|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
taska i elianka suknie pierwsza klasa !!
Tiffi chciałabym ją kupić ale necie jest tylko adres głównego salonu i nie ma innych więc boje się że nie znajdę jej u mnie w mieście. Ty jak kupiłaś swoją i ile one w ogóle kosztują
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Elianka. Taska - śliczne suknie! proste, eleganckie..kobiece. No i koronki które uwielbiam
Wasze modele przynajmniej można znaleźć internecie..mojej nigdzie nie było:/
|
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
skoro Wy chwalicie się swoimi sukienkami to i ja przpomnę się ze swoją i pokaże jeszcze raz w tym wątku
![]() oto ona: kolor biały bez kwiatka jednak bo wolę mniej ozdób i góra tzn gorset bedzie drapowany a nie zakładany jak w tym modelu juz po 1szej mierze, ale zdjęć nie mam bo w sumie to mierzyłam tylko podszewkę
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badzo mi zależy aby na zdjęciach były "ślubne" uczucia a nie tylko ubrania... Co więcej bardzo nam zależało żeby ślub był na 12.00 (m.in po to by trwał jak najdłużej) Czekanie do godzin popołudniowych bardzo by mnie stresowało...Dziewczyny kolejne piękne suknie są wybrane
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak lubie na nia patrzeć że się pochwaliłam i tutaj
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#4297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-02 o 00:17 Powód: istnieje funkcja "EDYTUJ" |
||
|
|
|
#4298 |
|
Raczkowanie
|
Katey piekna! Bardzo mi sie takie podobaja ale mowy nie ma, zebym mogla taka zalozyc, jestem za malo wyrazna... musialam miec koronkowa i z ozdobkami inaczej znikalam w sukience i tyle mnie widzieli
![]() Marta, Kodeina blush dziekuje... *ogladam wasze i coraz bardziej watpie, czy moja to rzeczywiscie moja. Mama dala mi zakaz wchodzenia na neta ![]() Tlumacze sobie, ze skoro w takiej wygladalam najlepiej to nie moge miec taka na widok ktorej mdleje, bo wygladalabym srednio. - To naprawde nie ja, skasowalam z komputera wszystkie zdjecia ze mna, zeby TZ sie do nich nie dobral.
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tiffi a może pochwaliłabyś się swoją sukienką, ciekawa jestem który model wybrałaś
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
marto- sukienka która mierzylam byla troszke inna.. model ten sama, ale byla ecru, wiec wzór na koronce był bardziej wyraźny
no te ramiączka od stanika u mnie nie będa atłasowe tylko z organdyny (?) takie matowe i pogniecione zmieniam jeszcze sposób wiącania trenu- bedzie tak jak w innej mierzonej przeze mnie sukience- bedzie wszyta taśma w kanały i trzeba będzie pociagnac za sznurek a tren się zbierze w harmonijkę. Uniknę guziczków
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny śliczne suknie, każda niepowtarzalna i ma cos w sobie
Wlasnie wrocilam z przedostaniego spotkania nauk przedmalzenskich. Potem poradnia, ale chyba odloze ja na za jakies 2 m-ce. *** Za oknem jest ohydnie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie nic tylko popasc w depresje grrrr.... Znalazlam aparat. Musze go naladowac i wtedy zrobie zdjecie butow i je tu wkleje |
|
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
to prawda ,dziś we Wrocławiu jest fatalnie...
wkleję zdjęcie sukienki na którą strasznie zachorowałam i proszę Was o opinię ,czy: będzie pasowała blondynce o falowanych włosachhttp://img107.imageshack.us/img107/2160/04sere3qi0.jpg |
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
wg mnie pasuje jak najbardziej
nawet bardziej blondynce niż brunetce, zwłaszcza ten beżowy dodatek
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam wątpliwości czy bedzie pasowac.... Bardziej zależy to moim zdaniem od cery. Czy masz bardzo jasną karnacje? czy sniadą? No i najlepiej to jest przymierzyc
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuje się już na dobre- ślub 31 .08.2008- niestety niedziela, bo sali nie bło. Ale co tam, grunt, że od 31 sierpnia będziemy na dobre i złe
|
|
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
mam cerę śniadą i faktycznie myslę ,że na bladej osobie sukienka nie wyglądała by najlepiej
nie miałam przyjemności jeszcze przymiarki , bo sukienkę odesłano producentowi do drobnych poprawek i we Wrocławiu jest tylko w białym kolorze ![]() a może któraś z Was widziała już ją na żywo w tym kolorze co za zdjęciu- złoto +ecri????
|
|
#4307 |
|
Raczkowanie
|
To myslę, ze bedzie ok
Ale przymierz też dla porownania biale suknie. Ja chcialam na poczatku biala. Ale okazalo sie, że w bialej jest mi fatalnie! Taki trupi odblask na twarz mi rzuca - dlatego zdecydowalam sie na perlowa (delikatne ecru). Jestem szatynka, ale mam jasna cere. Wszystko sie okaze jak przymierzysz. ![]() Wklejam jeszcze raz kiecke i buty. Nacykalam 20 zdjec tych butow i zadne nie oddaje prawdziwego ich wygladu. :/ Ale widac, ze tez sa perlowe. Musze miec zabudowane, bo w bucikach, ktore sa zapinane na kostce zle wygladam, bo mi zew. czesc stopy ucieka za but i wyglada to syfiascie :/ Obcas jest poszerzany przy koncu - mega stabilny! Zabic sie w nich nie powinnam ![]() ![]()
|
|
|
|
#4308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
. Obcas wygląda na stabilny, też trzeba uważać, żeby nie był za cieńki, bo łatwo może ugrząźć gdzieś w szczelinach, jak będziemy szły po ulicy. Kiedyś przechodząc na pasach zostawiłam buta w torach tramwajowych, obcas mi się zaklinował. Na szczęście nic nie nadjeżdżało i mogłam się spokojnie mocować z jego wyciągnięciem.
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Babeczko, bardzo ładne buty
![]() Ja też nareszcie kupiłam! W wolnej chwili wkleję
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
babeczko buty ladne i wygladaja na wygodne
a ja w sobote wplacilam zaliczke za suknie , oto ja:http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1204478240 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1204478242 |
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
Hej
My jesteśmy już po pierwszej poradni. Tragedia. Nie dość, że babka trzymała Nas 2h, od 19 do 21 w piątek to jeszcze trafiła się taka dewotka... Szok... a jeszcze jedno spotkanie z Nią nas czeka:/ |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czytam Wasze opowiesci to coraz bardziej sklaniam sie, zeby na nauki pojsc do ksiedza z mojej rodzinnej parafii (kilka polgodzinnych spotkan) i poradnie odbebnic u babki, ktora nikomu jeszcze problemow nie robila
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Ja ślub biorę 01 sierpnia w piątek ;o) a zdecydowaliśmy się na to z narzeczonym miesiąc temu
ktoś pomyśli że strasznie późno, ale powiem Wam że doba internetu pomogła załatwić super dja, dobrego fotografa, skrzypaczkę na ślub, bajeczne miejsce na weselę,zaproszenia itd. mogłabym wymieniać i wymieniać. Wiele porad z WIZAZ-U wprowadziłam w życie i to zaowocowało, pozostaje wybrać sukienkę, a dzięki Wam łatwo znaleźć krój który się mi podoba, bo jest tu 1000 zdjęć pięknych kiecek z opisem gdzie szukać i nieżadko z cenami. A więć za 5 miesięcy mam ślub, a tu wszystko zaplanowane |
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wesele robi robisz w tradycyjnej formie czy coś w stylu małego przyjecia/obiadu?Pytam bo piszesz że uroczystośc odbędzie się w piątek,nie matriwsz się,ze goście nie zjawią się z tego powodu w komplecie?Bo wiesz praca,zmęczenie po całym tygodniu itd.No chyba,że masz taką żwawą rodzinkę,bo u mnie to połowa by kręciła nosem
|
|
#4316 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za te propozycje bolerek ![]() Cytat:
Cytat:
Zastanawialiśmy się, czy się na to zdecydować. Wydało nam się jednak bezsensowne to, że po błogosławieństwie i wspólnym podjechaniu pod kościół niby się rozstajemy na chwilę z narzeczonym, a potem spotykamy sie dopiero przy ołtarzu.Również zazdroszczę fachowca w dziedzinie muzyki My zastanawiamy się nad duetem dziewczyn, które miałam okazję posłuchać na ślubie koleżanki. Śpiewają cudownie, z takim "popowym" zacięciem Wykonują piosenki oazowe, które bardzo mi się podobają. I co najważniejsze - śpiewają także głośno modlitwy, co zawsze na ślubach nieco kuleje wśród gości ![]() Cytat:
![]() Makijaż również chcę zrobić sama. Nie zaufam żadnej makijażystce Uwielbiam się malować, często eksperymentuję z różną kolorystyką. Zastanawiam się pomiędzy chłodnymi fioletami i takim też bukietem a brudnym różem, brązem i szarością. Paznokciami zajmie się profesjonalistka. Ciągle noszę krótkie, ponieważ sie rozdwajają i pękają. Na ten jeden dzień zdecyduję się na jakieś niezbyt długie paznokcie żelowe, którymi nie będę straszyć TŻta ![]() Nie lubię zdjęć studyjnych Oto próbki mojej fotografki: http://www.beznazwy.com/ Zdecydowaliśmy się tylko na zdjęcia z ceremonii ślubu + życzenia i ujęcia przed samym ślubem (np. jeszcze w samochodzie) oraz plener innego dnia (choćby miało padać ![]() Cytat:
Mój TŻ nadal jest przeciwny, ale to na nic, bo okazało się, że tak czy siak 18.10. ma zajęty Jestem bardzo zawiedziona, choć nie znam cennika i nie wiem, czy udałoby mi się przekonać narzeczonego ![]() Mam takie samo zdanie Cytat:
Zaproponowała mi ją pani w salonie. Też wyglądałam w niej ładnie, ale nie aż tak Suknia bardzo ciekawa Cytat:
Tak na marginesie, w Krakowie byłam w malutkim butiku - suknie były przepiękne, niektóre kojarzyłam z kolekcji innych projektantów (to był salonik krawcowej ). Świetnie odszyte, piękne materiały. A ceny? Od 2600 zł wzwyż Dobre krawcowe cenią swoją robotę Cytat:
umieją poprawić humor ). W sukniach ecru też wyglądałam dobrze, jednak po włożeniu białej nanierałam jakiejś... świeżości, szlachetności Ja to widziałam na pierwszy rzut oka, panie w salonie i moja mama również.
|
||||||||
|
|
|
#4317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja swoje przygotowania zaczynałam 1 rok i 7 miesięcy przed ślubem, ale nie żałuje, bo już wtedy byli inny chętni na naszą salę/zespół/kamerzystkę i później mogłabym sobie pluć w brodę.Cieszę się, że przydały Ci się porady z wizażu .Życzę powodzenia w dalszych przygotowaniach Ja się swoimi zajęłam tak porządnie już od grudnia 2007. Robie im różne maczanki, stosuje różne odżywki, olejki, nawilżam kremami, balsamami itp i już mogę przyznać, że po prawie 3 miesiącach są twardsze, mniej podatne na uszkodzenia i się nie rozdwajają. Obecnie mam białą część paznokcia na 7-8 mm i staram się ją utrzymać do ślubu.
|
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
Witam. my dziś z Tż-etem wybraliśmy obrączki, będą do odbioru za 2 tygodnie
No i musze wkońcu wybrać się na poszukiwanie butów
|
#4319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zamiast szyć konkretną suknię u krawcowej kupiłabym używaną.Cytat:
Chociaż pewnie gdybym miałą problemy z paznokciami też bym się zmusiła Polecam na paznokcie Alphol Omega Plus, stan paznokci i włosów bardzo się po poprawia ( oczywiście po kuracji a nie 5 tabletkach )Co sądzicie o bieli i ecru w stroju gości weselnych? Bardzo mnie to ciekawi.... Ja jakoś rygorystycznie do tego podchodzę No mnie chyba by szlag trafił na miejscu Panny Młodej... No chyba, że tylko ja taka dziwna jestem
|
|||
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Wasze modele przynajmniej można znaleźć internecie..mojej nigdzie nie było:/

Badzo mi zależy aby na zdjęciach były "ślubne" uczucia a nie tylko ubrania... Co więcej bardzo nam zależało żeby ślub był na 12.00 (m.in po to by trwał jak najdłużej) Czekanie do godzin popołudniowych bardzo by mnie stresowało...

grrrr.... Znalazlam aparat. Musze go naladowac i wtedy zrobie zdjecie butow i je tu wkleje 

.

No mnie chyba by szlag trafił na miejscu Panny Młodej... No chyba, że tylko ja taka dziwna jestem