Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-11, 05:07   #4831
nudnylogin
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
A ja znowu nie spie...
Od 21 tez mam twardnienia brzucha i tak kilka na godzine, to jest mega nieprzyjemne uczucie mały się jeszcze rozpycha i skacze głową po pęcherzu a nogami po żebrach i po zoladku.
Niech sie jeszcze jakąś infekcja albo zapalenie przyplata to będzie genialnie, bo mnie cos Bożena szczypie
Ide zjeść wczesne śniadanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja też nie spie od 3 z minutami...
I mam ochote na jajka na twardo

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 07:07   #4832
mmgi
Zadomowienie

Papaya, to co pisała Velvet o diecie się przecież nie wyklucza. Rodzisz dziecko, karmisz, jesz normalnie to co w ciąży. Jeśli pojawiają się kupy wodnise, ze sluzem to zaczynasz eliminowac, zazwyczaj w pierwszej kolejności nabiał. Alergia rzadko objawy się tak wcześnie, w pierwszym miesiącu, zazwyczaj trochę później, u nas to było dosyć wczesnie, bo w 6 tyg.

Velvet, rozumiem, ja też przy pierwszym dziecku nie wiedziałam takich rzeczy.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 07:26   #4833
ewelinuus
Zadomowienie

Hej, mialam dzis dłużej pospac ale juz mi sie nie chce. To nasz synek jest wyjatkowo wyrozumialy dla mamy bo w nocy daje mi normalnie spać, albo to ja spie jak susel w dzisn owszem pecherz jest niezle skopany i zebra ale noxe spokojne.
Kaziowa i Its trzymajcie sie tam z tymi twardniemiami. A ja to nie wiem moja macica ona chyba jeszcze nie.cwiczy, rzadko mam jakiekolwiek twardnienia. Nie.wiem czy to dobrze, czy może powinna juz tam cos dzialac.
Papaya sytuacja z mamą..przykro mi...ale i doskonale rozumiem. I tak jak któraś z Was napisala "my za to bedzieny super mamusiami". Wiecie ze od malego powtarzam ti sobie? Ze nie doprowadze do tego by tak traktowac swoje dzieci..i z czasem pomyślałam sobie ze to bedzie mega trudne bo nie mam na kim sie wzorowac itd ale teraz wiem ze nie musze sie na nikim wzorować po prostu moe będę sie zachowywac tak jak moja mama i to wystarczy. Zreszta moi teściowie sa takim przykladem ze mając 5 dzieci dali swietnie rade jako rodzice, mozna? Mozna.
Bedziemy super mamuskami)
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:13   #4834
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Wiesz co, nie wiem czy potrzebuje wsparcia, możliwe, ale ona jest typem człowieka po którym wszystko spływa. Urodziła pierwsze dziecko tez w 29 tyg. wszyscy przezywali a ona chodziła zadowolona z tego ze już urodziła. Teraz też było takich sytuacji, bo no i ja w ciązy i ona i jeszcze jedna jej siostra i ciągle tylko teksty że jeszcze razem będziemy rodzić, no że u nich syn, i takie ciśnienie straszne że to syn, ze dziadek będzie prawdziwym dziadkiem, jak by to był jakiś wyścig w porodach. I dziś mój mąż dostał od niej wiadomość o tym, że urodziła następującej treści: "No Arturku wasz Szymonek nie będzie pierwszym wnukiem, Kacperek go wyprzedził" I tak nas poinformowała o tym że urodziła, jak by to kurde był wyścig, jakaś rywalizacja, o co? W takiej chwili to chyba najważniejsze zdrowie maluszka a nie jakieś takie nie wiem...ahh...zabolało mnie to. Bo no ja to bym mogła urodzić ostatnia bo najważniejsze dla mnie jest to żeby maluszek był cały i zdrowy, a nie który z kolei się urodzi.
Masakra co za podejscie do zycia...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Czy banany zatwardzaja czy są obojętne dla tych spraw
Przyznam się że od 2 dni nie mogę zrobić kupy
Tzn ciężko idzie
A kupiłam se dziś w lidlu banany w ilości hurtowej
Bo mam smaka i promo była
Wsunelam właśnie 3 i leżę i myślę
Czy to dobrze czy źle 🤔
Dodus ty ciągle o tym bubu pisałaś i o owsiance z bananami
Twoje doświadczenia w tym zakresie są jakie?

Niestety banany moga powodowac zatwardzenie, ja osobiscie po nich zalatwiam sie normalnie (mnie blokuje duza ilosc maki pszennej tylko) ale np mojej babci lekarz odradzil banany bo ona ma problemy z bubu. Nawet gdzies wyczytalam, ze moga powodowac zaparcia.

Edytowane przez DoDoo
Czas edycji: 2016-11-11 o 08:16
DoDoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:30   #4835
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Niestety banany moga powodowac zatwardzenie, ja osobiscie po nich zalatwiam sie normalnie (mnie blokuje duza ilosc maki pszennej tylko) ale np mojej babci lekarz odradzil banany bo ona ma problemy z bubu. Nawet gdzies wyczytalam, ze moga powodowac zaparcia.

Dobrze wiedziec, bo ja bananowa dziewczyna jestem musze je wywalic z mojego i Hankowego menu przynajmniej na czas, kiedy mamy pewne toaletowe problemy

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:40   #4836
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
monia nie skacz już więcej, to może wywołać poród, na ćwiczeniach babka nas uczula, żeby siedząc na tej piłce się nie odbijać
Nie skaczę hehe to tylko była 2 sekundowa próba
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:51   #4837
LuckySparkle
Zadomowienie

Alez naprodukowalyscie tu wpisow od wczoraj!

Witam sie zmeczona i spiaca.

Wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila, ze to kobieta wybiera w jakiej pozycji chce rodzic.
Nadal stoje pomiędzy porodem w wodzie i korzystaniu tylko z gazu, albo porodem w innych pozycjach, końcowo w pozycji lezacej i skorzystaniem ze znieczulenia zewnatrzoponowego... no zobaczymy. W tej kwestii nadal nie jestem zdecydowana.

Kaziowa nie masz tak, ze wierzysz bardziej w ta date z om??? Ja tak mam. Mysle ze urodze okolo 1 stycznia. Chcialabym wcześniej no ale takie mam przeczucia.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:18   #4838
monika0185
Zakorzenienie

Wow wg om leci mi 37 tc😎 a wg usg dzisiaj zaczynam 36 tc. I wg usg ciążę donoszoną będę miała 25 listopada 💪💪💪 i ulga hehe Potem Roksi niech sobie spkojnie kokosi do grudnia 😎
Właśnie dostała czkawki, jednej z paru na dzień I czuje jak rośnie bo coraz bardziej próbuje się wcisnąć pod żebra Na szczęście robi to w miarę subtelnie.

Dobrego dnia!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:29   #4839
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Itso i Kaziowa kciuki aby rozeszlo sie po kosciach

Papaya Ty dzis sie ciesz nowym mieszkankiem tak na to czekalas a tu juz za rogiem

Ja wlasnie wstalam, bierzemy sie za śniadanko a potem szykujemy wszystko bo na 16:30 mamy gosci. Bede dzis robic takie małe imprezowe burgery jak wyjda to Wam zdjecie wrzuce trzeba bulki wypiec mam nadzieje że nie skonam dziś w tej kuchni no ale dla męża wszystko i jeszcze dzis ma imieniny

Darunia Ty sie odzywaj bo sie boje czy juz rodzisz!!!

Ja z usg mam dokladnie termin za miesiac 11.12

Dzis mi sie snilo ze juz odebralam wozek mega to przeżywam chyba ale nawet pani w sklepie byla zdziwiona i mowi juz chcecie odebrac przeciez dopiero co zamawialiscie po czym patrzy na kartke a tam 02.08

Milego dnia życzę ja sie odezwe pewnie jutro bo jeszcze dzis moja przyjaciolka u nas nocuje i chce ja rano wyciagnac na ostatni szoping lumpeksowy bo chce dokupic pajacy na 56 bo chyba mam za mało...

Ps.. Lucky zazdroszcze szefowej ! O mnie juz w pracy zapomnieli..
Stary 2016-11-11, 09:36   #4840
DoDoo
Zakorzenienie

Mi z om wychodzi na za miesiac rowno, a z usg 5 grudnia. Wolalabym wczesniej tzn termin z usg.
Stary 2016-11-11, 09:44   #4841
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic:
TZ wlasnie zadzwonil z mieszkania i oznajmij ze jutro jedziemy juz tam razem i ogarniemy podlogi, folie itp i zaczynamy skrecac meble!

W weekend kupujemy sprzet agd i moze sie uda lozko przewiezc tez w weekend, a jak nie to w poniedzialek
Ale jestem podekscytowana!

Jeszcze oczywiscie mieszkanie nie bedzie zrobione na tip top ale niezbedne rzeczy do zycia ogarniemy i juz bedziemy mogli sobie tam mieszkac a TZ bedzie urzadzal mieszkanko dalej, ale juz powoli, bez spiny

Papaya to teraz już z górki 💪

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
pokazuje właśnie odebrany świeżutki śpiworek dla mnie jako że cena nie była wygórowana jest spoko. cieplutki i kolor taki sam jak na aukcji u mnie przy owym świetle wygląda jak czarny no ale cóż..
Kami wygląda ok✌

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:45   #4842
ewelinuus
Zadomowienie

Ja trzymam sie terminu z om, z usg mam na 10-11 grudnia ale nie patrze jakos na ten termin bo i tak myślę ze wszystko rozkrevi sie po terminie, po 14 grudnia
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:48   #4843
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
papaPapaya i PaniMigdalek przykro mi jak czytam o Waszych mamach Nie wiem jak mam Was pocieszyć bo ja mam bardzo dobry kontakt z mamą (chociaż nie zawsze tak było), jedyne co mogę powiedzieć to raz, że nie rozumiem takiego zachowania a dwa, że prędzej czy później tego pożałują i będą się starały odbudować relacje... A teraz Wy się nie denerwujcie bo przed Wami wspaniałe chwile i będziecie najwspanialszymi mamami na świecie

ewelinuus ooo, masakra Kurde ja to bym się łzami zalewała i zamartwiała jakbym urodziła wcześniaka i usłyszała, że jego stan jest średnio ciężki a nie wysyłała takie radosne sms-y
Powiem Ci tak, olej to. Niech się ścigają, rywalizują, miej na to zlewkę. Szkoda tylko maluszka, trzymam kciuki, aby wszystko potoczyło się dobrze
Ale powiem Ci, że jak tam myślę, że u mnie w dalszej rodzinie też są jakieś dziwne rywalizacje, które dziecko szybciej zaczyna chodzić, mówić, robić na nocnik itp. Niektórzy chyba mają potrzebę jakiejś chorej rywalizacji Mnie to podejrzewam czeka od strony TŻ bo tam wszyscy wszystkich do siebie porównują Ale na to jest tylko jedna recepta zająć się sobą a resztę mieć w

Uczyliśmy się na sr o laktacji i przystawialiśmy lalki do piersi Z takim brzuchem to było zacne
Napiszę kilka info, może komuś się przyda

-bobasa przystawiamy na żądanie lub gdy czujemy, że nasze piersi już mają taką potrzebę, jednak nie w większych odstępach niż 2-3h, ok. 8-12 razy na dobę, w nocy ok. 4 (w nocy mleko zawiera więcej tłuszczu),

-jak dzidzia jest ospała albo musimy ją wybudzić można połaskotać delikatnie stópki i wewnątrz rączek, przewinąć czy odkryć, aby delikatnie zaczęło się rozbudzać,

-to, że nasza dzidzia się najadła poznamy po tym, że nie chce jeść ani z jednej ani drugiej piersi i wypluwa brodawkę, gdy chcemy go dostawić, to czy dzidzia je wystarczająco poznamy po tym czy dobrze przybiera,

-dieta mamy karmiącej to mit () mamy jeść wszystko, jedynie mało a często, bezwzględnie unikać jedynie surowego mięsa, serów pleśniowych, grzybów, alkoholu i pilnować aby wypijać 3l płynów dziennie, ogólnie babeczka polecała po prostu zdrową, zbilansowaną dietę i obserwowanie dziecka, czy nie dzieje się nic złego,

-kolki są efektem nie rozwiniętego dobrze układu pokarmowego u dzidzi a nie naszej diety, chyba, że do tego dochodzą np. brzydkie kupki to wtedy radziła się przyjrzeć diecie,

-zalecenia WHO to karmienie bobaska przez pół roku a potem konieczne rozszerzenie diety + kp bo samo nasze mleko to już będzie za mało dla bobo, sama osobiście zalecała, żeby tą dietę już rozszerzać ok 4 miesiąca,

-jeśli mamy zamiar raz na jakiś czas dawać dziecku odciągnięty pokarm przez butelkę, to należy dziecko już do tego przyzwyczajać około 2 tygodnie po przyjściu do domu i mniej więcej raz w tygodniu podawać w ten sposób pokarm (i zalecała, żebyśmy to nie były my, tylko np. tata ), sama twierdzi, że to super sposób jak mama chce się gdzieś wyrwać sama i powiedziała, że mimo tego, że w poradni laktacyjnej usłyszymy co innego to podanie raz w czas butelki nie oduczy maluszka ssać piersi, jednak osobiście zalecała, aby malucha do tego przyzwyczaić dość szybko (jak laktacja się rozkręci) bo jak zaczniemy to jak dziecko będzie starsze to możemy mieć mniejsze szanse.

O problemach laktacyjnych będzie za tydzień

I jeszcze info co do tej kontrowersyjnej wit. K. Od 1 października bieżącego roku weszło, że dzieci nie suplementuje się już tą witaminą, jedynie wit. D. Dzidzia w pierwszej dobie dostaje wit. K domięśniowo lub gdy się nie zgadzamy to dostaje ją doustnie w szpitalu i wtedy jeszcze w dwóch dawkach w domu.
Velvet dzięki za te info
Powiedzcie mi czemu nie zrobiłam notatek na śr? 🤔
Aaaa uwierzyłam w potęgę swojej pamięci
Taaa😑

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
co do tej butelki, to ciekawa i przydatna informacja, dobrze że o tym piszecie bo ja nie miałabym pojęcia
Ja też...

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Papaya - kochanieńka on jest normalnie jak na zdjęciu z aukcji tylko u mnie przy świetle teraz taki ujowy wyszedł
wygląda tak:
http://konik6k1.website.pl/remik/auk...nywelna/10.jpg

postaram się jutro fotkę zorbić za dnia moze lepiej wyjdzie bo swiatło kolor przekłamało

no na szczęście zjadł ze smakiem

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

to kupuję

tak zabrałam się za Gemini
Kami 💪
G za nami. Teraz już z górki 😎

Stary 2016-11-11, 09:49   #4844
DoDoo
Zakorzenienie

Pisalyscie o tym bolu krocza, to teraz mnie boli jakby mnie dopadlo stado dzikich murzynow 😭
Stary 2016-11-11, 09:49   #4845
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Cieszę sie, ze przy bolach jakie sprawia ci mama, tz jest dla ciebie takim oparciem!
Fajnie, ze masz tez bratnia dusze w tesciowej. Jak czytam, ze cos ci kupila albo dba o ciebie to az milo!!!

Bylam na szkole rodzenia. Nie dowiedzialam sie nic nowego poza tym co wiem od was i z ksiazek. We wtorek bedzie na temat kp, to pewnie bardziej mnie wciagnie. Tz probowal zalozyc sobie brzuch i zobaczyc jak to jest. Po 2 godzinach myslalam, ze zwariuje na bol plecow. Niby były skórzane sofy ale mega niewygodne.
Tz wsluchiwal sie we wszystko i jest bardzo zadowolony z informacji hakie usłyszał, wiec jednak dla niego sie to bardzo przydało. Byla na sr kobietka, ktora nie chce cesarki i zdecydowala sie na obracanie coreczki w jej łonie. Zaznaczyla, ze zrobi to jeden ze starszych lekarzy. Nawet z jej wypowiedzi wynikalo, ze pan doktor jest bliski emerytury. W sumie taki jest bardziej doswiadczony.

Przez was bylam w pl sklepie po sledzika i buraczki. Jutro na obiad bedzie warstwowa salatka sledziowa.

Mialam wam napisac, ze zauwazylam, ze leci mi siara najczesciej wtedy gdy jest mi zimno. Momentalnie moje piersi robia sie nabrzmiale w tym momencie gdy marzne.

U mnie od kiedy odstawilam tz od piersi
Nic nie leci
Ale ciężko było. Oby Karol nie wrodzil się do ojca w tym zakresie 🤔

Stary 2016-11-11, 09:50   #4846
LuckySparkle
Zadomowienie

Wogole wlasnie mi sie przypomniało, ze z Liliana zaczynamy dzis 35tc kiedy ten czas zlecial???

Justynia ja ogolnie mam spoko szefostwo.
Wlasnie dostalam maila z updatem co do mojego macoezybskiego itp.
Umówiłam sie, ze za rok w pazdzierniku wpadam na 10 dni do pracy. Oderwe sie od małej, odswieze kontakt z ludzmi w pracy, a tatus bedzie mial juz corcie 10-cio miesieczna wiec spędzą ze soba 2 tygodnie. Jezeli bede karmic piersia to pewnie zmienie to na polowki dni. Mysle ze po prawie roku taka odskocznia od domu mi sie przyda, a jesli Lili mi na to nie pozwoli to zawsze moge zrezygnować.

Jade dzis wieczorem albo jutro do ikea... chyba przydałaby sie blokada na karte! Niby mam w planach tylko tea light swieczki i dywan dla Lili do pokoju ale nigdy nie konczy sie w tym sklepie tylko na planowanych zakupach!

Stary 2016-11-11, 09:52   #4847
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
papaya - pokaże nawet wsadzę do wózka

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

jakie czopki przeciwgoraczkowe zamawiałyście?
Nie kupiłam
Tak jak tej witaminy k
Jak będzie potrzeba tz kupi
Obok mam całodobowa aptekę

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
zamówiłam Gemini jestem z siebie dumna

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

aaa to ja dlatego też nie zamówilam
✌✌✌✌

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
właśnie uderzyłam się delikatnie w brzuch mam nadzieję, że nic Julkowi nie jest dobrze, że w poniedziałek USG
Papaya
Na pewno wszystko ok
Pamiętacie jak ja się położyłam na karolu?🤔
Innym razem za szybko się zgielam żeby był założyć
I coś mnie zabolalo
Pomyślałam wtedy że mu nogę zlamalam 😆
Na usg Karol w jednym kawałku ☺

Stary 2016-11-11, 09:53   #4848
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole wlasnie mi sie przypomniało, ze z Liliana zaczynamy dzis 35tc kiedy ten czas zlecial???

Umówiłam sie, ze za rok w pazdzierniku wpadam na 10 dni do pracy. Oderwe sie od małej, odswieze kontakt z ludzmi w pracy, a tatus bedzie mial juz corcie 10-cio miesieczna wiec spędzą ze soba 2 tygodnie. Jezeli bede karmic piersia to pewnie zmienie to na polowki dni. Mysle ze po prawie roku taka odskocznia od domu mi sie przyda, a jesli Lili mi na to nie pozwoli to zawsze moge zrezygnować.

Jade dzis wieczorem albo jutro do ikea... chyba przydałaby sie blokada na karte! Niby mam w planach tylko tea light swieczki i dywan dla Lili do pokoju ale nigdy nie konczy sie w tym sklepie tylko na planowanych zakupach!

No dzisiaj to sobie raczej w ikei zakupow nie zrobisz
Stary 2016-11-11, 10:08   #4849
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Monika,
Tak do końca nie wiadomo, bo ta waga którą nam podają, to zawsze jest średnią pomiędzy 300 grammi.
Na ostatniej wizycie w 31 tc miałam1630 gramów, potem przy przyjęciu w szpitalu lekarz w 33tc stwierdził 1800, a wczoraj końcówka 33 tc innemu wychodziło 1700-1800 gramów i przeklinal pod nosem poprzednika. No zdenerwowałam się zwłaszczaa ze te moje przepływy slabe. Dziś rozmawiałam z moim lekarzem, mam go łapać w pon i zrobi mi USG. Zobaczymy...
Na razie mimo leków ciśnienie skaczące.
Music kochanie trzymajcie się. Myśl pozytywnie a będzie dobrze 😗

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
współczuje takiej reakcji Mamy

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Migdałku ja zaglądam na pierwsza stronę

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Kurcze... porody jako wyścig? Może potem będzie rywalizacja kto wyższy? Albo ile ma zabawek? Który szybciej zacznie siadać? No chore...

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Mój gin twierdzi, że banany nie są dobrym pomysłem przy zatwardzeniu. Ale czy aby miał rację? Sama nie wiem 😞

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Super! Cudowne są chwile przy ogarnianiu własnego gniazdka
Kazik nie szalej✌
Ty masz mój termin przecież
Poza tym Iza nie może być starsza niż Karol
Jak to będzie wyglądać
Ludzie na wsi żyć im nie dadzą 😬

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Banany powoduja zaparcia!
Asia i Monia
Wczoraj szukałam info o nich ale w necie raz tak piszą a raz inaczej...
Podobnie z gruszkami 😬
Profilaktycznie odstawie
Komu wysłać 5 kg bananów? 🙊

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jaki kolor tego śpiworka zamówić do fotelika Kiddy czarno-turkusowego obstawiałabym chyba czarny, bo ten turkus to może być zupełnie inny odcień

I pokaże wam , co kupiłam dziś w Pepco,miałam już ubrań nie kupować bo mamy ful, ale jak się dowiedziałam, że Adam już na święta będzie z nami to jak mogłam go z jednym świątecznym pajacykiem zostawić?no jak no i zakupiłam body i skarpetki, miałabym ochotę na więcej, ale się opamiętalam

Foto mi sie nie chce załadować :/
Mafin dobrze kombinuuesz z tym turkusem
Najgorzej będzie jak będzie PRAWIE taki jak fotelika
Bierz czarny ✌

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Papaya, to co pisała Velvet o diecie się przecież nie wyklucza. Rodzisz dziecko, karmisz, jesz normalnie to co w ciąży. Jeśli pojawiają się kupy wodnise, ze sluzem to zaczynasz eliminowac, zazwyczaj w pierwszej kolejności nabiał. Alergia rzadko objawy się tak wcześnie, w pierwszym miesiącu, zazwyczaj trochę później, u nas to było dosyć wczesnie, bo w 6 tyg.

Velvet, rozumiem, ja też przy pierwszym dziecku nie wiedziałam takich rzeczy.
Fajnie ze doświadczone mamy weryfikuja nam ta teorie że śr ☺

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

No to wracamy Karol do jabłek 😋

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Ja wole termin z om
Niż ten z usg czyli 30 listopad
Nie muszę tłumaczyć dlaczego 🤐

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:

Ja w ndz jadę 🙈
Od razu idę na dział dziecięcy
Na nic innego nie patrzę nawet 😎

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dodus nasza Lucy przecież w UK jest 😛

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Pije herbatę
i biorę się za pracę domowe
Muszę trochę te stajnie a ogarnąć
A chce mi się że heeej 😮

Stary 2016-11-11, 10:11   #4850
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
No dzisiaj to sobie raczej w ikei zakupow nie zrobisz
Czemu nie???

Stary 2016-11-11, 10:24   #4851
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie???

Aaaa bo Ty nie w Polszy tylko w UK, to jedz, jedz
Blondas ze mnie 😂
Stary 2016-11-11, 10:31   #4852
kamisha
Zakorzenienie

ja sie obudzilam moj maz zladowal o 3.. mama robi rogaliki

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

ewelinus - pewnie ze bedziemy super mamusiami, ja chce sie sama wszystkiego uczyc bez pomocy

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

mewka - bez kitu zajelo mi troche ale mamusia zrobila zakupy nawet mamie mojej jakas masc zamowilam.

spiworek zaraz bedzie ocykany

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

mewka to ja tez ani tej k ani d ani czopkow nie kupilam , no coz ojciec dziecka niech cos kupi hehe

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 10:41   #4853
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Witam się na szybko.
Papaya i migdalku, straszne to co piszecie, nie wiedziałam ze matka może się tak zachowywać. Za to Wasze dzieci będą miały najlepsze mamusie na świecie!

My czekamy na rozwój wydarzeń, cały dzień twardy brzuch, nie pomagają kąpiele, magnez, nospa i lezenie. Ale ani skurczy, ani wód, a mała rozrabia normalnie. Jeśli dziś w nocy nie dojdzie żaden objaw w postaci np skurczy, to czekamy do rana i jeśli brzuch będzie bez zmian to gin mówił żeby przyjechać na badanie do szpitala bo ma od 7:00 dyżur. Wiem, ze termin z OM mam za 4 dni, ale no kurde jeszcze nie wszystko gotowe, a ja najmniej

Kazik trzymaj się tam

Cytat:
A ja znowu nie spie...😕
Od 21 tez mam twardnienia brzucha i tak kilka na godzine, to jest mega nieprzyjemne uczucie 😢 mały się jeszcze rozpycha i skacze głową po pęcherzu a nogami po żebrach i po zoladku.
Niech sie jeszcze jakąś infekcja albo zapalenie przyplata to będzie genialnie, bo mnie cos Bożena szczypie 😫
Ide zjeść wczesne śniadanie 😀

U mnie też wczoraj jakoś twardnienia wróciły, ale na szczęście w niedużych ilościach.

Znacie jakiś genialny sposób na podrażnienia Bożeny? Bo chyba od tego aplikowania luteiny taka na zewnątrz obolała mi się zrobiła
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 10:47   #4854
DoDoo
Zakorzenienie

Emosz, ja mam znowu jakies kuku na pipi i sie zastanawialam czy nie przemyc tantum rose?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Wgl jak wam brzuchy twardnieja to macie rowny brzuch czy jakis taki pokrecony?? Mi sie najczesciej robi taki stozek czy cos, wypchane z jednej str.
Stary 2016-11-11, 10:49   #4855
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Emosz, ja mam znowu jakies kuku na pipi i sie zastanawialam czy nie przemyc tantum rose?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Wgl jak wam brzuchy twardnieja to macie rowny brzuch czy jakis taki pokrecony?? Mi sie najczesciej robi taki stozek czy cos, wypchane z jednej str.
Zdecydowanie robi sie stozek

Stary 2016-11-11, 10:54   #4856
DoDoo
Zakorzenienie

Kurde to mi tez sie pojawily znowu.
Stary 2016-11-11, 10:55   #4857
LuckySparkle
Zadomowienie

Macica cwizy!

Ja zauwazylam, ze jak siedze to jest ok. Ale jak dużo pochodzę albo stoje to wtedy brzuch mam twardy jak kamien.

Stary 2016-11-11, 10:58   #4858
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem czy to stożek ale tak w okolicach pępka brzuch mam tak najbardziej wypchany do przodu.

Tantum rose mam ale tylko tyle co potrzebne po porodzie do szpitala, na razie wysmarowałam Bożene olejem z nasion konopii bo podobno jest na podrażnienia, zobaczymy czy coś da
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 11:07   #4859
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Macica cwizy!

Ja zauwazylam, ze jak siedze to jest ok. Ale jak dużo pochodzę albo stoje to wtedy brzuch mam twardy jak kamien.

U mnie to tak smiesznie wyglada 🙊😂

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Dzisiaj jest wyprzedaz na alli takze laski szybko, szybko!!!
Stary 2016-11-11, 11:07   #4860
kamisha
Zakorzenienie

zjadlam banana, wypilam herbate i zjadlam kanapke z maslem.. i co?
wlasnie wyladowalo w kibelku..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości