Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-01, 21:30   #2671
snufey
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
ogólnie to mam teraz manię zamykania drzwi wejściowych. mamy taką jedną wścibską sąsiadkę, która tylko się czai żeby ją zaprosić do domu. wtedy siedzi i siedzi i nie można się jej pozbyć.
a ja teraz boję się, że jak jej np drzwi nie otworze jak do mnie zapuka, to mi będzie ciągnęła za klamkę zeby sprawdzić czy serio nikogo w domu nie ma. dlatego ciągle chodzę do drzwi i sprawdzam czy są zamknięte. W końcu chodzę ciągle po domu w bokserce i gaciach a często w samych gaciach, więc nie chciałabym sytuacji że mi się wgramoli do chaty
U moich rodziców jest właśnie taka sąsiadka. Ona nigdy nie puka, tylko od razu za klamkę i sru do domu
Już wszyscy się nauczyli, że jak wchodzimy do domu, to trzeba od razu klucz przekręcić, bo nie raz taka sytuacja była, że ktoś np. się kąpał, czy leżał w łóżku a ta włazi jak do siebie

Filip jest najbardziej aktywny jak siedzę. Wtedy odstawia te swoje bolesne harce, wypycha się w każdą stronę. Nie wiem jak ja jutro 2 godziny na egzaminie wysiedzę, już nie mówiąc o skupieniu się napisaniu, jak mi będzie się tak kotłował
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:34   #2672
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny! żyję, nadal w dwupaku

Termin mam na jutro, ale nic sie nie dzieje, więc jestem spokojna gorzej jak się już zacznie dziać, to pewnie się obsram ze strachu...

Z nowości u mnie to tż był u laryngologa. oprócz migdałków ma do naprawienia przegrodę nosową, bo nie ma jak oddychać (stąd też oddycha wciąż buzią i te migdałki mu często chorują, bo wciąga nieogrzane powietrze- mówiłam mu o tym, ale on musi posłuchać kogoś mądrzejszego żeby uwierzyć, bo ja to chyba do kitu jestem...)

operacja przegrody 4700zł , bo akurat na sposób, który mu wszystko naprawi NFZ nie da kasy.

migdałki 1900zł prywatnie, może nawet już w styczniu. a na fundusz na czerwiec.

proponowałam tżtowi żeby zrobił najpierw tą przegrodę prywatnie, a migdałki pójdzie na NFZ później, wtedy wyda mniej kasy a będzie miał zrobione obie rzeczy, no ale zobaczymy jak się to potoczy. musi w końcu to ruszyć, bo on choruje wiecznie przez cały rok, a nie chce żeby mi jakieś choróbska na Alę przelał.

Nooo i dziś odebraliśmy mojego swifta od mechanika. jutro jak będzie jaśniej pójdę sprawdzić w jaki sposób go naprawili i czy to jakoś wygląda...

Tż wczoraj sprzedał swoje autko. smutno mu wczoraj było i siedział z miną 'ala srający kot na pustyni, ale musiał oddać autko w rozliczeniu za to bmw, które zakupiliśmy. jeszcze czekamy żeby je odebrać.

A tak ogólnie to nic sie nie dzieje. siedzę w domu, sprzątam, gotuje, jem, pije herbatę.

już mi się rzygać chce od takiej torebkowanej, więc kupiłam sobie herbatę tą słodką w granulkach o smaku owoców leśnych. i chooj, że doopa urośnie, ważne że jest smak dzieciństwa

Jutro musze się wyłonić z chaty, bo już mi się owoce pokończyły i nie mam co jeść. idę oskubać ostatnie pomelo i będę o suchym ryju siedziała

Mewka młody jest słodziutki! jak bedziesz już miała siłę, napisz co tam się zadziało, że tak szybko wybyłaś na tą cesarkę!

mnie też tak boli. wydaje mi się, że to od krzyża. wczoraj sprzątnęłam całą chatę na błysk to myslałam, że się złamałam w pół. i doopa też tak bolała.

ha ha mój już mi się też pytał, czy dam mu spróbować

mi też się tak wydaje. zesramy się pewnie razem w tym samym momencie w tym samym mieście i być może w tym samym szpitalu hahahaha

jak mi się chce kupę to od razu biegnę do kibla, bo wiem, że jeśli nie zrobię jej w danym momencie to mi wejdzie z powrotem do środka. i następne podejście do kupy będę miała albo kilka godz później, albo dopiero następnego dnia. także ja zbyt daleko od kibla się nie ruszam

ja pożyczyłam koszule od siostry i tak jak je w siatce dostałam, tak włożyłam do torby szpitalnej. nawet nie chce mysleć jak w nich będę wyglądała, bo i tak wiem że chooojowo

nudziaku, sprawdzałam to kiedy byłam na KTG w poniedziałek. jak "twardniała" mi tylko część brzuszka to skurcze się żadne nie zapisywały. więc to dzieciątko gdzieś Ci uciska.

jak jest skurcz to boli całe podbrzusze. no i zapisuje się od razu na KTG

ja mam od minimum 3 tygodni i nadal się nie rozpakowałam czuje się jakbym jeździła konno. mam wiaderko między nogami i chodze jak kaczka.

Hejka Justyna. jak przebiega całość ciąży? jakieś dolegliwości? wyprawka gotowa ?

Nie jesteś zołza. Mnie też wkurza takie przechwalanie się kto ma co lepsze/większe/szybsze.

Dlatego też wkurza mnie tżta brata dziewczyna ciągłym pisaniem do mnie "ciekawe czy ja urodze czy ty urodzisz szybciej" no ja pierdnicze! co to? wyścigi są? Za każdym razem jej odpisuje, że nie jest ważne która z nas urodzi pierwsza, ważne żeby zdrowe były te nasze dziewczyny.

ale ona chyba ma jakiś kompleks i za wszelką cenę chce urodzić szybciej, żeby jej dziecko było pierwszą dziewczynką w całej rodzinie mojego tżta (ich jest tam 5ciu chłopaków, nie ma żadnej dziewczynki...) no ale przecież nie o takie ściganie się tu chodzi.

swoją drogą, będę trochę hipokrytką... i powiem szczerze, że będę miała dużą satysfakcję, jeśli Ala przyjdzie na świat szybciej, bo będę mogła jej doać tekstem, za to jej pisanie do mnie cały czas o tym samym. no coooo

ja dziś miałam takie dwie sytuacje. raz dzwonił kurier (zostawił paczkę do sąsiadki), a za drugim razem ta sąsiadka przyszła tą paczkę odebrać. dobrze, że byłam z tżtem w domu, bo ja oczywiście na kanapie w salonie przed tv zalegałam w samych gaciach (nooo bo mi gorąco jest w domu, a tż właśnie mnie drapał po plecach to się musiałam cała rozebrać).

ogólnie to mam teraz manię zamykania drzwi wejściowych. mamy taką jedną wścibską sąsiadkę, która tylko się czai żeby ją zaprosić do domu. wtedy siedzi i siedzi i nie można się jej pozbyć.

a ja teraz boję się, że jak jej np drzwi nie otworze jak do mnie zapuka, to mi będzie ciągnęła za klamkę zeby sprawdzić czy serio nikogo w domu nie ma. dlatego ciągle chodzę do drzwi i sprawdzam czy są zamknięte. W końcu chodzę ciągle po domu w bokserce i gaciach a często w samych gaciach, więc nie chciałabym sytuacji że mi się wgramoli do chaty

Migdalku, zawsze możesz okryć się jakąś flanelką, jak przyjdzie kurier a ty akurat będziesz z dzieckiem przy cycku :P

Dzięki! Nic mnie przy tym nie boli tylko faktycznie takie nieprzyjemne po prostu. Jutro mam KTG to zobaczymy co tam.

Wróciłam z ostatnich już chyba zakupów w galerii, więcej się raczej nie wybieram jak to ostatnio bywa sobie nie kupiłam nic, dla Małej wpadła czapeczka na dwór i skarpeciochy, bo nam brakowało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 22:08   #2673
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja piekę z tego przepisu co roku Są pyszne dzień po, ale jeszcze pyszniejsze dwa tygodnie po wzwyż Ja też będe piekła na dniach
Dwa tygodnie to one nie wytrzymają 😂 będę jeszcze raz je piekła 😆
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 22:39   #2674
roamer
Raczkowanie

[QUOTE=malaDarunia;6816859 1]Hej dziewczyny! żyję, nadal w dwupaku

Hejka Justyna. jak przebiega całość ciąży? jakieś dolegliwości? wyprawka gotowa ?

Hej jedli chodzi o mnie to wózek kupiliśmy juz chyba w 4 mc teutonia be you taki jaki chciałam fotelik troszkę później maxi cosi w sumie wszystko juz mamy, tak mi sie wydaje zostało tylko umiejscowić łóżeczko i spakować torbę do szpitala bo jeszcze sie za to nie zabrałam.
Ile wasze dzieciaczki wazyly koło 36 tygodnia ja mialam wczoraj usg i wazy 2550g lekarz powiedział ze jest to w dolnej granicy średniej i zmniejszyła mi sie ilość wód plodowych, przeczytałam zeby dużo pić i teraz pije wodę na sile bo troszkę mnie to zmartwilo. Oczywiście biorę poprawkę na to ze te pomiary usg tez mają swoją granice błędu.

Edytowane przez roamer
Czas edycji: 2016-12-01 o 22:42
roamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 22:40   #2675
monika0185
Zakorzenienie

Dzisiaj rozmawiałam z moją położna i już wiem kiedy nie mogę rodzić haha 2-4 grudzień i 9 grudzień bo wtedy prowadzi jakieś wykłady. Mam wprawdzie wtedy zastępstwo ale z moją się już tak oswoiłam przez sr, że byłoby super jakby to ona odebrała poród

Mam iść na ktg 8-9.12 bo ona jednak chce wiedzieć co się dzieje w okolicach tp wg OM.
Do karty ciąży mam wpisany tp z om 8.12 wg jakieś metody nea... a w każdym kalkulatorze wychodzi 6.12 (om 01.03).

Jutro wizyta na 11, ciekawe ile przytyłyśmy i czy są już jakieś oznaki przygotowań
Stary 2016-12-01, 22:50   #2676
nudnylogin
Rozeznanie

[QUOTE=roamer;68172146]
Cytat:

Hej jedli chodzi o mnie to wózek kupiliśmy juz chyba w 4 mc teutonia be you taki jaki chciałam fotelik troszkę później maxi cosi w sumie wszystko juz mamy, tak mi sie wydaje zostało tylko umiejscowić łóżeczko i spakować torbę do szpitala bo jeszcze sie za to nie zabrałam.
Ile wasze dzieciaczki wazyly koło 36 tygodnia ja mialam wczoraj usg i wazy 2550g lekarz powiedział ze jest to w dolnej granicy średniej i zmniejszyła mi sie ilość wód plodowych, przeczytałam zeby dużo pić i teraz pije wodę na sile bo troszkę mnie to zmartwilo. Oczywiście biorę poprawkę na to ze te pomiary usg tez mają swoją granice błędu.

Jutro mam wizytę, a my tygodniami tak jak Wy, to zobaczymy ile Mała waży, ale w 32tyg ważyła 2380, więc moja chyba odwrotnie, dobrze koksi

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rozmawiałam z moją położna i już wiem kiedy nie mogę rodzić haha 2-4 grudzień i 9 grudzień bo wtedy prowadzi jakieś wykłady. Mam wprawdzie wtedy zastępstwo ale z moją się już tak oswoiłam przez sr, że byłoby super jakby to ona odebrała poród

Mam iść na ktg 8-9.12 bo ona jednak chce wiedzieć co się dzieje w okolicach tp wg OM.
Do karty ciąży mam wpisany tp z om 8.12 wg jakieś metody nea... a w każdym kalkulatorze wychodzi 6.12 (om 01.03).

Jutro wizyta na 11, ciekawe ile przytyłyśmy i czy są już jakieś oznaki przygotowań

My też jutro, tylko na 14

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 23:03   #2677
iwona335
Zakorzenienie

Mam totalny zjazd emocjonalny, nie radze sobie sama z soba, chodze i placze nie wiadomo o co o.O
Wczoraj na wizycie gin zmienil mi termin z 22 na 24 zeby ewentualne wywolanie bylo dopiero po nowym roku...

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

[QUOTE=roamer;68172146]
Cytat:

Moja mala wczoraj miala 2900 a byl to 36t1d
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 23:03   #2678
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mam totalny zjazd emocjonalny, nie radze sobie sama z soba, chodze i placze nie wiadomo o co o.O
Wczoraj na wizycie gin zmienil mi termin z 22 na 24 zeby ewentualne wywolanie bylo dopiero po nowym roku...
wina hormonów! Tylko dzisiaj tak masz?
Stary 2016-12-01, 23:06   #2679
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
wina hormonów! Tylko dzisiaj tak masz?
Co jakis czas mi sie uruchamia taki dziwny stan... TZ tez jakos szczegolnie mi w tym nie pomaga i chyba stad problem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 23:10   #2680
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Macham reka ze żyję

Jestem kosmicznie niewyspana bo nie oddalam juz karola pielegniarkom

Nie chce zeby mi butla plan popsuly

W kp jestesmy duetem idealnym

Karol ciagnie, ja produkuje

Jutro wychodze i bede miec dostep do kompa

Opisze wam swoja historie

Nie wierze ze tak to sie potoczylo

Serio!

Ps musze zerknac czy ktoś urodził?

Karol ulubiencem studentek położnictwa

Juz mama o to zadbała 😆

Nie zagraza to jednak milosci do Izy i Roksi

One zawsze sa i byly number one 😘
mewka, dzielna kobita jestes a karol to prawdziwy ssak! gratulacje!
szybko wychodzisz po cc, u mnie w szpitalu trzymaja tydzien
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

Moj maz dzwonił i mowil, ze mam rodzic! On potrzebuje wolnego z pracy i mowil, ze chce juz urlop taciezysbki... chyba coreczka nie robi sojie zbyt wiele ze slow tatusia

ooo, a wczoraj juz moglo sie cos dziac, moze jednak córeczka posłucha tatusia?
Cytat:
Mam lenia. Siedze na sofie... nie mam w domu slodyczy poza celebration, ktore mi zbrzydly, a chodzi za mna cos slodkiego...

ja właśnie pije kakałko
Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Jestem po odpekanej wizycie u tej laski, ktora miala mniejszy brzuch w ciazy ode mnie, a urodzila tydzien temu . oczywoscie nie obylo sie bez tekstu na temat mojego brzuchola, ze jest wielki itd. Ona chyba lustra nie ma bo nadal wyglada jakby zostal jej blizniak w brzuchu. Dzizas jak ja lubie jak ktos chce sie dowartosciowac po☠☠☠ gadaniem. Przytyla 25kg w ciazy i twierdzi, ze ona sie nie czula grubo, jej ojciec twierdzi, ze ona jest chuda. Acha...
Cholernie sie ciesze, ze mam ta wizyte odpekana (przymusowa) i nie mam zamiaru sie tam szybko pojawiac. Najlepsze jej tesciowa, a moja ciotka mowi, ze maly ma potowki ale jak dziecko nie ma miec potowek jak maja 27 stopni w domu, maly opatulony w rozek, spiochy i body. Brakuje tylko, zeby go kolderka nakryc.

Tak, tak zolza ze mnie, musialam sie wygadac, tfu wypisac...
tak robia baby ktore na sile chca sie dowartosciowac moze laska lustra nie ma w domu?
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Aaa, tyle na razie, przyjechała Lidki szafa! Zmykam! Chłopaki będą składać, a ja nadzorować.
uhuhuh, zacznie sie układanie!
Cytat:
Byłam w aptece odebrac w koncu moja paczkę z husteczkami i pan sie mnie pyta czy mam smart phona. Mowie, ze tak i ten mi mowi, zebym pobrala teraz aplikacje...chyba ze juz ja mam. Powiedzial nazwe, pobralam zalogowałem sie. Pan mi powiedział co man kliknąć, kliknelam free stuff. I pan mi wręczył paczuszke z bapisam mum to be. Jak milo. Powiedział, ze dzieki tej aplikacji co kilka dni bede mogla u nich odbierac darmowe paczuszki dla dziecka. Dostalam cala mase ulotek, miniaturowy sudocrem(dla Lili nie uzyje ale tz ostatnio narzekał, ze w domu nie ma bo chcial do czegoś), dlugopis, wkladki higieniczne, kilka pampersow i chyba tyle. Czasem nadal ludzie mnie tu zaskakują tak miłym zachowaniem. Kolejna paczka ma byc juz tylko dla dziecka i bede mogla odebrac juz jutro z tego co mowil. Milo z jego strony😋

bardzo mily pan w polsce to nawet w☠☠☠☠☠☠☠u za darmo nie dostaniesz, a on sam od siebie ci sprzedał patent na darmowe produkty
Cytat:
spokojniee, to na penwo wina hormonów
po porodzie powinno minąć?

TŻ mi się dzisiaj zapytał czy ja mam zamiar kiedykolwiek urodzic?
ale mam jeszcze kilka spraw do załatwienia przed porodem więc nie spieszy mi się
w sobote będą meble i dopiero w niedzielę albo poniedziałek kupimy choinke. przeciez musze byc przy ubieraniu choinki!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 23:33   #2681
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

papaya mój też mi się ciągle pyta czy już rodzę, czy też nie. ja mu na to, że moja ciąża jest jak u słonia- czyli rok, wiec musi jeszcze poczekać. poza tym, niech się może nie spieszy, bo zaraz będzie chciał tą Alę upchnąć znów do brzuszka.

ale powiem szczerze, że już jestem taka opuchnięta na buzi i w ogole na całym ciele, że aż mi wstyd jak ktoś do nas przychodzi chociaż na chwile...
Dzisiaj tez był tż kumpel i do mnie wy☠☠☠ał "tobie się ale przytyło.."
wiec mu powiedziałam, że w ciąży się raczej nie chudnie, a jak już usłyszał, że termin mam na jutro to się wystraszył, zrobił wielkie oczy i szok. tż mu tłumaczył, że teraz mi się dużo wody odkłada, bo chyba też mu się głupio zrobiło jak usłyszał słowa kolegi. nie chciał pewnie żeby mi przykro było.

Iwonka, nie martw się. ja też ciągle płaczę.
Dziś poryczałam się, bo tż rano na mnie popatrzył i sobie zażartował, że ze mnie pasztecik taki grubaśny i po porodzie mnie weźmie w obroty. na to ja od razu się poryczałam. później mnie przepraszał i powiedział, że jestem bardzo wrażliwa. no tak tej, gadaj kobiecie w ciązy że jest gruba, na bank polepszysz jej samopoczucie...
powiem Wam że teraz bardzo szybko zaczynam ryczeć i ogólnie wygląda już to bardzo śmiesznie. BO robię dziób w podkówkę na MAXA i zaczynam wyć. normalnie jak taki dzieciok co nie dostał lizaka w sklepie ! jeszcze tylko brakuje żebym się rzuciła na podłogę i tam ryczała.
Stary 2016-12-01, 23:41   #2682
ewelinuus
Zadomowienie

[QUOTE=roamer;68172146]
Cytat:

Hej, bo chyba Cię nie przywitalam. U nas w poniedziałek mały wazyl 2700 i to byl37t5d i gin powiedzial ze jest ok.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Ja aktualnie to leżę, spac mi sie nie chce a moj mezus mnie dzis rozczulil po pracy, bo powiedzial ze jest ze mnie dumny i pelen podziwu ze tak znosze ciążę, i ze no to takie poswiecenie itd hehe bo dla niego straszne dziwne sa ruchy malego i ze ja to tak znosze dzielnie )
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 23:49   #2683
kamisha
Zakorzenienie

folinka - kciuki za porod w wodzie super ze zaraz znowu masz usg i zakupy udane

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Byłam w aptece odebrac w koncu moja paczkę z husteczkami i pan sie mnie pyta czy mam smart phona. Mowie, ze tak i ten mi mowi, zebym pobrala teraz aplikacje...chyba ze juz ja mam. Powiedzial nazwe, pobralam zalogowałem sie. Pan mi powiedział co man kliknąć, kliknelam free stuff. I pan mi wręczył paczuszke z bapisam mum to be. Jak milo. Powiedział, ze dzieki tej aplikacji co kilka dni bede mogla u nich odbierac darmowe paczuszki dla dziecka. Dostalam cala mase ulotek, miniaturowy sudocrem(dla Lili nie uzyje ale tz ostatnio narzekał, ze w domu nie ma bo chcial do czegoś), dlugopis, wkladki higieniczne, kilka pampersow i chyba tyle. Czasem nadal ludzie mnie tu zaskakują tak miłym zachowaniem. Kolejna paczka ma byc juz tylko dla dziecka i bede mogla odebrac juz jutro z tego co mowil. Milo z jego strony😋

ale fajnieee

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 23:50   #2684
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
papaya mój też mi się ciągle pyta czy już rodzę, czy też nie. ja mu na to, że moja ciąża jest jak u słonia- czyli rok, wiec musi jeszcze poczekać. poza tym, niech się może nie spieszy, bo zaraz będzie chciał tą Alę upchnąć znów do brzuszka.

ale powiem szczerze, że już jestem taka opuchnięta na buzi i w ogole na całym ciele, że aż mi wstyd jak ktoś do nas przychodzi chociaż na chwile...
Dzisiaj tez był tż kumpel i do mnie wy☠☠☠ał "tobie się ale przytyło.."
wiec mu powiedziałam, że w ciąży się raczej nie chudnie, a jak już usłyszał, że termin mam na jutro to się wystraszył, zrobił wielkie oczy i szok. tż mu tłumaczył, że teraz mi się dużo wody odkłada, bo chyba też mu się głupio zrobiło jak usłyszał słowa kolegi. nie chciał pewnie żeby mi przykro było.

Dziś poryczałam się, bo tż rano na mnie popatrzył i sobie zażartował, że ze mnie pasztecik taki grubaśny i po porodzie mnie weźmie w obroty. na to ja od razu się poryczałam. później mnie przepraszał i powiedział, że jestem bardzo wrażliwa. no tak tej, gadaj kobiecie w ciązy że jest gruba, na bank polepszysz jej samopoczucie...
powiem Wam że teraz bardzo szybko zaczynam ryczeć i ogólnie wygląda już to bardzo śmiesznie. BO robię dziób w podkówkę na MAXA i zaczynam wyć. normalnie jak taki dzieciok co nie dostał lizaka w sklepie ! jeszcze tylko brakuje żebym się rzuciła na podłogę i tam ryczała.
Ja po sobie tez widze ze jestem juz mega opuchnieta jak slonica 😱
Najgorsze jest to ze dzisiaj pekly mi moje leginsy ciazowe - chyba juz mam za duza dupe 😂 to najlepszy znak ze czas juz rodzic. Przeciez nie kupie sobie nowych na tydzien lub dwa 😜
No i w buty sie powoli nie mieszcze. Moja stopa zaczyna przybierac ogromnych rozmiarow 😱

Ych... Ale juz nawet panie w sklepach jak chca zagadac to mowia ze juz widac ze czas najwyzszy zebym urodzila 😂 taki los ciezarnych opuchnietych kobiet - nikt nie pomysli zeby powiedziec "seksi ci z ta opuchlizna" tylko gadaja "no pani to juz chyba zaraz urodzi???" 😜
No ale co zrobisz? Nic nie zrobisz 😁

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-01, 23:50   #2685
kamisha
Zakorzenienie

Darunia - bedzie dobrze bedzie porod ekspresem nim sie obejrzysz juz Alicja na swiecie bedzie na dniach

a z ta przegroda tżta to bym pryqatnie a na nfz te migdalki

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-12-01 o 23:52
Stary 2016-12-02, 00:03   #2686
papaPapaya
Zakorzenienie

Wlasnie Darunia! Ogarnij TZa z tymi migdalkami bo Alicja serio moze przez to cierpiec i non stop byc zarazana od niego :/

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-02, 00:10   #2687
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Wlasnie Darunia! Ogarnij TZa z tymi migdalkami bo Alicja serio moze przez to cierpiec i non stop byc zarazana od niego :/

racja!
nie dobrze zeby chorowal

Stary 2016-12-02, 00:13   #2688
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Ja mam też tak, że mi się chce o wszystko ryczeć i jeszcze TZta do którego nadal chyba nie dotarło , że pewne żarty w ciąży mnie już nie śmieszą od dawna
Np zarty na temat mojego wyglądu
I choć uważam , że mogłam wyglądać o wiele gorzej w ciąży, przytyć więcej, spuchnąc, zbrzydnąć czy co tam jeszcze się w ciąży zdarza to i tak sie czuje kupowato. Dlatego dzisiaj pojechałam na zakupy. Kupiłam sobie 2 komplety bielizny i 2 koszulki do spania, które mam zamiar wziąć do szpitala. I w d u p i e to mam, że mi prawie tyłek z nich wystaje.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 00:15   #2689
kamisha
Zakorzenienie

w szpitalu tez musimy ladnie wygladac jutro wkladam wszystko do szpitala do walizeczki

Stary 2016-12-02, 00:17   #2690
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Ych... Ale juz nawet panie w sklepach jak chca zagadac to mowia ze juz widac ze czas najwyzszy zebym urodzila 😂 taki los ciezarnych opuchnietych kobiet - nikt nie pomysli zeby powiedziec "seksi ci z ta opuchlizna" tylko gadaja "no pani to juz chyba zaraz urodzi???" 😜
No ale co zrobisz? Nic nie zrobisz 😁
Mi ostatnio się jedna baba obsługująca w sklepie zapytała "a Pani to kiedy się wykluje bo brzuszek coraz większy a dzidzi jak nie ma tak nie ma" Wiec jej powiedziałam , że w zasadzie to miałam zamiar już urodzić stojąc w kolejce, bo brzuszek taki wielki a jakoś nikt poza kolejnością cięzarnej z wielkim koszem nie obsłuży
Stary 2016-12-02, 00:23   #2691
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Mi ostatnio się jedna baba obsługująca w sklepie zapytała "a Pani to kiedy się wykluje bo brzuszek coraz większy a dzidzi jak nie ma tak nie ma" Wiec jej powiedziałam , że w zasadzie to miałam zamiar już urodzić stojąc w kolejce, bo brzuszek taki wielki a jakoś nikt poza kolejnością cięzarnej z wielkim koszem nie obsłuży ala:
hahaha ale jej powiedzialas

Stary 2016-12-02, 00:36   #2692
folinka
Zadomowienie

Uff, zmęczona jestem, ale tak pozytywnie. Szafa stoi. Mam nadzieję, że w końcu dziś się trochę normalniej wyśpię. Wreszcie dobrze się czuję, więc jedynie wielki brzuch może mi przeszkadzać w spaniu

Cytat:
Jestesmy po wizycie, Kubus waży 3,5 kg ale raczej nie wygląda jakby chciał wyjść.
Owinął sobie pepowinę dookoła szyi Lekarka mówi ,że bardzo dużo dzieci tak robi i nie mam się martwić bo przepływy są OK. Żeby tylko przy porodzie powiedzieć o tym , że tak wyszło na USG.
No ale i tak teraz będę schizowac strasznie Ja już chcę rodzić
Czy jak powtórzę jeszcze raz, że mnóstwo dzieci jest owiniętych i nic się nie dzieje, to coś zmieni? Staraj się nie myśleć o tym za wiele, obserwuj ruchy jak zawsze i tyle
Ech, czy lekarz powie o czymś takim czy nie, to tak źle i tak niedobrze Kaj był owinięty, ale nie wiem kiedy się owinął. Okazało się to, jak wyskoczył z brzucha

Cytat:
Mam jakies dziwne skurcze, az mnie z nóg scina. Co jakies 10-12 minut. Poki co bylo ich 5. Moja Lili chyba nie oszalala i nie zamierza dzis mnie szokowac ponad 3 tygodnie przed terminem. Skonczylismy dzis pokój malej akurat.

Gratki za pokój
To miałaś akcję wczoraj...
Myślę, że takie fałszywe alarmy są dość częste i jeśli nie trwają dłużej niż 2 godziny i przechodzą po prysznicu/kąpieli, to właśnie wiadomo od razu, że są fałszywe, więc luzik, dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam "ciekawą" wizytę.
Chwilę przed, zauważyłam śluz, lekko brązowy. Na wizycie lekarka potwierdziła, że jest krwawienie i śluz i wg niej to czop. Okazało się też, że główka jest już bardzo nisko, nawet nie mogła zmierzyć mi szyjki wziernikiem... Zmierzyła mi szyjke USG dopochwowym i mocno jest skrócona -1,5cm. Na USG przepływy wszystkie wyszły w normie, waga ok 3kg (37tc). Z racji tego "krwawienia" dostałam skierowanie do szpitala. A szpitalu zrobili mi KTG, które zarejestrowało skurcze, ale jak.dla mnie nieodczuwalne (tzn na 7 poczułam 2, ale na zasadzie dyskomfortu). W szpitalu lekarka mnie znowu zbadala, krwawienia już nie było, potwierdziła odejście czopa. Rozwarcie na 1 palec.KTG poprawne (cokolwiek to znaczy), na USG potwierdziła też wagędziecka na 3kg. Akcji porodowej jednak nie ma, z racji 37tc nic mi nie przepisala, kazała się oszczędzać i wg niej urodze w przeciągu kilku dni. Także będę się oszczędzać, bo chciałabym aby córka jeszcze dojrzała w brzuchu. A w niedzielę mamy zaproszenie na chrzciny, też chciałabym pójść, ciekawe czy się uda
To ładnie... Trzymajcie się więc w dwupaku jeszcze te kilka dni

Cytat:
A ja chyba za mocno zacisnelam nogi przy przeprowadzce i moja macica zapomniala ze ma urodzic? 😓
Spokojnie, macie czas jeszcze! Ponoć pierwiastki częściej rodzą po terminie niż przed i chciałaś po terminie urodzić. Brak przepowiadaczy też chyba nie jest jakoś specjalnie znaczący. Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Marcelek wyssal mi dziś z rana 20g 😍 a wczoraj tylko 5, wiec zaczyna się cos dziać 😀 jak tylko odwina go z tego otulacza odrazu przystawia rękę do główki bo tak miał cały czas w ciąży i urodził się tez z rączką przy główce 😍 mega to słodkie 😍😍😍
Podczytuje Was na tyle na ile dziec mi pozwala. Gratuluje udanych wizyt i bierzcie się do rodzenia grudniowki bo dziś 1.12, swoja droga mój termin według OM 😂

Wspaniale!

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Macham reka ze żyję

Jestem kosmicznie niewyspana bo nie oddalam juz karola pielegniarkom

Nie chce zeby mi butla plan popsuly

W kp jestesmy duetem idealnym

Karol ciagnie, ja produkuje

Jutro wychodze i bede miec dostep do kompa

Opisze wam swoja historie

Nie wierze ze tak to sie potoczylo

Serio!

Ps musze zerknac czy ktoś urodził?

Karol ulubiencem studentek położnictwa

Juz mama o to zadbała 😆

Nie zagraza to jednak milosci do Izy i Roksi

One zawsze sa i byly number one 😘
Mewka i Karol - nasi idole!
Super dzielna z Ciebie mamuśka! Widzisz, a tyle razy wzdychałaś, co za matkę będzie mieć Karol.
Przyznaję, że ja też jestem bardzo ciekawa tej historii o cc.

Cytat:
Napisane przez roamer Pokaż wiadomość
Część mam na imie Justyna i podczytuje Was od dobrych paru miesięcy i jakoś tak głupio przyznać ale już setki razy mialam sie odezwać i właściwie nie wiem czemu do tej pory tego nie zrobilam, moze dlatego ze wiem ze nie jestem systematyczna w udzielaniu sie są wątkach ale przez te pare miesięcy czytania w jakiś sposób juz przezywam Wasze historie i dziś w końcu odwazylam sie napisac. Jesli chodzi o mnie spodziewam sie dziewczynki pierwszy termin z usg mialam na 27.12, teraz przesunął sie na 01.01 a z miesiączki mam 29.12. I u nas najprawdopodobniej bedzie to Hania
Witaj, moja terminowa rówieśniczko
Też z om mam na 29.12, choć przyzwyczaiłam się liczyć tygodnie wg terminu z usg na 25, bo w UK tylko tego się trzymają, a w zasadzie to prawie żadna różnica.
Lepiej późno się odezwać niż wcale Na pewno niejedna taka mamuśka się tu jeszcze czai i pewnie nawet po porodach się jeszcze co niektóre ujawnią

Cytat:
Pięknie! Dobrze widzę Kindle?

Roksi dzisiaj mi się tak wbija, że aż czuje kłucia w cewce, aż podskoczyłam parę razy 😨Też tak macie?
Heh, też mam Kindelka Choć nic nie zastąpi mi książki, tego papieru i zapachu nowej to Kindelek, przyznaję, rzecz świetna.
Co czytacie ciekawego, dziewczyny? Ja obecnie po raz drugi pożeram Sagę o Ludziach Lodu.
Monia, oj tak, od ok. 2-3 tyg. czuję taki kłujący ból w dole (ciężko mi jakoś konkretniej określić to miejsce) coraz częściej przy rozpychaniu się Lidii.

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Jestem po odpekanej wizycie u tej laski, ktora miala mniejszy brzuch w ciazy ode mnie, a urodzila tydzien temu . oczywoscie nie obylo sie bez tekstu na temat mojego brzuchola, ze jest wielki itd. Ona chyba lustra nie ma bo nadal wyglada jakby zostal jej blizniak w brzuchu. Dzizas jak ja lubie jak ktos chce sie dowartosciowac po☠☠☠ gadaniem. Przytyla 25kg w ciazy i twierdzi, ze ona sie nie czula grubo, jej ojciec twierdzi, ze ona jest chuda. Acha...
Cholernie sie ciesze, ze mam ta wizyte odpekana (przymusowa) i nie mam zamiaru sie tam szybko pojawiac. Najlepsze jej tesciowa, a moja ciotka mowi, ze maly ma potowki ale jak dziecko nie ma miec potowek jak maja 27 stopni w domu, maly opatulony w rozek, spiochy i body. Brakuje tylko, zeby go kolderka nakryc.

Tak, tak zolza ze mnie, musialam sie wygadac, tfu wypisac...
Jeeee, nasza kochana zołza!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 00:49   #2693
muffinowe_love
Raczkowanie

Hej dziewczyny Ja tylko na szybko melduję, że właśnie minęliśmy termin z om (01.12) Byłam dziś na wizycie, ale tylko kontrolnej w szpitalu na USG i ciężko powiedzieć kiedy Adam zaszczyci nas swoim wyjściem. Podobno jest już bardzo nisko ułożony jak należy. Waga na USG to ok 3500g, ale gin powiedział, że ma bardzo długą kość udową i w związku z tym USG na pewno dodało wagi, wg niego waży ok 3200-3300, wody, przepływy, ruchy w normie.
Jutro muszę zrobić badanie moczu, czy nie ma białka, jeżeli będzie to zgłosić się do szpitala po egzaminie, jeżeli nie to normalną wizytę mam w pon. to wtedy ustalimy dalszy plan działań.
Oczywiście jak mi się termin zbliża wielkimi krokami to gin ma szkolenie wyjazdowe od przyszłego czwartku do niedzieli

Spadam jeszcze do testów, niech już będzie jakiś pożytek z tej mojej bezsenności
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 01:15   #2694
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczyny...a mni boli...pupa. nawet nie wiem jak to wytłumaczyć. Ale jakis dziwny ból:/ <co jest>
Na takie coś się dziś natknęłam i mi się skojarzyłyście, dziewczyny z bolącymi pupami
Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.
(https://40tygodni.pl/objawy-nadchodz...orodu,5879,2,0)
Czyli to normalne

Cytat:

Naegelego Wielu ginów tak liczy.
To najprostsza i najszybsza metoda obliczania tp pi razy oko - od daty om odejmij 3 mies i dodaj 7 dni, więc wychodzi Ci 8.12, ale to nie zawsze się sprawdza co do dnia, bo wydaje mi się, że zależy to od tego, ile tam w środku wypadnie miesięcy z 31 dniami. Takie to moje rozkminy
A jak się liczy dokładnie co do dnia 40 tygodni, na kółku, itp, to Ci wyjdzie właśnie 6.12. Zauważ, że 1.03 i 6.12, to ten sam dzień tygodnia, więc to właśnie równe 40 tygodni.

Cytat:
Iwonka, dajesz, opowiadaj nam tu wszystko, to może Ci ulży trochę I opowiadaj, co jeszcze dobrego na wizycie.
A co on już się tak martwi o wywoływanie? Jak rodziłaś... yyy... córcię zdaje się? Miałaś wywoływany poród?
Właśnie o tym kiedyś mówiłam, że mi się myli często, kto ma córkę, kto syna, zwłaszcza wśród Was ciut rzadziej piszących jak Ty, jjb czy mmgi. Może kiedyś zapamiętam
Ale już chyba mam system!
Ty masz dwie dziewczyny, jjb dwóch chłopaków, a mmgi starszą dziewczynkę i teraz chłopca! Dobrze mówię, dziewczyny?

Cytat:
uhuhuh, zacznie sie układanie!

Zacznie się prasowanie... na dobre! Już nie mam wymówki, że nie mam gdzie układać Na suszarce ostatnie Lidusiowe pranie się suszy, a w łóżeczku leży góra czekająca już na wyprasowanie
Więc jak mnie nie będzie kilka dni, to pamiętajcie - próbuję przebrnąć przez falbanki i kokardki

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
folinka - kciuki za porod w wodzie super ze zaraz znowu masz usg i zakupy udane
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 01:26   #2695
mademoiselle_m
Zadomowienie

Ale u nas wieje wszystko lata... nie cierpię wiatru !!
Stary 2016-12-02, 01:31   #2696
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ja tylko na szybko melduję, że właśnie minęliśmy termin z om (01.12) Byłam dziś na wizycie, ale tylko kontrolnej w szpitalu na USG i ciężko powiedzieć kiedy Adam zaszczyci nas swoim wyjściem. Podobno jest już bardzo nisko ułożony jak należy. Waga na USG to ok 3500g, ale gin powiedział, że ma bardzo długą kość udową i w związku z tym USG na pewno dodało wagi, wg niego waży ok 3200-3300, wody, przepływy, ruchy w normie.
Jutro muszę zrobić badanie moczu, czy nie ma białka, jeżeli będzie to zgłosić się do szpitala po egzaminie, jeżeli nie to normalną wizytę mam w pon. to wtedy ustalimy dalszy plan działań.
Oczywiście jak mi się termin zbliża wielkimi krokami to gin ma szkolenie wyjazdowe od przyszłego czwartku do niedzieli

Spadam jeszcze do testów, niech już będzie jakiś pożytek z tej mojej bezsenności
ooo to niedlugo Adam bedzie na swiecie super ze wszystko dobrze

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Cytat:
Ale u nas wieje wszystko lata... nie cierpię wiatru !!
u mnie tez wieje .

tż spi a ja zasnac nie moge :/

Stary 2016-12-02, 06:29   #2697
PaniMigdalek
Zadomowienie

Łoooo ale napadało śniegu 😱
Hmmm, o tej porze to ja powinnam spać, co ja tu robię?? 😒
Oczy jak 5zł i nie wiem co ze sobą zrobić...
Chyba wejdę na all i kupię plandekę na auto TŻ, bo szkoda mi go jak musi rano odsnieżać...

Papaya, pisałaś o kakałku i teraz chcę kakałko 😔a nie mam... Co ja pocznę!?

Nudzi mi się...

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-12-02 o 06:30
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 07:18   #2698
ewelinuus
Zadomowienie

Hej aaaale pięknie u nas za oknem gruba warstwa sniegu a ze mam na okolo duuuuzo drzeww wiec widok piekny)
Ja wlasnie szykuje sniadanko nam z tz i bede pic kakałko )
Spalam 4 godz bo ogladalam w tv jakies glupoty, a potem nie moglam zasnac. A teraz brzuch mnie kuje.
Stary 2016-12-02, 07:36   #2699
monika0185
Zakorzenienie

MalaDarunia też bym się poryczała za grubaśnego pasztecika Kobietę w ciąży to w sekundzie można doprowadzić do płaczu

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ja aktualnie to leżę, spac mi sie nie chce a moj mezus mnie dzis rozczulil po pracy, bo powiedzial ze jest ze mnie dumny i pelen podziwu ze tak znosze ciążę, i ze no to takie poswiecenie itd hehe bo dla niego straszne dziwne sa ruchy malego i ze ja to tak znosze dzielnie )
Jakie to miłe jak Mężuś Cię docenia. Urocze

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Folinka i ja trzymam kciuki za poród wodzie! ✊✊✊ ja też chce

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Mi ostatnio się jedna baba obsługująca w sklepie zapytała "a Pani to kiedy się wykluje bo brzuszek coraz większy a dzidzi jak nie ma tak nie ma" Wiec jej powiedziałam , że w zasadzie to miałam zamiar już urodzić stojąc w kolejce, bo brzuszek taki wielki a jakoś nikt poza kolejnością cięzarnej z wielkim koszem nie obsłuży
Haha musiała mieć niezłą minę!

Wczoraj w labolatorium jedna dziewczyna ustąpiła mi miejsce siedzące. To było taakie miłe

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-12-02 o 07:43
Stary 2016-12-02, 07:41   #2700
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
[B]MalaDarunia[B/] też bym się poryczała za grubaśnego pasztecika Kobietę w ciąży to w sekundzie można doprowadzić do płaczu

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Jakie to miłe jak Mężuś Cię docenia. Urocze

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Folinka i ja trzymam kciuki za poród wodzie! ✊✊✊ ja też chce

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Haha musiała mieć niezłą minę!

Wczoraj w labolatorium jedna dziewczyna ustąpiła mi miejsce siedzące. To było taakie miłe
Bardzo miłe ale oreczka tez jestem dla niego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości