Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 18:47   #4651
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
O widzisz jak t zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć Obiecuję poprawę Jesteś może polonistką z wykształcenia?
Jak to mówią: "Trust me, I'm a forester" jestem z wykształcenia leśnikiem, a nie polonistą.

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy znalazłas moja odpowiedź na pytanie które kiedyś zadałas. Chyba przedwczoraj odpisalam. Pytam na wszelki wypadek
Dzięki wielkie za odpowiedź, widziałam już dawno, ale potrzebuję więcej czasu, bo chciałam się rozpisać. Sorki, mogłam Ci napisać, że tak jest.

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Maria jeśli wychodzenie ząbków to sprawa dziedziczna to się trochę boję. Bo tz przechodził bezobjawowo. Nie było żadnych oznak a w dniu w którym kończył 6msc pojawił się ząbek. A jego siostra od 5 msc do 11 się meczyla z kupkami i gorączka co jakiś czas, ciągle ją bolały dziąsła wciąż coś gryzla. Muszę zapytać mamy jak ja przechodziłam.
O tym, że ząbkowanie jest dziedziczne pisali w amerykańskiej książce, ale chyba u Ciebie ostatecznie poszło bez problemu- gratulacje.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:58   #4652
CarycaKatharina
Zadomowienie

Aaa wiecie, ze lada chwila kończymy ta część wątku?
Stary 2016-12-02, 19:15   #4653
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Elaine ząbki u nas już dawno temu, są już teraz bardzo duże. Szwagierka ponoć mając pół roku miała już 8 zębów, więc pewnie szybkość ząbkowania po niej, choć na razie mają tylko 2.

Justynan współczuję nocek, oby się szybko unormowały. Też się boję takivj akcji na śpiąco, ja czasami nie pamiętam jak któraś trafiła do łóżka, ale taka akcja jak u Ciebie to nieźle.

Zapomniałam Wam napisać, że we wtorek mąż mi zrobił niespodziankę i zjechał z terenu na jeden wieczór, bo wiedział, że jestem sama od poniedziałku od 20tej do wtorku do 18.

Jak w nocy jestem bez męża to często biorę obie gwiazdy do łóżka jak marudzą. Ja na środku, one po bokach. Na macie nie zawsze wiedzą jak się przesunąć, ale w nocy w poszukiwaniu maminego ciepła nie mają problemu. Wkręcają się główkami jak świdry we mnie i nie zostawiają mi w ogóle miejsca. Jutro wizyta szwagierki z dzieckiem na weekend.

Stary 2016-12-02, 19:15   #4654
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kasia śliczny stroik

Lena gratulacje zabka

Maria to zaskoczenie z tym lesnikiem )

Honcia piatunio dla mnie stracil na znaczeniu jak pracowałam w każdy dzień tygodnia. Ale drugi obrazek wymiata i kucyk.
Włosy też mi lecą jak oszalałe. Już miałam wrażenie że mniej a teraz znowu garściami :/

Zazdroszcze Wam spacerów i śniegu. Przez te choroby siedzimy w domu i już mam dość. Gabi jęczy bo szybko się nudzi, a w wózku to przynajmniej zasypiał to miałam ciszę i ruch.
W końcu moj leniuszek zrobił obrót z brzucha na plecy na łóżku więc mu było lzej, bo na macie na podłodze przymierzal się ale niestety nie zdecydował się. Ale cieszę się że w końcu coś

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:27   #4655
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość

Honcia piatunio dla mnie stracil na znaczeniu jak pracowałam w każdy dzień tygodnia. Ale drugi obrazek wymiata i kucyk.
Włosy też mi lecą jak oszalałe. Już miałam wrażenie że mniej a teraz znowu garściami :/
Tak myślałam, że będziecie zdziwione , ale uprzedzając pytania nie pracuję w tym zawodzie.

Mi też strasznie lecą włosy.

