|
|
#691 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Wersja bez konserwantu (lepiej robić małe poscje-50ml bez konserwowania)
wg znależionych danych gęstoś migdałowego jest 0,8g/ml czyli na 50 ml wody dest pasuje dać 3,13ml kwasu, przy czym nie robiłam migdałowego i nie wiem jak się rozpuszcza. Na necie znalazłam, że w wodzie bez ograniczeń a na mazidłach jest, że w wodzie częściowo. Virtual rozpuszczałaś w samej wodzie?
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie czytałam, że w wodzie częściowo i to najlepiej w ciepłej kąpieli, bo inaczej trudno to rozpuścić dokładnie.
|
|
|
|
|
#694 | |
|
|
Cytat:
Teraz robie poł na pół z wódką, wiec nie ma problemu z rozpuszczaniem
|
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myśle, że przy tak małej ilości się spokojnie rozpuści. W razie problemu można nieco ogrzać.
Madziu- poradzisz sobie sama, tylko zapatrz się w 2 strzykawki- 5 i 10 ml. Ze strzykawki (5) wyjmij tłoczek i nasyp kwasu, tak żeby było 3.15-3.20ml tylko delikanie ubij (postukując od spodu) przesyp do jakiejś buteleczki, dodaj na początek 10ml wody dest. i wymieszaj, w razie gdyby się nie rozpuszczalo dodaj jakies 20cm wody wymieszaj i w razie potrzeby przytrzymaj w garnuszku z wrzątkiem (co jakis czas mieszając) resztę uzupełnij wodą (do 50ml). Wydaje mi się (ale nie na 100%) że część wody można zastąpić hydrolatem (jeśli posiadasz). Takie coś może spokojnie postać 2 tyg bez konserwantu, a te 50ml w 2 tyg zurzyjesz. edit: pół na pół w wódką to będzie jakieś 20% alk. w sumie sporo. Wydaje mi się, że można dać mniej. Powiedzmy 35wody 15 wódki. Jak spirol to jakieś 7ml. edit2: wróc, byka zrobiłam, przy 50ml wody wyjdzie steż. 4,8. Żeby wyszło 5% wody powinno być 47,5ml. oki ja zmykam spać bo jutro znowu wstaję po 5 kolorowych
Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-02-28 o 23:11 |
|
|
|
|
#696 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, teledysk jest świetny Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja potem poslucham tego co wyslalas na youtubie i tego co Kasia na myspace dala. mykam, buzka
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Rozchorowałam się, kicham, prycham. Że to akurat na weekend musiało się przypałętać Cytat:
. Dzięki Jolie za wyliczenie i dokładną instrukcję. Jak patrzę na to, co napisałaś, to faktycznie nie jest nic trudnego. Nawet takie chemiczne beztalencie jak ja sobie poradzi. Tylko z tego, co pamiętam z chemii to nie wodę do kwasu, a kwas do wody trzeba wsypać, no nie? ![]() edit: Marzenko, chyba wczoraj rozgryzłam tajemnicę znaku zodiaku mego własnego, więc może i Tobie pomogę. Wychodzi mi, że te przesunięcia wynikają z tego, z czym mamy dzisiaj do czynienia, czyli z 29 lutego, który występuje co 4 lata. Ja urodziłam się właśnie w roku przestępnym i dlatego wydaje mi się, że jestem rak z krwi i kości jednak, a nie lew. Bo przecież rok przestępny został wprowadzony po to, żeby wyrównać rok kalendarzowy z rokiem zwrotnikowym. |
|
|
|
|
|
#700 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale smarowałam maścią, więc przynajmniej ma kolor skóry. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W końcu jakaś Mama do mnie dołączyła (jeszcze o tej samej grupie krwi ). Napisz coś o swoich pociechach Cytat:
Ale mnie też "coś bierze" i czuję się "nie wyraźnie"... Wirusy córci krążą...Cytat:
|
|
|
#701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce kupiwać 2 czy 3 (co innego błyszczyki ) bo po co mają się starzeć??Cytat:
BOŻE Ale z was Rasowe czarownice Nic z tego nie rozumiem Ja nie łapie się w tym "domowym" kręceniu kosmetyków... To nie na moją "menagerską" główkęA mamcia Chemik? Cytat:
Idę dziś troszkę skrócić pazurki- mimo iż już się jako tako do nich przyzwyczaiłam... Choć wiąż ciężko mi pisać smsy!! Te 2 mm mogą być krótsze Kiedy się ociepli?? Tak do 15 stopni- bo chcę już nosić baalerinkiI dowiedziałam się dziś,że kolejnych ćwiczeń nie będzie- wykladowca gdzieś jedzie i..... do Wielkanocy mam 4 dni wolnego !! ![]() Ale za miast pisać pracę to ja będę ganać za promotorką ![]() I jak coś do ch*** ustalić z nią?? Nawet na maile nie odpowiada!! brrrrrr
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
nooo... a do tego jak mi oddawała 1 rozdział (poprawiony) to na 1 z kartek znalazłam MEGa dużą plamę od kawy. Mogła trochę uważać-to w końcu moja praca i starania -jakie by one nie były...
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda słów...Przeprosiła chociaż? Domyślam się, że nie...
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
no co ty!!!! nie przepraszała w ogóle.. a tą plamę to w domu zauważyłam!NIc o niej nie wspomniała
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I to w wielu dziedzinach, nie tylko takich wypadkowych![]() Tobie również życzę zdrówka ![]() Cytat:
![]() Nie lubię takich bezczelnych ludzi. |
|||
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
#708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje pociechy To synek ma dwa latka (7.01.2006) zrasztą widoczny jest pod moim nickiem ta druga "pociecha" to duże dziecko-mój mąż Teraz jestem na urlopie wychowawczym i cały czas poświęcałam dziecku i nim się odejżałam to zleciało tak dwa lata i postanowiłam sobie ,że czas najwyzszy zająć się choć troche sobą.A nie dziecko,mąż,gotowanie i sprzatanie ![]() Co do muzyki to obecnie jak mam cisze w domu to bardzo się ciesze Kiedyś słuchałam Nirvany i The doors
|
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Mam nadzieję, że tak będzie![]() Cytat:
![]() To tylko pozory?
|
|
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli zamierzasz wrócić do pracy, a synek do przedszkola (żłobka)?
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
A dziekuje,czasami aniołek a czasami diabołek ale nie jest "toksycznym" dzieckiem Marzenko co do pracy to nie wiem czy wróce tam gdzie pracowałam ,bo choć lubiałam tę prace to byłam w niej nieraz 260/ 290 godz.w miesiacu.Nie miałam wtedy rodzinkii to mogłam tyle pracować ,no ale teraz nie wyobrażam sobie takiej pracy.Będe szukała innej.Moja mama zajmie sie Małym dopuki nie pójdzie do przeczkola. A Ty zajmujesz sie domem teraz czy pracujesz zawodowo?? |
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Do zeszłego roku pracowałam, a z córcią siedziała Babcia, teraz niestety od ponad roku siedzę w domu...
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie przesłuchuje album Tankiana ![]() Cytat:
|
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty też się w takim razie kuruj, a juz na pewno weź rutinoscorbin ![]() Cytat:
Współczuję takiej promotorki, ja miałam szczęście trafić na cudownego człowieka. Powodzenia i cierpliwości do kobiety życzę. A swoją drogą, może lepiej byłoby zmienić promotora?Pazury noś zawsze takie, żeby Ci było wygodnie. Mi jak stylistka zrobi za długie, co wychodzi po paru godzinach, to biorę pilniczek i piłuję Po co się męczyć ?![]() Cytat:
Życiowa fuksiara - taka to ma szczęście ![]() ![]() ne, nie, tak na serio, to już przestań ulegać tak tym wypadkom w końcu ![]() A co do powrotu zimy, fuj, fuj, bleee! Ja protestuję! Już mam dosyć, nienawidzę tych ciężkich butów, płaszczy, szalików. Wiosny mi się chce, świergolących ptaszków i zieloności dookoła. A teraz idę się oflagować na znak protestu przeciwko zimie!!! Jak to nie pomoże to już sama nie wiem...
|
|||
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uwielbiam czytać książki ![]() Cytat:
![]() To ja przybędę i odtańczę ten taniec z Tobą ![]() Może jak będzie nas więcej, to coś zdziałamy
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, kupiłam taki kubek na urodziny TŻ'ta. Cały czas narzeka na swój samochód, to uznałam, że przynajmniej taki będzie miał Może być? ![]() P.S. Przepraszam za niewyraźne zdjęcie, ale było robione telefonem, bo nie chciało mi się aparat odpalać
|
|
|
#717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Olu, jesień też jest fajna, ale to nie do końca to Wiosna i lato to moje ulubione pory roku, przez pozostałe dwie mogłabym spokojnie spać, byle do wiosny ![]() A kubek super, nie widziałam jeszcze takiego wynalazku
|
|||
|
|
|
|
#718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Bry :P
Cytat:
Cytat:
Obydwoje nie lubią gdy ubueram się cała na czarno, a to sie czeto zdarza Lubię ten kolor. a wracając do wiary. w tekstach Comy często sa "odwalania" do Boga,o.Ja chcę śnieg, ale żeby było ciepło. Poza tym łącze się w bólu z przeziębionymi - tez mnie coś bierze ![]() Cytat:
||||
|
|
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przyłączam się do protestu Do tańców też mogę Ciekawe, czy zima posłucha
|
|||
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, Narek, widzę kubek!
świetny! jeśli Tż ma poczucie humoru to na pewno mu się spodoba
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

kolorowych

A ja tylko czytam i czytam...
Wirusy córci krążą...
Ale z was Rasowe czarownice

Kiedyś słuchałam Nirvany i The doors
Może być?