![]() |
#2251 |
czyli Endżi
|
Dot.: Scent Bar II
2 w 1 mieli chyba tylko raz - i to wyłącznie na produkty Sephory
![]() Rzeczywiście, taką promocję na Dzień Kobiet to oni mogli sobie podarować... ![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuziuniu, a często robisz u nich zakupy?
![]() |
#2254 | |||||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuszna uwaga. Dowlokłam się do domu wreszcie. W sumie miałam miły dzień. Taksówkarz najwyraźniej mnie podrywał i do tego szczerze (chyba) zachwyciły go moje perfumy (FdB). Panowie policjanci uraczyli herbatką i ciastkiem z bitą śmietaną oraz szczerymi wyrazami współczucia kiedy składałam próbki pisma: - stronicowy tekst pisany na szybko - ten sam tekst pisany starannie - 12 razy pełne imię, nazwisko i podpis najpierw prawą ręką, potem lewą, a potem to samo, tylko na stojąco! ![]() ![]() Dla człowieka, który zastąpił odręczne pismo klepaniem z klawiaturę prawdziwe wyzwanie. Cytat:
Ja tylko nie radzę sobie z robieniem uników. ![]() Cytat:
![]() Zwykle mam. Ostatnio mu pofolgowałam i to skutki. Systematyczny trening wiele daje. Muszę się za siebie wziąć porządnie. Cytat:
Nie ma związków, w których do spięć nie dochodzi. Dopóki się spieracie i próbujecie do czegoś dojść, to znaczy, że Wasz związek żyje, że uczucia między Wami są wciąż żywe. Nosek do góry i życzę powodzenia. ![]() A jak? Nikt za mnie roboty nie zrobi. A jeśli raz czy drugi zawalę, następnej nie będę miała. Cytat:
![]() Tyle, że... nie wiem, jak to ująć. Rzeczy, z którymi jestem w stanie sobie poradzić, nawet trudne - te mnie nie wyczerpują. Lubie się męczyć i lubię tę satysfakcję kiedy doprowadzę sprawę do finału. To, co mnie zżera, to poczucie beznadziei, bezsilność. Jestem po prostu sfrustrowana. Mogę zajmować się umierającym człowiekiem. Robiłam to już nie raz, więc i tym razem dam sobie radę. Ale co z wartościową, naprawdę wartą tego, żeby o nią walczyć osobą, której alkohol niszczy życie? I nie tylko jej, ale i jej synowi? A ja nic nie potrafię z tym zrobić. Normalnie nic! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteś boska! Czy poprawi Ci samopoczucie jeśli napiszę, że ja też tak mam? ![]() Pewnie nie poprawi, ale ja naprawdę też tak mam. ![]() Cytat:
Favkes, bardzo się cieszę, że wróciłaś i mam nadzieje, że będzie już dobrze. Wiem, że brzmi to głupio... Ty oczywiście czytasz dokładnie swoje własne rady? ![]() ![]() Staram się. Ale wiem, że są wokół mnie ludzie, którym bardziej potrzeba owego dbania. A ja... Dam radę jakoś. Byle tylko moje wysiłki coś zaczęły dawać! Cytat:
![]() Powiedz jeszcze tylko, jak to robisz. ![]()
![]() |
#2255 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
#2257 |
Zakorzenienie
|
Sabbath- nie wiem jak ja to robię, to chyba wyuczone- mam taką metodę- o czym nie myślę, tego nie ma. Coś jak - "Co z oczu to z serca". Nie polecam ci jednak tej metody. Jest dosyć drastyczna - taki mechanizm zaprzeczania. Pomógł mi osobiście- chyba dlatego, że jestem osobą cholernie emocjonalną, nadwrażliwą, łatwo mnie zranić. I tak było z tą metodą- Ktoś mnie bardzo zranił, ktoś, w kim byłam zauroczona, może nawet zakochana. Zranił słowem i zachowaniem, tak, że byłam w szoku, że można tak potraktować drugiego człowieka ( wiem, do tego jeszcze jestem maksymalnie naiwna w pewnych kwestiach) Najpierw płakałam, rozdrapywałam rany - w końcu doprowadziłam się psychcznie do takiego stanu, że aż się przeraziłam. I zaczęłam wypierać tę osobę ze świadomości-zmusiłam się żeby o niej nie myśleć, nie pamiętać, że się znaliśmy, że ten ktoś istnieje. Wiem- wydaje się to niemożliwe, ale tak zadziałało. Ten ktoś dalej chodzi po świecie, żyje, to co się stało, się nie odwróci, ale jak nie myślę o tym wszystkim, zmuszam się żeby nie myśleć, zapieram się sobie, że to się nigdy nie stało - jakoś pozwala mi normalnie funkcjonować. Udało mi się jakoś zepchnąć tę "znajomość" w niepamięć, jak mnie nachodziły wspomnienia, rozmyślania - szłam robić pranie, myłam podłogi, szłam na piwo- cokolwiek, żeby nie myśleć, bo to myślenie doprowadzało mnie do obłędu. Metoda skuteczna dla mnie, ale ma minusy- stałam się twarda, zbyt twarda i obeszła dla płci przeciwnej.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-03-06 o 13:52 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Mnie się osobiście nie śpieszy - chciałam tylko nadać sygnał "steady" ![]()
![]() |
#2259 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli był w filmie to słyszałam ![]() Gryx, gratuluję awatara (i cytatu) ![]() ![]() Sabbath ![]() Margot ![]() Taka ![]() Zuziuniu ![]() ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Myslałam, że będzie już szło ku lepszemu,a tu coraz gorzej... O pracy mówię. Przez 4 miesiące było super, wręcz uwielbiałam tam chodzić. Po czym dostałam mały awans i się zaczęło... Nie udaje nam się znaleźć nikogo na moje stare stanowisko, jedna dziewczyna wytrzymała 10 dni, druga odeszła dziś po 3 dniach... W rezultacie mam za sobą miesiąc pracy na dwóch stanowiskach, robienie roboty dwóch osób za jedną (niezbyt wielką) pensję... Jestem wykończona, zarówno psychicznie, jak fizycznie. Jestem zestresowana już bardzo, robię się agresyna i zapominam o różnych ważnych rzeczach do zrobienia. Najgorsze, że mój szef widzi, że wszystko jest zrobione jak trzeba, więc nie ma dla niego problemu. To, że haruję na dwóch etatach i robię to w 8 godzin (plus w domu), to go nie obchodzi. Czuję się już nie jak człowiek, tylko jak maszyna, robot, któremu można dowalić dowolną ilość pracy- on i tak wszystko zrobi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Favkes, To może być coś z sercem lub kręgosłupem??? Sabbath - też miałam mieć w ubiegłym roku sprawę w charakterze świadka i to nie normalna policja... W każdym razie już nie zadzwonili, więc narazie cisza. Dlaczego kazali Ci dawać próbki pisma skoro byłaś tylko świadkiem? Ale zimnica na dworze. Objadam się chipsami, bo nie mam składników na obiad. Nuda. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A samopoczucie mi poprawiłaś ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj dzwoniłam do Kuzynki - nie miała czasu ze mną gadać bo usypiała synka - powiedziała,że oddzwoni - oczywiście nie oddzwoniła - to mi dało do myślenia. Bo, ja pamiętam jak miałam sama malutkie dzieci i ludzie do mnie przychodzili dzwonili, pogadać, zwierzyć się, poradzić - zawsze miałam dla nich czas. A dla mnie nikt go nie ma. Nie mam jej tego za złw - broń panie boże - rozumiem,ze dziecko jest ważne, zastanawiam się tylko jak to jest, że ja nigdy nie potrafiłam ( cały czas nie potrafię ) odmówić, nawet jeśli mi to nie na rękę. Podejżewam Sabbath, ze u Ciebie jest podobnie, i ja to poniekąd rozumiem - ale jak sobie za dużo pozwolisz to Ci wejdą na głowę i zamęczą .... Nie daj się. Fenris, nie wiem - skurcze często pojawiają się przy problemach z zawartością potasu we krwi chyba, pamiętam,że jak byłam w ciąży i łapały mnie kurcze - to mi lekarz kazał brać potas .... a może to był magnez ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Czekam na Ragnarok
|
Favkes, do jakiego lekarza? Internistka mówi, że to od stresu co jest g... prawdą (no, połowiczną), bo chciała mnie zbyć - powiedziała, że jestem hipochondryczką i tyle. A ja przyszłam do niej, bo ciągle mnie coś bolało, a ja bólu nie udaję.
Co do alergii to mam czasem wysyp skórny (pojedyncze gulki na twarzy), czasem mi się trudno oddycha (wiem kiedy jest to duszność z powodu alergii), ale tego kłucia w gardle (drapania) nie rozumiem. Nie wiem skąd się bierze, ale mi wstyd strasznie jak jadę tramwajem i nagle zaczynam kaszleć, zamykać oczy i robię się czerwona ![]() Raz zdarzyło mi się to w pracy i uciekłam do toalety, a tam jest jedna, więc przez 5 minut się tak dobijali, że było mi strasznie nieprzyjemnie, nie miałam gdzie się podziać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Fenris - to zmień lekarza- powinien Ci pomóc lekarz pierwszego kontaktu - może zażądaj podstawowych badań, krew, mocz, OB ....
Przecież takie rzeczy nie dzieją się bez powodu. I na pewno nie ze stresu - że stresu to można mieć kolkę mięśnia sercowego - ale bo ogólne osłabienie ...a nie drętwienie nóg, i kurcze w łydkach - a na pewno nie kaszel ... No nie wiem ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
Zapraszam do zabawy!!!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post6817093 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Kosmo, czy masz zamiar na każdym forum pisać to samo i ciągle wklejać linki do swoich wątków, niezależnie od tematyki forum? Ostrzegam - spam nie jest mile widziany. Jeszcze jeden tego typu post i dostaniesz upomnienie.
![]()
#2267 |
Zadomowienie
|
Dochodzę do siebie
![]() ![]() I jeszcze wątek z allegrowymi perełkami, z Theoremą. I szał ubraniowy, w jaki wpadłam (nie mam co na siebie włożyć ![]() Dziewczyny - na kurcze łydek próbowałyście łykać magnez? Na mnie podziałało; kilka lat temu ból mnie w nocy budził. Drętwienie dłoni może mieć przyczynę w odicnku kręgosłupa szyjnego. Edytowane przez bieta Czas edycji: 2008-03-06 o 18:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
BAN stały
|
Cytat:
No trzeba trzeba, jutro bym pojechała, ale cholera jasna mam seminarium i niestety ![]() Jak będę miała się wybierać bo za pewne będzie to jakiś piątek (może za 2 tyg) bo butów muszę poszukać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mendosito, czytalas ten watek makijaz z uzyciem meteorytow Powinien byc pomocny w podjeciu decyzji ![]() Ja tylko dodam, ze mam cztery pudelka Meteorytow, kazdy na inna okazje, uzywam ich codzinnie i nie wyobrazam sobie makijazu bez nich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przesilania są 2: letnie i zimowe. Ale fakt faktem coś wisi w powietrzu na wiosnę ze wiele osób popada w stany "depresyjne". Cytat:
Cytat:
"... mam być sucha? bedę sucha" (...) "suszyła się żaba po troszku az została z niej garstka proszku". Ściskam bardzo mocno Żabcię ![]() Tez sobie nie mogłam pozwolić na odpoczynek i też twierdziłam ze "złego diabli nie biorą" i "głupiego chole.ra się nie ima". A teraz mam przykaz leżeć plackiem i wstawać tylko jak jest taka potrzeba.
![]() |
#2274 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Dziękuję. ![]() Proszę bardzo. Jeśli chodzi o wysrywanie z siebie różnych pseudomądrości to jestem do usług. ![]() Obiecuję się nie puszczać. ![]() Cytat:
U mnie normalna komenda miejska... Tak sobie tłumaczę. ![]() Czy wygodnie? Trochę ciśnie. Chyba potrzebuję bajeru w większym rozmiarze. ![]() No patrz. To tak samo, jak ja. ![]() Ha! To znów tak samo jak ja. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak przypuszczam przynajmniej... ![]() Cytat:
![]() Chętnie dam sie wyściskać, a nawet wymoczyć. ![]() Ale tak, zależy mi na tym, żeby zrobić dla ludzi wokół to, co mogę. mam taka własną (mało odkrywczą) teorię, że zaniechanie czynienia dobra jest złem. I staram się tego zła wynikającego z zaniechania unikać. Niechże mi kto powie, że nie zwariowałam... ![]() Cytat:
![]() Dbaj o siebie i o FasUlkę. Obie jesteście silne i dzielne ale... no wiesz. Poczytaj sobie własne rady. ![]() Uściski delikatne i z wyczuciem. ![]()
![]() |
#2275 |
Czekam na Ragnarok
|
Przed chwilą w akcie terroru i zdenerwowania rzuciłam torebką o glebę, ścisnęłam z całej siły i pach... Byłam taka zła, że nie czułam bólu. No i mam połamane 4 tipsy, wyrwały się razem z moimi paznokciami i krew mi leci
![]() ![]() ![]() Już wzięłam wolne na jutro, przez głupie pazury!!! Coś wyżej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Sabbath- to wiesz, o co chodzi
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję straszliwie... ![]() Ja byłam w budynku Komendy głównej ale właśnie w miejskiej, w odróżnieniu od wojewódzkiej. Masz rację - coś wyżej. ![]() Cytat:
![]() Miałybyśmy o czym rozmawiać... ![]()
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Trzy oderwały się wraz z moimi (tragedia), a jeden tylko złamał. Do jutra do 16:00 muszę przeżyć ![]() Cytat:
Objadam się śmietankowo-cebulowymi chipsami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem może warto coś poprzeżywać, choć boli bardzo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.