Włosomaniaczki :D - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-06, 18:55   #1291
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
NAREK-pokaże pokażę...jak załaduje aparat
Trzymam Cię za słowo

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Sweet_Jelly mnie cieszą błyszczyki kupione za grosze, bo zawsze zamiast jednego moge sobie kilka kupić A farba też za mną chodzi - platynowy blond - aż się boje ostatnio do drogerii wchodzić
Ja dzisiaj zapłaciłam za swój następny, Lovely "Be Glamour" Zapach jest tak gumowy(w sensie, że guma balonowa), że nie mogę oderwać od niego nosa
Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Narek, jestem chyba w Twoim wieku, tj chodze do 2 kl. gimnazjum. Chodze do szkoły plastycznej - 6 lat - gimnazjum + liceum i po prostu mam oprócz zwykłych przedmiotów plastyczne, takie jak rzeźba, kompozycja, historia sztuki, malarstwo Nie jest źle, tylko teraz takie.. zmęczenie wiosenne?

Co do moich "dziwnych" włosów, zastanawiałam się też nad moją anemią, ale czy możliwe żeby ten sam włos robił sie coraz cieńszy?
Tak, jesteśmy w tym samym wieku Moja koleżanka też chodzi do plastyka(liceum, 4-letnie) i nie ma tyle lekcji Albo na większość nie chodzi, co u niej jest bardzo możliwe

Myślę, że taki urok jest Twoich włosów. Gdybyś miała anemię, to by wypadały na potęgę, a nie robiły się coraz cieńsze z długością

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 18:55   #1292
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a dziewczyny jak pijecie herbatke, to czemu potem ją odstawiacie i pijecie skrzyp? bo nie kapuje...
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 18:58   #1293
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Jezu ...To wy takie młode jesteście..czuje się przy was taaaka stara
Cytat:
Oj nie tylko Ty
A Dziewczyny tam na górze nie chciałyby bacika dostać?
Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
zgadzam się

Tak mówią
Ja piję skrzyp+pokrzywa, zieloną i soczki, no i morze kawy (ale to już nie na włosy-chociaż kofeina podobniez ma niezłe efekty przy leczeniu łysienia androgenowego)

No jak nie jak tak Bogate źródło katechin. Dorzucasz jeszcze taurynę i masz inneov na włosy w duuuuużo niższej cenie
O proszę. Super . Ja tam zieloną już piję nawet bardziej z przyzwyczajenia niż z obowiązku, ale na pewno polepszyła mi stan cery i chyba jest też jednym z winowajców podkręcenia mojej przemiany materii.
Swoją drogą, jak sobie teraz przypomnę, że kiedyś, gdy moja mama pijała zieloną herbatę to pukałam się w czoło, to... .

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
a dziewczyny jak pijecie herbatke, to czemu potem ją odstawiacie i pijecie skrzyp? bo nie kapuje...
Pokrzywę po 3 miesięcznym piciu należy na miesiąc odstawić. Potem znowu 3 miesiące, a potem znów miesięczna przerwa. Wszystkiego powody tegoż postępowania masz podane w wątku PP, wystarczy poczytać.
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 18:59   #1294
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Pijąc pokrzywę(bo chyba o to chodziło ) trzeba zrobić sobie miesięczną przerwę, dla zdrowia organizmu.
Ja po prostu później włączam w swój wewnętrzny plan wzmocnienia włosów skrzyp, żeby były jeszcze lepsze efekty Nie jest obowiązkowy

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-03-06, 19:00   #1295
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Odsyłam do Klubu PP- tam znajdziesz wszystko czego szukasz i to czego nie szukasz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 19:00   #1296
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
BO nie można przez cały czas skrzypu jeść. Po dłuższym czasie zaczyna negatywnie działać
U nie tak rok temu było i miałam potem straszne problemy z cerą.

hula_hula aj kusisz kusisz...
Ale taka prawda! :P

Idę się pakować...i ostatni mały kawałek pracy lic. został mi do poprawy.. Czas na obowiązki

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 19:02   #1297
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Pijąc pokrzywę(bo chyba o to chodziło ) trzeba zrobić sobie miesięczną przerwę, dla zdrowia organizmu.
Ja po prostu później włączam w swój wewnętrzny plan wzmocnienia włosów skrzyp, żeby były jeszcze lepsze efekty Nie jest obowiązkowy
aha, a tą miesięczną przerwe to po jakim czasie się robi?

hila_hula:
ile masz latek?
Stary 2008-03-06, 19:02   #1298
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Fryzura dla Ciebie blonndee:
Najlepiej jeśli będziesz nosiła włosy półdługie, wycieniowane (proste lub kręcone) z przedziałkiem z boku.
Idealną fryzurą dla ciebie będzie klasyczny bob.
Noś krótkie grzywki, jeśli jednak lubisz dłuższe, powinnaś zawsze odsuwać je na bok, tak aby odsłaniały część czoła i zakrywały nieco policzki.
Kości policzkowe powinnaś zdecydowanie ukrywać. Dobrym rozwiązaniem jest przedziałek z boku i włosy z jednej strony zaczesane za ucho.
Dolną część twarzy powinny poszerzać przez puszyste lub skręcone końce włosów. Dodatkowo ukryją podbródek i będą doskonałą przeciwwagą dla szerokiego czoła. Końcówki mogą być też mocno wycieniowanie i wywinięte

Przypominasz mi Reese Winterspoon

źródło: http://www.stylistka.pl/uroda/fryzur...brac-fryzure-2
dzieeeekuuujeee a takiego komplementu nikt mi jeszcze nie zapodal
Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Wiec teraz moja kolej na komenty do fotek

Madzia bardzo młodziutko wyglądasz Sliczne włoski, wyglądają na zdrowe zapuszczasz do jakiej dłiugosci? za pupe jak Jolie?

blonndee Jaka Ty ładna trzymam kciuki za zapuszczania, fotka w avku boooska, trzymam kciuki
ojej, dziekuje
Cytat:
Co do moich "dziwnych" włosów, zastanawiałam się też nad moją anemią, ale czy możliwe żeby ten sam włos robił sie coraz cieńszy?
ja mam anemie, ale nawet jak mialam taka baaaardzo silna to jedynie mi wlosy wypadaly... farbujesz moze henna?

a co do szkoly to mialam do takiej jak ty chodzic, w olsztynie ale zostalam w warszawie jednak. czasem zaluje...
Stary 2008-03-06, 19:06   #1299
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Tak, jesteśmy w tym samym wieku Moja koleżanka też chodzi do plastyka(liceum, 4-letnie) i nie ma tyle lekcji Albo na większość nie chodzi, co u niej jest bardzo możliwe

Myślę, że taki urok jest Twoich włosów. Gdybyś miała anemię, to by wypadały na potęgę, a nie robiły się coraz cieńsze z długością
U nas bardzo dbają żebyśmy ani jednej nie opuścili
No i w liceum będzie luźniej. Natomiast Ci, którzy przychodzą tylko do liceum, mają 4 lata i nawet 11 lekcji dziennie. (koszmar)

A anemię mam, niedawno robiłam badania [analiza pierwiastkowa, z włosów właśnie] mam żelaza mniej niż połowę dopuszczalnej normy, potasu jeszcze mniej i całą masę dysproporcji tak to jest, kiedy jest się wegetarianką i nie układa diety.

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość

ja mam anemie, ale nawet jak mialam taka baaaardzo silna to jedynie mi wlosy wypadaly... farbujesz moze henna?
Farbowałam, ale już dawno nie mam jej na włosach, czemu pytasz?
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 19:06   #1300
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
aha, a tą miesięczną przerwe to po jakim czasie się robi?

hila_hula:
ile masz latek?
Miesięczną przerwę robi się po 3 miesięcznym piciu pokrzywy. A lat mam 14 .
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 19:09   #1301
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Miesięczną przerwę robi się po 3 miesięcznym piciu pokrzywy. A lat mam 14 .
dz

pomyliłam się to pytanie z wiekiem miało być do

Sweet_Jelly

Stary 2008-03-06, 19:15   #1302
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Farbowałam, ale już dawno nie mam jej na włosach, czemu pytasz?
bo to moze miec znaczenie. henna ma to do siebie, ze oblepia wlos wiec jakby nie patrzec robia sie grubsze. a twoje odrosty rosna juz normalnie, ciensze wiec stad moze czujesz taka roznice. tak mi sie przynajmniej wydaje, moja mama tak wlasnie miala
Stary 2008-03-06, 19:20   #1303
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
no i morze kawy (ale to już nie na włosy-chociaż kofeina podobniez ma niezłe efekty przy leczeniu łysienia androgenowego)
O to czuje się moralnie usprawiedliwiona Dziś już dwie były Ale ostatnio bywały trzy - cztery Nie wiem jak się odzwyczaić - pierwsze co robie jak wstane to pije kawe
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 19:24   #1304
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
O to czuje się moralnie usprawiedliwiona Dziś już dwie były Ale ostatnio bywały trzy - cztery Nie wiem jak się odzwyczaić - pierwsze co robie jak wstane to pije kawe
Nie powinnać bo zapomniałam dodać, że takie działanie ma kofeina stosowana zewnętrznie Ale zawsze można się łudzić, że coś niecoś pomoże

Edit: zapomniałam dodać, że ja też jestem kawosz okropny (więc nie jesteś sama ) pijam 3-4 kubki kawy dziennie (kubek Jolie=0,45l)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-06, 19:31   #1305
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powinnać bo zapomniałam dodać, że takie działanie ma kofeina stosowana zewnętrznie Ale zawsze można się łudzić, że coś niecoś pomoże
No nie - to był strzał prosto w me serce

Zapewne wewnętrznie szkodzi włosom, w końcu nadmiar kawy wypłukuje magnez z organizmu a to ma posrednio wpływa i na nasze włosy

Jolie to może tak wspólny tygodniowy odwyk W końcu razem raźniej Po takiej przerwie kawa smakuje jeszcze lepiej
Stary 2008-03-06, 19:40   #1306
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
No nie - to był strzał prosto w me serce

Zapewne wewnętrznie szkodzi włosom, w końcu nadmiar kawy wypłukuje magnez z organizmu a to ma posrednio wpływa i na nasze włosy

Jolie to może tak wspólny tygodniowy odwyk W końcu razem raźniej Po takiej przerwie kawa smakuje jeszcze lepiej
Wybacz
No z tym magnezem to niestety prawda, dodatkowo wypłukuje wapń. Wszystko przez zawartość szczawianów....ale, no właśnie, zawsze jest ale- po pierwsze w kawie wcale tak dużo tych szczawianów nie ma (wiem bo wyknywałam analizę kawy) więcej jest niestety w zielonej herbacie. Druga sprawa- zbielacz, który wiąże szczawiany, czyli zwykłe mleko sprawia, że nie maja już takiego działania. I trzecia- zawsze można łykać magnez.

Na odwyk ja bardzo chętnie, uzależnienie nikogo nie cieszy, ale ja bez kawy umieram i to dosłownie. Od podstawówki cierpię na chronicze bóle głowy. Kawa pozawala mi normalnie funkcjonować no i nie muszę łykać proszków od których też jestem uzależniona (nie w sensie, ze muszę brać, ale muszę zwięszać dawkę, żeby były skuteczne- przy migrenie biorę 3-4 tabletki w wersji max). Tak wiec nie wiem czy się zdecyduję......może, zobaczymy.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-06, 19:54   #1307
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz
No z tym magnezem to niestety prawda, dodatkowo wypłukuje wapń. Wszystko przez zawartość szczawianów....ale, no właśnie, zawsze jest ale- po pierwsze w kawie wcale tak dużo tych szczawianów nie ma (wiem bo wyknywałam analizę kawy) więcej jest niestety w zielonej herbacie. Druga sprawa- zbielacz, który wiąże szczawiany, czyli zwykłe mleko sprawia, że nie maja już takiego działania. I trzecia- zawsze można łykać magnez.

Na odwyk ja bardzo chętnie, uzależnienie nikogo nie cieszy, ale ja bez kawy umieram i to dosłownie. Od podstawówki cierpię na chronicze bóle głowy. Kawa pozawala mi normalnie funkcjonować no i nie muszę łykać proszków od których też jestem uzależniona (nie w sensie, ze muszę brać, ale muszę zwięszać dawkę, żeby były skuteczne- przy migrenie biorę 3-4 tabletki w wersji max). Tak wiec nie wiem czy się zdecyduję......może, zobaczymy.
O tu mnie zaskoczyłaś - taka niepozorna zielona herbata ma więcej szczawianów niż kawa - ładnie

Ja pije kawe z powodu bardzo niskiego ciśnienia - bez kawy zasypiam. Teraz mój organizm już się tak przyzwyczaił, że moge sobie spokojnie teraz kawe zapodać i za godzinkę iść spać i od razu zasypiam Co ciekawe czasem jak przesadze to właśnie od nadmiaru kawy głowa mnie boli.

Magnez dodatkowo biorę Kiedyś nie brałam i nie mogłam pływać na basenie - miałam takie skurcze
Stary 2008-03-06, 19:56   #1308
blonndee
Wtajemniczenie

mnie wlasnie dosc czesto lapia skurcze i dopiero niedawno dowiedzialam sie, ze to moze byc spowodowane niedoborem magnezu tak sie zastanawiam, w jakim jedzonku jest najwiecej magnezu?
Stary 2008-03-06, 20:00   #1309
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
dz

pomyliłam się to pytanie z wiekiem miało być do

Sweet_Jelly
Kochana 22 Kończę studia licencjacie w tym roku...

Stary 2008-03-06, 20:01   #1310
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
O tu mnie zaskoczyłaś - taka niepozorna zielona herbata ma więcej szczawianów niż kawa - ładnie

Ja pije kawe z powodu bardzo niskiego ciśnienia - bez kawy zasypiam. Teraz mój organizm już się tak przyzwyczaił, że moge sobie spokojnie teraz kawe zapodać i za godzinkę iść spać i od razu zasypiam Co ciekawe czasem jak przesadze to właśnie od nadmiaru kawy głowa mnie boli.

Magnez dodatkowo biorę Kiedyś nie brałam i nie mogłam pływać na basenie - miałam takie skurcze
Z tego co nam wyszło w trakcie analizy- to wiecej ma zielona.
A kawa i mnie się daje odczuć (jak nie biorę magnezu)- mam wtedy cudownie latającą powiekę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-06, 20:02   #1311
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas bardzo dbają żebyśmy ani jednej nie opuścili
No i w liceum będzie luźniej. Natomiast Ci, którzy przychodzą tylko do liceum, mają 4 lata i nawet 11 lekcji dziennie. (koszmar)
U mojej koleżanki w szkole uczniowie robią co chcą- dosłownie

Cytat:
Napisane przez Eyna
A anemię mam, niedawno robiłam badania [analiza pierwiastkowa, z włosów właśnie] mam żelaza mniej niż połowę dopuszczalnej normy, potasu jeszcze mniej i całą masę dysproporcji tak to jest, kiedy jest się wegetarianką i nie układa diety.
No ładnie się dorobiłaś, ładnie Powinnaś lanie dostać w tyłek ale mam nadzieje, że leczysz już się jakoś?

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-03-06, 20:06   #1312
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
mnie wlasnie dosc czesto lapia skurcze i dopiero niedawno dowiedzialam sie, ze to moze byc spowodowane niedoborem magnezu tak sie zastanawiam, w jakim jedzonku jest najwiecej magnezu?
Woda mineralna - zawsze jak kupuje czytam etykietke i tam zawsze ten magnez

Cytat:
A co za kierunek kończysz? I jaki temat pracy masz

Cytat:
A kawa i mnie się daje odczuć (jak nie biorę magnezu)- mam wtedy cudownie latającą powiekę
Mi wczoraj tak latała i dziś rano - po tych 4 kawach Dlatego tak myślałam o odwyku

Edit: Zawartość magnezu w wybranych produktach:

Kakao - 410 mg, pestki z dyni lub słonecznika, migdały - 250 mg, kurki - 230 mg, orzechy - 150 mg, ryż niełuskany - 150 mg, warzywa strączkowe - 80-130 mg, twarda czekolada - 100 mg, ciemne pieczywo, pumpernikiel - 80 mg, szpinak - 60 mg, ser żółty - 60 mg, sok pomidorowy - 50 mg, łosoś, pstrąg, śledź - 50 mg, szprotki - 50 mg, sałata, rzeżucha, kalarepa - 40-50 mg, sok z czerwonych buraków - 50 mg, kurczak - 40 mg, sok z marchwi, banany - 35 mg, szynka - 30 mg, indyk - 25 mg.
Stary 2008-03-06, 20:07   #1313
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
oj to przecież stara nie jestes
ja myslałam, ze jesli okreslasz się słowem "stara" to po 30 jestes
Stary 2008-03-06, 20:16   #1314
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
A co za kierunek kończysz? I jaki temat pracy masz
Management studies - zarządzanie i marketing
temat: Międzynarodowy handel usługami

Cytat:
oj to przecież stara nie jestes
ja myslałam, ze jesli okreslasz się słowem "stara" to po 30 jestes
hahahaaa aż tak to nieee...no bez przesady

Ale któraś wspomniała że ma 14 u mnie to już było oj było

Stary 2008-03-06, 20:17   #1315
Narek
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja lecę. Po 21 będzie Dr. House(ogląda któraś może? ), a jeszcze muszę zrobić kilka rzeczy
Nie piszcie za dużo, bo rano znów nie wyrobię się z czytaniem

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-03-06, 20:19   #1316
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Woda mineralna - zawsze jak kupuje czytam etykietke i tam zawsze ten magnez

Edit: Zawartość magnezu w wybranych produktach:

Kakao - 410 mg, pestki z dyni lub słonecznika, migdały - 250 mg, kurki - 230 mg, orzechy - 150 mg, ryż niełuskany - 150 mg, warzywa strączkowe - 80-130 mg, twarda czekolada - 100 mg, ciemne pieczywo, pumpernikiel - 80 mg, szpinak - 60 mg, ser żółty - 60 mg, sok pomidorowy - 50 mg, łosoś, pstrąg, śledź - 50 mg, szprotki - 50 mg, sałata, rzeżucha, kalarepa - 40-50 mg, sok z czerwonych buraków - 50 mg, kurczak - 40 mg, sok z marchwi, banany - 35 mg, szynka - 30 mg, indyk - 25 mg.
jakos nie podejzewam, ze w tej wodzie to tego duzo jest
a co do produktow to same pysznosci! odkad jestem na tej sb to pije czesto kakao, jem orzechy a kurki to moja milosc
Stary 2008-03-06, 20:19   #1317
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

ja też lecę. Jutro wcześnie wstaje
Dobranoc

Stary 2008-03-06, 20:20   #1318
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Management studies - zarządzanie i marketing
temat: Międzynarodowy handel usługami
Tak się dopytuje, bo ja właśnie też powoli zabieram się za moją pracę mgr i z wyborem tematu mam ogromny problem Taki duży wybór jest i nie wiem na co się zdecydować
Stary 2008-03-06, 20:23   #1319
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
jakos nie podejzewam, ze w tej wodzie to tego duzo jest
a co do produktow to same pysznosci! odkad jestem na tej sb to pije czesto kakao, jem orzechy a kurki to moja milosc

Ja uwielbiam pestki dyni i słonecznik

Cytat:
ja też lecę. Jutro wcześnie wstaje
Dobranoc
Dobranoc Ja jutro pobudka punkt 6
Stary 2008-03-06, 20:25   #1320
Mirelkaaa
Zakorzenienie

To dobranoc dzieffczynki
ja jeszcze posiedze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości