Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-31, 21:55   #3631
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Taaaak, za rok Kubuś będzie świętował swój pierwszy roczek jako zdrowy i silny chłopak, a ja 25 urodziny jako szczęśliwa mama Marcelka

zgadzam się co do wagi, mojej koleżance lekarz przewidywał, że mały urodzi się blisko 5kg i kazał jeść mniej słodyczy i dał skierowanie na CC. Zrobili ją 2 tygodnie przed terminem z podejrzeniem wagi 4600g, a wyciągnęli maleństwo ważące 2900g!! ja byłam w szoku, jeszcze maluszek miał antybiotyk, ale nie pamiętam już dokładnie dlaczego. Teraz na szczęście jest zdrowym 13miesiącznym chłopcem

co do brzuszka- czasem mam go już dość! Wyrodna ze mnie matka, ale marzę już o swoim płaskim brzusiu choć pewnie tak jak piszesz, że jeszcze zatęsknię za kopniakami i moją wielką piłką

mocne kciuki za Kubunia, będzie z dnia na dzień coraz lepiej i niedługo będziecie w domu razem! Życzę Wam tego z całego serca kociulku

gratulacje wyboru imienia

Hejo
rano byłam na KTG i w ciągu 40 minut zapisało mi się 8 skurczy. Jutro mam znowu rano przyjść. Lekarz proponował mi, że mogę zostać na oddziale i podadzą mi magnez, nospę w kroplówce ale równie dobrze mogę wziąć tabletki i leżeć w domu, a nawet tak wolę. Jutro z rana mam się ponownie zgłosić na ktg, szyjka krótka z rozwarciem na 1 palec, ale jestem dobrej myśli, bo przecież nieraz kobiety potrafią z 2cm rozwarciem chodzić przez miesiąc
Itso będzie dobrze. Spokojnie mała 😚☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A ja bylam dzisiaj u lekarza i mi powiedzial ze na usg dopochwowym moja szyjka ma 4 cm
A wszyscy mi mowili ze 1,5 albo 2 ale oni badali tylko na fotelu. I ogolnie mi powiedzial ze mam nie lezec bo od ciaglego lezenia moze mi sie zrobic zakrzepica.
A i jeszcze mowil ze jesli mialabym miec przedwczesny porod to da sie go tylko opoznic o dwa dni a to co ja mam to sa napiecia i jedynie swiadcza k tym ze troszke przed terminem moge urodzic.
Komedia
Tragikomedia 😑

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
W sensie 4 cm rozwarcia?
Dodus chyba nie 😆

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 21:58   #3632
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Kluska waży 2136g (32t2d) W 3 tyg przybrała prawie 900g, tak mama i tata dokarmili Ja przytyłam 1.4kg czyli w sumie 7kg Szyjka się nie skraca, długa, twarda, zamknięta. Wszystko idealnie według gina Jedyne co nie fajnego to również wyhodowałam grzyba, buuuu.

Pięknie

Oprócz grzyba oczywiście

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-10-31 o 22:26
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 22:12   #3633
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Moze przejdzie Wam tak jak mnie
Po dwóch tyg męki juz prawie nie czuje tego bólu w kroku, tylko rano zanim się rozruszam ale juz bez porównania z tym co było
Tak w ogóle to dzień dobry ;*

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Ja tez nie miałam jeszcze ktg robionego, nast wizytę mam za 2 tyg i będę juz prawie w 38tc.
Czy to normalne, ze mam wizyty co 3 tyg? Bo z tego co widzę Wy macie częściej?

Myślę Kazik że jak wszystko jest ok
To po prostu nie chce cie naciagac na kasę
Moja ostatnia wizyta była taka...
Zbadał mnie, wszystko ok
Czuje się ok
Ktg też ok
Tylko dał receptę na grzyba i kazał przyjść 4 listopada
Podejrzewam że w pt będzie podwórka z rozrywki

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Moja pierwsza wizyta u gina na NFZ była bardzo dziwna. Było tam usg ale ginka stwierdziła że mogę zapisać się w kolejkę na usg- czas oczekiwania 2 miesiące Byłam w 9 tyg, ktwawilam od 2 tyg, właśnie wyszłam że szpitala. Podała mi nazwisko lekarza który jest dobry w usg i kazała przyjść za 2 tyg. Nie chciała założyć mi karty ciąży, bo jak stwierdziła, nie wiadomo jeszcze co z tą ciążą będzie. I nie chciała mi dać żadnego skierowania na badania dla ciężarnych, mówiąc bym poszła po skierowanie do rodzinnego...
To był mój ostatni kontakt z ginekologiem na NFZ. Reszta wizyt co 2 tyg prywatnie, nawet nie chcę liczyć ile na to poszło a na bogatych nie trafiło
Jezu
To dla mnie jakaś abstrakcja
Nie mówię że mój z NFZ jest super
Bo przed ciążą chodziłam prywatnie do innego lekarza
i opiekę miałam mega profesjonalna
Niestety tamten nigdzie w szpitalu nie pracuje
I uznałem że chce gina który pracuje w szpitalu gdzie planuje rodzic
A że ten prowadził ostatnie 2 ciążę w mojej rodzinie
To wybrałam go
Ale ideałem nie jest
Nie zbadal mi np nigdy piersi
Co dla mnie było standardem u poprzedniego lekarza...
Pewnie jak urodze wrócę do niego
Cena 120 za wizytę ale pamiętał o wszystkich badaniach
Pełna profeska✌

Ten z NFZ ma zaletę taka
Że o badania nie muszę się prosić
I terminy są ok, ok 3 , 4 dni czekam na usg
Jak się na karolu położyłam to mi szybkie wtedy nawet zrobił ponad te obowiązkowe z NFZ
I to ktg mam przeciez już od jakiegoś msc robione
No zły nie jest jak was czytam
Ale powiem wam że ja mam teorie że dobrego lekarza poznaje się gdy zaczynają się problemy
Jak ciąża przebiega ksiazkowo to każdy patalach czy z nfz czy priv daje rade ✌

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, mały waży 2400 i wszystko ok. Następna wiZyta za 3 tyg i kazała mi zrobić mocz, morfologię i gbs. Nie wiem co z tym gbs, bo w pierwszej ciąży pobrał mi gin na wizycie, a ja tylko zaniosłam do laboratorium. W laboratorium mi to pobiora? Robiła któraś gbs na własną rękę?
Super że już tyle waży i zdrowie dopisuje ✌
Ten gbs to chyba ktoś robi
Bo samemu jak?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
mmgi no to waga konkret nasza mała tyle w zeszłym tyg ważyła (34t6d), muszę ją czymś jeszcze podtuczyć

Dziewczyna czy z Was też się robią takie ciążokwoki? Chyba za dużo w domu siedzę i się do tż chyba bardziej niż normalnie czepiam, a on biedny tak się o wszystko martwi

Przyszła mi dziś przesyłka z gemini
Gemini
Moj koszmar 😆

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Melduję się po wizycie Kluska waży 2136g (32t2d) W 3 tyg przybrała prawie 900g, tak mama i tata dokarmili Ja przytyłam 1.4kg czyli w sumie 7kg Szyjka się nie skraca, długa, twarda, zamknięta. Wszystko idealnie według gina Jedyne co nie fajnego to również wyhodowałam grzyba, buuuu.

Welcome to my world 😐
Wszystko ok tylko ten grzyb 😣

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Ale pięknie pyza rośnie!💪
Muszę moja podtuczyc 😎
Witam w klubie grzybiarzy, sporo nas już, będą grzybki do uszek na święta 😁

Kazik Ty młody grzybie 😛

Stary 2016-10-31, 22:14   #3634
monika0185
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu można wybierać pozycję do porodu. Takie fajne łóżka mają gdzie jak się odpowiednio złoży to można rodzić na siedząco, półsiedząco, leżąco, na boku, klęcząc i jeszcze można rodzić w wodzie (o ile wanna wolna) i na krzesełku
Stary 2016-10-31, 22:21   #3635
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Oj mewka to powiem ci, ze tu faktycznie mozna rodzic w domu. Z tym ze ja bym nie chiala. Jakos obawiam sie, ze jakies pomieszczenie by ki zbrzydlo i wogole... ze mialabym wstręt czy cos. Znam tu kobietke, ktora rodzila w domu i sobie chwalila ale koniec koncow musiala po porodzie jechac z maluszkiem do szpitala więc nie widzę sensu rodzic w domu. Na miejacu nie ma choćby lekarza, bo w domu przy porodzie jest polozna. Ja sie bede czuc bezpieczniej w szpitalu. Ale jak was czytam, to fakt faktem tu mzoesz sojie pozycje wybrac i jak to jest możliwe to nawet.w trakcie porodu isc i wziąść kąpiel w wannie. Mamy na fb grupe ciezarnych polek w UK i duzo z nich opisuje wlasnie porody. Czase. Jestem w szoku a czasem milo zaskoczona.

Lucy
To co u was jest standardem u nas luksusem
Nie mówię że chce rodzic w domu
Ale o tym ze tam jest możliwość
Masz prawo
A u nas ciągle pokutuje mit że pacjent to ma gowno do powiedzenia
Z zastrzeżeniem sytuacji jak posmarujesz of kors

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Ja 15 listopada mam ostatni dzień! 16 leze w lozku do poludnia!!!

No to się ładnie zagralyśmy 😎

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu można wybierać pozycję do porodu. Takie fajne łóżka mają gdzie jak się odpowiednio złoży to można rodzić na siedząco, półsiedząco, leżąco, na boku, klęcząc i jeszcze można rodzić w wodzie (o ile wanna wolna) i na krzesełku
Ło matko Monia ale masz wypas
Zazdro totalne ✌
U mnie to mnie chyba pasami przywiaza
Wspominając moja krzywa cukrowa
I ten zakaz wstawania i ta metalowa miskę w rogu na rzygi 😆

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

No to Was nadrobilam ☺
Jutro mnie nie będzie bo skocze jednak na groby
I do mamy na obiad czyt.ta szarlotke najbardziej 😋
Potem w planie Gemini!
Czuję kami że psychicznie dojrzałam już żeby się z tym zmierzyć 😆

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Dobrej nocy Laski 😚

Stary 2016-10-31, 22:38   #3636
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja miałam wtedy jakiegoś doła Monia
Teraz jakoś wróciłam na stare tory 💪
Kuźwa 3 parcia i Karol będzie na moich cyckach 😎

Muszę poczytać o tych ćwiczeniach
O technice
Czy to faktycznie polega tylko na sciskaniu cipki jak przy wstrzymywaniu sikania? 🤔
Skurcze będa nas łaskotać a parte to tak jakbyśmy konkretną kupę musiały zrobić tj ciut pociśniemy i zaraz ulga

A co do kegla to dokładnie tak jak wstrzymujesz mocz tylko ćwiczysz np leżąc, stojąc, siedząc. Nie przerywaj co chwile sikania bo to niezalecane
Próbuj zacisnąć i wytrzymać kilka sekund np 5,10 i potem puść. I tak kilka razy. Wypadałoby takie serie robić kilka razy dziennie ale przyznaje, że robie jak mi się przypomni...

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ło matko Monia ale masz wypas
Zazdro totalne ✌
U mnie to mnie chyba pasami przywiaza
Wspominając moja krzywa cukrowa
I ten zakaz wstawania i ta metalowa miskę w rogu na rzygi 😆
Tyle mówiła położna ze szkoły rodzenia, która pracuje w tym szpitalu. Więc liczę na to, że nie kłamała

A właśnie może wypowiedzą się Mamusie, które już rodziły. W jakich pozycjach? Czy było tak, że chciałyście np na siedząco a kazali Wam się położyć?
Stary 2016-10-31, 23:22   #3637
folinka
Zadomowienie

Hej!
Ja ciągle kilkanaście stron za Wami, ale melduję się, że żyję.
Zaczęłam 8 miesiąc, więc ruszam wreszcie konkretniej z wyprawką, najwyższa pora. Ubranka już mam, po Kaju też to i owo jeszcze zostało i wszystko już mam praktycznie powybierane, tylko siąść i poklikać. Stacjonarnie to tylko jakieś drobiazgi będę kupować.
Muszę wreszcie leżaczek Tiny Love upolować

Cieszę się z wszystkich dobrych relacji z wizyt, które doczytałam i pięknych wag dzieciaków. Gratki dla wszystkich!
A drobne niedomagania niech znikają migiem

kociulku, ostatnie co doczytałam u Was, to że awansowaliście. Cudownie! Mam nadzieję, że już będzie tylko i wyłącznie lepiej i niedługo będziecie w domu w komplecie

monika, mewka, ciągle mnie intrygujecie tym olejem kokosowym. Ja staram się nie dać zwariować w żadną stronę, ale jednak wolę jak najprostsze i najkrótsze składy czy to kosmetyków, czy jedzenia, ale te oleje to dla mnie póki co czarna magia... A nawet jak czasem stanę przed półką w sklepie i widzę 10 różnych słoików z tym olejem kokosowym, i coś mi się obiło o uszy, że mogą być rafinowane i nierafinowane, to zawsze stwierdzam, że kiedy indziej bo nie mam czasu tego rozkminiać. Pomóżcie i podpowiedzcie w dwóch zdaniach o co chodzi i jak mam to kupować, czy to wszystko jedno, czy wszystkie będą dobre, czy są jakieś różnice

Cytat:
Jestem na ip, zbadal mnie lekarz i ide na patologie ciazy, mam rozwarcie na palec, dostane leki na pluca gdyby porod mial sie wczesniej zaczac. Masakra bo nie bylam na to przygotowana :/
Niewiarygodne są te Twoje przejścia z lekarzami!
Mam nadzieję, że to rozwarcie i inne problemy to tylko straszaki i wszystko skończy się dobrze i w terminie!

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Przy okazji polecacie jakąś fajną torbę do wózka?Mam chęć na tą ze Skip Hop, ale one są niesamowicie drogie. Myślicie że warto 270 zł zainwestować?
Ech, też miałam taaaką ochotę na Skip Hopa. Zwłaszcza gdybym zdecydowała się na używany wózek, to chciałam sobie to "powetować" wypasioną torbą Ale ta cena to jednak przegięcie Myślałam też, żeby kupić używaną, w końcu jak to taka wypasiona jakość, to czemu by nie brać używanej, ale chyba zdecyduję się na tą:
http://allegro.pl/babyono-inteligent...521372897.html

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z IP zaniepokoiły mnie dzisiejsze twardnienia bo były regularne i w pewnym momencie zabolalo mnie cos w podbrzuszu az mnie zginęło wpół!! okazało się ze szyjka skrócona i teraz leże pod KTG...

Oj, Ty niepoprawny łobuzie Znowu przesadziłaś z tymi oknami i sprzątaniem
Ale jak już tyle wytrwałaś, to chyba już Ciebie i Marcelka żadne okna ani nic nie pokona, ale uważaj jednak na siebie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Kontynuuje - ja tez wyladowalam dzis w szpitalu, ale jestem "orginalna" wiec ja leze na kardiologii. Mial kontrole z wynikami holtera i kardiolog mnie wyslal na ip bo mi sie w tym holterze jakies czestoskurcze pojawily. Dostalam leki, maja mi je dawac ze dwa dni i potem powtorka holtera ��
Jeszcze nie doczytałam reszty, ale nie biorę pod uwagę innej opcji niż, że jest wszystko dobrze!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-10-31 o 23:24
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 23:29   #3638
kamisha
Zakorzenienie

mewka czekam na fote odzienia i no listy z gemini juz ogarnelas ?

tak opanowana na szczescie chociaz dzis tez nam leciala woda Z rury. ale juz zakrecona porzadnie...

uuu.. nam plytki robi wuja wiec dziala ale syf robi na cala chalupe.. i dzis ogarnialam z mama.. :/

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

dziewczyny liczmy na dobry szybki porod wiecie wjazd na porodowe trzy krzyki i dziecie z nami

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

mewka - a ja zmierze sie z gemini po wyplacie hehehe

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-31, 23:44   #3639
muffinowe_love
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

Justyna gratulacje!!! Musisz być teraz potrójnie zakochana

mademoiselle - trochę z poślizgiem - wszystkiego naj!!!

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

odebraliśmy klucze
wiec od jutra zaczynamy intensywny remont, może mnie tu nie być
mam nadzieje ze wroce z fotkami juz urzadzanego mieszkanka
Super!!!

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
A my od soboty awansowaliśy, tzn. nie leżymy już na oiomie tylko na patologii noworodka. Od soboty młody też jest już całkowicie bez dodatkowego tlenu. Lekarz mówi, że choć z morfologią nadal jest katastrofa, to jednak jest ciut lepiej. Rozmawiałam z ordynatorem. Mówi, że z decyzją o punkcji wstrzymują się na razie do poniedziałku, bo pozostałe wyniki badań wyszły dobrze. Najgorsze te leukocyty. Norma jest 10-12, a Okruszek ma ich 30tys. Ale kazał czekać i być dobrej myśli. Jak wszystko będzie ok, to za tydzień z inkubatorka przejdziemy do łóżeczka. No i waga w końcu zaczęła troszkę rosnąć
To praktycznie same dobre wiadomości. Oby Kubuś rósł w siłę, a te leukocyty się unormowały

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Teraz ide pranie wstawić, poprasowac co nie co.
Aaaa wybralismy w końcu imię w.grudniu.powitamy Szymona) Migdalku możesz dopisać na pierwszej stronie)
Super wybór

Cytat:

Weź mi nawet nie wspominaj na temat sprzątania po TŻ Zwracam mu uwagę (bardziej lub mniej delikatnie) codziennie i nic

Ja sobie nie wyobrażam chodzić na NFZ. I podejrzewam, że mogłoby mnie tu nie być, gdybym właśnie się na to zdecydowała bo nie wszyscy chcą robić USG w bardzo wczesnej ciąży. Zresztą ja znałam swojego lekarza wcześniej i wiedziałam, że jest świetny, więc nawet nie chciałam szukać innego.
Jja chodziłam na NFZ przed ciążą i pierwsza wizyta ciążowa też była na NFZ. Okres mi się spóźnił, ale robiłam test i nic nie wykazał. Myślałam, że to ze stresu i na nic nie liczyłam, a pani dr stwierdziła, że widzi jajeczko, ale z tego nic nie będzie i da mi skierowanie do szpitala na badanie i w razie czego mnie tam wyczyszczą Puste wg pani dr jajo okazało sie jajem niespodzianką i dzisiaj Adam ma już na pewno ponad 2 kg

Teraz chodzę do znajomego od tż który przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Mam nadzieję, że będzie przy mnie.

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

Kurde jak mnie dziś tz irytuje.

Serio dla mnie chlanie bo komuś się urodziło dziecko jest bardzo słabe.

darunia, a ten twój tż to zawsze taki roztrzepany był?
Jak czytam o tych jego wyczynach i pomysłach to...

Też nie rozumiem dlaczego faceci uważają, że trzeba się schlać, żeby uczcić potomka
Na szczęście mój tż jest praktycznie abstynentem (pije tylko wino/piwo w domu ze mną i to od wielkiego dzwona, zawsze jak gdzieś wychodzimy, to on jest kierowcą. Czasami to się śmieję, czy on przypadkiem nie należy do AA A teraz jak jestem w ciąży, to w ogóle stawia sobie za punkt honoru, żeby być zawsze gotowy na różne niespodzianki)

W ogóle to powiem Wam, że wcześniej byłam w bardzo nieciekawym związku, a nawet dwóch, a teraz tż wynagradza mi to wszystko. Jestem w nim zakochana po uszy, mam nadzieję, że Adam będzie taki sam jak jego tata

Cytat:
Ja 15 listopada mam ostatni dzień! 16 leze w lozku do poludnia!!!

Dobry plan, za to że jesteś taka dzielna to a bym jeszcze na twoim miejscu poleżała sobie nie tylko tego 16tego

Cześć folinka, też właśnie myślałam o tej torbie co pokazujesz, ale jeszcze mnie kuszą z alliexpres, tylko że jeszcze nic tam nie zamawiałam i mam trochę stracha...

Dziewczyny takie cuś znalazłam

https://pl.aliexpress.com/item/high-...c-0245d29fa6e2

https://pl.aliexpress.com/store/prod...ryId=100001871

Edytowane przez muffinowe_love
Czas edycji: 2016-10-31 o 23:51
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 05:09   #3640
kaziowa
Zadomowienie

Jak tak już nie śpię, to podrzuce Wam co fajnego znalazłam dla przyszłych odwiedzających ✌ http://www.sosrodzice.pl/zanim-odwie...rodka/#article

Stary 2016-11-01, 06:02   #3641
ewelinuus
Zadomowienie

Hej wstałam, mezus pojechal sprzedawać, dobrze ze juz ostatni dzien a ja chyba sie jeszcze poloze bo znowu dzien bedzie mi sie dluzyl jak nie wiem. Pozniej jadę do tesciowej na obiadek a wczoraj juz mnie bralo jakkes przeziębienie ale cale szczescie chyba przeszlo, jeszcze mi mezus przywiozl rosolku od tesciowej i lepiej juz dzis, tylko nos zatkany jeszcze.
Dobrze ze juz koniec tego sprzedawania tych zniczy bo mi teskno juz do męża ale co mnie pociesza to zarobilismt juz na dokonczenie wyprawki więc spoko
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 06:52   #3642
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Justyna gratulacje!!! Musisz być teraz potrójnie zakochana

mademoiselle - trochę z poślizgiem - wszystkiego naj!!!

Super!!!

To praktycznie same dobre wiadomości. Oby Kubuś rósł w siłę, a te leukocyty się unormowały

Super wybór

Jja chodziłam na NFZ przed ciążą i pierwsza wizyta ciążowa też była na NFZ. Okres mi się spóźnił, ale robiłam test i nic nie wykazał. Myślałam, że to ze stresu i na nic nie liczyłam, a pani dr stwierdziła, że widzi jajeczko, ale z tego nic nie będzie i da mi skierowanie do szpitala na badanie i w razie czego mnie tam wyczyszczą Puste wg pani dr jajo okazało sie jajem niespodzianką i dzisiaj Adam ma już na pewno ponad 2 kg

Teraz chodzę do znajomego od tż który przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Mam nadzieję, że będzie przy mnie.

darunia, a ten twój tż to zawsze taki roztrzepany był?
Jak czytam o tych jego wyczynach i pomysłach to...

Też nie rozumiem dlaczego faceci uważają, że trzeba się schlać, żeby uczcić potomka
Na szczęście mój tż jest praktycznie abstynentem (pije tylko wino/piwo w domu ze mną i to od wielkiego dzwona, zawsze jak gdzieś wychodzimy, to on jest kierowcą. Czasami to się śmieję, czy on przypadkiem nie należy do AA A teraz jak jestem w ciąży, to w ogóle stawia sobie za punkt honoru, żeby być zawsze gotowy na różne niespodzianki)

W ogóle to powiem Wam, że wcześniej byłam w bardzo nieciekawym związku, a nawet dwóch, a teraz tż wynagradza mi to wszystko. Jestem w nim zakochana po uszy, mam nadzieję, że Adam będzie taki sam jak jego tata

Dobry plan, za to że jesteś taka dzielna to a bym jeszcze na twoim miejscu poleżała sobie nie tylko tego 16tego

Cześć folinka, też właśnie myślałam o tej torbie co pokazujesz, ale jeszcze mnie kuszą z alliexpres, tylko że jeszcze nic tam nie zamawiałam i mam trochę stracha...

Czytaj oceny (ze slownikiem google) i ogladaj zdjecia. Alie to jednak ruletka. Oprocz tego sa rozne grupy na fb gdzie ludzie wrzucaja recenzje wiec mozna poszukac opinii o konkretnych ofertach i zamowic ze sprawdzonego linku.
Stary 2016-11-01, 07:49   #3643
DoDoo
Zakorzenienie

Muffinowe love, do mnie przesylki z alli ida minimum 3 tyg, a czesciej 4 wiec po prostu nie zdazysz z tym do porodu

Edytowane przez DoDoo
Czas edycji: 2016-11-01 o 07:50
DoDoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 07:55   #3644
ewelinuus
Zadomowienie

Ja na jedna bluzke czekam od 18 wrzesnia wiec tez juz sporo teraz mam zamówić jeszxze kilka drobiazgow typu skarpetki ale to one kiedy dojda to dojda
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 07:59   #3645
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ja na jedna bluzke czekam od 18 wrzesnia wiec tez juz sporo teraz mam zamówić jeszxze kilka drobiazgow typu skarpetki ale to one kiedy dojda to dojda
Ja zawsze wybieram z darmowa wysylka, moze dlatego tak dlugo ida
Stary 2016-11-01, 08:39   #3646
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Jak tak już nie śpię, to podrzuce Wam co fajnego znalazłam dla przyszłych odwiedzających ✌ http://www.sosrodzice.pl/zanim-odwie...rodka/#article

Najchętniej udostępniła bym to na fb dla tesciowej, szwagierki itp.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Tak wogole to witam sie po sniadanku. Czas sie zbierac do pracy, a tak strasznie mi sie nie chce. Siedze i sie smieje z mojego kota. Pajak sobie zrobil pajeczyne przy szybie na zewnatrz, po czym zawist na niej lisc a moj kot dostaje szalu bo go nir moze zlapac-szyba go blokuje.

Milego dnia dziewczyny!
Justynia gdzie ty jesteś, ze wczoraj cie tu nie widzialam???

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 08:50   #3647
monika0185
Zakorzenienie

Folinka co do oleju kokosowego to też nie wiedziałam jaki. W sklepie ze zdrową żywnością Pani podpowiedziała mi, że jako kosmetyk (ale też do jedzenia): z certyfikatem, nierafinowany, extra virgine Wygląda jak smalec.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:

Ta pierwsza jest bardzo ładna
Stary 2016-11-01, 09:04   #3648
LuckySparkle
Zadomowienie

Folinka jesli chcesz kupic taki najpewniejszy to dostabiesz go w H&B ale jrdnak moze okazac sie najdrozszy. W aldi jest 100% raw extra virgine i ja wlasnie tym smaruje moj brzuszek. Wykorzystałam juz of poczatku ciazy z 5 słoików, a koszt jednego to tylko okolo £3. Warto.

Stary 2016-11-01, 09:11   #3649
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Dobry tekst! Ja np nie chce aby na paczątku ktokolwiek brał na ręcę oprócz nas. Dopiero jak my uznamy, że możemy dać.
Stary 2016-11-01, 09:15   #3650
DoDoo
Zakorzenienie

Folinka, co do olejow to tylko nierafinowane czyli nie oczyszczane, tloczone na zimno. Sa pare zl drozsze ale za to jaka jakosc. Ja wczoraj dostalam olej kokosowy nierafinowany, poprzednio mialam rafinowany i jest bez porownania. Ma piekny delikatny zapach i jakos sie lepiej wchlania. Te rafinowane sa pozbawione wiekszosci cennych skladnikow, wiec po co to kupowac? Ja juz nie kupie wole wydac wiecej i miec produkt 100% dobry, niz byle co.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Dobry tekst! Ja np nie chce aby na paczątku ktokolwiek brał na ręcę oprócz nas. Dopiero jak my uznamy, że możemy dać.
Ja nie chce na poczatku zadnych odwiedzin szczegolnie jednej osoby nie chce widziec, a ta bedzie pierwsza, ktora sie wprosi...
Tekst jest swietny, no moze przesada z ta pomoca sprzatania ale jest kilka cennych uwag.
Stary 2016-11-01, 09:35   #3651
monika0185
Zakorzenienie

Wow wg Om zaczęłam 36 tc
Stary 2016-11-01, 09:37   #3652
papaPapaya
Zakorzenienie

Kociulku - super, że u was coraz lepiej! oby tak dalej! te leukocyty opanujecie i trzymam kciuki za szybki powrót do domu

dziewczyny, grupowo, gratuluje udanych wizyt

Kaziowa - moja mama przychodząc do swojej bratowej której się urodziło drugie dziecko non stop marudziła, że pieluchy nie są w koszu tylko leżą w pokoju na ziemi i że ma syf. A to był tydzień po wyjściu ze szpitala, gdzie kobieta sama siedzi w domu z dwójką dzieci bo jej mąż zjeżdża do domu tylko w weekendy bo taką ma prace. Już widze jak to będzie u mnie

Lucky - szybko zlecą te dwa tygodnie w koncu sobie odpoczniesz ja mam nadzieję, że jak ty będziesz miała pierwszy dzień bez pracy to ja będę miała pierwszy dzień w nowym mieszkaniu

monia - zazdroszcze rodzenia w wodzie

its - ty chodzisz z rozwarciem, ale niedługo już będziesz miała 37 tydzień czyli ciąża donoszona, a w 38. juz sie nie mówi o wcześniakach jak to szybko zleciało!

Witam się w 9. miesiącu
wczoraj od 8 do 21 byłam w mieszkaniu z TŻ, zaczynaliśmy remont, ja pochodziłam po sklepach i pokupowałam g.wienka w stylu: miski, zmiotki, scierki i takie tam niezbędne rzeczy do utrzymania porządku podczas nasze "budowy" przyznam się, że na koniec dnia płakałam już z bólu pleców, bo w naszym mieszkaniu można usiąść albo na podłodze albo na jednym taboreciku nie ma tam dosłownie nic
więc dostałam od TŻ zakaz przyjazdu tam dzisiaj i grzecznie go posłuchałam i nadal leżę w łóżku i się regeneruję. Wczoraj troche przegiełam
TŻ tam jest, pracuje tam dzisiaj. Podziwiam go za ten zapał i chęci. I jednocześnie utwierdzam się w przekonaniu, że jestem mega szczęściarą, że go mam
Po południu jade do niego z obiadem i tortem i leżakiem
A od jutra przez tydzień już będę miała bezwzględny zakaz przyjeżdżania do mieszkania bo zacznie się malowanie ścian i mam nie wdychać tych oparów
a chciałam mu tyyyyle pomóc
niby ciąża to nie choroba, a jednak nic nie można robić
więc muszę siedzieć w domu i czekac aż wejde na gotowe

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 09:47   #3653
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Kociulku - super, że u was coraz lepiej! oby tak dalej! te leukocyty opanujecie i trzymam kciuki za szybki powrót do domu

Kaziowa - moja mama przychodząc do swojej bratowej której się urodziło drugie dziecko non stop marudziła, że pieluchy nie są w koszu tylko leżą w pokoju na ziemi i że ma syf. A to był tydzień po wyjściu ze szpitala, gdzie kobieta sama siedzi w domu z dwójką dzieci bo jej mąż zjeżdża do domu tylko w weekendy bo taką ma prace. Już widze jak to będzie u mnie

Lucky - szybko zlecą te dwa tygodnie w koncu sobie odpoczniesz ja mam nadzieję, że jak ty będziesz miała pierwszy dzień bez pracy to ja będę miała pierwszy dzień w nowym mieszkaniu

its - ty chodzisz z rozwarciem, ale niedługo już będziesz miała 37 tydzień czyli ciąża donoszona, a w 38. juz sie nie mówi o wcześniakach jak to szybko zleciało!

Witam się w 9. miesiącu
wczoraj od 8 do 21 byłam w mieszkaniu z TŻ, zaczynaliśmy remont, ja pochodziłam po sklepach i pokupowałam g.wienka w stylu: miski, zmiotki, scierki i takie tam niezbędne rzeczy do utrzymania porządku podczas nasze "budowy" przyznam się, że na koniec dnia płakałam już z bólu pleców, bo w naszym mieszkaniu można usiąść albo na podłodze albo na jednym taboreciku nie ma tam dosłownie nic
więc dostałam od TŻ zakaz przyjazdu tam dzisiaj i grzecznie go posłuchałam i nadal leżę w łóżku i się regeneruję. Wczoraj troche przegiełam
TŻ tam jest, pracuje tam dzisiaj. Podziwiam go za ten zapał i chęci. I jednocześnie utwierdzam się w przekonaniu, że jestem mega szczęściarą, że go mam
A od jutra przez tydzień już będę miała bezwzględny zakaz przyjeżdżania do mieszkania bo zacznie się malowanie ścian i mam nie wdychać tych oparów
Ja tez mam taka nadzieje i z calego serca zycze Ci, zebys 16 listopada mogla sie wyłożyć wygodnie w swoim nowym wymalowanym i czystym mieszkanku!

Az sie milo czyta o takim tz!!! Brawa dla niego!

Nas czeka obowiazkowy remont ubukacji w styczniu. Boje sie go jak ch**ra... mam nadzieje, ze tesc albo tata wpadna pomoc tz i wszystko pojdzie szybko. W koncu nasza ubikacja to 1mx1.5m...

Stary 2016-11-01, 10:46   #3654
kamisha
Zakorzenienie

papaya - najwazniejsze ze sie przeprowadzacie, malowanie szybko minie, u nas bedzie za 2 tyg . bedzie dobrze

Stary 2016-11-01, 11:10   #3655
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Witam się w 9. miesiącu
Normalnie czuje ta ekscytacje nowym mieszkaniem
Lepiej odpoczywaj bo przy remoncie bys sie nalazila, nadzwigala i wgl.
Ja jutro bede malowac tak komode z ikei, oczywiscie na bialo
Strasznie zaluje, ze lozeczka nie pomalowalismy, trzebaby je zeszlifowac cale, a to troche roboty...
Upieklam lopatke, zrobilam gulasz z kurczaka. Padam na ryj
Stary 2016-11-01, 11:23   #3656
kamisha
Zakorzenienie

wlasnie Papaya wiadomo chce sie pomoc ale nie jestesmy w stanie, ja wczoraj odkurzylam miedzy plytkami, zamiotlam itp. wiecej nic jie zrobie malowanie odpada smrod i rece w gorze..

dodoo - powodzonka w malowaniu
my lozeczko malowalismy ale duzo jednak z nim bylo roboty, a reszte mebli od razu biala kupilismy.
wszystko zalezy czy masz miejsce na malowanie, my pierwsze szlufy i malowanie mielismy jak bylo cieplo, ostatni raz malowalismy w warsztacie w cieplym.

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-11-01 o 11:24
Stary 2016-11-01, 11:28   #3657
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
wlasnie Papaya wiadomo chce sie pomoc ale nie jestesmy w stanie, ja wczoraj odkurzylam miedzy plytkami, zamiotlam itp. wiecej nic jie zrobie malowanie odpada smrod i rece w gorze..

dodoo - powodzonka w malowaniu
my lozeczko malowalismy ale duzo jednak z nim bylo roboty, a reszte mebli od razu biala kupilismy.
wszystko zalezy czy masz miejsce na malowanie, my pierwsze szlufy i malowanie mielismy jak bylo cieplo, ostatni raz malowalismy w warsztacie w cieplym.

Mam gdzie malowac ale z lozeczkem chyba odpuszcze bo kto wie czy jak zaczne przy nim grzebac to odpukac ale moze sie zacznie porod?
A szlifowanie troche zajmie bo to juz stare lozeczko i grubo jest ten lakier itd.
Komode machne raz dwa bo jest gotowa do malowania.
Stary 2016-11-01, 11:39   #3658
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam taka nadzieje i z calego serca zycze Ci, zebys 16 listopada mogla sie wyłożyć wygodnie w swoim nowym wymalowanym i czystym mieszkanku!

Az sie milo czyta o takim tz!!! Brawa dla niego!

Nas czeka obowiazkowy remont ubukacji w styczniu. Boje sie go jak ch**ra... mam nadzieje, ze tesc albo tata wpadna pomoc tz i wszystko pojdzie szybko. W koncu nasza ubikacja to 1mx1.5m...

My mamy mniejszy kibelek szybko pojdzie na pewno! A juz bedzie Lili wiec ty sobie spokojnie z nia bedziesz siedziala i bedziesz miala w nosie remont

Cytat:
Normalnie czuje ta ekscytacje nowym mieszkaniem
Lepiej odpoczywaj bo przy remoncie bys sie nalazila, nadzwigala i wgl.
Ja jutro bede malowac tak komode z ikei, oczywiscie na bialo
Strasznie zaluje, ze lozeczka nie pomalowalismy, trzebaby je zeszlifowac cale, a to troche roboty...
Upieklam lopatke, zrobilam gulasz z kurczaka. Padam na ryj
Ja obiore zaraz ziemniaki i to bedzie jedyne co dzis zrobie
Jaka farba pomalujesz komode?
Cytat:
Mam gdzie malowac ale z lozeczkem chyba odpuszcze bo kto wie czy jak zaczne przy nim grzebac to odpukac ale moze sie zacznie porod?
A szlifowanie troche zajmie bo to juz stare lozeczko i grubo jest ten lakier itd.
Komode machne raz dwa bo jest gotowa do malowania.
Przede wszystkim malenstwo bedzie w lozeczku spac wiec dobrze zeby ono nie smierdzialo farba. A do tego potrzebny jest czas i wietrzenie a czasu coraz mniej
Ja swoje (kupne) lozeczko wietrze juz 2 miesiace zeby nie smierdzialo nowoscia

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 11:48   #3659
mademoiselle_m
Zadomowienie

Witamy sie rownież w 9 miesiącu
Papaya trzymam kciuki za remont
Nam w sr położna mówiła ze nie powinno się wprowadzać noworodka do nowego/ świeżo wyremontowanego domu lub nawet takiego w ktorym są nowe meble, wlasnie przez te wszystkie zapachy
Niestety u nas jest wszystko naraz Mimo ze gipsowanie ścian i malowanie odbywało sie ok lipca i od tego czasu w zasadzie wszystkie okna mamy ciagle pootwierane to jak się wchodzi do domu to czuć ten remontowy zapach a wybieraliśmy przeciez specjalnie farby takie nieszkodliwe, antyalergiczne itd
Juz widze jaki przyjdzie rachunek za ogrzewanie przy tych pootwieranych oknach
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-01, 11:56   #3660
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Wow wg Om zaczęłam 36 tc
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości