|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Już wszyscy się nauczyli, że jak wchodzimy do domu, to trzeba od razu klucz przekręcić, bo nie raz taka sytuacja była, że ktoś np. się kąpał, czy leżał w łóżku a ta włazi jak do siebie ![]() Filip jest najbardziej aktywny jak siedzę. Wtedy odstawia te swoje bolesne harce, wypycha się w każdą stronę. Nie wiem jak ja jutro 2 godziny na egzaminie wysiedzę, już nie mówiąc o skupieniu się napisaniu, jak mi będzie się tak kotłował
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki! Nic mnie przy tym nie boli tylko faktycznie takie nieprzyjemne po prostu. Jutro mam KTG to zobaczymy co tam. Wróciłam z ostatnich już chyba zakupów w galerii, więcej się raczej nie wybieram jak to ostatnio bywa sobie nie kupiłam nic, dla Małej wpadła czapeczka na dwór i skarpeciochy, bo nam brakowało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=malaDarunia;6816859 1]Hej dziewczyny! żyję, nadal w dwupaku
![]() Hejka Justyna. jak przebiega całość ciąży? jakieś dolegliwości? wyprawka gotowa ? Hej jedli chodzi o mnie to wózek kupiliśmy juz chyba w 4 mc teutonia be you taki jaki chciałam fotelik troszkę później maxi cosi w sumie wszystko juz mamy, tak mi sie wydaje zostało tylko umiejscowić łóżeczko i spakować torbę do szpitala bo jeszcze sie za to nie zabrałam. Ile wasze dzieciaczki wazyly koło 36 tygodnia ja mialam wczoraj usg i wazy 2550g lekarz powiedział ze jest to w dolnej granicy średniej i zmniejszyła mi sie ilość wód plodowych, przeczytałam zeby dużo pić i teraz pije wodę na sile bo troszkę mnie to zmartwilo. Oczywiście biorę poprawkę na to ze te pomiary usg tez mają swoją granice błędu. Edytowane przez roamer Czas edycji: 2016-12-01 o 22:42 |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rozmawiałam z moją położna i już wiem kiedy nie mogę rodzić haha 2-4 grudzień i 9 grudzień bo wtedy prowadzi jakieś wykłady. Mam wprawdzie wtedy zastępstwo ale z moją się już tak oswoiłam przez sr, że byłoby super jakby to ona odebrała poród
![]() Mam iść na ktg 8-9.12 bo ona jednak chce wiedzieć co się dzieje w okolicach tp wg OM. Do karty ciąży mam wpisany tp z om 8.12 wg jakieś metody nea... a w każdym kalkulatorze wychodzi 6.12 (om 01.03). Jutro wizyta na 11, ciekawe ile przytyłyśmy i czy są już jakieś oznaki przygotowań
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=roamer;68172146]
Cytat:
Jutro mam wizytę, a my tygodniami tak jak Wy, to zobaczymy ile Mała waży, ale w 32tyg ważyła 2380, więc moja chyba odwrotnie, dobrze koksi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
My też jutro, tylko na 14 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam totalny zjazd emocjonalny, nie radze sobie sama z soba, chodze i placze nie wiadomo o co o.O
Wczoraj na wizycie gin zmienil mi termin z 22 na 24 zeby ewentualne wywolanie bylo dopiero po nowym roku... ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- [QUOTE=roamer;68172146] Cytat:
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Co jakis czas mi sie uruchamia taki dziwny stan... TZ tez jakos szczegolnie mi w tym nie pomaga i chyba stad problem
|
|
|
|
#2680 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szybko wychodzisz po cc, u mnie w szpitalu trzymaja tydzien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moze laska lustra nie ma w domu?Cytat:
Cytat:
w polsce to nawet w☠☠☠☠☠☠☠u za darmo nie dostaniesz, a on sam od siebie ci sprzedał patent na darmowe produkty ![]() Cytat:
po porodzie powinno minąć? ![]() TŻ mi się dzisiaj zapytał czy ja mam zamiar kiedykolwiek urodzic? ale mam jeszcze kilka spraw do załatwienia przed porodem więc nie spieszy mi się ![]() w sobote będą meble i dopiero w niedzielę albo poniedziałek kupimy choinke. przeciez musze byc przy ubieraniu choinki!
|
|||||||
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
papaya mój też mi się ciągle pyta czy już rodzę, czy też nie. ja mu na to, że moja ciąża jest jak u słonia- czyli rok, wiec musi jeszcze poczekać. poza tym, niech się może nie spieszy, bo zaraz będzie chciał tą Alę upchnąć znów do brzuszka.
ale powiem szczerze, że już jestem taka opuchnięta na buzi i w ogole na całym ciele, że aż mi wstyd jak ktoś do nas przychodzi chociaż na chwile... Dzisiaj tez był tż kumpel i do mnie wy☠☠☠ał "tobie się ale przytyło.." wiec mu powiedziałam, że w ciąży się raczej nie chudnie, a jak już usłyszał, że termin mam na jutro to się wystraszył, zrobił wielkie oczy i szok. tż mu tłumaczył, że teraz mi się dużo wody odkłada, bo chyba też mu się głupio zrobiło jak usłyszał słowa kolegi. nie chciał pewnie żeby mi przykro było. Iwonka, nie martw się. ja też ciągle płaczę. Dziś poryczałam się, bo tż rano na mnie popatrzył i sobie zażartował, że ze mnie pasztecik taki grubaśny i po porodzie mnie weźmie w obroty. na to ja od razu się poryczałam. później mnie przepraszał i powiedział, że jestem bardzo wrażliwa. no tak tej, gadaj kobiecie w ciązy że jest gruba, na bank polepszysz jej samopoczucie... powiem Wam że teraz bardzo szybko zaczynam ryczeć i ogólnie wygląda już to bardzo śmiesznie. BO robię dziób w podkówkę na MAXA i zaczynam wyć. normalnie jak taki dzieciok co nie dostał lizaka w sklepie ! jeszcze tylko brakuje żebym się rzuciła na podłogę i tam ryczała.
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=roamer;68172146]
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Ja aktualnie to leżę, spac mi sie nie chce a moj mezus mnie dzis rozczulil po pracy, bo powiedzial ze jest ze mnie dumny i pelen podziwu ze tak znosze ciążę, i ze no to takie poswiecenie itd hehe bo dla niego straszne dziwne sa ruchy malego i ze ja to tak znosze dzielnie )
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
folinka - kciuki za porod w wodzie
super ze zaraz znowu masz usg i zakupy udaneWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to ze dzisiaj pekly mi moje leginsy ciazowe - chyba juz mam za duza dupe 😂 to najlepszy znak ze czas juz rodzic. Przeciez nie kupie sobie nowych na tydzien lub dwa 😜 No i w buty sie powoli nie mieszcze. Moja stopa zaczyna przybierac ogromnych rozmiarow 😱 Ych... Ale juz nawet panie w sklepach jak chca zagadac to mowia ze juz widac ze czas najwyzszy zebym urodzila 😂 taki los ciezarnych opuchnietych kobiet - nikt nie pomysli zeby powiedziec "seksi ci z ta opuchlizna" tylko gadaja "no pani to juz chyba zaraz urodzi???" 😜 No ale co zrobisz? Nic nie zrobisz 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia - bedzie dobrze bedzie porod ekspresem nim sie obejrzysz juz Alicja na swiecie bedzie na dniach
![]() a z ta przegroda tżta to bym pryqatnie a na nfz te migdalki ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-12-01 o 23:52 |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Darunia! Ogarnij TZa z tymi migdalkami bo Alicja serio moze przez to cierpiec i non stop byc zarazana od niego :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dobrze zeby chorowal Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Np zarty na temat mojego wyglądu I choć uważam , że mogłam wyglądać o wiele gorzej w ciąży, przytyć więcej, spuchnąc, zbrzydnąć czy co tam jeszcze się w ciąży zdarza to i tak sie czuje kupowato. Dlatego dzisiaj pojechałam na zakupy. Kupiłam sobie 2 komplety bielizny i 2 koszulki do spania, które mam zamiar wziąć do szpitala. I w d u p i e to mam, że mi prawie tyłek z nich wystaje. |
||
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
w szpitalu tez musimy ladnie wygladac
jutro wkladam wszystko do szpitala do walizeczki ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2692 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Uff, zmęczona jestem, ale tak pozytywnie. Szafa stoi. Mam nadzieję, że w końcu dziś się trochę normalniej wyśpię. Wreszcie dobrze się czuję, więc jedynie wielki brzuch może mi przeszkadzać w spaniu
Cytat:
Staraj się nie myśleć o tym za wiele, obserwuj ruchy jak zawsze i tyle ![]() Ech, czy lekarz powie o czymś takim czy nie, to tak źle i tak niedobrze Kaj był owinięty, ale nie wiem kiedy się owinął. Okazało się to, jak wyskoczył z brzucha ![]() Cytat:
![]() To miałaś akcję wczoraj... Myślę, że takie fałszywe alarmy są dość częste i jeśli nie trwają dłużej niż 2 godziny i przechodzą po prysznicu/kąpieli, to właśnie wiadomo od razu, że są fałszywe, więc luzik, dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super dzielna z Ciebie mamuśka! Widzisz, a tyle razy wzdychałaś, co za matkę będzie mieć Karol. Przyznaję, że ja też jestem bardzo ciekawa tej historii o cc. Cytat:
![]() Też z om mam na 29.12, choć przyzwyczaiłam się liczyć tygodnie wg terminu z usg na 25, bo w UK tylko tego się trzymają, a w zasadzie to prawie żadna różnica. Lepiej późno się odezwać niż wcale Na pewno niejedna taka mamuśka się tu jeszcze czai i pewnie nawet po porodach się jeszcze co niektóre ujawnią ![]() Cytat:
Choć nic nie zastąpi mi książki, tego papieru i zapachu nowej to Kindelek, przyznaję, rzecz świetna.Co czytacie ciekawego, dziewczyny? Ja obecnie po raz drugi pożeram Sagę o Ludziach Lodu. Monia, oj tak, od ok. 2-3 tyg. czuję taki kłujący ból w dole (ciężko mi jakoś konkretniej określić to miejsce) coraz częściej przy rozpychaniu się Lidii. Cytat:
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja tylko na szybko melduję, że właśnie minęliśmy termin z om (01.12) Byłam dziś na wizycie, ale tylko kontrolnej w szpitalu na USG i ciężko powiedzieć kiedy Adam zaszczyci nas swoim wyjściem. Podobno jest już bardzo nisko ułożony jak należy. Waga na USG to ok 3500g, ale gin powiedział, że ma bardzo długą kość udową i w związku z tym USG na pewno dodało wagi, wg niego waży ok 3200-3300, wody, przepływy, ruchy w normie.Jutro muszę zrobić badanie moczu, czy nie ma białka, jeżeli będzie to zgłosić się do szpitala po egzaminie, jeżeli nie to normalną wizytę mam w pon. to wtedy ustalimy dalszy plan działań. Oczywiście jak mi się termin zbliża wielkimi krokami to gin ma szkolenie wyjazdowe od przyszłego czwartku do niedzieli Spadam jeszcze do testów, niech już będzie jakiś pożytek z tej mojej bezsenności |
|
|
|
#2694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu. (https://40tygodni.pl/objawy-nadchodz...orodu,5879,2,0) Czyli to normalne ![]() Cytat:
To najprostsza i najszybsza metoda obliczania tp pi razy oko - od daty om odejmij 3 mies i dodaj 7 dni, więc wychodzi Ci 8.12, ale to nie zawsze się sprawdza co do dnia, bo wydaje mi się, że zależy to od tego, ile tam w środku wypadnie miesięcy z 31 dniami. Takie to moje rozkminy ![]() A jak się liczy dokładnie co do dnia 40 tygodni, na kółku, itp, to Ci wyjdzie właśnie 6.12. Zauważ, że 1.03 i 6.12, to ten sam dzień tygodnia, więc to właśnie równe 40 tygodni. Cytat:
A co on już się tak martwi o wywoływanie? Jak rodziłaś... yyy... córcię zdaje się? Miałaś wywoływany poród?Właśnie o tym kiedyś mówiłam, że mi się myli często, kto ma córkę, kto syna, zwłaszcza wśród Was ciut rzadziej piszących jak Ty, jjb czy mmgi. Może kiedyś zapamiętam ![]() Ale już chyba mam system! ![]() Ty masz dwie dziewczyny, jjb dwóch chłopaków, a mmgi starszą dziewczynkę i teraz chłopca! Dobrze mówię, dziewczyny? ![]() Zacznie się prasowanie... na dobre! Już nie mam wymówki, że nie mam gdzie układać Na suszarce ostatnie Lidusiowe pranie się suszy, a w łóżeczku leży góra czekająca już na wyprasowanieWięc jak mnie nie będzie kilka dni, to pamiętajcie - próbuję przebrnąć przez falbanki i kokardki Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Ale u nas wieje
![]() ![]() wszystko lata... nie cierpię wiatru !!
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wszystko dobrze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- u mnie tez wieje . tż spi a ja zasnac nie moge :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
Łoooo ale napadało śniegu 😱
Hmmm, o tej porze to ja powinnam spać, co ja tu robię?? 😒 Oczy jak 5zł i nie wiem co ze sobą zrobić... Chyba wejdę na all i kupię plandekę na auto TŻ, bo szkoda mi go jak musi rano odsnieżać... Papaya, pisałaś o kakałku i teraz chcę kakałko 😔a nie mam... Co ja pocznę!? Nudzi mi się...
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-12-02 o 06:30 |
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Hej
aaaale pięknie u nas za oknem gruba warstwa sniegu a ze mam na okolo duuuuzo drzeww wiec widok piekny ) Ja wlasnie szykuje sniadanko nam z tz i bede pic kakałko ) Spalam 4 godz bo ogladalam w tv jakies glupoty, a potem nie moglam zasnac. A teraz brzuch mnie kuje. |
|
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
MalaDarunia też bym się poryczała za grubaśnego pasztecika
---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Folinka i ja trzymam kciuki za poród wodzie! ✊✊✊ ja też chce ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Wczoraj w labolatorium jedna dziewczyna ustąpiła mi miejsce siedzące. To było taakie miłe
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-12-02 o 07:43 |
||
|
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale oreczka tez jestem dla niego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Są pyszne dzień po, ale jeszcze pyszniejsze dwa tygodnie po wzwyż
Ja też będe piekła na dniach 

wina hormonów! Tylko dzisiaj tak masz?

moze laska lustra nie ma w domu?
ala:
Lekarka mówi ,że bardzo dużo dzieci tak robi i nie mam się martwić bo przepływy są OK. Żeby tylko przy porodzie powiedzieć o tym , że tak wyszło na USG.
Kaj był owinięty, ale nie wiem kiedy się owinął. Okazało się to, jak wyskoczył z brzucha 

Jak rodziłaś... yyy... córcię zdaje się? Miałaś wywoływany poród?