Stary 2016-12-02, 19:44   #4656
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Zapomniałam Wam napisać, że we wtorek mąż mi zrobił niespodziankę i zjechał z terenu na jeden wieczór, bo wiedział, że jestem sama od poniedziałku od 20tej do wtorku do 18.

Jak w nocy jestem bez męża to często biorę obie gwiazdy do łóżka jak marudzą. Ja na środku, one po bokach. Na macie nie zawsze wiedzą jak się przesunąć, ale w nocy w poszukiwaniu maminego ciepła nie mają problemu. Wkręcają się główkami jak świdry we mnie i nie zostawiają mi w ogóle miejsca. Jutro wizyta szwagierki z dzieckiem na weekend.
Super niespodzianka!

Haha wyobraziłam to sobie

Cytat:
Kasia śliczny stroik

Lena gratulacje zabka

Zazdroszcze Wam spacerów i śniegu. Przez te choroby siedzimy w domu i już mam dość. Gabi jęczy bo szybko się nudzi, a w wózku to przynajmniej zasypiał to miałam ciszę i ruch.
W końcu moj leniuszek zrobił obrót z brzucha na plecy na łóżku więc mu było lzej, bo na macie na podłodze przymierzal się ale niestety nie zdecydował się. Ale cieszę się że w końcu coś
Brawo Gabryś! Moja z brzucha na plecy za chiny się nie przewróci
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 20:04   #4657
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Majkela Zosie to są takie Samosie 😉 ja chodze z moją do klubu malucha, choć jestem tam niepotrzebna 😉 widzę, że niektóre dwulatki jaszcze piją z niekapkow. Dziwi mnie to, ale nie oceniam. Moja niekapek juz dawno sama odrzuciła

Justynka zdrowka dla Ciebie i Gabrysia. Męczycie się biedactwa!

Kasia piękny stroik!

Zabcia ja juz mam kalendarze. A3 za 17zl w uwolnij kolory. Jestem ich stała klientka 😁

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Mój mlodszy marud nie chce iść spać!

Dzisiaj w klubie malucha był Mikołaj 😍 trochę się obawiałam tego spotkania, bo Zosia boi się facetów z brodą, ale ten miał prezenty to nawet na kolana mu usiadła 😂 jutro Mikołaj w pracy męża 👌
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 20:22   #4658
fiazo
Zakorzenienie

Padam po dzisiejszym dniu. Nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły cytować. Tomasz jeszcze nie zasnął a ja bym pospała. Rano nie pospalam bo starszak nas obudził, ale byłam zła. Prosiłam by poszedł do taty a on nie, palce mi w oko i matka nie śpij

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

U lekarza ostatecznie nie byłam, katar mniejszy, cały czas przezroczysty i już tak nie zalewa go.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 20:34   #4659
zabciajs
Zakorzenienie

Dżanet dzięki. Chyba trafiłaś na jakąś promke, bo teraz nie ma za taką kwotę. Nie jest dużo drożej, ale przesyłka 15 zł.

Szukam dalej. Ktoś coś?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Wszędzie drożej..
Stary 2016-12-02, 21:02   #4660
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dżanet dzięki. Chyba trafiłaś na jakąś promke, bo teraz nie ma za taką kwotę. Nie jest dużo drożej, ale przesyłka 15 zł.

Szukam dalej. Ktoś coś?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Wszędzie drożej..
Może sprawdź empik i grupony?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 21:02   #4661
Honcia
Zakorzenienie

MariaF mój brat też z wykształcenia jest leśnikiem

Justynko dla mnie piątek jako poczatek weekendu nigdy nie istniał, od zawsze pracowalam w soboty i niedziele
A teraz każdy dzień jest taki sam...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 22:02   #4662
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Tak w temacie blw Wczoraj Ignaś jęczał i nie chciał już się bawić żadną ze swoich zabawek to mu dałam gazetkę z kauflandu żeby ją sobie miął i darł. Siedział oparty o mnie plecami więc nie widziałam jego buzi ale jak udawało mu się oderwać jakiś kawałek to zabierałam z rąk. Przynajmniej tak mi się wydawało... dzisiaj w pieluszce znalazłam super ofertę na jogurty muller Całkiem duży kawałek pożarł, a ja nie zauważyłam

Ale dzięki temu incydentowi trochę mniej się boję samodzielnego jedzenia dużych kawałków
Miałam napisać do wcześniejszej wypowiedzi, ale nie ogarnęłam na telefonie. Śmiać mi się chce jaki człowiek jest teraz lajtowy, na luzie wychowuje dziecko normalnie przypomina mi się ten dowcip, co się stanie gdy dziecko połknie pieniążek, przy 1 lecimy do szpitala, przy drugim czekamy aż wydali, a trzeciemu potrącamy z kieszonkowego
U nas miało być bez rozszerzania, ale starszaki jadły dzisiaj arbuza i młody tak się trząsł, ze dostał trochę w siateczkę,a co co z tego, że nie jadł żadnych innych

Przypomniało mi się, przy córci bałam się dawać kawałki jabłka/ gruszki itp bo nie raz palcem łowiłam kawał z buzi i kupiłam http://allegro.pl/siateczka-do-karmi...114677170.html
Polecam

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Niestety, mój Starszak to taki Egzemplarz, że nie wypije syropu z cebuli, nawet jak bardzo oslodze. Kupiłam rybki z tranem, też nie zje. Inhalacje robię szantażem, albo chce bajkę i inhalujemy albo wyłączam.😜
Teraz zaczęłam kurację leczniczo uodparniajaca pyłkiem pszczelim a my z mężem dodatkowo propolis pijemy. No i babcia przysłała nam soki z kwiatów bzu. To również bomba witaminowa.
Jak to Go nue wzmocni to się poddaje
Nie wiem czy Cię pocieszę, ale te choróbska w końcu miną. Mój starszak od 3 miesiąca do 3 lat chorował non stop. Lataliśmy po szpitalach, antybiotyki czasem 2 razy w miesiącu i jak skończył 3 lata jak ręką odjął. Dosłownie nagle przestał chorować. Po całej tej historii nie ma śladu, bo na dobrego lekarza trafiliśmy który uchronił nas od astmy wczesnodziecięcej.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Majkela mój starszak przestał sam jeść w domu bo "nie umie" a ja nie mam siły z nim walczyć, szczególnie wieczorem by sam jadł bo jak za późno zje to refluks sie odzywa. I weź tu wszystko ogarnij wychowawczo. Jeszcze patrzy na małego i chce by jego przytulać, nosić na rękach, bujać
Oj mój starszak to też pieszczoszek mamusi i do tego niejadek

Cytat:
Ja do pracy mam blisko, przy zielonych światłach ro i w 5min autem, pieszo 30min, rowerem nie pamiętam ile.
O to tak jak ja, dlatego pewnie szybko pracy nie zmienię, a na pewno dopóki dzieciaki 18 nie skończą

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Wczoraj się na męża obraziłam, to ten nawet nie przyszedł spać do sypialni, tylko chrapie w salonie na kanapie. Ech te facety
Pogodzeni??My wrzesień/październik przeszliśmy poważny kryzys, ale na szczęście co nas nie zabije to nas wzmocni

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ło ludziska! U mnie w tej chwili 17,8
W piecu rozpalę po śniadaniu
Jezusiczku zamarzłabym, jam ciepłolubna

Madzia u nas też tak gorące, pomimo że kaloryfery zakręcone, a furczenie pewnie bo sucho, może na noc zakraplaj Hani troszkę soli do noska.

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
U nas sniegiem zasypało. Ogarne nas i idziemy na dwor jak sie da to pospacerujemy ale chyba nikt tu nie odsniezal
U nas śnieg to leżał przez chwilę, a dzieciaki czekają na sanki

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zjadlam 10 mandarynek, magia świąt
My wcinamy tonami pomarańcze
Stary 2016-12-02, 22:28   #4663
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Miałam napisać do wcześniejszej wypowiedzi, ale nie ogarnęłam na telefonie. Śmiać mi się chce jaki człowiek jest teraz lajtowy, na luzie wychowuje dziecko normalnie przypomina mi się ten dowcip, co się stanie gdy dziecko połknie pieniążek, przy 1 lecimy do szpitala, przy drugim czekamy aż wydali, a trzeciemu potrącamy z kieszonkowego

Pogodzeni??My wrzesień/październik przeszliśmy poważny kryzys, ale na szczęście co nas nie zabije to nas wzmocni
Ten dowcip jest boski

Pogodzeni, a jakże. Ale jemu to czasem jak dziecku tłumaczyć trzeba... Dobrze, że jestem po pedagogice, to mam wprawę

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Aaaa moja gwiazda dziś się na głos śmiała, pierwszy raz tak długo i głośno! Aż się ze szczęścia popłakałam
Stary 2016-12-02, 22:37   #4664
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Gabryś ma drzemkę, a ja zamiast też chwilę przymknąć oczy to czytam co u Was, na fb chyba jednak nie starczy czasu. Noce mam okropne, młody budzi się przez kaszel i sam nie wie czego chce, czy cycka czy spać, czy gadać. Dziś mąż mnie obudził�� a ja bujam Gabrysia na rękach on oczy otwarte. Nie wiem jakim cudem przysnelam bujajac dziecko. Naprawdę jak mnie szturchnol to mówi że chyba z pół godziny go tak bujalam bo cały czas łóżko chodziło. Gorzej chyba że mną :/
Ogólnie, mi bez zmian, tylko ten cholerny ból głowy od zatkanego nosa przeszkadza. Gabi znowu w nocy i przed południem wypiotowal przez kaszel. A po inhalacjach już był mniejszy kaszel, a tu taki zonk znowu. No i zaczęło coś mu swistac jak oddycha. Nie jestem pewna czy w nosie czy gdzieś nizej. Jak śpi nic nie słychać, jak się obudzi to sapie jak astmatyk :/ dopiero druga doba antybiotyku minęła więc nie mam co iść do lekarza.
Ja nie potrafię przyzwyczaić się do nie przesłanych nocek, już 5 miesiecy tak mam i wciąż na płacz mi się zbiera każdego ranka.
Zdrówka dla WasDobrze, ze Ci Gabryś nie upadł. Bierz go do łóżka od razu się wyśpisz,a po jednej nocy nie zdąży się przyzwyczaić

Cytat:
Mniej wieje, nic z nieba nie leci to uciekamy na spacer, bo zaraz z tym jęczkiem w domu zwariuję
Z tego samego założenia wyszłam i ubrałam swoją trójcę i tak włóczyliśmy się po osiedlu 1,5h.

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Aaaa zgadnijcie kto jest dumnym posiadaczem pierwszego ząbka!!!???
Gratulacje
U nas dalej nic

Cytat:
Chociaż nie powiem, teraz jak widzę jakąś ciężarną, to w myślach mam zawsze "odpoczywaj kobito póki możesz"
taaaa odeśpij

Cytat:
Jakie plany na weekend mamuśki?

Załącznik 6771816
oczywiście srajtunio i wizaz

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Honcia taaa i ten kucyk! Od pół roku nie mialam włosów rozpuszczonych.
To tak jak ja

Cytat:
[
To u nas jest tak, tż gdy musi rano wstać i żeby nas nie budzić śpi w salonie. Wtedy przybiega do mnie i do Franka pies, wskakuje na łóżko, potem przychodzi córcia, a na końcu starszak. Dobrze,że kupiliśmy ostatnio większe łóżko z 140cm na 160cm. 20cm a jaka różnica

Cytat:
dla Gabrysia.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68202366]
Dzisiaj w klubie malucha był Mikołaj 😍 trochę się obawiałam tego spotkania, bo Zosia boi się facetów z brodą, ale ten miał prezenty to nawet na kolana mu usiadła 😂 jutro Mikołaj w pracy męża 👌[/QUOTE]
Super, moja ma za tydzień w przedszkolu. Też jestem ciekawa jej reakcji, bo teraz nasze dziewczyny bardziej kumate za to starszak niepocieszony, bo on już na mikołaja się nie łapie

Cytat:
Padam po dzisiejszym dniu. Nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły cytować. Tomasz jeszcze nie zasnął a ja bym pospała. Rano nie pospalam bo starszak nas obudził, ale byłam zła. Prosiłam by poszedł do taty a on nie, palce mi w oko i matka nie śpij
[/COLOR]U lekarza ostatecznie nie byłam, katar mniejszy, cały czas przezroczysty i już tak nie zalewa go.
Skąd ja to znam choć rano mi nie do śmiechu
Dobrze, że katar mniejszy, nam polega na zalewanie clemastyna.

Dobra wizaz nadrobiony lecę na allegro wybierać prezenty
Stary 2016-12-02, 23:00   #4665
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Jakie plany na weekend mamuśki?

Załącznik 6771816
No wiadomo jakie

Cytat:
Jak to mówią: "Trust me, I'm a forester" jestem z wykształcenia leśnikiem, a nie polonistą.

Dzięki wielkie za odpowiedź, widziałam już dawno, ale potrzebuję więcej czasu, bo chciałam się rozpisać. Sorki, mogłam Ci napisać, że tak jest.

O tym, że ząbkowanie jest dziedziczne pisali w amerykańskiej książce, ale chyba u Ciebie ostatecznie poszło bez problemu- gratulacje.
Ooo, nigdy wcześniej nie znałam nikogo z takim wykształceniem Skąd w ogóle pomysł na taki kierunek kształcenia?

Cytat:
Ten dowcip jest boski

Pogodzeni, a jakże. Ale jemu to czasem jak dziecku tłumaczyć trzeba... Dobrze, że jestem po pedagogice, to mam wprawę

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Aaaa moja gwiazda dziś się na głos śmiała, pierwszy raz tak długo i głośno! Aż się ze szczęścia popłakałam
Jak ja czasami wydziwiam żeby usłyszeć ten słodki śmiech Jak ją rozśmieszyłaś? U nas czasami działa baaardzo przekoloryzowane kichanie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Siateczka do karmienia bardzo fajna Chyba zainwestuję, bo zanim podam surowe jabłko w kawałku to minie duużo czasu Właśnie na fb też był temat tych siateczek.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 23:07   #4666
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Majkela ja nie potrafię spać z dzieckiem :/ ułożyć się nie mogę, jak tylko się poruszy czy westchnień to ja się budzę. Czuwam zeby mąż go nie zagniotl.
Podziwiam MarieF że śpi że swoją dwójką.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 23:17   #4667
Radena
Zadomowienie

Cytat:
MariaF mój brat też z wykształcenia jest leśnikiem

Justynko dla mnie piątek jako poczatek weekendu nigdy nie istniał, od zawsze pracowalam w soboty i niedziele
A teraz każdy dzień jest taki sam...
Ooo,mój też pasjonat i w ogole. Ale ciężko się tam wbić do pracy, panstwowka, wszystko równo obstawione

Kupiłam cały zestaw do robienia cotton balls. Chce zrobić lampki dla młodej, bombki na choinkę plus wersja z koronki. Z siostrą się pobawimy,już się nie mogę doczekać
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 00:57   #4668
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo jakie

Ooo, nigdy wcześniej nie znałam nikogo z takim wykształceniem Skąd w ogóle pomysł na taki kierunek kształcenia?

Jak ja czasami wydziwiam żeby usłyszeć ten słodki śmiech Jak ją rozśmieszyłaś? U nas czasami działa baaardzo przekoloryzowane kichanie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Siateczka do karmienia bardzo fajna Chyba zainwestuję, bo zanim podam surowe jabłko w kawałku to minie duużo czasu Właśnie na fb też był temat tych siateczek.
Kiwałam głową na boki, mówiąc przy tym "tik tak", najpierw wolno, a potem szybko i przy tym szybszym chichrała się niesamowicie
Udawane kichanie wywołuje u niej uśmiech, ale śmiechu nie
Stary 2016-12-03, 01:30   #4669
fiazo
Zakorzenienie

Australia super się słucha takiego śmiechu. U nas często, wystarczy starszaka podstawić w zasięgu wzroku

Tomek ratuje mnie od przytulanek z mężem. Co ten zaczyna to Tomek w płacz. Choć raz z matką współpracuje. Moje libido cały czas mówi " spać a nie przytulać"

Synek
Stary 2016-12-03, 04:07   #4670
fiazo
Zakorzenienie

Znowu taka noc jak wczoraj, ledwo na oczy patrzę, a jeszcze na 8 mam spotkanie fizjoterapeutka.

Sąsiedzi za ścianą właśnie mieli przerwę na papierosa.

Synek
Stary 2016-12-03, 04:51   #4671
australia87
Zakorzenienie

Współczuję takich nocy... Mi się na szczęście bardziej łaskawy egzemplarz trafił
A dzieciaki faktycznie super reagują na inne dzieci - moja jak widzi moje siostrzenice to aż cała chodzi z radości
Stary 2016-12-03, 08:08   #4672
Honcia
Zakorzenienie

Dobry dzień

Po srątuniu nieubłaganie nastąpiła sobota- dzień mopa

Australia super, ze Marysia tak się śmieje i rozczula matkę

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ooo,mój też pasjonat i w ogole. Ale ciężko się tam wbić do pracy, panstwowka, wszystko równo obstawione

Kupiłam cały zestaw do robienia cotton balls. Chce zrobić lampki dla młodej, bombki na choinkę plus wersja z koronki. Z siostrą się pobawimy,już się nie mogę doczekać
Mój brat poszedl w koncu do wojska bo tam się łatwiej bylo dostać niż do lasu
Uwazaj cotton balls wciąga... Ja zakonczylam produkcję bo mi się klej skonczył... Jak bym miala to bym kręciła i kręciła
Aaa i ja gotowe kulki moczylam w kleju bo tylko posmariwane byly zbyt miękkie i czasem zmienialy kształt. Dlatego po przebiciu balonik nie odchodził od razu. Przebijalam w kilku miejscach i odjładalam a balon powoli się odklejał
Cytat:
Znowu taka noc jak wczoraj, ledwo na oczy patrzę, a jeszcze na 8 mam spotkanie fizjoterapeutka.

Dużo siły

Stary 2016-12-03, 08:10   #4673
australia87
Zakorzenienie

Sobota dzień mopa A niedziela?
Stary 2016-12-03, 08:34   #4674
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Sobota dzień mopa A niedziela?
Ale za to niedziela.
Ale za to niedziela.
Niedziela będzie dla nas!

Bo męża w koncu mam w domu

Stary 2016-12-03, 08:36   #4675
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to niedziela.
Ale za to niedziela.
Niedziela będzie dla nas!

Bo męża w koncu mam w domu

Ja męża w domu z dzieckiem zostawiłam, do godz. 14 Wczoraj aż wcześniej się położył spać, żeby mieć siły ma dziś
Stary 2016-12-03, 08:39   #4676
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja męża w domu z dzieckiem zostawiłam, do godz. 14 Wczoraj aż wcześniej się położył spać, żeby mieć siły ma dziś
He he
Pudełko z płatkami pójdzie w ruch
Mój właśnie ubiera Gwiazdkę ale chyba aż się spocił 10 minut mu to zajeło

Stary 2016-12-03, 08:41   #4677
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Gotowy zestaw kupiłaś? Stacjonarnie czy na necie? Masz linka? Też chcę trochę kuleczek zrobić i musiałabym gdzieś jechać kupić co trzeba.

Cytat:
Australia super się słucha takiego śmiechu. U nas często, wystarczy starszaka podstawić w zasięgu wzroku

Tomek ratuje mnie od przytulanek z mężem. Co ten zaczyna to Tomek w płacz. Choć raz z matką współpracuje. Moje libido cały czas mówi " spać a nie przytulać"
Przepraszam ale rozbawiło mnie to. Do mnie ostatnio tz zaczął się niebezpiecznie zbliżać jak czytałam wizaż, zabrał mi kompa z rąk, a ja sobie myślę w tej chwili no Mały zacznij płakać Masakra jakaś z tym libido!

Cytat:

Tak słychać sąsiadów? Udanej wyprawy do fizjo!
Kto da radę jak nie supermatki?

australia przyszło mi do głowy tylko jedno: niedziela dzień mycia kibela
Stary 2016-12-03, 08:47   #4678
201711281320
Konto usunięte

Wczoraj skończyłam choineczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1189.jpg (72,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2016-12-03, 09:47   #4679
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Dobry dzień

Po srątuniu nieubłaganie nastąpiła sobota- dzień mopa

Australia super, ze Marysia tak się śmieje i rozczula matkę

Mój brat poszedl w koncu do wojska bo tam się łatwiej bylo dostać niż do lasu
Uwazaj cotton balls wciąga... Ja zakonczylam produkcję bo mi się klej skonczył... Jak bym miala to bym kręciła i kręciła
Aaa i ja gotowe kulki moczylam w kleju bo tylko posmariwane byly zbyt miękkie i czasem zmienialy kształt. Dlatego po przebiciu balonik nie odchodził od razu. Przebijalam w kilku miejscach i odjładalam a balon powoli się odklejał

Dużo siły
Kupiłam 1 kg więc będzie grubo Dziękuję za poradę, skorzystam jeszcze tylko do końca nie wiem jak się zabrać za te koronkowe, żeby wzór był widoczny. Ale coś wymyśle.
Mój brat za Chiny by nie chciał do wojska, więc teraz czeka na jakiś etat:-/

Cytat:
Gotowy zestaw kupiłaś? Stacjonarnie czy na necie? Masz linka? Też chcę trochę kuleczek zrobić i musiałabym gdzieś jechać kupić co trzeba.

Przepraszam ale rozbawiło mnie to. Do mnie ostatnio tz zaczął się niebezpiecznie zbliżać jak czytałam wizaż, zabrał mi kompa z rąk, a ja sobie myślę w tej chwili no Mały zacznij płakać Masakra jakaś z tym libido!

Tak słychać sąsiadów? Udanej wyprawy do fizjo!
Kto da radę jak nie supermatki?

australia przyszło mi do głowy tylko jedno: niedziela dzień mycia kibela
No niestety zestawu nie było,aczkolwiek temu,kto by na to wpadł oplacilby się taki interes tylko teraz nie wiem jak te prowizje na allegro działają :? Kupiłam wszystko osobno, przesyłka mnie dobila:-/
Niedziela, wtedy się nie dieła, w sensie nic nie robi i tego się trzymajmy;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 09:59   #4680
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Niedziela dzien smierdziela

Sliweczka rozkrezasz się s dekoracjami
Do cotton balls wystarczy klej wikol z woda i włóczka kolorowa a no i balony najlepiej takie na wode bo male.

Pospalysmy prawie do 9. Biore sie za pieczenie biszkoptu na jutrzejsze imieniny u babci a pozniej lecimy na spacer. Piekna pogoda u nas dzisiaj.

Fiazio, Justyna ja was podziwiam ile wy sily macie. Ja z niewyspania to bym juz dawno padla.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości