|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Imię-chluba,czy Obciach
Lesiu jest fajny kolesiu.
Właśnie. Co tam. ![]() Nara. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rodzice powinni imię przemyśleć, aby nie zrboić dziecku krzywdy. Niektórym się wydaje, że dając "super-wypasione-zagraniczne" imię typu Dżesika, Brajan czy Denis zapewnią dziecku niezwykłe życie... W ogóle zauważyłam, że u nas jest "moda" na imiona - jeszcze parę lat temu same Oliwie i Kuby, dziś Jasie i Zosie i Hanie (zawsze chciałam dać synkowi na imię Jakub, ale przez to, że tylu tych Kubusiów - zrezygnowaliśmy. Pracuję w przedszkolu - zawołąsz "Kuba" i pół grupy się odwraca )
|
||
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd się w ogóle wzięła moda na Oliwię? Swego czasu był nawet wysyp Oliwii na różnych forach.
Jakaś telenowela mnie ominęła ?
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Primavero, to chyba nie tylko w Polsce panuje "zmienna moda" na imiona, bo tutaj tez to obserwuję. Nikolek i Jessik jak mrówek
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak czytam Wasze niektóre posty to sie chyba do mojego imienia nie przyznam:P
bo zaraz sie dowiem że mam obciachowe:P bo juz nie raz slyszalam teksty, ze mi rodzice tak na imie dali bo mnie nie kochaja...
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
A u dziewczynek mega popularne od 7-8 lat jest Julia -no gdzie sie nie idzie to Julia,osobiscie nic szczegolnego jak dla mnie.
Panuja tez Wiktorie -u corki w klasie sa 3 na 10 dziewczynek
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jest oryginalne i ładne ?
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
no oryginalne to na pewno:P
czy ładne... zależy od gustu ![]() wita Was Stefania
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ładne, polskie imię klasyczne, naprawdę .Swoje imię trzeba polubić, chyba każdy z nas miał taki etap, że swojego imienia nie lubił.
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
ja tam mam kolge Fryderyka i zawsze przedstawia sie przezwiskiem albo innym imieniem. wydaje mi sie ze rodzice w chorej rywalizacji kto da ladniejsze i bardziej orginalne imie robia dziecku wielka krzywde.
a Stefania- wierz mi slyszalam gorsze. Amelka, Malwina, Marcelina (oczywiscie nie obrazajac nikogo, to moje odczucia)
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pamiętam jak byłam młoda i głodna pierwszych miłości. Kolega po mnie przyszedł do domu. Tak się złożyło, że moja mama nie miała w zwyczaju zadawać przez domofon jakiegoś normalnego pytania w stylu "Kto tam?", tylko jeśli któregoś z domowników nie było w domu przez domofon się pytała czy to on. No i przychodzi do mnie taki kolega, a mama przez domofon : "Gieniek? /cisza/ No, Gienek jesteś tam?" - się speszył chłopaczyna i poszedł zanim mama się zorientowała, że jednak nie Gienek, no . Nie mówiąc o tym, że ja za szczęśliwa nie byłam No jasne, że rodzice powinni zachować umiar, chociaż z drugiej strony ciężko o taki - kiedy się nie jest świadomym, że Dżesika to nie będzie ok - przecież rodzic myśli zapewne gorączkowo nad imieniem dla swojej córeczki i to, które wybierze wcale nie wydaje mu się (zapewne) wołające o pomstę do nieba, czy gdzieś indziej . Cytat:
.
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Herbatniku, przecież Ty masz bardzo ładne imię, mnie się Twoje podoba
.
|
|
#44 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imie nie powinno byc zbyt oryginalne i zbyt wymyslne, i super jesli "dorasta" wraz z posiadaczem. Edit: Jakoś średnio widze dorosłe Dżesiki oraz Nikole.
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już jesteśmy przy imionach naszych rodziców, to mogę jeszcze jako ciekawostkę dorzucić, że obie nasze mamy mają na imię Anna
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Imię-chluba,czy Obciach
a ja znam ze slyszenia siostry : Nadzieja i Wiosna
![]() Cytat:
mój brat miał mieć tak na imie :P na szczacie mama zmieniula zdanie ;D Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-03-06 o 21:36 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dużo osób mówi, że jest ładne i równie wiele, że jest brzydkie . Ale tak jak mówiłaś, często zdarza się, że nosiciel nie lubi swojego imienia. To dość popularne zjawisko .Kościelnie Eugeniusz to drugie imię taty, a urzędowo pierwsze ( ![]() Moja mama kiedyś twierdziła, że ma dwóch mężów Jana i Gienka
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam dodac - ja swojego nie lubie.
zwłaszcza w polaczeniu z rybim znakiem zodiaku ![]() masakra
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawę ,że nikt do tej pory nie wypowiedział się-czy imię musi pasować do nazwiska.jeśli tak to przepraszam,ale mi umknęło.
w.g. mnie krótkie imię nie bardzo pasuje do krótkiego nazwiska.np.EWA PAT moja mama mojego brata nazwała imieniem z literką R w środku mówiąc,że to męskie imię. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przykład, jeśli w szkole przez kilka lat każdego dnia słucha się listy obecności, to poniekąd naturalne się staje bycie Janem Kowalskim. Można się osłuchać. Nie przypominam sobie, żebym spotkała wiele osób, których imię w jakiś sposób zgrzytało mi z nazwiskiem, przyjmuję to raczej jako coś naturalnego. Już chyba częściej jestem zaskoczona samym imieniem. Kilka razy w życiu miałam tak, że za żadne skarby świata nie powiedziałabym, że jakaś osoba ma jakoś na imię. A miała
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Tak trochę w tych klimatach: Nie odnosicie czasami wrażenia, że nick Wizażanki jest jej imieniem ?
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Wyrazami Szacunku SzpiegZKrainyDeszczowcow M. No to z takim imieniem mialabym kompletnie przekichane w życiu.
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
albo Wyczesany Darek,
Kutaśko Mieczysław Szpara Agnieszka czy Kolano Narcyza a propos ![]() http://nazwiska.friko.pl/
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zlot Wizażanek. Restauracja kategorii 5 widelców. Zamawiamy... Szpiegu, co dla Ciebie? Rambo, co zamawiasz? Hultaj, a Ty? Mina kelnera: bezcenna ^^
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niektórym z tego wątku ( ) już chyba przy okazji jakiejś mówiłam, jak to z pytającą miną odwróciłam się do pani wołającej za psem : "Rambo! Rambo!" - więc nawet we własną stronę to działa poniekąd.A taka prawda, że nawet jak poznam imiona Wizażanek to często myślę o nich jednak po nickach niż po imionach. Szpieg będzie dla mnie Szpiegiem nadal co by się nie działo. Hultaj będzie Aete , a Ty będziesz Fresą.Jedynie Kasie Milion Pięćset Sto Dziewięćset, będą Kasiami nadal
|
|
|
|
#58 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bywam i sophie, i sophia, i sonka i nawet zojka. zosia rzadko, czesciej zocha lub zoska. zoche uwielbiam ![]() a moze Stanisuaf? ![]() Cytat:
a szkoda, masz cudowne imie Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała to mówiono do mnie Wioleta, Wioletka. Jak poszłam do podstawówki, to nauczycielka mówiła do mnie Wiola i niektóre dzieci też tak zaczęły mówić. Wtedy to zaczęłam nienawidzieć swojego imienia i miałam pretensje do rodziców, że taki mi dali. Teraz nie wyobrażam sobie, że mogłabym mieć inne imię. Rodzina mówi do mnie Wioleta, a w pracy Wiola. Mój mąż to jedyna osoba, której powiedziałam, żeby nie mówił mi Wiola.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Nie tak dawno w tv był reportaż o tym jak to kochani rodzice postanowili byc baaardzo oryginalni nawet bardziej od wisniewskich i dać swojemu dziecku na imie - Dąb - wg mnie przegieli.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

)
?

nie mogę !!!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)