami 🖖

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mewka co kupilas na chrzciny ? byle Karol nie wyrosl z odzienia

Kami kupiłam ubranko
Jutro zrobie fotkę
Dziś już padlam na lozko
Chyba nie wyrośnie bo wzięłam rozm 86
Ja chcę trochę większego Karola wprowadzić do kościoła katolickiego 😉
Dziewczyny które mieszkają blisko Tesco
W f&f super wyprz różnych roznistych ubranek
Nie tylko body, ale koszulki, spodenki, sukienki czy boskie legginsy 😍
Przykładowe ceny
Moj zestaw na chrzciny z 100 na 30
Spodenki takie wieksze i grubsze z 37 na 14
Koszule z 42 na 21
Reszty cen nie pamiętam już ale warto zajrzeć

Jutro też to Gemini zrobię✌
Bo wczoraj zaliczyłam spektakularny zgon
Wyobraźcie sobie że wszystko pokroilam na to sushi
I czekając aż mi ryż wysyłanie...zasnelam
Także ten tego
Na dziś na było😑

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mewka - zalalo pokoj tzn jadalnie i piwnice, ostatnim razem pokoj malego...

jutro idziemy sprzatac na budowie bo trzeba zaczac malowac..

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

ja w ogole wierze ze nasze babelki wyskocza z kapusty od razu do nas na piersiatka

Ajc. Wierzę że sytuacja już opanowana ✌
U mnie zastój
Facet od płytek poszedł w długą
Tzn zaczął pić
Schodzi mi się średnio 2 tygodnie
Że też ma zdrowie na taki sprint 🤔

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Jakby to powiedzieć, żeby nie być wredną dla TŻ... Po alkoholu to wiecie nie wychodzi takie "godzenie" bo nie do końca trybi
Chociaż dobrej gospodyni podobno ciasto rośnie w ręce, ale dobrą gospodynią dziś być nie zamierzam
Velvet zna życie 😛

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
zeby uniknac naciecia krocza. wiesz, nadmuchujesz balonik i sie rozszerzasz

wlasnie mozna podobno bezpiecznie stosowac 4 tyg przed porodem, u mnie to juz zaraz bedzie
jutro zadzwonie do swojego gina i sie zapytam czy moge

ło matko, tez bym sie wkurzyla na taki pub w domu :/
ja sama rzuciłam fajki w listopadzie wlasnie ze wzgledu ze mialam zamiar sie niedlugo starac o dziecko i trzeba bylo oczyscic organizm
ale bylo ciezko, nie powiem... wiec wiem jak to jest rzucac. robilam to milion razy

mi nie pomogła ta książka

odebraliśmy klucze
wiec od jutra zaczynamy intensywny remont, może mnie tu nie być
mam nadzieje ze wroce z fotkami juz urzadzanego mieszkanka
Papaya superancko
To teraz się zacznie ✌
Trzymam kciuki żeby sprawnie poszło!

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Życzę powodzenia Papaya z remontem i urządzaniem Oby Wam szybko poszło

Przeczytałam sobie plan porodu ze strony "rodzić po ludzku". Nie wiem czy któraś z Was sobie już to ogarniała, tam są gotowe stwierdzenia/prośby, zaznaczamy i drukujemy. No i powiem, że niektóre to mnie zadziwiają np można zaznaczyć prośbę o to, aby mieć swoje lusterko na porodówce, aby zobaczyć jak główka wychodzi. Yyy...
Wgl to myślicie, że ktoś te plany czyta pamięta, że ta i ta napisała to i to? Bo dla mnie ten plan porodu to taki trochę pic na wodę..

Mój plan tego lusterka nie przewiduje
Poza tym uważam że oni mają je w dupie
Mam dziwne przeczucie
ze postawa jest zazwyczaj
Zamknij się i przyj!
Czytałam w necie raport niku o porodowkach
Nie muszę mówić że był, jest miażdżycy dla nich
Typu nie dają znieczulenia bo nie mają ansestozjologow wystarczająco
Ja nie mam złudzeń że będzie miło i przyjemnie
I np będę sobie mogła wybrać pozycje w której chce rodzic czy iść pod prysznic
Daj Boże żebym się mylila 🙄

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja bede pisala plan porodu z polozna w 35 albo 38 tc. Z tego co wiem to w UK bardzo przestrzegają z tym, ze zajim cokolwiek zrobia i tak jeszcze raz pytaja pacjentke o zdanie. Ja juz mam pewne wlany na co sie zgodze, a na co absolutnie nie. Na vank niezgodzę sie na studentow, praktykantow i stażystów. Zbyt duzo dziewczyn narzekało i od nikogo nie slyszalam dobrej opini. Zaznacze aby mnie nacieli jak tylko bedzie konieczność, bo w UK raczej nie nacinaja. Pozwalaja aby kobieta ewentualnie sama pękła. Ja mam gotowy plan tak jakby wksiążce ciazy, musze tylko odpowiednie skreślić a jak mam jakoes extra cos do napisania to mam miejsce i moge dopisac.

My za UK czy nl jesteśmy tak mocno w tyle
Jak słucham tz o nl i porodach w wodzie czy domu to aż mam ochotę pieprznac ten kraj i wynieść się
Bo nie mogę już scierpiec tego wszechobecnego syfu wszędzie

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Super pomysł kaziowa

Ja na pewno nie chcę być zapobiegawczo nacinana... Ale strasznie się boję właśnie tego, że popękam I tak samo jak Lucky, nie chciałabym żadnych studentów itp, w ogóle jak najmniej ludzi. Poza tym to sama nie wiem czy jest coś takiego czego bardzo bym chciała uniknąć czy coś.

Wg mnie tna jak leci 😑

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Policzyłam ciuszki na wyprawkę 0-3 m-cy:

Body dł r. 20 szt
Body kr. r. 27 szt
Pajace 19 szt
Bluzeczka 11 szt
Sukienka 4 szt
Ciepły pajac misiowy 3 szt
Bluza misiowa 1 szt
Sweter misiowu 1 szt
Spodenki 9 szt
Rajstopki 7 szt
Czapki cieple 2 szt
Czapka do kapieli 1 szt
Czapka bawelniana 9 szt
Skarpetki buciki 1 szt
Niedrapki 3 szt
Sliniaki 5 szt
Skarpetek - 5 szt na pierwszy miesiac a ok 30 na 0-6 mcy

Z powyższego pare kompletów mam na 50, część na 56 i większość na 62.
Skarpetki Roksi będzie mogła zmieniać kilka razy dziennie haha

Mój Tata podobno też jeszcze kupił skarpetki łacznie z innymi ciuszkami, które przyjdą w paczce początkiem grudnia. Nie mogę się doczekać Ale jak kupił tyle skarpetek co mój Wujcio to padne haha
Monia 😨
Duuuuzo tego 😆

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ja jak mam popekac to wolę żeby mnie nacieli.
Ale podobno nie jest tak
Ze jak cie nie natna to na bank pekniesz
Podobno mały odsetek kobiet nienacietych pęka
Albo minimalnie pęka
Na zachodzie nienacina się profilaktycznie np

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
I co byś powiedziała? Panie władzo w moim domu , na moim balkonie , moi goście i moj mąż palą zioło ?🤔🤔

Mam juz od dawna ale bardzo słabą

Pomysleć ze ja w ogole nie jadłam slodkiego bo nie lubiłam a teraz takie ilości !!

Nie beda dla dziecka te zapachy zbyt intensywne ??

Ja mysle ze niewiele szpitali przejmuje sie takim planem. Przeciez maja dupochron w postaci oświadczenia ze jakby cos jednak szło nie tak jak powinno to moga robic to co chca nawet jak to narusza ten plan...

Szpital w ktorym chce rodzic to szpital uniwersytetu medycznego wiec tez pełno studentów. Czytając opinie o porodach bardzo sie zdziwiłam jak kobiety pisały ze studenci absolutnie nie przeszkadzają wręcz super ze sa bo jako jedyni naprawdę sie przejmują i pomagają rodzącej
Ja się zgodzę na studentów
Niech się uczą.

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 21:42   #3623
LuckySparkle
Zadomowienie

Oj mewka to powiem ci, ze tu faktycznie mozna rodzic w domu. Z tym ze ja bym nie chiala. Jakos obawiam sie, ze jakies pomieszczenie by ki zbrzydlo i wogole... ze mialabym wstręt czy cos. Znam tu kobietke, ktora rodzila w domu i sobie chwalila ale koniec koncow musiala po porodzie jechac z maluszkiem do szpitala więc nie widzę sensu rodzic w domu. Na miejacu nie ma choćby lekarza, bo w domu przy porodzie jest polozna. Ja sie bede czuc bezpieczniej w szpitalu. Ale jak was czytam, to fakt faktem tu mzoesz sojie pozycje wybrac i jak to jest możliwe to nawet.w trakcie porodu isc i wziąść kąpiel w wannie. Mamy na fb grupe ciezarnych polek w UK i duzo z nich opisuje wlasnie porody. Czase. Jestem w szoku a czasem milo zaskoczona.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 21:44   #3624
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze miałam delikatną kreskę do pępka ale teraz się zrobiła grubsza i ciemniejsza, nie byłam pewna ale Mężuś to zauważył dodatkowo zrobiła mi się taka ledwo widoczna kreska od pępka do mostka.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

My też nie możemy mieć za dużo słodyczy w domu bo znikają za szybko 😎 Ostatnio codziennie serwujemy sobie gorąca czekoladę

Uwielbiamy też sushi! Muszę kiedyś sama spróbować 😊

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Ty się Mewka opanuj! Ćwicz mieśnie kegla i sikać po gaciach nie będziesz 💪💪💪Przycięte może i będziemy ale to lepsze niż pęknięcie. Będziemy się fukać Octeniseptem i Tantum Rosa i zaraz tam będziemy eleganckie. Jestem pozytywnie nastawiona. Ze wszystkim sobie poradzimy!
Mój gin twierdzi, że hormony robią swoje i krocze robi się poddatne na rozciąganie. Położna mówiła, że nie zdarzyło jej się nacinać kobiet, które rodziły w wodzie

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Hehe mi się ten spray skojarzył z psikaniem dla ulgi po twarzy podczas porodu
Ja miałam wtedy jakiegoś doła Monia
Teraz jakoś wróciłam na stare tory 💪
Kuźwa 3 parcia i Karol będzie na moich cyckach 😎

Muszę poczytać o tych ćwiczeniach
O technice
Czy to faktycznie polega tylko na sciskaniu cipki jak przy wstrzymywaniu sikania? 🤔

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Gonię was i gonię i dalej jestem daleko w tyle
A z tego co mi się rzuciło w oczy...

Ja wzywałam taksówkę, ale w szpitalu lekarz tylko popukał się w głowę i powiedział Z taką torbą??? taksówką??? Karetkę trzeba było wzywać!!! No! Także dziewczyny, nie ma co się cackać tylko dzwonić po karetkę. Ja do tej pory żyłam w przekonaniu, że przecież nie jestem umierająca. A do głowy to mi nawet przyszło własny samochód odpalać, ale mam problem z akumulatorem i sobie pomyślałam, że jak tak kilka dni postoi przed szpitalem, to jak ja później odpalę

Kochana, sto lat!! sto lat!!
Szybkiego i lekkiego porodu!!!

Itstoolatex, wiem, że mocno spóźnione, ale tobie też moc życzeń, uścisków i spełnienia marzeń!!!
To mówisz, że z moim Kubuńkiem będziecie razem świętować?

Justyna, gratulacje!!! Zdrówka dla maluszków, a ty też dochódź szybko do siebie

Migdałku, dziękuję za zmiany na pierwszej stronie
Co do imienia, to ja bym była za Lilianką.

Ewelinuus, jak dla mnie Szymon na pierwszym miejscu

Co do wagi dzieci to taką ciekawostkę wam napiszę.
Już na położnictwie leżała ze mną dziewczyna, której lekarz przed samym porodem mówił, że synek waży 3700, a urodziła 4360 Także wiecie, ta waga z usg jest orientacyjna, później może być niespodzianka
U mnie dużo się nie pomylili, ale Kubuś jeszcze i dużo nie ważył. 17.10 na wizycie lekarz mówił 2kg, ale w opisie później zobaczyłam, że miałam wpisane 1901g. Dzień później w szpitalu inny lekarz powiedział, że waży 1700g, a parę godzin później młody urodził się z wagą 1800g.

A co do wód, to mi odeszły w szpitalu i leciały tak mocno, że jak już nawet leżałam na stole to czułam jak po mnie leci, więc to nie reguła, że chlusną raz, a później już się tylko po mału sączą

Powiem wam, że jeszcze czasem mnie nachodzi taka tęsknota za tym dużym brzuszkiem i kopniakami, więc nacieszcie się dziewczyny ile tylko możecie, bo wielka chwila zbliża się ogromnymi krokami.

A my od soboty awansowaliśmy, tzn. nie leżymy już na oiomie tylko na patologii noworodka. Od soboty młody też jest już całkowicie bez dodatkowego tlenu. Lekarz mówi, że choć z morfologią nadal jest katastrofa, to jednak jest ciut lepiej. Rozmawiałam z ordynatorem. Mówi, że z decyzją o punkcji wstrzymują się na razie do poniedziałku, bo pozostałe wyniki badań wyszły dobrze. Najgorsze te leukocyty. Norma jest 10-12, a Okruszek ma ich 30tys. Ale kazał czekać i być dobrej myśli. Jak wszystko będzie ok, to za tydzień z inkubatorka przejdziemy do łóżeczka. No i waga w końcu zaczęła troszkę rosnąć
Kotek i Kubuś 😗
Jesteśmy wszystkie sercami z Wami 😙

A gdzie nasz motylek?🤔

Stary 2016-10-31, 21:47   #3625
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Ja tej linii też nie mam, generalnie u osób z ciemną karnacja pojawią się szybciej, a z jasną później albo wcale.

LuckySparkle,
Ja ostatnio sobie robię calzone dość często
Ale oczywiście w wersji uproszczonej, otóż kupuję wrapy, składam jeden na pół, środek smaruję, pesto i koncentratem i dodaje cebulkę, czosnek, papryczkę, mozzarelle, żółty ser i wszystko co mi wpadnie do ręki i takie złożone piekę w nagrzanym piekarniku10 min. Oj....pyszne

Wczoraj cała niedzielę wypakowywalismy rzeczy z szaf aby zrobić przemeblowanie z góry na dół, na koniec okazało się że pianino i tak nie wejdzie do innego pokoju i wszystko szlag trafił, bo jest brzydko... nie tak jak chcieliśmy. Proporcje się poprzesuwaly, zaburzyly i mieliśmy doła. A nie będziemy tachac mebli z powrotem... wszystko zostało na podłodze, chodzę slalomem. Dziś powtórka z "rozrywki".

Obudziłam się z bólem gardła, ale takim dziwnym, jakby mi migdały wywaliło Boli przy przelykaniu jakbym tam miejsca nie miała. Oj...
Też muszę dopaść Gemini.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Tak bym chciała się najeść ale przez tą moją permanentna zgagę nie mam szans...

Mewkaa,
Ja też zawsze słodycze jem na tony- dopóki się pudełko nie skończy dla nas to tylko małe batony się sprawdzą i to pod warunkiem kupowania jednego na raz
Ja kiedyś kupiłam duża paczkę ciniminis, miała mi starczyć na dllluuugo, starczyło na dwa dni. To był ostatni raz z cinimini

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Mewkaa,
Co do twoich obaw co do SN, ja też mam bardzo nisko próg bólu, dlatego dostałam leki p/bolowe tzw.opioidy. oglupily mnie pięknie, że nie histeryzowalam nad swym losem - a tak być mogło , tylko skupiłam się na porodzie i poleceniach poloznej. Byłam jakby na haju Teraz też będę chciała tak samo.

Mam wrażenie że moja Natalia zmieniła pozycję, bo mi tak od wczoraj naparza w bok brzucha zamiast pod żebra... jakby w poprzek leżała

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Lepiej nie wkładać zapachów, noworodki nie są przyzwyczajona. Może to im przeszkadzać, mogą kichać lub płakać.
Też chcę coś dostać
Chociażby ten gaz 😣

Co do słodkiego
Jutro u mamy będzie szarlotka z lodami 😋
Nie kupiłam, w gościach będę
Mogę zatem jeść bezkarnie 😉

Stary 2016-10-31, 21:47   #3626
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wstaje chyba ze 3 razy w nocy, już rachube straciłam 😎
Zatkany nos - masz nawilżacz? Albo mokry ręcznik na kaloryfer (o ile grzejecie). Bądź psikanie wodą termalna i wciąganie jej nosem lub woda morska.
Ja mam ogolnie w domu wilgoc, wiec nawilzacz mi nie potrzebny
Woda morska psikam i psikam.
Stary 2016-10-31, 21:52   #3627
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
U mnie w ogóle nikt się nie pytał o plan porodu.

Lekarz odbierający poród u mnie powiedział coś w tym stylu: "teraz zrobię nacięcie krocza". Tyle było z planu porodu.

Kociulek super, że u was dobrze Kubuś jest silny

Pisałyście o studentach. Moim zdaniem są bardzo pomocni. Na oddziale zawsze byli chętni do odpowiadania na pytania albo szli spytać lekarza, przynosili leki, zmieniali podkłady na łóżko. Jestem z nich zadowolona
No i mamy zderzenie planu z życiem
Krwa cudownie 😑

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Witam sie w ten pochmurny ponirdzialek 12 dni roboczych pozostalo... coraz blizej konca!!!

Próbuj w nocy wode morska. Ja dzis psikalalm na razy! Pomaga po 2 minutach.

Ja nawet jak tz koszulke zaloze to juz jest obcisła. On to ma rozmiar s-m, chyba ze bym znalazla jakas L u niego to bylaby ok.

Ja Lucy też już zaraz kończę karierę zawodową
Ostatnie zajęcia poprowadze 17 listopada
Jeśli będę się dobrze czuła
Potem będę siedzieć w domu i prac, prasowac i jeść z Wami ciastki👻

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Wode morska to ja co chwile psikam i 2 razy dziennie irigasin. Mialam rok temu przegrode nosowa robiona i byla po tym poprawa ale teraz w ciazy mam wiecznie zatkany nos co jest ponoc normalne.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Wiecie co do tego wszystkiego mecza mnie piardy 🙊🙉🙈😂
Kupilam espumisan i sie teraz tym faszeruje. Ale zeby nie bylo za malo to od kilku dni biore zelazo i pojawily sie zaparcia... Gdzie u mnie bubu to 2 razy dziennie minimum tak teraz jeden dzien mialam przerwy i myslalam, ze umre. Zre juz truskawki, kiwi, duzo pije itd... No i ruszylo, masakra... Ja powtorze ciaza to najwspanialszy czas w zyciu kobiety
Mi ciąża już zawsze będzie się kojarzyć z tymi cholernymi burakami i czarna kupa od żelaza 😶

Stary 2016-10-31, 21:52   #3628
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piszcie mi na pw co dodac na 1 strone bo ja pozapominam zanim do kompa usiądę...

Ja mialam wizyte 25.10 a nastepna 22.11 wiec tez sporo. Tylko w międzyczasie ktg.

Ladna waga, ale zapomnialas dodac tydzień

Bylam na usg i nereczki maja ta sama wielkosc co ostatnio przy rowniez pelnym pecherzu. Ginek mowil ze jest w normie. Kazal zapisac sie na ktg, ale nie wiem czy jest platne. W rejestracji zapytam.

Dziewczyny.
Jak mam cos dopisac na pierwszej stronie, to najlepiej jak mi to wyslecie na pw, bo moge przegapic lub zapomniec zanim usiadze do kompa.
Cytat:
Gratki za udane wizyty
Stary 2016-10-31, 21:52   #3629
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
A ja dzis pojechalam na pobraie krwi a tu o moja przychodbia sobie swieto zrobila i dzis nie pobierają:/ wiec niepotrzebnie wstawalam z samego ranca:/
Babcia mnie wkurzyla tez trochę, i z tego wsZystkiego zajechalam do cukierni i kupilam paczusia a w piekarni chalke a co
Teraz ide pranie wstawić, poprasowac co nie co.
Aaaa wybralismy w końcu imię w.grudniu.powitamy Szymona) Migdalku możesz dopisać na pierwszej stronie)
Szymek! Jupi 🙆🙆🙆🙆

Stary 2016-10-31, 21:53   #3630
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
No i mamy zderzenie planu z życiem
Krwa cudownie 😑

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Ja Lucy też już zaraz kończę karierę zawodową
Ostatnie zajęcia poprowadze 17 listopada
Jeśli będę się dobrze czuła
Potem będę siedzieć w domu i prac, prasowac i jeść z Wami ciastki👻

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Mi ciąża już zawsze będzie się kojarzyć z tymi cholernymi burakami i czarna kupa od żelaza 😶

Ja 15 listopada mam ostatni dzień! 16 leze w lozku do poludnia!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości