|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Demoniku gratuluję spadku wagi- superrr
, ale dietę ciągnę nadal.Co do spacerówki to jest leciutka iskłada się faktycznie łatwo, podają że można jedna ręką, Pan w sklepie zamenstrował że się da, ale mi to jakoś nie idzie tak dobrze? może to kwestia wprawy ![]() My dziś nie byliśmy na spacerku bo u nas co i raz pada śnieg na przemian z deszczem abuuuuuuuuuuuuuuu a mały śpi w najlepsze u siebie
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAM
najlepsze życzonka dla Majeczki i Patryczka no u mnie nocka duzo lepsza bo chyba tylko 1 pobudka albo cos przespałam no poźniej dopier o 8.30 to sie wyspałam. Ola na zdjęciach super szczrgólnie jak sie nóżkami bawi. lea -super że jednak do nas zaglądasz sylwia-daj koniecznie znać co z maluszkiem anetko co ty za rzeczy piszesz-ja iwem że komunikacja miejska nie jest super ale bez przesady- ja jezdże dosyc często i nic małej nie jest.moim zdaniem takie przesadne uwazanie moze bardiej zaszkodzić.ja jeździłam juz autobusem jak ona nie miała nawet 1 miesiaca(do teściowe ok 40 minut) i nic sie nie stało pysiamn- super razem wygladacie
|
#663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maja juz naprawde raczkuje...SZOK ![]() Cytat:
Demoniku szczerze zazdroszcze spadku wagi poczekam jeszcze tydzien i chyba tez przejde na ta Twoja diete najdziwniejsze jest to,ze tak jak Ty od poprzedniego pon kontrolowalam jedzenie,a tu taki Psikus Simulek spi juz 4-ta godzine
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zdałam sobie sprawe że to nieosiągalne- deprecha totalna
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tez się pochwale bo ważę 55.7 a to juz jest super wynik bo z tyłka to mi tak spadło tylko malutki brzuszek ale już mi nie przeszkadza bo jest malusieńki a po 2 tygodniach pracy to pewnie zapomnę . Do mojej wymarzonej wagi brakuje 3 moze 4 kilo i bedę lepiej wygladac niz przed ciażą. No i do wakacji z pewnościa się uda.
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
ja w ten autobus to juz moze i bym sie zapakowala bo bez przesady ale nie chce robic nic na zlosc lub w tajemnicy, bo gdyby naprawde cos sie akurat stalo to pozniej bylyby tylko klotnie, Bede mu tlumaczyc ze tyle dziewczyn jezdzi i nic sie nie dzieje,
ja wiem ze on tak z troski i to rozumiem (jak jezdzilam do pracy autobusem to 3 razy mielismy akurat stluczke) ale kurcze postawilby sie na moim miejscu to zmienilby swoj tok myslenia. Co do spotkan z kolezankami to on nie ma nic przeciwko, tylko ja ich tu po prostu nie mam, wszystkie w Bialymstoku i okolicach glownie
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiecie cos o Eszewerii? Dawno jej nie bylo a ostatnio nie bylo u niej najciekawiej
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chciałam was denerwowac swoja waga ale jestem po prostu z siebie dumna bo osiagnełam to bez zadnej diety. no własnie -co u naszej eszewerii- odezwij sie czasem dziewczyno bo sie martwimy no i roxy cos długo sie nie odzywa
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Że co Maja raczkuje czy tylko tak na zdjęciu wygląda
? Na 3 fotce zachwycające kolanko ujawniła...bedą chłopcy padać do takich kolanek jak nic!Oj Sylwia przez tak długo nie pisze czyba wyślę do niej meska to może odpisze? |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
czesc- macko ma zapelenie oskrzeli(bez goraczkowe !)musimy brac antybiotyk
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
duuuzo buziaczków
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraźliwie zmarzłam własnie wrociliśmy ze spacerku. brrrrrrrr
Wymyśliłam, że przestało padać i słoneczko wyszło - wlaściwie juz zachodziło a tu Zimno, ze hoho... idę na cieplą kawkę
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Majusia i Patryczek 100 latek
Maciusiu zdrowiej szybciutko Oleńka ma czarujace spojrzenie, szczupłe nóżki ( przy Agatkowych ) i urocze dołeczki w polikach. Stwierdziliśmy z Tomkiem, że Ola to dama przy naszej Pucce.Kubulek rozbrajająco wygląda z mamusią o poranku Olivierku gimnastykuj, się będzie dobrze . Agatka polubiła krótkie leżenie na brzuszku, nawet czasem przewrotki zrobi.Klaudunia faktycznie "dorosło" wyglada. Dorko,też mozesz jej kupić spineczki. Anetko teraz mam popsute małe auto i już dwa razy jechałam z Pucką autobusem. Mała była zdziwiona i zainteresowana jednocześnie. Miała odmianę. Przekonaj meża, że raz na jakiś czas mozna się przejechać autobusem. Majeczka niezła akrobatka .Ja po tygodniu niejedzenia słodyczy spadłam o 1 kg z wagi, ale dziś zjadłam paczkę ciasteczek. Skosztowałam jedno i jakoś samo się zjadło... .Ja dzis zrobiłam na obiad klopsy w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną. Dużo tego wyszło, zostanie na jutro. Agatka zjada juz po pół słoiczka obiadków. Nawet buziola szeroko otwiera po kolejne porcje. Pogoda jest dziwna. Najpierw padał puchaty śnieg, za chwilę wyszło słoneczko. Teraz tylko lekko wieje wiaterek. Agatka miała prawdziwie marcową pogodę w ciagu 1,5 godzi spacerku. Pnoć na święta ma być ciepło. Pucka juz ma kupiona przejściową czapeczkę i płaszczyk. W sam raz na inauguracje sezonu wiosennego. Pamiętacie, kiedyś było tak, że na Wielkanoc zakładało się po raz pierwszy wiosenne buty, lekkie kurtki, itp... teraz idę poprasować, bo nastawiłam kolejne pranie. Pozdrawiam |
|
|
|
#676 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jakbym go nie miała to pewnie co drugi dzień byśmy podróżowali MZA. Ja nie znoszę być uwiązana. Czasem wystarczy świadomość, że mogę w każdej chwili wyjsć z domu i pojechać a czasem po prostu biorę Michała pod pachę i jedziemy.No chorobka, przez ten Wizaż spaliłam kaszę, wrrrrr.... idę gotować od nowa. Najlepsze życzenia dla Patryka i Mai |
|||
|
|
|
#677 |
|
Konto usunięte
|
joli, wciąż tak jest.
U nas (na wsi) to bez względu na pogodę, we Wielkanoc jest rewia mody w kościele. ![]() Buziaczki dla Waszych słodkich szkrabów. |
|
|
|
#678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale w nocy ona też śpi z poduszką na głowie
. Podobnie zresztą jak ja nie usnę, jak nie mam kołdry na głowie (nawet latem). Moja babcia ciągle mi powtarzała, że kiedyś uduszę się pod tą kołdrą . Cytat:
Majunia cudnie wyszła na fotkach, a na tej drugiej, to na miniaturce wygląda jak Olcia Cytat:
Ja swojej też nie odstępuję, na zdjęciu mnie nie widać, ale ciągle przy niej byłam, bo robiłam z dużym zoomem i dlatego tak blisko wyszło. Przepraszam Demoniku nie pomyślałam, że mogę komuś z zielonymi oczami sprawić przykrość. Ale akurat mojego męża oczy są takie szaro - zielone, dziewczynce nie pasowałaby. Cytat:
![]() Maciusiu trzymamy z narzeczoną za powrót do zdrowia.Cytat:
zwłaszcza jak puści głośno bąka lub beknie głośniej niż nie jeden facet ![]() A Pucka jest niepowtarzalna i cudowna |
||||
|
|
|
#679 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam kochane kobietki sorki ze tak późno jestem ale napewno znacie mój ból - "brak czasu"
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi jaka jest pozycja początkowa do siadu? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak to się dzieje
najpierw leży a potem co? Łapie się za stopy i siada Moje słońce póki co przekręca się z plecków na boczki ale widać że lada chwila będzie bęc na brzuszek ![]() A na koniec się wyżalę. Byliśmy dzisiaj u kolejnego lekarza. To co nas dręczy to bezsprzecznie AZS (atopowe zapalenie skóry) wywołane jakimś alergenem. Nie wiadomo czym. Michał jest po prostu alergikiem uczulonym na różne rzeczy i mam pozostać na diecie do końca karmienia. Tylko się obawiam, że jak tak dalej pójdzie to karmienie skończy się szybciej niż przewidywałam. Bo niby skąd mam mieć mleko? Z ziemniaków?? Ech... piszecie o zbędnych kilogramach. Ja ważę już 52 a waga cały czas spada. Przy moich 165 cm mogłaby już stanąć. Widać mi już żebra, Michał dzisiaj uderzył łebkiem w moją klatkę piersiową to aż zadudniło
|
|
|
|
#681 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodki bobasek Cytat:
A te nózie są po prostu rozbrajające ![]() Pozdrawiam
|
||
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6807950]
Fajnie bedzie jak sie spotkamy, bo bedzie duzo maclarenow z nami ![]() [/quote] Lea a papuguj, najważniejsze byś była zadowolona, a maluchowi było bezpiecznie i wygodnie Ja na naszym zlocie przecierpie że będzie to też zlot maclarenowy ![]() Sporo jest takich wózków na ulicach, no i co z tego mi się bardzo podoba i ja jestem zadowolona ze swojego wyboru, aż miło wychodzi się na spacer ![]() p.s a na nasz zlot wózek jakoś z tunninguje
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
3 razy wcięło mi posta!
![]() Sylwia jaki Ty masz głos akamitny! Trzymam kciuki za Maciusia i życzę lepszej nocki niż ta która minęła! |
|
|
|
#684 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jestem realistką i na razie wystarczy mi 8. Poza tym mam taką budowę, że nie wyglądałabym dobrze, gdybym sporo schudła. Przede wszystkim jednak mój mąż kocha moje krągłości już od 13 lat i to mi w zupełności wystarcza .Mój mąż należy na szczęście do tej grupy mężczyzn, którzy nie są zwolennikami płaskiej pupy i przerwy między nogami na dwie dodatkowe nogi .Cytat:
Gdybym mieszkała bliżej, chętnie potowarzyszyłabym Ci na spacerach . A tak – zostają nam zjazdy. Pierwszy już niedługo ).Cytat:
Mam koleżankę, atrakcyjną 40-latkę, która, od kiedy ją znam, czyli od 10 lat, próbuje przytyć. Ma 175 cm wzrostu i waży 58 kg. Przytyć nie może, a twierdzi, że bardzo by chciała, gdyż nie chce być kościstą panią w średnim wieku, u której widać każdą zmarszczkę. Na śniadanie jada dwie wielkie kajzerki i drożdżówkę, po 2 godzinach pączka, następnie jogurt, jabłko, o 14 dwudaniowy obiad, a o 16 zwykła mawiać, że ją ssie . Im więcej zje, tym więcej razy odwiedza toaletę .Ja dla odmiany na śniadanie jadałam 1 grahamkę lub 2 kromki ciemnego pieczywa, na dodatek miewałam zaparcia, choć odżywiałam się zdrowo, nie zapominałam o błonniku i wodzie. Każdy organizm jest inny. Cytat:
.Cytat:
. Już na pierwszym wyjściu samochód mnie błockiem pochlapał .Rewie mody odbywały się w kościele kilka razy w roku: na Wielkanoc, w Boże Ciało, na Wszystkich Świętych i w Boże Narodzenie. Cytat:
.Ja przez cały rok śpię w skarpetkach, nawet w upały - nago, ale w skarpetkach Cytat:
, oczy mam zielono-zielone i nigdy nie myślałam, że mogłabym mieć bardziej "dziewczęce" . Białka chciałabym mieć bielsze, o!Cytat:
.Tatuś lub mamunia muszą przytrzymać . Tak to wyglądało u nas. Choć zauważyłam, ze Jaś łapie szczebelki, troczki od ochraniacza, pałąk od maty i próbuje się delikatnie podnosić. Dlatego też obniżyliśmy materac w łóżeczku.Cytat:
Przeczytałam ambitny .
|
|
#685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przed ciążą wazyłam zawsze od 60 do 65 kg. Potem trochę przytyłam i w sumie podczas ciąży przybyło mi 20 kg. Dziewczyno ważyłam 100 kg pod koniec ciąży. Teraz ni czuję się najlepiej z tą wagą no ale co mam zrobić Odchudzać się nie mogę bo karmię piersią a dziecko jest dla mnie ważniejsze niż figura. Mam tylko nadzieję że mój mąż to zrozumie. Na razie nić nie mówi ale ja już nie czuję się tak atrakcyjna jak kiedyś.
|
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny. Nie pisałam dawno strasznie, leniuch trochę ze mnie
.W lutym byłam z małym w szpitalu miał zapalenie krtani ( dziękuje serdecznie za życzenia z okazji miesięcznicy Tobiaszka Potem był zdrowy tydzień i zlapał znowu choróbsko obyło sie beż szpitala, przechodzi mu już. Dla odmiany i co by mi sie nie nudziło zachorow ala córka i leży plackiem w łózku i jeszcze ja też w poniedziałek musiałam sie nafaszerować efferalganem żeby jako tako funkcjonować bo cos grypopodobnego mnie dopadło. Na szczęście już mi przeszło i dziś się dobrze czuję. Nie mogę sobie na leżenie w łóżku pozwolić niestety, a chciałabym oj chciała trochę polenić się .Ja chcę wiosnę bo mam dość tych wstrętnych chorób .Buziaki dla Was i dzieciaczków-słodziaczków. |
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea: szpinak tez. on naprawde wcina wszystko
![]() Edycia: witaj ************************* ************************* ************* mam nadzieje,ze zlot bedzie w kwietniu, bo ja bardzo chcialabym Was poznac ![]() wozek tez kupie maclaren.zastanawiam sie tylko ktory ? one wszytskie sa do siebie tak baaardzo podobne. Pysiu dlaczego zdecydowalas sie akurat na ten modelm? Simon zasnal dzis sam w lozeczku,bez glaskania,spiewania...bab cia czyni cuda !!!
|
#688 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Maja dziękuję bardzo.
Cytat:
Musisz z nim porozmawiać, może da się przekonać do tego autobusu, albo zaproponuj, że weźmiesz taxówkę, Tobie też należą się jakieś przyjemności, a i Patryś skorzysta. Cytat:
Dziękuję. Podałam Mai ją jeszcze raz i co zaczęła wymiotować. Otworzyła buzie, ja jej marchewkę dałam do buźki, a ona odruch wymiotny i widzę jak mleko pojawia się w gardle i fru na śliniak. Także matka terrorystka jestem. Cytat:
Tak, hipcio bardzo jej smakuje w przeciwieństwie do marchewki ![]() W imieniu Mai dziękuję. Cytat:
To masz grzeczne dziecko, nie naraża mamy na stres. Majuni czasem uda się posunąć na kolankach do przodu, ale na 4 łapkach już długo utrzymuje się i nie opada jej pupa. Cytat:
Cytat:
Maciuś, Sylwuś trzymajcie się. Maćko wracaj szybko do zdrowia. Majunia dziękuje. Cytat:
Cytat:
Mai podaje palce i siada, jak jest na pochyłej powierzchni to sama siądzie. Leżąc na płasko podnosi głowę i nogi do góry, ale jeszcze nie siada. Cytat:
Na pewno mąż zrozumie, zresztą kochanego ciałka nigdy za wiele Dla niego jesteś dalej atrakcyjna kobietą, najważniejsze to samą siebie zaakceptować chyba nam i stąd te nasze obawy. Tak więc głowa do góryEdycia całe szczęście Tobiaszek już zdrowy, a Ty na siebie też uważaj. |
|||||||||
|
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za słowa otuchy ![]() to się wezmę za siebie.
|
|
|
|
|
#690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oczywiście dodam, że jak do tej pory jeszcze nie udało jej się zwymiotować ![]() Cytat:
Dopiero z mięsem załapała ![]() Cytat:
Dobrze, że już zdrowie Wam się poprawia, całuski dla Tobiaszka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

, ale dietę ciągnę nadal.

najdziwniejsze jest to,ze tak jak Ty od poprzedniego pon kontrolowalam jedzenie,a tu taki Psikus
.

. Agatka polubiła krótkie leżenie na brzuszku, nawet czasem przewrotki zrobi.
.

Idziemy dzis do lekarza
[/quote
Moje słońce póki co przekręca się z plecków na boczki ale widać że lada chwila będzie bęc na brzuszek 

).
Odchudzać się nie mogę bo karmię piersią a dziecko jest dla mnie ważniejsze niż figura. Mam tylko nadzieję że mój mąż to zrozumie. Na razie nić nie mówi ale ja już nie czuję się tak atrakcyjna jak kiedyś.