|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Znamiona, pieprzyki - ZBIORCZY
Hmm jakiego strachu?? Rozumiem, operacja, bolesny zabieg, ale wizyta u dermatologa?? PRzeciez to nawet nie boli. Nie przesadzaj i nie rozczulaj się nad sobą. Dzielna bądź.
|
|
|
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pieprzyk- usuwac czynie????
ja bym radzila usunac sama mialam usuwane 3 i bylo wszystko w porzadku. Jak go usuniesz to bedziesz spokojniejsza i nie pedziez sie przejmowac tym czy sie powiekszyl czy zmienil kolor.
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pieprzyk- usuwac czynie????
ieprzyki mozna usuwac/wycinac. Wiecej na ten temat chyba sie dowiesz na chirurgi/plastycznej (?)
Pozdrawiam . |
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśłi pieprzyk zmienia kształt/ rozmiar/ barwę/ teksturę trzeba koniecznie pokazać to lekarzowi dermatologowi. byc moze to drobnostka, ale ze znamionami nigdy nie wiadomo. |
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#516 |
|
Przyczajenie
|
Może ktos mi pomoże. Mam pod paznokciem u stopy ciemna brązowa plamkę-prawie czarną.Zauwazylam ja w listopadzie ,natomiast jest od tamtego czasu na swoim miejscu,nie przesuwa sie wraz ze wzrostem paznokcia. Plamka jest średniej wielkości,i jest nierówna,przy brzegu. NIe lamie mi sie paznokiec,nie swedzi mnie. Myslalam moze ,ze ejst to grzybica albo wlasnie czerniak paznokcia..nie wiem jakie sa roznice latwe do zauwazenia. Ide do dermatologa za 2 tygodnie,ale caly czas sie martwie. Prosze o pomoic jesli ktos potrafi mi poradzic cos.
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mialem 8 szwow ale blizna z 4-5 cm dlatego taka duza bo było podejrzenie ze jest cos nie tak z tą zmiana i musial zostawic margines..dzis mi juz zdjeli wszystkie szwy i mialem kolejny zabieg tym razem na brzuchu tym razem dwa pod rzad,z tym poprzednim znamieniem okazalo sie ze wszystko ok i to nic zlego teraz tylko czekam az mi sie to zagoi i przyjdzie wynik tego drugiego..Szczerze mówiac duzo sie nasluchalem od ludzi siedzacych w kolejce na zabieg, róznych rzeczy i chce wam tylko powiedziec ze chodzcie do dermatologów z byle watpliwosciami...lepiej wyciac cos podejrzanego i miec to z glowy niz myslec czy to jest wporzadku czy nie..aha i mi wycinal chirurg onkolog polecony mojej mamie
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Przyczajenie
|
Acha i jeszczem chcem powiedziec ze na poczotku moi rodzice twierdzili ze sobie cos uroiłem ze to sa zwykle pieprzyki i wymyslam a jak dermatolog zobaczyla to odrazu skierowanie na ciecie wiec...jesli macie watpliwosci to idzcie do dermatologa i on je rozwieje,niektórzy tu piszą ze sie boja czy cos w tym stylu,kazdy sie czegos boi badziej lub mniej ale zawsze chyba gorzka prawda jest lepsza od łudzenia sie ze wszystko jest w porzadku albo zamartwiania sie...zreszta ludzie gorsze rzeczy przezywaja a taki zabieg wyciecia to pikus w porownaniu np do przeszczepu watroby czy innych zabiegow które ludzie przezywaja wiec uszy do góry
|
|
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
przy okazji wymrażania azotem brodawek, dermatolog potraktowała mi nim też dosyć spore pieprzyki, po czym zostałam przez znajomego porządnie przestraszona płynącymi z tego faktu konsekwencjami, pieprzyki podeszły wodą, która powolutku zanika, a ja panikuję...
|
|
|
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
hej czy ktoś może polecić jakiś gabinet w Katowicach lub okolicach, w którym bez obaw mogłabym wyciąć kilka znamion? i oczywiście żeby ceny nie były jakieś kosmiczne
|
|
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Mam prosbe, pisalam juz o tym w innym watku ale nikt nie odpisal,
bardzo to dla mnie wazne, czy moglby mi ktos polecic dobrego lekarza w Krakowie albo jakas klinike, gdzie usuwaja laserowo pieprzyki z twarzy
|
|
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Witam .Mam mały problemik.Mam 34 lata i zawsze miałam bardzo ładną cere,gdy chodziłam do kosmetyczki to nigdy nie wierzyła że mam tyle lat co mam bo wyglądałam młodziej.Ale od pewnego czasu zaczeło cos się dziac,mam coś takiego jakby pajeczynka (takie jakby zmarszczki,w miejscu zaznaczonym na fotce) nie widac tego dobrze na fotce
Kiedys chodziłam często na solarium i mysle że to od tego.Powiedzcie czy można sie jakos tego pozbyc ,jakies zabiegi czy cos podobnego.Pozdrawiam.
Edytowane przez forumka Czas edycji: 2008-03-03 o 13:20 |
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety na zdjęciu nic nie widać, ale całkiem możliwe, że to od solarium. Ja też chodziłam przez kilka lat, ale zrezygnowałam jakiś czas temu jak zaczęłam zauważac negatywne skutki
idż do dermatologa, jeśli tak Cie to martwi, pewnie znajdzie się jakiś sposób usunięcia bądź wygładzenia tego...
|
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze nikt nie pomoze... trudno
|
|
|
|
|
#526 |
|
Przyczajenie
|
W Krakowie jest taki chirurg plastyczny dr Cieślik, przyjmuje w Ars- medica na Warszawskiej i na Mazowieckiej. Usuwają tam różne rzeczy laserowo. Ja idę do niego na usunięcie znamiona, ale Pan Doktor robi "cuda", ostatnio słyszałam jak robił operację nosa z przeszczepem skóry.
Jest bardzo sympatyczny, nie z serii "bufonów" |
|
|
|
|
#527 |
|
Przyczajenie
|
Do Martyny: musisz zaufać lekarzowi, bo nie każdego pieprzyka można usuwać laserowo. Jeśli jest niebezpieczny wtedy lepiej jest zmianę wyciąć. Jest jeszcze dr Kanas ( dermatochirurg), który zajmuje się znamionami i je usuwa, ale podobno niezbyt ładnie szyje, więc jeśli jest to twarz to lepiej iść do chirurga plastycznego. Ja proponuję abyś najpierw poszła do dobrego dermatologa aby stwierdził czy twoję pieprzyki można potraktować laserem czy lepiej wyciąć.
Odezwij się co postanowiłaś |
|
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz, to bardzo wazne dla mnie
![]() Ja w ogole nie wiem co mam z tym robic... gdzie sie zglosic i w ogole, i zeby mi dziadostwa nie zrobili (bo chodzi o twarz) wiec szukam dobrego chirurga plastyka. No ale tak mieszkam w malym miescie wiec tutaj raczej tego nie wykonam, bo mialam tutaj raz usuwana zmiane i zostala duza brzydka blizna, wiec mysle ze w Krakowie jest jakis specjalista ktory usuwa laserowo. No wiec najpierw oczywiscie chcialabym zbadac, zeby miec pewnosc ze moge z czystym sumieniem usunac laserem. Nie znam sie wlasnie na tym zbytnio. Wiec tak , najpierw musze isc do dermatologa aby mi wszystko zbadał i czy za to sie placi? Potem mnie odesle do chirurga, czy jak? I czy za badanie pieprzykow sie placi? I jeszcze jedno, ile sie placi za usuniecie jednego pieprzyka laserem? Mam nadzieje ze cos zrozumiecie z tej chaotycznej wypowiedzi... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#529 |
|
Przyczajenie
|
Najpierw musisz iść do dermatologa, możesz na NFZ nie trzeba skierowania. Najlepiej jakby zbadał dermatoskopem. Dermatolog powie ci czy można laserem czy usunąć chirurgicznie.
Potem wybrałabym się do chirurga plastycznego, możesz do dr Cieślika tel.0124233834 na Warszawskiej w Krakowie. Tam możesz usunąć albo laserem albo chirurgicznie. Zyczę powodzenia . Ania |
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
a Ty usuwalas u dr Cieślika?? Czy on sie nazywa Kazimierz Cieślik? Bo szukalam na internecie cos. Narazie to zanim pojde na jaka kolwiek wizyte chce znalezc sprawdzonego lekarza...dobrego specjaliste
|
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam ta strone tej kliniki
chociaz chcialabym jeszcze co najmniej kilka opinii kogos na temat tego lekarza... No ale hmm moze zaryzykuje... najpierw wszystko zbadam, jak nie bedzie zagrozenia to usune laserem, zeby to bylo takie proste ![]() Wczesniej wspominalas ze idziesz na usuniecie znamiona, a pytalas o koszt? i jaka metoda bedziesz usuwac? i czy to z twarzy? |
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
Nie chyba jednak to nie ta stronka bo nie pisze tam nic o doktorze Cieśliku
przepraszam z gory za moje roztrzepanie ale chcialabym to miec juz za sobą... |
|
|
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
A ja nadal czekam na pomoc
Aggis -nie chce iśc do dermatologa bo u mnie przyjmuje pani która pomyliła się z powołaniem ,boi nawet dotknąć pacjenta i daje jakieś maści na odczepnego ;/ Jak gdzieś się wybiore to do kosmetyczki ale myslałam że najpierw tu ktoś mi pomoże,bo w końcu każda z nas mogłaby isc po porade do kosmetyczki ale wtedy nie istniał by ten temat na forum
|
|
|
|
|
#534 |
|
Przyczajenie
|
Zobacz sobie na stronie www.ars-medica.com.pl
Ja idę tam jutro i wtedy będę wiedziec ile to kosztuje, ale pani w rejestracji pytała sie czy mam skierowanie i mówiła że jest to refundowane przez NFZ. Mam 2 pieprzyki na plecach. |
|
|
|
|
#535 |
|
Konto usunięte
|
a czy ktoś mógłby polecić jakiegoś lekarza z Poznania lub gabinet, klinikę również sprawdzone w Poznaniu, dodam, że chodzi o usunięcie paru pieprzyków z twarzy więc sami rozumiecie, że wolałabym kogoś zaufanego abym potem nie straszyła
))
|
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
ankar5 wlasnie na tej stonie bylam i nic o doktorze Cieśliku nie znalazłam
. To Ty usuwasz laserowo tak? to jesli juz usuniesz to prosze napisz ile to kosztowalo i jak to wszystko w ogole perzegiegało. Tylko wiesz u mnie chodzi o twarz. Bardzo prosze o szybka odpowiedz.
|
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Czyli to jest refundowane przez NFZ? laserowe?
A polecisz mi jakiegos dermatologa moze? Lub w ogole jesli ktos moze polecic. |
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam to forum ale nie znalazłam odpowiedzi na moj problem wiec postanowilam zapytac moze ktos wie co to takiego.. otoz po wakacjach zaczełam zauwazac na ciele w kilku miejscach takie male czerwone keropeczki.. niby narazie nie rosna.. nie sa to typowe pieprzyki bo nie sa brazowe tylko czerwone... jest ich kilka.. w roznych miejscach.. i tak sie zastanawiam czy to moze sa jakies poczatki pieprzyków czy cos innego.. poszlabym nawet do dermatologa ale nie wiem czy Ci Panstwo ktorzy przyjmuja w moim miescie nie zbagatelizuja mnie.. bylam u nich kilka razy z córka..z malym dzieckim ktore ma atopowe zapalenie skory i wywarli na mnie wrazenie strasznych ignorantow..moze ktos wie co to takiego mi sie porobilo..
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie, minely 2 tygodnie odkad wycielam pieprzyka, kiedy moge zaczac smarowac to miejsce dermatixem???
|
|
|
|
|
#540 |
|
Przyczajenie
|
Pieprzyki płaskie (plamki); zabieg; cena.
Cześć!
Jestem zainteresowany usunięciem drobnych, płaskich, aczkolwiek licznych pieprzyków z twarzy i szyi. Pieprzyki są na tyle małe i całkowicie płaskie, że wystarczy zabieg laserowy. Jest ok. 16 takich, które chciałbym usunąć. Są okropne, bo w dużych ilościach wyglądają bardzo nieestetycznie. Jak trądzik. Czy ktoś z Was orientuje się, gdzie w Warszawie mógłbym wykonać taki zabieg i za jaką cenę. I czy wymagana jest zgoda opiekuna na taki zabieg? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

nie wiem czy go ruszac czy po prostu zostawic?? 

u kogo usuwales, u chirurga/chirurga plastycznego czy dermatologa? Ja mam pieprzyk 5mm na twarzy, usuwam go niedlugo u chirurga plastycznego, ale bede miala chyba tylko 2 male szwy i kreske po wycinaniu na centymetr... Pozdrawiam