Znamiona, pieprzyki - ZBIORCZY - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 23:20   #511
lauhau
Raczkowanie

Dot.: Znamiona, pieprzyki - ZBIORCZY

Hmm jakiego strachu?? Rozumiem, operacja, bolesny zabieg, ale wizyta u dermatologa?? PRzeciez to nawet nie boli. Nie przesadzaj i nie rozczulaj się nad sobą. Dzielna bądź.
lauhau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 11:33   #512
maltusia87
Rozeznanie

Dot.: Pieprzyk- usuwac czynie????

ja bym radzila usunac sama mialam usuwane 3 i bylo wszystko w porzadku. Jak go usuniesz to bedziesz spokojniejsza i nie pedziez sie przejmowac tym czy sie powiekszyl czy zmienil kolor.
maltusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:18   #513
Nierozumiany15
Raczkowanie

Dot.: Pieprzyk- usuwac czynie????

ieprzyki mozna usuwac/wycinac. Wiecej na ten temat chyba sie dowiesz na chirurgi/plastycznej (?)

Pozdrawiam .
Nierozumiany15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 12:53   #514
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellena24 Pokaż wiadomość
witam serdecznie dziewczyny chciałam zapytac jaka jest wasza opinia na ten temat.
Posiadam pieprzyk wielkosci około 5mm na brzuchu w okolicy piersi nie sprawia mi zadnych kłopotow nie swedzi boli itp. problem polega na tym iz odkad zaczełam sie mu uwazniej przygladac jakies 4 lata temu mam wrazenie ze jest ciut wiekszy moze bardziej wypukły niz kiedes, nie wiem czy po ciazach moze sie zmienic rozmiar nie wiem czy go ruszac czy po prostu zostawic??
Moja corka ma taki sam w tym samym miejscu ,młodsza tez?? jak myslicie??

Jeśłi pieprzyk zmienia kształt/ rozmiar/ barwę/ teksturę trzeba koniecznie pokazać to lekarzowi dermatologowi. byc moze to drobnostka, ale ze znamionami nigdy nie wiadomo.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:04   #515
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Jeśłi pieprzyk zmienia kształt/ rozmiar/ barwę/ teksturę trzeba koniecznie pokazać to lekarzowi dermatologowi. byc moze to drobnostka, ale ze znamionami nigdy nie wiadomo.
dokładnie lepiej byc spokojną niż pózniej obserwować codziennie znamie i snuć czarne scenariusze.
Stary 2008-02-16, 10:53   #516
ZAHARA MURANDI
Przyczajenie

Może ktos mi pomoże. Mam pod paznokciem u stopy ciemna brązowa plamkę-prawie czarną.Zauwazylam ja w listopadzie ,natomiast jest od tamtego czasu na swoim miejscu,nie przesuwa sie wraz ze wzrostem paznokcia. Plamka jest średniej wielkości,i jest nierówna,przy brzegu. NIe lamie mi sie paznokiec,nie swedzi mnie. Myslalam moze ,ze ejst to grzybica albo wlasnie czerniak paznokcia..nie wiem jakie sa roznice latwe do zauwazenia. Ide do dermatologa za 2 tygodnie,ale caly czas sie martwie. Prosze o pomoic jesli ktos potrafi mi poradzic cos.
ZAHARA MURANDI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 19:23   #517
Pioter89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ZAHARA MURANDI Pokaż wiadomość
Może ktos mi pomoże. Mam pod paznokciem u stopy ciemna brązowa plamkę-prawie czarną.Zauwazylam ja w listopadzie ,natomiast jest od tamtego czasu na swoim miejscu,nie przesuwa sie wraz ze wzrostem paznokcia. Plamka jest średniej wielkości,i jest nierówna,przy brzegu. NIe lamie mi sie paznokiec,nie swedzi mnie. Myslalam moze ,ze ejst to grzybica albo wlasnie czerniak paznokcia..nie wiem jakie sa roznice latwe do zauwazenia. Ide do dermatologa za 2 tygodnie,ale caly czas sie martwie. Prosze o pomoic jesli ktos potrafi mi poradzic cos.
Nie moge Ci nic poradzic,dobrze ze idziesz do dermatologa on bedzie wiedzial co z tym zrobic
Pioter89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 19:30   #518
Pioter89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Pisales wczesniej, ze pieprzyk ma 5-6mm, dlaczego masz aż 8 szwów??? u kogo usuwales, u chirurga/chirurga plastycznego czy dermatologa? Ja mam pieprzyk 5mm na twarzy, usuwam go niedlugo u chirurga plastycznego, ale bede miala chyba tylko 2 male szwy i kreske po wycinaniu na centymetr... Pozdrawiam
heh..podczas zabiegu gadalem z chirurgiem ile szwów bede mial mówil ze to zalezy od techniki i moze mi nawet 100 zalozyc jak chcem
mialem 8 szwow ale blizna z 4-5 cm dlatego taka duza bo było podejrzenie ze jest cos nie tak z tą zmiana i musial zostawic margines..dzis mi juz zdjeli wszystkie szwy i mialem kolejny zabieg tym razem na brzuchu tym razem dwa pod rzad,z tym poprzednim znamieniem okazalo sie ze wszystko ok i to nic zlego teraz tylko czekam az mi sie to zagoi i przyjdzie wynik tego drugiego..Szczerze mówiac duzo sie nasluchalem od ludzi siedzacych w kolejce na zabieg, róznych rzeczy i chce wam tylko powiedziec ze chodzcie do dermatologów z byle watpliwosciami...lepiej wyciac cos podejrzanego i miec to z glowy niz myslec czy to jest wporzadku czy nie..aha i mi wycinal chirurg onkolog polecony mojej mamie
Stary 2008-02-19, 19:40   #519
Pioter89
Przyczajenie

Acha i jeszczem chcem powiedziec ze na poczotku moi rodzice twierdzili ze sobie cos uroiłem ze to sa zwykle pieprzyki i wymyslam a jak dermatolog zobaczyla to odrazu skierowanie na ciecie wiec...jesli macie watpliwosci to idzcie do dermatologa i on je rozwieje,niektórzy tu piszą ze sie boja czy cos w tym stylu,kazdy sie czegos boi badziej lub mniej ale zawsze chyba gorzka prawda jest lepsza od łudzenia sie ze wszystko jest w porzadku albo zamartwiania sie...zreszta ludzie gorsze rzeczy przezywaja a taki zabieg wyciecia to pikus w porownaniu np do przeszczepu watroby czy innych zabiegow które ludzie przezywaja wiec uszy do góry
Stary 2008-02-21, 20:15   #520
Wiedziemka
Raczkowanie

przy okazji wymrażania azotem brodawek, dermatolog potraktowała mi nim też dosyć spore pieprzyki, po czym zostałam przez znajomego porządnie przestraszona płynącymi z tego faktu konsekwencjami, pieprzyki podeszły wodą, która powolutku zanika, a ja panikuję...
Wiedziemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 09:53   #521
fifiorek
Wtajemniczenie

hej czy ktoś może polecić jakiś gabinet w Katowicach lub okolicach, w którym bez obaw mogłabym wyciąć kilka znamion? i oczywiście żeby ceny nie były jakieś kosmiczne
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 11:16   #522
Martyna882
Raczkowanie

Mam prosbe, pisalam juz o tym w innym watku ale nikt nie odpisal,

bardzo to dla mnie wazne, czy moglby mi ktos polecic dobrego lekarza

w Krakowie albo jakas klinike, gdzie usuwaja laserowo pieprzyki z twarzy
Martyna882 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 22:12   #523
forumka
Rozeznanie

Witam .Mam mały problemik.Mam 34 lata i zawsze miałam bardzo ładną cere,gdy chodziłam do kosmetyczki to nigdy nie wierzyła że mam tyle lat co mam bo wyglądałam młodziej.Ale od pewnego czasu zaczeło cos się dziac,mam coś takiego jakby pajeczynka (takie jakby zmarszczki,w miejscu zaznaczonym na fotce) nie widac tego dobrze na fotce Kiedys chodziłam często na solarium i mysle że to od tego.Powiedzcie czy można sie jakos tego pozbyc ,jakies zabiegi czy cos podobnego.Pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jaa.JPG (6,0 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez forumka
Czas edycji: 2008-03-03 o 13:20
forumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 08:34   #524
Aggis
Wtajemniczenie

Niestety na zdjęciu nic nie widać, ale całkiem możliwe, że to od solarium. Ja też chodziłam przez kilka lat, ale zrezygnowałam jakiś czas temu jak zaczęłam zauważac negatywne skutki idż do dermatologa, jeśli tak Cie to martwi, pewnie znajdzie się jakiś sposób usunięcia bądź wygładzenia tego...
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 22:16   #525
Martyna882
Raczkowanie

Widze ze nikt nie pomoze... trudno
Stary 2008-03-01, 10:07   #526
ankar5
Przyczajenie

W Krakowie jest taki chirurg plastyczny dr Cieślik, przyjmuje w Ars- medica na Warszawskiej i na Mazowieckiej. Usuwają tam różne rzeczy laserowo. Ja idę do niego na usunięcie znamiona, ale Pan Doktor robi "cuda", ostatnio słyszałam jak robił operację nosa z przeszczepem skóry.
Jest bardzo sympatyczny, nie z serii "bufonów"
ankar5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 10:14   #527
ankar5
Przyczajenie

Do Martyny: musisz zaufać lekarzowi, bo nie każdego pieprzyka można usuwać laserowo. Jeśli jest niebezpieczny wtedy lepiej jest zmianę wyciąć. Jest jeszcze dr Kanas ( dermatochirurg), który zajmuje się znamionami i je usuwa, ale podobno niezbyt ładnie szyje, więc jeśli jest to twarz to lepiej iść do chirurga plastycznego. Ja proponuję abyś najpierw poszła do dobrego dermatologa aby stwierdził czy twoję pieprzyki można potraktować laserem czy lepiej wyciąć.
Odezwij się co postanowiłaś
Stary 2008-03-02, 10:43   #528
Martyna882
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedz, to bardzo wazne dla mnie
Ja w ogole nie wiem co mam z tym robic... gdzie sie zglosic i w ogole, i zeby mi dziadostwa nie zrobili (bo chodzi o twarz) wiec szukam dobrego chirurga plastyka. No ale tak mieszkam w malym miescie wiec tutaj raczej tego nie wykonam, bo mialam tutaj raz usuwana zmiane i zostala duza brzydka blizna, wiec mysle ze w Krakowie jest jakis specjalista ktory usuwa laserowo.

No wiec najpierw oczywiscie chcialabym zbadac, zeby miec pewnosc ze moge z czystym sumieniem usunac laserem. Nie znam sie wlasnie na tym zbytnio.
Wiec tak , najpierw musze isc do dermatologa aby mi wszystko zbadał i czy za to sie placi? Potem mnie odesle do chirurga, czy jak?
I czy za badanie pieprzykow sie placi?
I jeszcze jedno, ile sie placi za usuniecie jednego pieprzyka laserem?

Mam nadzieje ze cos zrozumiecie z tej chaotycznej wypowiedzi... Pozdrawiam
Stary 2008-03-02, 13:33   #529
ankar5
Przyczajenie

Najpierw musisz iść do dermatologa, możesz na NFZ nie trzeba skierowania. Najlepiej jakby zbadał dermatoskopem. Dermatolog powie ci czy można laserem czy usunąć chirurgicznie.
Potem wybrałabym się do chirurga plastycznego, możesz do dr Cieślika tel.0124233834 na Warszawskiej w Krakowie. Tam możesz usunąć albo laserem albo chirurgicznie.
Zyczę powodzenia .
Ania
Stary 2008-03-02, 15:08   #530
Martyna882
Raczkowanie

a Ty usuwalas u dr Cieślika?? Czy on sie nazywa Kazimierz Cieślik? Bo szukalam na internecie cos. Narazie to zanim pojde na jaka kolwiek wizyte chce znalezc sprawdzonego lekarza...dobrego specjaliste
Stary 2008-03-02, 15:26   #531
Martyna882
Raczkowanie

znalazłam ta strone tej kliniki
chociaz chcialabym jeszcze co najmniej kilka opinii kogos na temat tego lekarza...
No ale hmm moze zaryzykuje... najpierw wszystko zbadam, jak nie bedzie zagrozenia to usune laserem, zeby to bylo takie proste

