Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-03, 10:01   #4681
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam choineczkę
Śliczna!!
Daj linka bo muszę teraz taką zrobić
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Kupiłam 1 kg więc będzie grubo Dziękuję za poradę, skorzystam jeszcze tylko do końca nie wiem jak się zabrać za te koronkowe, żeby wzór był widoczny. Ale coś wymyśle.
Mój brat za Chiny by nie chciał do wojska, więc teraz czeka na jakiś etat:-/

No niestety zestawu nie było,aczkolwiek temu,kto by na to wpadł oplacilby się taki interes tylko teraz nie wiem jak te prowizje na allegro działają :? Kupiłam wszystko osobno, przesyłka mnie dobila:-/
Niedziela, wtedy się nie dieła, w sensie nic nie robi i tego się trzymajmy;-)
Ja prawie wszystko zamawialam u jednego sprzedawcy. Tylko baloniki u kogoś innego bo z tymi przesyłkami to wlasnie nie wychodzi wcale taniej...

Znajomy dostal się na staż w leśnictwie po kilku latach od skonczenua szkoly dopiero. Potem mu się udalo bo ten leśniczy poszedl na emeryturę i dostał etat. Super zadowolony siedzi w głębokich Bieszczadach i stac ich na życie z jednej pensji...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 10:04   #4682
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
L

Moja mama wraca z Niemiec w poniedziałek, tak się cieszę!!! W końcu nie będziemy same siedziec, bo na pewno często będzie przyjeżdżać. Tylko pewnie Buźka jej nie pozna... A mama nie pozna młodej,2 miesiące jej nie widziała
oo zazdroszcze, moja mama wraca 21grudnia tez po 2 msc. I też sie boje, ze Nadia jej nie pozna, a tylko z nią mogę zostawić ją na cały dzień bez obaw i wyjsc w koncu gdzies odżyć..
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 10:46   #4683
201711281320
Konto usunięte

Honcia nie mam linka, bo znalazłam podobną choinkę w grafice google i po prostu zgapiłam.
Skręcałam chusteczki w ślimaczki i przyklejałam na stożek z papieru.Robiłam jeden rząd ślimaczków i potem skręcony lekko paseczek żeby szybciej skończyć :P
Klej magik wystarczy chociaż na pewno byłby lepszy klej na gorąco. W szpary wciskałam kuleczki z chusteczek.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 10:54   #4684
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Honcia nie mam linka, bo znalazłam podobną choinkę w grafice google i po prostu zgapiłam.
Skręcałam chusteczki w ślimaczki i przyklejałam na stożek z papieru.Robiłam jeden rząd ślimaczków i potem skręcony lekko paseczek żeby szybciej skończyć
Klej magik wystarczy chociaż na pewno byłby lepszy klej na gorąco. W szpary wciskałam kuleczki z chusteczek.
Dzięki będę kombinować
Wczoraj w Biedro będąc nabyłam papier do robienia gwiazdek na okno ale nie pomyślałam, ze nie mam w domu linijki ani ekierki mam tylko metr krawiecki

Stary 2016-12-03, 10:58   #4685
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzięki będę kombinować
Wczoraj w Biedro będąc nabyłam papier do robienia gwiazdek na okno ale nie pomyślałam, ze nie mam w domu linijki ani ekierki mam tylko metr krawiecki
Ja tylko na kilku pierwszych kwadracikach odmierzałam te linie, potem bez rysowania cięłam na oko

Tutaj znalazłam podobną choinkę ale o wiele staranniej wykonaną :P
https://www.youtube.com/watch?v=0hkZsQnEM9A
Stary 2016-12-03, 11:32   #4686
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Śliczna!!
Daj linka bo muszę teraz taką zrobić

Ja prawie wszystko zamawialam u jednego sprzedawcy. Tylko baloniki u kogoś innego bo z tymi przesyłkami to wlasnie nie wychodzi wcale taniej...

Znajomy dostal się na staż w leśnictwie po kilku latach od skonczenua szkoly dopiero. Potem mu się udalo bo ten leśniczy poszedl na emeryturę i dostał etat. Super zadowolony siedzi w głębokich Bieszczadach i stac ich na życie z jednej pensji...
Mój brat na coś podobnego właśnie czeka,ale to dłuższa historia i bardziej skomplikowana. Też bym się zaszyla w Bieszczadach,była ostatnio promocja w almette że można było wygrać domek, do konca wierzyłam,że mi się uda;-)

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
oo zazdroszcze, moja mama wraca 21grudnia tez po 2 msc. I też sie boje, ze Nadia jej nie pozna, a tylko z nią mogę zostawić ją na cały dzień bez obaw i wyjsc w koncu gdzies odżyć..
Dobrze,że wraca przed świętami moja wiele razy była poza domem na święta.
A Nadia na pewno szybko się oswoi, kobiety nie wydają się dzieciom takie straszne ;-) na to też liczę z Baska moją
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 12:15   #4687
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
U nas wsio ok, mamy już dwa ząbki, dwie jedynki na dole
No i przewracamy się z brzucha na plecy!
Wiecie co, tak mnie natchnęło ostatnio... chciałam czekać z drugim dzieckiem tak minimum 4 lata... ale wiecie co?? chyba zmieniam powoli zdanie i chciałabym dużo, dużooo szybciej niż za 4 lata

Nadrabiam na raty coby mi nic nie zjadło

Zdrówka dla wszystkim chorowitków!!!!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68154076]O ja cie, tez nie słyszałam. To dla nich taka paczka z Gemini jak orgazm[/QUOTE]

Majkela- staje??
Brawa dla Frania- dumna ciotka z niego!!

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ciag dalszy naprawy pieca. Dalej nie mam cieplej wody. Wczoraj koles tez nie dojechal. Umówił się na dzis prosząc o zdjęcie czesci zeby sie upewnic ze ma dobre... Dzis juz tz do niego dzwonil a ten mu ze ma nie te części co trzeba i w ogole niby czekal tydzień na moj odzew i nic. Ma byc w sobote. W☠☠☠☠ maxymalny

Cytat:
O widzisz jak t zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć Obiecuję poprawę Jesteś może polonistką z wykształcenia?
Tak w temacie blw Wczoraj Ignaś jęczał i nie chciał już się bawić żadną ze swoich zabawek to mu dałam gazetkę z kauflandu żeby ją sobie miął i darł. Siedział oparty o mnie plecami więc nie widziałam jego buzi ale jak udawało mu się oderwać jakiś kawałek to zabierałam z rąk. Przynajmniej tak mi się wydawało... dzisiaj w pieluszce znalazłam super ofertę na jogurty muller Całkiem duży kawałek pożarł, a ja nie zauważyłam

Włączałam z nadzieją że może coś podpatrzę ale chyba jednak nie skorzystam

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Sliweczka swierza oferta mnie rozwaliła. Chłopak taki głodny i sam sobie dietę rozszerza

Radena super że mama wraca. Ja też nie lubie sama siedzieć w domu

Madzia psikaj wodę morską do noska, co by trochę nawilżyć, albo sól fizjologiczna.

Gabryś ma drzemkę, a ja zamiast też chwilę przymknąć oczy to czytam co u Was, na fb chyba jednak nie starczy czasu. Noce mam okropne, młody budzi się przez kaszel i sam nie wie czego chce, czy cycka czy spać, czy gadać. Dziś mąż mnie obudził�� a ja bujam Gabrysia na rękach on oczy otwarte. Nie wiem jakim cudem przysnelam bujajac dziecko. Naprawdę jak mnie szturchnol to mówi że chyba z pół godziny go tak bujalam bo cały czas łóżko chodziło. Gorzej chyba że mną :/
Ogólnie, mi bez zmian, tylko ten cholerny ból głowy od zatkanego nosa przeszkadza. Gabi znowu w nocy i przed południem wypiotowal przez kaszel. A po inhalacjach już był mniejszy kaszel, a tu taki zonk znowu. No i zaczęło coś mu swistac jak oddycha. Nie jestem pewna czy w nosie czy gdzieś nizej. Jak śpi nic nie słychać, jak się obudzi to sapie jak astmatyk :/ dopiero druga doba antybiotyku minęła więc nie mam co iść do lekarza.
Ja nie potrafię przyzwyczaić się do nie przesłanych nocek, już 5 )
Nie dziwię się, że codziennie rano płaczesz! ja w ogóle Cię podziwiam za cierpliwość! no i masz prawo być zmęczona przecież, jesteś praktycznie sama z Gabrysiem a jeszcze on taki wymagający.
Justynka życzę Ci z całego serca żeby się wszystko unormowało u Was! naprawdę, wszystko się prędzej czy później unormuje!
Z bujaniem na śpiąco się nie dziwię, skoro praktycznie nie śpisz...
Może jak pójdziesz do pracy, to trochę "odetchniesz" odpoczniesz psychicznie i będzie lepiej, bardzo Ci tego życzę

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Aaaa zgadnijcie kto jest dumnym posiadaczem pierwszego ząbka!!!???
Który ząbek?

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja ogarniałam zdjęcia do wywołania, bo od lipca nic nie wywoływałam, a dziadki dostali po albumie i obiecałam że co jakiś czas dostaną jakieś zdjęcia
Zaczęłam też robić na jutro obiad, ale jęczybuła nie pozwala, zdążyłam tylko podsmażyć kurczaka i paprykę
Ogarniaj ogarniaj
Ja też wywołuje już- chce tak systematycznie, żeby nie zalegały na komputerze
A trochę tych zdjęć jest...

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
My tez nic praktycznie nie mamy wywolane :/ Marzyla mi sie sciana w salonie ulozona w jakis ksztalt z ramek. Ale nie wiem czy to nie przytloczy salonu.
Do jakiego albumo wkladacie? Macie cos ciekawego na oku?

Myśle o zrobieniu kalendarza jako prezent dla prababci i tesciów, macie namiary gdzie ladnie i w miare tanio robią?

Mialam sesje w 9 miesiacu, zaplacilam dostalam miniatury zdjęć i mialam wybrac 6 to mi fotograf obrobi i wydrukuje i co...i minelo 7 miesiecy a ja sie do niego nie odezwalam
Co do pierwszego pytania, ja wklejam zdjęcia
Mam taki, na razie tylko jeden, reszta w zwykłych albumach, ale będę systematycznie kupować taki i wklejać.

http://archiwum.allegro.pl/oferta/no...912223618.html

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 12:28   #4688
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Jak to mówią: "Trust me, I'm a forester" jestem z wykształcenia leśnikiem, a nie polonistą.
Dzięki wielkie za odpowiedź, widziałam już dawno, ale potrzebuję więcej czasu, bo chciałam się rozpisać. Sorki, mogłam Ci napisać, że tak jest.

O tym, że ząbkowanie jest dziedziczne pisali w amerykańskiej książce, ale chyba u Ciebie ostatecznie poszło bez problemu- gratulacje.
oo, czemu akurat leśnik? u kobiety to rzadkość!

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Aaa wiecie, ze lada chwila kończymy ta część wątku?
Wiemy wiemy!!
Trzeba robić nowy wątek!

Cytat:
Ten dowcip jest boski

Pogodzeni, a jakże. Ale jemu to czasem jak dziecku tłumaczyć trzeba... Dobrze, że jestem po pedagogice, to mam wprawę

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Aaaa moja gwiazda dziś się na głos śmiała, pierwszy raz tak długo i głośno! Aż się ze szczęścia popłakałam

Oj tak, nie dziwię się, że się popłakałaś, to cudny dźwięk!!

Cytat:
Gotowy zestaw kupiłaś? Stacjonarnie czy na necie? Masz linka? Też chcę trochę kuleczek zrobić i musiałabym gdzieś jechać kupić co trzeba.

Przepraszam ale rozbawiło mnie to. Do mnie ostatnio tz zaczął się niebezpiecznie zbliżać jak czytałam wizaż, zabrał mi kompa z rąk, a ja sobie myślę w tej chwili no Mały zacznij płakać Masakra jakaś z tym libido!
Tak słychać sąsiadów? Udanej wyprawy do fizjo!
Kto da radę jak nie supermatki?

australia przyszło mi do głowy tylko jedno: niedziela dzień mycia kibela
Ja mam cottonki od siostry
Ale szczerze, jakoś mnie one nie zachwycają- nie wiem czemu tzn ładne, ale nie cudne

Boże, dobrze, że nasi tż tego nie słyszą....

Cytat:
śliczna!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 12:34   #4689
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki,powoli nadrabiam i żeby nie było jak ostatnio to też odpisuje w częściach.

Majkela, zdrówka dla dzieci..
A Franek wymiata!!!
Nie wstydź się chwili słabości, ja właśnie skończyłam jeść 2 szarlotkę. I planuje piec trzecią

Zaraz zerkne na cotton balls, podobają mi się,ale szkoda kasy. A biec do sklepu jak rzucą też nie mam jak

Pytałam właśnie o te kwestie genetyczne

Majkela, właśnie takiie wypowiedzi jak Twoja przekonują mnie,że blw jest super tylko też bym chciała czasem zostawić jedzenie i móc wyjść, więc tak walczę z myślami i z moim egoizmem

a może właśnie miał ochotę na jogurt?

Zaraz popatrzę na linka.
3 noce, szybka jesteś, ja to się szybko przyzwyczajam tylko do dobrego
Oby dziś Dzieciaczki dały Ci odpocząć

Fiazo

U nas dziś 3 pobudki były, nawet Buba spała na brzuchu nad ranem Blw idzie średnio póki co, dziś przeżyłam chwile grozy jak się zaczęła dlawic brokulem, tacka na podłodze wylądowała. Najlepiej póki co idzie z piciem wody. Ładnie już pije z kubeczka treningowego, dziś była próba z doidą, co dostało się do buzi to wypila. Ale ciągle jej trzymałam kubeczek. Z treningowego nawet czasem sama wypije.

Problem prezentu na święta chyba został rozwiązany mąż wymyślił,że sobie kupimy ekspres do kawy jeszcze tylko coś muszę Baśku wymyślić fajnego.

Moja mama wraca z Niemiec w poniedziałek, tak się cieszę!!! W końcu nie będziemy same siedziec, bo na pewno często będzie przyjeżdżać. Tylko pewnie Buźka jej nie pozna... A mama nie pozna młodej,2 miesiące jej nie widziała
Oj, ja też myślałam o takim prezencie ale jak pomyślę ile już mamy rzeczy do przewiezienia do Pl a tu jeszcze kolejna chce dokładać.
Jaki ekspres wybraliście?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Aaaa zgadnijcie kto jest dumnym posiadaczem pierwszego ząbka!!!???
Gratulacje!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 14:25   #4690
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Oj, ja też myślałam o takim prezencie ale jak pomyślę ile już mamy rzeczy do przewiezienia do Pl a tu jeszcze kolejna chce dokładać.
Jaki ekspres wybraliście?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Gratulacje!
Philips minuto hd8824/09
Już cisniemy kawę od wczoraj, w nocy nie mogłam spać,bo za późno wypilam
Stary 2016-12-03, 14:46   #4691
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Jak to mówią: "Trust me, I'm a forester" jestem z wykształcenia leśnikiem, a nie polonistą.

Dzięki wielkie za odpowiedź, widziałam już dawno, ale potrzebuję więcej czasu, bo chciałam się rozpisać. Sorki, mogłam Ci napisać, że tak jest.

O tym, że ząbkowanie jest dziedziczne pisali w amerykańskiej książce, ale chyba u Ciebie ostatecznie poszło bez problemu- gratulacje.
Nie szkodzi😉

Żabinek
Stary 2016-12-03, 15:34   #4692
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to niedziela.
Ale za to niedziela.
Niedziela będzie dla nas!

Bo męża w koncu mam w domu
Super, korzystajcie. Mój studen pilnie się uczy.

Cytat:
Ten dowcip jest boski

Pogodzeni, a jakże. Ale jemu to czasem jak dziecku tłumaczyć trzeba... Dobrze, że jestem po pedagogice, to mam wprawę

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Aaaa moja gwiazda dziś się na głos śmiała, pierwszy raz tak długo i głośno! Aż się ze szczęścia popłakałam
Dobre z tym wykształceniem

Gabi się mega hihra jak 'zjadam' jej gołe stópki, uda i brzuch. Tak zębami. Ja wtedy razem z nią się śmieje, bo tam ma zaraźliwy śmiech
Często tak przed kąpiela się bawimy

Gdy ide do wc klade Gabi na tym co mam podręką na panelach przed. Na kocy lub ręczniku i dziś patrze, a ona na takiej twardej powierzchni srruuuu na plecy. I to tak delikatnie zrobiła,wiedziala ze na glowe trzeba uważać, a wylądowała na panelach

Ile najtaniej kosztuje bebilon pro natura 1,800g, ktoś wie?

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Ta choinka ro ze zwykłych chusteczek higienicznych?!
A jakby ją sypnąć brokatem? Tylko najpier trzeby bylo klejem tu i uwdzie potraktować. Fajnie mienilaby się przy lampeczkach.
Ale kusicie, bede po nocach robić zamiast jak zwykle serial oglądać
Stary 2016-12-03, 15:46   #4693
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to niedziela.
Ale za to niedziela.
Niedziela będzie dla nas!

Bo męża w koncu mam w domu

Żabinek
Stary 2016-12-03, 16:23   #4694
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brat na coś podobnego właśnie czeka,ale to dłuższa historia i bardziej skomplikowana. Też bym się zaszyla w Bieszczadach,była ostatnio promocja w almette że można było wygrać domek, do konca wierzyłam,że mi się uda;-)

Dobrze,że wraca przed świętami moja wiele razy była poza domem na święta.
A Nadia na pewno szybko się oswoi, kobiety nie wydają się dzieciom takie straszne ;-) na to też liczę z Baska moją
u nas też i to było okropne, na Wielkanoc często jej nie ma
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 16:25   #4695
fiazo
Zakorzenienie

Na szybko przeleciałam....mało nie zaspałam do fizjo bo budzik nastawiłam po północy więc ustawił sie na niedzielę. Na miejscu myślałam że zasnę.

Sliweczka mamy logie z sąsiadami i jak pala to gadają więc słychać. Piękna choinka

Brawo za obroty Hani

I my mamy nową umiejętność. Tomuś zaczął zjadać swoje stopy.

Ja u fizjo niby mało zrobiłam a jak połamana

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 16:39   #4696
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

My dziś na Mikołaju u męża w pracy. Hania tez była, bardzo jej się podobało. Ale zanim przyszedł Mikołaj to padła 😂 tak to jest jak się w nocy ciągle mamę wola zamiast spać 😉
Kusicie tymi ręcznie robionymi ozdobami. Z tym ze ja nie potrafię poświęcić nocy, i tak nie spie ciągiem dłużej niż półtora godziny. Mojej starszej się bardzo podobało dzisiaj zdobienie bombek styropianowych więc może razem się zabawimy

Kurcze jestem tak wykończona, ze znów marzę, by była 19- kapanie dziewczyn i spanie. potem zła jestem ze czas tak szybko leci, a sama go poganiam..
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 16:59   #4697
zabciajs
Zakorzenienie

Edit. Ogladnelam filmik. Zwykle chusteczki
A ciekawe czy na stozku z bristolu by sie trzymało. Nie mam tego styropianowego, musialabym meza gdzies wyslać w poniedzialek.
Stary 2016-12-03, 17:51   #4698
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Na szybko przeleciałam....mało nie zaspałam do fizjo bo budzik nastawiłam po północy więc ustawił sie na niedzielę. Na miejscu myślałam że zasnę.

Sliweczka mamy logie z sąsiadami i jak pala to gadają więc słychać. Piękna choinka

Brawo za obroty Hani

Ja u fizjo niby mało zrobiłam a jak połamana
A mój nie jest zainteresowany swoimi stópkami

Żabinek
Stary 2016-12-03, 18:03   #4699
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
A ciekawe czy na stozku z bristolu by sie trzymało. Nie mam tego styropianowego, musialabym meza gdzies wyslać w poniedzialek.
Spokojnie na bristolu albo tekturze będzie się trzymało

Stary 2016-12-03, 18:58   #4700
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja też robiłam na takim stożku z kartki z bloku technicznego No i super klej magik

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Chyba pierwszy raz specjalnie obudzę dziecko, bo śpi od 17... Nie wiem o której pójdzie spać, bo na pewno nie o 20
Stary 2016-12-03, 19:58   #4701
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Moja też nie 😉 nie sięga ich wcale 😂
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:26   #4702
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68233951]Moja też nie 😉 nie sięga ich wcale 😂[/QUOTE]
Oponki na brzuchu im przeszkadzają😉

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Ja też robiłam na takim stożku z kartki z bloku technicznego No i super klej magik

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Chyba pierwszy raz specjalnie obudzę dziecko, bo śpi od 17... Nie wiem o której pójdzie spać, bo na pewno nie o 20
Ja tez pierwszy raz dzisiaj budziłam.
Poszedł na drzemkę o 14.30 a o 17 jeszcze spał.
( Rano już miał 2 godzinna drzemkę)

Żabinek
Stary 2016-12-03, 20:45   #4703
australia87
Zakorzenienie

Moja też późno miała drzemkę i dopiero zasypia. Leży w łóżeczku i gada do smoczka
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:03   #4704
Lena_Marlena
Rozeznanie

Maria - raczej poszło lepiej niż się spodziewałam - kilka dni marudy i już jest

Justyna u mnie z włosami identycznie. Myslalam że jest lepiej i znów jest gorzej.

Haneczko, to jak, uruchamianie warsztat?:p
Dolna prawa jedyneczka nam wyszła

Oj dziewczyny, ja mam teraz weekend szkolny, jutro kolokwium, a zamiast się uczyć to leże w wannie w ciepłej wodzie i was czytamuciekam sie uczyć!

Ps nie wiem kiedy Wy macie czas na te robótki ręcznemi brakuje doby nawet na ważniejsze rzeczyjak np naukę xD
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:48   #4705
australia87
Zakorzenienie

Zasnęła niedawno

Lena co studiujesz?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 22:21   #4706
fiazo
Zakorzenienie

Wiecie mój chyba z radości obsrania sie (dosłownie) sięgnął po swoje stopy do buzi. Pierwsze zdjęcie z tej umiejętności i plama kooopy na brzuchu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 22:24   #4707
201711281320
Konto usunięte

Ignaś też zasnął dopiero przed 22:00.
Dobrze że codziennie zasypia wcześniej, bo ledwo co ogarnęłam trochę pokój i kuchnię i już tak późno...
Stary 2016-12-03, 22:30   #4708
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie mój chyba z radości obsrania sie (dosłownie) sięgnął po swoje stopy do buzi. Pierwsze zdjęcie z tej umiejętności i plama kooopy na brzuchu

Karmiłam młoda z 1 cycka i zrobiłam się głodna. Myślę sobie,zjem coś na szybko i dokarmie ja z 2. Wracam a ta śpi bezczelnie na mojej połowie łóżka więc mi się zostaje w takim razie jej łóżeczko
Stary 2016-12-03, 22:41   #4709
majkela12
Zadomowienie

australia87 też mnie takie chichranie wzrusza i to dość często, czyżby hormony szalały jeszcze

Cytat:
Tomek ratuje mnie od przytulanek z mężem. Co ten zaczyna to Tomek w płacz. Choć raz z matką współpracuje. Moje libido cały czas mówi " spać a nie przytulać"
Mnie też czasem dzieciaki ratują

Cytat:

Po srątuniu nieubłaganie nastąpiła sobota- dzień mopa
Nie wyrobiłam się i mopa nie było, będzie jutro

Cytat:

australia przyszło mi do głowy tylko jedno: niedziela dzień mycia kibela
Padłam

Cytat:
Śliczna kusicie, właśnie starszak mi przez ramie zerkał filmiki które wrzuciłyście i pyta którą zrobimy Kusicie, tylko z czasem kiepsko

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas wsio ok, mamy już dwa ząbki, dwie jedynki na dole
No i przewracamy się z brzucha na plecy!
Wiecie co, tak mnie natchnęło ostatnio... chciałam czekać z drugim dzieckiem tak minimum 4 lata... ale wiecie co?? chyba zmieniam powoli zdanie i chciałabym dużo, dużooo szybciej niż za 4 lata
Gratulacje
No to zabierajcie się do roboty, to z macierzyńskiego nie będziesz musiała wracać

Cytat:
Gratulacje dla Tomeczka

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68228361]
Kurcze jestem tak wykończona, ze znów marzę, by była 19- kapanie dziewczyn i spanie. potem zła jestem ze czas tak szybko leci, a sama go poganiam..[/QUOTE]
Piąteczka

Cytat:
Mojego też nie ciągnie, zdecydowanie woli rączki.

Cytat:
J
Pierwszy? Na prawdę? Ja to robiłam nie raz, a starszej to już bardzo często, bo jeśli uda uśpić mi się ją w dzień to potrafi po wielkich oporach usnąć, a potem śpi 2-3h i szłaby spać 23

Cytat:
Oj dziewczyny, ja mam teraz weekend szkolny, jutro kolokwium, a zamiast się uczyć to leże w wannie w ciepłej wodzie i was czytamuciekam sie uczyć!
Współczuję szkoły i powodzenia na kolosie

Tz ma wychodne, katuje z kumplami ksw, a ja uśpiłam maluchy i jeszcze starszak mi został, który nadaje nad uchem. Matko skąd mają te dzieci tyle energii, dałyby rodzicom w końcu odpocząć
Ruszam znowu na allegro w tym tempie, to ja zamówię prezenty,ale chyba na wielkanoc
Stary 2016-12-04, 00:42   #4710
Madzia9999
Zakorzenienie

Nadrobilam, ale zasypiam jesteśmy u rodziców tz do jutra.

Całe szczęście nie ma pyt o rozszerzaniu diety. Każdy zachwyca się jak to Hania nie urosła

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości