|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Ja też nie spie od 3 z minutami... I mam ochote na jajka na twardo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Papaya, to co pisała Velvet o diecie się przecież nie wyklucza. Rodzisz dziecko, karmisz, jesz normalnie to co w ciąży. Jeśli pojawiają się kupy wodnise, ze sluzem to zaczynasz eliminowac, zazwyczaj w pierwszej kolejności nabiał. Alergia rzadko objawy się tak wcześnie, w pierwszym miesiącu, zazwyczaj trochę później, u nas to było dosyć wczesnie, bo w 6 tyg.
Velvet, rozumiem, ja też przy pierwszym dziecku nie wiedziałam takich rzeczy. |
|
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mialam dzis dłużej pospac ale juz mi sie nie chce. To nasz synek jest wyjatkowo wyrozumialy dla mamy bo w nocy daje mi normalnie spać, albo to ja spie jak susel
w dzisn owszem pecherz jest niezle skopany i zebra ale noxe spokojne. Kaziowa i Its trzymajcie sie tam z tymi twardniemiami. A ja to nie wiem moja macica ona chyba jeszcze nie.cwiczy, rzadko mam jakiekolwiek twardnienia. Nie.wiem czy to dobrze, czy może powinna juz tam cos dzialac. Papaya sytuacja z mamą..przykro mi...ale i doskonale rozumiem. I tak jak któraś z Was napisala "my za to bedzieny super mamusiami". Wiecie ze od malego powtarzam ti sobie? Ze nie doprowadze do tego by tak traktowac swoje dzieci..i z czasem pomyślałam sobie ze to bedzie mega trudne bo nie mam na kim sie wzorowac itd ale teraz wiem ze nie musze sie na nikim wzorować po prostu moe będę sie zachowywac tak jak moja mama i to wystarczy. Zreszta moi teściowie sa takim przykladem ze mając 5 dzieci dali swietnie rade jako rodzice, mozna? Mozna. Bedziemy super mamuskami )
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Poskramiasz we mnie bestie, poskramiasz we mnie lwa, pojawiasz sie dzis we snie mym niechaj sen trwa... Edytowane przez DoDoo Czas edycji: 2016-11-11 o 08:16 |
||
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze wiedziec, bo ja bananowa dziewczyna jestem musze je wywalic z mojego i Hankowego menu przynajmniej na czas, kiedy mamy pewne toaletowe problemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Alez naprodukowalyscie tu wpisow od wczoraj!
Witam sie zmeczona i spiaca. Wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila, ze to kobieta wybiera w jakiej pozycji chce rodzic. Nadal stoje pomiędzy porodem w wodzie i korzystaniu tylko z gazu, albo porodem w innych pozycjach, końcowo w pozycji lezacej i skorzystaniem ze znieczulenia zewnatrzoponowego... no zobaczymy. W tej kwestii nadal nie jestem zdecydowana. Kaziowa nie masz tak, ze wierzysz bardziej w ta date z om??? Ja tak mam. Mysle ze urodze okolo 1 stycznia. Chcialabym wcześniej no ale takie mam przeczucia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Wow wg om leci mi 37 tc😎 a wg usg dzisiaj zaczynam 36 tc. I wg usg ciążę donoszoną będę miała 25 listopada 💪💪💪 i ulga hehe Potem Roksi niech sobie spkojnie kokosi do grudnia 😎
Właśnie dostała czkawki, jednej z paru na dzień I czuje jak rośnie bo coraz bardziej próbuje się wcisnąć pod żebra Na szczęście robi to w miarę subtelnie.Dobrego dnia! |
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Itso i Kaziowa kciuki aby rozeszlo sie po kosciach
![]() Papaya Ty dzis sie ciesz nowym mieszkankiem ![]() Ja wlasnie wstalam, bierzemy sie za śniadanko a potem szykujemy wszystko bo na 16:30 mamy gosci. Bede dzis robic takie małe imprezowe burgery jak wyjda to Wam zdjecie wrzuce trzeba bulki wypiec mam nadzieje że nie skonam dziś w tej kuchni no ale dla męża wszystko i jeszcze dzis ma imieniny ![]() Darunia Ty sie odzywaj bo sie boje czy juz rodzisz!!! ![]() Ja z usg mam dokladnie termin za miesiac 11.12 Dzis mi sie snilo ze juz odebralam wozek mega to przeżywam chyba ale nawet pani w sklepie byla zdziwiona i mowi juz chcecie odebrac przeciez dopiero co zamawialiscie po czym patrzy na kartke a tam 02.08 ![]() Milego dnia życzę ja sie odezwe pewnie jutro bo jeszcze dzis moja przyjaciolka u nas nocuje i chce ja rano wyciagnac na ostatni szoping lumpeksowy bo chce dokupic pajacy na 56 bo chyba mam za mało...Ps.. Lucky zazdroszcze szefowej ! O mnie juz w pracy zapomnieli..
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Mi z om wychodzi na za miesiac rowno, a z usg 5 grudnia. Wolalabym wczesniej tzn termin z usg.
|
#4841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Ja trzymam sie terminu z om, z usg mam na 10-11 grudnia ale nie patrze jakos na ten termin
bo i tak myślę ze wszystko rozkrevi sie po terminie, po 14 grudnia
|
|
|
|
#4843 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi czemu nie zrobiłam notatek na śr? 🤔 Aaaa uwierzyłam w potęgę swojej pamięci Taaa😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
G za nami. Teraz już z górki 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalyscie o tym bolu krocza, to teraz mnie boli jakby mnie dopadlo stado dzikich murzynow 😭
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie leci Ale ciężko było. Oby Karol nie wrodzil się do ojca w tym zakresie 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
Wogole wlasnie mi sie przypomniało, ze z Liliana zaczynamy dzis 35tc
kiedy ten czas zlecial??? Justynia ja ogolnie mam spoko szefostwo. Wlasnie dostalam maila z updatem co do mojego macoezybskiego itp. Umówiłam sie, ze za rok w pazdzierniku wpadam na 10 dni do pracy. Oderwe sie od małej, odswieze kontakt z ludzmi w pracy, a tatus bedzie mial juz corcie 10-cio miesieczna wiec spędzą ze soba 2 tygodnie. Jezeli bede karmic piersia to pewnie zmienie to na polowki dni. Mysle ze po prawie roku taka odskocznia od domu mi sie przyda, a jesli Lili mi na to nie pozwoli to zawsze moge zrezygnować. Jade dzis wieczorem albo jutro do ikea... chyba przydałaby sie blokada na karte! Niby mam w planach tylko tea light swieczki i dywan dla Lili do pokoju ale nigdy nie konczy sie w tym sklepie tylko na planowanych zakupach! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4847 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak tej witaminy k Jak będzie potrzeba tz kupi Obok mam całodobowa aptekę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Na pewno wszystko ok Pamiętacie jak ja się położyłam na karolu?🤔 Innym razem za szybko się zgielam żeby był założyć I coś mnie zabolalo Pomyślałam wtedy że mu nogę zlamalam 😆 Na usg Karol w jednym kawałku ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4849 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Ty masz mój termin przecież Poza tym Iza nie może być starsza niż Karol Jak to będzie wyglądać Ludzie na wsi żyć im nie dadzą 😬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Asia i Monia Wczoraj szukałam info o nich ale w necie raz tak piszą a raz inaczej... Podobnie z gruszkami 😬 Profilaktycznie odstawie Komu wysłać 5 kg bananów? 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Najgorzej będzie jak będzie PRAWIE taki jak fotelika Bierz czarny ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ja wole termin z om Niż ten z usg czyli 30 listopad Nie muszę tłumaczyć dlaczego 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Od razu idę na dział dziecięcy Na nic innego nie patrzę nawet 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Dodus nasza Lucy przecież w UK jest 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Pije herbatę i biorę się za pracę domowe Muszę trochę te stajnie a ogarnąć A chce mi się że heeej 😮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Czemu nie???
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blondas ze mnie 😂
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie obudzilam moj maz zladowal o 3.. mama robi rogaliki
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ewelinus - pewnie ze bedziemy super mamusiami, ja chce sie sama wszystkiego uczyc bez pomocy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- mewka - bez kitu zajelo mi troche ale mamusia zrobila zakupy nawet mamie mojej jakas masc zamowilam.spiworek zaraz bedzie ocykany ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- mewka to ja tez ani tej k ani d ani czopkow nie kupilam , no coz ojciec dziecka niech cos kupi hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazik trzymaj się tam Cytat:
Znacie jakiś genialny sposób na podrażnienia Bożeny? Bo chyba od tego aplikowania luteiny taka na zewnątrz obolała mi się zrobiła |
||
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Emosz, ja mam znowu jakies kuku na pipi i sie zastanawialam czy nie przemyc tantum rose?
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Wgl jak wam brzuchy twardnieja to macie rowny brzuch czy jakis taki pokrecony?? Mi sie najczesciej robi taki stozek czy cos, wypchane z jednej str.
|
#4855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde to mi tez sie pojawily znowu.
|
#4857 |
|
Zadomowienie
|
Macica cwizy!
Ja zauwazylam, ze jak siedze to jest ok. Ale jak dużo pochodzę albo stoje to wtedy brzuch mam twardy jak kamien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tantum rose mam ale tylko tyle co potrzebne po porodzie do szpitala, na razie wysmarowałam Bożene olejem z nasion konopii bo podobno jest na podrażnienia, zobaczymy czy coś da |
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Dzisiaj jest wyprzedaz na alli takze laski szybko, szybko!!!
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam banana, wypilam herbate i zjadlam kanapke z maslem.. i co?
wlasnie wyladowalo w kibelku.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

mały się jeszcze rozpycha i skacze głową po pęcherzu a nogami po żebrach i po zoladku. 

od 3 z minutami... 

w dzisn owszem pecherz jest niezle skopany i zebra ale noxe spokojne.
)
musze je wywalic z mojego i Hankowego menu przynajmniej na czas, kiedy mamy pewne toaletowe problemy

Nie wiem jak mam Was pocieszyć bo ja mam bardzo dobry kontakt z mamą (chociaż nie zawsze tak było), jedyne co mogę powiedzieć to raz, że nie rozumiem takiego zachowania a dwa, że prędzej czy później tego pożałują i będą się starały odbudować relacje... A teraz Wy się nie denerwujcie bo przed Wami wspaniałe chwile i będziecie najwspanialszymi mamami na świecie
Kurde ja to bym się łzami zalewała i zamartwiała jakbym urodziła wcześniaka i usłyszała, że jego stan jest średnio ciężki a nie wysyłała takie radosne sms-y
Niektórzy chyba mają potrzebę jakiejś chorej rywalizacji
Ale na to jest tylko jedna recepta zająć się sobą a resztę mieć w
Z takim brzuchem to było zacne