Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-07, 16:59   #3661
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Sunny_eyes sliczna bombka ja chce juz swieta

Czy Wy tez pozeracie mandarynki tak jak ja ?
Ja pożeram grapefruity i pomelo. 😍

21/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 17:01   #3662
laurka23
Zakorzenienie

Nadrabiam, dziękuję za życzenia zdrówka

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Jestem na sali z dwoma dziewczynami które będą rodziły drugie dziecko. Nie są one ani miłe ani pomocne. Czuje wręcz że mnie straszą. Jedną zaczęła rodzic o 3 w nocy i ma bóle krzyżowe których nie miała w pierwszej ciąży. Dobrze że jestem w miarę twardą i nie rusza mnie co do mnie mówią, powtarzam im że się nie boję. Teraz trochę puszczają z tonu bo widzą że jednak nie bedzie tak samo jak przy pierwszym. Nie życzę jednak żadnej takich koleżanek z sali i żeby każda z nas do porodu jechała z domku a nie Musiała mieć wywołan.. Chce do domu
Chyba chcą się twoim kosztem dowartościować i pocieszyć tym, że ktoś inny też się będzie bał. Głupie baby.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Cześć

też mi się to często zdarza jak mam kaszel
No to ulga że nie tylko ja

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Sreberko głupimi babami sie nie przejmuj, zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia

A ja się pochwalę, że mam dzisiaj urodziny cudownie jest się starzeć dobrze, ze teraz bedzie dla kogo imprezy żadnej nie robię, rodzice przychodzą na obiad i oglądanie wózka
100 lat!

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
teściowie wpadli szybciej niz zapowiadali i bardzo szybko się zmyli. czyżby nie chcieli się widzieć z moją mamą? ale nie ma smutku, teściowa zapowiedziała, że wpadną za jakieś 3 tygodnie z łóżeczkiem i przywiozą nam też zasikane i zmechacone koce, które nam zaprezentowali jak byliśmy u nich z tydzień temu, bo "nie podobają ci się, ale coś sobie nimi wyłożysz"
Piwnicę chyba

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
W teorii jak wody odchodzą to jeszcze nie trzeba jechsc do szpitala (słyszałam coś o 2h, ale tez mnóstwo historii że ledwo odeszły a tu kolana trzeba było zacisnąć żeby dojechać do szpitala)
Więc w teorii pani skończy je robić ;D na luzie. Całość trwa 2-3h ;D
No ale z mokrym tyłkiem niekomfortowo by chyba było

Cytat:
a ja sie obawiam tego ze nie bede potrafila przec.. Ze nie urodze..
Eee jak kupę umiesz zrobić to dasz radę Mówię to ja, miałam cc nie wiem co to bóle i też się boję

Zanim skończę nadrabianie to napiszę że byłam na wizycie. Lekarz zdegustowany moją lekarką 1-go kontaktu, że vocaler mi przepisuje na taki kaszel. Kazał kupić acc na rozrzedzenie wydzieliny i nie przejmować się tym że na ulotce jest że nie można, albo mucosolvan. Mówił że kiedyś robili z tej substancji co w tym jest wlewy dożylne ciężarnym na rozwój płuc. Żelazo nadal mi spada, ale jeszcze w normie. Mówi że mi pokrzywa nie pomoże, mam jeść jajka. Dużo jajek, śmiał się że jak dam radę to nawet 5 dziennie Właśnie sobie ugotowałam na kolację, bo w sumie dawno nie jadłam. Mała ok, ale dalej nie chce pokazać buźki. Siedzi na pupie, kopie w pęcherz i uciska mi głową wątrobę, okropnie mnie boli.

Lecę nadrabiać dalej.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 17:03   #3663
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

21/40
it's a girl.
Ja też!!!!)) kwasniutkie pyszniutkie)

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
:

No ale z mokrym tyłkiem niekomfortowo by chyba było

.

Niekomfortoeo to przy porodzie będzie mając w myśli że takie atrakcje za kilka godzin to na bank mokry tylek by mi nie przeszkadzał
Stary 2016-11-07, 17:04   #3664
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
-----

Podziwiam,że po glukozie dałaś radę chodzić po sklepach. Mi było mdło i śpiąca byłam okropnie. Marzyłam tylko żeby do domu iść
ja też okropnie po glukozie się czułam. co prawda nie zasłabłam ani nie zwymiotowałam, ale mnie mdliło, brzuch cały zawalony. nie byłam w stanie jeść po tej glukozie choć wiadomo, że byłam głodna. wróciłam do domu i od razu poszłam spać. dla mnie ogtt=dzień na zmarnowanie
Stary 2016-11-07, 17:09   #3665
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Staram się trzymać dietę i jak na razie wyregulowałam dietą. Najbardziej wkurza mnie kłucie się kilka razy dziennie- schodzi mi skóra z opuszków. Mam nadzieję, że tak zostanie do końca- kuzynka TŻ kilka tygodni przed porodem miała opuszki w siniakach i podpuchniete i mimo trzymania się diety musiała w ostatnich tygodniach przyjmować insulinę. Generalnie da się z tym żyć
Ojej, nie wiedzialam, ze tak zle z tym kluciem. Zobacze jak bedzie u mnie.

A co do diety? Dostalas jakis jadlospis czy sama szukasz informacji co jesc? Ja na razie jestem przerazona, ze nie bede umiala posilkow sobie przygotowac.
Cytat:
o jaaa najgorszy ten glukometr, ale jestem pewna, że jeśli chodzi o dietę przyzwyczaisz się i ogarniesz..
kiedy wychodzisz ze szpitala? już tak dlugo Cię tam trzymają
Teraz to juz nie wiem kiedy wyjde. Juz 2 razy sie nastawialam na wyjscie, a tu cos wyskakiwalo. Serio, juz nie spodziewam sie cudow, bo ciagle cos zle.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 17:15   #3666
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja też po glukozie czułam się fatalnie, dni wyrwane z kalendarza...
Stary 2016-11-07, 17:18   #3667
malawrednioszka
Zakorzenienie

Shiruvii obys szybko wyszla ze szpitala
Mnie irytuje strasznie przyspieszanie atmosfery swiatecznej.. Niedlugo u mnie w kerfie pewnie postawia choinke.. :-/ a po nowym roku to juz z gorki :P

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 17:26   #3668
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
oj sorry, zapomniałam się, to takie moje słowotwórstwo...
super->supcio/subcio->subusiowe

dzwoniłam do babki od szkoły rodzenia, żeby się spytać czy muszę mieć jakiś dowód ubezpieczenia zdrowotnego, ale nic mi nie powiedziała, tylko że o 18 bedzie smsy wysylać i jak nie dostane to wtedy dzwonic.
ale nie wiem po co to.. jak byłam w szpitalu to pielegniarka wpisała moje dane do kompa i się wyswietlilam na zielono czyli ubezpieczona.
wy takie druczki musicie przynieść?
my też jutro idziemy, ale nic nie wiem o ubezpieczeniu, że mamy dowód pokazać...mamy karty nfz to sobie w przychodni sprawdzi

Cytat:
Sunny_eyes sliczna bombka ja chce juz swieta

oooo tak

Cytat:
Podziwiam,że po glukozie dałaś radę chodzić po sklepach. Mi było mdło i śpiąca byłam okropnie. Marzyłam tylko żeby do domu iść
w połowie już było gorzej spanie na stojąco

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

21/40
it's a girl.
ommmniommm grapefruit, muszę kupić

Cytat:
ja też okropnie po glukozie się czułam. co prawda nie zasłabłam ani nie zwymiotowałam, ale mnie mdliło, brzuch cały zawalony. nie byłam w stanie jeść po tej glukozie choć wiadomo, że byłam głodna. wróciłam do domu i od razu poszłam spać. dla mnie ogtt=dzień na zmarnowanie
śpiąca też byłam bardzo, ale później, ale ogólnie nie było źle, odbijanie tylko cytryną

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

A co do diety? Dostalas jakis jadlospis czy sama szukasz informacji co jesc? Ja na razie jestem przerazona, ze nie bede umiala posilkow sobie przygotowac.

Teraz to juz nie wiem kiedy wyjde. Juz 2 razy sie nastawialam na wyjscie, a tu cos wyskakiwalo. Serio, juz nie spodziewam sie cudow, bo ciagle cos zle.

no to już chyba żart, że tak długo trzymają...co jest nie tak? masz skurcze?
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 17:35   #3669
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
a co to ?
Odciągacz glutków do nosa

Cytat:

Nie nastawiaj się źle. Idzie się przyzwyczaić. Nie będziesz miała spotkania z diabetologiem? Ja na takich spotkaniach dostałam listę zakazanych/dozwolonych produktów. Przepisywałam ją tutaj niedawno. Nie chodzi się głodnym. Co do listy, to z tego, co pamiętam Mariea pisała jeszcze, co ona uważa, a ona się zna bardziej niż ja.Co jeszcze od siebie mogę powiedzieć- po paru dniach zobaczysz jak Twój organizm reaguje. Ja mam niektóre produkty z listy dozwolonych na które mój organizm reaguje skokiem cukru- wypracujesz sobie to wszystko. Będzie ok. Serio. To dobra, zdrowa dieta.

Cytat:
Shiruvii obys szybko wyszla ze szpitala
Mnie irytuje strasznie przyspieszanie atmosfery swiatecznej.. Niedlugo u mnie w kerfie pewnie postawia choinke.. :-/ a po nowym roku to juz z gorki :P
Ja się cieszę i dalej szukam świątecznego swetra/bluzki. Ale rozumiem, jak kogoś to denerwuje.
Stary 2016-11-07, 18:03   #3670
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Zanim skończę nadrabianie to napiszę że byłam na wizycie. Lekarz zdegustowany moją lekarką 1-go kontaktu, że vocaler mi przepisuje na taki kaszel. Kazał kupić acc na rozrzedzenie wydzieliny i nie przejmować się tym że na ulotce jest że nie można, albo mucosolvan. Mówił że kiedyś robili z tej substancji co w tym jest wlewy dożylne ciężarnym na rozwój płuc. Żelazo nadal mi spada, ale jeszcze w normie. Mówi że mi pokrzywa nie pomoże, mam jeść jajka. Dużo jajek, śmiał się że jak dam radę to nawet 5 dziennie Właśnie sobie ugotowałam na kolację, bo w sumie dawno nie jadłam. Mała ok, ale dalej nie chce pokazać buźki. Siedzi na pupie, kopie w pęcherz i uciska mi głową wątrobę, okropnie mnie boli.

Lecę nadrabiać dalej.
No to dobrze,że coś porządnego Ci przepisał. Oby pomogło
I super,że z córunią ok
Ja jestem ciekawa jak moja jest ułożona. Często mi się obrywa o jajnikach :/ Wizytę mam 15 go to się dowiem
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ommmniommm grapefruit, muszę kupić

O JA TEŻ!! mandarynki i grejpfrut
Cytat:
Odciągacz glutków do nosa
]
Ale grający? po co ?
Stary 2016-11-07, 18:16   #3671
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:

Ale grający? po co ?
To ustępstwo dla męża. Ja będąc na miejscu decyduję właściwie o wszystkim, więc niech chłop ma, bo się jeszcze mi tam zbuntuje Sprawdziłam i na szczęście melodyjkę włącza się osobno. Nie wiem czemu, ale mój budyń ciążowy w mózgu wmówił mi, że aspirator gra "La cucaracha"
Stary 2016-11-07, 18:20   #3672
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

za super wyniki

[/COLOR]
Damy radę!

Ja całe szczęście jakoś przeżyłam glukozę.Okropne w smaku, mimo,że miałam cytrynę.
Momentami było już blisko Aż do tej pory jak pomyślę to mnie otrząsa
Jutro wyniki. Ale ulga,że już po
Dobrze że dałaś radę, ja mam w ostatnim tygodniu listopada robić

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Siedzę na allegro i nie umiem wybrać, pomóóżcie
Oglądam kokony/kojce i nie wiem co mi się podoba

Numer 1
Numer 2
Numer 3
Numer 4
Numer 5
Numer 6
Numer 7
Na dawanda też fajne widziałam. Ja nie kupię, takie niemowlę i tak się nie obraca więc nie spadnie z łóżka czy coś, a wyrośnie w mig z tego. Co nie znaczy że nie jest ładne

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ojjj zdrówka dla Was! Kaszel i katar w ciąży solidnie potrafią wymęczyć...
Co do popuszczania, to przy moim ostatnim "przeziębieniu" walczyłam z tym przy KAŻDYM kichnięciu i kaszlnięciu... okropne uczucie...
No dziś już z tym popuszczaniem lepiej, ale wczoraj to ciągle podpaski zmieniać musiałam, jakiś koszmar

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuchy!
Dołączam do Was. Termin na 1 lutego
Czujemy się z Kajtkiem bardzo dobrze. Od tygodnia jestem na zwolnieniu i tyle co mogę to ogarniam w domu.
Obecnie jesteśmy z Mężem na etapie wyboru wózka. Czy Wy już kupiliście bryki dla swoich maleństw? Jeśli tak to podzielcie się - jestem ciekawa
hej

Cytat:
I jak dajesz rade?
Ja sie dzisiaj dowiedzialam troche sie zalamalam, bo znowu przedluzy mi sie pobyt w szpitalu

Jej czemu tak cię trzymają?

Cytat:
Ja też!!!!)) kwasniutkie pyszniutkie)

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Niekomfortoeo to przy porodzie będzie mając w myśli że takie atrakcje za kilka godzin to na bank mokry tylek by mi nie przeszkadzał
też prawda Ale ja myślę, że pani robiąca te rzęsy była by tak zestresowana że jej tam urodzisz że by cię wygoniła

Cytat:

Mnie w poprzedniej ciąży tak trzymali, ciągle coś wymyślali. W końcu się wkurzyłam i kazałam ordynatorowi powiedzieć co i jak i kiedy wyjdę. Stwierdził że po co mam wychodzić jak niedługo rodzę (nic nie robili a kasa z NFZ za mnie do szpitala leciała) Tak się wkurzyłam że na własne żądanie tego samego dnia wyszłam.

Cytat:
No to dobrze,że coś porządnego Ci przepisał. Oby pomogło
I super,że z córunią ok
Ja jestem ciekawa jak moja jest ułożona. Często mi się obrywa o jajnikach :/ Wizytę mam 15 go to się dowiem

O JA TEŻ!! mandarynki i grejpfrut

Ale grający? po co ?
No, oby mi pomogło bo już od tego kaszlu mam wrażenie że płuca wypluję, na szczęście szyjka długa.

Uff nadrobiłam. Lecę Michasiowi zrobić inhalacje potem wykąpię i będę miała wieczór dla siebie.
Stary 2016-11-07, 18:29   #3673
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
To ustępstwo dla męża. Ja będąc na miejscu decyduję właściwie o wszystkim, więc niech chłop ma, bo się jeszcze mi tam zbuntuje Sprawdziłam i na szczęście melodyjkę włącza się osobno. Nie wiem czemu, ale mój budyń ciążowy w mózgu wmówił mi, że aspirator gra "La cucaracha"
Stary 2016-11-07, 18:41   #3674
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę:

sztyft

kompres
Dziękuję bardzo

Cytat:
100 lat!

Lecę nadrabiać dalej.
Dziękuję za życzenia
Jeju 5 jajek dziennie? Ja się boję zjeść 2, bo nie wiem czy nie będzie za dużo

Cytat:

Ponoć dobrze jest iść do dietetyka żeby wszystko wytłumaczył
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 18:48   #3675
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za życzenia
Jeju 5 jajek dziennie? Ja się boję zjeść 2, bo nie wiem czy nie będzie za dużo
No ja oczy wielkie zrobiłam a ten mi że mam się nie bać bo mi nic po tym nie będzie
Stary 2016-11-07, 18:52   #3676
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
No ja oczy wielkie zrobiłam a ten mi że mam się nie bać bo mi nic po tym nie będzie
I ma rację, jajka są zdrowe Bez obaw o większe ilości.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 19:05   #3677
__malaMi__
Zadomowienie

Uf jestem. Zrobiłam dzisiaj rundkę po lumpkach i tak mnie boli kręgosłup, ze szok. Brzucha niewiele co widać, a już się sypię

Czekam też na wyniki mofro, mocz i toxo. Babka mi powiedziała, że już dzsiaj mogłabym robić krzywą cukrową, a ja mam dzisiaj 22+2

Cytat:
88 sztuk newbornów kosztuje 49.99, a 80 sztuk dwójek czyli tych 3-6 kg 37.99. czyli wychodzi taniej niż z neta, a pewnie tam jeszcze jest jakiś koszt wysyłki, to w ogóle. ja nie wiem czy w ogóle kupować te newborny, może jakąś paczkę jedną. chyba postawię na te 3-6 kg.
od położnej i koleżanek wiem, ze do szpitala i na początek jednak 1 i ja taką biorę, ale nie mega pakę, do szpitala mniejsza wezme.
N i wszystkie koleżanki radziły nie robić zapasów pieluch, bo czasami coś nie odpowiada, są uczulenia itp.

Cytat:
A ja stwierdziłam, że 1 będę kupowała po 22szt. Przeważnie są po 13zł x 4 = 88szt, czyli 52zł. Różnica żadna, między 22szt a 88szt. a przynajmniej nie wyrzucę niepotrzebnej ilości.
chyba też kupie te mniejsze, szczególnie, że do szpitala polecają brać właśnie mniejsze paczki

Cytat:
ostatnio na warsztatach pani mowila ze do szpitala z jedynkami
nawet jak dziecko ma 4kg to w jedynki wchodzi.
i mała paczka, żeby nie mieć walizek jak na wczasy

Cytat:

Co do karmienia to ja nie jestem nawet pewna czy będzie mi się wygodnie z taką poduchą karmić więc chyba nie będę inwestować za wiele, muszę spróbowac najpierw
od każdej która poduche mam słyszę, że naprrawde warto. Ja kupiłam poduche do spania do której była taka do karmienia, ale ona jest mega malutka także bedę dokupowała do karmienia osobno.

Cytat:
Cześć Dziewuchy!
Czujemy się z Kajtkiem bardzo dobrze. Od tygodnia jestem na zwolnieniu i tyle co mogę to ogarniam w domu.
Obecnie jesteśmy z Mężem na etapie wyboru wózka. Czy Wy już kupiliście bryki dla swoich maleństw? Jeśli tak to podzielcie się - jestem ciekawa

witaj

Cytat:

Hamuję się trochę ale codziennie jakaś 1 czy 2 wpada
a czemu się hamujesz? ze wzgledu na cukry? ja kupiłam dopiero 2 razy i takie 3 to dla mnie na raz ida

Cytat:
a ja mam w planie iść po glukozie do pracy hmmm
Stary 2016-11-07, 19:11   #3678
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
a czemu się hamujesz? ze wzgledu na cukry? ja kupiłam dopiero 2 razy i takie 3 to dla mnie na raz ida

Przed ciążą byłam na diecie nisko węglowodanowej, nie chcę więc robić sobie aż takiego skoku bo nie wiem jak mogłoby się to skończyć dla mojej wagi I tak jem dużo więcej cukrów niż przed ciążą
Komplet jabłko + 1-2 mandarynki musi wystarczyć
Stary 2016-11-07, 19:15   #3679
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:

Nie nastawiaj się źle. Idzie się przyzwyczaić. Nie będziesz miała spotkania z diabetologiem? Ja na takich spotkaniach dostałam listę zakazanych/dozwolonych produktów. Przepisywałam ją tutaj niedawno. Nie chodzi się głodnym. Co do listy, to z tego, co pamiętam Mariea pisała jeszcze, co ona uważa, a ona się zna bardziej niż ja.Co jeszcze od siebie mogę powiedzieć- po paru dniach zobaczysz jak Twój organizm reaguje. Ja mam niektóre produkty z listy dozwolonych na które mój organizm reaguje skokiem cukru- wypracujesz sobie to wszystko. Będzie ok. Serio. To dobra, zdrowa dieta.
Dziekuje Poszukam posta. Co do spotkania - pewnie bede miala,musza mi chyba cos ustalic jeszcze w czasie pobytu w szpitalu. A potem sobie ogarne juz wizyty

Cytat:

Ponoć dobrze jest iść do dietetyka żeby wszystko wytłumaczył
Czekam wlasnie az mnie wypuszcza. Od dzisiaj mam szpitalna cukrzycowa, zobaczymy jakie beda wyniki.

Trzymaja mnie, bo w miedzyczasie dostalam leki podbijajace cukier i musza poobserwowac. Mam troche dosc, ale z opieki poki co jestem (tfu,tfu) zadowolona. Napisalabym wiecej w klubie, ale nie mam dostepu. A jak ktos chce to moge napisac na priv o co dokladnie chodzilo

Bardzo wszystkim dziekuje za wsparcie

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 19:32   #3680
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Uf jestem. Zrobiłam dzisiaj rundkę po lumpkach i tak mnie boli kręgosłup, ze szok. Brzucha niewiele co widać, a już się sypię
kupiłaś coś?

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
od położnej i koleżanek wiem, ze do szpitala i na początek jednak 1 i ja taką biorę, ale nie mega pakę, do szpitala mniejsza wezme.
N i wszystkie koleżanki radziły nie robić zapasów pieluch, bo czasami coś nie odpowiada, są uczulenia itp.
Zgadzam się. Też nie będę robić zapasów pieluch bo może właśnie się okazać że uczulona będzie.
Stary 2016-11-07, 19:36   #3681
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

i mała paczka, żeby nie mieć walizek jak na wczasy
1 true true
2. tak mala jedyneczek a co do walizek, to z kolei slyszalam ze trzeba miec dwie: mama i dziecko, a druga sprawa: powinien pakować ją tata. On ma wiedziec co gdzie jest
Stary 2016-11-07, 19:42   #3682
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
I ma rację, jajka są zdrowe Bez obaw o większe ilości.
A cholesterol?
Cytat:
1 true true
2. tak mala jedyneczek a co do walizek, to z kolei slyszalam ze trzeba miec dwie: mama i dziecko, a druga sprawa: powinien pakować ją tata. On ma wiedziec co gdzie jest
Mój nawet jakby sam spakował to by pewnie nie do końca wiedział gdzie co jest
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 19:46   #3683
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge wiecej niz 2dziennie chyba że schowam się przed Michalem, bo zaraz jest obok mnie i 'niam niam'Uwielbiam mandarynki
Cytat:
Cześć Dziewuchy!
Witaj

Cytat:
Jakie zakupy Ja na razie o świętach nie myślę. I już mnie zaczyna irytować reklama T-mobile gdzie Patricia Kazadi śpiewa świąteczną piosenkę, pada śnieg i jest choinka... Ledwo Wszystkich Świętych minęło
Akurat jak to czytalam to lecialafakt zaczyna mi sie kojarzyc z znienawidzona reklama media expert gdzie spiewala Liszowska

Lozko malego zlozone, jak narazie od godziny w nim siedzi i wszystko znosi

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 19:48   #3684
__malaMi__
Zadomowienie

Dziewczyny czy któraś miała podwyższone białe krwinki? mam 11,5 przy normie do 10... i podwyższone neutrocyty

Cytat:

Przed ciążą byłam na diecie nisko węglowodanowej, nie chcę więc robić sobie aż takiego skoku bo nie wiem jak mogłoby się to skończyć dla mojej wagi I tak jem dużo więcej cukrów niż przed ciążą
Komplet jabłko + 1-2 mandarynki musi wystarczyć
tak myslałam ja mam właśnie fazę na jabłka, znalazłam moje ulubione i 1-2 dziennie muszę, do tego jakaś sliwka czy mandarynka. Ale tego sobie nie żałuję, wyrzuty mam raczej, że ciągnie mnie do słodkiego, a przed ciążą nie byłam słodyczowa

Cytat:
kupiłaś coś?

ba nie byłabym sobą

a potem weszłam do smyka i stwierdziłam, że tam to kupie chyba tylko skarpetki i niedrapki, bo ceny są dla mnie kosmiczne

Cytat:
1 true true
już widzę mojego pakujacego torbę ale czego ja od niego mogę wymagać, skoro on w lodówce nie umie znaleźć tego co szuka
Stary 2016-11-07, 19:50   #3685
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
A cholesterol?
to ściema z jajami i cholesterolem. akurat tu ten "szarlatan" Zięba ma 100% racji. moja dietetyk kazała mi jeść mnóstwo jajek. i jadłam oczywiście tylko te z wolnego wybiegu. tygodniowo ze 20 sztuk, a miałam podwyższony poziom złego cholesterolu i po 3 miesiącach jedzenia jak szalona jajek i łykania omegi cholesterol jak ta lala dobry się podwyższył, a zły zmniejszył.
w ciąży mialam odrzut od jajek, od 3 tygodni znów je jem i sobie nie żałuje. samo zdrowie i dla osób z problemami z cukrem istne wybawienie.
Stary 2016-11-07, 19:50   #3686
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A cholesterol?

Mój nawet jakby sam spakował to by pewnie nie do końca wiedział gdzie co jest
o to napisał facet; http://tatasap.pl/tata-wyprawka-do-porodu/

cytat
:Skurcze dały o sobie znać. Sylwia średnio kontaktuje.
Pielęgniarka mówi do mnie:

„Daj pan gacie tej pani na zmianę!”
„A klapki gdzie?”
„Pieluchy też potrzebne!”
Stoję ja biedny w tym gabinecie.
Patrzę na walizkę oraz torbę i minę mam nie lepszą niż zwijająca się z bólu Sylwia.
I grzebię jak głupi w tych tobołach.
Przewalam wszystko, wywalam na podłogę, krzesła i gdzie się da.
Zająłem chyba z pół gabinetu.

JEST! Mam piżamę.
Wyciągam zadowolony, podaję Sylwii i widzę wzrok: „Poje*ło Cię?”.
Wiem już, że to nie jest TA piżama i szukam dalej."
Stary 2016-11-07, 19:52   #3687
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś miała podwyższone białe krwinki? mam 11,5 przy normie do 10... i podwyższone neutrocyty
czytałam w zeszłym tygodniu, że to najnormalniejsze w świecie w ciąży, jeśli masz obniżony poziom hemoglobiny to białe krwinki trochę mają prawo podskoczyć.
Stary 2016-11-07, 19:54   #3688
sQuaara
Zakorzenienie

u mnie krwinki lataja jak chcą góra dół (odstepstwa 10-15% od normy) i lekarz mi wytluamczył ze ok, ze spokojnie, ze on kontroluje, ze normly są dla zdrowej, nieciezarnej osoby;-)
Stary 2016-11-07, 19:55   #3689
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
o to napisał facet; http://tatasap.pl/tata-wyprawka-do-porodu/

cytat
:Skurcze dały o sobie znać. Sylwia średnio kontaktuje.
Pielęgniarka mówi do mnie:

„Daj pan gacie tej pani na zmianę!”
„A klapki gdzie?”
„Pieluchy też potrzebne!”
Stoję ja biedny w tym gabinecie.
Patrzę na walizkę oraz torbę i minę mam nie lepszą niż zwijająca się z bólu Sylwia.
I grzebię jak głupi w tych tobołach.
Przewalam wszystko, wywalam na podłogę, krzesła i gdzie się da.
Zająłem chyba z pół gabinetu.

JEST! Mam piżamę.
Wyciągam zadowolony, podaję Sylwii i widzę wzrok: „Poje*ło Cię?”.
Wiem już, że to nie jest TA piżama i szukam dalej."
Hahaha to w sumie wszystko wyjaśnia. Ale chyba kompromisem byłoby wspolne pakowanie

Miałam dziś wizytę, oczywiście nadal suplementowac żelazo i pić sok z buraka na te hemoglobine, na ból spojenia ratunku niestety nie ma, nawet farmakologicznego, ale za to Mała ma sie świetnie i waży 750g (25tydz)

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 20:00   #3690
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
A cholesterol?
Cytat:
to ściema z jajami i cholesterolem.
Nie tyle że ściema co stare przedpotopowe badania nie brały pod uwagę miliona innych czynników i składników jajka a tylko to, że jajko MA cholesterol. I co z tego, że MA jak pozostałe składniki odżywcze jajka sprawiają, że nie ma on na nas negatywnego wpływu.

Cytat:
świetne, będę musiała się pakować razem z TŻ bo on w takich sprawach jest bardzo nieogarniety czasem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości