|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
21/40 it's a girl. |
|
|
|
|
#3662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam, dziękuję za życzenia zdrówka
Cytat:
No to ulga że nie tylko ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówię to ja, miałam cc nie wiem co to bóle i też się boję ![]() Zanim skończę nadrabianie to napiszę że byłam na wizycie. Lekarz zdegustowany moją lekarką 1-go kontaktu, że vocaler mi przepisuje na taki kaszel. Kazał kupić acc na rozrzedzenie wydzieliny i nie przejmować się tym że na ulotce jest że nie można, albo mucosolvan. Mówił że kiedyś robili z tej substancji co w tym jest wlewy dożylne ciężarnym na rozwój płuc. Żelazo nadal mi spada, ale jeszcze w normie. Mówi że mi pokrzywa nie pomoże, mam jeść jajka. Dużo jajek, śmiał się że jak dam radę to nawet 5 dziennie Właśnie sobie ugotowałam na kolację, bo w sumie dawno nie jadłam. Mała ok, ale dalej nie chce pokazać buźki. Siedzi na pupie, kopie w pęcherz i uciska mi głową wątrobę, okropnie mnie boli.Lecę nadrabiać dalej.
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też!!!!
)) kwasniutkie pyszniutkie )---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Niekomfortoeo to przy porodzie będzie mając w myśli że takie atrakcje za kilka godzin to na bank mokry tylek by mi nie przeszkadzał
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
ja też okropnie po glukozie się czułam. co prawda nie zasłabłam ani nie zwymiotowałam, ale mnie mdliło, brzuch cały zawalony. nie byłam w stanie jeść po tej glukozie choć wiadomo, że byłam głodna. wróciłam do domu i od razu poszłam spać. dla mnie ogtt=dzień na zmarnowanie
|
#3665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do diety? Dostalas jakis jadlospis czy sama szukasz informacji co jesc? Ja na razie jestem przerazona, ze nie bede umiala posilkow sobie przygotowac. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też po glukozie czułam się fatalnie, dni wyrwane z kalendarza...
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Shiruvii obys szybko wyszla ze szpitala
![]() Mnie irytuje strasznie przyspieszanie atmosfery swiatecznej.. Niedlugo u mnie w kerfie pewnie postawia choinke.. :-/ a po nowym roku to juz z gorki :P
|
#3668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
spanie na stojącoommmniommm grapefruit, muszę kupić Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Odciągacz glutków do nosa
![]() Cytat:
Co jeszcze od siebie mogę powiedzieć- po paru dniach zobaczysz jak Twój organizm reaguje. Ja mam niektóre produkty z listy dozwolonych na które mój organizm reaguje skokiem cukru- wypracujesz sobie to wszystko. Będzie ok. Serio. To dobra, zdrowa dieta.Ja się cieszę i dalej szukam świątecznego swetra/bluzki. Ale rozumiem, jak kogoś to denerwuje. |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super,że z córunią ok Ja jestem ciekawa jak moja jest ułożona. Często mi się obrywa o jajnikach :/ Wizytę mam 15 go to się dowiem ![]() O JA TEŻ!! mandarynki i grejpfrut ![]() Ale grający? ![]() po co ?
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
To ustępstwo dla męża. Ja będąc na miejscu decyduję właściwie o wszystkim, więc niech chłop ma, bo się jeszcze mi tam zbuntuje
![]()
|
|
|
|
#3672 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja myślę, że pani robiąca te rzęsy była by tak zestresowana że jej tam urodzisz że by cię wygoniła ![]() Cytat:
Cytat:
Uff nadrobiłam. Lecę Michasiowi zrobić inhalacje potem wykąpię i będę miała wieczór dla siebie.
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() Cytat:
Jeju 5 jajek dziennie? Ja się boję zjeść 2, bo nie wiem czy nie będzie za dużo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3677 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Uf jestem. Zrobiłam dzisiaj rundkę po lumpkach i tak mnie boli kręgosłup, ze szok. Brzucha niewiele co widać, a już się sypię
![]() Czekam też na wyniki mofro, mocz i toxo. Babka mi powiedziała, że już dzsiaj mogłabym robić krzywą cukrową, a ja mam dzisiaj 22+2 ![]() Cytat:
N i wszystkie koleżanki radziły nie robić zapasów pieluch, bo czasami coś nie odpowiada, są uczulenia itp. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj ![]() a czemu się hamujesz? ze wzgledu na cukry? ja kupiłam dopiero 2 razy i takie 3 to dla mnie na raz ida Cytat:
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciążą byłam na diecie nisko węglowodanowej, nie chcę więc robić sobie aż takiego skoku bo nie wiem jak mogłoby się to skończyć dla mojej wagi I tak jem dużo więcej cukrów niż przed ciążą ![]() Komplet jabłko + 1-2 mandarynki musi wystarczyć
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam wlasnie az mnie wypuszcza. Od dzisiaj mam szpitalna cukrzycowa, zobaczymy jakie beda wyniki. Trzymaja mnie, bo w miedzyczasie dostalam leki podbijajace cukier i musza poobserwowac. Mam troche dosc, ale z opieki poki co jestem (tfu,tfu) zadowolona. Napisalabym wiecej w klubie, ale nie mam dostepu. A jak ktos chce to moge napisac na priv o co dokladnie chodzilo ![]() Bardzo wszystkim dziekuje za wsparcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Zgadzam się. Też nie będę robić zapasów pieluch bo może właśnie się okazać że uczulona będzie.
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. tak mala jedyneczek a co do walizek, to z kolei slyszalam ze trzeba miec dwie: mama i dziecko, a druga sprawa: powinien pakować ją tata. On ma wiedziec co gdzie jest
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
A cholesterol?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie moge wiecej niz 2dziennie chyba że schowam się przed Michalem, bo zaraz jest obok mnie i 'niam niam'
Uwielbiam mandarynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fakt zaczyna mi sie kojarzyc z znienawidzona reklama media expert gdzie spiewala Liszowska![]() Lozko malego zlozone, jak narazie od godziny w nim siedzi i wszystko znosi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3684 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś miała podwyższone białe krwinki? mam 11,5 przy normie do 10... i podwyższone neutrocyty
![]() Cytat:
ja mam właśnie fazę na jabłka, znalazłam moje ulubione i 1-2 dziennie muszę, do tego jakaś sliwka czy mandarynka. Ale tego sobie nie żałuję, wyrzuty mam raczej, że ciągnie mnie do słodkiego, a przed ciążą nie byłam słodyczowaba nie byłabym sobą ![]() a potem weszłam do smyka i stwierdziłam, że tam to kupie chyba tylko skarpetki i niedrapki, bo ceny są dla mnie kosmiczne ![]() Cytat:
ale czego ja od niego mogę wymagać, skoro on w lodówce nie umie znaleźć tego co szuka
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
to ściema z jajami i cholesterolem. akurat tu ten "szarlatan" Zięba ma 100% racji. moja dietetyk kazała mi jeść mnóstwo jajek. i jadłam oczywiście tylko te z wolnego wybiegu. tygodniowo ze 20 sztuk, a miałam podwyższony poziom złego cholesterolu i po 3 miesiącach jedzenia jak szalona jajek i łykania omegi cholesterol jak ta lala
dobry się podwyższył, a zły zmniejszył. w ciąży mialam odrzut od jajek, od 3 tygodni znów je jem i sobie nie żałuje. samo zdrowie i dla osób z problemami z cukrem istne wybawienie.
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cytat :Skurcze dały o sobie znać. Sylwia średnio kontaktuje. Pielęgniarka mówi do mnie: „Daj pan gacie tej pani na zmianę!” „A klapki gdzie?” „Pieluchy też potrzebne!” Stoję ja biedny w tym gabinecie. Patrzę na walizkę oraz torbę i minę mam nie lepszą niż zwijająca się z bólu Sylwia. I grzebię jak głupi w tych tobołach. Przewalam wszystko, wywalam na podłogę, krzesła i gdzie się da. Zająłem chyba z pół gabinetu. JEST! Mam piżamę. Wyciągam zadowolony, podaję Sylwii i widzę wzrok: „Poje*ło Cię?”. Wiem już, że to nie jest TA piżama i szukam dalej."
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam w zeszłym tygodniu, że to najnormalniejsze w świecie w ciąży, jeśli masz obniżony poziom hemoglobiny to białe krwinki trochę mają prawo podskoczyć.
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie krwinki lataja jak chcą góra dół (odstepstwa 10-15% od normy) i lekarz mi wytluamczył ze ok, ze spokojnie, ze on kontroluje, ze normly są dla zdrowej, nieciezarnej osoby;-)
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam dziś wizytę, oczywiście nadal suplementowac żelazo i pić sok z buraka na te hemoglobine, na ból spojenia ratunku niestety nie ma, nawet farmakologicznego, ale za to Mała ma sie świetnie i waży 750g (25tydz) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie tyle że ściema co stare przedpotopowe badania nie brały pod uwagę miliona innych czynników i składników jajka a tylko to, że jajko MA cholesterol. I co z tego, że MA jak pozostałe składniki odżywcze jajka sprawiają, że nie ma on na nas negatywnego wpływu.
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

i żeby każda z nas do porodu jechała z domku a nie Musiała mieć wywołan.. Chce do domu 

cudownie jest się starzeć 

najgorszy ten glukometr, ale jestem pewna, że jeśli chodzi o dietę przyzwyczaisz się i ogarniesz..

Aż do tej pory jak pomyślę to mnie otrząsa
okropne uczucie...

Uwielbiam mandarynki