Wczesniej wspominalas ze idziesz na usuniecie znamiona, a pytalas o koszt? i jaka metoda bedziesz usuwac? i czy to z twarzy?
Stary 2008-03-02, 15:33   #532
Martyna882
Raczkowanie

Nie chyba jednak to nie ta stronka bo nie pisze tam nic o doktorze Cieśliku

przepraszam z gory za moje roztrzepanie ale chcialabym to miec juz za sobą...
Stary 2008-03-03, 13:19   #533
forumka
Rozeznanie

A ja nadal czekam na pomoc Aggis -nie chce iśc do dermatologa bo u mnie przyjmuje pani która pomyliła się z powołaniem ,boi nawet dotknąć pacjenta i daje jakieś maści na odczepnego ;/ Jak gdzieś się wybiore to do kosmetyczki ale myslałam że najpierw tu ktoś mi pomoże,bo w końcu każda z nas mogłaby isc po porade do kosmetyczki ale wtedy nie istniał by ten temat na forum
forumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 19:21   #534
ankar5
Przyczajenie

Zobacz sobie na stronie www.ars-medica.com.pl
Ja idę tam jutro i wtedy będę wiedziec ile to kosztuje, ale pani w rejestracji pytała sie czy mam skierowanie i mówiła że jest to refundowane przez NFZ.
Mam 2 pieprzyki na plecach.
Stary 2008-03-04, 16:41   #535
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21
Konto usunięte

a czy ktoś mógłby polecić jakiegoś lekarza z Poznania lub gabinet, klinikę również sprawdzone w Poznaniu, dodam, że chodzi o usunięcie paru pieprzyków z twarzy więc sami rozumiecie, że wolałabym kogoś zaufanego abym potem nie straszyła ))
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 15:56   #536
Martyna882
Raczkowanie

ankar5 wlasnie na tej stonie bylam i nic o doktorze Cieśliku nie znalazłam. To Ty usuwasz laserowo tak? to jesli juz usuniesz to prosze napisz ile to kosztowalo i jak to wszystko w ogole perzegiegało. Tylko wiesz u mnie chodzi o twarz. Bardzo prosze o szybka odpowiedz.
Stary 2008-03-07, 15:57   #537
Martyna882
Raczkowanie

Czyli to jest refundowane przez NFZ? laserowe?

A polecisz mi jakiegos dermatologa moze? Lub w ogole jesli ktos moze polecic.
Stary 2008-03-07, 19:23   #538
eszton 1
Zadomowienie

Przeczytałam to forum ale nie znalazłam odpowiedzi na moj problem wiec postanowilam zapytac moze ktos wie co to takiego.. otoz po wakacjach zaczełam zauwazac na ciele w kilku miejscach takie male czerwone keropeczki.. niby narazie nie rosna.. nie sa to typowe pieprzyki bo nie sa brazowe tylko czerwone... jest ich kilka.. w roznych miejscach.. i tak sie zastanawiam czy to moze sa jakies poczatki pieprzyków czy cos innego.. poszlabym nawet do dermatologa ale nie wiem czy Ci Panstwo ktorzy przyjmuja w moim miescie nie zbagatelizuja mnie.. bylam u nich kilka razy z córka..z malym dzieckim ktore ma atopowe zapalenie skory i wywarli na mnie wrazenie strasznych ignorantow..moze ktos wie co to takiego mi sie porobilo..
Stary 2008-03-13, 11:27   #539
Aggis
Wtajemniczenie

Ja mam pytanie, minely 2 tygodnie odkad wycielam pieprzyka, kiedy moge zaczac smarowac to miejsce dermatixem???
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 20:25   #540
teges
Przyczajenie

Pieprzyki płaskie (plamki); zabieg; cena.

Cześć!
Jestem zainteresowany usunięciem drobnych, płaskich, aczkolwiek licznych pieprzyków z twarzy i szyi. Pieprzyki są na tyle małe i całkowicie płaskie, że wystarczy zabieg laserowy. Jest ok. 16 takich, które chciałbym usunąć. Są okropne, bo w dużych ilościach wyglądają bardzo nieestetycznie. Jak trądzik.

Czy ktoś z Was orientuje się, gdzie w Warszawie mógłbym wykonać taki zabieg i za jaką cenę. I czy wymagana jest zgoda opiekuna na taki zabieg?
teges jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości