Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-10, 19:39   #4771
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Bardzo współczuję takiej sytuacji z mamą tak nie powinno być absolutnie
Ja nie wyobrażam sobie dnia bez telefonu do mamy.. a czasem jak się nie zdzwonimy to mi jakoś dziwnie... też mnie wkurza czasem niemiłosiernie , pali jak smok co mnie denerwuje bo po wizycie u niej capię na kilometr ale to moja mama i nie wyobrażam sobie żebym miała z nia nie rozmiawiać tyle czasu
mam wrażenie, że ma do mnie żal, że mi się życie układa lepiej niż jej

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:44   #4772
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
wiecie co... czasem mnie to dopada. Moja mama już się do mnie 2 miesiące nie odzywa, a to wszystko przez to jak zrobiła mi awanture ze chciałam u niej wyprać ciuszki dla Julka. Jest mi strasznie przykro, miesiąc temu wysłałam jej mmsem foto usg synka to tylko odpisała jakies serduszka i to wszystko. Kompletnie ją nie obchodzi jak się czuję, ani nawet nie wie jak nam idzie przeprowadzka
Wiem od babci, że ma nowego faceta i chyba ma mnie już totalnie w
A nie odezwę się do niej pierwsza bo:
po pierwsze - to nie ja przegapiam ciążę swojej jedynej córki
po drugie - pożegnała mnie wtedy słowami, że "powinna mi wpi.rdolić za młodu skoro teraz nie może, bo jestem nie do zniesienia"

Ech... płakać mi się chce dzisiaj
Nie pacz
Ale też nie zamykaj się na mamę
Kiedyś będziesz żałować tych straconych chwil ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Piękne te rzeczy z hm
A ceny po części wysokie bo rzeczy z wełny i innych naturalnych materiałów
Jak kogoś stać to super ☺

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:47   #4773
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
ale te ceny...

faceci to jednak ogarniają

maluszku, trzymam kciuki
Ceny z kosmosu

Cytat:
wiecie co... czasem mnie to dopada. Moja mama już się do mnie 2 miesiące nie odzywa, a to wszystko przez to jak zrobiła mi awanture ze chciałam u niej wyprać ciuszki dla Julka. Jest mi strasznie przykro, miesiąc temu wysłałam jej mmsem foto usg synka to tylko odpisała jakies serduszka i to wszystko. Kompletnie ją nie obchodzi jak się czuję, ani nawet nie wie jak nam idzie przeprowadzka
po drugie - pożegnała mnie wtedy słowami, że "powinna mi wpi.rdolić za młodu skoro teraz nie może, bo jestem nie do zniesienia"

Nie smutaj
szkoda, że tak się to poukładało ale kiedyś do Twojej mamy dotrze co straciła

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ale, ze niby jak masowac? 😅 a jak dojde??? 😂😂😂
DoDoo mistrz! :p masuj ostrożnie
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:59   #4774
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
dokładnie, ja też nigdy nie rodziłam i się nie raz zastanawiałam kiedy jechać do szpitala nie chce też zbyt późno jechać, bo później w tych bólach załatwiać papierkowe rzeczy to byłaby masakra
Ja jednak jak zacznę czuć bóle i zobaczę, że przez godzinę są regularnę to jadę

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
A i chciałam się pochwalić że dzisiaj w każdym sklepie mnie przyjęli bez kolejki i to tak sami od siebie no szok w trampkach normalnie chyba serio już wyglądam jakbym miała zaraz urodzić i się boją haha
Ja byłam dziś na małych zakupach na jutrzejszy obiad i...
OLABOGA WOJNA IDZIE?!
Czy tych ludzi pogrzało?? Wózki pełne jakby zapasy robili na miesiące!
Oczywiście nikt mnie nie przepuścił...

Cytat:
ja się wkurzyłam, bo bilety do kina zamówione i ogólnie zaplanowałam dzień dla nas z tż taki jakby ostatni spędzony tylko we dwójkę wspólnie, a mój tż naobiecywał swojemu ojcu, że przyjedzie mu pomóc w remoncie i tak bede oto cały dzień sama siedziała i się wkurzyłam, bo bilety przepadną!! Boje się sama iść do tego kina, bo nie wiadomo jak się będę czuła, przyjaciółka wyjeżdża na weekend z chłopakiem i nie mam kogo zabrać. Odsprzedam bilety koledze tż, bo też się wybierają, to przynajmniej nie bede stratna... ale jestem wściekła i płakać mi się chce
Może spróbuj mu uświadomić jak bardzo Ci zależy, bo to ostatnia okazja dla Was do bycia tylko we dwoje? Może niech idzie na drugi dzień pomóc?

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
No to mamy juz 3 kg

Zacna waga

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Migdałku zapisz proszę Twojego posta o porodzie, to są bezcenne informacje

Nam położna kazała czekać w domu do skurczy co 5-7 minut
Myślę, że nie potrzeba, bo i tak każdy ma swoje zdanie na ten temat, poza tym mało kto w ogóle patrzy na pierwszą stronę...

Cytat:
Papaya szkoda, że tak daleko siebie mieszkamy a ja tak zaciskałam nogi i tłumaczyłam synowi, żeby się nie rodził jeszcze, bo bilety kupione a tu tż wszystko zepsuł nie odzywam się do niego i niech sobie jedzie robić remonty rodzicom, a u nas ściana az sie prosi o pomalowanie to nigdy nie miał czasu a ja jak zacznę rodzić jutro to mu nawet nie powiem o tym!
Ja mam takie jazdy hormonalne, że dokładnie tak bym mu to wykrzyczała... Że u Was nie robi a tam to leci, że się nie liczy z Twoimi potrzebami itp itd :P

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka , miała termin na 23 stycznia urodziła. W nocy odeszły jej wody i urodziła, maluszek dostał na samym początku 3 unkty później 5, waży 1500 kg i 40 cm dł. To jej drugie dziecko i drugie urodziła tak wcześnie. Ogólnie to w niedzielę była na zakupach cały dzień a wczoraj właśnie myła okna i o. A w tamtej ciąży to była na weselu i następnego dnia urodziła. Maluszek sam nie oddycha, i jego stan oceniają na średnio ciężki. Co kolwiek to znaczy to mam nadzieję ze bedzie wszystko ok.
Mój mąż zakazał mi juz jakiekolwiek sprzątania, strasznie się tym przejął.
Dlatego uważajcie dziewczyny na siebie.
Kurka, mam nadzieję, że sobie maluszek poradzi... Na pewno i ona potrzebuje wsparcia.

Cytat:

Doskonale Cię rozumiem.
Rozumiem potrzebę posiadania normalnej matki, z którą można porozmawiać, opowiedzieć o swych obawach, problemach i oczekiwać miłości i zrozumienia. Takiej, która się interesuje nami i ciążą, która myśli logicznie...
Ja mam z moją tak od dziecka, wyobraź sobie, że coś co jej powiedziałam mając 17 lat, wykorzystała przeciwko mnie gdy miałam 21... cóż...
Nie odzywaj się, niech sama się odezwie.
Ty amsz prawo być szczęśliwa i tworzyć własną rodzinę, bo jesteś teraz już matką, żoną, panią domu a nie tylko córką. Należy Ci się szacunek!

Cytat:
mam wrażenie, że ma do mnie żal, że mi się życie układa lepiej niż jej
Ja też mam czasem takie wrażenie... Jakby moja miała na mnie focha, że mi coś idzie lepiej niż jej, bo ona musi zawsze być naj naj naj. I mi to dosadnie psuje, bo zamiast cieszyć się moim szczęściem to potrafi pie**olnąć, że mój tż i tak mnie zdradzi, że nie ma miłości, że czemu nie znajde kogoś innego...

Dodoo, jak dojdziesz no cóż, to będzie przyjemnie
Stary 2016-11-10, 20:10   #4775
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

OLABOGA WOJNA IDZIE?!

Może spróbuj mu uświadomić jak bardzo Ci zależy, bo to ostatnia okazja dla Was do bycia tylko we dwoje? Może niech idzie na drugi dzień pomóc?

Zacna waga

Myślę, że nie potrzeba, bo i tak każdy ma swoje zdanie na ten temat, poza tym mało kto w ogóle patrzy na pierwszą stronę...

Ja mam takie jazdy hormonalne, że dokładnie tak bym mu to wykrzyczała... Że u Was nie robi a tam to leci, że się nie liczy z Twoimi potrzebami itp itd :P

Kurka, mam nadzieję, że sobie maluszek poradzi... Na pewno i ona potrzebuje wsparcia.

Doskonale Cię rozumiem.
Rozumiem potrzebę posiadania normalnej matki, z którą można porozmawiać, opowiedzieć o swych obawach, problemach i oczekiwać miłości i zrozumienia. Takiej, która się interesuje nami i ciążą, która myśli logicznie...
Ja mam z moją tak od dziecka, wyobraź sobie, że coś co jej powiedziałam mając 17 lat, wykorzystała przeciwko mnie gdy miałam 21... cóż...
Ty amsz prawo być szczęśliwa i tworzyć własną rodzinę, bo jesteś teraz już matką, żoną, panią domu a nie tylko córką. Należy Ci się szacunek!

Ja też mam czasem takie wrażenie... Jakby moja miała na mnie focha, że mi coś idzie lepiej niż jej, bo ona musi zawsze być naj naj naj. I mi to dosadnie psuje, bo zamiast cieszyć się moim szczęściem to potrafi pie**olnąć, że mój tż i tak mnie zdradzi, że nie ma miłości, że czemu nie znajde kogoś innego...

Wiesz co, nie wiem czy potrzebuje wsparcia, możliwe, ale ona jest typem człowieka po którym wszystko spływa. Urodziła pierwsze dziecko tez w 29 tyg. wszyscy przezywali a ona chodziła zadowolona z tego ze już urodziła. Teraz też było takich sytuacji, bo no i ja w ciązy i ona i jeszcze jedna jej siostra i ciągle tylko teksty że jeszcze razem będziemy rodzić, no że u nich syn, i takie ciśnienie straszne że to syn, ze dziadek będzie prawdziwym dziadkiem, jak by to był jakiś wyścig w porodach. I dziś mój mąż dostał od niej wiadomość o tym, że urodziła następującej treści: "No Arturku wasz Szymonek nie będzie pierwszym wnukiem, Kacperek go wyprzedził" I tak nas poinformowała o tym że urodziła, jak by to kurde był wyścig, jakaś rywalizacja, o co? W takiej chwili to chyba najważniejsze zdrowie maluszka a nie jakieś takie nie wiem...ahh...zabolało mnie to. Bo no ja to bym mogła urodzić ostatnia bo najważniejsze dla mnie jest to żeby maluszek był cały i zdrowy, a nie który z kolei się urodzi.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:17   #4776
mewkaa
Zadomowienie

Czasami jak czytam co piszecie
To oczom nie wierzę że tak można postępować
Serio...
Zmykam do łóżka
Miłego wieczoru 😗

Stary 2016-11-10, 20:24   #4777
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, nie wiem czy potrzebuje wsparcia, możliwe, ale ona jest typem człowieka po którym wszystko spływa. Urodziła pierwsze dziecko tez w 29 tyg. wszyscy przezywali a ona chodziła zadowolona z tego ze już urodziła. Teraz też było takich sytuacji, bo no i ja w ciązy i ona i jeszcze jedna jej siostra i ciągle tylko teksty że jeszcze razem będziemy rodzić, no że u nich syn, i takie ciśnienie straszne że to syn, ze dziadek będzie prawdziwym dziadkiem, jak by to był jakiś wyścig w porodach. I dziś mój mąż dostał od niej wiadomość o tym, że urodziła następującej treści: "No Arturku wasz Szymonek nie będzie pierwszym wnukiem, Kacperek go wyprzedził" I tak nas poinformowała o tym że urodziła, jak by to kurde był wyścig, jakaś rywalizacja, o co? W takiej chwili to chyba najważniejsze zdrowie maluszka a nie jakieś takie nie wiem...ahh...zabolało mnie to. Bo no ja to bym mogła urodzić ostatnia bo najważniejsze dla mnie jest to żeby maluszek był cały i zdrowy, a nie który z kolei się urodzi.
To nic tylko wspolczuc jej dzieciom :/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:

OLABOGA WOJNA IDZIE?!

Zacna waga

Ja mam takie jazdy hormonalne, że dokładnie tak bym mu to wykrzyczała... Że u Was nie robi a tam to leci, że się nie liczy z Twoimi potrzebami itp itd

Doskonale Cię rozumiem.

Mamy identico, mozemy sobie podac rece :/
Tez wlasnie trzyma mnie mysl, ze mam juz swoja rodzine ktora powinnam sie zajac

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-10, 20:25   #4778
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
To nic tylko wspolczuc jej dzieciom :/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Mamy identico, mozemy sobie podac rece :/
Tez wlasnie trzyma mnie mysl, ze mam juz swoja rodzine ktora powinnam sie zajac

Naprawdę, mi jest szkoda tej jej córki, ma 3 lata i jest chrześnicą mojego męża, a no jej mama nie jest z tych co to poświecają dużo czasu dziecku, mimo że nie pracuje, to teraz to już całkiem, no bo syn, i jej teksty o rywalizacji, jakims wyscigu są po prostu przykre.
Stary 2016-11-10, 20:32   #4779
mewkaa
Zadomowienie

Dziewczyny
Czy banany zatwardzaja czy są obojętne dla tych spraw
Przyznam się że od 2 dni nie mogę zrobić kupy
Tzn ciężko idzie
A kupiłam se dziś w lidlu banany w ilości hurtowej
Bo mam smaka i promo była
Wsunelam właśnie 3 i leżę i myślę
Czy to dobrze czy źle 🤔
Dodus ty ciągle o tym bubu pisałaś i o owsiance z bananami
Twoje doświadczenia w tym zakresie są jakie?

Stary 2016-11-10, 20:33   #4780
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
ja też dziś 36t2d czyli pewnie też będzie coś koło 3kg w poniedziałek na usg

mi się odechciało masować krocze, bo ciężko mi sobie wyobrazić jak później mam wrócić do normalnego rozmiaru? nie robie nic, niech sie dzieje wola nieba
i moja klusia będzie miała około 3kg w poniedziałek tylko spokojnie tyj synku, żeby mi Cię potem w tv nie pokazywali jako 6kg klocusia

Cytat:

Twoja mama nie zachowuje się jak powinna ale musisz być silna, jak się urodzi Juluś to na pewno jeszcze będziesz miała jej dość i z telefonami i z wizytami

Cytat:
Ale, ze niby jak masowac? 😅 a jak dojde??? 😂😂😂
Doduś a to problem?

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Wychodzę z założenia
Skoro ma wejść w moją dupę
To nich to będzie coś naprawdę dobrego

Kupiłam 4 na 4 ostatnie tyg ciąży
Naiwna ja😮

bardzo naiwna

Cytat:

wiesz Migdałku, odpuściłam sobie i to kino i walkę z tż o to , żebyśmy spędzili jeszcze trochę czasu tylko we dwoje. Ale spokojnie jeszcze mu to wypomnę któregoś razu jak zacznie temat, że nigdzie nie wychodzimy i żebyśmy gdzieś pojechali

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:40   #4781
papaPapaya
Zakorzenienie

Musze sie pochwalic:
TZ wlasnie zadzwonil z mieszkania i oznajmij ze jutro jedziemy juz tam razem i ogarniemy podlogi, folie itp i zaczynamy skrecac meble!

W weekend kupujemy sprzet agd i moze sie uda lozko przewiezc tez w weekend, a jak nie to w poniedzialek
Ale jestem podekscytowana!

Jeszcze oczywiscie mieszkanie nie bedzie zrobione na tip top ale niezbedne rzeczy do zycia ogarniemy i juz bedziemy mogli sobie tam mieszkac a TZ bedzie urzadzal mieszkanko dalej, ale juz powoli, bez spiny

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-10, 20:42   #4782
kamisha
Zakorzenienie

pokazuje właśnie odebrany świeżutki śpiworek dla mnie jako że cena nie była wygórowana jest spoko. cieplutki i kolor taki sam jak na aukcji u mnie przy owym świetle wygląda jak czarny no ale cóż..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01437[1].jpg (85,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01438[1].jpg (64,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01439[1].jpg (96,3 KB, 17 załadowań)
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:52   #4783
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Musze sie pochwalic:
TZ wlasnie zadzwonil z mieszkania i oznajmij ze jutro jedziemy juz tam razem i ogarniemy podlogi, folie itp i zaczynamy skrecac meble!

W weekend kupujemy sprzet agd i moze sie uda lozko przewiezc tez w weekend, a jak nie to w poniedzialek

Jeszcze oczywiscie mieszkanie nie bedzie zrobione na tip top ale niezbedne rzeczy do zycia ogarniemy i juz bedziemy mogli sobie tam mieszkac a TZ bedzie urzadzal mieszkanko dalej, ale juz powoli, bez spiny

Ekstra!

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
pokazuje właśnie odebrany świeżutki śpiworek dla mnie jako że cena nie była wygórowana jest spoko. cieplutki i kolor taki sam jak na aukcji u mnie przy owym świetle wygląda jak czarny no ale cóż..
Wygląda spoko Zobaczymy jaki mi przyjdzie
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:53   #4784
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
O kurczeco za durne podejście :/ Ja myślałam, że strasznie załamana i się stresuje i dołuje a ta w skowronkach i jeszcze takie głupie teksty...
Nie przejmuj się tymi tekstami, może to hormony
Najważniejsze, żeby dbać o własne dziecko a ten wyścig kto lepszy, które piękniejsze i które mądrzejsze zawsze był i będzie.

Cytat:
wiesz Migdałku, odpuściłam sobie i to kino i walkę z tż o to , żebyśmy spędzili jeszcze trochę czasu tylko we dwoje. Ale spokojnie jeszcze mu to wypomnę któregoś razu jak zacznie temat, że nigdzie nie wychodzimy i żebyśmy gdzieś pojechali
Hehehe jak to mówią, wybaczaj wrogom ale nie zapominaj ich twarzy

Cytat:
Musze sie pochwalic:

Super! Pewnie szybko to ogarniecie
Stary 2016-11-10, 20:53   #4785
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Musze sie pochwalic:

cudownie, powoli idziecie do przodu, gratulacje

Cytat:
łaadny

Stary 2016-11-10, 21:05   #4786
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
u jakiego sprzedawcy kupowałaś? dużo kompletów brałaś na roz.56?

Może to i racja

Jeszcze się zastanawiam nad takim kompletem do wózka:
http://allegro.pl/posciel-wozka-woze...161449043.html
choć coś mi ta kołderka nie pasuje,wydaje się jakaś taka sztywna i niezbyt ciepła
oj możliwe ze ciepła nie bedzie ja wole dlatego śpioworek kupić

Cytat:

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------
Wlasnie jakie kupujecie milś, milś??? Duzo osob doradza, zeby kupic puche mleka na poczatek bo niewiadomo jak bedzie z kp i sie zastanawiam jakie mleko kupic...
dobre pytanie..
ja chyba kupie Bebiko

cena aż nadto nie jest wygórowana,a skład jest okej

Cytat:

Dzisiaj na SR gadaliśmy o porodzie. Podstawowe informacje to:
- Jeśli skurcze są co 10 minut, to jechać do szpitala dopiero jak nie przechodzą po 2 godzinach.
- Jeśli plamimy, nie panikować.
- Jeśli krwawimy (jak na miesiączkę) to może odklejać się łożysko, wtedy zapierdzielać do szpitala.
- Jak odpłynęły wody i są jasne, z nitkami to powoli możemy się zbierać, ale bez pośpiechu.
- Jak wody są zielonkawe to jechać szybko, bo dziecko zrobiło kupkę więc jest mu źle.
- Skurcze porodowe to nie samo twardnienie, tylko ból w podbrzuszu jakby miesiączkowy, idący od krzyża.
- Jak skurcze zaczynają być bolesne to trzeba spacerować, ruszać się.

Przydatne ruchy, pozycje:
- chodzenie na bociana, czyli odginając nogi do przodu i na bok.
(Podnieść zgiętą nogę i okrężnie skierować ją na bok i ostawić, i tak raz lewa raz prawa spacerując)
- kucać na Małysza
( stanąć w rozkroku, pochylić się do przodu opierając się o własne nogi)
- kołysanie biodrami
- kucanie na błaganie (zazwyczaj około 7cm rozwarcia)
( Na podłodze, materacu, na kolanach, w rozkroku, pochylone do przodu, opierając się o łokcie)

Lekarza nie było, więc zrobiłam tylko KTG, wszystko ok i się dowiedziałam, że jak nie zdążę z tym GBS to profilaktycznie przed porodem dostanę antybiotyk. Także wizyta dopiero 22.11
super informacje

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka , miała termin na 23 stycznia urodziła. W nocy odeszły jej wody i urodziła, maluszek dostał na samym początku 3 unkty później 5, waży 1500 kg i 40 cm dł. To jej drugie dziecko i drugie urodziła tak wcześnie. Ogólnie to w niedzielę była na zakupach cały dzień a wczoraj właśnie myła okna i o. A w tamtej ciąży to była na weselu i następnego dnia urodziła. Maluszek sam nie oddycha, i jego stan oceniają na średnio ciężki. Co kolwiek to znaczy to mam nadzieję ze bedzie wszystko ok.
Mój mąż zakazał mi juz jakiekolwiek sprzątania, strasznie się tym przejął.
Dlatego uważajcie dziewczyny na siebie.
uu zdrówka dla maluszka!

ja dlatego nie zajmuję się takimi rzeczami w ogóle mi nawet nie każą...
na zakupy jak już idę to nie na długie albo na takie gdzie moge odpoczać

Cytat:
Musze sie pochwalic:

ale super!!!
ekstra!

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Wygląda spoko Zobaczymy jaki mi przyjdzie
wygląda identyko jak w aukcji

Cytat:

łaadny
dziękować

kuźwa Olek mi masakruje lewe żebra ..

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

ale opowiem wam coś śmiesznego..
wczoraj gotowałam psu porcje rosołowe na obiad.. i dzisiaj oskubałam zadowolona dwa i reszte dałam do lodówki,. pies się najadł, i poszłam się kąpać siedzę w pokoju a mama się śmieje ze tata zjadł te mięso dla psa ( o dziwo tylko jedno bo mama się kapła co on je ..)

dobrze ze to na kostkach rosołowych robiłam
Stary 2016-11-10, 21:06   #4787
Velvet Wave
Rozeznanie

papaPapaya i PaniMigdalek przykro mi jak czytam o Waszych mamach Nie wiem jak mam Was pocieszyć bo ja mam bardzo dobry kontakt z mamą (chociaż nie zawsze tak było), jedyne co mogę powiedzieć to raz, że nie rozumiem takiego zachowania a dwa, że prędzej czy później tego pożałują i będą się starały odbudować relacje... A teraz Wy się nie denerwujcie bo przed Wami wspaniałe chwile i będziecie najwspanialszymi mamami na świecie

ewelinuus ooo, masakra Kurde ja to bym się łzami zalewała i zamartwiała jakbym urodziła wcześniaka i usłyszała, że jego stan jest średnio ciężki a nie wysyłała takie radosne sms-y
Powiem Ci tak, olej to. Niech się ścigają, rywalizują, miej na to zlewkę. Szkoda tylko maluszka, trzymam kciuki, aby wszystko potoczyło się dobrze
Ale powiem Ci, że jak tam myślę, że u mnie w dalszej rodzinie też są jakieś dziwne rywalizacje, które dziecko szybciej zaczyna chodzić, mówić, robić na nocnik itp. Niektórzy chyba mają potrzebę jakiejś chorej rywalizacji Mnie to podejrzewam czeka od strony TŻ bo tam wszyscy wszystkich do siebie porównują Ale na to jest tylko jedna recepta zająć się sobą a resztę mieć w

Uczyliśmy się na sr o laktacji i przystawialiśmy lalki do piersi Z takim brzuchem to było zacne
Napiszę kilka info, może komuś się przyda

-bobasa przystawiamy na żądanie lub gdy czujemy, że nasze piersi już mają taką potrzebę, jednak nie w większych odstępach niż 2-3h, ok. 8-12 razy na dobę, w nocy ok. 4 (w nocy mleko zawiera więcej tłuszczu),

-jak dzidzia jest ospała albo musimy ją wybudzić można połaskotać delikatnie stópki i wewnątrz rączek, przewinąć czy odkryć, aby delikatnie zaczęło się rozbudzać,

-to, że nasza dzidzia się najadła poznamy po tym, że nie chce jeść ani z jednej ani drugiej piersi i wypluwa brodawkę, gdy chcemy go dostawić, to czy dzidzia je wystarczająco poznamy po tym czy dobrze przybiera,

-dieta mamy karmiącej to mit () mamy jeść wszystko, jedynie mało a często, bezwzględnie unikać jedynie surowego mięsa, serów pleśniowych, grzybów, alkoholu i pilnować aby wypijać 3l płynów dziennie, ogólnie babeczka polecała po prostu zdrową, zbilansowaną dietę i obserwowanie dziecka, czy nie dzieje się nic złego,

-kolki są efektem nie rozwiniętego dobrze układu pokarmowego u dzidzi a nie naszej diety, chyba, że do tego dochodzą np. brzydkie kupki to wtedy radziła się przyjrzeć diecie,

-zalecenia WHO to karmienie bobaska przez pół roku a potem konieczne rozszerzenie diety + kp bo samo nasze mleko to już będzie za mało dla bobo, sama osobiście zalecała, żeby tą dietę już rozszerzać ok 4 miesiąca,

-jeśli mamy zamiar raz na jakiś czas dawać dziecku odciągnięty pokarm przez butelkę, to należy dziecko już do tego przyzwyczajać około 2 tygodnie po przyjściu do domu i mniej więcej raz w tygodniu podawać w ten sposób pokarm (i zalecała, żebyśmy to nie były my, tylko np. tata ), sama twierdzi, że to super sposób jak mama chce się gdzieś wyrwać sama i powiedziała, że mimo tego, że w poradni laktacyjnej usłyszymy co innego to podanie raz w czas butelki nie oduczy maluszka ssać piersi, jednak osobiście zalecała, aby malucha do tego przyzwyczaić dość szybko (jak laktacja się rozkręci) bo jak zaczniemy to jak dziecko będzie starsze to możemy mieć mniejsze szanse.

O problemach laktacyjnych będzie za tydzień

I jeszcze info co do tej kontrowersyjnej wit. K. Od 1 października bieżącego roku weszło, że dzieci nie suplementuje się już tą witaminą, jedynie wit. D. Dzidzia w pierwszej dobie dostaje wit. K domięśniowo lub gdy się nie zgadzamy to dostaje ją doustnie w szpitalu i wtedy jeszcze w dwóch dawkach w domu.

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-11-11 o 00:04
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:10   #4788
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Musze sie pochwalic:

Super
Stary 2016-11-10, 21:15   #4789
mmgi
Zadomowienie

Velvet, dodam tylko, że zalecenia WHO, to karmienie wyłącznie piersią przez 6 miesięcy, a później kontynuowanie kp i rozszerzanie diety, bo trochę to brzmi jak pół roku i stop. A co do butelki to będę chyba tak robić. Przy córce nie podawałam butelki przez jakieś 2 miesiące albo dłużej, bo nie wychodziłam nigdzie bez niej i później nie złapała butelki nigdy. Nawet jak to było moje mleko i była sama z mężem w domu i głodna, ale jak widział butelkę to strasznie płakała i nie zassala.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:18   #4790
itstoolatex3
Zakorzenienie

co do tej butelki, to ciekawa i przydatna informacja, dobrze że o tym piszecie bo ja nie miałabym pojęcia

Stary 2016-11-10, 21:19   #4791
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Velvet, dodam tylko, że zalecenia WHO, to karmienie wyłącznie piersią przez 6 miesięcy, a później kontynuowanie kp i rozszerzanie diety, bo trochę to brzmi jak pół roku i stop. A co do butelki to będę chyba tak robić. Przy córce nie podawałam butelki przez jakieś 2 miesiące albo dłużej, bo nie wychodziłam nigdzie bez niej i później nie złapała butelki nigdy. Nawet jak to było moje mleko i była sama z mężem w domu i głodna, ale jak widział butelkę to strasznie płakała i nie zassala.
A tak racja, już dopisuje, umknęło mi No właśnie tak babka mówiła na przykładzie podopiecznych, że jak mamy w planie gdzieś wyjść nawet nie miesiąc po porodzie tylko później to żeby przyzwyczajać bo może być kicha. Ja też będę tak próbować

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:38   #4792
kamisha
Zakorzenienie

ja mam zamiar dość szybko ruszyć z butelką i karmić mieszanie..
raz cycem raz butlą..

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

kurcze nie wiem co z tymi witaminami D i K, tylko D zamówić kurcze..

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

o żesz chyba jednak bede miała gdzie rodzić!

ale jeszcze się gina dopytam, w kazdym razie rodzę planowo!

"
Prace remontowe zaplanowane są również w Oddziale Ginekologiczno – Położniczym, w związku z czym nastąpi czasowe zaprzestanie realizacji niektórych świadczeń, tj.:

☠Od 3 do 10 listopada 2016 roku w zakresie patologii ciąży – II poziom referencyjny oraz w zakresie ginekologii,

☠Od 12 do 30 listopada 2016 roku w zakresie bloku porodowego i położnictwa.

Poniżej znajduje się wykaz podmiotów leczniczych realizujących świadczenia w powyższym zakresie."

Stary 2016-11-10, 21:45   #4793
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, bardzo czarny ten granatowy
mam nadzieje, ze to faktycznie tylko gra swiatel bo ja tez kliknelam granat
Cytat:

ale opowiem wam coś śmiesznego..
wczoraj gotowałam psu porcje rosołowe na obiad.. i dzisiaj oskubałam zadowolona dwa i reszte dałam do lodówki,. pies się najadł, i poszłam się kąpać siedzę w pokoju a mama się śmieje ze tata zjadł te mięso dla psa ( o dziwo tylko jedno bo mama się kapła co on je ..)

dobrze ze to na kostkach rosołowych robiłam
ale łasuch ale nic by mu sie od tego nie stalo, wiec na zdrowie!
Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość

-dieta mamy karmiącej to mit () mamy jeść wszystko, jedynie mało a często, bezwzględnie unikać jedynie surowego mięsa, serów pleśniowych, grzybów, alkoholu i pilnować aby wypijać 3l płynów dziennie, ogólnie babeczka polecała po prostu zdrową, zbilansowaną dietę i obserwowanie dziecka, czy nie dzieje się nic złego,

-kolki są efektem nie rozwiniętego dobrze układu pokarmowego u dzidzi a nie naszej diety, chyba, że do tego dochodzą np. brzydkie kupki to wtedy radziła się przyjrzeć diecie,

-jeśli mamy zamiar raz na jakiś czas dawać dziecku odciągnięty pokarm przez butelkę, to należy dziecko już do tego przyzwyczajać około 2 tygodnie po przyjściu do domu i mniej więcej raz w tygodniu podawać w ten sposób pokarm (i zalecała, żebyśmy to nie były my, tylko np. tata ), sama twierdzi, że to super sposób jak mama chce się gdzieś wyrwać sama i powiedziała, że mimo tego, że w poradni laktacyjnej usłyszymy co innego to podanie raz w czas butelki nie oduczy maluszka ssać piersi, jednak osobiście zalecała, aby malucha do tego przyzwyczaić dość szybko (jak laktacja się rozkręci) bo jak zaczniemy to jak dziecko będzie starsze to możemy mieć mniejsze szanse.
te podkreślone zdania sie wykluczaja
dlatego przez pierwszy miesiac bede miala diete mamy karmiacej a pozniej zaczne powoli wprowadzac wszystko do jedzenia

A co do butelki - fajnie ze o tym napisalas
moze jestem wyrodną matką, ale mam zamiar właśnie co jakis czas podawać butle, bo juz nie moge sie doczekac wizyty u fryzjera
wiec w nowym roku zostawie małego z TŻ i w końcu moje włosy nabiorą koloru

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-10, 21:47   #4794
kamisha
Zakorzenienie

ej Bepanthen kupowałyście od razu 100 g ?
Stary 2016-11-10, 21:48   #4795
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
ej Bepanthen kupowałyście od razu 100 g ?
tak

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-10, 21:51   #4796
kamisha
Zakorzenienie

Papaya - kochanieńka on jest normalnie jak na zdjęciu z aukcji tylko u mnie przy świetle teraz taki ujowy wyszedł
wygląda tak:
http://konik6k1.website.pl/remik/auk...nywelna/10.jpg

postaram się jutro fotkę zorbić za dnia moze lepiej wyjdzie bo swiatło kolor przekłamało

no na szczęście zjadł ze smakiem

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
tak
to kupuję

tak zabrałam się za Gemini

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-11-10 o 21:50
Stary 2016-11-10, 21:58   #4797
mmgi
Zadomowienie

Velvet, do 6 miesiąca pierś jest wystarczająca i nie powinno się niczym dokarmiać, bo układ pokarmowy dziecka nie jest jeszcze na to gotowy. Jestem zdziwiona, że położna z aktualna widzą na temat karmienia zaleca rozszerzac dietę w 4 miesiącu.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 22:08   #4798
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Musze sie pochwalic:

Cieszę sie, ze przy bolach jakie sprawia ci mama, tz jest dla ciebie takim oparciem!
Fajnie, ze masz tez bratnia dusze w tesciowej. Jak czytam, ze cos ci kupila albo dba o ciebie to az milo!!!

Bylam na szkole rodzenia. Nie dowiedzialam sie nic nowego poza tym co wiem od was i z ksiazek. We wtorek bedzie na temat kp, to pewnie bardziej mnie wciagnie. Tz probowal zalozyc sobie brzuch i zobaczyc jak to jest. Po 2 godzinach myslalam, ze zwariuje na bol plecow. Niby były skórzane sofy ale mega niewygodne.
Tz wsluchiwal sie we wszystko i jest bardzo zadowolony z informacji hakie usłyszał, wiec jednak dla niego sie to bardzo przydało. Byla na sr kobietka, ktora nie chce cesarki i zdecydowala sie na obracanie coreczki w jej łonie. Zaznaczyla, ze zrobi to jeden ze starszych lekarzy. Nawet z jej wypowiedzi wynikalo, ze pan doktor jest bliski emerytury. W sumie taki jest bardziej doswiadczony.

Przez was bylam w pl sklepie po sledzika i buraczki. Jutro na obiad bedzie warstwowa salatka sledziowa.

Mialam wam napisac, ze zauwazylam, ze leci mi siara najczesciej wtedy gdy jest mi zimno. Momentalnie moje piersi robia sie nabrzmiale w tym momencie gdy marzne.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 22:16   #4799
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość

Córka mojej koleżanki nie tknęła butelki przez 8 miesięcy mimo stosowania rożnych butelek, i próbowania rożnych spodobow podania jej czegokolwiek. A potem z dnia na dzien zaczęła bez problemu. Także nie ma reguły.

Zalecanie rozszerzania diety juz od 4 miesiąca jest niezdrowe. Wynika z braku aktualnej wiedzy bo jest to stary pogląd. Rozszerzać należy najwcześniej po 6 miesiącu a i wtedy czasem jest za wczesnie i mały brzuszek jest jeszcze niedojrzały
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 22:22   #4800
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Papaya - kochanieńka on jest normalnie jak na zdjęciu z aukcji tylko u mnie przy świetle teraz taki ujowy wyszedł
wygląda tak:
http://konik6k1.website.pl/remik/auk...nywelna/10.jpg

postaram się jutro fotkę zorbić za dnia moze lepiej wyjdzie bo swiatło kolor przekłamało
uff ale pokaz jutro przy świetle dziennym
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Cieszę sie, ze przy bolach jakie sprawia ci mama, tz jest dla ciebie takim oparciem!
Fajnie, ze masz tez bratnia dusze w tesciowej. Jak czytam, ze cos ci kupila albo dba o ciebie to az milo!!!

Bylam na szkole rodzenia. Nie dowiedzialam sie nic nowego poza tym co wiem od was i z ksiazek. We wtorek bedzie na temat kp, to pewnie bardziej mnie wciagnie. Tz probowal zalozyc sobie brzuch i zobaczyc jak to jest. Po 2 godzinach myslalam, ze zwariuje na bol plecow. Niby były skórzane sofy ale mega niewygodne.
Tz wsluchiwal sie we wszystko i jest bardzo zadowolony z informacji hakie usłyszał, wiec jednak dla niego sie to bardzo przydało. Byla na sr kobietka, ktora nie chce cesarki i zdecydowala sie na obracanie coreczki w jej łonie. Zaznaczyla, ze zrobi to jeden ze starszych lekarzy. Nawet z jej wypowiedzi wynikalo, ze pan doktor jest bliski emerytury. W sumie taki jest bardziej doswiadczony.

Przez was bylam w pl sklepie po sledzika i buraczki. Jutro na obiad bedzie warstwowa salatka sledziowa.

Mialam wam napisac, ze zauwazylam, ze leci mi siara najczesciej wtedy gdy jest mi zimno. Momentalnie moje piersi robia sie nabrzmiale w tym momencie gdy marzne.

staram się łapać wszelkie pozytywy, bo to najlpesze dla Julusia. I TŻ też o tym wie

fajnie macie na szkole rodzenia, że TŻci mogą założyć brzuchy
I właśnie słyszałam o tym, że odwracanie dziecka w łonie jest popularne w uk. Też bym wolała się oddać w ręce kogoś starszego i bardziej doświadczonego

Ja wycisnęlam sobie 2 kropelki siary - raz jak myślałam, że zaczynam rodzić a drugi raz na następny dzień bo nie wierzyłam że dzień przed mi się udało
od tego czasu nie tykam piersi, żeby nie wywoływać wilka z lasu

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ej dziewczyny, a działa wam facebook?

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości